Stavanger Aftenblad

Wednesday, 17 August, 04:26

Nyheter om Stavanger Aftenblad

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 23:45

Kvinne erkjenner ikke straffskyld for knivstikking i Stavanger

Kvinnen i 20-årene som er siktet i tilknytning til knivstikking i Stavanger søndag kveld, erkjenner ikke straffskyld. En langvarig konflikt skal være bakgrunnen for at en mann ble knivstukket flere ganger i ryggen på Hundvåg søndag kveld, skriver Stavanger Aftenblad. Kvinnen ble pågrepet sammen med en mann i 30-årene og siktet for grov kroppsskade.

NRK - 11 aug 22 kl. 17:49

Stavanger Aftenblad: Lastebilsjåfør erkjenn ikkje straffskyld

Lastebilsjåføren som er sikta etter dødsulykka sør for Jørpeland torsdag erkjenn ikkje straffskyld, fortel sjåføren sin forsvarar Sigurd Rønningen til Stavanger Aftenblad. – Han erkjenn ikkje straffskyld. Min klient meiner dette er ei tragisk ulykke.

NRK - 09 aug 22 kl. 14:21

Mann fikk 200.000 kroner i bot for kjøring i ruset tilstand

En mann i 50-årene er dømt til 200.000 kroner i bot og 14 dagers betinget fengsel for å ha kjørt i Stavanger sentrum ruset på amfetamin og diazepam. Det var en formiddag i september i fjor at mannen ble stoppet av politiet i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:02

Valdshending i Stavanger: Først og fremst vald med slag

Valdshendinga i Stavanger tidlegare i ettermiddag handlar først og fremst om vald med slag, melder NTB. Politiet har kontroll på dei involverte. Ein person vart lettare skadd, og er på sjukehus.

NRK - 19 timer siden

Tiltalt for kidnapping og ran

Fire menn i 20-årene er tiltalt for frihetsberøvelse og ran av en mann i Stavanger i september 2020. Hendelsen skal ha skjedd på Bryne, hvor en mann ble kidnappet i en bil og kjørt til Tasta, hvor han ble truet med vold og vanntortur, melder Stavanger Aftenblad. Ifølge tiltalen ble fornærmede truet med vold, blant annet med å få kuttet av fingrene, om han ikke oppga brorens adresse i byen.

NRK - 11 aug 22 kl. 13:59

Lastebilsjåfør siktet etter 19-åring omkom i rulleskiulykke i tunnel

En lastebilsjåfør er siktet etter at en 19 år gammel kvinne omkom i en rulleskiulykke i en tunnel, opplyser politiet i Sør-Vest til Stavanger Aftenblad. Kvinnen ble fraktet til Stavanger universitetsykehus med luftambulanse, men livet sto ikke til å redde..

NRK - 10 aug 22 kl. 10:52

Vipps kan ha avslørt overgriper på nett

En 31 år gammel mann skal ha overført flere tusen kroner til mindreårige jenter. I retur fikk han ved flere anledninger seksualiserte bilder og filmer av jentene. Overføringene ble gjort via Vipps, og det var Vipps som varslet politiet, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 09 aug 22 kl. 12:44

Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot stedøtre

En mann i 60-årene må i september møte i Sør-Rogaland tingrett tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter under 14 år på midten av 2000-tallet. De to fornærmede jentene var under 14 år da overgrepene skal ha skjedd, og begge var tidligere stedøtre av mannen, skriver Stavanger Aftenblad. Ifølge tiltalen er en av jentene blitt utsatt for gjentatt overgrep, mens påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at han ved ett tilfelle også forgrep seg på den andre.

NRK - 30 jun 22 kl. 17:12

Taxisjåfør dømt for seksuelt overgrep mot psykisk utviklingshemmet

En taxisjåfør er dømt til fengsel for seksuelt overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne i Stavanger. 55-åringen, som er fra Stavanger, er i Sør-Rogaland tingrett dømt til to år og to måneders fengsel for å ha utnyttet en persons psykiske utviklingshemming til å skaffe seg sex, skriver Stavanger Aftenblad. Han er også fradømt retten til å kjøre drosje i to år og seks måneder.

NRK - 05 aug 22 kl. 07:29

Svært giftig plante sprer seg i Rogaland

De som spiser landøyda kan få akutt leversvikt. Planten kan føre til død hos både mennesker, skriver Stavanger Aftenblad. Statsforvalteren har tidligere beskrevet den gule planten som et økende problem i fylket, og oppfordrer alle til å registrere forekomsten av den..

