Rishi Sunak

Sunday, 26 March, 16:29

Nyheter om Rishi Sunak

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

Klartale - 06 jul 22 kl. 09:15

Nytt bråk kan bety slutten for Boris Johnson som statsminister

Rishi Sunak og Sajid Javid var to av de som sa de vil slutte. Sunak har vært finansminister. Javid har vært helseminister.

NRK - 08 mar 23 kl. 16:15

Sunak bes om å frigi skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak bes igjen om å offentliggjøre skattemeldingene sine, noe han flere ganger har lovet å gjøre. Sunak sa at han ville legge fram skattemeldingene sine «veldig snart» i spørretimen onsdag. Han lovte først å gjøre dette under toryenes lederkamp i fjor sommer.

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Sunak skattet én million pund over de siste tre årene

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022. Sunak lovet første gang å frigi skattemeldingene sine i forbindelse med partilederkampen som han tapte mot Liz Truss i fjor sommer.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å restarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

NRK - 12 mar 23 kl. 06:10

Britenes statsminister ber BBC og Lineker rydde opp

BBCs fotballsendinger i helgen er kraftig redusert som følge krangelen rundt Gary Lineker. Statsminister Rishi Sunak ber partene ordne opp på en ryddig måte. BBC bekreftet fredag at Lineker ikke vil lede det populære fotballprogrammet «Match of the Day» inntil videre som følge av at han har uttalt seg kritisk om britiske myndigheters asylpolitikk.

NRK - 28 feb 23 kl. 11:09

Sunak i Nord-Irland for å selge ny avtale med EU

Storbritannias statsminister Rishi Sunak er i Nord-Irland for å selge en ny avtale med EU. – Det handler om hva som er best for befolkningen i Nord-Irland, sier Sunak. Avtalen ble lagt frem av Sunak og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen mandag kveld.

Klartale - 25 okt 22 kl. 12:40

Rishi Sunak er ny statsminister

42 år gamle Rishi Sunak ble utnevnt som Storbritannias statsminister tirsdag. Det var Kong Charles som utnevnte ham. Og det skjedde under et møte med kongen rundt 12-tiden.

NRK - 21 okt 22 kl. 23:40

Rishi Sunak nådde milepæl

Tidligere finansminister Rishi Sunak har fått støtte fra 100 medlemmer av det konservative Tory-partiet, og er dermed klar for å bli med i avstemningen om hvem som blir ny partileder, og dermed statsminister. Det melder nyhetsbyrået AFP. – Jeg er beæret over å være Tory-representant nummer 100 som stiller meg bak Rishi Sunak, tvitrer backbencheren Tobias Elwood.

NRK - 08 feb 23 kl. 12:21

Zelenskyj er på plass i England - ble tatt imot av statsminister Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har landet i Storbritannia, der han skal ha møter med statsminister Rishi Sunak. Sunak la selv ut det første bildet fra besøket på sin twitterkonto klokken 11.48.

NRK - 01 dec 22 kl. 21:36

Rishi Sunak: Vi må reagere på all rasisme

Storbritannia sin statsminister Rishi Sunak vedgår at han sjølv har opplevd rasisme. Sunak er fødd og oppvaksen i Storbritannia i ein familie med indiske røter. Han er den fyrste britiske statsministeren med ikkje-kvit bakgrunn.

Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

NRK - 14 jan 23 kl. 09:35

Rishi Sunak kaller Iran for et barbarisk regime etter henrettelse

Storbritannias statsminister Rishi Sunak fordømmer Irans henrettelse av iransk-britiske Alireza Akbari og kaller den for grusom og feig. – Jeg er forferdet over henrettelsen av den britisk-iranske statsborgeren Alireza Akbari i Iran. Dette var en grusom og feig handling, utført av et barbarisk regime uten respekt for menneskerettighetene til sitt eget folk, skriver Sunak på Twitter.

NRK - 10 mar 23 kl. 11:58

Macron og Sunak møtes for å diskutere forholdet etter brexit

Frankrikes president Emmanuel Macron og britenes statsminister Rishi Sunak møtes for å snakke om hvordan de kan fikse det anspente forholdet etter brexit. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor. Macron og Sunak skal blant annet diskutere hvordan landene kan styrke sine militære og forretningsmessige bånd.

NRK - 27 okt 22 kl. 21:21

Rishi Sunak får kjeft for å droppe klimatoppmøtet

Storbritannias ferske statsminister Rishi Sunak får kritikk etter at det ble kjent at han dropper å reise til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt i november. En talsmann for Sunak sa torsdag at statsministeren velger å bli hjemme på grunn av «presserende hjemlige forpliktelser», det til tross for at han tidligere denne uken lovte å prioritere klima og miljø høyt. Sunaks beslutning kommer samme dag som FN la fram en rapport som konkluderer med at den globale oppvarmingen trolig blir på om lag 2,6 grader i løpet av dette århundret.

NRK - 25 okt 22 kl. 12:34

Rishi Sunak er utnevnt til Storbritannias nye statsminister

42 år gamle Rishi Sunak er formelt utnevnt til Storbritannias 57. statsminister. Han er landets første statsminister med indisk bakgrunn.

