NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 13:43

NRK - 16 sep 22 kl. 13:09

Kripos bekymret for økning av seksuell utpressing

Unge gutter ned i 14-årsalderen presses for penger av det som fremstår som organiserte kriminelle grupper. Kripos og flere andre lands politimyndigheter har den siste tiden sett en økning av rapporterte tilfeller der gutter ned i 14-årsalderen presses for penger etter å ha delt penisbilder med eller onanert på webkamera for det som framstår som jevnaldrende jenter. – Guttene blir umiddelbart utsatt for et pengekrav, med trusler om at bildene deles offentlig hvis de ikke betaler. Gjerningspersonen er ofte pågående ved å sende mange meldinger, trolig for å stresse fornærmede ytterligere, sier politibetjent Thale Parker ved seksjon for internettrelaterte overgrep ved Kripos. Dersom man blir utsatt for denne typen kriminalitet, er vårt råd at man bryter kontakten, og ikke betal
Les mer på NRK


Les mer om:
Thale Parker, Kripos

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kripos, bekymret, for, økningav , seksuell, utpressing
Klartale - 25 apr 23 kl. 16:30

Mange er bekymret for kunstig intelligens

Kunstig intelligens har blitt en del av hverdagen vår.Både når du bruker mobilen. Eller når du snakker med en samtale-robot for å få hjelp med kundeservice-spørsmål.

NRK - 18 sep 22 kl. 10:09

Kripos deltok i en politiaksjon på Filippinene

I natt deltok Kripos i en politiaksjon på Filippinene, der syv barn ble reddet. Det skriver Kripos på sin Facebook. Under aksjonen ble to personer pågrepet.

Klartale - 29 sep 22 kl. 13:50

Folk er mer bekymret for strømmen enn høye renter

Forrige uke fikk folk beskjed om at styringsrenta blir høyere. Det er Norges Bank som bestemmer når renta skal opp og ikke.Nå setter hun opp renta enda merStyringsrenta er den som styrer norsk økonomi.

NRK - 16 mar 23 kl. 13:12

14 personer siktet for organisert kriminalitet

Kripos og en rekke politidistrikter har i dag pågrepet og siktet 14 personer etter en storaksjon rettet mot bakmenn i store kriminelle nettverk. Det kommer frem i en pressemelding publisert av Kripos torsdag. Kripos har pågrepet og siktet seks personer for grov narkotikaforbrytelse.

Klartale - 05 jan 23 kl. 16:30

Bor du i en av Norges største byer?

Norge består av mange byer og tettsteder. Aller størst er hovedstaden Oslo, med sine over én million personer.Tallene er fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 16 sep 22 kl. 13:13

Kripos aksjonerte mot overgrepsnettverk på Filippinene natt til fredag

Kripos deltok natt til fredag i en aksjon mot nettverk som man mistenker driver organiserte seksuelle overgrep mot barn på Filippinene. Sju barn ble reddet. – Kripos har i lengre tid kartlagt flere nettverk på Filippinene.

NRK - 19 okt 22 kl. 12:15

Mann pågrepet i utleveringssak til Rwanda

Kripos har tirsdag pågrepet en mann i 40-årene som er begjært utlevert til Rwanda for deltakelse i folkemord, skriver Kripos i en pressemelding. Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag, i påvente av den videre behandlingen av utleveringsbegjæringen. – Kripos har gjort flere undersøkelser knyttet til bakgrunnen for utleveringsbegjæringen i forkant av pågripelsen, men det er fortsatt tidlig i undersøkelsene, og vi kan ikke gå inn i detaljene rundt hva vi gjør, sier politiadvokat ved Kripos, Thea Elise Kjæraas.

Klartale - 11 nov 22 kl. 09:55

Rapport sier at små barn deler nakenvideoer på nett

Kripos er en egen etat. De jobber for å bekjempe organisert og alvorlig kriminalitet. Fra 2020 til juni 2022 fikk Kripos mye tips om at barn deler videoer på nett.

NRK - 30 mar 23 kl. 12:09

Kripos tror organiserte cyberkriminelle vil operere fra Norge i år

Organiserte cyberkriminelle kan gjennomføre angrep fra Norge i løpet av 2023, tror Kripos. Hittil har cyberangrep blitt gjennomført fra utlandet. – Trusselbildet i det digitale rom blir stadig mer komplekst, og omfanget av kriminalite­ten er stort.

NRK - 26 jul 23 kl. 15:19

Politiet advarer: Forsøk på svindel ved å ringe fra Kripos-nummer

Kripos advarer folk mot svindel dersom de blir ringt opp fra deres telefonnummer og blir fortalt at noen har tatt opp lån i deres navn. Kripos opplyser at de er blitt kontaktet av personer som er blitt oppringt fra deres telefonnummer +47 23 20 80 00 og fått vite at noen har tatt opp lån i deres navn. – Dette er forsøk på svindel, skriver Kripos.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fire personer funnet bevisstløse i Halden sentrum

Politiet har rykket ut etter melding om flere bevisstløse personer på en adresse i sentrum av Halden. Politi og ambulanser er på stedet og jobber med å få oversikt. Det skal ikke være fare for byens øvrige innbyggere, ifølge politiet.

NRK - 10 minutter siden

Geir Lundestad er død

Tidligere direktør ved Det Norske Nobelinstitutt, Geir Lundestad, er død, 78 år gammel. Han gikk bort fredag etter en tids sykdom, sier familien til Aftenposten. Geir Lundestad var historiker, og ledet Det Norske Nobelinstitutt fra 1990 til 2014..

NRK - 30 minutter siden

Fire personer funnet bevistløse i Halden sentrum

– Det er fire personer som er bevisstløse, men vi vet ikke mer enn det inn til videre, opplyser politiets operasjonssentral til Halden Arbeiderblad. To luftambulanser skal være på vei mot Halden sentrum. Veien stenges nå i begge retninger på strekningen forbi Immanuels kirke, skriver avisa.

NRK - 30 minutter siden

Trua lege med kniv på legevakta

Klokka kvart på eitt kom ein mann inn på legevakta med ambulansen i Bergen. Der truga han ein lege med kniv. Personalet låste mannen inne på eit pasientrom.

NRK - 1 time siden

Hevder Ukraina gjør fremskritt sør i landet

Ukrainas hær skal, ifølge generalen som leder Ukrainas motoffensiv, ha brutt seg gjennom russiske forsvarslinjer sør i Ukraina. Til amerikanske medier hevder han at Ukraina gjør fremskritt i Zaporizjzja-området, som i lang tid har vært kontrollert av russiske styrker. Ukraina startet sin lenge planlagte, storslåtte motoffensiv tidlig i sommer, men fremgangen har vært langsommere enn forventet.

NRK - 1 time siden

India: Kvinner får en tredel av plassene i parlamentet

Det indiske parlamentet har vedtatt en lov som garanterer at en tredel av setene i det mektige underhuset skal innehas av kvinner. Forslaget ble torsdag vedtatt i underhuset med 454 mot 2 stemmer for og i overhuset med 214 mot 0. Partiene i parlamentet har brukt hele 27 år på å enes om ordlyden i forslaget, og loven blir omtalt som en milepæl for likestilling og kvinners rettigheter i India.

NRK - 1 time siden

Foreningen Fri fikk Humanistprisen

Foreningen Fri er tildelt Humanistprisen 2023 for arbeidet og håndtering i tiden etter terrorangrepet mot London pub i fjor sommer. Foreningen mottok prisen på Human-Etisk Forbunds landsmøte fredag kveld. Humanistprisen er på 100.

NRK - 2 timer siden

Iraks statsminister til Moskva

Iraks statsminister Mohammed Shia Al-Sudani skal besøke Moskva i løpet av de neste ukene, heter det i en uttalelse fra det irakiske utenriksdepartementet lørdag..

NRK - 3 timer siden

Hotellgjester måtte evakueres fra skogbrann på Sicilia

To personer mistet livet og 700 turister måtte evakueres fra et hotell etter skogbranner på Sicilia i natt. Hotellgjestene ble evakuert fra et hotell i nærheten av byen Cefalu. Gjestene måtte fraktes til en lokal idrettshall da flammene kom nærmere.

NRK - 3 timer siden

Ukraina: Russiske flåtesjefer drept i angrep

Ukraina hevder at det de omtaler som «senior russiske flåtesjefer» er blitt drept i angrepet på Sevastopol fredag, melder AFP. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om navn. Ukraina angrep Svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim fredag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com