Agder

Tuesday, 21 September, 10:41

Nyheter om Agder

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 sep 21 kl. 09:20

Agder: Ikke konkludert om Robstad

I en rundspørring Fædrelandsvennen har gjort blant KrFs lokallagsledere i Agder, er det bare én som uttrykker full tillit til partilederen. De fleste har ikke konkludert. – Det som har skjedd, kan være tillits-svekkende.

NRK - 17 sep 21 kl. 23:22

Truet med kniv ved Vennesla

En mann er pågrepet etter å ha truet andre med kniv på et utsted ved Vennesla i Agder fredag kveld. Ingen kom fysisk til skade. Motivet for handlingen er uklart.

VG - 09 sep 21 kl. 20:00

VG-måling: Fremgang for Ropstad i Agder etter leilighetsbråket

LYNGDAL MISJONSKIRKE (VG) Mens Høyre og Frp går kraftig tilbake i Agder, ser ikke Ropstads gutteromavsløringer ut til å skremme velgerne i bibelbeltet fra å stemme KrF. Partiets piler peker mot himmelen på Sørlandet..

NRK - 06 sep 21 kl. 21:17

Ropstad vil ikke betale tilbake

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier han ikke vil betale tilbake noe av den økonomiske fordelen han har hatt som følge av at han i årevis var folkeregistrert hos foreldrene i Agder mens han og familien bodde i Oslo. – Jeg har ikke brutt noe regelverk, sier Ropstad til NRK. Ettersom Ropstad var folkeregistrert i Agder, fikk han tildelt pendlerbolig i Oslo.

NRK - 12 aug 21 kl. 14:09

Agder Energi i nytt samarbeid

Agder Energi og Vårgrønn slår seg sammen med Green Investment Group (GIG) for å vinne hav-vindprosjekt i Sørlige Nordsjø sone 2, utenfor Sørlandet. GIG er en av verdens største grønne investorer. Agder Energi mener samarbeidet gir god mulighet for å vinne prosjektet..

NRK - 03 sep 21 kl. 23:54

Politiet: Mange mindreårige ute

Politiet Innlandet melder om svært mange mindreårige ungdommer som er samlet i Årettadalen ved Lillehammer. De oppfordrer foreldre til å ringe sine håpefulle og få dem trygt hjem. – Det er mørkt på stedet, og vi ønsker å unngå skader på ungdommer, tvitrer politiet Innlandet.

NRK - 29 aug 21 kl. 09:08

Skogbrannfare i Oslo

Gjennom helga har det vært varmt og fint vær. Temperaturen har beveget seg opp mot 25 grader i Oslo. Det gjør at det er tørt i skogen.

NRK - 20 timer siden

Tiltalt for seksuelle overgrep mot barn

En mann i 50-årene fra Kristiansand er tiltalt for seksuell omgang med to jenter under 16 år, skriver Fædrelandsvennen. Mannen var fotballtrener for en av jentene. Det ene forholdet skal ha funnet sted over en periode på flere måneder for ti år siden.

NRK - I førrgår: 05:09

Mann til legevakt etter slåsskamp

I Grimstad måtte politiet rykke ut etter melding om slagsmål ved storgata. En mann ble kjørt til legevakt for videre oppfølging av ambulanse. Skadeomfang er ukjent.

NRK - 16 sep 21 kl. 20:39

Tilbyr digital skolehelsetjeneste

Som første fylke i landet lanserte i dag Agder digital skolehelsetjeneste. Målet med den nye appen er å nå ut til flere ungdommer og det er særlig en gruppe helsesykepleierne håper på å få kontakt med..

NRK - 16 sep 21 kl. 05:20

MC og vogntogulykke ved Flekkefjord

Det har vært en møteulykke mellom en motorsykkel og et vogntog på E39 ved Sira i Flekkefjord. Skadeomfanget er ukjent. Politiet meldte om ulykken klokka 5.

