Rishi Sunak

Saturday, 13 April, 01:06

Nyheter om Rishi Sunak

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 22 mar 24 kl. 19:12

Rishi Sunak ber om privatliv for Prinsesse Kate

Storbritannias statsminister Rishi Sunak seier at Prinsesse Kate treng privatliv for å fokusere på behandlinga si og bruke tid saman med familien, etter kreftdiagnosen. – Prinsessa av Wales har kjærleik og støtte frå heile landet, seier han Sunak..

NRK - 07 feb 24 kl. 14:25

Sunak skal ha ukentlig audiens med kreftrammede kong Charles

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal holde denne ukas audiens med kong Charles over telefon. Det kommer frem i en uttalelse fra Sunaks kontor. – Vi kommer ikke til å tillegge oss en vane med å kommentere statsministerens samtaler med kongen, men vi har blitt enige med Buckingham Palace om å i dette spesifikke tilfellet bekrefte at de skal snakke sammen på telefon senere, sier en talsmann for Sunak.

NRK - 07 dec 23 kl. 12:18

Rishi Sunak forsvarer omstridt immigrasjonslov

Onsdag la Storbritannias regjeringens fram en plan for å redde den omstridte planen om å deportere ulovlige asylsøkere til Rwanda. Det nye lovforslaget omtales av statsminister Rishi Sunak som den strengeste loven mot ulovlig innvandring i landets historie. - Jeg vet at den vil opprøre noen mennesker.

NRK - 12 jan 24 kl. 08:23

Sunak lover milliardstøtte til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lover å øke militærstøtten til Ukraina med 2,5 milliarder pund det kommende året. Fredag besøker han Kyiv. På besøket i den ukrainske hovedstaden skal han også signere en historisk avtale om sikkerhetssamarbeid mellom de to landene, heter det i en uttalelse fra britiske myndigheter.

VG - 02 mar 24 kl. 01:13

Omstridt politiker i ordkrig med Sunak: – Jeg avskyr statsministeren

George Calloway, som fredag ble valgt inn i det britiske Underhuset, er i heftig ordkrig om Gaza-krigen med statsminister Rishi Sunak..

NRK - 16 feb 24 kl. 05:30

Dobbelt nederlag for Sunak i engelske suppleringsvalg

De konservative og statsminister Rishi Sunak gikk på to av to mulige nederlag i suppleringsvalgene i England torsdag. Både i Kingswood og Wellingborough vant Labours kandidat. Labours Damien Egan vant i småbyen Kingswood i det sørvestlige England.

NRK - 21 okt 23 kl. 06:42

Sunak fornøyd etter møte

Storbritannias statsminister Rishi Sunak møtte fredag palestinernes president Mahmoud Abbas og Egypts Abdel Fattah al-Sisi i Kairo. De tre diskuterte blant annet behovet for humanitær hjelp til Gaza. Sunak understreket hvor viktig det er å hindre krigen mellom Israel og Hamas fra å utarte til en større regional konflikt.

NRK - 6 timer siden

Britenes klimaminister går av

Storbritannias klimaminister Graham Stuart går av og grunngir dette med at åtte år i ulike regjeringsposisjoner er nok. – Etter å ha tjenestegjort i regjeringen mesteparten av tiden de siste åtte årene, har jeg nå besluttet at det er på tide å gå av, skriver han i sin avskjedssøknad til statsminister Rishi Sunak. Stuart ble utnevnt til klimaminister i september 2022 og hadde før dette flere poster i handels- og utenriksdepartementet.

NRK - 06 feb 24 kl. 08:59

Kreften til Kong Charles ble oppdaget tidlig

Det sier statsminister Rishi Sunak under en radiosending hos BBC. Mandag ble det kjent at den britiske kongen har fått kreft. Det er ikke kjent hva slags type kreft Charles har blitt diagnostisert med.

NRK - 05 feb 24 kl. 19:08

Sunak ønsker kong Charles god betring

Storbritannias statsminister Rishi Sunak ønsker kong Charles god betring etter at han har fått påvist kreft. – Eg tvilar ikkje på at han snart vil vere tilbake for fullt, og at heile riket ønsker han alt godt, sa han, ifølge Reuters. Det er førebels ikkje kjent kva type kreft kong Charles har fått påvist, men han blei nyleg undersøkt for ein forstørra prostata.

