Vest

Sunday, 14 August, 10:31

Nyheter om Vest

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 13:51

Liten nedgang i straumpris i Sør-Noreg

I morgon laurdag blir snittprisen på straum i Sør-Vest Noreg på 3,65 kroner per kWh. Det er ein nedgang på 0,38 kroner frå i dag. Det syner tal frå straumbørsen Nordpool.

NRK - I førrgår: 16:31

Flere skadd i berg-og-dal-bane-ulykke i tysk Legoland

Mins ni personer ble skadd i en ulykke med en berg-og-dal-bane i en Legoland-park Vest for München, opplyser lokalt politi. Ulykken skjedde da ett av togene på berg-og-dal-banen bremset og ble påkjørt bakfra av et annet. De skadde fikk blant annet blåmerker og skrubbskader, opplyser en talsperson for politiet.

NRK - I førrgår: 13:17

Ny årstopp på straum i Søraust-Noreg og Vest-Noreg

Fredag blir snittprisen på straum i straumregionane Søraust-Noreg og Vest-Noreg 2,74 kroner kilowattimen, før avgifter, nettleige og eventuelt påslag, viser førebelse tal frå Nord Pool, melder E24. Det er det høgaste for desse to prisområda i år. SørVest-Noreg har framleis den dyraste straumen, der snittprisen fredag vil ligge rundt 4,04 kroner kilowattimen, før avgifter, nettleige og eventuelt påslag, som er det tredje høgaste nokosinne..

NRK - 13 jul 22 kl. 04:22

Innvandrerskepsis til homofili

Hver fjerde første- og andregenerasjons innvandrerungdom er skeptisk til homofili, viser undersøkelse. En firedel av norsk ungdom med foreldre fra Midtøsten, Vest-Asia og Afrika, sier seg enig i at homoseksualitet aldri er akseptabelt. Forsker Erika Braanen ved Fafo, Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning, sier at unge med foreldre fra land utenfor Vest-Europa, i gjennomsnitt har mindre tolerante holdninger til homofili enn unge fra Vest-Europa.

NRK - 25 jul 22 kl. 18:31

Tre pågrepet etter ran i Bergen

Politiet har kontroll på tre mistenkte etter det de omtaler som en ransepisode på Danmarksplass i Bergen. Politiet tror ikke at det har vært flere gjerningspersoner i saken. Det jobbes med å finne mulig sammenheng til hendelsen i Bergen sentrum, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

NRK - 20 timer siden

Båtulykke mellom båt og vannscooter i Sirdal

Politiet har fått melding om en ulykke mellom en båt og en vannscooter i Sirdal, skriver politiet i Sør-Vest på Twitter..

NRK - 20 timer siden

To personer skadet i en båtulykke i Sirdal

Politiet har fått melding om en ulykke mellom en båt og en vannscooter i Sirdal, skriver politiet i Sør-Vest på Twitter. Det er uvisst hva som har skjedd, men to personer skal være skadet, skriver politiet. Nødetatene med redningshelikopter og luftambulanse er på veg..

NRK - 20 timer siden

To personar skadd i båtulukke i Sirdal

Ein båt og ein vasskuter har vore i ei ulukke i Sirdal, melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Det er uvisst kva som har skjedd, men to personar skal vera skadde, skriv politiet. Nødetatene med redningshelikopter og luftambulanse er på veg..

NRK - 20 timer siden

Ein alvorleg skadd i båtulukke i Sirdal

Ein båt og ein vasskuter har vore i ei ulukke i Sirdal, melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Naudetatane og helikopter er på staden. Dei to personane som var meldt skadde er tatt til land og blir behandla av helse.

NRK - Igår: 21:24

Rykker ut til brann i Olsvik

Nødetatene har rykket ut til den gamle malingsfabrikken i Leirvikåsen i Bergen. Det skal være mye røyk på stedet, og naboer bes holde vinduene igjen, opplyser Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - Igår: 15:08

Brann i køyretøy i Stavanger

Det brenn i eit køyretøy som står tett på andre bygg og bilar i ei gate i Stavanger, melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Det er mykje røyk på staden. Brannmannskapet er på staden..

NRK - Igår: 15:08

Brann i køyretøy i Stavanger er slukka

Brannen i eit køyretøy i Stavanger er slukka, melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Bilen brann tett på andre bygg og bilar..

NRK - Igår: 15:08

Brann i bil i Stavanger er slukka

Brannen i ein bil i Stavanger er slukka, melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Bilen brann tett på andre bygg og bilar..

NRK - Igår: 13:23

Dyster rekord for skogbranner i Europa

Det har vært rekordmange skogbranner i det sørlige Europa i år, og hundretusenvis av mål med skog er lagt i aske i Frankrike, Spania og Portugal. Ifølge data fra EUs overvåkingstjeneste Copernicus har luftforurensningen fra skogbranner i Frankrike de siste tre månedene vært verre enn noensinne siden målingene startet i 2003. Spania registrerte tidenes verste utslipp fra skogbranner i juli, og hetebølger og langvarig tørke gjør at faren for nye branner er overhengende både der og i nabolandene.

NRK - Igår: 12:51

Branntilløp i bil på ferje – ein treng helsehjelp

Eit branntilløp i ein bil på ferja mellom Halhjem og Våge er sløkt, melder 110 Vest. Ein person skal trengja helsetilsyn..

NRK - Igår: 12:51

Branntilløp i bil på ferje – ein får helsehjelp

Eit branntilløp i ein bil på ferja mellom Halhjem og Våge er sløkt, og ferja er kome til kai ved Våge og tømt for bilar, melder 110 Vest. Ein person får helsehjelp på staden, etter å ha blitt eksponert for røyk og varme, melder politiet..

NRK - I førrgår: 10:22

Kvinne sikta for hallikverksemd

Ei austeuropeisk kvinne i 30-åra blir i dag framstilt for varetektsfengsling, sikta for hallikverksemd etter straffelovens §315. Kvinna vart pågripen i går, og saka er tidleg i etterforskinga. – Det framstår ikkje som bagatellmessig, det framstår som om det har vore ei slags verksemd over to år iallefall, seier politiadvokat John Lode Roscoe i Vest politidistrikt..

NRK - I førrgår: 00:26

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker Vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

Aftenposten - I førrgår: 20:05

Er det virkelig vill Vest i leiemarkedet?

Det blir nok dyrere å leie bolig. Men leieprisene øker foreløpig mindre enn det meste annet..

NRK - I førrgår: 18:25

To personar frakta til sjukehus etter trafikkulykke i Alver

Nødetatane rykka ut etter melding om ei trafikkulykke i Alver kommune utanfor Bergen, skreiv Vest politidistrikt på Twitter. To personer er frakta til sjukehus etter ulykka, mellom to motorsyklar og ein lastebil. To personar sat ilag på den eine motorsykkelen.

NRK - I førrgår: 17:32

Tre personer involvert i trafikkulykke i Alver

Nødetatane er på veg til staden etter melding om ei trafikkulykke i Alver kommune utanfor Bergen, melder Vest politidistrikt på Twitter. To motorsyklar og ein lastebil er involvert. Alle involverte er bevisste, skriv politiet.

NRK - I førrgår: 13:59

Lastebilsjåfør siktet etter 19-åring omkom i rulleskiulykke i tunnel

En lastebilsjåfør er siktet etter at en 19 år gammel kvinne omkom i en rulleskiulykke i en tunnel, opplyser politiet i Sør-Vest til Stavanger Aftenblad. Kvinnen ble fraktet til Stavanger universitetsykehus med luftambulanse, men livet sto ikke til å redde..

NRK - I førrgår: 11:19

Barn frakta med luftambulanse etter trafikkulykke

Det melder Vest politidistrikt. Politiet fekk melding om ei trafikkulykke mellom Balestrand og Dragsvik klokka 09.30.

NRK - 10 aug 22 kl. 21:54

Evakuerer mannskap etter brannutvikling på skip i Stord

Skipet ligg til kai på verftet til Aker Stord. Naudetatane er på staden. Det er 187 personar på skipet.

NRK - 10 aug 22 kl. 21:43

Brann i skip på Stord

Det er meldt om brann i skipet Johan Castberg som ligger til kai ved Aker Solutions i Stord. Mannskapet er opplyst til å være 187 personer, men det er usikkert hvorvidt alle befinner seg ombord. Evakuering pågår.

NRK - 10 aug 22 kl. 19:43

Redningsaksjon: Tre personar fall av båt i Bjørnafjorden

Alle naudetatar er på veg mot tre personar som har fall av ein båt i Bjørnafjorden. Dei tre skal ha på seg flyteutstyr, men dei flyt vekk frå båten dei var om bord i, skriv Vest politidistrikt. Luftambulanse har oversikt over personane og det er andre båtar på veg til staden for å berga dei..

NRK - 10 aug 22 kl. 00:33

Mann omkom i trafikkulykke i Larvik

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en utforkjøring ved Kvelde i Larvik tirsdag kveld. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt natt til onsdag. Mannens pårørende er varslet.

NRK - 10 aug 22 kl. 00:07

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 09 aug 22 kl. 20:32

Brann i valseverket til Hydro på Karmøy

Politiet i Sør-Vest har fått melding om brann i ein omn i valseverket til Hydro på Karmøy. Naudetatane er på veg..

NRK - 09 aug 22 kl. 20:32

Brann i valseverket Speira på Karmøy

Politiet i Sør-Vest har fått melding om brann i ein omn i eit valsverk innanfor fabrikkområdet til Hydro på Karmøy. Det er selskapet Speira som er ansvarlege for valseverket, opplyser Hydro til NRK. Naudetatane er på veg..

NRK - 09 aug 22 kl. 20:32

Brann i valseverket til Speira på Karmøy

Politiet i Sør-Vest har fått melding om brann i ein omn i eit valseverk innanfor fabrikkområdet til Hydro på Karmøy. Det er selskapet Speira som er ansvarlege for valseverket. – Brannvesenet har starta innsats med røykdykkarar, men det skal ikkje vere fare for at brannen spreier seg, fortel operasjonsleiar Toralv Skårland til NRK.

E24 - 09 aug 22 kl. 20:36

Brann i Hydro sitt valseverk på Karmøy

Det er meldt om brann i en ovn i valseverket hos Hydro på Karmøy, skriver politiet Sør-Vest på Twitter..

NRK - 09 aug 22 kl. 16:38

Trafikkulykke på Sotra

Nødetatene er på vei etter en frontkollisjon på Sotra. En person skal være fastklemt, men skadeomfanget er ellers ukjent, opplyser Vest politidistrikt. Politiet skrev først at ulykkesstedet var på Askøy, men opplyste klokken 16.

NRK - 19 jul 22 kl. 11:07

Opprørere Vest i Myanmar hevder å ha tatt regjeringssoldater til fange

En etnisk basert opprørsgruppe i Rakhine Vest i Myanmar hevder å ha tatt 14 regjeringssoldater til fange. Flere andre skal ha blitt drept i kamper. Gruppen Arakan Army (AA) har i årevis kjempet for mer selvstyre i delstaten Rakhine.

NRK - 28 jun 22 kl. 15:19

Vest politidistrikt fraråder alle pride-arrangement

Vest politidsitrikt fraråder å arrangera alle pride-arrangement inntil vidare. Det uttalar leiinga i politidistriktet i eit intervju med NRK tysdag ettermiddag. – Det er svært kort tid sidan to blei drepne og mange vart skada.

NRK - 08 aug 22 kl. 14:54

To personer siktet for brannen på Dale

To personer er siktet etter brannen på Dale i Sandnes. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 23.

Dagbladet - 08 aug 22 kl. 14:20

Nå blir det hett igjen!

Fra onsdag kan temperaturene østafjells komme opp mot 30 grader. I Vest og nord er det en helt annen historie..

NRK - 08 aug 22 kl. 13:16

Arbeidsuhell ved båt

Vest politidistrikt har fått meldinger om et arbeidsuhell på eller ved en båt som ligger på land på Tysnes i Vestland fylke, melder politiet på Twitter. Det har vært en form for eksplosjon. Nødetatene er på vei.

NRK - 08 aug 22 kl. 08:32

Mann skutt på restaurant i Stockholm

En mann døde etter en skyting på en restaurant i Hässelby gård Vest i Stockholm søndag kveld, melder Aftonbladet. 30-åringen ble fraktet til sykehus etter at han ble funnet i restauranten, men livet sto ikke til å redde. Tre personer er pågrepet og mistenkt for drap, ifølge det svenske politiet.

NRK - 08 aug 22 kl. 00:27

FN: 120 drept og såret i Afghanistan

Mer enn 120 mennesker er drept eller såret i angrep i Afghanistan de siste dagene, opplyser FN. FNs Afghanistan-kontor (Unama) ber innstendig makthaverne i Taliban om å beskytte minoriteter i landet. Den afghanske grenen av IS har tatt på seg ansvaret for bombeangrep i Kabul som har vært rettet mot sjiamuslimer fredag og lørdag.

VG - 07 aug 22 kl. 18:49

To «blindpassasjerer» funnet på lasteskip i Hardanger

To blindpassasjerer snek seg om bord på et lasteskip i Vest-Afrika. Etter ti dager uten mat ble de funnet i pumperommet..

NRK - 07 aug 22 kl. 14:37

Kø i Eidfjord

Vest politidistrikt melder om kødannelse ved Sysendammen/Maurset i Eidfjord. Det skal være geiter i veibanen som lager køen..

NRK - 07 aug 22 kl. 13:47

Bil kjørte utfor vei i Aurland

En bil skal ha kjørt utfor en smal vei ved Stegastein på fylkesvei 5627 og ligger på siden. Det skal ikke være fare for å rulle videre. De to som var i bilen har kommet seg ut og nødetater er på vei, melder Vest politidistrikt på Twitter.

NRK - 07 aug 22 kl. 13:47

Bil køyrde utfor vegen ved Stegastein i Aurland

Ein tysk campingbil skal ha køyrt utfor den smale turistvegen på fylkesveg 5627 mellom Aurlandsvangen og Stegastein. – Uhellet skal ha skjedd i den første 180-graderssvingen etter bebyggelsen oppover, opplyser operasjonsleiar Eivind Hellesund i ei pressemelding frå politiet. Bilen ligg på sida, men det skal ikkje vere fare for at bilen rullar vidare.

NRK - 07 aug 22 kl. 07:28

Eksplosjoner hørt nær Jerusalem

Flyalarmen gikk søndag morgen i israelske bosettinger Vest for Jerusalem, opplyser øyenvitner ifølge Reuters. AFP melder at israelsk luftvern har skutt ned to raketter som skal være skutt ut fra Gazastripen. Siden fredag er det skutt over 400 raketter fra Gazastripen mot Israel, men det er ikke meldt om personskader..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com