NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 22:47

NRK - 21 sep 21 kl. 09:32

SMK kan ha brote lova

Statsministerens kontor og Stortinget kan ha brote lova i Ropstad-saka, seier jussprofessor Arvid Aage Skaar til VG. – Med mindre Skatteetaten har feilinformert SMK, skulle SMK ha trekt skatt for Ropstad på fordelen av fri bustad i 2020. I så fall har Statsministerens kontor brote skattebetalingslova. Manglande innbetaling av arbeidsgjevaravgift er også eit lovbrot, seier han. SMK opplyser overfor VG hat dei er i gang med etterbetaling av arbeidsgjevaravgift.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Ropstad, Arvid Aage Skaar, VG, Skatteetaten, SMK, Statsministerens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SMKkan ha , brote, lova
NRK - 20 jun 22 kl. 10:58

Skatteetaten mener SMK skylder 350.000 kroner i arbeidsgiveravgift

Statsministerens kontor (SMK) har mottatt et forhåndsvarsel fra Skatteetaten om mulig skyldig arbeidsgiveravgift for utlån av pendlerboliger, det skriver SMK i en pressemelding. Skatteetaten skriver i sitt forhåndsvarsel at SMK kan måtte etterbetale i overkant av 350 000 kroner i arbeidsgiveravgift. SMK har frist til 15.

NRK - 26 okt 22 kl. 12:25

SMK må betale nær 200.000 kroner

Skatteetaten meiner Statsministerens kontor (SMK) skal etterbetale 195 889 kroner i arbeidsgjevaravgift. I juni varsla Skatteetaten SMK om kontroll av pendlarbustadane. Etaten meinte då at SMK hadde betalt 353.

NRK - 06 jan 23 kl. 14:56

SMK har fått informasjon om Thoners internasjonale kunder

Nøkkelpersoner ved Statsministerens kontor (SMK) har i dag fått informasjon om de internasjonale kundene statssekretær Kristoffer Thoner jobbet for i McKinsey i perioden fra oktober 2019 til desember 2022. Det skriver SMK i en pressemelding. Statsministeren, regjeringsråden, stabssjefen og ekspedisjonssjefen for administrativ og konstitusjonell avdeling ved SMK har i dag fått informasjon om Thoners internasjonale kundeliste.

NRK - 26 sep 23 kl. 12:45

SMK med omfattende habilitetsgjennomgang av Solberg-saker

Statsministerens kontor har utarbeidet en redegjørelse hvor kontoret gir flere opplysninger omkring dialogen mellom SMK og Sindre Finnes i Solberg-saken. – Vedlagt er korrespondanse mellom Sindre Finnes og Statsministerens kontor som vi har funnet etter søk i våre systemer. Noen av disse dokumentene er det tidligere gitt innsyn i, mens noen først har blitt identifisert etter en grundigere manuell gjennomgang i våre systemer, heter det i redegjørelsen.

Klartale - 27 sep 23 kl. 13:10

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. De siste ukene har mange snakket om Solberg. Årsaken er hennes mann Sindre Finnes.

NRK - 07 dec 23 kl. 22:14

Støre innrømmer SMK-feil under Solberg-tiden

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) innrømmer overfor kontrollkomiteen at embetsverket gjorde feil i journalføringen under Erna Solbergs (H) regjeringstid. Kontrollkomiteen på Stortinget stilte forrige uke flere nye spørsmål til Statsministerens kontor (SMK) angående journalføring og rutiner i forbindelse med Sindre Finnes' aksjesak. SMK fikk flere ganger vite at Finnes aktivt handlet aksjer mens Erna Solberg var statsminister, men holdt dokumentene unna den offentlige journalen som både allmennheten og pressen har tilgang til, skriver E24.

NRK - 29 aug 22 kl. 13:19

Statsministerens kontor: Skattetaten tolker loven for strengt

Statsministerens kontor er på noen punkter uenig i Skatteetatens lovforståelse når det gjelder skattlegging av pendlerboliger. Det kommer fram i et svarbrev til etaten fra SMK i dag. – SMKs svar handler om hvordan dagens regelverk skal tolkes for alle pendlere.

NRK - 05 feb 24 kl. 16:31

SMK: Statsministeren orientert om Hoels medlemsjuks

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) visste at forskings- og høgare utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) overrapporterte medlemstala i Norsk Målungdom på starten av 90-talet, opplyser Statsministerens kontor (SMK) til NRK. Dei skriv at dette var tema i samtalen Hoel hadde med stabssjefen ved SMK før han blei statsråd. – Vi går ikkje i detalj om kva vurderinga som blei gjort av dei ulike tema i samtalen.

NRK - 26 sep 21 kl. 16:50

Ja til likekjønna ekteskap i Sveits

Over 64 prosent av sveitsarane har i ei folkeavstemming stemt ja til at likekjønna ekteskap kan bli godkjent. Den sveitsiske nasjonalforsamlinga har allereie vedteke ei lov som tillèt likekjønna ekteskap. Men motstandarane av den nye lova klarte å samle inn nok underskrifter til å krevje folkeavstemming om lova.

NRK - 16 jun 22 kl. 13:51

Forbrukartilsynet konkluderer med at SAS ikkje har brote marknadsføringslova

Forbrukartilsynet har i dag konkludert med at flyselskapet SAS ikkje har brote marknadsføringslova. I starten av juni sa Forbrukartilsynet at dei ville undersøka om SAS har brote forbodet mot villeiande marknadsføring. Årsaka var alle kanselleringane til SAS den siste tida.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

USA advarer på nytt om bakkeinvasjon i Rafah

En israelsk bakkeinvasjon i Rafah vil bli en katastrofe, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd. USA har tidligere advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere på oppfordring fra Israel har søkt tilflukt. Dersom Israel ikke tar hensyn til de palestinske flyktningenes sikkerhet vil «en operasjon i Rafah bli en katastrofe», sier John Kirby.

NRK - 10 minutter siden

Ny avsporing på Ofotbanen

Det melder avisa Fremover. Avisa får bekreftet fra Bane Nors pressevakt at det har vært en avsporing. – Det kan vi bekrefte.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området.

NRK - 15 minutter siden

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 45 minutter siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 1 time siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 1 time siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 2 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to menn er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City i Missouri forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn. Fra før er to ungdommer siktet, skriver NTB.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com