Agder

Wednesday, 20 October, 19:04

Nyheter om Agder

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - 07 okt 21 kl. 14:29

Wizz Air tapte rettssak mot Agder fylkeskommune

Agder tingrett har avvist Wizz Airs søksmål mot Agder fylkeskommune. Det ungarske flyselskapet krevde at fylkeskommunen skulle dømmes for ulovlig boikott..

NRK - 07 okt 21 kl. 14:15

Wizz Air tapte mot fylkeskommunen

Agder tingrett har avvist Wizz Air sitt søksmål mot Agder fylkeskommune. Det er konklusjonen i ein kjennelse frå Agder tingrett..

NRK - 14 okt 21 kl. 16:42

Ni valkrinsar utan statsråd

Det er ni valkrinsar som ikkje har statsråd i den nye regjeringa. Av dei 18 statsrådane har halvparten av dei sitt virke i Oslo, Akershus og Hedmark. Finnmark, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder står alle utan statsrådar i den nye regjeringa.

NRK - 10 okt 21 kl. 01:46

Garasjebrann i Birkeland

Rundt klokken 01.00 ble det meldt om brann i en garasje i Birkeland i Agder. – En person er kjørt til legevakt for sjekk etter å ha pustet inn røyk i forbindelse med brannen, forteller operasjonsleder i Agder til NRK..

NRK - 10 okt 21 kl. 00:08

Boligbrann i Vegårshei

Det er meldt om brann i en bolig ved Vegårshei i Agder. Nødetater er på vei til stedet, melder politiet i Agder på Twitter. (meldingen vil bli oppdatert).

NRK - 10 okt 21 kl. 00:08

Bolig i Vegårshei overtent

Det er meldt om brann i en bolig ved Vegårshei i Agder. Nødetater er på vei til stedet, melder politiet i Agder på Twitter. Melding om brannen ble meldt klokken 23.

NRK - 05 okt 21 kl. 21:45

Agder KrF vil ha Ulstein

Fylkesstyret i Agder KrF vil ha Dag Inge Ulstein som ny leder i partiet. – Han har gode evner til å nå ut enda bredere, ikke minst til unge velgere, sier fylkesleder Per Sverre Kvinlaug til Fædrelandsvennen. KrF velger ny leder 13.

NRK - 15 okt 21 kl. 09:29

Mener barn bør lage nista selv

Barna bør lage sin egen niste, mener Kristine Engebretsen Illøkken, som jobber ved institutt for folkehelse og ernæring ved Universitetet i Agder. Hun sier all forskning viser at barn i langt større grad er villig til å spise det som ligger i matboksen om de har laget nista selv..

Klartale - 13 okt 21 kl. 17:00

Nå nærmer vinteren seg

Pernille Borander jobber ved Meteorologisk institutt. Hun sier vi bør forberede oss på kaldere vær i dagene fremover.– I Nord-Norge begynner det å bli ordentlig kaldt.

NRK - 18 sep 21 kl. 09:20

Agder: Ikke konkludert om Robstad

I en rundspørring Fædrelandsvennen har gjort blant KrFs lokallagsledere i Agder, er det bare én som uttrykker full tillit til partilederen. De fleste har ikke konkludert. – Det som har skjedd, kan være tillits-svekkende.

NRK - 17 sep 21 kl. 23:22

Truet med kniv ved Vennesla

En mann er pågrepet etter å ha truet andre med kniv på et utsted ved Vennesla i Agder fredag kveld. Ingen kom fysisk til skade. Motivet for handlingen er uklart.

Klartale - 11 okt 21 kl. 08:59

Ønsker seg strengeste straff for mord

I fjor høst drepte en mann ekskjæresten sin med kniv. Det skjedde på Evje i Aust-Agder. De to hadde barn sammen.

NRK - 10 okt 21 kl. 19:54

Beboer til sykehus med brannskader

Det brenner i en enebolig på Moseidmoen i Vennesla, skriver politiet i Agder på Twitter. Brannvesenet er på stedet. Det er full fyr i huset.

