Ble

Saturday, 26 November, 23:08

Nyheter om Ble

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 16 timer siden

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrainer dømt for å ha skutt ned fly

17. juli 2014 Ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet Ble drept.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette Ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og Ble arrangert i Egypt.

Klartale - 17 nov 22 kl. 15:27

To russere og en ukrianer dømt for å ha skutt ned MH17

17. juli 2014 Ble et fly skutt ned da det skulle fly over Øst-Ukraina. Alle de 298 menneskene om bord på flyet Ble drept.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

Klartale - Igår: 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - 21 nov 22 kl. 11:12

Dømt til ubetinget fengsel etter råkjøring med barn i bilen

En mann som Ble tatt i 153 kilometer i timen i en 80-sone, er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel. Han hadde med seg et mindreårig barn i bilen. Han Ble også fradømt retten til å føre motorvogn i 26 måneder, og må avlegge fullstendig førerprøve for å få førerretten tilbake.

NRK - 21 nov 22 kl. 10:08

«Ring-på-spring»-volden: Politiet mener denne øksen Ble brukt

Politiet mener at siktede brukte den avbildede øksen mot den fornærmede i voldshendelsen på Hjellestad 14. oktober. En tenåring Ble angrepet med øks og sendt til sykehus, angivelig etter å ha lekt «ring-på-spring» på huset til den siktede mannen.

Klartale - 14 nov 22 kl. 14:20

Henlegger saken mot Gjerdrum kommune

Et stort skred tok livet av ti personer og et ufødt barn. Politiet siktet Gjerdrum kommune etter skredet. Det Ble henlagt som intet straffbart forhold.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 22 nov 22 kl. 19:14

Furuset-skytingen: Ble kjørt til Oslo i samme taxi

Politiet tror at mannen som tirsdag Ble funnet med skuddskader utenfor Ikea på Furuset i Oslo, Ble utsatt for skuddhandlingen i nærheten av Furuset kirke. Deretter mener politiet at den fornærmede Ble kjørt til Ikea i taxi. Fornærmede er ikke fra Oslo.

Klartale - 07 nov 22 kl. 08:33

Tengs-saken som kan gi svar

En 52 år gammel mann er tiltalt for drap på Birgitte Tengs. Drapet skjedde i 1995 på Karmøy i Rogaland. Politiet mener de har nok bevis til å bevise hvem som drepte 17-åringen.

Klartale - 12 nov 22 kl. 06:00

Slike bilder kan du også ta

Verdensrommet kan være vanskelig å forstå. Derfor er det også en egen vitenskap. Den kalles astronomi.

NRK - I førrgår: 11:59

Russisk fiskebåt bøtelagt i Tromsø

En russisk fiskebåt har forlatt Tromsø havn etter at de i helgen Ble tatt i arrest for ulovlig fiske av sild. Både skipperen og rederiet Ble bøtelagt med forelegg på henholdsvis 30 000 og 125 000 kroner, opplyser politiadvokat i Troms politidistrikt Bent Are Strand til NRK. Bøtene Ble vedtatt på stedet.

NRK - I førrgår: 04:22

FN rapport: Flere enn fem kvinner Ble drept i timen i 2021

Rundt 45.000 kvinner og jenter rundt om i verden Ble drept av en partner eller andre familiemedlemmer i fjor. I gjennomsnitt Ble flere enn fem kvinner drept hver time av personer i nær relasjon i sitt eget hjem i 2021.

Klartale - 23 nov 22 kl. 15:33

Ber domstol om å avvise nok stemmer til at han vinner valget

Marcelo de Bessa er advokat og jobber for Bolsonaro. Han sendte inn klagen på vegne av presidenten tirsdag. De Bessa sa da at Bolsonaro vil vinne valget om stemmene blir avvist.

