Wikileaks

Tuesday, 21 September, 18:42

Nyheter om Wikileaks

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 aug 21 kl. 16:16

Stort tap for Assange i retten

Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange tapte i dag kampen om å stanse USAs forsøk på å utvide ankesaken mot ham, etter at det tidligere ble avgjort at han ikke ville bli utlevert til USA der han siktes for spionasje og hacking. Det skriver The Guardian. Den britiske dommeren Vanessa Baraitser avviste i januar begjæringen om utlevering ved blant annet å vise til at de tøffe soningsforholdene som ville vente Assange i USA, ville medføre en uakseptabel risiko for selvmord.

NRK - 08 jul 21 kl. 09:16

USA lover Assange lettelser

USA lover å ikke holde Julian Assange innesperret under strenge sikkerhetsregler om han blir utlevert fra Storbritannia. USA lover også at Wikileaks-gründeren skal få sone en eventuell fengselsstraff i hjemlandet Australia om han blir dømt i USA, skriver New York Times. Løftene til Storbritannia er blitt kjent etter at det onsdag ble klart at britisk høyesterett skal behandle om Assange kan utleveres til USA.

NRK - 07 jul 21 kl. 16:52

Får anke avslag om utlevering

Britisk høyesterett skal behandle USAs anke over avslaget om å utlevere Wikileaks-grunnlegger Julian Assange til USA. I januar slo en britisk dommer fast at Assange ikke skal utleveres til USA, noe som ble begrunnet med selvmordsfare. Nå skal altså britisk høyesterett vurdere saken, men det er ennå ikke bestemt en dato..

NRK - 13 feb 21 kl. 03:39

USA anker Assange-avslag

USA anker avgjørelsen i en britisk domstol som bestemte at Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ikke kan utleveres. I USA er Assange anklaget for spionasje og for å ha lekket dokumenter som avslørte USAs forbrytelser i Irak..

NRK - 13 feb 21 kl. 03:39

USA ankar britisk Assange-avslag

USA ankar avgjersla i ein britisk domstol som bestemte at Wikileaks-grunnleggar Julian Assange ikkje skal bli utlevert til USA. I USA er Assange klaga for spionasje og for å ha lekt dokument som avslørte USAs lovbrot i Irak..

VG - 04 jan 21 kl. 12:03

Assange vant i retten: Wikileaks-grunnleggeren blir likevel ikke utlevert

Julian Assange (49) blir ikke utlevert til USA. Det har en britisk domstol bestemt i dag. USA ville stille Wikileaks-grunnleggeren for retten for datainnbrudd og spionasje..

NRK - 06 jan 21 kl. 12:30

Assange vert ikkje lauslaten

Wikileaks-grunnleggjar Julian Assange vert ikkje lauslaten mot kausjon, melder Reuters. Det skjer to dagar etter at det vart avgjort at Assange ikkje skal utleverast til USA..

NRK - 06 jan 21 kl. 12:06

Assange lauslaten mot kausjon

Wikileaks-grunnleggjar Julian Assange skal verte lauslaten frå britisk fengsel mot kausjon, melder TV4-nyheitene i Sverige..

Aftenposten - 05 jan 21 kl. 11:45

Assanges støttespillere var pessimistiske. Så fant dommeren en gyllen utvei i en kinkig sak.

NYHETSANALYSE: Julian Assange blir ikke utlevert til USA. Ikke fordi den britiske dommeren mener at Wikileaks-grunnleggeren er uskyldig. Fordi hun mener at amerikanske fengsler er for brutale..

Aftenposten - 04 jan 21 kl. 20:12

Støttespillerne var pessimistiske. Så fant dommeren i Assange-saken en gyllen utvei i en kinkig sak.

NYHETSANALYSE: Julian Assange blir ikke utlevert til USA. Ikke fordi den britiske dommeren mener at Wikileaks-grunnleggeren er uskyldig. Fordi hun mener at amerikanske fengsler er for brutale..

NRK - 04 jan 21 kl. 17:11

Skuffet over Assange-avgjørelse

USA er «ekstremt skuffet» over kjennelsen som avviser utlevering av Julian Assange. USA vil fortsette arbeidet for å få Wikileaks-grunnleggeren utlevert. En britisk dommer sier Assange ikke skal utleveres og begrunner det med faren for selvmord..

Klartale - 04 jan 21 kl. 14:08

Nekter å utlevere Julian Assange

Julian Assange er kjent som grunnleggeren av Wikileaks. Nå har en britisk dommer bestemt at han ikke skal utleveres til USA. Hun begrunner det med faren for selvmord..

NRK - 04 jan 21 kl. 12:02

Assange skal ikke utleveres

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange skal ikke utleveres til USA, melder AP. Det fastlår en britisk dommer mandag. Assange er siktet for en rekke lovbrudd i USA, blant annet for spionasje og lekkasje av amerikanske militærhemmeligheter..

