NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:40

NRK - 20 sep 22 kl. 08:23

Oljefondet setter mål om netto nullutslipp

Oljefondet setter mål om netto nullutslipp innen 2050 for alle selskapene vi er investert i. Det skriver oljefondets sjef, Nicolai Tangen, i et leserinnlegg i DN. https://www.dn.no/innlegg/oljefondet/klima/klimarisiko/oljefondet-ber-selskapene-sette-mal-om-netto-nullutslipp/2-1-1302571 – Som en stor investor med eierandeler i hele verden, er det heller ikke noe sted å gjemme seg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tangen, DN, Carine Smith Ihenacho

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oljefondet, settermål om , netto, nullutslipp
E24 - 20 sep 22 kl. 08:35

Oljefondet med ny klimaplan – setter mål om netto nullutslipp

Tirsdag legger Oljefondet frem en ny klimaplan. Fondet setter et mål om netto nullutslipp senest ingen 2050 til alle selskapene det er investert i..

Aftenposten - 20 sep 22 kl. 08:42

Oljefondet med ny klimaplan – setter mål om netto nullutslipp

Tirsdag legger Oljefondet frem en ny klimaplan. Fondet setter et mål om netto nullutslipp senest innen 2050 til alle….

Klartale - 20 sep 22 kl. 09:08

Oljefondet vil kun bruke penger på klimavennlige selskap

– Vi har som mål å være verdens ledende investor på håndtering av klima. Det sier Nicolai Tangen. Han er sjef for Oljefondet.

E24 - 31 maj 22 kl. 12:03

Håper på krav om nullutslipp for Oljefondet i 2050

Stortinget må sette et mål om at selskaper Oljefondet er investert i skal ha nullutslipp i 2050, mener flere organisasjoner..

NRK - 22 aug 22 kl. 19:46

København klarer ikke klimamål

Ordføreren i København sier byen ikke vil nå målet om å bli verdens første CO₂-nøytrale hovedstad innen 2025. – Det er utrolig ergerlig at vi ikke når det i 2025. Det er jeg virkelig lei for, sier Sophie Hæstorp Andersen til kringkasteren DR.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:58

Anslår 933 milliarder kroner fra petroleumsvirksomheten

Statens netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten anslås til 933 milliarder kroner i 2022. Anslaget på statens netto kontantstrøm er justert opp med 656 mrd. kroner, eller 237 pst.

E24 - 01 jun 22 kl. 06:12

Skuffet over Stortingets planer for Oljefondet: – Lite forpliktende

Et flertall på Stortinget har satt klimamål om nullutslipp innen 2050 for Oljefondet, men SV og organisasjonen WWF er ikke fornøyd..

Aftenposten - 21 sep 22 kl. 14:59

Ris og ros til Oljefondets klimaplan: – Tar seg for god tid

Oljefondet får ros for målet om nullutslipp i 2050 i selskapene det eier, men organisasjoner ønsker strengere….

E24 - 21 sep 22 kl. 14:59

Ris og ros til Oljefondets klimaplan: – Tar seg for god tid

Oljefondet får ros for målet om nullutslipp i 2050 i selskapene det eier, men organisasjoner ønsker strengere kortsiktige mål. – Ikke verdensledende, sier Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender..

E24 - 10 jun 22 kl. 10:00

Nye topper i Oljefondet: – De to sterkeste vi har innen aksjer

Petter Johnsen får to etterfølgere som direktør for aksjeinvesteringer i Oljefondet, og de rekrutteres fra egne rekker. – De to sterkeste vi har, sier Oljefondet-sjef Nicolai Tangen - som vil gi dem høy lønn fordi «de er smartere enn meg»..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 1 time siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com