NRK - 13 sep 21 kl. 22:39

MC-ulykke ved Gjerstad

En MC-fører har blitt fraktet med ambulanse til sykehus etter en trafikkulykke i Gjerstad ved Arendal, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 13 sep 21 kl. 13:59

Innsatt funnet død i Mandal fengsel

Lørdag morgen ble en innsatt funnet død i Mandal fengsel. Politiet undersøker omstendighetene, skriver fvn.no.

NRK - 12 sep 21 kl. 17:35

Ropstad vil ta skattegrep

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil nå ta kontakt med Skatteetaten, melder Aftenposten. Nylig skrev avisen at Ropstad ikke hadde meldt flytting fra gutterommet i Agder, og fikk dermed bo gratis i pendlerbolig i Oslo fra 2009 til 2020. Han betalte ikke skatt av fordelen..

NRK - 27 jul 21 kl. 06:39

170 utan straum i Agder

Tysdag morgon er 170 husstandar utan straum i Agder etter uværet måndag kveld, opplyser Agder Energi til NRK. Selskapet har hatt feilretterar ute heile natt til tysdag. På det verste måndag kveld var nesten 3000 husstandar straumlause..

NRK - 27 jul 21 kl. 04:38

300 uten strøm i Agder

300 husstander i Agder er fortsatt uten strøm etter nattens uvær, ifølge Agder Energi som har hatt feilrettere ute i hele natt. Strømbruddet skyldes sraftig regn, lyn og torden over Sør-Norge. I løpet av de siste 12 timene er det registert over 20.

NRK - 12 sep 21 kl. 03:14

To til sykehus etter ulykke

To mennesker er sendt til sykehus i ambulanse etter en bilulykke ved Nelaug i Åmli ved halv ettida i natt. Bilen fikk store skader. Nødetatene er nå ferdig på stedet og veien er gjenåpnet, opplyser politiet i Agder..

NRK - 19 aug 21 kl. 05:44

Politikere opplever netthets

Flere unge kvinnelige stortingskandidater fra Agder opplever netthets i sosiale medier på grunn av sitt miljøengasjement. Det må bli enklere å melde inn slike saker til politiet, mener førstekandidat for MDG i Agder, Oda Sofie Pettersen, som selv ofte opplever hets..

Aftenposten - 11 sep 21 kl. 16:11

Norges grønne skifte: Har strøm, mangler nett

Agder Energi har kartlagt Norges grønne industriprosjekter. Det trengs mye kraft og mange nye kraftlinjer..

E24 - 11 sep 21 kl. 15:54

Norge har strøm, men mangler store master til det grønne skiftet

Agder Energi har kartlagt Norges grønne industriprosjekter. Det trengs mye kraft og mange nye kraftlinjer..

NRK - 18 aug 21 kl. 14:40

Tiltalt for knivdrap på ekskjæreste

Påtalemyndigheten har tiltalt en 20 år gammel mann for å ha drept ekskjæresten Cansel Godek (22) med kniv i Evje i Agder i fjor høst. Ifølge tiltalen ble Godek stukket minst 14 ganger i overkroppen, skriver Fædrelandsvennen. Mannen er også tiltalt for å ha truet 22-åringen om lag to måneder før drapet.

NRK - 17 aug 21 kl. 02:56

Politiet avsluttet studentfester

Politiet i Agder melder at de har måttet avslutte flere studentfester på grunn av bråk. Natteroen har vært forstyrret av festbråk og høy musikk både i Grimstad og Kristiansand. Ifølge Agder-politiet er festene knyttet til studieoppstart..

NRK - 09 sep 21 kl. 09:56

Drammen satte varmerekord

Drammen satte torsdag ny varmerekord da det ble målt 28,6 grader. Aldri før har Meteorologisk institutt målt en høyere temperatur i september. Den forrige rekorden var på 28,5 grader, og var delt mellom Drammen (1991), Bygland i Aust-Agder (1906) og Meråker i Trøndelag (1958)..

