Klartale > Nyheter

Tuesday, 16 July, 18:12

Klartale - 09 apr 24 kl. 15:01

Frikjenner Fosen-aksjonister

Aksjonister demonstrerte mot vind-turbinene på Fosen. De var sinte på staten. Myndighetenes ja til vindturbiner på Fosen var i strid med samers rettigheter. Det sa en dom fra Høyesterett. Men turbinene ble likevel stående.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Fosen, Høyesterett, Oslo, NRK, Ella Marie Hætta Isaksen, NTB, Anne-Marie Gulichsen, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frikjenner, Fosen-aksjonister
NRK - 18 dec 23 kl. 17:47

Avtale inngått mellom Sør-Fosen sijte og Fosen Vind

Meklingen mellom Sør-Fosen sijte og Fosen Vind har resultert i at det inngås en minnelig avtale mellom partene, opplyser Olje- og energidepartementet i en pressemelding. Avtalen skal bidra til å sikre videre reindrift, avbøte driftsmessige ulemper, samt gi et grunnlag for fremtidig kulturutøvelse for Sør-Fosen sijte i et generasjonsperspektiv. Det legges til rette for at Sør-Fosen sijte skal kunne ta i bruk et tilleggsareal for vinterbeite utenfor Fosen reinbeitedistrikt.

Klartale - 19 dec 23 kl. 08:53

Enige i striden om vindturbiner på Fosen

Ungdommer har sittet i gatene i Oslo. De har sperret innganger til dem med makt. Med krav om at vindturbinene på Fosen fjernes.

NRK - 11 jun 24 kl. 15:25

Regjeringen må forklare seg om Fosen-saken

Kontrollkomiteen ber regjeringen om å redegjøre for Stortinget om sin oppfølging av Fosen-saken. I dag ba et flertall i komiteen regjeringen ta lærdom av Fosen-saken og redegjøre for Stortinget om framdrift i arbeidet i løpet av høsten 2024. – Regjeringen får en ny mulighet til å vise at den har lært av Fosen-saken, sier SVs Audun Lysbakken, som sitter i kontrollkomiteen.

NRK - 07 mar 24 kl. 16:28

Reineier på Fosen: – Vi har kjempet tappert

Loga sámegilli. I går undertegnet Nord-Fosen sijte og Roan Vind en avtale, og dermed opphører menneskerettighetsbruddet på Fosen. – Det har jo mildt sagt vært et helvetes liv rundt dette, som har pågått rimelig lenge, sier reineier Terje Haugen, fra Nord-Fosen sijte.

NRK - 13 dec 23 kl. 17:25

Ber Støre om rask løsning på Fosen-saken

Reindriftsgruppene i Nord-Fosen siida ber i et brev til statsminister Jonas Gahr Støre om en rask løsning på Fosen--saken. Mer enn to år etter Høyresteretts dom, etter langvarige konsultasjoner og mekling, konstaterer Nord-Fosen siida at man ikke har kommet noen vei med hensyn til reparasjon av menneskerettighetsbruddet, heter det i brevet. Vi tilskriver Regjeringen og Statsministeren fordi det nå er nødvendig med ledelse for å løse saken.

NRK - 19 dec 23 kl. 10:00

Støre om Fosen-saken: – Burde ikke skjedd

Statsminister Jonas Gahr Støre sier han nå håper på en løsning også med den andre reineier-gruppa på Fosen. I går ble den ene reineiergruppa på Fosen enig med om en avtale med Fosen vind etter mekling. Avtalen innebærer at vindturbinene blir stående, men at reineieren får kompensasjon og et erstatningsområde for beite.

NRK - 06 mar 24 kl. 13:21

Fosen-saken: Enighet mellom Nord-Fosen og Roan vind

Nord-Fosen siida har i dag akseptert et tilbud som er utarbeidet av Staten og Roan Vind. Avtalen skal gjøre at Nord-Fosen siida kan bruke et tilleggsareal for vinterbeite, utenfor selve reindistriktet. Forhandlingen mellom partene har pågått siden mai 2023.

NRK - 06 mar 24 kl. 13:46

Sametingspresidenten: Nord-Fosen-avtale gjør slutt på menneskerettsbrudd

Det kommer fram i en pressemelding fra Sametinget. – Med avtale både for Sør-Fosen sijte og Nord-Fosen sijte er det grunn til å mene at menneskerettsbruddet er bragt til opphør, og at avtalen legger et grunnlag for at menneskerettsbruddet kan repareres. Det er derfor avgjørende at staten raskt sikrer det nødvendige tilleggsarealet for begge sijtene, sier sametingspresident Silje K.

NRK - 06 mar 24 kl. 13:46

Sametingspresidenten: Nord-Fosen-avtale kan gjøre slutt på menneskerettsbrudd

Det kommer fram i en pressemelding fra Sametinget. – Med avtale både for Sør-Fosen sijte og Nord-Fosen sijte er det grunn til å mene at menneskerettsbruddet er bragt til opphør, og at avtalen legger et grunnlag for at menneskerettsbruddet kan repareres. Det er derfor avgjørende at staten raskt sikrer det nødvendige tilleggsarealet for begge sijtene, sier sametingspresident Silje K.

VG - 06 mar 24 kl. 14:55

TV 2: Aasland kalles inn som vitne av Fosen-aksjonister

Tiltalte Fosen-aksjonister kaller energiminister Terje Aasland (Ap) inn som vitne..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 2 timer siden

Sykdom på reisen kan koste millioner

Har du opplevd å bli syk på ferien? Eller fått frastjålet en veske eller lommeboka?17.

Klartale - 4 timer siden

EU har valgt leder for parlamentet

Det har vært valg i EU. Generelt fikk partier på ytre høyre flere stemmer.Det nye parlamentet samlet seg første gang tirsdag 16.

Klartale - 5 timer siden

Velger du sunn mat på bensinstasjoner?

Pleier du å stoppe på bensinstasjonen for en kjapp matbit? Velger du da en pølse eller en salat? Nå skal bensinstasjonene konkurrere i å få deg til å velge sunt.

Klartale - 5 timer siden

Siktet for spionasje trenger ikke sitte i isolasjon

En mann ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Mannen er siktet for forsøk på spionasje for Kina. Han er norsk statsborger.

Klartale - 9 timer siden

Norge møter Nederland

Norge møter Nederland klokka 19.00. Kampen blir spilt i Bergen på Brann stadion.

Klartale - 9 timer siden

Døde av varme på gåtur

Det koker i delstatene sørvest i USA. Der kan det bli ekstremt varmt om sommeren. Likevel ønsker folk å gå tur.

Klartale - 9 timer siden

Trump er presidentkandidat

Mye har skjedd for Donald Trump de siste dagene. I helgen opplevde han et drapsforsøk. Han ble truffet i øret.

Klartale - 9 timer siden

Fikk nesten alle stemmene i valget i Rwanda

Det har vært valg i Rwanda. Paul Kagame sikret seg seieren. Han skal ha fått over 99 prosent av stemmene.

Klartale - 12 timer siden

Lokker turister med nytt tilbud

København satser på prosjektet «CopenPay». Det skal hjelpe den danske hovedstaden med å bli en grønnere by. Målet er å belønne folk for å gjøre ting som er bra for klimaet.

Klartale - Igår: 15:30

Storbyferie et steinkast unna

God mat, parker og museer. Kanskje tivoli eller dyrehage for barna? Hva mer trenger du på en byferie?


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com