Angrepet

Saturday, 25 June, 06:13

Nyheter om Angrepet

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 20 jun 22 kl. 15:00

Her skal folk kunne minnes de døde etter 22. juli

22. juli 2011 ble 77 mennesker drept. 69 ble drept på Utøya.

NRK - 19 jun 22 kl. 19:46

Over 200 medlemmer av amhara-folket skal være drept i Etiopia

Vitner i Etiopia sier at over 200 medlemmer av amhara-folket er drept i et angrep i Oromia-regionen. En opprørsgruppe beskyldes for massakren. – Jeg har telt 230 døde.

NRK - 21 jun 22 kl. 18:47

Ukraina bekrefter angrep på boreplattform

Ukraina innrømmer at de angrep boreplattformer som ble brukt av det russiske militæret utenfor kysten av Krim-halvøya i Svartehavet, melder AFP. Russland meldte om Angrepet mandag og sa at det var boreplattformene til Tsjernomorneftegaz, et olje- og gasselskap som opererer på Krim-halvøya, som ble Angrepet, skriver NTB. Den prorussiske lederen for myndighetene på Krim-halvøya sa mandag at sju personer er savnet etter Angrepet..

Klartale - 14 jun 22 kl. 12:53

For få ressurser til politiet var avgjørende for at Kongsberg-Angrepet ikke ble stanset før

Onsdag 18. mai startet rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. Han er tiltalt for det som blir kalt Kongsberg-drapene.

NRK - 07 jun 22 kl. 11:06

Ukraina: Ukrainsk luftangrep mot russiske styrker i sør

Det ukrainske militære hevder å ha Angrepet russiske styrker i Kherson-regionen og Mykolajiv-regionen sør i Ukraina med luftstyrker. – Ukrainske helikoptre har Angrepet grupper av fiendens styrker i Kherson-regionen, og fly har Angrepet våpenlagre i Mykolajiv-regionen, opplyste det ukrainske militæret tirsdag morgen. Fordi Russland er overlegent på luftforsvar, har Ukraina hittil vært tilbakeholdende når det gjelder å bruke sitt eget luftvåpen.

Klartale - Igår: 08:39

Microsoft sier hackere fra Russland har Angrepet 42 land

Folk fra Russland har hacket flere land som støtter Ukraina. Det sier dataselskapet Microsoft. – Siden krigen startet, har russiske angrep vært vellykket 29 prosent av tiden.

NRK - 02 jun 22 kl. 11:54

Skal ha snakket i telefonen da den ene ble Angrepet

Andréa Meyer og Hanne Englund, som begge ble drept i Kongsberg 13. oktober i fjor, hadde en telefonsamtale sammen i samme periode som Englund ble drept. Det sa etterforskningsleder Jarl Ausland under rettssaken mot Espen Andersen Bråthen torsdag.

Dagbladet - 18 jun 22 kl. 18:56

- Angrepet fra utlandet

Det var trolig en utenlandsk gruppe som hacket Nordland fylkeskommune ved juletider i fjor, mener politiet. Angrepet kan ha kostet opp mot 15 millioner..

NRK - 16 jun 22 kl. 10:06

Dommer Angrepet i tingretten

En dommer i tingrette ble Angrepet av en tiltalt i en straffesak i Trondheim, skriver politiet på Twitter. – Politiet hadde ikke vakthold i retten, men voldsmannen ble raskt tatt hånd om av aktor og sikkerhetspersonell i retten, skriver politiet..

Dagbladet - 14 jun 22 kl. 11:59

35 forbedringspunkter etter Bråthen-Angrepet

Evalueringsrapporten av politiets og PSTs innsats under Kongsberg-Angrepet lister opp en rekke forbedringspunkter. «Det var ikke politi på oppmøtestedet, og det var kaos der» står det beskrevet i rapporten..

NRK - 12 jun 22 kl. 06:05

Venezuelas opposisjonsleder Angrepet

Lederen for opposisjonen i Venezuela, Juan Guaidó, ble lørdag Angrepet av folk som ifølge hans medarbeidere kom fra regjeringspartiet til Nicolás Maduro. Et bilde som fulgte med opplysningene fra opposisjonen, viser at Guaidó ble holdt tilbake mens folk samlet seg rundt ham, og at noen river av ham skjorta..

