Angrepet

Wednesday, 22 March, 13:26

Nyheter om Angrepet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 mar 23 kl. 12:16

Eksminister banket opp av maskerte menn i Aten

Hellas tidligere finansminister Yanis Varoufakis ble fredag kveld Angrepet av en gruppe menn med hetter over hodet. Angrepet skjedde i Aten mens Varoufakis var ute og spiste i bydelen Exarchia. En gruppe på rundt 20 personer oppdaget ham fra gaten før de stormet inn og begynte å gå løs på ham, ifølge Kathimerini.

Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er Angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

NRK - 18 mar 23 kl. 15:04

To dømde til døden etter terrorangrep i Iran

Ein iransk domstol har dømd to menn til døden etter eit angrep som tok livet av 15 menneske ved ein sjiamuslimsk heilagdom i oktober, melder det statlege nyheitsbyrået IRNA, ifølge NTB. Ekstremistgruppa IS har teke på seg ansvaret for Angrepet i byen Shiraz, sør i landet. Gjerningsmannen, som var frå Tadsjikistan, døydde på sjukehus av skadane han fekk under Angrepet.

Klartale - 28 feb 23 kl. 06:00

IS har Angrepet sivile i Syria igjen

Den islamske staten (IS) har Angrepet igjen. Angrepene har vært de dødeligste på over et år. Flere sivile og offiserer ble nylig drept.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:11

Fire palestinere drept i israelsk angrep

Israelske soldater drepte torsdag fire palestinere, blant dem en tenåring, under et angrep mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden. 23 andre palestinere ble ifølge palestinske helsemyndigheter såret i det israelske Angrepet, og tilstanden til fem av dem blir betegnet som alvorlig. Den israelske hæren opplyser at Angrepet var rettet mot militante palestinere og at to av de drepte tilhørte den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og var mistenkt for «terroristaktiviteter».

NRK - 10 mar 23 kl. 08:59

Åtte døde i Angrepet i Hamburg

Åtte personer, hvorav gjerningspersonen, mistet livet i Angrepet mot Jehovas vitner i Hamburg i Tyskland i går kveld. Det opplyser politiet ifølge nyhetsbyrået AFP. Det skal også være flere kritisk skadde.

NRK - 09 mar 23 kl. 10:01

Lokale kilder i Kongo: Minst 40 drept av IS-lojal milits

Minst 40 sivile kongolesere ble drept da en militsgruppe angrep en landsby øst i Kongo natt til torsdag, opplyser en rekke lokale kilder. En milits som kaller seg Allierte demokratiske styrker (ADF), og har sverget troskap til den ytterliggåendes islamistgruppa IS, anklages for å stå bak. Angrepet bekreftes av en lokal guvernør, en sivil gruppe og en person som overlevde Angrepet, som rammet landsbyen Mukondi i provinsen Nord-Kivu.

NRK - 2 timer siden

Israelske rakettar mot flyplass i Syria

Onsdag morgon øydela israelske rakettar det dei meiner er eit våpenlager brukt av Iran-støtta milits ved flyplassen i Aleppo i Syria, melder AFP. Dette er det andre israelske Angrepet på ein månad mot flyplassen. Det er førebels ikkje kjent om nokon er skadde eller drepne i Angrepet..

NRK - Igår: 22:45

Dømt for stormingen av Kongressen

Seks medlemmer av den høyreekstreme militsen Oath Keepers ble mandag dømt i forbindelse med Angrepet på Kongressen i Washington 6. januar 2021. i planleggingen og gjennomføringen av Angrepet.

NRK - 18 mar 23 kl. 11:20

SOHR: Minst fem syriske soldater drept av islamistgruppe

Mins fem syriske soldater ble drept i et angrep utført av en islamistisk opprørsgruppe nordøst i landet, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Seks andre ble skadd i Angrepet, opplyser den London-baserte observatørgruppen. SOHR sier gruppen Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) sto bak Angrepet i Idlib-provinsen torsdag kveld.

NRK - 26 feb 23 kl. 17:15

Fem drept i bombeangrep i Pakistan

Fem personer ble drept i et bombeangrep på et marked i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan søndag, ifølge lokalt politi. 16 personer ble såret i Angrepet. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for Angrepet, som skjedde i byen Barkhan, rundt 600 kilometer nordøst for provinshovedstaden Quetta.

Klartale - 07 feb 23 kl. 18:00

Salman Rushdie sliter etter Angrepet i fjor

Rushdie presenterte tirsdag sin nye bok «Victory City». Boka får navnet «Seiersbyen» på norsk. Boka er den første han har skrevet etter Angrepet.

