Angrepet

Monday, 06 February, 04:46

Nyheter om Angrepet

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er Angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

NRK - 08 jan 23 kl. 18:28

Faktisk Verifiserbar: Bilde viser omfattende skader etter ukrainsk rakettangrep

Et ferskt satellittbilde viser omfattende ødeleggelser på en skole i byen Makiivka i Donetsk, øst i Ukraina. Området ble Angrepet med Himars-missiler av ukrainske styrker nyttårsaften. Bildet er levert av Planet Labs på oppdrag fra Faktisk Verifiserbar.

NRK - 31 jan 23 kl. 05:26

Dødstallet etter selvmordsAngrepet i Pakistan stiger

Antallet drepte etter selvmordsAngrepet mot en moské i Peshawar i Pakistan mandag, stiger til minst 83, ifølge sykehuset i byen. Lady Reading-sykehuset i Peshawar mottok flere drepte i løpet av natten, bekrefter en talsperson for sykehuset til AFP. I tillegg til de drepte er minst 57 personer såret, ifølge talspersonen.

NRK - 30 jan 23 kl. 19:16

Pakistansk Taliban nekter for å stå bak moskéangrep

Tehreek-e-Taliban, også kjent som pakistansk Taliban eller TTP, nekter for at de står bak selvmordsAngrepet mot en moské i byen Peshawar mandag. Det skriver Reuters. Angrepet mot moskeen, som lå inne på området til det regionale politihovedkvarteret, er et av de mest dødbringende Angrepet mot pakistanske sikkerhetsstyrker de siste månedene.

Klartale - 13 jan 23 kl. 09:41

PST fikk tips før skytingen i Oslo i fjor sommer

Ifølge avisa VG skal Etterretnings-tjenesten ha fått vite om planene seks dager før en mann skjøt mot utesteder i Oslo. To personer ble drept. 24 andre ble skadd.

Klartale - 09 jan 23 kl. 09:29

Brasils president lover å straffe alle som hjalp til

Over tusen tilhengere av Jair Bolsonaro stormet viktige bygg søndag. Det skjedde i Brasils hovedstad, Brasília. Blant byggene var landets høyesterett, presidentpalass og nasjonal-forsamlingen.

NRK - 07 jan 23 kl. 00:46

Biden markerte to-årsdagen for Angrepet på Kongressen

USAs president Joe Biden markerte fredag to-årsdagen for Angrepet mot Kongressen 6. januar 2021. Biden skrøt av politiet som beskyttet Kongressen mot de aggressive Trump-støttespillerne.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:29

Somaliske myndigheter: Over 100 al-Shabaab-krigere drept i angrep

Over hundre al-Shabaab-krigere er drept i et angrep mot Somalias væpnede styrker i byen Galcad, ifølge somaliske myndigheter. Sju soldater i de somaliske styrkene ble drept i Angrepet, ifølge myndighetene i landet. Al-Shabaab hevder på sin side at de drepte over 150 soldater i Angrepet.

NRK - 14 timer siden

Røde Kors: Frivillige drept i Sør-Sudan

Fire frivillige i Sør-Sudans Røde Kors er blant de 27 som er drept i kamper i og rundt landsbyen Lire Payam, ifølge Norges Røde Kors. – Dette er sjokkerende og dypt tragisk. Vi uttrykker vår kondolanse til familien til de drepte, og vi sørger sammen med våre kollegaer i Sør-Sudan Røde Kors og hele Røde Kors-bevegelsen, sier utenlandssjef Jørgen Haldorsen i Røde Kors.

NRK - 17 jan 23 kl. 10:46

11 soldater drept i angrep i Somalia

Elleve soldater ble tirsdag drept i et angrep nord for en militærleir nord for Mogadishu. Islamistgruppa al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for Angrepet. – En av de drepte var også en høytstående offiser, sier Mohamed Osman.

NRK - 17 jan 23 kl. 09:27

Ukraina: 25 savnet etter Angrepet i Dnipro

25 personer er fortsatt savnet etter at en russisk rakett rammet en boligblokk i Dnipro i helgen, opplyser ukrainske nødetater. 40 personer er bekreftet drept. I tillegg ble 79 mennesker såret i Angrepet, opplyser nødetatene på Telegram tirsdag, ifølge avisa The Guardian.

NRK - 01 feb 23 kl. 09:42

Rakettangrep mot tyrkisk base i Nord-Irak

En tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak. Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget.

