NRK > Nyheter

Saturday, 13 April, 01:43

NRK - 08 feb 23 kl. 22:56

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Disney Co, Disneys, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Disney, vilsi , opp, 7000, ansatte
NRK - 08 feb 24 kl. 13:08

Disney satser på spill – kjøper seg inn i gaming-gigant

Disney planlegger et «underholdningsunivers knyttet til Fortnite» og har kjøpt seg opp i spillgiganten Epic Games for nærmere 16 milliarder dollar. Det melder de i en pressemelding. Her i Norge omtalte Gamer.

NRK - 28 mar 24 kl. 01:51

Forlik i rettskrangel mellom Disney og Florida

Disney og Florida har inngått forlik i en krangel som startet da Disney protesterte mot et forbud mot å undervise om seksualitet og legning i skolen. Så gikk Disney til sak da ikke fikk utvikle et landområde, og mente det var en gjengjeldelse fordi Disney var kritiske til en lov fra 2022 som ikke tillot undervisning om seksualitet og legning i Floridas grunnskoler. Disney er en av de største arbeidsgiverne i delstaten.

NRK - 08 feb 24 kl. 06:01

Sterk 2023-slutt for Disney

Avslutningen på 2023 ble bedre enn ventet for Disney-konsernet, som kuttet kostnader og fikk økte inntekter fra fornøyelsesparkene. Omsetningen endte på 23,5 milliarder dollar, omtrent på nivå med hva den var for perioden i 2022. Fortjenesten ble 1,91 milliarder dollar, en økning på 49 prosent.

NRK - 31 dec 23 kl. 09:37

Disney må gi slipp på 95 år gamle Mikke Mus

Mikke Mus så først dagens lys i den svart-hvite tegnefilmen «Steamboat Willie» i 1928. I henhold til amerikansk lov utløper Disney-konsernets opphavsrett til «Steamboat Willie» 1. januar, og den folkekjære musa vil dermed trolig dukke opp både i reklame og mange andre sammenhenger i tida som kommer.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Aftenposten - 04 nov 22 kl. 09:54

De er voksne og elsker Disney. Møt «Disney adults», en subkultur som internett elsker å hate.

Noen vokser aldri fra Disney-universet og tar med seg lidenskapen inn i voksenlivet. Det har vist seg å provosere voldsomt. Hvorfor er folk så sinte på voksne Disney-fans?.

NRK - 02 maj 23 kl. 03:10

Ron DeSantis saksøker Disney

Konflikten mellom Disney og Florida-guvernør Ron DeSantis tilspisset seg da den republikanske guvernøren gikk til motsøksmål mot underholdningsgiganten. I forrige uke saksøkte Disney DeSantis fordi selskapet mener at de straffes av Floridas politiske ledelse etter å ha kritisert delstatens nye LGBTQ+-lover. Nå har myndighetene i Florida stemt for å saksøke Disney.

NRK - 19 maj 23 kl. 00:44

Disney skrinlegger stort prosjekt i Florida

Walt Disney dropper planene om å flytte 2.000 arbeidsplasser fra California til et helt nytt anlegg i Florida og viser til endrede «forretningsvilkår» Beskjeden kommer mens det pågår en større rettstvist mellom Disney og Florida- guvernør Ron DeSantis. I en epost til Disneys ansatte, som nyhetsbyrået Reuters har fått tak i, skriver Disney-parkenes øverste sjef, Josh D'amoro, at det har skjedd betydelige endringer siden planen først ble lansert i 2021, ikke minst når det gjelder ledelse og forretningsvilkår.

Klartale - 03 sep 23 kl. 06:00

Aktivistene protesterer mot de rike

Klima-aktivister protesterer på flere måter. De har lenge protestert med selskaper som jobber med olje og gass. Og banker og andre selskaper som investerer i dem.

NRK - 09 feb 23 kl. 00:06

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Harris: Trump vil ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover

Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover, hevder visepresident Kamala Harris. Hun talte fredag i vippestaten Arizona, der delstatens øverste domstol nylig ga grønt lys å gjeninnføre en abortlov fra 1864. (NTB) Loven innebærer at abort er forbudt i alle tilfeller, unntatt når mors liv er i fare.

NRK - 45 minutter siden

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å reise fra Iran

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å forlate Iran på grunn av den økte risikoen for en eskalering mellom Iran og Israel. – Sammen med våre partnere gjør vi alt vi kan for å hindre en eskalering av situasjonen i Midtøsten via diplomatiske kanaler, skriver utenriksdepartementet i Tyskland på X. Danmark har også advart om økt risiko for militær eskalering i Midtøsten, skriver DR..

NRK - 1 time siden

Digitaliseringsministeren vil ikke forby TikTok

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier hun tar advarslene om TikTok på alvor, men vil ikke forby appen. – Jeg er skeptisk til å forby. Vår mening er at vi ikke kan trygge Norge ved å forby enkeltapper.

NRK - 1 time siden

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 2 timer siden

Stein Lier-Hansen: – Bra for meg at saken behandles av Økokrim

Fredag kveld ble tidligere administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, intervjuet på journalistkonferansen Skup. – Jeg er åpen for at jeg har gjort ting som jeg må stå til rette for. Derfor var jeg veldig opptatt av at Økokrim skulle ta saken, for da kommer den type prosess inn i en form som gjør at du har rettssikkerheten din på plass, selv om resultatet blir at du får en smell.

NRK - 2 timer siden

45 migranter fryktes omkommet i Middelhavet

45 migranter er savnet og fryktes omkommet etter at båten deres sank i Middelhavet onsdag, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Migrantene forsøkte å ta seg fra Tunisia til Europa da båten de var om bord i forliste, opplyser IOM. Det er ikke funnet overlevende etter forliset.

NRK - 2 timer siden

Idrettstrener fengslet for seksuelle overgrep mot tre unge utøvere

En mann fra Telemark ble fredag varetektsfengslet, siktet for overgrep mot tre ungdommer han har vært trener for. Idrettstreneren ble pågrepet onsdag denne uken. Han er siktet for tre tilfeller av misbruk av overmaktsforhold og to tilfeller av seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, ifølge fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

NRK - 3 timer siden

Georgieva fortsetter som IMF-sjef i fem nye år

Det internasjonale pengefondets sjef Kristalina Georgieva får beholde vervet i en ny femårsperiode. Det bekreftet IMFs styre fredag. Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) opplyser at beslutningen om å vise henne tillit i fem nye år, er enstemmig vedtatt.

NRK - 3 timer siden

Haiti har fått ny overgangsråd

Haiti, der væpnede bander har tatt kontroll over store områder, har fått et nytt overgangsråd som skal forsøke å gjenopprette ro og orden i landet. Det nye rådet trer i kraft en måned etter at statsminister Ariel Henry kunngjorde at han ville gå av. Henrys kunngjøring kom etter at G9-familien, en sammenslutning av flere kriminelle bander og tidligere politifolk, tok kontroll over flyplassen i hovedstaden Port-au-Prince.

NRK - 5 timer siden

Roberto Cavalli er død

Den kjente italienske motedesigneren Roberto Cavalli er død, 83 år gammel. Det melder italienske medier. Cavalli døde i boligen sin i Firenze etter lang tids sykdom, meldte det italienske nyhetsbyrået Ansa fredag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com