Xinhua

Mandag, 02 August, 19:42

Nyheter om Xinhua

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 juli 21 kl. 16:28

T-banenettet oversvømt i Kina

Kraftige oversvømmelser rammer det sentrale Kina etter uvanlig mye nedbør. I byen Zhengzhou er T-banenettet oversvømt. Over 10.

NRK - 16 juli 21 kl. 05:06

Kina med handel av utslippskvoter

Kina har lansert en kraftig forsinket nasjonal ordning med handel av utslippskvoter, melder statlige medier. Hensikten er å redusere utslippet av klimagasser og er et viktig skritt for verdens største forurenser på veien mot å bli helt utslippsfri innen 2060. Handelen startet klokken 9.

NRK - 04 juni 21 kl. 06:26

Ni døde i togulykke i Kina

Ni personer er døde i en togulykke i provinsen Gansu nordvest i Kina, melder kinesiske medier. Ulykken skjedde da et tog kjørte inn i en gruppe arbeidere på jernbanelinjen Lanxin nær Jinchang, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Toget kom fra Urumqi i XInjiang-provinsen og var på vei til Hangzhou øst i landet, melder kringkasteren CCTV..

Aftenposten - 31 mai 21 kl. 10:05

Kina endrer politikk – vil tillate tre barn i hver familie

Kina åpner for at familier kan få tre barn, ikke bare to som i dag, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 26 mai 21 kl. 09:12

To tigrar skotne i Kina

To tigrar i Kina som drap ein dyrepassar, er skotne og drepne, melder det statlege nyheitsbyrået Xinhua. Tigrane høyrde heime i eit sirkus som hadde leig dei ut til ein turisattraksjon i byen Nanyang. Lokalbefolkninga blei evakuerte medan styresmaktene leita etter tigrane.

NRK - 22 mai 21 kl. 23:52

Minst 16 døde i Kina

Deltakere i et 100 kilometer langt ultraløp i fjellheimen nordvest i Kina er truffet av ekstremvær. Minst 16 er døde og fem savnet, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Ekstremværet rammet området midt under løpet som ble arrangert nær byen Baiyin i Gansu-provinsen..

VG - 15 mai 21 kl. 12:40

Kina stopper Everest-klatring

Kina innstiller vårens klatresesong på Mount Everest fra tibetansk side, melder nyhetsbyrået Xinhua lørdag..

NRK - 15 mai 21 kl. 03:20

Kina har landet på Mars

Kina har for første gang i landets historie landet et fartøy på overflaten på Mars. Landingen ble kunngjort av det statlige nyhetsbyrået Xinhua litt før klokken 3 natt til lørdag norsk tid. Romfartøyet Tianwen-1 gikk inn i bane rundt Mars i slutten av februar.

NRK - 21 mars 21 kl. 05:34

Kina roser møte med USA

Høynivåmøtet mellom USA og Kina i Anchorage i Alaska var konstruktivt og ærlig, heter det i en kommentar fra det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Etter det to dager lange møtet kunngjorde Kina lørdag at de to landene skal samarbeide om klima og enkelte andre saker..

NRK - 02 feb. 21 kl. 09:01

Sier de har løslatt politikere

Militæret som har tatt makten i Myanmar sier de har løslatt ledende politikere. Presidenten og andre folkevalgte ble satt i husarrest i går. Ifølge nyhetsbyrået Xinhua er flere ministere blant de som er satt fri..

NRK - 02 feb. 21 kl. 05:28

80 arrestert for falske vaksiner

Over 80 presoner er arrestert i Kina, mistenkt for å være del av en bande som selger falske vaksiner. Banden skal ha solgt beholdere med saltvann som vaksiner mot koronaviruset. Over 3000 falske vaksiner er beslaglagt, melder nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 01 feb. 21 kl. 11:11

Falsk koronavaksine i Kina

80 personar er sikta av kinesiske styresmakter for å ha produsert falske koronavaksinar. Dei skal ha selt saltløysingar som vaksine sidan september, melder det statlege nyheitsbyrået Xinhua. Totalt 3.

NRK - 18 jan. 21 kl. 08:33

Innesperrede gruvearbeidere lever

12 innesperrede gruvearbeidere i en gullgruve i Kina er fremdeles i live, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. For en uke siden ble 22 arbeidere innesperret som følge av en eksplosjon i gruva nær byen Qixia øst i landet..

P4 - 27 sep. 20 kl. 11:05

16 døde i gruveulykke

Minst 16 gruvearbeidere er døde av kullosforgiftning i en gruveulykke sørvest i Kina. Ulykken skjedde da et transportbånd tok fyr i dag tidlig, opplyser nyhetsbyrået Xinhua. Ulykken blir etterforsket..