NRK - 12 mar 23 kl. 14:25

Minst 17 sivile drept i ny massakre i Kongo

En IS-inspirert milits mistenkes for å stå bak Angrepet på enda en landsby øst i Kongo. 17 personer er drept og fire såret, opplyser en landsbysjef. – De brukte stikkvåpen og skyting til å likvidere befolkningen, sier Katembo Kahongya i landsbyen Kirindera i Beni-regionen søndag Han forteller også at angriperne satte fyr på hus.

NRK - 11 mar 23 kl. 09:58

Bombe rammet prisutdeling for journalister i Afghanistan

Minst én person ble drept og fem såret da en bombe eksploderte under en prisutdeling for journalister i byen Mazar-e-Sharif, opplyser afghansk politi. Ifølge ubekreftede meldinger på Twitter er så mange som sju personer drept. Eksplosjonen skjedde i kultursenteret Tabian Farhang lørdag, mens journalister var samlet i forbindelse med en prisutdeling, opplyser Mohammad Asif Waziri, som er en Taliban-utnevnt talsmann for politiet på stedet.

NRK - 10 mar 23 kl. 12:20

Minister: Angrepsmann tok sitt eget liv i Hamburg

Angrepsmannen bak attentatet som drepte syv andre personer i Hamburg i Tyskland i går kveld tok sitt eget liv. Det sier en minister i den tyske regjeringen ifølge AFP. Angrepet skal ha funnet sted i et forsamlingslokale som tilhører Jehovas vitner.

NRK - 17 feb 23 kl. 19:05

Politiets hovedkvarter i Karachi Angrepet - fortsatt skuddveksling

Væpnede menn med håndgranater og skytevåpen har stormet en politistasjon i Karachi, og skuddvekslinger pågår, ifølge pakistanske myndigheter. Karachis politisjef Javed Alam Odho bekrefter at Angrepet er pågående, og sier at politi og paramilitære styrker prøver å stoppe det. Skarpskyttere fra politiet har fredag kveld inntatt stillinger nær politistasjonen, og all belysning i området er slått av.

NRK - 17 feb 23 kl. 19:05

Pakistanske myndigheter sier Angrepet i Karachi er over

Pakistanske sikkerhetsstyrker har gjenvunnet kontrollen over en politistasjon i Karachi, og angriperne er drept, ifølge en talsmann for regjeringen. Væpnede menn med bombevester, håndgranater og skytevåpen stormet fredag politistasjon i Karachi. Kraftige skuddvekslinger og eksplosjoner fulgte, og én av gjerningspersonene sprengte seg selv inne i bygningen, ifølge sikkerhetskilder og øyevitner.

VG - 7 timer siden

Onsdag 22. mars: Dette skjedde i natt

En person er skadet etter å ha blitt Angrepet med et stikkvåpen i Trondheim..

NRK - Igår: 03:36

Ukraina hevder at russiske raketter er ødelagt

Russiske raketter som var under transport på et tog, er ødelagt i en eksplosjon på Krim-halvøya, hevder det ukrainske forsvarsdepartementet. Rakettene skulle brukes av den russiske svartehavsflåten, ifølge påstandene fra Kyiv. Angrepet mot rakettransporten i byen Dzjankoj bør føre til at prosessen med «Russlands demilitarisering» fortsetter og forberede Krim på frigjøring fra den russiske okkupasjonen, står det i en uttalelse fra departementet.

NRK - 03 mar 23 kl. 10:07

SSB utsetter publisering av statistikk etter dataangrep

Torsdag ble flere virksomheter rammet av et dataangrep. Statistikk som Statistisk sentralbyrå skulle publisere fredag, blir av den grunn lagt ut mandag isteden. Torsdagens tjenestenektangrep gjorde at statistikkbyrået ble usikre om nettsidene ville fungere som normalt fredag morgen.

NRK - I førrgår: 05:43

16-åring angripen av gjeng

Ein gut på 16 år blei angripen og slått i ansiktet av ein gjeng på 7–8 ungdommar ved Shellstasjonen på Randabergveien i Stavanger i 19-tida i går kveld. Guten måtte ha tilsyn på legevakta etter Angrepet. Fleire i gjengen var maskerte.

NRK - 02 mar 23 kl. 16:18

Rapport: Britisk etterretning kunne hindra Manchester-terror

Britisk etterretning kunne gjort meir for å hindre terrorAngrepet som ramma ein Ariana Grande-konsert i Manchester i 2017, ifølge ein ny rapport. I rapporten kjem det blant anna fram at sjølvmordsbombaren Salman Abedi hadde vore på radaren til britiske tryggingstenester i sju år før Angrepet skjedde, melder Sky News. 22 personar blei drepne og mange såra i Angrepet, som skjedde i det publikum var i ferd med å forlate arenaen etter at konserten var over..

