NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 12:46

NRK - 16 maj 22 kl. 16:37

Ny regjering i emning i Frankrike

Statsminister Jean Castex ventes å levere sin avskjedssøknad mandag, slik at president Emmanuel Macron kan utnevne en ny fransk regjering. Når Macron ommøblerer regjeringen foran valget på ny nasjonalforsamling i juni, er det ventet at den nye statsministeren blir en kvinne, for første gang på over 30 år. Etter at han ble gjenvalgt, trenger Macron flertall i nasjonalforsamlingen for å få gjennom sitt program, men både den nye venstreblokken og ytre høyre truer med å blokkere agendaen hans. I de siste ukene er det spekulert mye på om Macron ønsker en kvinne med tillit på venstresiden og i miljøbevegelsen som ny statsminister. Blant dem som er nevnt som mulige kandidater, er Unescos generaldirektør Audrey Azoulay, arbeidsminister Elisabeth Borne og Catherine Vautrin, en lit
Les mer på NRK


Les mer om:
Jean Castex, Emmanuel Macron, Macron, Unescos, Audrey Azoulay, Elisabeth Borne, Catherine Vautrin, Champagne, NTB, Frankrike

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny regjeringi , emningi , Frankrike
Klartale - 25 apr 22 kl. 13:07

Hva skjer med Frankrike nå?

Emmanuel Macron vant valget i Frankrike søndag. Han er den første franske presidenten som blir gjenvalgt på 20 år. Han konkurrerte mot Marine Le Pen, men hun fikk igjen for få stemmer.

Klartale - 22 apr 22 kl. 06:30

Kan Marine Le Pen bli president på tredje forsøk?

Emmanuel Macron eller Marine Le Pen. Én av de to vil søndag bli valgt som fransk president.Da er det andre runde av presidentvalget i Frankrike.

NRK - 27 apr 22 kl. 14:38

Mali skuldar Frankrike for spionasje

Mali reagerer kraftig på at det franske forsvaret publiserte ein video som vart teken av ein fransk drone i Mali. Det skriv den franske radiokanalen RFI. Videoen viste russiske leigesoldatar som grov ned fleire lik i sanden, utanfor ein militærbase der franske soldatar var stasjonerte inntil nyleg.

Klartale - 30 maj 22 kl. 12:51

LO-lederen mener SV må inn i regjering

I dag er det LO-kongressen. Der snakket leder Peggy Hessen Følsvik. Hun snakket direkte til statsminister Jonas Gahr Støre.

Aftenposten - 08 feb 22 kl. 13:33

En legende er i emning

ZHANGJIAKOU (Aftenposten): Nå kan fortellingen være i ferd med å forandres..

Aftenposten - 17 feb 22 kl. 19:14

Skyter ulv med pumpehagle fra helikopter: – Dette er et lovlig fattet vedtak. Vi gjør bare en jobb .

ÅSNES (Aftenposten): Mens paringstiden er i emning, blir ulv skutt fra helikopter..

VG - 19 apr 22 kl. 15:23

Ruud enkelt videre i Barcelona

(Brandon Nakashima – Casper Ruud 3–6, 2–6) Casper Ruud (23) har vist varierende form i det siste, men 26 dager før French Open starter viste han at godformen kan være i emning..

VG - 19 apr 22 kl. 15:23

Ruud oppskriftsmessig videre i Barcelona: - Føler meg bedre og bedre

(Brandon Nakashima – Casper Ruud 3–6, 2–6) Casper Ruud (23) har vist varierende form i det siste, men 33 dager før French Open starter viste han at godformen kan være i emning..

VG - 19 apr 22 kl. 15:23

Ruud oppskriftsmessig videre i Barcelona

(Brandon Nakashima – Casper Ruud 3–6, 2–6) Casper Ruud (23) har vist varierende form i det siste, men 33 dager før French Open starter viste han at godformen kan være i emning..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Kreml avviser mislighold av utenlandsgjeld

Kreml kaller meldinger om at Russland ikke klarer å betjene sin utenlandsgjeld for grunnløse. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC , meldte mandag at Russland ikke har kunnet foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som forfalt søndag. Kreml kaller meldingene grunnløse.

NRK - 2 minutter siden

Solberg mener PST bør lære av feilen

Solberg mener vurderingen av voldspotensialet er avgjørende for å kartlegge voldstrusler i samfunnet. Her har PST feilet, mener hun. Spørsmålene PST bør lære av mener Solberg er: – Er det andre indikatorer vi kunne lagt vekt på?

NRK - 15 minutter siden

Må avlyse legetimer

Sykehuset i Hammerfest må avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg til sykehuset. Årsaken er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet. Koimmunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, Eirik Palm, bekrefter dette til Dagbladet..

NRK - 15 minutter siden

Helgelandssykehuset i gul beredskap

Helgelandssykehuset er i gul beredskap, opplyser sykehuset på sine hjemmesider. Dette får konsekvenser for bemanningssituasjonen i Helgelandssykehuset da enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland og at ambulanseflyene også kan bli stående på bakken..

NRK - 2 timer siden

Markering i Trondheim

De skeive organisasjonene i Trondheim, i samarbeid med Trondheim kommune, inviterer til Solidaritetsmarkering på Torvet tirsdag ettermiddag. Det er skytetragedien i Oslo natt til lørdag der to mennesker ble drept som er bakgrunnen for markeringen. Det vil bli holdt appeller fra det skeive miljøet og kulturelle innslag.

NRK - 30 minutter siden

Dømd for å ha valdtatt 14-åring

Frostating Lagmannsrett har behandla ankesaken til ein mann i 50-åra som i februar vart dømd til fire års fengsel for å ha valdtatt ein 14 år gammal gut. Mannen skal ha låst guten inne i ein kjellar der overgrepa skjedde. 14-åringen prøvde å rømme, men fekk det ikkje til.

NRK - 1 time siden

Driftsstans på kullkraftverket i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen er rammet av driftsstans på grunn av feil på begge fyringskjelene. Det opplyser lokalstyreleder Arild Olsen. Det kan ta lang tid før feilen er reparert.

NRK - 30 minutter siden

Mener abortloven rammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.

NRK - 30 minutter siden

Mener abortloven rrammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.

NRK - 45 minutter siden

Finnmarkssykehuset hever beredskapen

Finnmarkssykehuset hever beredskapsnivået til grønt nivå, som en følge av flyteknikerstreiken. – Det innebærer at vi følger situasjonen fortløpende, og vurderer kompenserende tiltak der det er mulig og nødvendig, skriver Finnmarkssykehuset på Twitter. Grønn beredskap er det laveste beredskapsnivået, over normal beredskap..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com