Sri Lanka

Sunday, 29 January, 04:05

Nyheter om Sri Lanka

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 jan 23 kl. 21:06

Mener pengefondet er pliktet til å hjelpe Sri Lanka

India indikerer at det internasjonale pengefondet (IMF) er pliktet til å bistå økonomisk til Sri Lankas gjeld, opplyser IMF til Reuters. Talsperson for IMF sier at pengefondet kan vurdere et hjelpeprogram for Sri Lanka først når Sri Lanka oppfyller pengefondets krav..

Klartale - 15 jul 22 kl. 06:00

Derfor sliter Sri Lanka

Folk flest hadde både jobb og trygghet for noen år siden. Siden den gang har Sri Lanka fått store problemer. Både økonomisk og politisk.

Klartale - 01 aug 22 kl. 14:12

Sri Lanka ber om hjelp til sultende barn

Sri Lanka er i dyp økonomisk krise. Folk har hatt store protester. Både presidenten og statsministeren har sluttet.

Klartale - 11 jul 22 kl. 09:47

De har tatt makta fra lederne i landet

Sri Lanka har behov for en ny regjering. Det er klart etter at både president Gotabaya Rajapaksa og statsminister Ranil Wickremesinghe lørdag sa at de ville slutte. Det skjedde etter flere måneder med protester i landet.

Klartale - 12 jul 22 kl. 11:14

Full kollaps i Sri Lankas økonomi

Kollapsen har ført til politisk kaos. Både presidenten og statsministeren i Sri Lanka har sagt at de slutter. Det har vært store demonstrasjoner.

NRK - 06 jul 22 kl. 11:18

Sri Lanka: To av tre familiar får ikkje nok mat

Meir enn to av tre familiar i Sri Lanka har ikkje nok mat. Det kjem fram i ei undersøking utført av Redd Barna. – Dei fleste i Sri Lanka slit med å få nok mat på bordet, skaffe bensin på tanken og få tilgang til helsehjelp, seier Redd Barnas direktør på Sri Lanka, Julia Chellappah.

Klartale - 25 apr 22 kl. 06:30

Protestene kan føre til at landet bytter ut sine ledere

Dyrere mat. Dyrere drivstoff, om du finner det. Og dyrere medisin.

NRK - 28 maj 22 kl. 14:44

Kriserammede Sri Lanka får russisk olje

Sri Lanka, som står midt oppe i en økonomisk krise, mottok lørdag 90.000 tonn med russisk olje og kan dermed gjenåpne landets oljeraffineri. Tankskipet med russisk olje har ligget utenfor kysten av Sri Lanka i over en måned ettersom myndighetene ikke har kunnet betale regningen på drøyt 700 millioner kroner.

NRK - 07 aug 22 kl. 08:47

FN bekymret for matkrise på Sri Lanka

Om lag 6,3 millioner mennesker på Sri Lanka, altså tre av ti husholdninger, er i faresonen for matmangel og trenger hjelp, ifølge FNs matvareprogram (WPF). 61 prosent av husholdningene på Sri Lanka spiser mindre, spiser mindre næringsrik mat eller hopper over måltid, ifølge en undersøkelse fra WPF. FN er i gang med et nødhjelpsprogram for å hjelpe 3,4 millioner mennesker på øystaten som er mest utsatt for matmangel og underernæring.

NRK - 02 sep 22 kl. 21:17

Rajapaksa tilbake på Sri Lanka

Sri Lankas avsatte president Gotabaya Rajapaksa, som flyktet fra landet i juli, er tilbake. Rajapaksa flyktet etter at tusenvis av sinte demonstranter hadde stormet hjemmet og kontoret hans. De krevde hans avgang på grunn av de enorme økonomiske problemene på Sri Lanka.

NRK - 01 sep 22 kl. 07:41

IMF skal støtte kriserammede Sri Lanka

Sri Lanka, som er rammet av en dyp økonomisk og politisk krise, har inngått en foreløpig avtale med IMF om et lån på 2,9 milliarder dollar. Det opplyser Det internasjonale pengefondet (IMF) torsdag. Summen tilsvarer 29 milliarder kroner, og pengene skal fordeles over en periode på fire år.

NRK - 10 jul 22 kl. 12:20

Klandrer Russland for krisen på Sri Lanka

USAs utenriksminister Antony Blinken sa søndag at Russlands blokade av ukrainsk korneksport kan ha bidratt til den økonomiske krisen og uroen på Sri Lanka. – Vi ser resultatet av den russiske aggresjonen i Ukraina overalt. Det kan ha bidratt til situasjonen på Sri Lanka, og vi er bekymret for hva slags implikasjoner det kan ha rundt om i verden, sa Blinken.

Klartale - 30 nov 22 kl. 08:48

Familie får bli i Norge etter åtte år

– Vi har grått og ledd og grått igjen. Det sier Kjellrun Skoglund til avisa Vårt Land.Skoglund leder en gruppe.

NRK - 30 nov 22 kl. 02:22

Familie får opphold i Norge etter åtte år i kirkeasyl

Utlendinger som har sittet mer enn fem år i kirkeasyl i Norge, skal få opphold i Norge, det går fram av budsjettavtalen mellom regjeringen og SV. Partiene er enige om at Justis- og beredskapsdepartementet skal begynne på et arbeid for å se på rammeverket rundt kirkeasyl. Engangsløsningen omfatter kun én familie på tre personer som har vært i kirkeasyl på Finnsnes i Troms siden oktober 2014.

NRK - 04 jun 22 kl. 06:57

Russisk fly holdt tilbake på Sri Lanka

Et russisk passasjerfly er holdt tilbake på Sri Lanka som følge av internasjonale sanksjoner mot Russland. Flyet fra Aeroflot, en Airbus A330, skulle ha fraktet russiske turister tilbake fra Sri Lanka, men ble torsdag holdt igjen av myndighetene på flyplassen i Colombo. Det får tidligst forlate landet 16.

NRK - 25 aug 22 kl. 10:49

UD opphever reiseråd for Sri Lanka

Utenriksdepartementet opphever reiserådet som frarådet alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Sikkerhetssituasjonen på Sri Lanka er nå mer stabil, skriver UD i en pressemelding..

NRK - 22 aug 22 kl. 15:52

Internasjonal kritikk mot Sri Lankas nye regjering

Sri Lankas nye regjering får kritikk for å bruke antiterrorlover for å arrestere demonstranter som tvang president Gotabaya Rajapaksa til å trekke seg. Tre studentaktivister som ble pågrepet i forrige uke, sitter arrestert for å ha brutt loven om forebygging av terrorisme (PTA), sa myndighetene sent søndag. PTA tillater mistenkte å bli varetektsfengslet i 90 dager uten noe rettslig vurdering.

NRK - 11 maj 22 kl. 09:54

Sri Lanka beordrer politioffensiv for å kvele opptøyer

Etter nok en urolig natt med brannattentater på Sri Lanka, beordrer politiet en offensiv og bruk av skarp ammunisjon for å stoppe opptøyene. – Situasjonen er ikke under kontroll og det kan bryte ut i totalt anarki, sier en anonym høytstående tjenestemann i sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået AFP. 85.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:30

HRW: Sri Lanka bruker unntakslover til å trakassera og arrestera demonstrantar

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) seier at regjeringa i kriseramma Sri Lanka bruker nødlover for å trakassera og arrestera demonstrantar som ønsker politisk reform. I ei utsegn sa organisasjonen at militæret forsøker å avgrensa protestar etter at Ranil Wickremesinghe blei innsett som ny president førre månad. Det skjer ifølge HRW gjennom trugslar, overvaking og arrestasjonar av demonstrantar, aktivistar, advokatar og journalistar.

Klartale - 24 jan 23 kl. 07:00

Hvordan ble barna bli adoptert ulovlig?

Tre år gamle Clara fra Ecuador forsvant brått en dag. Moren hennes lette og lette. Men da var Clara allerede på vei til Norge.

NRK - 20 jan 23 kl. 04:40

Smuglerring dømt i Frankrike

14 srilankere er dømt til flere års fengsel i Frankrike for organisert menneskesmugling rundt om i Europa. Den hovedmistenkte, som anklages for å styre smuglerringen fra en dagligvarehandel i landsbyen Serifontaine nord i Frankrike, ble dømt til fire år i fengsel, ett av dem betinget Påtalemyndigheten mener han bestemte prisene og organiserte rutene for å flytte migranter fra Sri Lanka og Bangladesh rundt i Europa fra Ukraina, ved hjelp av bestikkelser til tjenestepersoner i Øst-Europa. En annen mistenkt, som er basert i Storbritannia, men begjært utlevert, ble dømt til fem års fengsel.

Klartale - 20 jul 22 kl. 10:47

Valgt til president selv om han nylig måtte slutte som statsminister

Ved sist valg på Sri Lanka ble Gotabaya Rajapaksa valgt til president. Men de siste månedene har landet vært preget av økonomisk krise. Det har også ført til mangel på drivstoff, medisiner og mat.

NRK - 19 jul 22 kl. 07:59

Opposisjonsleder i Sri Lanka trakk sitt kandidatur

Opposisjonsleder Sajith Premadasa trakk sitt kandidatur i Sri Lanka. Dette skjedde rett før nasjonalforsamlingen på Sri Lanka skulle utpeke tre kandidater til å overta som ny president..

NRK - 13 jul 22 kl. 11:06

Demonstrantar på Sri Lanka har brote seg inn i statleg TV-studio

Demonstrantar på Sri Lanka har brote seg inn i den største statlege TV-kanal, og tok over sendinga, melder nyheitsbyrået AFP. Ein uidentifisert mann braut seg inn i studioet til kanalen, Sri Lanka Rupavahini Corporation, under ei direktesending og beordra at berre nyheiter relatert til protestane skulle bli kringkasta. Sendinga blei brote og erstatta med eit anna program..

NRK - 10 jul 22 kl. 16:40

Starter arbeidet med en ny regjering på Sri Lanka

Opposisjonspartiene på Sri Lanka møtes søndag for å stable en ny regjering på beina. Samtidig er presidentpalasset fremdeles okkupert av demonstranter. Sri Lanka har behov for en ny regjering etter at både president Gotabaya Rajapaksa og statsminister Ranil Wickremesinghe varslet sin avgang lørdag.

NRK - 09 jul 22 kl. 09:45

Sri Lanka: Presidentens bolig stormet

Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa har flyktet etter at boligen hans ble omringet av sinte demonstranter lørdag, melder AFP. Politiet på Sri Lanka hadde innført portforbud i hovedstaden i forkant av de nye demonstrasjonene lørdag, som krever at Sri Lankas president og statsminister går av. Demonstrantene mener president Gotabaya Rajapaksa er ansvarlig for den økonomiske krisen i landet, den verste siden uavhengigheten i 1948.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

VG - 14 dec 22 kl. 12:08

Politisjef hjalp kirkeasylanter slik at de kunne gå fri

FINNSNES (VG) I åtte år har jobben hans vært å pågripe familien Collin fra Sri Lanka, nå gleder politistasjonssjef Arnold Nilsen seg til å treffe dem. – De kommer nok til å bli en flott ressurs for lokalsamfunnet, sier han..

NRK - 03 aug 22 kl. 17:23

Pågrepet på Sri Lanka etter presidentavgang

Fagforeningstoppen Josef Stalin, som var en av lederne under protestene som førte til at president Gotabaya Rajapaksa gikk av, er pågrepet på Sri Lanka. Stalin er sekretær i Sri Lankas lærerorganisasjon og ble pågrepet i hovedstaden Colombo onsdag, ifølge øyenvitner og tjenestemenn. Ifølge siktelsen ledet han en ulovlig demonstrasjon i mai.

NRK - 19 jun 22 kl. 09:04

Drivstoffmangel utløste sammenstøt på Sri Lanka

Flere personer ble såret da soldater på Sri Lanka løsnet skudd for å stanse opptøyer ved en bensinstasjon som var gått tom for bensin. Hendelsen skjedde lørdag kveld i Visuvamadu, 37 mil nord for hovedstaden Colombo. Bilister begynte å protestere da det ikke var mer bensin igjen.

NRK - 22 jul 22 kl. 03:35

Minst 50 skadd da sikkerhetsstyrker rev ned protestleir på Sri Lanka

Hundrevis av soldater gikk natt til fredag til aksjon mot den viktigste protestleiren i Colombo på Sri Lanka. Flere ble slått av soldatene da leiren ble revet. Ifølge en AFP-reporter skal sikkerhetsstyrker og politi ha slått til mot de ubevæpnede aktivistene som blokkerte presidentkontoret, kun timer før de skulle forlate området.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:14

Sri Lankas avsatte president returnerer til landet

Gotabaya Rajapaksa, Sri Lankas avsatte president, skal returnere til landet. Det melder AFP. Den siste tiden har han levd i eksil på et hotell i Thailand.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:14

Sri Lankas avsatte president vil returnere til landet

Gotabaya Rajapaksa, Sri Lankas avsatte president, skal returnere til landet. Det melder AFP. Den siste tiden har han levd i eksil på et hotell i Thailand.

NRK - 17 jul 22 kl. 10:01

Sri Lanka når 100 dager i protest

Sri Lankas protestbevegelse nådde sin 100. dag søndag, melder AFP. Presidenten på Sri Lanka Gotabaya Rajapaksa gikk av 13.

VG - 13 jul 22 kl. 08:23

Stormet kontoret til statsministeren i Sri Lanka

Opptøyene på Sri Lanka fortsetter og nå har demonstranter stormet kontoret til Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghe..

VG - 13 jul 22 kl. 08:23

Statsministeren utnevnt som fungerende president på Sri Lanka

Opptøyene på Sri Lanka fortsetter og nå har demonstranter stormet kontoret til Sri Lankas statsminister Ranil Wickremesinghe. Samtidig har han blitt utnevnt som fungerende president etter at hans forgjenger rømte landet..

NRK - 16 aug 22 kl. 18:32

Unntakstilstanden på Sri Lanka oppheves

Regjeringen på Sri Lanka vil ikke forlenge unntakstilstanden i landet når den utløper torsdag, opplyser president Ranil Wickremesinghes stab. Wickremesinghe innførte unntakstilstand i midten av juli, rett etter at forgjengeren Gotabaya Rajapaksa gikk av og rømte landet. Det skjedde etter måneder med protester mot akutt mangel på drivstoff, mat og medisiner.

NRK - 16 aug 22 kl. 05:43

Kinesisk skip har ankommet Sri Lanka

Et kinesisk forskningsfartøy har ankommet den kinesiskstyrte havnen i Hambantota på Sri Lanka. USA og India har vært bekymret over et slikt besøk. Yuan Wang 5 fikk legge til kai tirsdag på betingelse av at skipet ikke skal gjennomføre noen forskningsaktivitet mens det befinner seg i srilankisk farvann.

NRK - 11 nov 22 kl. 12:44

India løslater seks personer som er dømt for Gandhi-drap

Indias høyesterett har bestemt at seks personer som ble dømt for drapet på eksstatsminister Rajiv Gandhi i 1991, skal løslates. Gandhi var 46 år da han ble drept av en kvinnelig selvmordsbomber under et valgkampmøte i delstaten Tamil Nadu. Drapet ble utført av den tamilske geriljagruppa LTTE, også kjent som Tamiltigrene, som i flere tiår førte en væpnet kamp for selvstyre på Sri Lanka.

Klartale - 09 nov 22 kl. 11:30

Denne hobbyen ødelegger havet

Mange av fiskene blir fisket på Filippinene og Indonesia. De små fiskene har masse farger. Og de er populære som pynt.

NRK - 01 apr 22 kl. 21:02

Unntakstilstand på Sri Lanka etter opptøyer

Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa har erklært unntakstilstand i landet etter omfattende demonstrasjoner mot regjeringen. Unntakstilstanden kommer en dag etter at flere hundre personer forsøkte å storme presidentens bolig under en demonstrasjon i hovedstaden Colombo. Rajapaksa sier at hans inntrykk er at det er krisetilstander på Sri Lanka, og at unntakstilstanden er nødvendig for å gi landets sikkerhetsstyrker utvidet makt til å pågripe og fengsle demonstranter.

NRK - 11 maj 22 kl. 08:35

Fraråder reiser til Sri Lanka

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Bakgrunnen er vedvarende sosial og politisk uro som følge av den dype økonomisk krisen i landet, skriver UD i en pressemelding. – Nordmenn som allerede er på Sri Lanka oppfordres til å følge utviklingen tett og gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet, skriver UD..

NRK - 10 maj 22 kl. 16:48

Sri Lanka: Gir ordre om å skyte mot personer involvert i opptøyer

Forsvarsdepartementet på Sri Lanka har gitt ordre om å skyte mot personer som er involvert i plyndring, hærverk og vold. – Sikkerhetsstyrker har blitt beordret til å skyte på stedet alle som plyndrer offentlig eiendom eller forårsaker skade på liv, sier departementet. Volden på Sri Lanka har kostet flere mennesker livet og ført til statsministerens avgang, som også er presidentens bror.

NRK - 10 maj 22 kl. 11:55

FN fordømmer volden på Sri Lanka

FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet fordømmer voldsbølgen på Sri Lanka, som har kostet flere mennesker livet og ført til statsministerens avgang. – Jeg ber myndighetene gjennomføre en uavhengig, grundig og åpen etterforskning av alle angrep som har funnet sted, sier Bachelet i en uttalelse. Fem mennesker, blant dem en folkevalgt politiker, skal ha mistet livet i volden på Sri Lanka mandag.

NRK - 09 maj 22 kl. 13:31

Parlamentsmedlem på Sri Lanka drept i opptøyer

Et medlem av parlamentet på Sri Lanka, tilhørende regjeringspartiet, er drept i opptøyer, ifølge politiet. Det melder nyhetsbyrået AFP. Tidligere mandag ble det kjent at statsminister Mahinda Rajapaksa går av, etter at det var blitt innført et landsomfattende portforbud etter voldelige sammenstøt mellom ulike politiske leirer.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com