Aftenposten - 04 jan 21 kl. 12:02

Julian Assange skal ikke utleveres til USA, fastslår britisk dommer

En britisk dommer har besluttet at Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ikke skal utleveres til USA. USA anker kjennelsen..

Aftenposten - 04 jan 21 kl. 12:02

Dommer sier nei til utlevering av Julian Assange

En britisk dommer har besluttet at Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ikke skal utleveres til USA. Hun begrunner det med faren for selvmord..

Aftenposten - 03 jan 21 kl. 09:59

Skjebnedag for Assange mandag

Wikileaks-gründeren Julian Assange vil mandag få beskjed om retten mener han kan utvises fra Storbritannia til USA. Men det blir trolig nye rettsrunder..

NRK - 03 jan 21 kl. 07:01

Assange kan bli utvist mandag

Wikileaks-gründeren Julian Assange vil mandag få beskjed om retten mener han kan utvises fra Storbritannia til USA. I USA er Assange siktet for spionasje og lekkasje av amerikanske militærhemmeligheter..

NRK - 22 dec 20 kl. 17:13

Ber Trump benåde Assange

Menneskerettighetsekspert i FN, Nils Melzer, ber USAs avtroppende president Donald Trump om å benåde Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange, melder DPA. Melzer mener Assange har blitt utsatt for urettferdighet, forfølgelse og ydmykelse i over ti år..

NRK - 05 dec 20 kl. 10:07

Ber Trump om å frigjøre Assange

Edward Snowden ber president Donald Trump om å frigjøre Wikileaks-grunnlegger Julian Assange, som for tiden sitter i varetekt etter anklager om hacking av det amerikanske forsvarsdepartementet. Snowden har befunnet seg i eksil i Russland siden 2013..

NRK - 18 aug 20 kl. 15:58

- Wikileaks hjalp russerne mot USA

Nettstedet Wikileaks spilte en nøkkelrolle da Russland påvirket presidentvalget i USA i 2016, slår Senatets etterretningskomite fast. Wikileaks visste trolig at de hjelp russerne, skriver komiteen i sin femte og endelige rapport om valgpåvirkningen..

NRK - 01 okt 20 kl. 18:03

Avgjør Assange-utlevering i januar

4. januar kommer avgjørelsen om hvorvidt Wikileaks-grunnlegger Julian Assange bør utleveres fra Storbritannia til USA eller ikke. Det opplyser en britisk dommer torsdag, melder Reuters.

NRK - 25 sep 20 kl. 16:05

Ingen Assange-avgjerd før valet

Det blir ikkje avgjort om Wikileaks-grunnleggar Julian Assange skal bli utlevert til USA før valet der er over i november. Det slo ein dommar i London fast fredag, ifølge AFP. Bevisføringa til den britiske domstolen er venta å bli ferdig neste veke..

Aftenposten - 17 sep 20 kl. 06:30

Aftenposten mener: Julian Assange bør settes fri

USAs jakt på Wikileaks-grunnleggeren gir grunn til uro..

Aftenposten - 07 sep 20 kl. 22:04

Utleveringssaken mot Assange startet mandag. Utenfor rettsbygningen møtte en rekke demonstranter opp.

Nybarbert og ikledd en mørk dress møtte Wikileaks-grunnlegger Julian Assange opp i retten i London mandag. Utenfor sto demonstrantene..

P4 - 07 sep 20 kl. 16:27

Assange i retten

I dag har Wikileaks-grunnlegger Julian Assange vært i et rettsmøte i London. Der skal den britiske domstolen over de neste ukene behandle spørsmålet om han kan utleveres til USA. Der er Assange anklaget for datainnbrudd og spionasje..

NRK - 07 sep 20 kl. 16:10

Julian Assange i retten

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har i dag vært i et rettsmøte i London. Den britiske domstolen skal de neste ukene behandle spørsmålet om Assange kan utleveres til USA, hvor han er anklaget for datainnbrudd og spionasje..

P4 - 25 jun 20 kl. 05:13

USA med ny tiltale mot Julian Assange

USA reiser nå en ny tiltale mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange og anklager ham for å ha rekruttert hackere til organisasjonen. Assange er allerede tiltalt for å ha lekket hemmeligstemplede dokumenter. Han anklages nå for å ha holdt en tale på en konferanse for hackere, i et forsøk på å oppmuntre dem til å innhente informasjon for Wikileaks.

