Spleis

Sunday, 14 July, 13:00

Nyheter om Spleis

NRK - 21 nov 23 kl. 11:15

Fjerna kommentarfelt frå «Bamsegutt»-innsamling

Måndag blei innsamlinga for «Bamsegutt» opna igjen etter at Spleisen laurdag blei sett på pause. Spleis har valt å ta vekk kommentarfeltet frå innsamlinga. – Me såg at kommentarfeltet blei brukt for hatefulle ytringar.

Klartale - 23 nov 23 kl. 12:02

Over 16.000 har fått tilbud om å få pengene tilbake

TV-serien «Ingen elsker Bamsegutt» på NRK rørte norske TV-seere.Folk ga penger til Bamsegutt og familien gjennom en Spleis. De ville hjelpe dem tilbake til Norge.

NRK - 08 dec 23 kl. 12:31

Nettavisen: Sitter igjen med over 3,6 millioner kroner

Natt til 8. desember gikk bidragsyternes mulighet til å be om refusjon i den største Spleis-aksjonen for Jan-Egil «Bamsegutt» Granfoss ut, skriver Nettavisen. Spleis vil tilbakebetale over 480.

NRK - 08 dec 23 kl. 12:31

«Bamsegutt» sitter igjen med over 3,6 millioner kroner

Natt til 8. desember gikk bidragsyternes mulighet til å be om refusjon i den største Spleis-aksjonen for hovedpersonen i Tv-serien «Ingen elsker Bamsegutt» ut skriver Nettavisen. Spleis vil tilbakebetale over 480.

NRK - 20 nov 23 kl. 12:52

Nettavisen: Spleis gjenåpner «Bamsegutt»-innsamling

Spleis har besluttet å gjenåpne pengeinnsamlingen til mannen som er hovedperson i NRK-dokumentaren «Ingen elsker bamsegutt». Det skjer etter et hastemøte mandag, skriver Nettavisen. På Spleis nettsider står det nå: «Det forventes at du setter deg godt inn i saken du ønsker å støtte, og at du er klar over at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet som publiseres på Spleisen».

NRK - 20 nov 23 kl. 12:52

Spleis gjenåpner «Bamsegutt»-innsamling

Spleis har besluttet å gjenåpne pengeinnsamlingen til mannen som er hovedperson i NRK-dokumentaren «Ingen elsker bamsegutt». Det skjer etter et hastemøte mandag, skriver Nettavisen. På Spleis nettsider står det nå: «Det forventes at du setter deg godt inn i saken du ønsker å støtte, og at du er klar over at det er innsamler som er ansvarlig for innholdet som publiseres på Spleisen».

NRK - 19 nov 23 kl. 15:14

Kan få pengene til «Bamsegutt»-Spleisen tilbake

Innsamlingsaksjonen som ble opprettet på Spleis i etterkant av NRKs dokumentarseire om «Bamsegutt», ble lørdag kveld satt på vent. Søndag sier Spleis at giverne kan få pengene tilbake. – Hvis noen ønsker å få pengene sine tilbake kan de det, uansett hva som skjer med Spleisen, bekrefter kommunikasjonssjef Tone Mesna i Spleis til NRK.

NRK - 18 nov 23 kl. 20:46

Aftenposten: Bamsegutt-Spleis settes på vent

I skrivende stund har innsamlingstjenesten Spleis samlet inn over 3,8 millioner kroner til «Bamsegutt«, etter NRK og Tore Strømøys dokumentarserie om mannen i 60-årene som tar et oppgjør med det offentlige Norge. Nå settes Spleisen på pause frem til mandag, opplyser kommunikasjonssjef Tone Mesna i Spleis til Aftenposten lørdag kveld. Hun begrunner det med at de ønsker mer informasjon i saken..

NRK - 29 mar 24 kl. 13:02

Pengeinnsamling for de som utsettes for jødehat

Det jødiske miljøet i Norge har foreløpig samlet inn 123.000 kroner for å betale for juridisk bistand til personer utsatt for antisemittisme og hatytringer. Innsamlingen på nettstedet Spleis ble opprettet av det jødiske fellesskapet etter at en sak nylig ble henlagt av politiet, skriver Dagen.

Dagbladet - 25 feb 24 kl. 18:37

- Redd barna skal glemme pappa

For Geir og Anita satt det langt inne å be om penger via Spleis. Hensynet til barna ble avgjørende..

NRK - 04 dec 23 kl. 19:06

Alan Walker gir 500.000 til Mads Hansen-Spleis

Artisten Alan Walker har donert 500.000 kroner til Mads Hansen sin juleSpleis, skriver VG. – Jeg er nærmest målløs her.

Dagbladet - 20 nov 23 kl. 12:59

Gjenåpner Spleis

Gjenåpner «Bamsegutt»-Spleis:Spleisen til inntekt for Jan-Egil Granfoss er åpnet igjen. Det står det på siden til Spleisen, som ble startet av Liv Anne Aanestad Vold..

VG - 20 nov 23 kl. 12:50

Spleis gjenåpner innsamlingen «Hjelp Bamsegutt med familie hjem»

Spleis gjenåpner innsamlingen for «Bamsegutt»..

