Agder

Saturday, 25 June, 07:29

Nyheter om Agder

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 maj 22 kl. 15:08

Agder-politimester: – Burde ha informert

– Jeg registererer at statsadvokaten i Agder har gått ut i media og at de kritiserer Agder politidistrikt i fohold til at vi burde ha informert de om saken fra 2009. Og ut fra den kunnskap jeg har nå, er jeg enig med statsadvokaten i at det burde vært en del av vår påtegning, sier Agder-politimester Kjerstin Askholt til NRK. Det ble denne uken kjent at staten måtte betale 200.

NRK - 18 timer siden

Mye lyn ventes både i nord og sør

Fredag kveld kan det bli mye lyn i deler av Agder, Rogaland og Vestland. Dagen etter er det Nord-Norge sin tur. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

NRK - 08 maj 22 kl. 04:25

Boligbrann på Songe i Agder

Nødetatene har rykket ut etter melding om boligbrann på Songe i Agder natt til søndag. Ifølge vitner på stedet skal det ikke befinne seg personer i huset, tvitrer politiet i Agder. Brannvesenet i Agder melder at huset er overtent..

Klartale - I førrgår: 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

NRK - 30 maj 22 kl. 02:30

Søker med helikopter etter savnet kvinne i Agder

Det er satt i gang leteaksjon ved Birkenes i Agder etter at kvinne ikke kom tilbake etter tur søndag. Hovedredningssentraler er varslet. Redningshelikopter og frivillige bistår i søket, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 21 jun 22 kl. 10:46

Tenåring dømt til flere års fengsel for voldtekt

En 18-åring er dømt til ubetinget fengsel i tre år og seks måneder for å ha voldtatt en tenåringsjente og for å ha seksuelt forgrepet seg på en annen i Agder. I tillegg har den unge mannen fått ett år og seks måneder av straffen betinget, med en prøvetid på fire år, melder Agderposten. Han må også betale en erstatning på 250.

NRK - 02 maj 22 kl. 15:10

Agder på kontantstøttetoppen

Agder ligger fortsatt på landstoppen i bruk av kontantstøtte. I mars var andelen barn med kontantstøtte i Agder på 34,9 prosent. Det er 10 prosentpoeng høyere enn landsgjennomsnittet.

Klartale - 17 jun 22 kl. 06:00

Erik ble norsk etter 44 år

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 07 jun 22 kl. 10:50

Norske strender lever ikke opp til EU-anbefaling

Norske strender tilfredsstiller ikke EUs anbefaling om marin forsøpling, viser en ny norsk studie. SALT og Hold Norge Rent har sjekket 296 ulike strender fra 2019 til 2022 i Indre Oslofjord, Agder, Møre og Romsdal og Troms og Finnmark. I prosjektets sluttrapport kommer det fram at ingen av regionene som ble undersøkt, tilfredsstilte EUs anbefaling om at minst 50 prosent av strender skal ha færre enn 20 gjenstander av marin forsøpling per 100 meter.

NRK - 05 jun 22 kl. 17:12

Sivilforsvaret bistår med slukking av brann i Agder

Sivilforsvaret er på vei for å bistå med slukkingen av brannen på Mykland i Agder, skriver politiet på Twitter. Brannvesenet sier de har kontroll på ytterkanten av brannen. Området som har brent er ca 75 mål, ifølge politiet.

NRK - 01 jun 22 kl. 18:46

Dømt til 12 års fengsel for drapsforsøk

En mann i 20-årene er dømt til 12 års fengsel i Agder lagmannsrett for blant annet tre drapsforsøk på Stoa i Arendal. Det melder Agderposten. Mannen ble først dømt til tvungen psykisk helsevern i tingretten, mens Agder lagmannsrett mente mannen var tilregnelig under handlingen.

Klartale - 17 timer siden

Bedrifter leter fortsatt etter folk til sommerjobb

Bedrifter som jobber med reiseliv sliter med å skaffe seg hjelp til sommeren. Det sier NHO Reiseliv.– Hoteller, restauranter, festivaler og opplevelses-bedrifter over hele Norge søker etter sommervikarer.

Klartale - 22 timer siden

Statsministeren lover å ikke løse opp flere kommuner

Regjeringen har fått mye kritikk de siste ukene. Bråket er knyttet til kommuner både på Sørlandet og i Rogaland. I Agder har regjeringen blandet seg inn i striden mellom tidligere Søgne kommune og Kristiansand.

NRK - 08 maj 22 kl. 10:58

Skogbrannfaren vedvarer – øker til oransje nivå i Vest-Agder

Det er fortsatt tørt på Øst- og Sørlandet, og nå er skogbrannfaren oppe på oransje nivå også i Vest-Agder. Fra før gjelder det oransje farenivået for Østlandet, Telemark og Aust-Agder, skriver Varsom.no.

