NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:12

NRK - 15 sep 22 kl. 14:23

Ukjente droner observert ved oljeplattformer

Ukjente droner er observert ved flere oljeplattformer i Nordsjøen. Equinor har meldt inn droneaktiviteten til politiet. – Vi har observert uidentifiserte droner på noen få av våre installasjoner. Observasjonene er rapportert til norske myndigheter, skriver pressetalsperson i Equinor, Eskil Eriksen, til nettstedet Aldrimer. Politiet sier at de er kjent med observasjonene, og at de har god kontakt med operatøren og andre myndighetsorganer.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nordsjøen, Equinor, Eriksen, Aldrimer, Amund Preede Revheim, Sørvest, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ukjente, droner, observert, ved, oljeplattformer
E24 - 15 sep 22 kl. 18:27

Ukjente droner observert ved oljeplattformer

Ukjente droner er observert ved flere oljeplattformer i Nordsjøen. Equinor har meldt inn droneaktiviteten til politiet..

NRK - 22 sep 22 kl. 00:54

Politiet etterforsker droner i Nordsjøen

Sørvest politidistrikt har startet etterforskning etter flere observasjoner av droner ved flere norske plattformer i Nordsjøen. Totalt er det rapportert om minst seks observasjoner av uidentifiserte droner innenfor sikkerhetssonen til norske plattformer på norsk sokkel, skriver Stavanger Aftenblad . – Vi har iverksatt en etterforskning for å få klarhet i hvorvidt det er droner som er observert, hvor dronene eventuelt flyr i forhold til installasjonene, hva intensjonen er og hvem det er som bak, sier Amund Preede Revheim, som er seksjonsleder for Nordsjø/ Miljø i Sørvest politidistrikt.

NRK - 20 jun 22 kl. 09:15

Nytt system skal varsle piloter om droner

Norsk Luftambulanse og Avinor har lansert et system som skal gi helikopterpiloter et varsel hvis de flyr nær en drone. Fram til nå har det ikke vært noe sanntidssystem som kan varsle piloter om droner som er i lufta. Det har vært en stor økning i antall nordmenn som eier droner de siste årene.

Klartale - 15 sep 22 kl. 08:38

Skal ha sett droner for nære tre ulike oljeplattformer

Det er forbudt å fly droner nær norske oljeplattformer. Nå sier både Equinor og politiet at det er sett droner som er for nære. Og det skal ha skjedd ved minst tre plattformer.

NRK - 20 sep 22 kl. 14:31

Brann i Bergen - personar observert inne i bygget

Det har brunne i tredje etasje i et bygg i Sandviken i Bergen. – Det er ikkje observert opne flammar, opplyser politiet på Twitter. I den fyrste meldinga frå politiet skreiv dei at det kom svart røyk ut frå bygget, og det var observert folk inne i bygget, som blei evakuert.

NRK - 16 jul 22 kl. 05:32

Hevder russere har vært i Iran og sett på angrepsdroner

En russisk delegasjon har to ganger den siste måneden vært i Iran for å forberede et mulig kjøp av våpenbærende droner for å bruke dem i Ukraina, hevder USA. Sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Det hvite hus mener USA kan bevise at en iransk delegasjon to ganger har vært i Iran for å se på droner av typen Shahed-191 og Shahed-129. Dette er droner som kan utstyres med høypresisjon-raketter (NTB).

NRK - 29 aug 22 kl. 00:48

Hevder Pakistan gir amerikanske droner luftrom

Forsvarsminister Mohammad Yaqoob Mujahid i Taliban-regjeringen anklager Pakistan for å gi amerikanske droner luftrom til å ta seg inn i Afghanistan. Ifølge ham bistår pakistanerne USAs «invasjon». Utspillet kom søndag, mindre enn en måned etter at USA likviderte al-Qaida-toppen Ayman al-Zawahri i et droneangrep i Kabul.

VG - Igår: 01:57

Uidentifiserte droner: – Ser ikke ut som amatører

Flere uidentifiserte droner har nylig blitt observert på norsk sokkel. Equinor holder kortene tett til brystet, samtidig som en ekspert ikke utelukker at dette dreier seg om etterretningsinnhenting..

Aftenposten - I førrgår: 07:16

Politiet om de ukjente dronene i Nordsjøen: – Holder alle muligheter åpne

Politiet har startet etterforskning etter meldinger om ukjente droner ved flere norske plattformer..

Aftenposten - 21 sep 22 kl. 06:43

Ukjente droner sett offshore: – Viktig å være observant

CHC har i samsvar med rutinane bede pilotane om å vera oppmerksame etter at ukjente dronar er observerte offshore..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 30 minutter siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 45 minutter siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 1 time siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 2 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com