NRK - 09 sep 21 kl. 05:25

Mange unge strever med å velge

Unge voksne strever med å bestemme seg for hvem de skal stemme på. Ved forrige stortingsvalg unnlot nesten fire av ti mellom 20 og 24 år å stemme. Stortingskandidat for Høyre i Vest-Agder, Nicolai Østeby, frykter mange utsetter valget for lenge..

NRK - 07 sep 21 kl. 05:39

Mottok Erik Byes minnepris

Ann Kristin Olsen er tildelt Erik Byes Minnepris, for sin kamp for likestilling og arbeid mot overgrep mot barn. Prisen deles ut hvert år under Protestfestivalen i Kristiansand. Olsen er den siste fylkesmannen i Vest-Agder..

VG - 06 sep 21 kl. 12:30

Solberg om Ropstad: – Klokt å beklage

OSLO/ÅS (VG) Statsminister Erna Solberg sier det var klokt at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (36) så beklage at han har fått gratis bolig av Stortinget mens han har vært folkeregistrert på gutterommet i Vest-Agder..

NRK - 19 jul 21 kl. 04:34

Brann ved Åseral i Agder

To personer ble sjekket av helsepersonell etter røykutvikling i en leilighet/hytte ved Åseral i Agder natt til mandag. Brannvesenet fikk rask kontroll på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 11 aug 21 kl. 05:46

SV pg SV med felles lønnsfront

SV og Senterpartiet i Agder håper å bruke et nytt stortingsflertall til å kutte i lederlønningene i statlige selskaper og innføre lønnstak. Stortingskandidater fra de to partiene i Agder reagere blant annet på direktørlønnen i Nye Veier, som har hovedkontor i Kristiansand. Direktøren i det statlige veiselskapet tjener 2,3 millioner i året.

NRK - 03 sep 21 kl. 13:30

UD: Romania blir oransje

Regjeringen kom i ettermiddag med nye reiseråd for europeiske land som trer i kraft fra midnatt natt til mandag. Romania skifter farge fra grønt til oransje, noe som innebærer at uvaksinerte må i karantene ved ankomst til Norge. I tillegg skifter Slovenia fra oransje til rødt.

NRK - 02 sep 21 kl. 17:01

Frp-er hardt ut i veidebatten

Frps stortingskandidat i Vest-Agder, Gisle Meininger Saudland, mener MDG og SV har på «Oslo-briller» i veidebatten og diskusjonen om Nye Veier. Tidligere i uken ble det kjent at selskapet vurderer om de i større grad skal bruke eksisterende veier i utbyggingen av nye prosjekter. Saudland viser til at E39 i hans hjemkommune, Flekkefjord, ofte er stengt på grunn av dårlig vinterføre.

VG - 01 sep 21 kl. 18:39

Høst og nattefrost i nord – uvanlig varme i sør

Langs kysten av Telemark og øst i Agder gir såkalt fønvind muligheter for varmerekorder tidlig i september. Nord i landet gir kalde temperaturer glatte veier og gult farevarsel..

NRK - 08 aug 21 kl. 13:59

Front mot front ulykke på E39

Det har vært en front mot front ulykke på E39 vest for Skjeggestadtunnelen i Flekkefjord i Agder. Det skriver Politiet i Agder på Twitter. Det skal være en bobil mot en personbil som har kollidert.

NRK - 08 aug 21 kl. 10:45

Mann funnet i god behold i Evje

Den eldre mannen som var savnet i Evje er funnet i god behold. Det melder politiet i Agder på Twitter. Det ble natt til søndag satt i gang en leteaksjon etter en eldre mann som sist ble sett hjemme i Evje sentrum i Agder lørdag ettermiddag..

NRK - 08 aug 21 kl. 07:26

Leteaksjon etter eldre mann i Evje

Det er satt i gang en leteaksjon etter en eldre mann som sist ble sett hjemme i Evje sentrum i Agder lørdag ettermiddag. Agder politidistrikt meldte om leteaksjonen klokka ett natt til søndag. – Vi er på stedet med politi og redningsressurser i søk etter en savnet eldre mann, melder operasjonssentralen.

NRK - 08 aug 21 kl. 03:16

Leteaksjon i Evje

Det er satt i gang en leteaksjon etter en eldre mann som sist ble sett hjemme i Evje sentrum i Agder lørdag ettermiddag. Agder politidistrikt meldte om leteaksjonen klokka ett natt til søndag. – Vi er på stedet med politi og redningsressurser i søk etter en savnet, eldre mann, melder operasjonssentralen..

NRK - 29 aug 21 kl. 02:32

Utførte skadeverk på biler

Ved Nodeland i Kristiansand fikk politiet flere meldinger om en mann som oppførte seg skremmende og utførte skadeverk på biler. Politiet har pågrepet en mann i 20-årene for forholdet, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 27 aug 21 kl. 14:49

To vindkraftverk har fått avslag

Olje- og energidepartementet har avslått søknadene om vindkraftverk i Gjesdal og Hå kommune i Rogaland. Gilja vindkraftverk i Gjesdal kommune har ikke fått innvilget søknad om utsatt frist for oppstart av driften. Det samme gjelder Friestad vindkraftverk i Hå kommune.

NRK - 27 aug 21 kl. 11:31

Skogbrannfare i Sør-Norge

Det er tørt i mesteparten av Sør-Norge, og nå har meteorologene sendt ut gult farevarsel for skogbrannfare. Varselet gjelder for områdene Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, ifølge Meteorologisk institutt. Meteorologene ber folk være forsiktig med åpen ild.

NRK - 27 aug 21 kl. 03:19

En til sykehus etter boligbrann

En person er kjørt til sykehus etter å ha pustet inn røyk etter en boligbrann i Kristiansand natt til fredag. Det var seks personer i huset som har pustet inn røyk. De ble sjekket ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 27 aug 21 kl. 02:20

Boligbrann i Kristiansand

Det er meldt om en boligbrann i Kristiansand. Beboere skal være ute, og nødetater er på vei, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 26 aug 21 kl. 23:54

Tre til sykehus etter påkjørsel

I Kristiansand ble tre personer fraktet til sykehuset for sjekk etter at bilen de satt i ble påkjørt av en traktor bakfra. Skadeomfang er ukjent, men alle var ved bevissthet, melder politiet i Agder på Twitter..

NRK - 26 aug 21 kl. 11:48

Moped mot MC i Flekkefjord

En moped og en lettmotorsykkel er torsdag formiddag involvert i en trafikkulykke på Dannevikveien i Flekkefjord. To personer er kjørt sykehus og en er kjørt til legevakt. Mopeden har ifølge politiet kjørt mot enveiskjøring og fører er fratatt førerkort.

NRK - 25 aug 21 kl. 07:48

Flere biler i ulykke i Kristiansand

Flere biler skal være involvert i en trafikkulykke i østgående løp på E39 på Vesterveien i Kristiansand. Det er redusert fremkommelighet på vei inn til sentrum i Kristiansand. Nødetater er på stedet, skriver politiet i Agder på Twitter..

NRK - 08 jul 21 kl. 12:15

Kaningulsott påvist i Agder

Et kaninhold i Agder har fått påvist kaningulsott, en sykdom som vanligvis har dødelighet på 70 til 90 prosent blant dyrene, skriver NTB. Sykdommen smitter ikke til mennesker, skriver Veterinærinstituttet. Kaningulsott har tidligere vært påvist i Norge i Oppland, Telemark og Agder.

NRK - 30 jul 21 kl. 20:25

Politiaksjon mot våpenforhandler

Politiet i Agder har pågrepet, avhørt og løslatt en person etter en politiaksjon mot en våpenforhandler fredag. Det er beslaglagt ett våpen som nå vil bli undersøkt av politiet. Saken vil bli etterforsket.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt