NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 04:29

NRK - 16 sep 22 kl. 13:09

Kripos bekymret for økning av seksuell utpressing

Unge gutter ned i 14-årsalderen presses for penger av det som fremstår som organiserte kriminelle grupper. Kripos og flere andre lands politimyndigheter har den siste tiden sett en økning av rapporterte tilfeller der gutter ned i 14-årsalderen presses for penger etter å ha delt penisbilder med eller onanert på webkamera for det som framstår som jevnaldrende jenter. – Guttene blir umiddelbart utsatt for et pengekrav, med trusler om at bildene deles offentlig hvis de ikke betaler. Gjerningspersonen er ofte pågående ved å sende mange meldinger, trolig for å stresse fornærmede ytterligere, sier politibetjent Thale Parker ved seksjon for internettrelaterte overgrep ved Kripos. Dersom man blir utsatt for denne typen kriminalitet, er vårt råd at man bryter kontakten, og ikke betal
Les mer på NRK


Les mer om:
Thale Parker, Kripos

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kripos, bekymret, for, økningav , seksuell, utpressing
NRK - 18 sep 22 kl. 10:09

Kripos deltok i en politiaksjon på Filippinene

I natt deltok Kripos i en politiaksjon på Filippinene, der syv barn ble reddet. Det skriver Kripos på sin Facebook. Under aksjonen ble to personer pågrepet.

NRK - 16 sep 22 kl. 13:13

Kripos aksjonerte mot overgrepsnettverk på Filippinene natt til fredag

Kripos deltok natt til fredag i en aksjon mot nettverk som man mistenker driver organiserte seksuelle overgrep mot barn på Filippinene. Sju barn ble reddet. – Kripos har i lengre tid kartlagt flere nettverk på Filippinene.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:07

Vil ha bistand fra Kripos

Sysselmesteren har anmodet Kripos om teknisk bistand etter storbrannen i Longyearbyen i går. Det skriver Svalbardposten. 55 beboere ble evakuert fra storbrannen, hvor et leilighetsbygg med 12 boenheter brant til grunnen.

NRK - 12 maj 22 kl. 02:55

Kraftig økning i nettovergrep

I 2020 sendte Kripos 500 saker om seksuelle overgrep på nett til politidistriktene. I fjor sendte de 2000 flere. – Vi vet at det er omfattende.

Klartale - I førrgår: 06:00

En av tre barnefamilier må spare penger på mat

En ny undersøkelse fra organisasjonen Redd Barna viser at livet for mange barnefamilier kan bli vanskelig i tiden som kommer. Mer enn halvparten av familiene med barn sier dyrere mat, strøm, drivstoff og renter har store eller svært store følger for dem.Og det er de som tjener minst, som sliter mest.

NRK - 04 jul 22 kl. 13:43

Stor økning i bookinger hos Norwegian etter SAS-streiken

Etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram, opplever flyselskapet Norwegian et hopp i nye bookinger. Norwegian opplever stor økning i antall bookinger etter at SAS-pilotene gikk ut i streik, sier kommunikasjonsdirektør Grete Roald til TV 2. – Vi ser en veldig stor økning i bookinger.

Klartale - 12 maj 22 kl. 10:11

Lokalt politi fikk fem ganger flere tips om overgrep på nett i 2021

Helge Haugland er sjef for avdelingen i Kripos som jobber med overgrep på nett. Han sier til VG at de har fått ganske jevn mengde tips de siste årene. Men Kripos klarer å få gjort noe med flere av dem enn før.

VG - 20 maj 22 kl. 12:43

Kripos ber unge tenke seg om: Kan gjøre seg skyldig i alvorlige lovbrudd

BRYN (VG) Uvettig deling av andres nakenbilder og ugreie interaksjoner på internett kan få store konsekvenser for ungdommer, advarer politiførstebetjent Renate Ytterdal i Kripos..

Klartale - 25 maj 22 kl. 08:50

Har fått 150 forklaringer fra flyktninger om krigsforbrytelser

Flyktningene kommer fra krigen i Ukraina. De har opplevd mye forskjellig før de kom til Norge. Men foreløpig har få delt historier om krigsforbrytelser.

Dagbladet - 16 jun 22 kl. 12:15

Kripos: Oslomannens dobbeltliv

Kripos mener mannen levde et vanlig liv som ansatt i Oslo kommune, samtidig som han ledet et kriminelt nettverk med internasjonale bindinger..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Hus og bil i brann ved Strømmen

Brannvesenet jobber med å slukke brann i en bygning og en bil ved Strømmen natt til søndag. Ingen personer skal ha vært i boligen. Det skal ikke være ytterlige spredningsfare, melder politiet i Øst..

NRK - 1 time siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 1 time siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 4 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com