Klartale - 25 maj 22 kl. 11:03

Det hvite hus flagger på halv stang for ofrene

Biden er nettopp tilbake i USA etter en reise i Asia. Han holdt en tale tirsdag kveld.– Når, i Guds navn, skal vi stå opp mot våpenlobbyen, spurte han i talen.

NRK - 10 jun 22 kl. 15:18

25 drept i Nigeria

25 personer ble torsdag drept i delstaten Borno, nordøst i Nigeria. Det melder Reuters som siterer lokale kilder og militæret. Det skal være militante islamister som står bak Angrepet.

NRK - 10 jun 22 kl. 01:05

Konspirasjonen bak Kongress-stormingen lever videre

Konspirasjonsteorien bak Angrepet på den amerikanske Kongressen i fjor truer fortsatt demokratiet, advarte lederen av komiteen som har etterforsket Angrepet. Demokratiet «står fortsatt i fare», heter det i en uttalelse fra den demokratiske kongressrepresentanten Bennie Thompson like før de åpne høringene om kongressopprøret begynner. – Konspirasjonen for å overstyre folkets vilje er ikke over.

NRK - 22 maj 22 kl. 19:21

Bjørn skutt i Trøndelag – skal ha Angrepet reinsdyr

Politiet melder at en bjørn er skutt i Lierne i Trøndelag. Bjørnen skal ha Angrepet flere reinsdyrkalver. Jourhavende politiadvokat Ole Andreas Aftret ved Trøndelag politidistrikt opplyser til Adressa at mannen som skjøt, varslet politiet rundt klokka 17.

NRK - 9 timer siden

Russiske MGP-vinnere forlater landet og gir ut protestsang

Ravepunk-bandet Little Big, som skulle representere Russland i Eurovision i 2020, har dratt fra landet og gitt ut en sang som er en protest mot krigen. Bandet fikk aldri delta i Eurovision i 2020 på grunn av pandemien. I årets sangkonkurranse ble Russland kastet ut på grunn av Angrepet på Ukraina.

NRK - 20 maj 22 kl. 15:14

Hund døde etter hundeangrep

Politiet i Finnmark melder om brudd på båndtvang i Sør-Varanger, der en hund døde etter å ha blitt Angrepet av en annen hund. – Tidligere i dag ble en hund Angrepet av enn større hund som ikke var i bånd, eller under kontroll av eier. Den minste hunden døde som følge av Angrepet.

NRK - 07 jun 22 kl. 01:46

Proud Boys tiltalt for oppvigleri i USA

Lederen for den høyreradikale gruppen Proud Boys er tiltalt for oppvigleri og konspirasjon i forbindelse med Angrepet på den amerikanske kongressen i januar i fjor. Den tidligere lederen for gruppen, Enrique Tarrio, og fire andre menn er tiltalt å ha planlagt Angrepet og for å ha oppildnet andre Trumps-tilhengere til å delta, ifølge Reuters. Målet var å hindre Kongressen i å godkjenne valget av Joe Biden som USAs nye president.

Aftenposten - 19 timer siden

Russerne hevder norske granater ble brukt i sykehusangrep. Ingenting tyder på at det stemmer.

Etter Angrepet mot Donetsk 13. juni ble det hevdet at granater fra den norske våpenprodusenten Nammo hadde blitt brukt..

Klartale - Igår: 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

NRK - 06 jun 22 kl. 14:51

Røde Kors: Minst 20 personer drept i massakre i Kongo

Minst 20 personer er drept i en massakre i provinsen Ituri øst i Kongo, opplyser Røde Kors. Islamistgruppen ADF er mistenkt for å stå bak Angrepet. Angrepet fant sted natt til mandag i landsbyen Bwana-Sura, skriver Kivu Security Tracker (KST), som overvåker volden i regionen, på Twitter.