NRK - 31 jul 22 kl. 11:22

Tog rev ned kjøreledning

Strekningen mellom Bryne og Sandnes er stengt etter at en kjøreledning er revet ned. Det er nå buss for tog. – Toget gikk som vanlig fra Sandnes.

NRK - 27 jul 22 kl. 15:28

Brannen i gjenvinningsanlegget i Sandnes

Interne undersøkelser viser at brannen i gjenvinningsanlegget IVAR i Sandnes startet i en papirhaug som ble kildesortert i en husholdning, opplyser selskapet. Samtidig presiserer IVAR i en melding til eierne at de ikke foreløpig har kunnskap til å spekulere i brannårsak, men at husholdningsavfall kan inneholde flere brannfarlige ting, som batterier. I meldingen tas det også forbehold om at bildet kan endre seg etter hvert som de får flere opplysninger, skriver Stavanger Aftenblad, som har fått tilgang til meldingen.

NRK - 11 jun 22 kl. 14:31

Koronautbrudd på hjerteavdeling i Stavanger

Åtte pasienter og én ansatt på hjerteavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus er smittet av koronaviruset. Ingen av dem er blitt alvorlig syke. Koronautbruddet er på den subakutte hjerteavdelingen, skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 29 jun 22 kl. 18:38

Tengs-sikta nektar å snakke om Jørgensen-saka

Mannen som er sikta for drapet på Birgitte Tengs i 1995 nektar å snakke om Tina Jørgensen-saka før han får tilgang på etterforskingsdokumenta, melder Stavanger Aftenblad. Politiet mistenker at mannen i 50-åra også kan stå bak drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000. I går vart det kjent at politiet si etterforsking av drapet på Tengs ikkje blir ferdig før sommarferien.

NRK - 17 jul 22 kl. 09:53

Mann siktet for voldtekt i Sandnes

En mann i 40-årene ble lørdag pågrepet og siktet for voldtekt på en adresse i Sandnes. Voldtekten skal ha skjedd natt til lørdag, skriver Stavanger Aftenblad. Det er foreløpig ikke gjort noen avhør av den siktede, og derfor er det ikke klart hvordan mannen stiller seg til siktelsen..

NRK - 28 jun 22 kl. 14:14

Dømt til fengsel etter restaurant-skudd

En 36 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til ett år og ti måneders fengsel for skytinga på restauranten Los Tacos i Stavanger i desember 2020. Det skriver Stavanger Aftenblad. Skuddet gikk av da tiltalte skulle rette på en pistol han hadde i lomma.

Klartale - 11 jul 22 kl. 08:45

Politiet mener det er beklagelig

Stavanger Aftenblad har sett gjennom sakene til Sør-Rogaland tingrett. Der viser det seg at én av fire har fått mildere straff som følge av saken har tatt lang tid å behandle. Slik har det vært i 85 av 361 saker.

NRK - 30 apr 22 kl. 16:23

Stavanger Aftenblad: Mann døde etter knivstikking

Mannen i 20-årene som ble knivstukket i Sandnes onsdag, døde lørdag på Stavanger Universitetssjukehus. Det skriver Stavanger Aftenblad..

Klartale - 07 jul 22 kl. 09:48

Flere norske aviser slet etter mulig dataangrep

Schibsted eier flere av de største avisene i Norge. Onsdag skal blant annet aviser som VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad vært ute av drift. Det meldte Bergensavisen.

NRK - 07 jul 22 kl. 05:08

Speidere funnet i god behold i Ryfylke

Det ble satt i gang en leteaksjon da seks speidere ikke kom til et sjekkpunkt i Forsand kommune. De ble funnet i god behold etter å ha tatt seg inn i ei hytte. Speiderne er i ungdomsskolealder og en del av landsleiren Gnist, som arrangeres i området, opplyser Sørvest politidistrikt.

NRK - 06 jul 22 kl. 23:36

Schibsted-aviser trolig rammet av nytt dataangrep

Sent onsdag kveld var flere av Schibsteds nettaviser nede. Mediekonsernet mener alt tyder på at det var et nytt dataangrep. Ifølge Bergensavisen gjaldt det blant andre VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad.

NRK - 29 maj 22 kl. 11:25

18-åring pågrepet etter butikkran i Stavanger

En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha ranet en dagligvarebutikk i Stavanger lørdag kveld. Mannen som opprinnelig ble pågrepet, er sjekket ut. 18-åringen er ennå ikke avhørt, og det er derfor uklart om han erkjenner forholdet, opplyser jourhavende jurist Cecilie Steen i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

NRK - 30 jun 22 kl. 13:10

Tiltalt for nettovergrep

En 53 år gammel mann bosatt i Nord-Rogaland er tiltalt for nettovergrep mot 17 mindreårige jenter, skriver Stavanger Aftenblad. Ifølge tiltalen skal 53-åringen ha begått det første overgrepet mot en 14 år gammel jente i 2008, så sent som i 2020 skal en mor ha funnet nakenbilder av tiltalte på datterens mobiltelefon. Saken skal opp i Haugaland og Sunnhordland tingrett, og det er satt av seks dager i retten..

NRK - 30 jun 22 kl. 02:37

Lokale Sp-topper i Rogaland føler seg sviktet – melder seg ut

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) sa nei til omkamp for gamle Forsand kommune. Nå melder tidligere ordfører og varaordfører seg ut av partiet. – Vi finner ikke ord for hvor skuffet vi er over avgjørelsen i denne saken fra vårt eget parti i regjering, skriver Tore Hans Mikkelson og Ingeborg Løyning Søyland i utmeldingen sin, skriver Stavanger Aftenblad.

Klartale - 29 jun 22 kl. 16:15

Dataangrep mot flere aviser

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep.

NRK - 29 jun 22 kl. 15:55

Schibsted-aviser med tekniske problem

Schibsted-avisene VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad opplever tekniske problem onsdag ettermiddag. VG bekreftar at dei er utsett for eit dataangrep. Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG bekreftar også at avisa har tekniske problem.

Klartale - 29 jun 22 kl. 08:44

Politiansatte har varslet om kritikkverdige forhold

Politidirektoratet (Pod) har laget en oversikt over varslingssaker. Sakene er fra 2018 til 2021. Direktoratet fant 101 varslingssaker.

NRK - 29 jun 22 kl. 03:36

Mange varsler om krittikkverdige forhold i politiet

De siste fire årene er det varslet om kritikkverdige forhold i politiet 101 ganger. Det er flest varsler i Sørvest politidistrikt. På forespørsel fra Stavanger Aftenblad har Politidirektoratet (Pod) laget en oversikt over varslingssaker i årene 2018 til 2021.

NRK - 20 maj 22 kl. 14:10

Mann siktet for overgrep mot jenter i Stavanger

En mann i 20-årene er siktet for nettovergrep mot tre jenter i Stavanger. Politiet mener blant annet at mannen har kjøpt overgrepsmateriale fra de fornærmede. – Jeg kan bekrefte at en mann er siktet for brudd på straffeloven paragraf 311 – som omhandler fremstilling av seksuelle overgrep mot barn, eller fremstilling som seksualiserer barn.

NRK - 18 maj 22 kl. 08:22

Prisen på Stavangers nye sykehus øker med 450 millioner

Helse Stavanger varsler budsjettoverskridelse på 450 millioner kroner i første byggetrinn av det nye sykehuset. Fremtidige kostnader må finansieres med lån. – Det er en risiko for en kostnadsøkning i byggetrinn 1 av nytt sykehus på Ullandhaug på 450 millioner kroner, skriver styret i Helse Stavanger i langtidsplanen 2021–2032.

NRK - 20 jun 22 kl. 16:09

Forsvarerne vil føre fetteren som vitne

Dersom det blir tatt ut tiltale mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, vil forsvarerne hans kreve at fetteren til Tengs føres som vitne. Det skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 12 maj 22 kl. 20:01

Fem år gammel jente funnet livløs i sjøen

En fem år gammel jente som ble meldt savnet i Stavanger torsdag, ble kort tid etter funnet livløs i sjøen. Hun er fraktet til sykehus. Stavanger Aftenblad skriver at det ble utført livredning på stedet og at hun ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus..

NRK - 22 maj 22 kl. 09:55

Tinder-krangel: Frikjent for å ha bitt av nesetippen

I 2018 bet en nå 36 år gammel mann nesetippen av en annen mann under en krangel om en Tinder-date i Stavanger. 36-åringen var på et utested sammen med en kompis og en kvinne han hadde møtt gjennom datingappen Tinder. På utestedet var også en annen mann som hadde hatt kontakt med den samme kvinnen på Tinder, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 02 jun 22 kl. 19:38

Mann slipper straff for overgrep mot mindreårig niese

En 59 år gammel mann slipper straff for overgrep mot sin niese da Gulating lagmannsrett anser saken som foreldet. Han ble dømt for overgrep mot en annen niese. Mannen var tiltalt for overgrep mot to av sine nieser.

NRK - 02 jun 22 kl. 02:44

Personopplysninger åpent tilgjengelig i Rogaland fylkes nettsky

Elevvurderinger, barnevernsmeldinger og en omfattende adresseliste lå åpent tilgjengelig i nettskyløsningen til Rogaland fylkeskommune, skriver Stavanger Aftenblad. Løsningen var knyttet til systemet Microsoft365, som ble til blant annet skriveprogram og regneark for elever og ansatte. Fylkeskommunen lukket tilgangen, da Aftenbladet gjorde dem oppmerksomme på saken..

NRK - 30 maj 22 kl. 15:13

Dømt for voldtekt av stedatter

En 39 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til seks år og seks måneders fengsel for grov voldtekt av barn under 14 år. Det er samme straff han fikk i tingretten, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen anket skyldspørsmålet, men møtte ikke opp da saken skulle behandles lagmannsretten.

NRK - 25 maj 22 kl. 16:40

Kommune må betale mobbeoffer 1,3 millioner kroner

Bjerkreim kommune er dømt til å betale en kvinne 1,3 millioner kroner fordi kommunen og barneskolen ikke grep tilstrekkelig inn da hun ble mobbet som barn. Kommunen i Rogaland er også dømt til å dekke kvinnens sakskostnader på rundt 900.000 kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 25 maj 22 kl. 13:27

POD har mottatt 77 varsler fra politiansatte

Fra 2017–2021 mottok Politidirektoratet 77 varsler fra ansatte i politiet. De fleste varslet via en ekstern varslingskanal. Stavanger Aftenblad har bedt Politidirektoratet om innsyn i tall og statistikk om varslingssaker for de siste fem årene.

NRK - 25 maj 22 kl. 08:25

Politidirektoratet skal gå gjennom varslingsordningen

Varslingsordninger i politiet her i landet skal gjennomgås av Politidirektoratet. Men tillitsvalgte har ingen tillit til en intern evaluering. Ifølge Stavanger Aftenblad har Justis- og beredskapsdepartementet også nylig besluttet at etaten skal få et eget varslingsombud.

Aftenposten - 15 maj 22 kl. 11:24

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge: – Det modigste og tapreste menneske jeg vet om

(Stavanger Aftenblad): Fredag 29. august i 2008: Kirsti sto stor og barnetung på kjøkkenet og lagde taco da hun skjønte….

NRK - 14 maj 22 kl. 17:23

Forbrukerrådet ut mot russekontrakter

Selskapene som leier ut busser og utstyr til russen bruker ofte kontrakter som russen ikke bør signere, mener Forbrukerrådet. Flere medier har skrevet om russ som havner i rettsstrid eller får store krav rettet mot seg fra utleieselskapene. Nå advarer forbrukerjurist Thomas Iversen mot kontraktene mange bruker.

NRK - 14 maj 22 kl. 15:53

Ekstern granskning av varslersak i Sørvest politidistrikt

Politidirektoratet har bedt et eksternt advokatfirma om å granske Sørvest politidistrikts håndtering av en varslingssak. Fra før har direktoratet bedt Spesialenheten for politisaker granske varslingssaken. Politidistriktets egne granskere konkluderte i 2018 med at en betrodd politileder kunne ha begått bedrageri, men saken ble ikke sendt videre.

NRK - 13 maj 22 kl. 19:20

Russ tiltalt for å ha filmet og delt sexvideo av 16-åring

En kvinne og en mann er tiltalt for å ha filmet og delt en video av en 16-åring som utførte en seksuell handling på en russ i fjor. Jenta på filmsnutten var overstadig beruset og husker ingenting fra hendelsen, skriver Stavanger Aftenblad. Morgenen etter lå filmsnutten og ventet på 16-åringen på Snapchat.

NRK - 11 maj 22 kl. 21:21

POD ber Spesialenheten se på varslingssak

Et varsel mot en tidligere politileder i Sør-Vest politidistrikt skal undersøkes av Spesialenheten for politisaker. Politidirektoratet har oversendt varslingssaken, som er fra 2018 og handler om overtid og føring av timelister, til spesialenheten. Det skjer etter at Stavanger Aftenblad har stilt dem en rekke spørsmål om saken.

NRK - 22 apr 22 kl. 12:26

Fem ungdommer dømt for grov vold mot forsvarsløs mann

Fem ungdommer er dømt for grov vold mot forsvarsløs mann ved Kannik skole i Stavanger, melder Stavanger Aftenblad..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com