NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:51

NRK - 03 apr 24 kl. 02:43

Trump vil fjerne dommeren i hysjpengesaken

På ny forsøker Donald Trump å få fjernet dommer Juan Merchan fra saken der den tidligere presidenten skal ha betalt penger til pornoskuespiller Stormy Daniels. Ifølge Trump utgjør det at dommeres datter jobber for et konsulentfirma med demokrater som klienter, en interessekonflikt. Trump gjorde i fjor et lignende framstøt for å få fjernet dommeren, som avslo kravet etter at et etikkråd slo fast at datterens arbeid ikke førte til rimelige spørsmål om hans objektivitet. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Donald Trump, Juan Merchan, Stormy Daniels, Trump, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trump, vil, fjerne, dommereni , hysjpengesaken
Klartale - 05 apr 24 kl. 06:00

Her er sakene Trump er tiltalt i

Til høsten velger USA ny president. Det står mellom Donald Trump og dagens president Joe Biden. Trump gjør det bra på meningsmålinger.

Klartale - 04 apr 24 kl. 11:00

Regjeringen vil fjerne alderspoeng

Regjeringen vil endre på systemet for opptak til høyere utdanning. De vil si mer om sine forslag fredag, ifølge avisa Khrono.Det dreier seg om tre viktige endringer, ifølge avisa.

NRK - 02 dec 23 kl. 02:23

Dommer: Trump har ikke immunitet

En dommer sier at tidligere president Donald Trump ikke har immunitet og at rettssaken mot ham om valginnblanding etter 2020-nederlaget derfor skal fortsette. Trump er ikke immun mot straffeforfølgelse knyttet til handlinger han foretok seg som president, slo den føderale dommeren Tanya Chutkan fast fredag. Dommeren avviser derfor Trumps forsøk på å forkaste saken der Trump anklages for valginnblanding for å endre på utfallet av 2020-valget der Trump tapte.

NRK - Igår: 00:24

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - Igår: 00:24

Trump sier han vil vitne i «hysjpenge-saken»

Dommeren i den såkalte «hysjpenge-saken» mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

Klartale - 16 jan 24 kl. 08:57

Donald Trump vant nominasjonsvalget i Iowa

Donald Trump ligger godt an til å bli president-kandidat. Han er fra Det republikanske parti. Flere kjemper om å bli valgt fra partiet.

NRK - 25 jan 24 kl. 21:34

Trump blir med i kampen for å kaste statsadvokat i Georgia

USAs tidligere president Donald Trump har sluttet seg til forsøket på å fjerne aktor i saken der han er tiltalt for valgpåvirkning i delstaten Georgia. I tillegg til å fjerne statsadvokat Fani Willis, ønsker Trump også at tiltalen blir avvist. Rettsdokumenter viser at ekspresidenten har sluttet seg til en begjæring fra medtiltalte Michael Roman.

NRK - 16 jan 24 kl. 02:33

Trump: – Vi må stå samlet nå

Donald Trump er ikke formelt utropt til vinner, ettersom stemmene fortsatt telles opp, men det er allerede klart at han vinner nominasjonsprosessen i Iowa. – Jeg tror det er på tide for alle, landet vårt, at vi står samlet, sa Donald Trump i starten av sin tale i Iowa, sa Donald Trump i sin tale i Iowa. Da var 90 prosent av stemmene opptalt.

NRK - 29 feb 24 kl. 18:19

Trump anker utestengelse fra valglistene i Illinois

Donald Trump har anket beslutningen fra en dommer i Illinois om å stryke den republikanske ekspresidentens navn fra nominasjonsvalget, ifølge CBS News. Dommer Tracie Porter i Cook County ga tidligere denne uka delstatens valgkommisjon beskjed om å stryke Trumps navn fra kandidatlisten. Men dommeren satte sin egen kjennelse på vent fram til fredag i påvente av en anke.

NRK - 11 jan 24 kl. 17:28

Trump: – Jeg har virkelig ingen rettigheter

Eks-president Donald Trump er til stede under avslutningen av den sivile rettssaken der han er anklaget for bedrageri. Sluttprosedyrene i saken finner sted torsdag. Trump ønsket å holde sin sluttprosedyre selv, men fikk ikke anledning til det.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 30 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 45 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com