NRK - Igår: 22:05

To personer utsatt for vold og tyveri - ukjent skadeomfang

Politiet i Agder melder at to personer har vært utsatt for vold og tyveri på en privatadresse i Arendal. - Begge er kjørt sykehus av ambulanse. Skadeomfanget er ukjent, skriver politiet.

NRK - 08 maj 22 kl. 04:25

Boligbrann på Holt i Agder

Nødetatene har rykket ut etter melding om boligbrann på Holt i Agder natt til søndag. Ifølge vitner på stedet skal det ikke befinne seg personer i huset, tvitrer politiet i Agder..

NRK - Igår: 20:49

Eldre mann med rullator på E39

Politiet i Agder advarer mot en eldre mann med rullator på E39 mellom Brennåsen og Tangvall. Mannen går i retning Brennåsen. – Til obs for alle trafikanter på stedet, skriver politiet..

NRK - I førrgår: 01:42

Skogbrann i Lindesnes slukket

Brannen i et skogområde i Marnardal i Lindesnes kommune er slukket, opplyser politiet i Agder. Det vil pågå etterslukking ut over natta. Politiet tror at brannen kan ha startet i forbindelse med skyting på skytebanen..

NRK - I førrgår: 00:55

Voldshendelse i Grimstad

En person er sendt til sykehus etter en voldshendelse på Fevik i Grimstad onsdag kveld. Hendelsen skal ha skjedd på en privat adresse, melder politiet i Agder. – Gjerningspersonen har forlatt stedet.

NRK - 30 maj 22 kl. 04:29

Savnet kvinne i Birkenes funnet

Kvinnen som ble meldt savnet etter en tur i Birkenes i Agder søndag kveld, har blitt funnet. Hun er fraktet til sykehus med redningshelikopter for videre oppfølging, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - I førrgår: 07:50

Nedgang i antall klamydiatilfeller

I fjor ble det meldt nesten 23.500 tilfeller av klamydiainfeksjoner i Norge. Det er en nedgang på 8 prosent fra året før, ifølge en ny FHI-rapport.

NRK - 20 jun 22 kl. 17:12

Støre: Statsforvalteren skal utrede en oppløsning

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at statsforvalteren skal lage en utredning om konsekvensene av å bryte opp Kristiansand kommune. Dette sier Jonas Gahr Støre etter at han mandag ettermiddag møtte den lokale arbeiderpartiledelsen i Kristiansand og Agder om den pågående prosessen rundt Kristiansand kommune. – Statsforvalteren skal lage en utredning av hva det vil si å oppløse denne kommunen.

NRK - 20 jun 22 kl. 15:53

Støre i Kristiansand: – Vi skal lytte

Statsminister Jonas Gahr Støre har ankommet Kristiansand, hvor han skal møte ledelsen i Kristiansand- og Agder Arbeiderparti. – Vi har avtalt dette møtet for å lytte, og jeg er klar over at her er det mange meninger som det er verdt å høre på, sier statsministeren før han går inn i møtet..

NRK - 20 jun 22 kl. 14:47

Frigir navn på omkommet i Lindesnes

Det var John Godtfred Helmikstøl som døde i trafikkulykken på E39 i Lindesnes 15. juni. Avdøde var 67 år gammel og fra Rogaland, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

NRK - 20 jun 22 kl. 13:39

Det var far og sønn som ble funnet døde

De to mennene som ble funnet døde i Kristiansand lørdag, var en far på 90 og sønnen hans på 61. Moren på 87 er innlagt på sykehus. Det melder VG.

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

NRK - 19 jun 22 kl. 17:35

Vitner avhørt etter at to personer ble funnet døde i Kristiansand

Det var to voksne personer som ble funnet døde i en bolig i Kristiansand lørdag. Politiet vet ikke hva som har skjedd og avhører vitner for å komme til bunns i saken. Det var lørdag ettermiddag at politiet fant de to døde personene etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra arbeidsgiveren til en av de to.

Klartale - 27 maj 22 kl. 08:43

Stadig flere tar vaksine mot flått

I alt 22.494 personer har vaksinert seg mot flått i år. De har tatt til sammen 28.

NRK - 19 jun 22 kl. 13:22

Melding om blotting i Mandal

Politiet har lett, men ikke funnet blottere i området Sjøsanden i Mandal. Det heter det i en Twitter-melding fra politiet i Agder. Politiet fikk melding om blotting i området kl 11.

NRK - 18 jun 22 kl. 19:37

Ein person skal ha blitt skoten etter på Søgne

Politiet i Agder fekk melding klokka 17.25 om ein person som skal ha blitt skoten etter med våpen på Søgne. Ingen personar er skadde, skriv politiet på Twitter.