NRK - Igår: 21:41

Eldre kvinne angrep mann på el-sparkesykkel

En mann på el-sparkesykkel hevdet seg Angrepet av en sint, eldre kvinne i Drammen. Politiet rykket ut, og det var amper stemning på stedet. – Ved vår ankomst erkjente damen at hun er sint på de som bruker fortauet til slikt, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

NRK - Igår: 12:03

Ber om uavhengig granskning i Etiopia

FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet ber Etiopia iverksette en uavhengig granskning etter meldinger om at hundrevis av mennesker ble drept i helgen. Øyenvitner har oppgitt at over 200 sivile fra amahara-folket ble drept av en opprørsgruppen i Oromia-regionen i Etiopia. Bachelet ber etiopiske myndigheter sikre at det iverksettes en skikkelig etterforskning av Angrepet, og hun understreker at ofrene og familiene deres har rett til sannhet, rettferdighet og krigsskadeerstatninger.

Klartale - I førrgår: 08:55

Mener politiet gjorde en dårlig jobb

I slutten av mai drepte en tenåring 19 barn og to lærere. Det er den verste skolemassakren i USA på ti år. Det skjedde i Uvalde i delstaten Texas.

Klartale - 30 apr 22 kl. 06:00

Putin har flere venner enn det vi tror

Joe Biden mener Russland er alene. Mer enn noensinne. Skal vi tro eksperter er det feil.

Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i over en måned.

NRK - 21 jun 22 kl. 09:25

Mann livstruende skadd i knivstikking på svensk kjøpesenter

To menn er skadd etter å ha blitt knivstukket i en handlegate i den svenske byen Västerås. En antatt gjerningsperson er pågrepet. Aftonbladet skriver at de to ofrene ble Angrepet med kniv.

NRK - 20 jun 22 kl. 17:35

Kirkegjengere bortført i Nigeria

36 mennesker har blitt bortført av bevæpnede menn som stormet to kirker i delstaten Kaduna nordvest i Nigeria, melder nyhetsbyrået AFP. Mennene skal ifølge lokale myndigheter ha Angrepet flere landsbyer og to kirker på søndag..

NRK - 02 jun 22 kl. 03:08

Fem såret i rakettangrep mot jernbane i Lviv

Fem personer er såret i et russisk rakettangrep mot en jernbanestrekning i Lviv-regionen vest i Ukraina, ifølge guvernøren. Guvernør Maksym Kozytskyj sier at det kommer flere opplysninger om Angrepet torsdag. Angrepet var rettet mot jernbanetunnelen Beskidy i fjellkjeden Karpatene, i et antatt forsøk på å sette en viktig jernbanestrekning ut av spill og dermed ramme forsendelser av våpen og drivstoff, uttaler Anton Herasjtsjenko, en rådgiver for Ukrainas innenriksminister Denys Monastyrskyj.

NRK - 19 jun 22 kl. 06:34

IS påtar seg ansvar for angrep mot sikh-tempel i Afghanistan

IS har påtatt seg ansvar for lørdagens angrep mot et sikh-tempel i Afghanistan, der en person tilhørende sikh-minoriteten og en Taliban-vakt ble drept. Angrepet var hevn for fornærmelser mot profeten Muhammed, står det i en uttalelse på IS-propagandanettstedet Amaq. En IS-kriger tok seg inn i tempelet etter å ha drept en Taliban-vakt utenfor, og åpnet deretter ild mot folk inne i tempelet med et maskingevær og håndgranater, ifølge IS-uttalelsen.

NRK - 18 jun 22 kl. 20:12

Guvernør: Russiske missil har øydelagt drivstofflager i aust-Ukraina

Tre russiske missil skal ha øydelagt eit drivstofflager i den austlege byen Novomoskovosk i Ukraina laurdag, hevdar guvernøren i fylket Dnipropetrovsk, Valtentyn Reznichenko i ei melding på Telegram. Angrepet skal ha sendt tre personar med brannskader til sjukehus, ifølge guvernøren. Novomoskovosk ligg nord for regionens hovudstad Dnipro..

Aftenposten - 18 jun 22 kl. 17:14

Støre: Et verdig og symboltungt minnested

I strålende sol åpnet det nasjonale minnesmerket etter 22. juli-Angrepet..

VG - 18 jun 22 kl. 17:11

Støre: Et verdig og symboltungt minnested for 22. juli

I strålende sol åpnet det nasjonale minnesmerket etter 22. juli-Angrepet. Omsider har alle et sted å gå for minnes den grusomme historien og de døde..

