Angrepet

Tuesday, 16 July, 16:51

Nyheter om Angrepet

NRK - 04 jul 24 kl. 14:14

Dommen om Arfan Bhatti: – Viktige i vurderingen av bakgrunnnen for Angrepet

I terrordommen mot Zaniar Matapour bruker dommerne mye tid på å belyse forholdet mellom Zaniar Matapour og Arfan Bhatti. Bhatti er siktet for medvirkning for medvirkning til gro terror, og er nå tilbake i Norge. I dommen heter det blant annet at «handlinger fra Bhatti er viktige i vurderingen av bakgrunnen for Angrepet», påpeker at det er på det rene at det er et «nært forhold» mellom Matapour og Arfan Bhatti.

NRK - 12 jul 24 kl. 10:27

IDF mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri

Det israelske militæret (IDF) mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri under Hamas-Angrepet 7. oktober 2023. Det er konklusjonen i ei gransking av Angrepet, melder IDF på egen hjemmeside.

Klartale - 24 jun 24 kl. 09:33

Politifolk drept i angrep i Dagestan

Dagestan er en republikk i Russland. Søndag gikk menn med våpen til angrep. De angrep to ortodokse kirker og en synagoge.

NRK - 05 jul 24 kl. 18:06

Pakistan: Tre døde etter veibombe på bro

Fredag ble tre personer drept og syv skadet etter at en veibombe plantet på en bro eksploderte, skriver Al Arabya. Angrepet skjedde ifølge pakistansk politi i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen nordvest i landet. Ifølge politiets talsmann Sabir Khan var en politibil det egentlig målet for Angrepet.

NRK - 01 jul 24 kl. 23:13

Ofre for Hamas-Angrepet 7. oktober saksøker Iran, Syria og Nord-Korea

Over 100 ofre for Hamas-Angrepet mot Israel 7. oktober saksøker Iran, Syria og Nord-Korea. De anklager landene for å støtte Hamas.

Klartale - Igår: 11:47

Teorier om Angrepet på Trump sprer seg i sosiale medier

En mann skjøt mot Donald Trump. Skuddet gikk gjennom deler av det høyre øret hans. En mann døde.

NRK - 09 jul 24 kl. 21:40

Flere drept i angrep ved skole i Gaza

Minst 19 mennesker er drept i et israelsk angrep ved en skole i Gaza der internt fordrevne palestinere har søkt tilflukt, ifølge kilder ved Nasser-sykehuset i Khan Younis. Angrepet var ifølge øyenvitner rettet mot en teltleir for internt fordrevne ved inngangen til den FN-drevne al-Awda-skolen i Abasan al-Kabira, som ligger i utkanten av Khan Younis, skriver NTB. Nasser-sykehuset i Khan Younis bekrefter å ha tatt imot 19 drepte og 53 sårede etter Angrepet.

NRK - 23 jun 24 kl. 07:24

Droneangrep mot lasteskip i Rødehavet

Et lasteskip har fått skader etter et droneangrep nær kysten av Jemen i Rødehavet, men det er ikke meldt om personskader. – Kapteinen på et handelsfartøy har meldt fra om at skipet er Angrepet av en luftdrone, noe som har forårsaket skader på skipet, heter det i en kunngjøring fra det britiske marinebyrået UKMTO. Ingen av mannskapet ble såret i Angrepet, og skipet fortsetter som planlagt, heter det videre.

Klartale - 08 jul 24 kl. 12:21

Russland har Angrepet minst fem byer i Ukraina

Russland har sendt raketter mot flere ukrainske byer. Minst 20 mennesker er drept. Rundt 50 er skadd.

NRK - 08 jul 24 kl. 10:05

NRKs reporter hamna rett ved rakettangrep i Kyiv

NRKs reportasjeteam Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani vart svært nære eit rakettangrep i Ukrainas hovudstad Kyiv måndag føremiddag. Ukrainske styresmakter bad folk i området om å søka dekning for det russiske Angrepet. Også Kruse og Ghorbani fekk den beskjeden.

NRK - 04 jul 24 kl. 11:44

Fransk talsperson for regjeringen Angrepet på åpen gate

Prisca Thevenot, talsperson for den franske regjeringen, ble Angrepet på åpen gate onsdag kveld, melder blant annet France 24, AP og Politico. Thevenot er medlem av Macrons sentrumsparti, og holdt på med å henge opp valgpostere da hun ble Angrepet av en gruppe mennesker. Hun ble ikke skadet, men en av hennes kolleger ble fraktet til sykehus med brukket kjeve.

NRK - 03 jul 24 kl. 15:34

Leger Uten Grenser: Nok et sykehus Angrepet i Sudan

Nok en gang har et sykehus blitt truffet av en granat i løpet av harde kamper i Sudan. Ingen ble imidlertid skadet i Angrepet, ifølge Leger Uten Grenser (MSF). – Det saudiarabiske sykehuset i Al Fasher er nok en gang truffet av en granat fra Rapid Support Forces (RSF), sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Ivar Voll i MSF Norge.

NRK - 01 jul 24 kl. 19:04

Antall drepte etter selvmordsangrep i Nigeria har steget til 32

32 mennesker er døde etter et selvmordsangrep i Nigeria lørdag. Det er et av de dødeligste angrepene i det nordøstlige Nigeria på flere år. Angrepet ble gjennomført av flere kvinnelige selvmordsbombere og rettet seg mot en begravelse og et bryllup i byen Gwoza i delstaten Borno.

NRK - 7 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under Angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - I førrgår: 20:16

Netanyahu: Kan ikke bekrefte at Hamas-leder døde i angrep

Militærleder Mohammed Deif var et av to mål i Angrepet mot Al-Mawasi-leiren som tok livet av minst 90 mennesker, ifølge palestinske helsemyndigheter. Ifølge statsminister Benjamin Netanyahu kan ikke israelske styrker bekrefte om han er blitt drept. – Uansett vil vi ta hele lederskapet til Hamas, sa han under en pressekonferanse lørdag kveld.

NRK - 12 jul 24 kl. 10:31

Seksåring bitt av hund: Gikk tur da angrep skjedde

Familien passet på hunden for en hundeeier, og Angrepet skal ha skjedd i forbindelse med guttens lek. – Politiet har avhørt moren, og det vi så langt kan si om hendelsesforløpet er at mor og sønn gikk tur med hunden da hunden angrep gutten, melder politiet i en pressemelding. Det framstår som at Angrepet skjedde i forbindelse med guttens lek.

NRK - 26 jun 24 kl. 00:40

21 drept i angrep i Niger

En væpnet gruppe har drept 20 soldater og en sivil person vest i Niger onsdag, ifølge landets forsvarsdepartement. Sikkerhetsstyrker ble Angrepet av «en koalisjon av væpnede terrorgrupper» nær grensen til Burkina Faso, opplyser myndighetene. Ni personer ble såret i Angrepet.

NRK - 10 jul 24 kl. 12:20

Fire israelske angrep på skular på fire dagar

Fire israelske angrep på Gaza-skular har vorte stadfesta, på berre fire dagar. Det siste slo ned i ein flyktningleir. Minst 29 palestinarar er drepne i Angrepet.

NRK - 10 jul 24 kl. 04:54

Zelenskyj sier 43 ble drept i mandagens russiske angrep

– 43 mennesker ble drept i dette Angrepet, sa Zelenskyj i en tale til en tankesmie i Washington, på sidelinjen av Nato-toppmøtet, tirsdag kveld. Dermed er antallet drepte ytterligere oppjustert. Over 100 bygninger i Angrepet som beskrives som et av de verste siden Russland gikk til full krig mot nabolandet.

NRK - 09 jul 24 kl. 21:58

Houthi militsen: Har Angrepet flere skip

Den jemenske Houthi-militsen sier de har Angrepet et skip med ballistiske missiler, samt to andre skip, inkludert ett i Adenbukta, melder Reuters..

NRK - 09 jul 24 kl. 17:31

Mistenker nytt Houthi-angrep

Kapteinen på et skip har rapportert om en eksplosjon i nært fartøyet sitt utenfor Jemens kyst i Aden-bukta i dag, melder Associated press. Det britiske militæret mistenker at det var Houthi-militsen, som har utført flere lignende angrep, som står bak. Houthiene angrep sist et skip i regionen i slutten av juni.

Klartale - 09 jul 24 kl. 09:55

Russland angrep et sykehus for barn

Russland angrep fem byer i Ukraina mandag. En av byene var Kyiv. Det er ett av de verste angrepene mot Kyiv siden krigen startet, sier Vitalij Klitsjko.

NRK - 07 jun 24 kl. 04:54

USA ber Israel være åpne om angrep på FN-skole

USA oppfordrer Israel til å være åpne og transparente om Angrepet på en FN-skole på Gazastripen, inkludert om hvorvidt barn ble drept. – Israels regjering har sagt at de kommer til å offentliggjøre mer informasjon om dette Angrepet, inkludert navnene på dem som ble drept i det. Vi venter at de er helt transparente og gjør den informasjonen offentlig, sa Matthew Miller, talsmann for USAs utenriksdepartement, torsdag.

NRK - 08 jul 24 kl. 18:34

Brøt sammen etter seier i Wimbledon

Med en svart sløyfe på brystet tok ukrainske Elina Svitolina seg videre til kvartfinalen i Wimbledon. – Det har ikke vært lett å fokusere på kampen. Siden i morges har det vært veldig vanskelig å lese nyhetene, for så å gå ut på banen, sa Svitolina med tårer i øynene.

NRK - 06 jul 24 kl. 18:05

16 drept i israelsk angrep mot skole

Minst 13 personer skal være døde etter et israelsk angrep mot en skole i Al-Nuseriat i Gaza. Det melder Reuters, som henviser til palestinske kilder. I en oppdatering melder palestinske helsemyndigheter at 16 personer skal ha blitt drept.

NRK - 06 jul 24 kl. 18:05

Minst 16 drept i israelsk angrep mot skole

Minst 13 personer skal være døde etter et israelsk angrep mot en skole i Al-Nuseriat i Gaza. Det melder Reuters, som henviser til palestinske kilder. I en oppdatering har palestinske helsemyndigheter oppjustert dødstallet til.

NRK - 05 jul 24 kl. 05:07

Ukraina hevder å ha Angrepet russisk ammunisjonsfabrikk

En ammunisjonsfabrikk vest i Russland ble truffet i et ukrainsk droneangrep, opplyser en ukrainsk militærkilde til AFP. Kilden sier til nyhetsbyrået at en eksplosiv drone rammet en fabrikk i byen Kotovsk i Tamblov-regionen vest i Russland. Byen ligger rundt 350 kilometer unna grensa mot Ukraina.

NRK - 03 jul 24 kl. 15:06

Medier: Hizbollah-kommandant drept i israelsk angrep

En høytstående Hizbollah-kommandant er drept i et israelsk luftangrep mot et kjøretøy ved byen Tyr sør i Libanon, opplyser flere kilder til AFP og Reuters. Nyhetsbyrået Reuters siterer to ikke navngitte sikkerhetskilder på opplysningen om onsdagens angrep. AFP siterer en kilde som sier at en Hizbollah-kommandant med ansvar for en av de tre sektorene sør i Libanon er drept i et israelsk angrep mot en bil i Tyr.

NRK - 17 jun 24 kl. 04:22

Soldater drept i Niger – voktet oljeledning

Seks nigerske soldater som holdt vakt ved en oljerødledning til nabolandet Benin ble drept av «bevæpnede banditter» i et angrep sør i landet, opplyser hæren. – En patrulje som jobbet med å sikre oljerørledningen, ble Angrepet av væpnede banditter i utkanten av landsbyen Salkam. Vi beklager dypt at seks over våre kamerater er døde, sier hæren i en oppdatering søndag.

NRK - 01 jul 24 kl. 21:23

Houthiene hevder å ha Angrepet fire lasteskip

Houthi-militsen hevder å ha Angrepet fire lasteskil i Rødehavet, Middelhavet og Arabiahavet, melder Reuters. Skipene skal være tilknyttet USA, Storbritannia og Israel, skriver byrået. Andre kilder har så langt ikke bekreftet hendelsen..

NRK - 2 timer siden

Seks drept i angrep mot moske i Oman

Ifølge omanske myndigheter skal seks personer være drept i et angrep mot en moske i hovedstaden Muskat. Det skriver Reuters tirsdag ettermiddag. Tre mistenkte gjerningspersoner er også døde etter Angrepet, skriver nyhetsbyrået..

VG - 2 timer siden

Fem skal være drept i moskéangrep i Oman

Minst 30 andre er skadet i Angrepet..

NRK - 5 timer siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har Angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 14 jun 24 kl. 15:34

Kilder: To drept og sju såret i israelsk angrep i Libanon

To kvinner ble drept og flere barn såret i Angrepet. Det skal ha rammet et hus i Janata natt til fredag, ifølge libanesiske sikkerhetskilder og statlige medier. .

NRK - 7 timer siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under Angrepet, i tillegg til ti militanter..

NRK - 15 timer siden

Brann i russisk fabrikk etter droneangrep

Det brenner i en fabrikk i Kursk-regionen etter det som skal ha vært et ukrainsk-droneangrep, opplyser regionens fungerende guvernør, ifølge Reuters. Alexei Smirnov sier videre på Telegram at ingen av arbeiderne skal ha blitt skadet i Angrepet..

NRK - 20 timer siden

Syrisk forretningsmann drept i israelsk angrep

To personer er drept i et israelsk droneangrep i Libanon nær den syriske grensen mandag, ifølge London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). En av dem var Baraa Katerji, en prominent syrisk forretningsmann med tette bånd til president Bashar al-Assad, ifølge SOHR. Vedkommende sto på USAs sanksjonsliste.

NRK - 29 jun 24 kl. 19:09

Seks drept i russisk angrep nær Zaporizjzja

Seks mennesker er drept og åtte andre såret i et russisk angrep i Vilnjansk nær byen Zaporizjzja, melder lokale myndigheter. Småbyen Vilnjansk ligger 29 kilometer nordøst for Zaporizjzja, hovedstad i regionen med sammen navn. Mens russiske styrker har okkupert store deler av Zaporizjzja-regionen, er regionshovedstaden fortsatt under ukrainsk kontroll.

Klartale - Igår: 15:14

Hund som angrep seksåring skal avlives

En rottweiler angrep og bet en seks år gammel gutt i Innlandet i forrige uke. Nå er det bestemt at hunden skal bli avlivet. Det skriver NTB.

NRK - 29 jun 24 kl. 13:15

Politimann Angrepet ved Israels-ambassade i Serbia

En mann ble skutt og drept etter at han avfyrte pil og bue mot en politimann foran Israels ambassade i Beograd i Serbia lørdag. Offiseren ble skadet i nakken av pilen som ble avfyrt av angriperen, men politmannen klarte å skyte tilbake og drepte ham, skriver The Times og Israel. Selve ambassaden er stengt i dag og ansatte er fraværende.

Klartale - Igår: 08:51

En drept og to skadd i drapsforsøk mot Donald Trump

Donald Trump ønsker å bli president i USA. Lørdag var han på et arrangement i delstaten Pennsylvania. Det var en del av valgkampen hans.

NRK - 29 jun 24 kl. 02:15

USA har ødelagt sju Houthi-droner

USAs militære melder å ha ødelagt sju droner tilhørende Houthi-bevegelsen i Jemen det siste døgnet. De har også Angrepet et kjøretøy som fungerte som en kontrollsentral, opplyser USAs regionale overkommando (Centcom). Houthi-militsen, som kontrollerer store deler av Jemen, har de siste månedene Angrepet en rekke skip i Rødehavet og varslet opptrapping dersom ikke de israelske angrepene på Gazastripen stanser.

NRK - Igår: 23:44

Minst 15 drept i angrep på skole i Gaza

Minst 15 personer ble drept i et israelsk angrep på en skole i flyktningleiren i det sentrale Gaza søndag, opplyser lokale sivilforsvar. Det er det femte Angrepet mot en skole bygning i Gaza på åtte dager. Også denne gangen sier den israelske hæren (IDF) at bygningen ble brukt som skjulested for Hamas og ble brukt som base for angrep rettet mot Israel.

Aftenposten - Igår: 19:46

Obama og Biden tar feil. Vold har alltid en plass i USA.

Angrepet på Donald Trump sier mye om landet der borte..

VG - Igår: 18:04

Familien: Corey Comperatore (50) drept på Trump-møte

Presidentkandidaten overlevde Angrepet, men én tilskuer ble drept og to kritisk skadet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com