NRK - 18 jun 22 kl. 19:37

Ein person skal ha blitt skoten etter i Søgne

Politiet i Agder fekk melding klokka 17.25 om ein person som skal ha blitt skoten etter med våpen i Søgne. Ingen personar er skadde, skriv politiet på Twitter.

NRK - 18 jun 22 kl. 16:03

To personar funne døde i Kristiansand

Poltiet har tatt seg inn i ein bustad i Kristansand etter å ha motteke ei bekymringsmelding. Der fann dei to døde personar, skriver poltiet i Agder. Ein person er køyrt til sjukehuset med ambluanse.

NRK - 18 jun 22 kl. 02:49

En person til sykehus etter bilulykke i Kvinesdal

En person blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt ut av Austerdalsvegen i Kvinesdal. Føreren, som var alene i bilen, satt fastklemt og ble frigjort av mannskap fra brannvesenet, tvitrer politiet i Agder. Skadeomfang er ikke opplyst..

VG - 17 jun 22 kl. 23:10

Regjeringen vil utrede deling av Kristiansand

Kommunal- og distriktsdepartementet har bedt statsforvalteren i Agder utrede deling av Kristiansand..

NRK - 25 maj 22 kl. 10:18

Henlegger sak mot Agder politidistrikt

Spesialenheten for politisaker har henlagt en anmeldelse mot Agder politidistrikt. Anmelder mente at politiet uriktig påla et bibliotek å stenge under en demonstrasjon. Spesialenheten viser til at politiet påla biblioteket å stenge av sikkerhetsmessige årsaker.

NRK - 16 jun 22 kl. 18:33

Støre til Kristiansand

Statsminister Jonas Gahr støre drar til Kristiansand for å møte ledelsen i Kristiansand og Agder Arbeiderparti mandag 20/6. Helge Stapnes, leder i Kristiansand Ap, sier han har ønsket å se statsministeren i byen så snart han hadde anledning, og er veldig glad for at det skal skje nå.

NRK - 24 maj 22 kl. 09:20

Mann døde i voldshendelse: Politiet etterlyser vitne

Etter hendelse i Lyngdal 13. mai der en mann døde onsdag 18. mai ønsker politiet oppfølgingsavhør av en mann i 60-årene som var på stedet.

E24 - 11 jun 22 kl. 10:35

Statsforvalter i telefonnotat: Helfo ville sende bekymringsmelding

I et notat fra en samtale mellom Statsforvalteren i Agder og avdelingsdirektør i Helfo står det at Helfo vil sende dem bekymringsmelding om ny institusjon fikk godkjenning – det benekter Helfo..

NRK - 11 jun 22 kl. 09:10

Røykutvikling fra leilighet i Kristiansand

Politiet meldte at leiligheter i Snorresgate i Kristiansand måtte evakueres etter at det har startet røykutvikling i byggets 3. etasje. Det er ukjent hva røyken skyldes.

NRK - 09 jun 22 kl. 03:16

Ulykke stenger Rv i Setesdal

En bilfører er fraktet til sykehus i Kristiansand etter at bilen kjørte av veien og traff autovernet på riksveg 9 nord for Bygland i Setesdal. Bilføreren skal ikke være alvorlig skadd, melder politiet i Agder. Veien er stengt en periode mens den blir ryddet..

NRK - 08 jun 22 kl. 10:03

Fotballtrener dømt for seksuelle overgrep

En tidligere fotballtrener i Lyngdal er dømt til to år og seks måneder fengsel for seksuelle overgrep, seksuelle handlinger og krenkelser mot barn. Han fradømmes også retten til å ha frivillige verv eller lederstillinger i organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge i Norge, på ubestemt tid, ifølge dommen fra Agder tingrett..

NRK - 05 jun 22 kl. 14:36

Skogbrann i Froland i Agder

Det har oppstått skogbrann i Mykland i Froland. Brannvesenet opplyser at de ikke har kontroll og at det er tilkalt skogbrann-helikopter. En låve og et uthus har brent ned.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:02

Varsel om skogbrannfare på Østlandet og deler av Agder

Meteorologisk institutt melder at oransje nivå for skogbrannfare på Østlandet og østlige deler av Agder. Insitiuttet ber folk om å vær svært forsiktig med åpen ild og å følge lokale myndigheters instruksjoner..

NRK - 11 maj 22 kl. 17:37

Førstestatsadvokat om manglende opplysninger: – Svært uheldig

NRK har tidligere omtalt eldre overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen. Staten måtte betale 200.000 i voldsoffererstatning for et overgrep Jan Helge Andersen ble anmeldt for i 2009, meldte TV 2 denne uka.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com