NRK - 9 timer siden

Minnemarkering for jødene i Nord-Norge

I år er det 80 år siden skipet Donau forlot Oslo havn med 529 jødiske nordmenn ombord. Bare ni av dem kom tilbake. På sydspissen av Tromsøya var det en fangeleir hvor jøder satt før de Ble deportert.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:29

Israelske soldater har revet skole på Vestbredden

Det israelske militæret har revet en skole på den okkuperte Vestbredden, opplyser den israelske menneskerettsgruppa B'Tselem. Rivingen Ble gjennomført etter at israelsk høyesterett tidligere i år ga grønt lys til at palestinere kan bortvises fra området. Ifølge B'Tselem var det skolebarn i klasserommene da soldatene ankom stedet onsdag.

NRK - Igår: 22:48

WemBley lyst opp i regnbuens farger

Det engelske fotballforbundet (FA) har lyst opp nasjonalstadion WemBley i regnbuens farger etter at de Ble nektet å bruke det mangefargede OneLove-kapteinsbindet under Qatar-VM. – Fotball har kraften til å bringe mennesker sammen. Det er et spill for alle.

NRK - 22 nov 22 kl. 19:14

Fornærmet kjørt til Oslo i samme taxi

Politiet tror at mannen som tirsdag Ble funnet med skuddskader utenfor Ikea på Furuset i Oslo, Ble utsatt for skuddhandlingen i nærheten av Furuset kirke. Deretter mener politiet at den fornærmede Ble kjørt til Ikea i taxi. Politiet bekrefter nå til NRK at mannen Ble kjørt til Oslo med den samme taxien som kjørte ham vekk fra åstedet..

NRK - Igår: 17:30

Spionmistenkt russer varetektsfengslet i Stockholm

Den russiske mannen i 60-årene som Ble pågrepet og siktet for spionasje i Sverige tirsdag, er fengslet i Stockholm tingrett. Mannen Ble pågrepet sammen med sin kone i en storstilt politiaksjon i grålysningen tirsdag. Spesialpoliti firte seg ned fra to av forsvarets helikoptre da de slo til mot parets villa i stockholmsområdet.

Klartale - Igår: 16:00

Nordmenn handler i Sverige igjen

Nordmenn brukte 3,3 milliarder kroner i Sverige i tredje kvartal. Tredje kvartal er fra første juli til slutten av september. Det er to milliarder mer enn på samme tid i fjor.

Klartale - 16 nov 22 kl. 09:00

Norge fikk revansje mot England

Norge spilte mot England tirsdag kveld. Dette var deres andre kamp mot England på noen måneder. Sist gang de møttes var under Europa-mesterskapet (EM).

NRK - 22 nov 22 kl. 12:14

Evakuerte flystasjon etter feilmelding på missil

Den militære Rygge flystasjon Ble tirsdag evakuert etter at det kom en feilmelding på et Pingvin sjømålsmissil. En sikkerhetssone på én kilometer Ble opprettet og E6, som går forbi flystasjonen, Ble stengt. Sivile i nærheten Ble evakuert.

NRK - 22 nov 22 kl. 12:14

Stengte ned flystasjon etter feilmelding på missil

Den militære Rygge flystasjon Ble tirsdag stengt ned etter at det kom en feilmelding på et Pingvin sjømålsmissil. En sikkerhetssone på én kilometer Ble opprettet og E6, som går forbi flystasjonen, Ble stengt. Sivile i nærheten Ble evakuert.

NRK - Igår: 13:10

Riksantikvaren freder minnesmerke over jødiske barn og unge

Statuen av Cissi Klein i Trondheim Ble fredag fredet av Riksantikvaren. Det er et minnesmerke over jødiske barn og tenåringer som Ble drept under holocaust. – Det at vi freder dette minnesmerket, er ikke en verdinøytral handling.