NRK - 10 okt 21 kl. 17:57

Fikk pendlertillegg på hjemmekontor

Ansatte i Agder fylkeskommune fikk til sammen utbetalt nesten fire millioner kroner i pendlertillegg til tross for at de jobbet fra hjemmekontor. Det skriver Fædrelandsvennen. Pendlertillegget skal kompensere for lang reisevei..

NRK - 07 okt 21 kl. 06:14

Vil ha Ulstein som leder

Vestfold og Telemark KrF foreslår Dag Inge Ulstein som ny partileder. Fylkesstyret ga i går sitt høringssvar til valgkomiteen. Fra tidligere har Ulstein fått støtte fra fylkesstyrene i Vestland, Agder og Møre og Romsdal..

NRK - 06 okt 21 kl. 22:12

Mange organisasjoner får midler

Idrettsklubben Start er den organisasjonen på Sørlandet som har fått mest utbetalt fra grasrotandelen til Norsk Tipping. Hittil i år har Start fått 490.000 kroner.

NRK - 06 okt 21 kl. 17:22

Anke førte ikke frem i Snartemo-sak

Mannen som er tiltalt for å ha kjørt på og drept Daisy Mai Tran på Snartemo, er dømt til fengsel i to år og seks måneder. Agder Lagmannsrett kom frem til samme resultat som tingretten. Dermed førte ikke 23-åringens anke frem..

NRK - 03 okt 21 kl. 16:28

Fire millioner i skadekostnader

I løpet av helgen er det meldt inn rundt 100 skadesaker etter uværet Sør-Norge, forteller Tryg Forsikring. Skadekostnadene hittil er estimert til vel 4 millioner kroner, og forsikringsselskapet forventer langt flere henvendelser det neste døgnet. – De fleste skadene er i kystområdet langs Oslofjorden samt Østfold, Vestfold, Telemark og Agder, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring..

VG - 09 sep 21 kl. 20:00

VG-måling: Fremgang for Ropstad i Agder etter leilighetsbråket

LYNGDAL MISJONSKIRKE (VG) Mens Høyre og Frp går kraftig tilbake i Agder, ser ikke Ropstads gutteromavsløringer ut til å skremme velgerne i bibelbeltet fra å stemme KrF. Partiets piler peker mot himmelen på Sørlandet..

NRK - 02 okt 21 kl. 16:41

Varsler mye regn østafjells

Søndagen blir søkkvåt østafjells med 50 til 70 millimeter nedbør på 24 timer, melder Meteorologisk institutt. Instituttet opprettholder farevarselet på gult nivå for deler av Østlandet, men kansellerer farevarselet i Agder på grunn av prognoser som viser mindre regn. Allerede lørdag begynte meldingene om vann i hus og kjellere å renne inn til Øst 110-sentralen, som dekker 29 kommuner på Romerike, i Follo og i Østfold..

NRK - 02 okt 21 kl. 09:22

Død person funnen i Arendal

Politiet undersøkjer omstenda etter at det vart funnen ein død eldre person utandørs i Arendal, melder Politiet i Agder. Det blir jobba med å identifisere avdøde. Så langt er det ikkje avdekka noko som tilseie at det skal ha skjedd noko straffbart.

NRK - 02 okt 21 kl. 09:22

Person funnen død i Arendal

Politiet undersøkjer omstenda etter at det vart funnen ein død eldre person utandørs i Arendal, melder Politiet i Agder. Det blir jobba med å identifisere avdøde. Så langt er det ikkje avdekka noko som tilseie at det skal ha skjedd noko straffbart.

NRK - 01 okt 21 kl. 21:09

Tilbyr en 3. vaksinedose i Agder

Sørlandet sykehus er nå i gang med å varsle personer som kan tilhøre en pasientgruppe som anbefales en tredje vaksinedose mot korona. De fleste personene dette gjelder får tilbud om vaksinen i sin hjemkommune. Det skriver Sørlandet sykehus i en pressemelding fredag kveld..

