NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 01:00

NRK - 05 sep 22 kl. 10:00

Syv døde etter jordskjelv i Kina

Syv personer er døde etter jordskjelvet som traff vest i Sichuan-regionen i Kina, melder Reuters. Jordskjelvet hadde en styrke på 6.8. USGS opplyser at senteret for jordskjelvet ligger 10 kilometer under bakken, 43 kilometer sørøst for Kangding. Byen ligger om lag ti mil sørvest for storbyen Chengdu i provinsen Sichuan, skriver NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sichuan, Kina, Reuters, USGS, Kangding, Chengdu, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Syv, døde, etter, jordskjelvi , Kina
NRK - 26 aug 22 kl. 04:48

Jordskjelv utanfor norskekysten i natt

Klokka 03.46 i natt målte amerikanske USGS eit jordskjelv til 3,9 i styrke utanfor norskekysten. Skjelvet skal ha skjedd 111 kilometer nordvest for Måløy.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Nesten tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være 950 døde etter skjelvet.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Flere enn tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være flere enn tusen døde etter skjelvet.

NRK - 23 jun 22 kl. 05:37

Taliban ber om hjelp etter jordskjelv

Taliban-ber det internasjonale samfunnet om hjelp etter at et voldsomt jordskjelv som krevde minst 1000 menneskeliv i Afghanistan. Minst 1500 er skadd, melder BBC. Bistandsorganisasjoner, naboland og land hjelper til, ifølge den høytstående Taliban-tjenestepersonen Qahar Balkhi, men hjelpen «må skaleres opp veldig mye, fordi dette er et katastrofalt jordskjelv som vi ikke har opplevd på flere tiår».

NRK - 10 sep 22 kl. 04:52

Flere sterke jordskjelv i Papua i Indonesia

Et kraftig jordskjelv og flere nesten like kraftige etterskjelv rammet lørdag morgen kysten av Papua i Indonesia. Det første skjelvet i nærheten av byen Abepura målte 6,2, og det andre noen minutter senere målte 5,8. Begge var ganske grunne skjelv.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Flere hundre døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Minst 255 personer døde i skjelvet natt til onsdag, skriver Bakhtar.

Dagbladet - 23 jul 22 kl. 14:05

Politisk jordskjelv i Ukraina

Et jordskjelv er kanskje småtterier i en krig. Likevel, det var et jordskjelv da Ukrainas president sparket sin barndomsvenn som spionsjef, skriver Morten Strand..

NRK - 15 aug 22 kl. 10:38

Jordskjelv på Filippinene

Et jordskjelv med en styrke på 5.6 rammet øya Mindanao på Filippinene mandag, melder Reuters. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

NRK - 26 aug 22 kl. 06:45

Merket jordskjelvet utenfor kysten

Det er regisetrert et jordskjelv utenfor kysten av Vestlandet i natt. NRK har fått flere meldinger fra folk på Sunnmøre som merket at det var jordskjelv i natt. Både i Ålesund og i Sykkylven har folk meldt at de merket risting ca 03.

NRK - 17 sep 22 kl. 17:03

Jordskjelv på Taiwan

Et jordskjelv med en styrke på 6,6 har rystet det sørøstlige av Taiwan, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvet kom lørdag kveld lokal tid, var 10 kilometer dypt og hadde sitt episenter like utenfor kysten av byen Chenggong. Det er så langt ikke meldt om at noen har kommet til skade eller at bygninger skal ha blitt ødelagt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kvinne mistet livet i stormen «Fiona» i Canada

En 73 år gammel kvinne døde i stormen «Fiona» som rammet byen Port aux Basques i Canada i helgen. Kvinnen ble sist sett i hjemmet sitt før en bølge traff huset og rev bort en del av kjelleren, opplyste politiet. Uværet førte til store ødeleggelser flere steder.

NRK - 30 minutter siden

USA advarer Russland

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

NRK - 30 minutter siden

Tiende kveld med demonstrasjoner i Iran

Demonstrasjonene som startet etter at en kvinne døde i politiets varetekt i Iran, fortsatte søndag på den tiende kvelden. Demonstrantene trosset dermed advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi, som har understreket behovet for å handle overfor demonstrantene uten mildhet. 22 år gamle Mahsa Amini døde tidligere denne måneden i moralpolitiets varetekt etter å ha blitt pågrepet fordi hun ikke dekket til håret sitt.

NRK - 1 time siden

Snø på høyfjellsoverganger i Sør-Norge

Søndag kveld er det observert snø på enkelte av høyfjellsovergangene i Sør-Norge. Snøgrensa ventes å ligge omkring 1000–1400 meter gjennom natten og i morgentimene mandag. Det anbefales vinterdekk over fjellet, melder meteorologene på Twitter..

NRK - 1 time siden

Valgprognose: Høyrekoalisjonen ser ut til å vinne valget i Italia

Høyrekoalisjonen med Giorgia Meloni ser ut til å vinne det italienske valget med mellom 41 og 45 prosent, ifølge målinger. Høyrepopulisten Meloni, som er partileder i Italias brødre, ser dermed ut til å bli landets neste statsminister. Ytre høyre-koalisjonen består i tillegg av partiene Ligaen og Fremad Italia.

NRK - 2 timer siden

Hyttebrann ved Sanderstølen på Golsfjellet

Nødetatene fikk melding om en brann i en hytte ved Sanderstølen på Golsfjellet søndag kveld. Brannen startet i en bod som spredte seg til hytta, som nå er overtent. Brannvesenet har sendt inn røykdykkere som har konstatert at hytta er tom.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Det pågår harde kamper flere steder

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det pågår kamper flere steder langs frontlinjen søndag kveld. – – Det er i regionene Donetsk, Kharkiv, Kherson, Nikolajev og Zaporizjzja. Vi har positive resultater i «flere retninger», forteller han i sin daglige videotale..

NRK - 2 timer siden

Savnet kvinne funnet i god behold

Kvinnen som ble meldt savnet på vei ned fra Ruten i Espedalen er funnet i god behold. Det var en ekvipasje fra politiets hundepatrulje som fant kvinnen, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

Leteaksjon etter kvinne i 40-årene

Det er iverksatt en leteaksjon etter en kvinne i 40-årene som mistet stien på vei ned fra Ruten i Espedalen, skriver politiet i Innlandet på Twitter. – Vi har Røde kors og politihundeførere ute i området og søker etter vedkommende. Det er dårlig vær i området, med nedbør og lavt skydekk, skriver politiet..

NRK - 3 timer siden

Folkeavstemning på Cuba om likekjønnet ekteskap

Cubanerne får være med på å bestemme om øystaten skal tillate likekjønnet ekteskap og om likekjønnede par skal få lov til å adoptere barn sammen. I søndagens folkeavstemning ble velgerne også bedt om å ta stilling til om surrogati skal bli lovlig og om rettighetene til ikke-biologiske foreldre skal utvides. Det nye lovforslaget har møtt mye kritikk fra enkelte religiøse miljøer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com