NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 06:17

NRK - 20 sep 22 kl. 08:23

Oljefondet setter mål om netto nullutslipp

Oljefondet setter mål om netto nullutslipp innen 2050 for alle selskapene vi er investert i. Det skriver oljefondets sjef, Nicolai Tangen, i et leserinnlegg i DN. https://www.dn.no/innlegg/oljefondet/klima/klimarisiko/oljefondet-ber-selskapene-sette-mal-om-netto-nullutslipp/2-1-1302571 – Som en stor investor med eierandeler i hele verden, er det heller ikke noe sted å gjemme seg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tangen, DN, Carine Smith Ihenacho

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oljefondet, settermål om , netto, nullutslipp
E24 - 20 sep 22 kl. 08:35

Oljefondet med ny klimaplan – setter mål om netto nullutslipp

Tirsdag legger Oljefondet frem en ny klimaplan. Fondet setter et mål om netto nullutslipp senest ingen 2050 til alle selskapene det er investert i..

Aftenposten - 20 sep 22 kl. 08:42

Oljefondet med ny klimaplan – setter mål om netto nullutslipp

Tirsdag legger Oljefondet frem en ny klimaplan. Fondet setter et mål om netto nullutslipp senest innen 2050 til alle….

Klartale - 20 sep 22 kl. 09:08

Oljefondet vil kun bruke penger på klimavennlige selskap

– Vi har som mål å være verdens ledende investor på håndtering av klima. Det sier Nicolai Tangen. Han er sjef for Oljefondet.

NRK - 08 nov 22 kl. 15:07

FN-rapport refser selskaper som fortsatt vil investere i fossil energi

Selskaper kan ikke hevde at de jobber for nullutslipp hvis de fortsetter å investere i fossil energi, skriver FN-eksperter i en ny rapport. – Nullutslipp er helt uforenlig med fortsatt investering i fossilt brensel, heter det i rapporten, som er bestilt av FNs generalsekretær António Guterres. Der står det også at selskaper som investerer i prosjekter som fører til avskoging, også må droppe påstanden om at man jobber for nullutslipp.

NRK - 04 jan 23 kl. 03:46

Sjøfartsdirektoratet foreslår å bruke biogass på cruiseskip

Fra 2026 er det nullutslipp i verdensarvfjordene, noe som kan få store konsekvenser for turistbransjen. Sjøfartsdirektoratet foreslår å bruke biogass. For to år siden anbefalte Sjøfartsdirektoratet å utsette kravene om nullutslipp i verdensarvfjordene på Vestlandet.

NRK - 03 jul 23 kl. 08:03

Bybusser kan få krav om nullutslipp allerede neste år

Samferdselsdepartementet skal se på hvorvidt krav til nullutslipp eller biogass på bybusser skal bli gjeldende fra 2024. Nå ber departementet om offentlig høring. Statens vegvesen skal gjennomføre høringsrunden om framskynding av kravet ett år, står det i en pressemelding.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:23

Guterres: Menneskeheten er på tynn is

FNs generalsekretær António Guterres sier at rapporten er en «overlevelsesguide» for menneskeheten. – Kort fortalt: Verden trenger klimahandling på alle fronter. Alt, på en gang, sier Guterres.

E24 - 31 maj 22 kl. 12:03

Håper på krav om nullutslipp for Oljefondet i 2050

Stortinget må sette et mål om at selskaper Oljefondet er investert i skal ha nullutslipp i 2050, mener flere organisasjoner..

