NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 17:34

NRK - 09 sep 22 kl. 08:08

SSB spår at boligprisene vil falle de to neste årene

Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår at boligprisene vil falle de to neste årene. – Vi anslår at boligprisene faller i 2023 og 2024. Årsaken er i hovedsak svakere realinntektsvekst som følge av økte priser, lavere sysselsetting og høyere renter, sier administrerende direktør Geir Axelsen i SSB. Spådommen er at boligprisene vil øke med 5,7 prosent i 2022, og deretter falle 2,5 prosent i både 2023 og 2024. De siste årene har veksten i boligprisene vært relativt høy, og i 2.
Les mer på NRK


Les mer om:
SSB, Geir Axelsen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SSB, spårat , boligprisene, vil, fallede to , neste, årene
Klartale - 09 jun 22 kl. 10:37

Viken er mest avhengig av arbeidere fra andre land

Deler av Norge er helt avhengig av at det kommer arbeidsfolk fra andre land til Norge. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).De har regnet på hvor mange som flytter eller reiser til Norge for å jobbe.

NRK - 18 aug 22 kl. 08:33

Folketallet i Norge øker

Folketallet i Norge økte med 20 000 personer i andre kvartal. Mye av økningen skyldes innvandring fra Ukraina, ifølge nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Ved utgangen av kvartalet var folketallet i Norge på 5.

NRK - 03 jun 22 kl. 11:31

Datatilsynet vil føre tilsyn med SSB

Statistisk sentralbyrå (SSB) krever at dagligvareaktørene Norgesgruppen, Coop, Rema og Bunnpris leverer ut bongdata om sine kunder. NRK omtalte dette i helgen. Datatilsynet vil nå gjennomføre en kontroll med virksomheten, skriver tilsynet.

NRK - 05 sep 22 kl. 11:00

Sterk oppgang i boligprisene i august

Boligprisene steg med 1,9 prosent i august 2022, viser tall fra Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,6 prosent. Boligprisene i Norge har så langt i 2022 steget med 9,1 prosent.

NRK - 09 sep 22 kl. 08:09

SSB venter at Norges Bank hever styringsrenten til 2,75 prosent i år

Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår at Norges Bank kommer til å sette opp styringsrenten med ytterligere 1 prosentpoeng innen utgangen av 2022. – Vi legger til grunn at Norges Bank prioriterer å dempe inflasjonen nå, og dermed setter opp renten til tross for svak vekst i økonomien, sier administrerende direktør i SSB Geir Axelsen. SSB tror at Norges Bank kommer til å sette opp styringsrenten til 2,75 prosent i år: Først med 0,5 prosentpoeng i september, deretter 0,25 prosentpoeng ved de to neste.

NRK - 05 jul 22 kl. 08:05

SSB: Folketallet vil krympe i 40 prosent av kommunene fram mot 2050

Byene og områdene rundt fortsetter å vokse, mens svært mange distriktskommuner vil se et synkende folketall fram mot 2050. Det viser nye befolkningsframskrivninger fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). SSBs nye befolkningsframskrivinger viser at befolkningen i Norge vil vokse fra dagens 5,4 millioner mennesker til 6 millioner i 2050 og 6,2 millioner i 2100.

NRK - 04 maj 22 kl. 11:00

Fortsatt vekst i boligprisene

Boligprisene steg med 0,3 prosent i april 2022. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret, skriver Eiendom Norge i en pressemelding. Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4 483 328 kr ved utgangen av april.

NRK - 05 jul 22 kl. 11:00

Sterk utvikling i boligprisene

Boligprisene sank med 0,3 prosent i juni 2022. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent, opplyser Eiendom Norge tirsdag. Boligprisene i Norge har så langt i 2022 steget med 8,8 prosent.

NRK - 08 jul 22 kl. 11:04

Boligprisene økte med 1,7 prosent i andre kvartal

Prisene på brukte boliger økte med 1,7 prosent fra første til andre kvartal i år. Alle regioner hadde en økning i boligprisene, bortsett fra Innlandet som hadde en nedgang på 0,1 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå. Sammenlignet med andre kvartal i 2021 økte boligprisene med 6,4 prosent.

NRK - 29 aug 22 kl. 08:17

Bank spår kraftig boligprisfall i Sverige

Mens de fleste prisene skyter i været, spår Nordea at boligprisene i Sverige kan falle med 15 prosent. Det er målt fra toppunktet i mars i år fram til midten av 2023 Nordea anslår at boligprisene vil falle med 15 prosent. Et tidligere anslag har vært et prisfall på 10 prosent.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 45 minutter siden

Jonas Gahr Støre takker Svindal

Statsminister Jonas Gahr Støre takker den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal for åpenheten om sin kreftsykdom. – Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse.

NRK - 45 minutter siden

Lærerstreiken: Partene møtes igjen hos Riksmekleren søndag

Lørdag ettermiddag var partene i lærerstreiken tilbake hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på den fastlåste konflikten. Møtet er ferdig for dagen, men vil forsette på søndag..

NRK - 2 timer siden

Brente hijaber i stor markering mot Iran foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.

NRK - 1 time siden

Jazz-legenden Pharoah Sanders er død

Jazzsaksofonisten Pharoah Sanders (81) er død, melder AFP. Han var kjent for sin unike spillestil og mange samarbeid med John Coltrane..

NRK - 1 time siden

Redningsaksjon etter dykker i Trøndelag

Det er igangsatt en redningsaksjon etter en savnet dykker i sjøen utenfor Vanvikan i Indre Fosen kommune i Trøndelag. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.11, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Kutter i hentetid på postpakker

Fra og med 1. oktober i år endres hentefrist for pakker som hentes på Post i Butikk, og i Pakkeboks fra 14 til 7 dager. Endringen gjelder ikke for Norgespakken, opplyser Posten på sine nettsider..

NRK - 2 timer siden

Aksel Lund Svindal har testikkelkreft

Den tidligere alpinisten Aksel Lund Svidal har fått testikkelkreft. Det skriver han selv på Instagram..

NRK - 2 timer siden

Stor markering mot Iran foran Stortinget

Flere hundre personer møtte opp for å vise sin støtte for iranske kvinners kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab. Blant de frammøtte var mange eksiliranere, som på symbolsk vis kastet flere hijaber og iranske flagg på bålet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com