NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 04:59

NRK - 20 mar 24 kl. 12:22

Zaniar Matapour forklarer seg ikke i retten

– Jeg vil ikke forklare meg eller svare på spørsmål, svarer Zaniar Matapour når dommeren spør ham om han ønsker å avgi forklaring. Aktor Sturla Henriksbø stiller likevel flere spørsmål til Matapour. Spørsmålene vil omfatte flere temaer, informerer Henriksbø. Han understreker at Matapour selv bestemmer om han vil svare på spørsmål eller ikke. – Jeg har begynt med å spørre vitnene om hvordan livene deres var før natt til 25.
Les mer på NRK


Les mer om:
Zaniar Matapour, Sturla Henriksbø, Matapour, Henriksbø, Matapours, London, Per, Hjørnet, IS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Zaniar, Matapour, forklarer, seg, ikkei , retten
Klartale - 12 mar 24 kl. 13:18

Matapour reagerer på at rettssaken er under ramadan

Rettssaken mot Zaniar Matapour har startet. Statsadvokaten viste et videoopptak under rettssaken.Den viste Matapour natt til lørdag 25.

Klartale - 20 mar 24 kl. 12:48

Zaniar Matapour nekter å forklare seg

– Jeg vil ikke forklare meg eller svare på spørsmål. Det sa Zaniar Matapour i retten onsdag.Matapour er tiltalt etter angrepet i Oslo.

NRK - 02 feb 24 kl. 16:31

Påtalemyndigheten vil føre Bhatti som vitne i rettssaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour

Påtalemyndigheten vil føre medsiktede Arfan Bhatti som vitne i den kommende rettssaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour. Det framkommer av bevisoppgaven som er levert fra statsadvokaten til Oslo tingrett, skriver Dagbladet. Zaniar Matapour drepte to og såret flere i masseskytingen i Oslo sentrum 25.

NRK - 05 jan 24 kl. 13:45

Zaniar Matapour varetektsfengslet i fire nye uker

Terrortiltalte Zaniar Matapour ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker etter 25. juni-angrepene i 2022. Det kommer fram i en kjennelse fra Oslo tingrett.

NRK - 14 maj 24 kl. 12:52

Aktor mener Matapour er tilregnelig

– Påtalemyndigheten mener at Zaniar Matapour er tilregnelig, sier aktor Aud Kinsarvik Gravås. Gravås og kollegaen Sturla Henriksbø har hele tirsdag til sine avsluttende prosedyrer. Spørsmålet om tilregneligheten til Zaniar Matapour har vært løftet under rettsaken.

NRK - 19 apr 24 kl. 09:47

Matapour blei stoppa i bilen bak SIAN-leiaren

22. april 2022 var det varsla at SIAN skulle halde markering samtidig som fredagsbønna i Stovner Moske. Dei skulle då mellom anna brenne ein koran.

NRK - 10 apr 24 kl. 14:11

Familiemedlemmer om Matapour: Endret seg for ti år siden

Aktor Aud Kinsarvik Gravås leser opp politiforklaringene til flere av Zaniar Matapours familiemedlemmer i årene forut for angrepet i 2022. Matapour har blitt anmeldt for vold, ulovlig befatning med skytevåpen og trusler av familiemedlemmer tidligere. I politiforklaringene fortelles det om en endring i 2014/2015.

NRK - 10 apr 24 kl. 14:11

Familiemedlemmer om Matapour: Endret seg for rundt ti år siden

Aktor Aud Kinsarvik Gravås leser opp politiforklaringene til flere av Zaniar Matapours familiemedlemmer i årene forut for angrepet i 2022. Matapour har blitt anmeldt for vold, ulovlig befatning med skytevåpen og trusler av familiemedlemmer tidligere. I politiforklaringene fortelles det om en endring i 2014/2015.

NRK - 12 mar 24 kl. 09:22

Matapour avbryter dommeren

Matapour blir bedt om å si personalia. Han ber om få ordet til å si noe annet. – Hvorfor gjennomføres dette opplegget under ramadan?

NRK - 02 maj 24 kl. 15:14

Sakkyndige Sørheim gjennomgår hvorfor hun mener Matapour er kronisk schizofren

Sakkyndige Synne Sørheim er uenig med de to sakkyndige Pål Grøndahl og Knut-Petter Sætre Langlo. Hun mener Zaniar Matapour er kronisk paranoid schizofren, og har oppfylt kriteriene for denne diagnosen siden han var i 20-årene. Hennes diagnose betyr at Matapour trolig ikke kan dømmes.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Brann i bygning på Brandbu i Gran

Det er meldt om brann i en bygning på Brandbu, rett nord for Brandbukampen. Det er en 3 etasjers bolig. Beboer som var til stede er ute.

NRK - 45 minutter siden

Ulykke mellom bil og elsparkesykkel i Tønsberg - begge msitenskes for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person på sparkesykkel er påkjørt og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Begge parter mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket, og må ta blodprøver.

NRK - 45 minutter siden

Trafikkulykke i Tønsberg – sjåfør mistenkt for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person er trolig påkjørt i veibanen og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Fører av bilen mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket.

NRK - 45 minutter siden

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag. Nødetatene fikk melding om ulykken, som politiet omtaler som alvorlig, klokken 3.22.

NRK - 1 time siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 1 time siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 3 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 3 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 3 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com