NRK - 30 jan 23 kl. 19:16

Pakistansk Taliban sier de står bak moskéangrep

Tehreek-e-Taliban, også kjent som Pakistansk Taliban eller TTP, hevder de står bak selvmordsAngrepet mot en moské i byen Peshawar mandag. Angrepet mot moskeen, som lå inne på området til det regionale politihovedkvarteret, er et av de mest dødbringende Angrepet mot pakistanske sikkerhetsstyrker de siste månedene..

NRK - 30 jan 23 kl. 09:43

Eksplosjon i Pakistan – minst 22 drept og 80 skadd

Det har vært en eksplosjon i en moské inne i en politibygning i byen Peshawar i Pakistan, melder Reuters. Minst 17 skal være drept i Angrepet. Sykehusene har tatt imot over 80 skadde personer.

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har Angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har Angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

NRK - 28 jan 23 kl. 19:36

Netanyahu: Responsen blir «sterk, rask og nøyaktig»

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at responsen på Angrepet i Jerusalem lørdag kommer til å bli «sterk, rask og nøyaktig». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Minst syv skal ha blitt drept og flere skadd i skytingen som skjedde i nærheten av en synagoge i den israelske bosettingen Neve Yaakhov i okkuperte Øst-Jerusalem.

NRK - 24 dec 22 kl. 14:08

Nye demonstrasjoner etter angrep i Paris

Kurdiske aktivister, venstrepolitikere og antirasistiske grupper holder julaften en ny demonstrasjon i Paris dagen etter Angrepet på et kurdisk kultursenter. Tre personer ble drept i Angrepet, som påtalemyndigheten mener var rasistisk motivert. Lørdag sier en kilde nære saken at mannen som er pågrepet, selv sier at han er rasist og derfor gikk til angrep.

NRK - 27 jan 23 kl. 20:42

Hamas hyller Angrepet

Ifølge den israelske avisen Haaretz har palestinske Hamas sagt at de står bak skyteAngrepet i Øst-Jerusalem. Ingen gruppe har ennå sagt at de står bak drapene, men de militante palestinske gruppene Hamas og Islamsk jihad hyller Angrepet. En talsperson for Hamas beskriver det som gjengjeldelse for den israelske militæraksjonen der ti palestinere ble drept i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 27 jan 23 kl. 18:51

Video fra Pelosi-angrep frigitt

Videobilder fra politiets kamera fra Angrepet på Paul Pelosi ble frigjort fredag. Paul Pelosi er ektemannen til demokraten Nancy Pelosi, som var leder i Representantenes hus i USA da Angrepet skjedde. Det var i oktober i fjor at en mann i 40-årene brøt seg inn i huset til ekteparet og angrep Paul Pelosi (82) med en hammer..

Klartale - 26 jan 23 kl. 08:33

Drepte to personer på tog: – Vi er i sjokk

En mann angrep med kniv på et tog. Angrepet skjedde onsdag mellom Kiel og Hamburg i Tyskland.Mannen drepte minst to personer.

NRK - 26 jan 23 kl. 04:53

Videoopptak av Angrepet mot Pelosis ektemann blir publisert

Opptak av Angrepet på Representantenes hus' tidligere leder Nancy Pelosis ektemann skal offentliggjøres. Det har en amerikansk dommer bestemt. Dommer Stephen M.

NRK - 23 jan 23 kl. 18:16

IS hevder de sto bak angrep i DR Kongo

IS tok mandag på seg ansvaret for et angrep øst i DR Kongo. Angrepet ska ha drept minst 23 sivile, melder Reuters. IS skal ha hevdet at de sto bak volden på tjenesten Telegram.

NRK - 23 jan 23 kl. 15:58

Nato-uttalelser vekker oppsikt

Tsjekkias presidentkandidat og tidligere statsminister Andrej Babis sier han ikke vil sende soldater dersom andre Nato-land blir Angrepet. På spørsmål i en TV-debatt søndag kveld sa presidentkandidaten at han ikke ville sende soldater til Polen eller de baltiske landene hvis de blir Angrepet, til tross for at Tsjekkia er Nato-medlem. – Jeg vil ha fred, jeg vil ikke ha krig.

NRK - 22 jan 23 kl. 16:38

Minst elleve drept i al-Shabaab-angrep i Mogadishu

Minst elleve personer, deriblant alle seks angriperne, skal være drept etter at al-Shabaab-krigere angrep rådhuset i Mogadishu søndag. Det skriver Somalias informasjonsdepartement i en Twitter-melding. Angrepet skal ha begynt med en stor eksplosjon i et kjøpesenter nær rådhuset i sentrum av den somaliske hovedstaden.

NRK - 20 jan 23 kl. 15:01

Russland hevder kampene blir mer intense sør i Ukraina

Kampene i Zaporizjzja-regionen sør i Ukraina blir mer og mer intense, ifølge okkupasjonsmyndighetene i området. De siste månedene har det vært mindre aktivitet på fronten i sør enn i øst. Nå øker «intensiteten på den militære aktiviteten», ifølge talsperson for det russiske okkupasjonsstyret i Zaporizjzja, Vladimir Rogov.

NRK - 20 jan 23 kl. 14:03

18 drept i jihadistangrep i Burkina Faso

Minst 18 mennesker er drept i to angrep nord og nordvest i Burkina Faso torsdag, opplyser lokale sikkerhetskilder. 16 av de drepte var medlemmer av en sivil paramilitær styrke som støtter regjeringen, ifølge VDP (De frivillige forsvarerne av fedrelandet). De opplyser at jihadister sto bak angrepene.

Klartale - 02 jan 23 kl. 15:02

Ukraina har Angrepet russiske soldater

Ukrainske styrker skal ha avfyrt raketter mot en skolebygning. Russiske soldater oppholdt seg i bygningen. Angrepet var i byen Makiivka i Donetsk.

NRK - 10 timer siden

En drept i angrep mot FN-helikopter i Kongo

Et medlem av FN-styrken i Kongo er drept og en annen såret i et angrep mot et FN-helikopter, opplyser verdensorganisasjonen. Angrepet skjedde øst i landet søndag ettermiddag. Helikopteret var på vei til byen Goma da noen åpnet ild mot det.

NRK - 02 jan 23 kl. 01:46

Flyplassen i Damaskus ute av drift

Den internasjonale flyplassen i Syrias hovedstad Damaskus er ute av drift etter et israelsk luftangrep, ifølge den syriske hæren. Ifølge en uttalelse fra den syriske hæren ble to militære drept i Angrepet, som også førte til noe materiell skade. Angrepet var også rettet mot områder rundt flyplassen.

NRK - 20 timer siden

Ukraina: Fleire sivile offer ved frontlinja

Laurdag blei det kjent at fire sivile var drepne i angrep ved frontlinja i regionen Donetsk, skreiv sjefen for den regionale militærleiinga Pavlo Kyrylenko på Telegram søndag. Tre av dei drepne skal ha blitt drepne i byen Bakhmut og den siste skal ha blitt drepen i Yampol, ifølge Kyrylenko. Sjefen for russiske Wagner-gruppa, Yevgeniy Prigozhin, seier at det nå føregår valdsame kampar i dei nordlege delane av Bakhmut.

NRK - Igår: 18:41

WHO: 17,7 millioner trenger humanitær hjelp i Ukraina

WHO beskriver en massiv humanitær krise i Ukraina. 448 sykehus og helsesentre er Angrepet i landet, ifølge organisasjonen. Moskva raser mot rapporten.

NRK - Igår: 16:38

Beviser for et tresifret antall krigsforbrytelser i Ukraina

Tysklands riksadvokat sier landet har samlet beviser for et «tresifret antall» krigsforbrytelser i Ukraina. Riksadvokat Peter Frank mener det er behov for et rettsoppgjør på internasjonalt nivå. – I øyeblikket, for eksempel, fokuserer vi på massedrapene i Butsja og angrepene mot sivil infrastruktur i Ukraina, sier Frank til avisen Welt am Sonntag.

NRK - Igår: 14:38

Ni drept i angrep mot flyktningleir i Niger

Ni mennesker er drept etter at militante islamister stormet en leir med flyktninger vest i Niger. – Ni ble drept, en er såret og seks er savnet etter Angrepet, sier en talsmann for lokale myndigheter i området. Ifølge ham ankom de tungt bevæpnede gjerningsmennene på motorsykkel og skjøt vilkårlig rundt seg i leiren, som ligger Tahoua-region nær grensa til Mali og Burkina Faso.

NRK - 18 jan 23 kl. 06:30

Isbjørn drepte kvinne og barn i Alaska

En isbjørn har Angrepet og drept en kvinne og en mindreårig gutt i Alaska i USA. Det opplyser politiet i delstaten ifølge nyhetsbyrået AP. Isbjørnen ble skutt og drept av en lokal innbygger under Angrepet..

NRK - I førrgår: 23:46

Microsoft: Iranere sto bak datainnbrudd rettet mot Charlie Hebdo

En gruppe hackere støttet av iranske myndigheter sto bak et datainnbrudd hos det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, mener teknologigiganten Microsoft. Datainnbruddet var en del av en bredere operasjon som har fellestrekk med teknikker tidligere brukt av iranske statsstøttede hackergrupper, heter det i en rapport fra Microsoft. Magasinet ble utsatt for et datainnbrudd tidlig i januar etter at det publiserte flere karikaturer av Irans leder Ayatollah Khamenei.

NRK - I førrgår: 15:58

Stenger ned datasystem etter mulig angrep

Målselv kommune mistenker dataangrep, og har stengt ned hele det eksterne datasystemet sitt. All trafikk mot offentlig nett er kobla ned. Kommunen har satt stab og beredskapsplanen er iverksatt, skriver Nordlys.

NRK - I førrgår: 13:00

Store branner etter angrep i Kherson

Russiske artilleriangrep forårsaket store branner i Kherson natt til fredag. To personer ble drept, og ni såret. Byen, som ble frigjort av ukrainske styrker i november, har gjentatte ganger blitt bombardert av artilleri.

Dagbladet - I førrgår: 08:08

Angrepet av puma

Jack (5) ble hardt skadd etter at kattedyret angrep ham..

NRK - 17 jan 23 kl. 01:09

Zelenskyj: Angrep viser behovet for raskere våpenleveranser

Det dødelige Angrepet mot en boligblokk i Dnipro viser behovet for raskere og bedre koordinerte avgjørelser om våpenleveranser til Ukraina, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. Minst 40 mennesker er funnet drept i ruinene etter det russiske Angrepet lørdag, og titalls er fortsatt ikke gjort rede for, ifølge ukrainske myndigheter. – Det som skjedde i Dnipro – det faktum at Russland forbereder nye forsøk på å ta initiativet i krigen og det faktum at den militære situasjonen ved fronten krever nye avgjørelser om våpenleveranser – bare understreker hvor viktig det er å koordinere koalisjonens innsats for å forsvare Ukraina og friheten, sier Zelenskyj i sin daglige videotale mandag.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 16:04

– Kan ha spilt sin siste kamp i RBK-trøya

Marie Dølvik ble hentet inn for å styrke RBK-Angrepet. Slik gikk det ikke..

NRK - 02 feb 23 kl. 08:43

Selvmordsbomber i Pakistan brukte politiuniform

Mannen som sto bak selvmordsAngrepet i en moské i Peshawar der 101 mennesker ble drept, skal ha vært iført politiuniform og hjelm, ifølge pakistansk politi. – De som var på jobb, sjekket ham ikke fordi han brukte politiuniform. Det var en sikkerhetssvikt, sier Moazzam Jah Ansar, som leder politiet i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, der Peshawar ligger.

NRK - 02 feb 23 kl. 08:13

Ukraina: Russland kan innlede ny offensiv på årsdagen for invasjonen

Russland forbereder en ny storoffensiv som kan starte allerede 24. februar, på årsdagen for invasjonen, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov. Ifølge Reznikov har Russland samlet rundt 500.

NRK - 02 feb 23 kl. 07:16

Iran truer med å svare på israelsk angrep

Iran anklager Israel for å ha stått bak droneAngrepet mot en våpenfabrikk nær Isfahan sist helg og truer med å svare. – Iran forbeholder seg retten til å komme med et tydelig svar når og hvor vi finner det nødvendig, heter det i et brev myndighetene i Teheran har sendt til FNs spesialutsending Amir Saeid Iravani. – Dette israelske Angrepet var et brudd på folkeretten, heter det videre.

NRK - 01 feb 23 kl. 18:20

Jihadister har drept åtte soldater i Syria, ifølge SOHR

Åtte syriske soldater er drept nordvest i landet i et angrep utført av en jihadistgruppe, ifølge observatørgruppen SOHR. – Hayat Tahrir al-Sham skjøt granater og raketter mot en militær stilling nær Kafr Ruma i provinsen Idlib. Åtte soldater ble drept, opplyser London-baserte Syrian Observatory for Human Rights.

NRK - 14 jan 23 kl. 23:17

Fem drept i flyangrep i Myanmar

En mor og et lite barn er blant fem personer som skal ha blitt drept i et luftangrep øst i Myanmar. Det opplyser hjelpearbeidere og Karen-folkets opprørsgruppe. Fire av militærjuntaens kampfly slapp bomber over landsbyer i Hpapun-distriktet torsdag, skriver Karen-gruppa i en uttalelse.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com