NRK - 06 sep 21 kl. 21:17

Ropstad vil ikke betale tilbake

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier han ikke vil betale tilbake noe av den økonomiske fordelen han har hatt som følge av at han i årevis var folkeregistrert hos foreldrene i Agder mens han og familien bodde i Oslo. – Jeg har ikke brutt noe regelverk, sier Ropstad til NRK. Ettersom Ropstad var folkeregistrert i Agder, fikk han tildelt pendlerbolig i Oslo.

NRK - 12 aug 21 kl. 14:09

Agder Energi i nytt samarbeid

Agder Energi og Vårgrønn slår seg sammen med Green Investment Group (GIG) for å vinne hav-vindprosjekt i Sørlige Nordsjø sone 2, utenfor Sørlandet. GIG er en av verdens største grønne investorer. Agder Energi mener samarbeidet gir god mulighet for å vinne prosjektet..

NRK - 28 sep 21 kl. 16:19

Tiltalt for å ha overgrepsbilde av barn

En mann i 50-årene er tiltalt for å ha skaffet seg bilder med fremstillinger av seksualiserte barn, skriver gat.no. Ifølge tiltalen viste ett av bildene et seksuelt overgrep av en ung gutt.

NRK - 28 sep 21 kl. 10:02

Over 120 millimeter nedbør på et døgn

Flere steder i lavlandet i Agder, Vestfold, Telemark og Viken fikk over 60 millimeter i løpet av 24 timer. I fjellet kom det enda mer. Mest nedbør fikk Lifjell i Telemark med 125,9 millimeter, skriver Meteorologene på Twitter..

NRK - 03 sep 21 kl. 23:54

Politiet: Mange mindreårige ute

Politiet Innlandet melder om svært mange mindreårige ungdommer som er samlet i Årettadalen ved Lillehammer. De oppfordrer foreldre til å ringe sine håpefulle og få dem trygt hjem. – Det er mørkt på stedet, og vi ønsker å unngå skader på ungdommer, tvitrer politiet Innlandet.

VG - 27 sep 21 kl. 14:47

Høstferien nærmer seg på Østlandet: – Ingen strålende start

Østlandet får en skikkelig rotbløyte denne uken. Vestfold, Telemark og østlige strøk i Agder kan få inntil 60 millimeter nedbør innen tirsdag morgen..

NRK - 27 sep 21 kl. 06:58

Bet politimann i låret

En mann i 30-årene er dømt til 17 dagers fengsel for å ha bitt en politibetjent i låret, skriver Fædrelandsvennen. Hendelsen skjedde i Lillesand sentrum i april. Ifølge dommen fra Agder tingrett skal bitingen ikke ha utløst særlig smerte for politibetjenten, som likevel kjent tennene bite seg fast i klærne.

NRK - 27 sep 21 kl. 02:56

Mann knuste glass på utested

En mann ble natt til mandag pågrepet på et utested i Kristiansand. Mannen skal ha tatt seg inn på utestedet og begynt å knuse glass, melder operasjonssentralen i Agder politidistrikt. De opplyser at mannen vil bli anmeldt for skadeverk, samt vold og trusler mot politiet..

NRK - 23 sep 21 kl. 21:56

Målt i 70 km/t på elsparkesykkel

Politiet har tatt beslag i en elsparkesykkel i Arendal etter å ha målt den i 70 kilometer i timen. – Det var en 14 år gammel jente som kjørte den, skriver Agder politidistrikt på Twitter torsdag kveld. Sparkesykkelen ble kjørt på en hovedvei da den holdt 70 kilometer i timen.

NRK - 23 sep 21 kl. 16:48

VG: Ropstad fikk dekket hjemreiser

Kjell Ingolf Ropstad fikk utbetalt refusjon for pendlerreiser mellom Oslo og foreldrenes hjem i Aust-Agder, selv om han var bosatt i hovedstaden. Det viser dokumenter VG har fått innsyn i. – Ropstad hadde folkeregistrert adresse i Evje og Hornnes kommune da han ble valgt inn på Stortinget og pendlerreisene har derfor vært dit, skriver Ropstad- og KrF-rådgiver Tove Welle Strand til avisen.