NRK - 30 mar 23 kl. 14:45

Avdelingsleder i oljefondet saksøker Norges Bank

Avdelingsleder Elisabeth Daae i oljefondet saksøker sin arbeidsgiver for kjønnsdiskriminering og ulovlig oppsigelse og krever 16 millioner kroner. 12. april starter rettssaken mellom Daae og Norges Bank, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 28 apr 23 kl. 07:28

Oljefondet ber om statlig regulering av kunstig intelligens

Oljefondet-sjef Nikolai Tangen ber i et intervju med Financial Times regjeringer i hele verden om å innføre statlig regulering av kunstig intelligens. Slik regulering vil setter klare etiske retningslinjer for hvordan selskapene som oljefondet investerer i, bruker kunstig intelligens (KI). Nikolai Tangen sier til Financial Times at han mener reguleringen av KI er mangelfull i dag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fortsatt ingen enighet i Hollywood-streik

Det ble ingen enighet mellom manusforfatterne og de store filmstudioene fredag. Det melder Reuters. Selskaper som Disney, Netflix og Warner Bros er rammet.

NRK - 15 minutter siden

Skred stenger fylkesvei i Måsøy

Det har gått et steinskred på Saulineset i Bakfjorden på fylkesvei 889 i Måsøy i Finnmark. Veien er midlertidig stengt, ifølge Vegtrafikksentralen nord..

NRK - 2 timer siden

Synkehull på E6 nær Göteborg – flere skadd

Et stort sykehull forårsaket av regn gjør at E6 er stengt i begge retninger ved Stenungsund, nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. Nødetatene ble varslet klokka 1.

NRK - 2 timer siden

Flere biler frastjålet skilt i Stavanger

Bileiere på Eiganes i Stavanger bør sjekke om de mangler skilt på bilene sine. Rett før 02:30 fikk politiet melding om at flere biler i område blitt frastjålet bilskilt eller blitt påsatt andre bilskilt. Hvis flere oppdager dette oppfordrer politiet dem til å melde fra..

NRK - 3 timer siden

Mann i feil hus og by

Politiet i Skien fikk fra en person som hadde en mann som ikke skulle være der i huset. Politiet var raskt på stedet og fikk kontroll på en mann i 40 årene fra Telemark. Mannen trodde han var i Hamar..

NRK - 3 timer siden

Guvernør ber korrupsjonssiktet senator trekke seg

Guvernør Phil Murphy i New Jersey oppfordrer den korrupsjonssiktede senatoren Bob Menendez til å trekke seg. Det er ikke aktuelt, sier Menendez. Menendez, som representerer New Jersey i det amerikanske Senatet, har midlertidig gått av som leder for utenrikskomiteen «til saken er løst».

NRK - 4 timer siden

Kjørte av veien etter å ha stukket fra politiet

En bil kjørte inn en jordvoll og landet på siden i Lyngdal natt til lørdag. Hendelsen skjedde etter at den ifølge politiet i Agder på X ikke stanset da politiet ville kontrollere den på E39. Politiet fulgte etter bilen, og etter kort tid kom den over i motsatt kjøreretning og kjørte så av veien.

NRK - 4 timer siden

Brasils høyesterett åpner for abortavstemning

Brasils høyesterett har åpnet en sesjon som vil avgjøre om abort fram til 12. svangerskapsuke bør tillates i hele landet. Det er ikke fastsatt en dato for når aborthøringen vil fortsette.

NRK - 5 timer siden

Sverige: Eksplosjon ved bolig i Södertälje – ingen skadd

Det er meldt om at noe har eksplodert ved en villa i Södertälje, ifølge den svenske avisen Expressen. Ingen skal være skadd, opplyser politiet i en pressemelding natt til lørdag. Politiet går fra dør til dør for å høre om folk kan å ha hørt eller sett noe.

NRK - 4 timer siden

Seks pågrepet i narkotikasak i Trondheim og Nordland

Onsdag ble seks personer pågrepet i Trøndelag og Nordland. Politiet tror de har befatning med narkotikasak som er under etterforskning. Fem er siktet for oppbevaring av større mengder narkotika eller for å ha medvirket til dette, mens én er siktet for heleri av et større pengebeløp som ble funnet i forbindelse med ransaking i Nordland, skriver Adresseavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com