NRK - 28 mar 24 kl. 09:14

Nye tall bekrefter resesjon i Storbritannia

Ferske tall fra Storbritannias Statistisk sentralbyrå (ONS) bekrefter at landet er inne i resesjon. Storbritannias bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 0.3 prosent i siste kvartal i 2023, skriver The Guardian.

NRK - 19 mar 24 kl. 16:34

Storbrittania samler Europeiske ledere

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal arrangere et møte for det europeiske politiske fellesskapet i juli. Europeiske ledere skal møtes på slottet Blenheim den 18.juli.

NRK - 19 mar 24 kl. 16:34

Storbritannia samler Europeiske ledere

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal arrangere et møte for det europeiske politiske fellesskapet i juli. Europeiske ledere skal møtes på slottet Blenheim den 18. juli.

NRK - 04 jan 24 kl. 13:46

Valget i Storbritannia vil trolig bli holdt høsten 2024

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier han regner med at det vil bli holdt valg i landet i andre halvdel av 2024. Det melder flere britiske medier. – Jeg jobber ut fra at vi vil ha valg i andre halvdel av dette året, siteres Sunak på.

NRK - 02 jan 24 kl. 00:53

Nesten 30.000 migranter krysset Den engelske kanal

Nærmere 30.000 migranter krysset Den engelske kanal i små båter i håp om å ta seg til Storbritannia i fjor, ifølge britiske myndigheter. Det offisielle tallet på personer som kom til sørøstkysten av England er 29.

NRK - 27 feb 24 kl. 13:14

Storbritannia har ingen planer om å sende soldater til Ukraina

Storbritannia har ingen planer om å utplassere et stort antall tropper i Ukraina, sa en talsperson for statsminister Rishi Sunak tirsdag. Det melder Reuters. Uttalelsen kommer som svar på den franske president Emmanuel Macrons kommentarer om at europeiske nasjoner sender tropper til Ukraina.

NRK - 26 okt 23 kl. 10:48

Storbritannias statsminister foreslår sikkerhetsinstitutt for kunstig intelligens

Storbritannias statsminister Rishi Sunak foreslår å sette opp verdens første sikkerhetsinstitutt for kunstig intelligens (KI), ifølge Reuters. Neste uke skal Sunak være vert for en samling med representanter for KI-selskaper, politiske ledere og eksperter. – Instituttet vil fremme verdens kunnskap om KI-sikkerhet, og undersøke, evaluere og teste nye typer KI, slik at vi forstår hva hver nye modell er i stand til.

NRK - 18 okt 23 kl. 23:51

Sunak reiser til Israel torsdag

Storbritannias statsminister Rishi Sunak vil torsdag reise til Israel. Etter det vil han reise videre til andre land i regionen i et forsøk på deeskalere situasjonen, opplyser Sunaks kontor, ifølge Reuters. – Angrepet på Al Ahli-sykehuset bør være et vannskille for ledere i regionen og verden til å komme sammen og unngå en fremtidig eskalering av situasjonen, sier Sunak i en pressemelding..

NRK - 19 okt 23 kl. 08:29

Rishi Sunak har landet i Tel Aviv

Storbritannias statsminister Rishi Sunak landet i Tel Aviv torsdag, det melder Reuters. Under besøket planlegger den britiske statsministeren å kondolere til den israelske motparten Benjamin Netanyahu over Hama-angrepet 7. oktober, og diskutere Gaza-krigen..

NRK - 19 okt 23 kl. 08:29

Rishi Sunak på plass i Tel Aviv

Storbritannias statsminister Rishi Sunak landet i Tel Aviv torsdag, det melder Reuters. Under besøket planlegger den britiske statsministeren å kondolere til den israelske motparten Benjamin Netanyahu over Hama-angrepet 7. oktober, og diskutere Gaza-krigen..

NRK - 08 feb 24 kl. 20:25

Dronning Camilla: Kong Charles har det «ekstremt bra etter forholdene»

Dronning Camilla uttaler seg for første gang om kong Charles' kreftdiagnose. Hun sier ektemannen har det bra. – Han har det ekstremt bra etter forholdene.

NRK - 07 dec 23 kl. 12:00

Storbritannia får to nye immigrasjonsministre

Statsminister Rishi Sunak har gjort en liten omorganisering i regjeringen etter at immigrasjonsminister Robert Jenrick trafkk seg onsdag. Ifølge britiske medier blir jobben nå delt i to mellom Michael Tomlinson og Tom Pursglove. Onsdag la regjeringen fram sin plan for å redde den omstridte planen om å deportere asylsøkere til Rwanda.

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

NRK - 04 okt 23 kl. 13:17

Sunak: – Vil endre Storbritannia fundamentalt

Den britiske statsministeren Rishi Sunak vil endre Storbritannia fundamentalt. Det sa han da han begynte sin første landsmøtetale som statsminister. Han mener det politiske systemet ikke fungerer, og at folk er utslitt av politikere som snakker uten at noe skjer.

NRK - 28 jan 24 kl. 16:28

Tysklands største parti opnar for ny kjernekraft

I 2011 vedtok Tyskland å avvikle all atomkraft innan 2022 etter «atomsjokket» som følgde av ulykka i Fukushima. Nå er det fleire som angrar. Den tyske opposisjonsleiaren, Friedrich Merz frå kristendemokratiske CDU, seier i eit intervju med den svenske avisa Dagens Industri at vedtaket om å avvikle kjernekraft var ein blunder og eit feilsteg.

NRK - 09 apr 23 kl. 07:02

Sunak markerer fredsavtalen i Nord-Irland

Statsminister Rishi Sunak besøker søndag Nord-Irland i anledning av at det er 25 år siden langfredagsavtalen ble inngått. Sunak kaller det et utrolig øyeblikk i Storbritannias historie. – Avtalen var et kraftfullt eksempel på et folk som gjorde det utenkelige for å skape en bedre fremtid, sa Sunak søndag.

Klartale - 19 jan 24 kl. 06:00

Valgene du bør få med deg i 2024

Oi, tenkte mange i 2016. Donald Trump vant valget på president i USA. Han var kjent som forretningsmann.

NRK - 12 jan 24 kl. 01:39

Biden bekrefter angrep i Jemen

USAs president Joe Biden bekrefter at USA og Storbritannia har utført angrep mot Houthi-opprørere i Jemen. De har også fått støtte fra Australia, Bahrain, Canada, Nederland, skriver Reuters. Også Storbritannias statsminister Rishi Sunak bekrefter angrepet..

NRK - 15 nov 23 kl. 13:10

Storbritannias statsminister: – Ikke utfallet vi ønsket

– Dette var ikke utfallet vi ønsket, men vi har brukt de siste månedene på å forberede oss på alle utfall. Vi er fortsatt helt forpliktet til å stoppe alle båtene, sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Tidligere i dag ble det kjent at den britiske høyesteretten har avgjort at det å sende folk til asylmottak i Rwanda ikke er lovlig.

NRK - 11 jan 24 kl. 11:48

Storbritannia avduker store planer for atomkraft

Den britiske regjeringen kunngjør planer for det som kalles landets største satsing på atomkraft på 70 år. Satsingen innebærer blant annet å utforske mulighetene for å bygge et nytt, stort atomkraftverk. Planene innebærer investeringer på rundt 300 millioner pund, nær 4 milliarder kroner.

NRK - 11 sep 23 kl. 19:06

Sunak: Russland skjøt mot sivilt lasteskip i Svartehavet 24. august

Russland rettet flere raketter mot et sivilt lasteskip i Svartehavet 24. august, sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Sunak viser til etterretningsopplysninger som nylig er nedgradert.

NRK - 01 jan 24 kl. 23:20

Storbritannia er klare til å hjelpe Japan

Storbritannia er klare til å hjelpe Japan etter jordskjelvet som rammet landet første nyttårsdag. Det skriver Reuters. – Mine tanker er med alle dem som er rammet av jordskjelvet som gjorde så stor skade, sier statsminister Rishi Sunak i en uttalelse.

NRK - 02 nov 23 kl. 19:04

Enighet om testing av ny KI-teknologi

Den britiske statsministeren Rishi Sunak sa torsdag at såkalte «likesinnede regjeringer» og KI-selskaper har kommet frem til en felles enighet om at nye KI-modeller skal testes før de slippes på markdet. – For å regulere denne teknologien, for å forsikre oss om at den er trygg, må vi også ha evnen til å forstå hva disse modellene er i stand til, uttalte han. Storbritannia har vært vertskap for et storstilt KI-toppmøte nordvest for London i to dager.

NRK - 08 mar 23 kl. 16:15

Sunak bes om å frigi skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak bes igjen om å offentliggjøre skattemeldingene sine, noe han flere ganger har lovet å gjøre. Sunak sa at han ville legge fram skattemeldingene sine «veldig snart» i spørretimen onsdag. Han lovte først å gjøre dette under toryenes lederkamp i fjor sommer.

NRK - 23 okt 23 kl. 17:06

Sunak: Rakett mot Al-Ahli-sjukehuset kom fra Gaza

Den britiske regjeringen har konkludert med at raketten som forårsaket eksplosjonen på sykehuset Al-Ahli i Gaza var skutt opp i Gaza. Det sa den britiske statsministeren Rishi Sunak i Underhuset i ettermiddag. Han viste til britisk etterretning og militær ekspertise.

NRK - 19 okt 23 kl. 12:52

Netanyahu: – Krigen vil bli langvarig

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møter i dag sin motpart fra Storbritannina, statsminster Rishi Sunak. Under sitt møte i Tel-Aviv sier Netanyahu at krigen mellom Israel og Palesina vil bli langvarig, og at landet er avhengig av Storbritanninas støtte. Ved ankomst fordømmte Sunak den «grusomme terrorhandlingen» av Hamas 7.

NRK - 20 jun 23 kl. 21:45

Uklart om Sunak er enig med Parlamentet om Boris Johnson

Storbritannias statsminister Rishi Sunak vil ikke si om han støtter en rapport som fastslo at forgjengeren Boris Johnson villedet parlamentet. Hans kontor har ikke sagt noe den ene eller den andre veien, tross en rekke forespørsler, skriver avisa The Guardian. – Statsministeren takker komiteen for deres grundige arbeid, og respekterer Underhusets avgjørelse i saken fullt ut.

NRK - 13 okt 23 kl. 14:59

Norge og Storbritannia inngår grønt partnerskap

Norge og Storbritannia har inngått et nytt partnerskap for å styrke samarbeidet om grønn omstilling. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er fredag på Gotland i Sverige for et møte i det regionale forsvarssamarbeidet Joint Expeditionary Force (JEF). På Gotland har Støre hatt et bilateralt møte med Storbritannias statsminister Rishi Sunak.

Klartale - 06 jul 22 kl. 09:15

Nytt bråk kan bety slutten for Boris Johnson som statsminister

Rishi Sunak og Sajid Javid var to av de som sa de vil slutte. Sunak har vært finansminister. Javid har vært helseminister.

NRK - 06 dec 23 kl. 20:11

Britiske medier: Storbritannias immigrasjonsminister går av

Storbritannias immigrasjonsminister Robert Jenrick har trukket seg, melder britiske medier. Jenrick var ikke til stede i Parlamentet da innenriksminister James Cleverly onsdag la fram regjeringens plan for å redde den omstridte planen om å deportere asylsøkere til Rwanda. Ifølge Sky News skal Jenrick ha jobbet for å få statsminister Rishi Sunak til å innføre mer drastiske tiltak for å hindre migrasjon til landet.

NRK - 30 jul 23 kl. 08:57

Storbritannias statsminister vil ha mer leting etter olje

Den britiske statsministeren, Rishi Sunak, vil ha mer leting etter olje og gass i Nordsjøen I et intervju med Sunday Telegraph sier Sunak at opposisjonspartiet Labours plan om å fase ut fossilt brennstoff er meningsløs. Uttalelsen kommer etter en rekke forslag om å lempe på andre tiltak mot utslipp av klimagasser. I samme intervju sier Sunak også at han stiller seg på britiske bilisters side, og vil ha fjernet flere reguleringer for å minske biltrafikk..

NRK - 25 jul 23 kl. 11:42

Storbritannia i samtaler med Tyrkia om kornavtale

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier tirsdag at han er i samtaler med Tyrkia om å gjenopprette kornavtalen mellom Ukraina og Russland. Det skriver Reuters. Sunak skal ha understreket viktigheten av en slik avtale.

NRK - 20 sep 23 kl. 17:58

Storbritannia utsetter forbud mot fossilbiler – vil ikke forby oljeleting i Nordsjøen

Et britisk forbud mot nye bensin- og dieselbiler utsettes fra 2030 til 2035, ifølge statsminister Rishi Sunak. I en tale onsdag bekreftet han utsettelsen som tidligere er omtalt av BBC. I tillegg sa statsministeren at det ikke kommer noe forbud mot olje- og gassleting i den britiske delen av Nordsjøen.

VG - 13 nov 23 kl. 13:39

Politisk jordskjelv

At statsminister Rishi Sunak sparker sin omstridte innenriksminister, Suella BraverAn, overrasker knapt. Men at han henter inn sin forgjenger, David Cameron, som ny utenriksminister, er et aldri så lite politisk jordskjelv..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com