NRK - 22 sep 21 kl. 13:44

Høststorm og gult farevarsel

Det blåser kraftig i store deler av landet. Farevarslene har strukket seg over hele Norge, fra nord til sør – med varsel om vindkast på opp mot 35 meter i sekundet enkelte steder. Langs kysten av Nord-Norge er en rekke fly- og fergeavganger rammet.

NRK - 22 sep 21 kl. 10:40

Rekordmange tatt med promille

Totalt 79 båtførere på Sørlandet er anmeldt for å ha kjørt båt med for høy promille i sommer, opplyser Agder politidistrikt. For tredje året på rad øker antallet personer som er tatt for promillekjøring med båt i landsdelen. Totalt 1900 båtførere er kontrollert denne sommeren..

NRK - 29 aug 21 kl. 09:08

Skogbrannfare i Oslo

Gjennom helga har det vært varmt og fint vær. Temperaturen har beveget seg opp mot 25 grader i Oslo. Det gjør at det er tørt i skogen.

NRK - 21 sep 21 kl. 13:17

Kraftig vind fleire stader i landet

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for vind for Agder, Rogaland, Sunnhordland, Nord-Troms, Sør-Troms og Vest-Finnmark. Den kraftigaste vinden er venta i Nord-Troms og Vest-Finnmark tysdag. Her kan det kome lokalt kraftige vindkast på mellom 33 og 37 meter i sekundet..

NRK - 20 sep 21 kl. 14:24

Tiltalt for seksuelle overgrep mot barn

En mann i 50-årene fra Kristiansand er tiltalt for seksuell omgang med to jenter under 16 år, skriver Fædrelandsvennen. Mannen var fotballtrener for en av jentene. Det ene forholdet skal ha funnet sted over en periode på flere måneder for ti år siden.

NRK - 19 sep 21 kl. 05:09

Mann til legevakt etter slåsskamp

I Grimstad måtte politiet rykke ut etter melding om slagsmål ved storgata. En mann ble kjørt til legevakt for videre oppfølging av ambulanse. Skadeomfang er ukjent.

NRK - 16 sep 21 kl. 20:39

Tilbyr digital skolehelsetjeneste

Som første fylke i landet lanserte i dag Agder digital skolehelsetjeneste. Målet med den nye appen er å nå ut til flere ungdommer og det er særlig en gruppe helsesykepleierne håper på å få kontakt med..

NRK - 16 sep 21 kl. 05:20

MC og vogntogulykke ved Flekkefjord

Det har vært en møteulykke mellom en motorsykkel og et vogntog på E39 ved Sira i Flekkefjord. Skadeomfanget er ukjent. Politiet meldte om ulykken klokka 5.

NRK - 13 sep 21 kl. 22:39

MC-ulykke ved Gjerstad

En MC-fører har blitt fraktet med ambulanse til sykehus etter en trafikkulykke i Gjerstad ved Arendal, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 13 sep 21 kl. 13:59

Innsatt funnet død i Mandal fengsel

Lørdag morgen ble en innsatt funnet død i Mandal fengsel. Politiet undersøker omstendighetene, skriver fvn.no.

NRK - 12 sep 21 kl. 17:35

Ropstad vil ta skattegrep

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil nå ta kontakt med Skatteetaten, melder Aftenposten. Nylig skrev avisen at Ropstad ikke hadde meldt flytting fra gutterommet i Agder, og fikk dermed bo gratis i pendlerbolig i Oslo fra 2009 til 2020. Han betalte ikke skatt av fordelen..

NRK - 27 jul 21 kl. 06:39

170 utan straum i Agder

Tysdag morgon er 170 husstandar utan straum i Agder etter uværet måndag kveld, opplyser Agder Energi til NRK. Selskapet har hatt feilretterar ute heile natt til tysdag. På det verste måndag kveld var nesten 3000 husstandar straumlause..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt