Sunak

Tuesday, 06 June, 02:29

Nyheter om Sunak

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 09 apr 23 kl. 07:02

Sunak markerer fredsavtalen i Nord-Irland

Statsminister Rishi Sunak besøker søndag Nord-Irland i anledning av at det er 25 år siden langfredagsavtalen ble inngått. Sunak kaller det et utrolig øyeblikk i Storbritannias historie. – Avtalen var et kraftfullt eksempel på et folk som gjorde det utenkelige for å skape en bedre fremtid, sa Sunak søndag.

NRK - 08 mar 23 kl. 16:15

Sunak bes om å frigi skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak bes igjen om å offentliggjøre skattemeldingene sine, noe han flere ganger har lovet å gjøre. Sunak sa at han ville legge fram skattemeldingene sine «veldig snart» i spørretimen onsdag. Han lovte først å gjøre dette under toryenes lederkamp i fjor sommer.

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Sunak skattet én million pund over de siste tre årene

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022. Sunak lovet første gang å frigi skattemeldingene sine i forbindelse med partilederkampen som han tapte mot Liz Truss i fjor sommer.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å restarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

Klartale - 24 okt 22 kl. 11:01

Rishi Sunak kan bli statsminister

Storbritannia må ha en ny statsminister etter Liz Truss sluttet. Tidligere statsminister Boris Johnsen har trukket seg fra lederkampen.Rishi Sunak er en sterk kandidat.

NRK - 24 maj 23 kl. 16:17

Sunak vil ikke granske Braverman

torbritannias statsminister Rishi Sunak sier han ikke vil granske innenriksminister Suella Bravermans håndtering av en fartsovertredelse i fjor. – Min avgjørelse er at disse sakene ikke er et brudd på ministerloven, står det i et brev fra Sunak til Braverman onsdag. Sunaks avgjørelse kom etter at han brukte fire dager på å vurdere avsløringene i avisen The Sunday Times , hvor det sto at Braverman hadde bedt tjenestepersoner om å få ta et privat trafikkurs i stedet for med andre for å slippe å få fartsbot og prikker på førerkortet etter at hun ble tatt i råkjøring i fjor sommer.

NRK - 21 maj 23 kl. 08:04

Sunak: pilottrening av ukrainere starter til sommeren

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sa opptreningen av ukrainske piloter starter til sommeren. Han understreket at Storbritannia vil støtte Ukraina med det de trenger av luftvåpen framover. USAs president Joe Biden ga tidlig søndag morgen klarsignal til at Ukraina kan få F-16-fly.

NRK - 28 feb 23 kl. 11:09

Sunak i Nord-Irland for å selge ny avtale med EU

Storbritannias statsminister Rishi Sunak er i Nord-Irland for å selge en ny avtale med EU. – Det handler om hva som er best for befolkningen i Nord-Irland, sier Sunak. Avtalen ble lagt frem av Sunak og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen mandag kveld.

NRK - 08 feb 23 kl. 12:21

Zelenskyj er på plass i England - ble tatt imot av statsminister Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har landet i Storbritannia, der han skal ha møter med statsminister Rishi Sunak. Sunak la selv ut det første bildet fra besøket på sin twitterkonto klokken 11.48.

NRK - 25 maj 23 kl. 11:05

Rekordinnvandring til Storbritannia

Innvandringen til Storbritannia nådde et rekordnivå på 606.000 personer i 2022, viste offisielle tall torsdag. Målet på innvandringen er et nettotall, det vi si fratrukket dem som forlot landet.

NRK - 22 maj 23 kl. 06:29

Kina ber Storbritannia slutte med baksnakking

Kinas ambassade ber Storbritannia dempe språkbruken etter at statsminister Rishi Sunak kalte dem en sikkerhetstrussel. Sunak uttalte under G7-toppmøtet at Kina den største hemskoen for verdens sikkerhet og velstandsutvikling, men at andre ledende nasjoner likevel ikke burde bryte båndene med dem. Søndag svarte Kinas ambassade i Storbritannia.

NRK - 20 maj 23 kl. 17:22

Zelenskyj takker Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har takket den britiske statsministeren for støtten til å stable på beina en koalisjon for å skaffe vestlige kampfly. Zelenskyj møtte Rishi Sunak på sidelinjen av G7-landenes toppmøte i den japanske byen Hiroshima. – Jeg takket ham for lederskapet Storbritannia har tatt i den internasjonale kampflykoalisjonen, skriver Zelenskyj på sin Telegram-konto.

E24 - 19 maj 23 kl. 13:32

Sunak og kona tapte 2,7 milliarder kroner i fjor

Storbritannias statsminister Rishi Sunak og hans kone Akshata Murty mistet over 200 millioner pund av formuen sin i løpet av 2022, ifølge Sunday Times..

Klartale - 06 jul 22 kl. 09:15

Nytt bråk kan bety slutten for Boris Johnson som statsminister

Rishi Sunak og Sajid Javid var to av de som sa de vil slutte. Sunak har vært finansminister. Javid har vært helseminister.

NRK - 12 mar 23 kl. 06:10

Britenes statsminister ber BBC og Lineker rydde opp

BBCs fotballsendinger i helgen er kraftig redusert som følge krangelen rundt Gary Lineker. Statsminister Rishi Sunak ber partene ordne opp på en ryddig måte. BBC bekreftet fredag at Lineker ikke vil lede det populære fotballprogrammet «Match of the Day» inntil videre som følge av at han har uttalt seg kritisk om britiske myndigheters asylpolitikk.

NRK - 10 mar 23 kl. 11:58

Macron og Sunak møtes for å diskutere forholdet etter brexit

Frankrikes president Emmanuel Macron og britenes statsminister Rishi Sunak møtes for å snakke om hvordan de kan fikse det anspente forholdet etter brexit. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor. Macron og Sunak skal blant annet diskutere hvordan landene kan styrke sine militære og forretningsmessige bånd.

NRK - 04 maj 23 kl. 07:25

Kommunevalg i Storbritannia – ventes tap for de konservative

Det er ventet at Storbritannias statsminister Rishi Sunak og hans konservative parti vil lide store tap i kommunevalget i England torsdag. Valget blir første gang Sunak møter velgerne siden han inntok statsministerposten etter noen kaotiske uker i oktober i fjor. Storbritannia går nå gjennom den verste levekostnadskrisen på mange tiår, og kommunevalgene ventes å vise hva velgerne mener om de store partiene i landet foran parlamentsvalget.

NRK - 27 feb 23 kl. 16:39

Sunak: Ny Nord-Irland-avtale sikrer fri handel i Storbritannia

Storbritannia og EU har inngått en ny avtale som skal løse den betente striden tilknyttet den såkalte Nord-Irland-protokollen i kjølvannet av brexit. Storbritannias statsminister Rishi Sunak og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen møtte pressen i England mandag ettermiddag for å kunngjøre enigheten. – Vi har endret den opprinnelige protokollen, sa Sunak da han presenterte det han beskriver som det nye Windsor-rammeverket.

NRK - 24 feb 23 kl. 00:34

Sunak ber om raskere våpenhjelp til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak kommer fredag til å be G7-landene om å gi Ukraina våpen raskere. Dette kommer fram i en uttalelse som 10 Downing Street har sendt ut, melder AFP. – For at Ukraina skal vinne denne krigen, og for at denne dagen skal komme raskere, må de få en avgjørende fordel på slagmarken.

NRK - 17 apr 23 kl. 14:06

Sunak etterforskes av Parlamentet

Storbritannias statsminister Rishi Sunak etterforskes av Parlamentets ombud for normer. Etterforskningen ble satt i gang tidligere i april. Ifølge en melding som er lagt ut på Parlamentets nettsider, er årsaken til etterforskningen spørsmål rundt flagging av interesser.

NRK - 01 dec 22 kl. 21:36

Rishi Sunak: Vi må reagere på all rasisme

Storbritannia sin statsminister Rishi Sunak vedgår at han sjølv har opplevd rasisme. Sunak er fødd og oppvaksen i Storbritannia i ein familie med indiske røter. Han er den fyrste britiske statsministeren med ikkje-kvit bakgrunn.

Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

NRK - 14 jan 23 kl. 09:35

Rishi Sunak kaller Iran for et barbarisk regime etter henrettelse

Storbritannias statsminister Rishi Sunak fordømmer Irans henrettelse av iransk-britiske Alireza Akbari og kaller den for grusom og feig. – Jeg er forferdet over henrettelsen av den britisk-iranske statsborgeren Alireza Akbari i Iran. Dette var en grusom og feig handling, utført av et barbarisk regime uten respekt for menneskerettighetene til sitt eget folk, skriver Sunak på Twitter.

NRK - 16 maj 23 kl. 21:23

Lovar internasjonal koalisjon for kampfly til Ukraina

Regjeringssjefane i dei 43 medlemslanda i Europarådet er samla for toppmøte i Reykjavík på Island. Der kjem britiske Rishi Sunak og nederlandske Mark Rutte med lovnad om ein internasjonal koalisjon som skal syte for forsvarsevne i lufta, melder AFP. – Statsministrane har blitt einige om å bygge ein internasjonal koalisjon for å støtte Ukraina med kampfly, alt frå trening til anskaffing av F16-jagarfly, heiter det i ei fråsegn frå det britiske statsministerkontoret..

NRK - 09 nov 22 kl. 14:01

Sunak angrer på utnevnelsen av mobbeanklagede Gavin Williamson

Rishi Sunak sier han angrer på at han utnevnte Gavin Williamson til den britiske regjeringen. Williamson trakk seg fra regjeringen tirsdag etter mobbeanklager. Statsminister Sunak sier han ikke var klar over mobbeanklagene da han utnevnte Williamson til regjeringen.

NRK - 15 maj 23 kl. 08:42

Zelenskyj til London i dag

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiser mandag til London for å møte statsminister Rishi Sunak. Zelenskyj kom søndag kveld til Paris, der han blant annet møtte president Emmanuel Macron. Før dette har hans seneste utenlandstur brakt ham til Roma, Berlin og Aachen.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:25

Storbritannias og Rwandas ledere om menneskesmugling

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. De to snakket sammen på telefon, og begge har forpliktet seg til å sikre at dette viktige partnerskapet blir vellykket, heter det i en uttalelse fra den britiske statsministerens kontor. Sunak og Kagame diskuterte også den stadig økende volden i Kongo og internasjonal innsats for å få til en fredelig løsning der, heter det videre.

NRK - 07 mar 23 kl. 01:06

Lederne i Storbritannia og Rwanda diskutere migrasjonssamarbeid

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. Sunak og Kagame snakket sammen på telefon der også den økende volden i Kongo var et tema. Samtalen fant sted kvelden før den britiske regjeringen skal legge frem et lovforslag om å utvise alle som ankommer Storbritannia i småbåter og gi dem livslangt forbud mot å bosette seg i landet, melder NTB..

NRK - 07 maj 23 kl. 15:58

Britene feirer med gatefester og konsert

Titusener av briter deltar søndag i gatefester over hele Storbritannia for å feire kroningen av kong Charles og dronning Camilla. I løpet av søndagen er det planlagt over 67.000 såkalte Big Lunches, der naboer kommer sammen for å spise og feire.

NRK - 27 okt 22 kl. 21:21

Rishi Sunak får kjeft for å droppe klimatoppmøtet

Storbritannias ferske statsminister Rishi Sunak får kritikk etter at det ble kjent at han dropper å reise til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt i november. En talsmann for Sunak sa torsdag at statsministeren velger å bli hjemme på grunn av «presserende hjemlige forpliktelser», det til tross for at han tidligere denne uken lovte å prioritere klima og miljø høyt. Sunaks beslutning kommer samme dag som FN la fram en rapport som konkluderer med at den globale oppvarmingen trolig blir på om lag 2,6 grader i løpet av dette århundret.

Klartale - 25 okt 22 kl. 12:40

Rishi Sunak er ny statsminister

42 år gamle Rishi Sunak ble utnevnt som Storbritannias statsminister tirsdag. Det var Kong Charles som utnevnte ham. Og det skjedde under et møte med kongen rundt 12-tiden.

NRK - 25 okt 22 kl. 12:34

Rishi Sunak er utnevnt til Storbritannias nye statsminister

42 år gamle Rishi Sunak er formelt utnevnt til Storbritannias 57. statsminister. Han er landets første statsminister med indisk bakgrunn.

E24 - 27 feb 23 kl. 16:10

Sunak: – Vi har fjernet enhver form for grense i Irskesjøen

EU og Storbritannia er enige om en ny Nord-Irland-protokoll som fjerner enhver form for grense i Irskesjøen, ifølge statsminister Rishi Sunak..

NRK - 27 feb 23 kl. 15:24

BBC: Enighet om Nord-Irland-protokollen

BBC melder at EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og statsminister Rishi Sunak er blitt enige. Det samme gjør nyhetsbyrået Reuters. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for å ha samtaler med Sunak om den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

NRK - 27 feb 23 kl. 13:59

EU-sjefen på plass i London for Brexit-samtaler

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i London for det som omtales som avsluttende samtaler for den omstridte Nord-Irland-protokollen. – Jeg er glad for å være i Storbritannia i dag for å møte statsminister Rishi Sunak, skriver EU-sjefen på Twitter mandag ettermiddag. Sunak og von der Leyen skal etter planen møtes til det som omtales som «avsluttende samtaler» rundt den omstridte Nord-Irland-protokollen, som har vært et stridstema etter at Storbritannia stemte for å forlate EU i 2016..

NRK - 26 feb 23 kl. 20:45

Von der Leyen til London for brexitsamtaler om Nord-Irland

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen drar mandag til London for å møte Rishi Sunak for å komme til en enighet om en tollavtale om Nord-Irland. Ifølge Reuters har de mål om å ferdigstille den såkalte Nord-Irland-protokollen. I en felles uttalelse fra Storbritannia og EU heter det at von der Leyen og Sunak vil komme sammen for å jobbe mot en «felles og praktiske løsninger for rekken av komplekse utfordringer rundt protokollen».

NRK - 23 okt 22 kl. 00:13

BBC: Sunak leder over Johnson

Tidligere finansminister Rishi Sunak leder over eks-statsminister Boris Johnson når det gjelder oppslutning blant de konservative folkevalgte, skriver BBC. Sunak skal ha samlet støtte fra 128 representanter, mens Johnson har støtte fra 53, i spørsmålet om hvem som skal bli ny partileder, og dermed ny statsminister etter Liz Truss. Penny Mordaunt har støtte fra 23 representanter.

NRK - 21 okt 22 kl. 23:40

Rishi Sunak nådde milepæl

Tidligere finansminister Rishi Sunak har fått støtte fra 100 medlemmer av det konservative Tory-partiet, og er dermed klar for å bli med i avstemningen om hvem som blir ny partileder, og dermed statsminister. Det melder nyhetsbyrået AFP. – Jeg er beæret over å være Tory-representant nummer 100 som stiller meg bak Rishi Sunak, tvitrer backbencheren Tobias Elwood.

NRK - 25 apr 23 kl. 17:30

Storbritannias første evakueringsfly har dratt fra Sudan

Storbritannias første evakueringsfly har forlatt Sudan. Det er ventet flere fly natt til onsdag, opplyser en talsperson for statsminister Rishi Sunak, ifølge Reuters..

NRK - 20 feb 23 kl. 15:12

Storbritannias statsminister kritiserer Roald Dahl-endringer

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har meldt seg på i debatten om endringene i Roald Dahls bøker. Han synes ikke noe om oppdateringene. Sunak er av dem som ikke har noe til overs for at kjente barnebøker som «Heksene» og «Charlie og sjokoladefabrikken» får en delvis endret språkdrakt, melder BBC.

NRK - 23 apr 23 kl. 14:26

Britiske diplomater evakuert fra Sudan

Britiske diplomater og deres familiemedlemmer har evakuert fra Sudan, i det som blir omtalt som en «kompleks og rask» operasjon. Det bekrefter Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Det melder BBC..

Aftenposten - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive..

E24 - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive. Men en ny avtale er ennå ikke klar..

NRK - 05 aug 22 kl. 01:44

Sunak vant debatt med Liz Truss

I en TV-debatt i London torsdag kalte Rishi Sunak rivalen Liz Truss' forslag om skattekutt uansvarlig. En måling etter debatten viste at Sunak vant. Håndteringen av økonomien var det store stridspunktet i torsdagens debatt mellom de to kandidatene til å bli ny leder i det konservative parti og dermed Storbritannias neste statsminister.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com