NRK - 27 feb 23 kl. 16:39

Sunak: Ny Nord-Irland-avtale sikrer fri handel i Storbritannia

Storbritannia og EU har inngått en ny avtale som skal løse den betente striden tilknyttet den såkalte Nord-Irland-protokollen i kjølvannet av brexit. Storbritannias statsminister Rishi Sunak og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen møtte pressen i England mandag ettermiddag for å kunngjøre enigheten. – Vi har endret den opprinnelige protokollen, sa Sunak da han presenterte det han beskriver som det nye Windsor-rammeverket.

Klartale - 24 okt 22 kl. 15:26

Han blir Storbritannias nye statsminister

Rishi Sunak har vunnet lederkampen i Det konservative partiet. Han står derfor alene igjen som kandidat til å bli statsminister. Penny Mordaunt var den andre kandidaten.

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:23

Dette skjer i Storbritannia nå

I går ble det klart at Liz Truss slutter som statsminister. Hun har kun vært statsminister i 45 dager. – Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet da jeg ble valgt.

NRK - 24 feb 23 kl. 00:34

Sunak ber om raskere våpenhjelp til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak kommer fredag til å be G7-landene om å gi Ukraina våpen raskere. Dette kommer fram i en uttalelse som 10 Downing Street har sendt ut, melder AFP. – For at Ukraina skal vinne denne krigen, og for at denne dagen skal komme raskere, må de få en avgjørende fordel på slagmarken.

NRK - 09 nov 22 kl. 14:01

Sunak angrer på utnevnelsen av mobbeanklagede Gavin Williamson

Rishi Sunak sier han angrer på at han utnevnte Gavin Williamson til den britiske regjeringen. Williamson trakk seg fra regjeringen tirsdag etter mobbeanklager. Statsminister Sunak sier han ikke var klar over mobbeanklagene da han utnevnte Williamson til regjeringen.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:06

Rishi Sunak drar til klimatoppmøtet likevel

Storbritannias nye statsminister Rishi Sunak drar likevel til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt. Det sa han onsdag, etter at han tidligere har sagt at han ikke ville dra på grunn av presserende forpliktelser i Storbritannia. – Det vil ikke bli noen langsiktig velstand uten at man gjør noe for klimaet, skrev han på Twitter.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:25

Storbritannias og Rwandas ledere om menneskesmugling

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. De to snakket sammen på telefon, og begge har forpliktet seg til å sikre at dette viktige partnerskapet blir vellykket, heter det i en uttalelse fra den britiske statsministerens kontor. Sunak og Kagame diskuterte også den stadig økende volden i Kongo og internasjonal innsats for å få til en fredelig løsning der, heter det videre.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:06

Lederne i Storbritannia og Rwanda diskutere migrasjonssamarbeid

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. Sunak og Kagame snakket sammen på telefon der også den økende volden i Kongo var et tema. Samtalen fant sted kvelden før den britiske regjeringen skal legge frem et lovforslag om å utvise alle som ankommer Storbritannia i småbåter og gi dem livslangt forbud mot å bosette seg i landet, melder NTB..

NRK - 24 okt 22 kl. 08:15

Ny statsminister i Storbritannia kan bli avklart i dag

Både Rishi Sunak og Penny Mordaunt er fortsatt med i kampen for å bli nye leder av Det konservative partiet i Storbritannia og dermed også ny statsminister. Men for å gå videre må de ha støtte fra minst 100 parlamentsmedlemmer fra eget parti innen kl 15 i ettermiddag. Ifølge Sky News har Rishi Sunak støtte fra 146, mens Mordaunt har 25.

E24 - 27 feb 23 kl. 16:10

Sunak: – Vi har fjernet enhver form for grense i Irskesjøen

EU og Storbritannia er enige om en ny Nord-Irland-protokoll som fjerner enhver form for grense i Irskesjøen, ifølge statsminister Rishi Sunak..

NRK - 27 feb 23 kl. 15:24

BBC: Enighet om Nord-Irland-protokollen

BBC melder at EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og statsminister Rishi Sunak er blitt enige. Det samme gjør nyhetsbyrået Reuters. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for å ha samtaler med Sunak om den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

NRK - 27 feb 23 kl. 13:59

EU-sjefen på plass i London for Brexit-samtaler

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for det som omtales som avsluttende samtaler for den omstridte Nord-Irland-protokollen. – Jeg er glad for å være i Storbritannia i dag for å møte statsminister Rishi Sunak, skriver EU-sjefen på Twitter mandag ettermiddag. Sunak og von der Leyen skal etter planen møtes til det som omtales som «avsluttende samtaler» rundt den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

NRK - 23 okt 22 kl. 22:44

Rishi Sunak: Tar ikke jobben for gitt

Den tidligere britiske finansministeren Rishi Sunak ligger an til å sikre seg jobben som leder for det konservative partiet, og dermed bli statsminister, i Storbritannia etter Liz Truss. Men ifølge BBC tar ikke Sunak jobben for gitt..

NRK - 23 okt 22 kl. 00:13

BBC: Sunak leder over Johnson

Tidligere finansminister Rishi Sunak leder over eks-statsminister Boris Johnson når det gjelder oppslutning blant de konservative folkevalgte, skriver BBC. Sunak skal ha samlet støtte fra 128 representanter, mens Johnson har støtte fra 53, i spørsmålet om hvem som skal bli ny partileder, og dermed ny statsminister etter Liz Truss. Penny Mordaunt har støtte fra 23 representanter.

NRK - 26 feb 23 kl. 20:45

Von der Leyen til London for brexitsamtaler om Nord-Irland

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen drar mandag til London for å møte Rishi Sunak for å komme til en enighet om en tollavtale om Nord-Irland. Ifølge Reuters har de mål om å ferdigstille den såkalte Nord-Irland-protokollen. I en felles uttalelse fra Storbritannia og EU heter det at von der Leyen og Sunak vil komme sammen for å jobbe mot en «felles og praktiske løsninger for rekken av komplekse utfordringer rundt protokollen».

NRK - 20 feb 23 kl. 15:12

Storbritannias statsminister kritiserer Roald Dahl-endringer

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har meldt seg på i debatten om endringene i Roald Dahls bøker. Han synes ikke noe om oppdateringene. Sunak er av dem som ikke har noe til overs for at kjente barnebøker som «Heksene» og «Charlie og sjokoladefabrikken» får en delvis endret språkdrakt, melder BBC.

Aftenposten - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive..

E24 - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive. Men en ny avtale er ennå ikke klar..

NRK - 05 aug 22 kl. 01:44

Sunak vant debatt med Liz Truss

I en TV-debatt i London torsdag kalte Rishi Sunak rivalen Liz Truss' forslag om skattekutt uansvarlig. En måling etter debatten viste at Sunak vant. Håndteringen av økonomien var det store stridspunktet i torsdagens debatt mellom de to kandidatene til å bli ny leder i det konservative parti og dermed Storbritannias neste statsminister.

NRK - 08 feb 23 kl. 09:39

Zelenskyj skal møte Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj drar til Storbritannia i dag for å møte statsminister Rishi Sunak. Det melder Sky News. Det er første gang Zelenskyj kommer til Storbritannia siden krigen startet for nesten ett år siden.

NRK - 07 feb 23 kl. 00:33

Venter endringer i den britiske regjeringen

Tirsdag skal Storbritannias statsminister Rishi Sunak kunngjøre en rekke endringer i regjeringen sin, ifølge britiske medier. Sunak skal også utnevne ny formann for Det konservative parti, og endringer i regjeringen kan føre til at det opprettes nye ministerposter, skriver avisen The Times. Ifølge Financial Times er det ventet at statsministeren skal bryte opp departementet med ansvar for industri, forskning, energi og klimaendringer (BEIS)..

Klartale - 28 jul 22 kl. 06:35

Snart skal en av disse lede Storbritannia

Det er nemlig bare de rundt 160.000 medlemmene i Det konservative partiet som får stemme i dette valget. Årsaken er at de først og fremst skal velge en ny leder for partiet.

NRK - 29 jan 23 kl. 10:03

Sunak sparker partileder

Ifølge Reuters har Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, sparket Nadhim Zahawi. Det etter anklager knyttet til et skattekrav mot Zahawi, som er lederen i Det konservative partiet. Striden dreier seg om et solid skattekrav, som ifølge Zahawi skyldtes slurv fra hans side, ikke en bevisst handling for å unndra skatt, melder NTB.

NRK - 29 jan 23 kl. 10:03

Sunak sparker partiformann

Ifølge Reuters har Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, sparket Nadhim Zahawi. Det etter anklager knyttet til et skattekrav mot Zahawi, som er de konservatives formann. Striden dreier seg om et solid skattekrav, som ifølge Zahawi skyldtes slurv fra hans side, ikke en bevisst handling for å unndra skatt, melder NTB.

NRK - 29 jan 23 kl. 10:03

Sunak sparker partisekretær

Ifølge Reuters har Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, sparket Nadhim Zahawi. Det etter anklager knyttet til et skattekrav mot Zahawi, som er de konservatives partisekretær. Striden dreier seg om et solid skattekrav, som ifølge Zahawi skyldtes slurv fra hans side, ikke en bevisst handling for å unndra skatt, melder NTB.

NRK - 19 nov 22 kl. 14:32

Sunak møter Zelenskyj i Kyiv

Storbritannias statsminister Rishi Sunak møter Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv, melder nyheitsbyråa AFP og Reuters. Det er første gong at Sunak besøker Kyiv etter han vart statsminister..

NRK - 19 nov 22 kl. 14:32

Sunak møtte Zelenskyj i Kyiv

Storbritannias statsminister Rishi Sunak møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv laurdag, melder nyheitsbyråa AFP og Reuters. Det er første gong at Sunak besøker Kyiv etter han vart statsminister. – Under dagens møte diskuterte vi dei viktigaste problema for landa våre og for global tryggleik, skreiv Zelenskyj på meldingstenesta Telegram..

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Storbritannias statsminister har frigitt skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com