NRK - 22 nov 22 kl. 10:15

Hundrevis samlet for å minnes ofrene i Colorado Springs

Hundrevis av innbyggere i Colorado Springs samlet seg mandag kveld til en lysvake for dem som Ble drept og såret i helgens angrep på en nattklubb for skeive. 22-åringen som er mistenkt for ugjerningen, er fortsatt innlagt på sykehus. Politiet har ikke sagt noe om hva de mener var motivet for angrepet, men den foreløpige siktelsen inneholder blant annet et punkt om hatkriminalitet.

NRK - Igår: 04:01

Ny koronasmittetopp i Kina

Fredag Ble det registrert 32.943 nye koronasmittede i Kina, melder nyhetsbyrået Reuters. Det slår gårsdagens smittetopp Det Ble registrert 31.

NRK - 18 nov 22 kl. 17:55

FN: Norge brøt menneskerettighetene – sperret toåring inne på Trandum i 76 dager

FNs menneskerettskomité mener at Norge brøt menneskerettighetene da en afghansk toåring og foreldrene Ble låst inne på Trandum utlendingsinternat i 76 dager. Gutten, som nå får rett til erstatning fra den norske staten, er i dag ti år gammel og bor i Afghanistan, skriver VG. Den afghanske familien fikk i 2012 avslag på sin asylsøknad i Norge og Ble utvist året etter, men nektet å reise frivillig.

NRK - I førrgår: 18:14

Støre om 80 år siden jødedeportasjonen: – Dette angår oss også i dag

Dette angår oss også i dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre om minnemarkeringen av jødedeportasjonene under krigen for 80 år siden. Statsminister Jonas Gahr Støre er blant dem som skal holde tale i Oslo rådhus, hvor minnemarkeringen finner sted torsdag kveld. – Det er en nedslående realitet at det ikke Ble satt en endelig sluttstrek for slike enorme overgrep som skjedde under andre verdenskrig.

NRK - I førrgår: 17:29

Overgrepsdømt far må betale datteren 8,3 millioner kroner

En far som er dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep mot datteren, må også betale henne 8,3 millioner kroner i erstatning og oppreisning. Dommen Ble tirsdag avsagt i Borgarting lagmannsrett. Fengselsstraffen er seks måneder lenger enn hva mannen i 50-årene Ble dømt til da saken Ble behandlet i tingretten.

NRK - I førrgår: 14:19

Både skipper og rederi bøtelagt

En russisk fiskebåt har forlatt Tromsø havn etter at de tidligere denne uken Ble tatt i arrest for ulovlig fiske av sild. Både skipperen og rederiet Ble bøtelagt med forelegg på 30 000 og 125 000 kroner, opplyser politiadvokat i Troms politidistrikt Bent Are Strand til NRK. Strand forklarer at bøtene ikke ansees som spesielt store forelegg i fiskerisammenheng, og gjenspeiler mengden fisk som Ble funnet om bord i båtene..

NRK - I førrgår: 14:25

Statsadvokaten anker etter at en mann Ble frikjent for bildrap

Statsadvokaten anker saken der en 58 år gammel mann Ble frifunnet for uaktsomt drap, etter at han kjørte på en 18 år gammel kvinne i Tønsberg i fjor. Politiet mente mannen skulle dømmes til fengsel i 75 dager, samt at han mistet førerkortet i fire år. I retten Ble han frifunnet for uaktsomt drap, men dømt for uaktsom kjøring.

NRK - 21 nov 22 kl. 11:18

To iranske skuespillere pågrepet for å ha fjernet hodeplagg

De to kvinnene, Hengameh Ghaziani og Katayoun Riahi, er ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA varetektsfengslet etter at de Ble innkalt av politiet i etterforskningen av deres «provoserende» medieaktivitet. Ghazlani, en markant kritikker av myndighetenes maktbruk mot demonstranter, Ble pågrepet for ha støttet og oppfordret demonstrasjoner og for å ha kommunisert med opposisjonsmedier, skriver IRNA. Kort tid før 52-åringen Ble pågrepet, publiserte hun en video på Instagram der hun fjerner det pålagte hodeplagget i offentligheten.