P4 - 11 jul 20 kl. 07:41

Stone slipper å sone

President Donald Trump har omgjort fengselsdommen til sin tidligere rådgiver Roger Stone, kun dager før han skulle sone dommen. Stone ble i februar dømt til tre år og fire måneder i fengsel blant annet å ha løyet for de folkevalgte om sine forbindelser til Wikileaks - og for å ha hindret etterforskning i Russland-saken. En omgjøring sikrer at Stone ikke trenger å sone, selv om han fortsatt er en dømt mann..

Aftenposten - 25 jun 20 kl. 05:56

Ny tiltale mot Julian Assange i USA

USA reiser ny tiltale mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange og anklager ham for å ha rekruttert hackere til organisasjonen..

Aftenposten - 25 jun 20 kl. 05:56

Tiltalen mot Julian Assange i USA utvides

USA reiser ny tiltale mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange og anklager ham for å ha rekruttert hackere til organisasjonen..

NRK - 25 jun 20 kl. 03:47

Ny tiltale mot Assange i USA

USA reiser ny tiltale mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange og anklager ham for å ha rekruttert hackere. Fra før er Assange anklaget for å ha lekket hemmelige dokumenter. Assanges forsvarer mener anklagene er politisk motivert..

Dagbladet - 01 maj 20 kl. 10:11

Slik var kontakten med Assange

Nylig offentliggjorte dokumenter fra FBI viser kommunikasjonen mellom Trumps nå straffedømte rådgiver Roger Stone og Wikileaks-grunnlegger Julian Assange..

VG - 12 apr 20 kl. 11:24

Julian Assange skal ha blitt far til to i hemmelighet

Mens han bodde i Ecuadors ambassade i London skal Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ha fått to barn med en av advokatene sine..

NRK - 12 apr 20 kl. 03:41

Fikk barn mens han søkte tilflukt

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange skal ifølge en rapport ha fått to barn sammen med sin advokat de sju årene han tilbrakte i Equadors ambassade i London. Assange er fortiden fengslet i høysikkerhetsfengselet Belmarsh..

P4 - 18 feb 20 kl. 16:27

Assange ut av isolat

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange holdes ikke lenger i isolat i fengselet i London. Det opplyste Wikileaks på en pressekonferanse i dag. En rekke leger og fagpersoner anklager Storbritannia for å ikke gi Assange nødvendig helsehjelp i fengsel og å utsette Assange for psykisk tortur.

NRK - 18 feb 20 kl. 15:24

Wikileaks: Assange ute av isolat

Julian Assange holdes ikke lenger i isolat i fengselet i London, ifølge Wikileaks. Mandag ble det publisert et åpent brev fra over hundre leger og psykologer, som advarte om at Assange i fengselet hadde blitt utsatt for psykisk tortur..

Aftenposten - 18 feb 20 kl. 15:18

Wikileaks: Assange sitter ikke lenger i isolat

Julian Assange holdes ikke lenger i isolat i fengselet i London, ifølge Wikileaks. En gruppe leger og psykologer mener han er blitt utsatt for psykisk tortur..

NRK - 25 mar 20 kl. 11:22

Assange ber om å verte lauslaten

Advokatane til Julian Assange vil be om at han vert lauslaten mot kausjon, på grunn av koronaviruset. Den australske Wikileaks-grunnleggaren sit i fengsel i Storbritannia, men meiner smittefaren tilseier at han bør sleppe ut..

VG - 24 feb 20 kl. 13:01

Rettsmøte om utlevering av Assange er i gang

Wikileaks' grunnlegger Julian Assange var selv til stede da en domstol i London begynte prosessen med å vurdere om han kan utleveres til USA..

NRK - 24 feb 20 kl. 12:44

Rettsmøte om Assange i gang

Rettsmøtet om utlevering av Julian Assange begynte i dag. Wikileaks' grunnleggeren var selv til stede da en domstol i London begynte prosessen med å vurdere om han kan utleveres til USA..

VG - 24 feb 20 kl. 08:24

Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange

Amerikanske myndigheter skal i en britisk domstol mandag argumentere for hvorfor de mener Wikileaks-grunnlegger Julian Assange må utleveres til USA..

Aftenposten - 24 feb 20 kl. 05:54

Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange

Amerikanske myndigheter skal i en britisk domstol mandag argumentere for hvorfor de mener Wikileaks-grunnlegger Julian Assange må utleveres til USA..

Aftenposten - 23 feb 20 kl. 20:00

USA må ikke få fatt i Julian Assange | Harald Stanghelle

Det er farlig for langt flere enn Wikileaks-grunnleggeren..

NRK - 22 feb 20 kl. 20:00

Kjendiser støttet Assange

Musikere og kunstnere var blant hundrevis av demonstranter i London som støttet Wikileaks-grunnlegger Julian Assange. Mandag avgjør britisk rett om han utleveres til USA, der han er siktet for spionasje. Også menneskerettighetsgrupper støtter ham..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt