Strengere

Tuesday, 17 May, 00:16

Nyheter om Strengere

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 13 maj 22 kl. 11:12

Flertall på Stortinget for Strengere regulering av matpriser

En samlet opposisjon på Stortinget sikrer flertall for å regulere innkjøpsprisene i dagligvarehandelen Strengere, melder….

VG - 09 maj 22 kl. 15:41

Nye beregninger for Oslo: Kan få Strengere vanntiltak til sommeren

Én uke etter at Oslo kommune ba innbyggerne om å redusere vannforbruket, gir tallene positive signaler. Samtidig er beregningene for når vi kan få Strengere vanntiltak fremskyndet, og folk bes om å fortsette dugnaden..

Klartale - 02 maj 22 kl. 15:28

Utvalg vil ha Strengere regler på goder for politikere på Stortinget

Politikere har mange goder. Blant dem er gratis leilighet om du bor langt unna Oslo. De siste årene har noen blitt tatt i å utnytte seg av dette.

NRK - 28 mar 22 kl. 11:13

Huseierne ønsker Strengere kontroll

Forbrukerorganisasjonen Huseierne mener det må bli Strengere krav til kartlegging av og kontroll med risikoutsatte boområder. Det opplyser Huseierne etter at Gjerdrum-utvalget mandag la fram siste del av sin rapport etter skredet som kostet ti mennesker livet i Gjerdrum i 2020. – Boligeiere må kunne være trygge i boligene sine.

E24 - 22 apr 22 kl. 06:20

Klesbransjen kan vente seg Strengere miljøkrav

Klesbransjen må forberede seg på å ta større ansvar for at ikke brukte og usolgte klær havner rett på søppeldynga. Stortinget vil ha Strengere krav..

Klartale - 10 maj 22 kl. 16:30

Slik gjør du bunaden klar til 17. mai

BUNAD: Bunad fra Hardanger. 17. mai nærmer seg. Etter to år med pandemi skal mange børste støvet av bunaden.

Klartale - 10 maj 22 kl. 10:48

Stortinget dekket reiser uten bevis for at folk hadde reist

Den eneste kravet var at politikerne skrev under på at det hadde vært en tjenestereise. Da fikk de betalt uten å gi fra seg noe mer informasjon om reisen. Det skriver Adresseavisen.

Klartale - 10 maj 22 kl. 10:48

Politikere fikk dekket reiser uten bevis for selve reisen

Den eneste kravet for å unngå kravet, var at politikerne måtte skrive under på at det hadde vært en tjenestereise. Da fikk de betalt uten å gi fra seg noe mer informasjon om reisen. Det skriver Adresseavisen.

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener tilgang til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at tilgang til trygge aborter redder liv.

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:55

Protestene hjalp lite – Nordic Mining får drive gruve

Politiet fjernet flere personer torsdag. Folk raser mot Nordic Minings prosjekt. Det skjer ved Førdefjorden i Vestland.

NRK - 03 maj 22 kl. 13:22

Ulv skutt i Løten

En hannulv på 47,5 kilo ble tirsdag skutt under skadefelling i Løten kommune i Innlandet. Det bekrefter leder for det kommunale fellingslaget Thomas Palerud overfor NTB tirsdag. – Ulven ble tatt klokken 8.

VG - 03 maj 22 kl. 11:09

Dramatisk tilbakeslag

Donald Trump lovet sine velgere en ny og Strengere abortlovgivning. Nå ser de ut til å få det..

Dagbladet - 02 maj 22 kl. 20:59

Får ikke sove: - Terror

For beboere på Nesodden utafor Oslo byr russefeiringen på uker med søvnmangel. Nå ønsker de Strengere regulering av støynivå..

NRK - 01 maj 22 kl. 04:59

Beijing med nye koronarestriksjoner

Det innføres Strengere koronarestriksjoner i Kinas hovedstad Beijing, blant annet ytterligere krav til testing. Innstrammingene ble kunngjort i det storbyen startet den fem dager lange markeringen av arbeidernes dag. Fra 5.

NRK - 22 apr 22 kl. 17:43

Baltiske land vil ha sterkere tilstedeværelse av Nato

Lederne i Estland, Lativa og Litauen ber Nato om å styrke nærværet i Baltikum i kjølvannet av Russlands invasjon i Ukraina. De tre EU-landene er alle medlemmer av forsvarsalliansen. Samtidig er de også tidligere sovjetstater.

Aftenposten - 22 apr 22 kl. 06:20

Klesbransjen kan vente seg Strengere miljøkrav

Klesbransjen må forberede seg på å ta større ansvar for at ikke brukte og usolgte klær havner rett på søppeldynga..

Klartale - 19 apr 22 kl. 13:35

Svensk parti kan tjene på uro, tror ekspert

Det har vært mye bråk og uro i Sverige de siste dagene. Årsaken er en dansk politier som heter Rasmus Paludan. Han er høyre-ekstremist og har hatt valgmøter den siste uka.