NRK - 11 sep. 20 kl. 07:51

Samde om å dempe grensekonflikt

Kina og India er samde om å trappe ned konflikten langs grenseområdet i Himalaya. På eit møte i Russland mellom utanriksministrane i landa vart dei samde om å «halde tilstrekkeleg avstand og dempe spenninga» i området, melder nyheitsbyrået Xinhua..

NRK - 02 juli 20 kl. 08:46

96 gruvearbeidere døde i Myanmar

Tallet på døde i jordskredet som tok med seg en jadegruve i Myanmar har steget til minst 96, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Skredet kom etter monsunregn ved 8-tiden om morgenen, lokal tid..

NRK - 02 juli 20 kl. 07:19

50 døde i jordskred i Myanmar

Rundt 50 personar skal vere døde og mange andre sakna etter eit jordskred ved ei jadegruve i Myanmar, ifølge styresmaktene i Myanmar. Det melder nyheitsbyrået Xinhua. Ein omfattande redningsaksjon er i gang..

P4 - 22 juni 20 kl. 23:04

Kinesiske medier klassifisert som propaganda

USA har klassifisert statusen til fire kinesiske medier fra medier til propaganda. Det gjelder blant annet den statlige TV-kanalen CCTV. Dermed er de ansatte klassifisert som utenlandske agenter i USA, og selskapene må blant annet melde inn opplysninger om deres ansatte i USA.

NRK - 20 juni 20 kl. 14:01

Nytt sikkerhetsorgan i Hong Kong

Regjeringen i Kina planlegger et organ i Hong Kong som skal ha ansvar for nasjonal sikkerhet. Den nye kommisjonen skal innhente etterretning og håndtere forbrytelser som truer den nasjonale sikkerheten, melder nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 11 juni 20 kl. 06:02

Minst 20 døde etter flom i Kina

Minst 20 personer er omkommet og mange savnet sør i Kina, der storm og kraftig nedbør har medført flom og leirskred. Minst 228.000 innbyggere er evakuert melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

NRK - 23 mai 20 kl. 23:34

Ti elefanter drept siste måneden

Ti elefanter har den siste måneden blitt drept nord i Namibia, for å beskytte bønder og deres avlinger, opplyser talsmann for miljø, skogbruk og turisme (MEFT), Romeo Muyunda lørdag. – Vi hadde ikke noe annet valg, sa han, ifølge nyhetsbyrået Xinhua..

VG - 21 mai 20 kl. 17:23

Kina vil ha økt kontroll over Hongkong

Kinesiske myndigheter vil diskutere et utkast til ny sikkerhetslov for Hongkong, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 15 mai 20 kl. 05:00

3 millioner testet i Wuhan

Den kinesiske byen Wuhan opplyser å ha testet mer enn 3 millioner innbyggere på to dager, melder nyhetsbyrået Xinhua. På 10 dager skal byen teste alle sine 11 millioner innbyggere med en såkalt nukleinsyretest..

P4 - 26 april 20 kl. 20:20

Wuhan: - Ikke flere på sykehus

Nå skal det ikke lenger ligge noen koronapasienter på sykehus i byen Wuhan i Kina, der utbruddet begynte. Det melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Siden det første tilfellet ble oppdaget rundt nyttår, har rundt 84.

NRK - 03 april 20 kl. 05:27

Kina med sørgedag for «martyrer»

Kina arrangerer nasjonal sørgedag for «martyrene» som døde i kampen mot koronaviruset. Det vil lørdag klokken 10 lokal tid bli holdt tre minutters stillhet for å minnes de døde, ifølge The New York Times som siterer det statlige nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 11 mars 20 kl. 06:07

Reddet etter 69 timer i ruin

En mann ble tirsdag reddet ut i live etter 69 timer i ruinene av et hotell i Quanzhou, der 27 andre omkom. Nyhetsbyrået Xinhua skriver at mannen ble sendt rett på sykehus. Mandag ble en kvinne og et barn funnet i live etter over to døgn i ruinene..

NRK - 10 mars 20 kl. 12:50

– Viruset nærmest stanset i Wuhan

Viruset er «så godt som stanset», sa Kinas president Xi Jinping da han tirsdag besøkte Wuhan der epidemien begynte. Presidenten sa at myndighetene har stabilisert situasjonen og snudd utviklingen i området, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 10 mars 20 kl. 05:01

President Xi besøkte Wuhan

Kinas president Xi Jinping har besøkt Wuhan for første gang siden byen ble stengt i kampen mot korona-epidemien i januar. Xi inspiserte arbeidet som er gjort for å hindre spredning av viruset, ifølge nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 13 feb. 20 kl. 06:48

Hubei-ledelse sparket i Kina

Kommunistiske partiet i Kina erstatter lederen i den virusrammede Hubei-provinsen, Jiang Chaoliang. Han har fått kritikk for håndteringen av koronasmitten, og blir nå erstattet av ordfører i Shanghai Ying Yong, ifølge nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 19 nov. 19 kl. 04:36

Flere døde i gruveulykke i Kina

15 arbeidere skal ha omkommet i en eksplosjon i en kullgruve i provinsen Shanxi nord i Kina. Ni andre personer skal være skadd i gasseksplosjonen som skjedde mandag ettermiddag lokal tid, opplyser det statlige nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 02 nov. 19 kl. 15:17

Nyhetsbyrå angrepet i Kina

I Hongkong har demonstranter angrepet redaksjonslokalet til det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. De knuste glassdører og startet brann i resepsjonsområdet. Tidligere på dagen har tusenvis trosset demonstrasjonsforbudet fra politiet i gatene..

NRK - 01 nov. 19 kl. 20:31

USA og Kina skal være enige

USA og Kina skal ha kommet frem til enighet om prinsippene i en ny handelsavtale, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold, men USA bekrefter at det er gjort store fremskritt i forhandlingene..

E24 - 01 nov. 19 kl. 20:02

USA og Kina skal være enige om prinsippene i handelsavtale

USA og Kina har kommet fram til enighet om prinsippene i en ny handelsavtale, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua..

Aftenposten - 01 nov. 19 kl. 19:00

Reuters: USA og Kina er enige om prinsipper i handelsavtale

USA og Kina har kommet fram til enighet om prinsippene i en ny handelsavtale, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua..

Aftenposten - 01 nov. 19 kl. 19:00

USA og Kina skal være enige om prinsippene i handelsavtale

USA og Kina har kommet fram til enighet om prinsippene i en ny handelsavtale, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 20 sep. 19 kl. 17:04

Kina fordømmer oljeangrepet

I en telefonsamtale med Saudi Arabias kong Salman fredag fordømte Kinas president Xi Jinping angrepet mot oljeinstallasjonene i landet forrige helg. Det melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, ifølge Reuters..

NRK - 19 juli 19 kl. 14:44

Flere skadd etter eksplosjon i Kina

Flere personer skal være skadd etter en kraftig eksplosjon på et gassanlegg i Kina. Eksplosjonen har knust vindusruter i en 3-kilometers radius. Det statlige nyhetsbyrået Xinhua sier at mange er skadd, men det er så langt ikke meldt om dødsfall..

NRK - 22 juni 19 kl. 05:13

Flere døde i bygningskollaps

Tre skal være døde og flere titalls fryktes begravd etter en bygningskollaps i Kambodsja. Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua var det et sjuetasjes bygg under oppføring som raste sammen..

NRK - 23 feb. 19 kl. 15:20

20 gruvearbeidere døde i Kina

Minst 20 personer er døde og 30 er skadd i en ulykke med et kjøretøy som var på vei gjennom en tunnel i et gruveanlegg i regionen Indre Mongolia i Kina, melder NTB. Ulykken skyldtes bremsesvikt, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 20 feb. 19 kl. 11:39

General dømd for korrupsjon i Kina

Ein kinesisk militærdomstol har dømd ein general til fengsel på livstid for korrupsjon, melder det statlege nyheitsbyrået Xinhua. Generalen var ein del av delegasjonen til president Xi Jinping då han møtte president Donald Trump i 2017..

NRK - 19 feb. 19 kl. 05:57

Kinesisk besøk i Washington

Kinas visestatsminister Liu He skal til Washington for samtaler torsdag og fredag. Målet er å få handelssamtalene mellom USA og Kina i havn. Ifølge nyhetsbyrået Xinhua skal Liu møte finansminister Steven Mnuchin..

NRK - 01 feb. 19 kl. 03:50

Fremgang i handelssamtalene

Det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at Kina lover å øke importen av varer fra USA og begge parter er enige om å beskytte opphavsretten. Det skjer etter en rekke møter mellom handelsdelegasjoner fra USA og Kina de siste dagene..

NRK - 13 jan. 19 kl. 00:24

19 døde i gruveulykke i Kina

19 personer mistet livet da taket i en kullgruve kollapset nord i Shaanix-provinsen i Kina, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Ulykken skjedde i 16-tiden søndag ettermiddag lokal tid. 87 arbeidere var inne i gruven.

NRK - 08 jan. 19 kl. 00:38

Kim Jong-un er på plass i Kina

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ankommet Kina og skal være i landet fram til 10. januar. Kim er i Kina for å møte landets president Xi Jinping.

Aftenposten - 08 jan. 19 kl. 00:45

Kim Jong-un er på plass i Kina

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ankommet Kina og skal være i landet frem til 10. januar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt