Terrorister

Wednesday, 17 August, 03:52

Nyheter om Terrorister

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 06:00

Ett år med Taliban

Taliban tok makta i Afghanistan igjen. 15. august 2021 rykket soldater inn i kontorene til regjeringen.

NRK - 08 aug 22 kl. 04:55

Norge kan få asylsøkere fra Sverige

Kurdere i Sverige som frykter forfølgelse eller utlevering til Tyrkia, kan søke asyl i Norge, bekrefter Utlendingsdirektoratet. Sverige og Finland gikk tidligere i sommer med på kravene til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Ifølge Tyrkia har Sverige gått med på å utlevere 73 personer som Tyrkia mener er Terrorister.

NRK - 06 aug 22 kl. 02:06

13 drept i Burkina Faso

Fire soldater og ni sivile er drept av antatte jihadister i den nordlige delen av Burkina Faso, opplyser hæren. Ytterligere 10 personer ble såret i angrepet i Bourzanga-distriktet, mens 34 av angriperne ble drept. – Minst 34 Terrorister er drept, opplyses det fra landets militære hovedkvarter.

Klartale - 02 aug 22 kl. 09:13

Lederen av al-Qaida er drept i droneangrep

Ayman al-Zawahri var lederen av terrorgruppa al-Qaida. USAs president Joe Biden bekreftet mandag kveld at han er drept.– Rettferdigheten har skjedd.

NRK - 30 jul 22 kl. 16:07

Beordrer amerikansk personell hjem fra Mali

Myndigheter i USA har beordret personell som ikke er i beredskap og deres familier til å forlate Mali. Dette på grunn av økt risiko for angrep, opplyser utenriksdepartementet. USA nevner ikke spesifikke trusler mot sine ansatte, men at det er økt fare for vold blant vestlige i landet.

NRK - 22 jul 22 kl. 04:45

17 drept i angrep i Nigeria

Minst 17 mennesker, blant dem fem politibetjenter, er drept i flere angrep i Katsina nordvest i Nigeria, opplyser lokale myndigheter. Området er tilholdssted for mange kriminelle gjenger som går til angrep på landsbyer og dreper og bortfører sivile. Nigerias regjering har erklært gjengene for Terrorister.

Klartale - 21 jul 22 kl. 09:32

Erdogan kaller land i Norden for «terror-reir»

Onsdag sa Recep Tayyip Erdogan at han mener det er et problem med nesten alle land i Norden. De er «terror-reir», sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Jeg har ingen kommentar til det her.

NRK - 21 jul 22 kl. 00:42

Ni sivile drept i rakettangrep i Nord-Irak

Et rakettangrep i Iraks autonome region Kurdistan har drept ni sivile, hvorav flere barn. Irakiske myndigheter klandrer Tyrkia for angrepet. Statsminister Mustafa al-Khadhemi advarte Tyrkia om at irakiske myndigheter mener de har rett til å svare på angrepet, som han kalte et alvorlig brudd på landets suverenitet.

NRK - 19 jul 22 kl. 22:23

Erdogan krever støtte fra Russland og Iran i Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han forventer at Russland og Iran støtter Ankaras kamp mot det han kaller Terrorister i Syria. Uttalelsen kom under et toppmøte i Teheran, der de tre landene er samlet for å snakke om blant annet Syria. De tre landene har ulike geopolitiske interesser i regionen.

NRK - 15 jul 22 kl. 12:41

To universiteter truffet av russiske angrep i Mykolajiv

To universiteter i byen Mykolajiv sør i Ukraina ble truffet av minst ti missiler fredag morgen, ifølge myndighetene i byen. To personer ble såret i angrepet. Det meldte ordfører Oleksandr Sienkevytsj i Mykolajiv på Telegram fredag.

VG - 05 jul 22 kl. 08:07

Den israelske delingsmuren i ferd med å bli en permanent grense

Det er 20 år siden israelerne satte opp delingsmuren de mente skulle hindre palestinske Terrorister i å ta seg inn i Israel. Nå blir gjerdet forsterket og mer permanent..

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:10

Dette krever Tyrkia fra Sverige før de får bli medlem av Nato

Sverige og Finland har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det gjorde de 18. mai.

VG - 30 jun 22 kl. 17:43

Truer med å blokkere svensk Nato-medlemskap om ikke «Terrorister» utleveres

– Sverige har lovet å utlevere 73 Terrorister til Tyrkia, sier Erdogan på Nato-toppmøtet i Madrid..

VG - 30 jun 22 kl. 17:43

Erdogan: – Sverige har lovet å utlevere 73 Terrorister til Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan Erdogan sier Sverige og Finland må oppfylle sine løfter til Tyrkia før hans parlament godkjenner avtalen om medlemskap for de to landene..

Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

NRK - 18 maj 22 kl. 12:13

Erdogan: Bør ikke forvente at Tyrkia godkjenner søknad

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gjentar onsdag beskyldningene mot Sverige der han anklager landet for å huse Terrorister. Erdogan sier i en uttalelse at Sverige ikke bør forvente at Tyrkia godkjenner landets Nato-søknad uten at Sverige returnerer Terrorister, som han uttrykker det. Erdogan har tidligere kommet med lignende uttalelser, der han sikter til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som er terrorstemplet i Tyrkia.

Aftenposten - 24 jun 22 kl. 22:42

Tyrkia vil tømme Syria for Terrorister: – Vil gi Erdogan en stor seier på hjemmebane

Hva vil Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppnå med det?.

VG - 17 maj 22 kl. 10:55

Tyrkias ambassadør: Kaller Norge og Sverige en «trygg havn» for Terrorister

Tyrkias president Erdogan vil ikke ha Sverige og Finland inn i NATO fordi han hevder at de støtter Terrorister. Men Norge er ikke stort bedre, ifølge Erdogans mann i Oslo..

Dagbladet - 16 maj 22 kl. 03:47

Hyller norske høyreekstreme Terrorister

18-åringen, som er siktet for ha drept ti personer i en masseskyting i New York lørdag, skal ha vært inspirert av voldelige høyreekstreme Terrorister - blant dem både Anders Breivik og Philip Manshaus..

Klartale - 08 jun 22 kl. 14:20

Hevder Tyrkia lovet støtte til finsk Nato-søknad

Sauli Niinistö er president i Finland. Han sier avisa lita-Sanomat at han hadde en prat med Recep Tayyip Erdogan 4. april.

NRK - 03 jun 22 kl. 21:48

Stoltenberg i ny samtale med Erdogan

Sverige og Finland var nok en gang tema da Natos generalsekretær Jens Stoltenberg snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på telefon fredag. – Konstruktiv samtale med president Erdogan. Tyrkia er en verdifull alliert og vi berømmer deres innsats for å få meglet fram en avtale om matsikkerhet, skriver Stoltenberg på Twitter fredag kveld.

NRK - 01 jun 22 kl. 13:28

Tyrkia: Erdogan truer med ny offensiv i Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer igjen med å iverksette en ny militæroffensiv mot to kurdiskkontrollerte områder i Nord-Syria. Erdogan sier at offensiven vil være rettet mot kurdiske krigere, som Erdogan har stemplet som Terrorister. De syriskkurdiske styrkene dominerte bakkestyrkene som nedkjempet IS ved hjelp av flystøtte fra blant annet USA.

NRK - 29 maj 22 kl. 13:37

Erdogan står fast ved Nato-nei

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan står fast ved sitt nei til svensk og finsk Nato-medlemskap. Det melder den tyrkiske kringkasteren TRT Haber. Ifølge Reuters skal Erdogan ha gjentatt Nato-budskapet etter retur fra et statsbesøk i Aserbajdsjan lørdag.

NRK - 23 maj 22 kl. 08:37

PKK oppfordrer Norden til ikke å la seg presse

Den kurdiske organisasjonen PKK, som er terrorlistet av EU, oppfordrer Norden til ikke å bukke under for Tyrkias press i Nato-debatten. Tyrkia har krevd at Sverige og Finland tar avstand fra PKK og utleverer personer som er tilknyttet organisasjonen, som Tyrkia mener er Terrorister. Inntil videre blokkerer Tyrkia for svensk og finsk Nato-medlemskap.

VG - 22 maj 22 kl. 20:12

Kreves utlevert til Tyrkia – døde i 2015

Tyrkia krever at Sverige og Finland utleverer 33 personer de mener er Terrorister. En av de som ifølge tyrkiske medier er ettersøkt, har vært død i syv år..

Aftenposten - 20 maj 22 kl. 17:32

Tyrkia vil ikke ha svenskene med i Nato. Et bilde av utenriksministeren forklarer hvorfor.

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkia anklager Sverige og Finland for å huse Terrorister. Men det dreier seg mest om svenskene..

VG - 20 maj 22 kl. 08:27

Erdogans rådgiver til VG: – Sverige har rottet seg sammen med kurdiske Terrorister

President Erdogan står knallhardt på sine steile krav til Sverige og Finland. – Han er veldig bestemt, sier den tyrkiske lederens rådgiver til VG..

Klartale - 18 maj 22 kl. 15:02

Tyrkia skal ha avvist finsk og svensk Nato-søknad i første runde

De fleste ambassadørene til Nato skal ha vært klare til å si ja til å snakke om medlemskap for både Finland og Sverige. Men ifølge avisa Financial Times skal det ha vært ett land som sa stopp i første runde. De skriver at det er Tyrkia.

Aftenposten - 17 maj 22 kl. 13:48

Tyrkias ambassadør kaller Norge en trygg havn for Terrorister

Tyrkia har satt seg på bakbeina når det gjelder svensk og finsk Nato-medlemskap..

NRK - 15 maj 22 kl. 16:40

Stoltenberg om Tyrkias våpenkrav: – Vanskelig problemstilling

Den tyrkiske utenriksminister Mevlut Cavusoglu skal ha klargjort hva landet vil kreve for å støtte svensk medlemskap, ifølge VG : * Sverige må fjerne forbud mot våpeneksport til Tyrkia * Gi sikkerhetsgarantier * Stoppe å støtte Terrorister i landet. Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sier Tyrkias krav til Sverige om å fjerne forbudet mot våpeneksport er en kjent og vanskelig problemstilling. – Det er en problemstilling som har vært oppe flere ganger fra Tyrkias side at noen Nato-land har ulike former for restriksjoner eller begrensninger på våpeneksport til Tyrkia, sier Stoltenberg på spørsmål fra NTB..

NRK - 15 maj 22 kl. 15:26

Tyrkia: Mest skeptisk til Sverige

Den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu har sagt at han ser på Sverige som et større problem når det gjelder Nato-medlemskap enn Finland. – Den finske utenriksministeren er veldig respektfull overfor vår posisjon, men vi ser ikke det samme fra svensk side, sier utenriksminister Mevlut Cavusoglu ifølge den tyrkiske TV-kanalen TRT. Tyrkia har kritisert begge land for å ikke slå ned på det Tyrkia ser på som Terrorister fra det kurdiske partiet PKK..

Aftenposten - 01 maj 22 kl. 21:22

I byen deres gjemmer det seg Terrorister. Men det er først når soldatene ruller inn, at de blir redde.

JENIN, VESTBREDDEN (Aftenposten): Byen ble kalt «martyrenes hovedstad». Så ble det stille..

NRK - 12 apr 22 kl. 20:42

Putin-støttespiller i håndjern

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har publisert et bilde av opposisjonspolitiker Viktor Medvedtsjuk i håndjern. Medvedtsjuk har tette bånd til Vladimir Putin, og er blitt beskyldt for å finansiere Terrorister. Det vil ifølge ukrainske myndigheter si de prorussiske separatistene i Donbas..

NRK - 12 apr 22 kl. 20:42

Viser Putin-støttespiller i håndjern

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har publisert et bilde av opposisjonspolitiker Viktor Medvedtsjuk i håndjern. Medvedtsjuk ble pågrepet i en spesialoperasjon av landets etterretningstjeneste SBU, skriver Zelenskyj. Medvedtsjuk har tette bånd til Vladimir Putin, og er blitt beskyldt for å finansiere Terrorister.

NRK - 02 apr 22 kl. 03:09

Mali hevder å ha drept over 200

Militære i styrker Mali har drept 203 stridende i en operasjon i de sentrale delene av landet, opplyser hæren i landet, ifølge NTB. Operasjonen skjedde i tidsrommet 23 - 31 mars, i et område som er kjent for å tilholdssted for Terrorister. I tillegg til de drepte, ble 51 mennesker arrestert, og store mengder våpen ble beslaglagt, i følge en uttalelse fra hæren..

NRK - 28 mar 22 kl. 20:12

To drept og seks såret i angrep i Israel

CNN melder at Terrorister fra terrorgruppa ISIS drepte to personer og skadet seks i et angrep i byen Hadera, nord for Tel Aviv i Israel mandag. Angrepet kommer samtidig som den israelske utenriksministeren tok imot kolleger fra USA og flere arabiske land til det han kalte et «historisk toppmøte» i Negev-ørkenen. Israels utenriksminister betegnet møtet som «et skremmeskudd rettet mot Iran»..

NRK - 27 mar 22 kl. 21:11

To politifolk skutt og drept i Israel

To politifolk er skutt og drept i et angrep i Hadera i Israel søndag. De to angriperne ble selv skutt og drept etter at de åpnet ild, opplyser israelsk politi. – To Terrorister ankom Herbert Samuel-gaten i Hadera og begynte å skyte på politistyrken der, heter det i en uttalelse fra politiet.

Klartale - 25 mar 22 kl. 10:31

56 drepte etter angrep i Somalia

Al-Shabaab har selv tatt på seg ansvaret for angrepene. De er en islamistgruppe, som av mange også blir regnet som Terrorister. Det var to store angrep.

Klartale - 24 mar 22 kl. 16:30

Derfor er Nato så viktig

Russland krever at Ukraina holder seg utenfor Nato. De følger nøye med når forsvars-samarbeidet øver på krig i Norge. Eller andre steder.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Aftenposten - 18 feb 22 kl. 10:31

«Alt du elsker» utforsker hvorfor noen norske menn blir Terrorister

«Hitler reddet meg», sier en deprimert nynazist i «Alt du elsker». Dramaserien slutter dessverre idet den begynner å bli….

VG - 06 feb 22 kl. 16:30

IS-frykten er vekket

De irakiske spesialstyrkene jakter på IS-Terrorister. VG ble med dem på tokt..

VG - 07 nov 21 kl. 07:09

Stor fare i Afghanistan

Terrorister tilknyttet den såkalte islamske stat (IS) trapper opp angrepene i det Taliban-styrte Afghanistan. Om noen måneder kan de bli i stand til å gjennomføre terror mot andre land..

Klartale - 13 sep 21 kl. 14:00

Kan ha hjulpet terroristene

Flere mener at Saudi-Arabia skal ha vært i kontakt med Terrorister. Pårørende etter terrorangrepet 11. september 2001 krever at hemmelige dokumenter blir offentlig..

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 22:44

Donald Trump kalte stedet et helvete. Hvordan er det gått med bydelen som fostret Europas verste Terrorister?

BRUSSEL (Aftenposten): Vi dro tilbake for å finne svaret..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com