NRK - 18 mar 22 kl. 07:58

Vil ha makspris på strøm

Rødt-politiker Sofie Marhaug mener regjeringen nå må revurdere synet på makspris på strøm. – Vi mener at man må innføre en makspris på strøm på 35 øre, sammen med oppdekningsplikt og Strengere eksportreguleringer med Strengere krav til standen i kraftmagasinene. Konkurransedirektør Tina Søreide advarer mot negative konsekvensene.

Klartale - 13 apr 22 kl. 12:22

Nå starter snart bålforbudet

Bålforbudet starter fredag 15. april. Det varer fram til 15.

Dagbladet - 08 apr 22 kl. 08:11

Nådeløs tale: Klikker på sanksjoner

I en tale til EU-parlamentet går det ei kule varmt for det belgiske parlamentsmedlemmet Guy Verhofstadt, som etterlyser mye Strengere sanksjonspakker mot Russland..

NRK - 07 apr 22 kl. 12:14

Portforbud i Hostomel og Butsja

Et ukelangt portforbud er innført i Hostomel og flere andre steder i og rundt Butsja like utenfor Ukrainas hovedstad Kyiv. Vadym Denysenko, som er rådgiver for Ukrainas innenriksminister, sier det er to grunner til at portforbudet innføres, melder CNN. – Den første grunnen er minerydding.

NRK - 05 apr 22 kl. 20:17

Seks gutter kjent skyldig i gjengvoldtekt – dømt til fengsel

Seks gutter som på gjerningstidspunktet var 15 og 16 år gamle, er av Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i grov voldtekt eller medvirkning til dette, skriver NTB. To av guttene medvirket til voldtekten ved å ta med seg fornærmede til et skur i et skogholt, hvor de overlot henne forsvarsløs til resten av vennegjengen. Tre av guttene brukte vold og trusler for å skaffe seg seksuell omgang med jenta, som da var 15 år.

NRK - 04 apr 22 kl. 02:05

Ukraina: Nye EU-sanksjoner er ikke nok

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba mener nye EU-sanksjoner mot Russland vil være «utilstrekkelige» og krever Strengere tiltak. Kuleba sier at han har sett utkastet til EUs nye straffetiltak, og at «slik det står nå er det et utilstrekkelig svar på Russlands krigsforbrytelser og russisk aggresjon»..

Klartale - 03 apr 22 kl. 06:00

Kan disse demokratiene reddes?

Flere av lederne i land med strengt styre holder valg i år. Ungarns statsminister Viktor Orbans Ungarn er først ute. Ungarerne skal søndag velge om regjerings-partiet Fidesz skal fortsette å styre landet.

NRK - 01 apr 22 kl. 00:45

Strengere koronanedstengningen i Shanghai

Innbyggere øst i Shanghai som håpte å komme ut av hjemmene sine etter fire dager torsdag, har fått dårlige nyheter. Noen må bli hjemme i minst ti dager til. Ni timer før nedstengningen i øst skulle ta slutt klokka 5 fredag morgen, ble nye restriksjoner kunngjort.

NRK - 30 mar 22 kl. 15:37

Melbye vil stenge norske havner for russiske skip

Venstre-leder Guri Melby mener Norge bør imøtekomme Zelenskyjs ønske om å nekte russiske skip å legge til havn. – Norge kan gå foran og gjøre det, eller så kan vi i det minste ta initiativ til at Europa skal stå sammen om å stenge sine havner, sier Melby til NTB. Hun fortsetter: – Det er mye som tyder på at sanksjonene så langt ikke er sterke nok og at det fortsatt går for mye varer, olje og gass ut og inn av Russland til at vi greier å stoppe pengestrømmene.

NRK - 22 mar 22 kl. 19:44

Varsler flere sanksjoner mot Russland

Vestlige land kommer torsdag til å kunngjøre enda en runde med sanksjoner mot Russland, opplyser Det hvite hus. De skal også sikre at sanksjonene ikke omgås. Fra før av har USA og europeiske land innført svært harde økonomiske sanksjoner mot Russland etter invasjonen av Ukraina.

NRK - 19 feb 22 kl. 05:04

Vil slå hardere ned på overgrep

Helsepersonell som blir tatt for seksuell utnyttelse av pasienter kan vente seg Strengere reaksjoner fra Statens helsetilsyn. De varsler Strengere kontroll og flere politianmeldelser i saker der helsepersonell blir tatt for seksuell utnyttelse av pasienter, skriver VG. Tilsynet ber også i en ny rapport Helse- og omsorgsdepartementet om å utrede behovet for at helsepersonell kan bli fratatt autorisasjonen for livstid..

NRK - 08 mar 22 kl. 13:34

Regjeringen foreslår Strengere lov om trakassering

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil endre arbeidsmiljøloven for å hindre trakassering på arbeidsplasser. Forslaget ble sendt på høring tirsdag, på kvinnedagen 8. mars.

NRK - 02 mar 22 kl. 20:55

Blinken: Angrep på et Nato-medlem er et angrep på alle

På en pressekonferanse onsdag kveld, understreket USAs utenriksminister at de vil forsvare hver millimeter av Nato-territorium. – Angrep på et Nato-medlem er et angrep på alle Nato-land. Blinken sa de holder alle diplomatiske kanaler åpne.

E24 - 22 feb 22 kl. 20:27

Biden varsler Strengere sanksjoner mot Russland enn i 2014

USA innfører sanksjoner mot russisk statsgjeld og støtter Tysklands stans av Nord Stream 2..

E24 - 19 feb 22 kl. 14:39

Beyonder-sjefen har beklaget overfor aksjonsgruppen

Å ødelegge noe som noen andre eier, er straffbart. Straffen kan bli Strengere om skadeverket hindrer ytringsfriheten, mener eksperter..

VG - 18 feb 22 kl. 16:21

Helsetilsynet skjerper reglene: Vil politianmelde flere saker

Statens helsetilsyn varsler Strengere kontroll og flere politianmeldelser i saker der helsepersonell blir tatt for seksuell utnyttelse av pasienter..

NRK - 18 feb 22 kl. 12:40

Får kritikk etter dødsulykke

Færder kommune får kritikk etter dødsulykken på Nøtterøy der en søppelbil rygget på en kvinne i november 2020. Havarikommisjonen konkluderer med at kommunen ikke har fulgt opp hvordan trafikksikkerheten ved renovasjon skal være. Norsk Gjenvinning som utførte søppeltømmingen, kritiseres for dårlig sikkerhetskartlegging og opplæring av mannskapene.

Aftenposten - 16 feb 22 kl. 10:32

Lei klesbransjens grønnvasking: Vil stille Strengere krav

Høyre vil ta et oppgjør med klessløseri og grønnvasking i tekstilbransjen..

E24 - 16 feb 22 kl. 10:32

Lei klesbransjens grønnvasking: Vil stille Strengere krav

Høyre vil ta et oppgjør med klessløseri og grønnvasking i tekstilbransjen. – Mange næringer er i gang med en stor omstilling, men kles- og tekstilbransjen henger etter, sier Mathilde Tybring-Gjedde (H)..

E24 - 14 feb 22 kl. 09:14

Regjeringen vil stramme inn igjen på taxinæringen

Regjeringen vil stramme inn igjen på drosjenæringen og blant annet stille Strengere kompetansekrav. Høyre mener de vil gjøre det dyrere..

NRK - 10 feb 22 kl. 14:37

Pårørende kan bli bedt om å hjelpe

Pårørende til syke og pleietrengende i Kristiansand kan bli bedt om å hjelpe til med å ta vare på sine nære. Årsaken er høyt sykefravær i kommunen. Sykefraværet blant de ansatte i helse og mestring er nå så høyt at enkelte avdelinger må prioritere oppgaver Strengere enn normalt, skriver kommunen i en pressemelding torsdag.

VG - 10 feb 22 kl. 09:41

SV og Rødt inngår «allianse»: – Vi står opp for folkemeningen

Til venstre for regjeringen har to partier snakket sammen, og funnet ut at de har mer til felles enn de kanskje skulle trodd. Rødt og SV varsler flere forslag for å få på plass Strengere regler for private aktører i velferdstjenester..

Aftenposten - 03 feb 22 kl. 12:12

«Reguleringskrøll» får skylden for rekorden

Strengere regler gjør at færre boliger er ute for salg. Det presser boligprisene opp, sier sjeføkonom om rekordprisene i….

E24 - 03 feb 22 kl. 11:29

«Reguleringskrøll» får skylden for boligpris-rekord

Strengere regler gjør at færre boliger er ute for salg. Det presser boligprisene opp, sier sjeføkonom om rekordprisene i januar..

NRK - 25 okt 21 kl. 01:46

Labour vil ha Strengere smittevern

Labour-partiet i England vil ha Strengere smitteverntiltak og utvidet bruk av hjemmekontor og munnbind, skriver BBC. Partiet oppfordrer regjeringen til å sette i verk Plan B med raskere vaksinering og nye, strenge tiltak for å stoppe smitteøkningen..

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:46

Fikk lengste straff for drapet på ekskona

En mann drepte ekskona og hennes nye kjæreste i fjor. 43-ingen brukte kniv til å angripe de to menneskene i en leilighet i Bergen. Mannen varslet selv politiet etter drapene.

VG - 08 nov 21 kl. 19:18

Alec Baldwin krever politi på filmsett

Etter den tragiske ulykken som kostet en fotograf livet, etterlyser Alec Baldwin Strengere sikkerhetstiltak ved bruk av våpen på filmsett..

VG - 08 nov 21 kl. 10:58

Skuffet over munnbind-bruken i Trondheim: – Det var ikke bra

Trondheim kommune truet med Strengere tiltak hvis etterlevelsen av munnbind-anbefalingene ikke ble bedre i helgen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt