Klartale > Nyheter

Wednesday, 22 March, 13:43

Klartale - 24 jan 23 kl. 07:00

Hvordan ble barna bli adoptert ulovlig?

Tre år gamle Clara fra Ecuador forsvant brått en dag. Moren hennes lette og lette. Men da var Clara allerede på vei til Norge. Og hun hadde fått navnet Camilla. Hun hadde blitt adoptert.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Clara, Ecuador, Norge, Camilla, VG, Camilla Austbø, Utrop, Priyangika Samanthie, Sri Lanka, Samanthie, Kjersti Toppe, Toppe, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hvordan, ble, barnabli , adoptert, ulovlig
Klartale - 15 dec 22 kl. 08:48

Slik ødela flommen livet til Aisha Ali og familien

I juni startet flommen. Den ble den dødeligste på over ti år, ifølge myndighetene i Nigeria. Mange tusen hjem ble ødelagt.

Klartale - 13 okt 22 kl. 06:00

FN mener Finland har brutt rettighetene til barn i Syria

Finland har ansvaret. De har muligheten til å beskytte de finske barna i disse leirene. Det kan de gjøre ved å få sendt dem hjem til Finland.

Klartale - 06 jan 23 kl. 11:00

Barn reddet fra leirer i Syria klarer seg bra

Rapporten heter «My son is just another kid». Den er laget av organisasjonen Human Right Watch (HRW). Den tar for seg erfaringer fra rundt hundre barn.

Klartale - 11 nov 22 kl. 09:55

Rapport sier at små barn deler nakenvideoer på nett

Kripos er en egen etat. De jobber for å bekjempe organisert og alvorlig kriminalitet. Fra 2020 til juni 2022 fikk Kripos mye tips om at barn deler videoer på nett.

Klartale - 21 feb 23 kl. 13:40

Krigen ødelegger mest for barna

438 barn er blitt drept. Og 851 er blitt skadd etter at Russland angrep Ukraina for snart ett år siden. Det viser tall fra FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCOR).

Klartale - 06 mar 23 kl. 06:00

Synes du forskning er vanskelig å forstå?

Kommunikasjon og forståelse av tekst er langt fra enkelt. Og spesielt innenfor forskning kan det være enda vanskeligere.Veronica Kvalen Pilskog er forsker.

Klartale - 29 nov 22 kl. 08:38

Et barn fikk i seg kokain

– Vi kan bekrefte at minst ett barn under skolealder har fått i seg det som mest sannsynlig er kokain, sier Jan Niklas Kjendlie til avisa Nidaros. Han er etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt.Han sier at de mistenker at et annet barn på tre år også fikk i seg stoffet.

NRK - 21 dec 22 kl. 18:04

Redd Barna: 7000 barn fortsatt i flyktningsleierer i Syria

7000 barn fortsatt fanget i de farlige leirene i nordøst-Syria, på tross av at 60 prosent flere ble hentet hjem i 2022, ifølge organisasjonen Redd Barna. Ifølge organisasjonen ble 517 kvinner og barn i år hentet hjem til sine land, fra leirene i nordøst-Syria. – Hjemhentingen går for sakte.

NRK - 10 nov 22 kl. 16:17

Barn under 13 år deler seksualiserte videoer

– Vi ønsker å gjøre foreldre oppmerksomme på at dette skjer, for å bevisstgjøre dem på at dette kan skje med deres barn, sier politioverbetjent ved Kripos, Hanne Andreassen. En ny rapport fra etterretningsteamet for seksuallovbrudd på Kripos viser at barn helt ned i 5-årsalderen har delt seksualiserte videoer på internett. Det skriver Kripos i en pressemelding.

Klartale - 02 mar 23 kl. 06:30

Nansi har dysleksi og strever med å snakke norsk

– Det er kjempegøy, sier regissør Anders T. Andersen til Klar Tale. Om noen få minutter skal de vise fram en helt ny musikal for barn.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 10 minutter siden

Flere skadd etter at skip veltet

Et skip velter i ei havn i Skottland. Flere skal være skadd. Det sier ambulansene som er der.

Klartale - 30 minutter siden

Mangel på vann kan føre til en global krise

Rundt 2 milliarder mennesker mangler tilgang til trygt drikkevann. Det er rundt 26 prosent av verdens befolkning. Mens 3,6 milliarder mangler tilgang til viktige medisiner og helsehjelp.

Klartale - 1 time siden

Flertall sier nei til å rive vindmøller

Vindmøllene på Fosen har vært et viktig tema den siste måneden. Flere har også demonstrert mot regjeringen. Årsaken er at de vil at vindmøllene skal rives og fjernes.

Klartale - 3 timer siden

Mange vil se Messi spille fotball

Lionel Messi og resten av gjengen skal spille for landslaget igjen. Det er første gang siden de ble verdens-mester for noen måneder siden.Panama kommer på besøk til Buenos Aires torsdag.

Klartale - 3 timer siden

Nå får de ikke lenger bruke fluor

De som driver med langrenn og skiskyting vet godt hva de bruker fluor til. Det er ikke for å beskytte tennene, men for å gi skiene sine god glid. Lenge har det vært en debatt om det skal være lov med fluor som smøring.

Klartale - 4 timer siden

Flere døde etter jordskjelv i Afghanistan og Pakistan

Et jordskjelv har rystet store deler av Afghanistan og Pakistan. Det traff landene med styrke 6,5 tirsdag kveld.Jordskjelvet var kraftigst i Hindu Kush.

Klartale - 4 timer siden

Litt flere enn før er uten jobb

105.000 mennesker i Norge var uten jobb i februar. Det er 10.

Klartale - 4 timer siden

Nesten halvparten av legene på St. Olavs vurderer å slutte

725 leger har svart på en undersøkelse. Nesten halvparten av dem sier at de vil slutte. Enten for å bytte jobb eller å pensjonere seg tidlig.

Klartale - 6 timer siden

Ukens oppgave nr 12 - kt nr 12

Oppgaven BOKMÅL nummer 12 / 2023
.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com