Klartale - 31 maj 22 kl. 15:20

Putin forsøker å bli venn med afrikanske land

Russland tok over den ukrainske øya Krim for åtte år siden. Fra 2014 til nå har Russland sendt mange soldater til ulike afrikanske land. En forsker sier at de skal være til stede i over 20 land.

Aftenposten - 31 maj 22 kl. 09:51

Bråthen sier han planla Kongsberg-Angrepet i fire måneder – lærte seg å skyte med pil og bue på Youtube

Da Espen Andersen Bråthen gikk ut døren for å drepe i Kongsberg, hadde han visst at Angrepet skulle skje i fire måneder..

NRK - 12 maj 22 kl. 19:54

Ukraina: Oljeraffineri Angrepet

Russiske styrker skal torsdag ha Angrepet et oljeraffineri i Krementsjuk med raketter, ifølge AP. Raffineriet skal være truffet av mellom åtte og tolv raketter, ifølge guvernøren i Poltava-regionen. I begynnelsen av april opplyste guvernøren at oljeraffineriet i byen, som inntil da var det siste fullt fungerende i landet, var satt ut av spill som følge av russiske angrep.

NRK - 16 jun 22 kl. 07:08

Ukraina: Russland angriper flere byer

Ukrainske myndigheter sier Russland angriper Bakhmut og en rekke andre byer mens de også fortsetter Angrepet på Sievjerodonetsk. Den ukrainske generalstaben sier ifølge ukrainsk Interfax torsdag morgen at angrepene i Luhansk og Donetsk fortsetter. – I Donetsk-regionen kjemper fienden ved frontlinjen.

NRK - 11 maj 22 kl. 18:24

Egypt: Fem soldater drept i Sinai

Fem soldater og sju jihadister ble drept da ytterliggående islamister gikk til angrep på den egyptiske Sinai-halvøya, ifølge hæren i det nordafrikanske landet. Det er det andre dødelige Angrepet fra jihadister i området på få dager. – Én offiser og fire soldater ble drept, og to andre soldater ble såret, heter det i en uttalelse fra den egyptiske hæren onsdag ettermiddag.

NRK - 15 jun 22 kl. 15:57

En av 200 kidnappede skolejenter funnet i Nigeria

Nigerianske soldater har trolig funnet én av de over 200 skolejentene som ble bortført av Boko Haram for åtte år siden, opplyste militære kilder onsdag. Angrepet på en jenteskole i byen Chibok nord i Nigeria skjedde i 2014. Militæret opplyste på Twitter at det var soldater på patrulje som hadde kommet over den unge kvinnen, Mary Ngoshe, bærende på en baby nær landsbyen Ngoshe tirsdag denne uka..

Klartale - 11 maj 22 kl. 10:27

Ber halve Norge sikre seg etter Angrepet mot Norkart

Tirsdag ble det kjent at selskapet Norkart var utsatt for et dataangrep. Det meldte blant andre avisa Dagbladet. Ifølge Norkart ble det oppdaget 5.

NRK - 14 jun 22 kl. 19:49

Presser på i offensiven mot Sievjerodonetsk

Russiske soldater setter alt inn på å omringe Sievjerodonetsk, men blir beskutt fra nabobyen. President Volodymyr Zelenskyj ber igjen om flere våpen. Russland har i ukevis Angrepet Sievjerodonetsk og Lysytsjansk, som kun er atskilt av en elv.

NRK - 27 maj 22 kl. 16:40

Mann Angrepet av tre personer i Trondheim

Politiet har rykket ut etter melding om at en mann har blitt fysisk Angrepet av tre personer i Trondheim. Det skriver politiet selv på Twitter..

VG - 13 jun 22 kl. 23:23

Johnny Depp skal i retten igjen

Stjerneskuespilleren anklages for å ha fysisk Angrepet en tidligere kollega på et filmsett i 2018. 25. juli må han møte opp i retten i Los Angeles..

NRK - 13 jun 22 kl. 10:33

Flere skal være drept av væpnede grupper i Burkina Faso

I helgen ble rundt 100 personer drept da væpnede grupper angrep en landsby i Burkina Faso. Ifølge en talsmann fra regjeringen er det uklart hva som skjedde. Hendelsen undersøkes av sikkerhetsstyrker, som også er på stedet for å ivareta sikkerheten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com