NRK - 19 mar 23 kl. 09:03

Finske frivillige såret i Ukraina

Fem personer fra en gruppe finske frivillige som kjemper for Ukraina, ble fredag såret i et granatangrep, melder den finske kringkasteren Yle. Det er gruppelederen for støttegruppa som forteller dette. Yle kjenner identiteten hans, men velger av sikkerhetshensyn å ikke publisere det.

NRK - 19 mar 23 kl. 07:57

Sju drept i angrep mot mexicanske soldater

Minst fem antatt kriminelle og to soldater ble drept i en skuddveksling etter et bakholdsangrep mot soldater i Mexico, opplyser myndighetene. Angrepet skjedde i landsbyen El Pescado i fjellene i Guerrero. Området er vanskelig tilgjengelig og er åsted for konflikter mellom kriminelle grupper.

NRK - 08 jan 23 kl. 18:28

Faktisk Verifiserbar: Bilde viser omfattende skader etter ukrainsk rakettangrep

Et ferskt satellittbilde viser omfattende ødeleggelser på en skole i byen Makiivka i Donetsk, øst i Ukraina. Området ble Angrepet med Himars-missiler av ukrainske styrker nyttårsaften. Bildet er levert av Planet Labs på oppdrag fra Faktisk Verifiserbar.

NRK - 17 mar 23 kl. 13:39

Tidligere elev dømt for vold mot lærer

En tidligere elev ved en videregående skole i Oslo er dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for å ha Angrepet en lærer i skolegården. Læreren ble lagt i bakken av sin tidligere elv og påført brudd og delvis avrevet leddbånd i kneet i fjor. Eleven, som nå er 23 år gammel, er dømt til fengsel for voldshendelsen, skriver Utdanningsnytt.

NRK - 17 mar 23 kl. 12:19

Elev dømt til ubetinget fengsel for vold mot lærer

En tidligere elev ved Hersleb videregående skole i Oslo er dømt til fengsel for å ha Angrepet en lærer i skolegården. Ifølge tiltalen la han læreren sin i bakken. Men verken Arbeidstilsynet, Nav eller forsikringsselskap ble varslet.

NRK - 27 feb 23 kl. 20:40

Sjekker mistenkelig gjenstand etter at politimann ble Angrepet

En politimann ble stukket med en spiss gjenstand utenfor politihuset i Norrköping da han skulle hjem fra jobb. Den antatte gjerningsmannen er skutt av politiet. Mandag kveld opplyser politiet at det innenfor sperringene rundt åstedet er funnet en mistenkelig gjenstand.

NRK - 16 mar 23 kl. 14:02

18 drept i nye angrep i Burkina Faso

18 personer er drept, hvorav to var frivillige militsmedlemmer, i angrep fra mistenkte jihadister nord i det krigsherjede Burkina Faso, ifølge lokale kilder. De tre angrepene skal ha krevd henholdsvis sju, elleve og to menneskeliv på mandag. Det siste Angrepet skjedde mot den frivillige VDP-militsens hovedkvarter i Transaligo.

Klartale - 16 mar 23 kl. 06:00

Tabbene som ga oss den brutale terrorgruppa IS

USA invaderte Irak. Det skjedde 20. mars for 20 år siden.

NRK - 26 feb 23 kl. 20:57

Hackergruppe hevder å stå bak dataangrep mot nettsidene til danske sykehus

Hackergruppen Anonymous Sudan hevder å stå bak et dataangrep mot hjemmesidene til flere danske sykehus søndag. Hjemmesidene til flere sykehus i Region Hovedstaden var nede søndag ettermiddag. Søndag kveld var nettsidene oppe igjen.

NRK - 15 mar 23 kl. 20:51

Salman Rushdie æresmedlem i den norske PEN-klubben

Den britiske forfatteren Salman Rushdie er utnevnt til æresmedlem i Norsk PEN. – Da Rushdie ble Angrepet med kniv 12. august i fjor gjorde det et dypt inntrykk på mange av oss, også oss i Norsk PEN.

VG - 15 mar 23 kl. 18:00

Salman Rushdie etter Angrepet: – Dyp forbindelse til det litterære Norge

Etter knivAngrepet i fjor sommer, har Salman Rushdie (75) slitt veldig med å skrive. Denne uken kommer hans nye bok på norsk – samtidig som han blir utnevnt til æresmedlem av Norsk PEN..

NRK - 26 feb 23 kl. 13:51

Avis: Israelere drept i angrep på Vestbredden

To israelere ble drept i et angrep sør for Nablus på Vestbredden søndag, ifølge avisa Haaretz. Bilen deres ble beskutt i nærheten av byen Hawara, opplyser den israelske nødetaten Magen David Adom. Angrepet på den okkuperte palestinske Vestbredden ble trolig utført av en gruppe som kaller seg Løvens hule, ifølge palestinske kilder.