NRK - I førrgår: 04:29

Bolsonaros forsøk på å skrote stemmer avvist

Lederen for Brasils øverste valgmyndighet avviste onsdag forespørselen fra president Jair Bolsonaro og hans parti om å annullere et stort antall stemmer. Valdemar Costa, som leder Bolsonaros parti, sa onsdag at partiets gjennomgang har avdekket at alle maskiner som er produsert før 2020, nesten 280.000 – eller 59 prosent av maskinene som Ble brukt i andre valgrunde – manglet ID-numre i de interne loggene.

NRK - 23 nov 22 kl. 17:01

Ukrainas energidepartement: De fleste har mistet strømmen

Det ukrainske energidepartementet sier at de «langt fleste» husstandene i landet har mistet strømmen etter onsdagens russiske angrepsbølge. Det opplyser departementet til nyhetsbyrået AP. Tidligere på ettermiddagen Ble det kjent at tre ukrainske atomkraftverk er koBlet fra strømnettet etter angrepene.

NRK - 23 nov 22 kl. 16:50

Drosjesjåfør kan få ny status

Drosjesjåføren som kjørte den hardt skadede mannen fra Furuset kirke til Ikea tirsdag kan få endret sin status i saken. Han kan få status som fornærmet, melder Aftenposten. En mann Ble tirsdag funnet skutt utenfor Ikea ved Furuset.

NRK - 23 nov 22 kl. 13:22

Mann pågrepet i Latvia etter lastebilbrann og voldshendelse

En mann Ble tirsdag pågrepet i Latvia etter å ha blitt siktet og internasjonalt etterlyst for vold og brannstiftelse i Spydeberg i Østfold. – Politiet jobber nå med å få siktede overlevert til Norge, opplyser politiadvokat Nina Marthinsen ved Øst politidistrikt til Smaalenes Avis. Natt til lørdag brøt det ut brann i en trekkvogn og to tilhengere i Spydeberg, og en mann Ble alvorlig skadd i en voldshendelse som politiet ser i sammenheng med brannen.

NRK - 8 timer siden

Fire drept i sammenstøt nær Benins grensen mot Burkina Faso

Soldater fra Benin har drept fire væpnede menn etter at de Ble angrepet ved en militærpost nær grensen mot Burkina Faso, opplyser Benins hær. Hæren sier ikke noe om hvilken gruppe de drepte skal ha tilhørt, men både Benin og nabolandene Togo, Ghana og Elfenbenskysten har sett en økende trussel fra jihadistgrupper i Sahel som kommer langs grensen mot nord. Ifølge hæren Ble en militærpost i byen Kaobagou angrepet av et titall personer tidlig fredag, men soldatene slo dem tilbake.

VG - 11 timer siden

Norge sviktet jødene allerede på 1930-tallet

Når vi nå markerer at det 80 år siden at 529 norske jøder Ble sendt ut av landet for å ende i Auschwitz, er det all grunn til å se nærmere på hvordan dette kunne skje. I alt Ble 773 jøder sendt til dødsleirer fra Norge..

NRK - 23 nov 22 kl. 08:18

Mann funnet død utendørs i Fredrikstad

Politiet har startet etterforskning etter at en mann Ble funnet livløs utendørs i Fredrikstad ved sekstiden i dag. Mannen Ble funnet av en forbipasserende. Ambulansepersonell forsøkte gjenoppliving, men mannen Ble erklært død.

Aftenposten - 14 timer siden

Den ikoniske VM-trøyen Ble kidnappet

LUSAIL STADIUM: Landslagstrøyen Ble kidnappet. Nå prøver brasilianere å vinne den tilbake..

NRK - 14 timer siden

Peru får sin femte statsminister på halvannet år

Perus president har utnevnt Betssy Chávez til statsminister. Hun blir landets femte regjeringssjef på 16 måneder. President Pedro Castillo tok over i juli i fjor, men har hatt en vanskelig tid ved makten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com