NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 18:47

NRK - 28 mar 24 kl. 09:14

Nye tall bekrefter resesjon i Storbritannia

Ferske tall fra Storbritannias Statistisk sentralbyrå (ONS) bekrefter at landet er inne i resesjon. Storbritannias bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 0.3 prosent i siste kvartal i 2023, skriver The Guardian. I tredje kvartal var nedgangen i BNP i Storbritannia på 0,1 prosent. Nedgang i BNP to kvartaler på rad innebærer at landet er inne i en teknisk resesjon.
Les mer på NRK


Les mer om:
Storbritannias Statistisk, ONS, BNP, The Guardian, Storbritannia, Rishi Sunak

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, tall, bekrefter, resesjoni , Storbritannia
NRK - 15 feb 24 kl. 08:21

Storbritannia er inne i resesjon

Bruttonasjonalprodukt (BNP) krympet med 0,3 prosent siste kvartal i fjor. Det betyr at Storbritannia er inne i resesjon. Det melder det britiske statistiske sentralbyrået.

NRK - 30 jan 24 kl. 10:55

Tyskland ved randen av resesjon

I Tyskland krympet økonomien i fjerde kvartal i fjor, ifølge nye, foreløpige tall. De sesongjusterte tallene, som ble lagt fram av myndighetene tirsdag, viser en nedgang på 0,3 prosent sammenlignet med foregående kvartal. Dette er i tråd med tall offentliggjort tidligere denne måneden.

NRK - 21 mar 24 kl. 03:37

New Zealand går inn i resesjon

New Zealands økonomi har gått inn i resesjon etter at den krympet for andre kvartal på rad. Det viser tall som landets statistiske sentralbyrå Stats NZ la fram torsdag. Landets bruttonasjonalprodukt falt i begge de siste to kvartalene i 2023, delvis på grunn av nedgang i landets viktige landbrukssektor, viser tallene.

NRK - 29 nov 23 kl. 08:29

Sverige i resesjon

Sveriges BP har gått ned med 0, 3 prosent i løpet av tredje kvartal. Førre kvartal falt BPen med 0, 8 prosent, og to negative periodar på rad gjer at landet nå er i ein resesjon..

VG - 15 feb 24 kl. 09:02

Storbritannia er nå i resesjon

Storbritannias økonomi krympet 0,3 prosent i fjerde kvartal i fjor. Økonomien krympet også i tredje kvartal, og dermed er britene i resesjon..

NRK - 10 maj 24 kl. 08:14

Storbritannias økonomi er ikkje lenger i resesjon

Ferske tal viser at bruttonasjonalproduktet (BNP) til Storbritannia er i vekst. BNP i landet, altså storleiken på heile økonomien, vaks med 0,6 prosent frå januar til mars. Det viser tal frå det engelske nasjonale statistikkselskapet (ONS).

NRK - 08 dec 23 kl. 08:21

Svensk økonomi i vekst igjen

Sveriges bruttonasjonalprodukt steg 0,2 prosent i oktober, viser tall fra Statistiska centralbyrån (SCB). Analytikere hadde i snitt regnet med en BNP-økning på 0,1 prosent i oktober, sammenliknet med september, ifølge en sammenstilling Bloomberg har gjort. Siden den svenske økonomien har krympet i andre og tredje kvartal, har landet vært i en resesjon.

NRK - 22 dec 23 kl. 13:16

Danmarks økonomi krympet

Den danske økonomien krympet mer enn ventet i tredje kvartal, ifølge tall fra Danmarks Statistik fredag. Danmarks bruttonasjonalprodukt falt 0,7 prosent i kvartalet som ble avsluttet i september, like mye som i det foregående kvartalet. Med denne nedgangen har økonomien nå gått inn i en teknisk resesjon i tredje kvartal, ifølge statistikkbyrået.

NRK - 25 jan 24 kl. 09:51

Milliardsum i oljeskatt i 2023

Petroleumsskatten i 2023 ventes å ende på 465 milliarder kroner, ifølge nye og reviderte tall fra Oljeskattekontoret i Skatteetaten. Det er en oppjustering fra 433 milliarder kroner, opplyser Skatteetaten i en pressemelding. Skatteinntektene fra ikke-fornybare olje- og gassressurser går til statens pensjonsfond utland, slik at inntektene skal komme dagens og framtidige generasjoner til gode.

E24 - 29 nov 23 kl. 08:04

Sverige er i teknisk resesjon

Tilbakegangen fortsetter i svensk økonomi. BNP faller for andre kvartal på rad..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Søker etter savnet turgåer - store styrker deltar

En turgåer er meldt savnet ved Eidetinden på Kjerringøy utenfor Bodø. Politiet, frivillige fra Bodø og redningshelikopter fra Hovedredningssentralen er på vei til stedet for å starte søk. – Vi leter etter en savnet mann på Eidetinden.

NRK - 15 minutter siden

Turgåer savnet utenfor Bodø - store styrker deltar

Det pågår et søk etter en mann i 30 årene i området rundt Eidetinden i Bodø kommune. Mannen skal ha gått alene. Redningshelikopter, Røde Kors, Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp og politi med drone er satt inn i søket..

NRK - 1 time siden

To steinras - vegen stengt til onsdag

Tidligere tirsdag ettermiddag ble det meldt om ett steinras på Valsøyfjordveien mellom Fjærlia og Valsøybotn. Politiet opplyser senere at det er snakk om to steinras. Vegen er nå stengt og skal undersøkes av geolog.

NRK - 30 minutter siden

Netanyahu vil øke presset mot Hamas

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse tirsdag at han vil øke presset mot Hamas, melder AFP. – Tiden er inne for å øke presset ytterligere, for å få hjem alle gislene – både dem som lever og de døde. De siste dagene har Israel truffet Gazastripen med flere dødelige luftangrep.

NRK - 30 minutter siden

Macron godkjenner regjeringens avskjedssøknad

Den franske presidenten, Emmanuel Macron, godkjenner avskjedssøknaden fra den sittende regjeringen. Det opplyser landets presidentkontor..

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer i Oslo sentrum

Politiet har rykket ut til Storgata etter melding om et slagsmål mellom fem personer. Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysetær i Oslo-politiet forteller at de ikke vet om noen har blitt skadet enda..

NRK - 1 time siden

En av fire reaktorer stengt ned ved russisk atomkraftverk

En feil har ført til at én av fire reaktorer er stengt ned ved atomkraftverket i Rostov i Russland. Det var en feil på en turbin ved kraftverket som førte til at reaktoren ble automatisk stengt ned, opplyser det russiske energidepartementet. Atomkraftverket ligger i Rostov, helt sørvest i landet.

NRK - 1 time siden

Telemarksavisa: To nordmenn fengslet i Litauen

To menn fra Notodden har blitt arrestert i Šiauliai, Litauen. De sitter nå i varetekt. Det skriver Telemarksavisa tirsdag.

NRK - 1 time siden

IDF hevder å ha eliminert halve Hamas-ledelsen

Tirsdag hevder IDF i en uttalelse at de siden 7. oktober har eliminert halve ledelsen i Hamas på Gazastripen. De hevder også å ha drept eller fanget 14.

NRK - 1 time siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com