NRK - 14 mar 23 kl. 09:33

Dataangrep: Nettsidene til SSB og NSM var nede

Nettsidene til Statistisk sentralbyrå og Nasjonal sikkerhetsmyndighet er tirsdag morgen utsatt for et tjenesteangrep og er nede. – Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er tatt ned tirsdag formiddag grunnet et pågående tjenestenektangrep mot flere virksomheter. Som NSM tidligere har påpekt, så må vi regne med flere slike dataangrep.

NRK - 24 feb 23 kl. 08:40

Støre: Ukraina må selv få bestemme om de vil forhandle med Russland

Statsminister Jonas Gahr Støre tror Ukraina og Russland på et tidspunkt vil gå i forhandlinger. Men det er opp til Ukraina når det skal skje, mener han. – Hvis du blir Angrepet må du ha rett til å forsvare deg.

NRK - 21 feb 23 kl. 21:47

Somalia: Ti sivile drept i angrep

Ti sivile ble drept da medlemmer fra jihadistgruppen al-Shabaab angrep et hus i Somalias hovedstad Mogadishu tirsdag. Det melder regjeringen i landet. Angrepet fant sted i den nordlige delen av byen.

NRK - 10 mar 23 kl. 09:59

Tiltale etter drap på gravid kvinne i Danmark

To personer er siktet etter at en 37 år gammel gravid kvinne ble drept utenfor arbeidsplassen sin i Holbæk i Danmark i november i fjor. En 25 år gammel mann er tiltalt for å utført knivdrapet, mens en 34 år gammel kvinne er tiltalt for medvirkning. Begge er tiltalt for å ha planlagt drapet, opplyser Midt- og Vestsjællands politi i en pressemelding fredag.

NRK - 21 feb 23 kl. 06:38

Dømt etter Tolga-bortføring anker

Mannen som er omtalt som «bestiller» i Tolga-bortføringen i januar i fjor anker dommen. Mannen ble dømt til fire år og seks måneders fengsel. Han må også tåle inndragning av et pengebeløp på over 1,9 millioner kroner, samt revolveren som ble brukt under voldshendelsen.

NRK - 09 mar 23 kl. 23:42

Energianlegg i Zaporizjzja rammet av rakettangrep

Russiske raketter skal ha truffet et energianlegg i Zaporizjzja-regionen sent torsdag kveld, ifølge militæradministrasjonen i Ukraina. Det melder nettavisen The Kyiv Independent. Byens fungerende ordfører, Anatolii Kurtiev, opplyser at 20.

NRK - 09 mar 23 kl. 20:00

IS hevder å ha drept Taliban-guvernør

Talibans guvernør i den afghanske Balkh-provinsen ble torsdag drept på kontoret sitt, ifølge politiet. IS hevder en av deres selvmordsbombere står bak. Mohammad Dawood Muzammil er en av de høyest rangerte talibanere som er drept på denne måten siden Taliban kom tilbake til makten i Afghanistan i august 2021.

VG - 09 mar 23 kl. 14:06

Russland om missilangrep i Ukraina: – Massiv gjengjeldelse

Bildene av tre drepte sivile på busstasjonen i Kherson, viser hvordan russiske missilangrep rammer Ukraina. Russland hevder nå at Angrepet er en hevn for ukrainsk «terror»..

NRK - 08 mar 23 kl. 16:22

Aktor ber om dødsstraff for drap på italiensk ambassadør i Kongo

Påtalemyndigheten i Kongo ber om dødsstraff i saken mot seks menn som er tiltalt for å ha drept Italias ambassadør i 2021. Påstanden om dødsstraff ble lagt fram i retten i hovedstaden Kinshasa onsdag. Kongo har i praksis stanset gjennomføringen av henrettelser siden 2003, men landets domstoler fortsetter å dømme personer til døden.

NRK - 19 feb 23 kl. 00:11

SOHR: 15 drept i israelsk angrep i Damaskus

Et israelsk angrep mot Damaskus drepte minst 15 personer, blant dem sivile, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Observatørgruppa skriver ifølge AFP at Angrepet var like ved et iransk kultursenter og at en boligblokk ble ødelagt. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en kilde i ledelsen av Damaskus-politiet på at et ikke oppgitt antall mennesker er drept og såret, og skriver at flere bygninger har fått store skader.

NRK - 07 mar 23 kl. 22:27

Våpenhvile i Kongo brutt før den rakk å tre i kraft

En våpenhvile mellom opprørsgruppen M23 og regjeringsstyrkene i Kongo skulle trått i kraft tirsdag, men ble brutt allerede samme dag. Forhandlinger mellom partene førte lørdag til en avtale om våpenhvile fra tirsdag, og i helgen var det forholdsvis rolig i de østlige delene av landet. Men mandag var det igjen kamper der sivile ble drept, opplyser helse- og bistandspersonell.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com