NRK - 18 okt 23 kl. 21:19

Over 600.000 kroner er samlet inn til Torjus (7) sin familie

Over 600.000 kroner er samlet inn til til begravelse og uforutsette utgifter til familien til Torjus Seland på pengeinnsamlingsnettsiden Spleis. Nesten 3000 personer har gitt penger til innsamlingen.

NRK - 18 okt 23 kl. 21:19

Over 700.000 kroner er samlet inn til Torjus (7) sin familie

Over 700.000 kroner er samlet inn til til begravelse og uforutsette utgifter til familien til Torjus Seland på pengeinnsamlingsnettsiden Spleis. Ved 21-tiden hadde innsamlingen fått inn 600.

NRK - 29 jul 23 kl. 16:38

Spleis opprettet etter tyveri av mikrofly

En Spleis har blitt opprettet for eieren av mikroflyet som ble stjålet tidligere denne uken. Mikroflyet styrtet ved en ås i Lyngdal, etter at to menn i 20-årene stjal det fra Farsund lufthavn onsdag ettermiddag. Eieren av flyet vil være anonym, men forteller at han fikk flyet for fire år siden og at det er et sjeldent fly.

Klartale - 07 feb 23 kl. 15:20

Hva slags innsamlinger kan du stole på?

Det har vært jordskjelv i Tyrkia og Syria. Folk har begynt å samle inn penger for å hjelpe til. Og mange gjør det gjennom nettsiden Spleis.

NRK - 04 dec 23 kl. 22:13

Jan-Egil Granfoss til Adresseavisen: – Jeg har det bedre

Jan Egil Granfoss har gitt et intervju til Adresseavisen etter at familien kom tilbake til Norge. – Jeg har det bedre, sier han til avisen. Uføretrygdede Granfoss har bodd på Filippinene med sin kone og tenåringssønn, og har i lengre tid forsøkt å komme seg hjem til Norge.

VG - 04 dec 23 kl. 18:35

Alan Walker har gitt 500.000 kroner til Mads Hansen-Spleis: – Målløs

Artisten Alan Walker har donert 500.000 kroner til Mads Hansen sin juleSpleis..

VG - 29 nov 23 kl. 22:28

Karpe donerer en million kroner til Gaza

Rap-duoen har startet en Spleis til protese- og rehabiliteringsarbeid i Gaza - og bidratt med én million kroner..

NRK - 29 nov 23 kl. 22:12

Karpe gir en million til barn i Gaza

Organisasjonen til Karpe, PAF, donerer million kroner til The Artificial Limbs and Polio Centre (ALPC), som hjelper barn i Gaza med proteser. Det melder bandet på Instagram. Vi vet at mange av dere ikke klarer å tenke på annet.

NRK - 27 nov 23 kl. 14:06

Derfor hjalp NRK Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK hjalp ham hjem. Før helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

NRK - 27 nov 23 kl. 14:06

NRK bidro til å få Jan-Egil Granfoss hjem fra Filippinene

Tidligere mandag meldte VG at NRK hadde bistått Jan-Egil Granfoss, kjent fra NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt», med å komme seg fra Filippinene til Norge. Distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK forklarer at det var hensyn til sikkerhetssituasjonen til Granfoss som gjorde at NRK bidro til å få ham hjem. Før helgen kom det nye opplysninger rundt sikkerhetssituasjonen til Granfoss som førte til at norske myndigheter vurderte at han og familien burde reise hjem til Norge så raskt som mulig.

NRK - 23 nov 23 kl. 14:11

Sier de har funnet løsning for å få «Bamsegutt» hjem

Live Aanestad Vold, som startet innsamlingsaksjonen for å få «Bamsegutt» og familien hjem til Norge, sier de nå har funnet en løsning. – Vi har landet en måte å få «Bamsegutt» hjem på. Det er på ingen måte det offentlige som har bidratt til dette, forklarer hun til Nettavisen.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:03

«Bamsegutt»-innsamling: Over 16.000 har fått tilbod om å få pengane tilbake

Alle dei 16.000 som har gjeve pengar til aksjonen «Hjelp bamsegutt med familie hjem», får tilbod om å få pengane tilbake, seier kommunikasjonssjef Tone Mesna i Spleis til Nettavisen. – Vi sender ut fellesmail til alle med ein refusjonskode til kvar brukar, der dei får tilbod om å få pengane tilbake, seier ho.

VG - 23 nov 23 kl. 10:35

16.000 får tilbud om refusjon fra «Bamsegutt»-Spleis

De kan be om refusjon til og med 7. desember..

NRK - 21 nov 23 kl. 22:55

Har samlet inn over 4 millioner til Granfoss

Det er samlet inn over 4 millioner kroner for å få Jan Egil Granfoss, kjent som Bamsegutt, med familie hjem til Norge. Innsamlingen via Spleis ble midlertidig stanset, da det ble kjent at NRK midlertidig trakk dokumentaren etter at det kom frem at hovedpersonen ble dømt i en overgrepssak i 1991. Spleisen er åpnet igjen..

NRK - 19 nov 23 kl. 15:14

TV 2: Kan få pengene til «Bamsegutt»-Spleisen tilbake

Innsamlingsaksjonen som ble opprettet på Spleis i etterkant av NRKs dokumentarseire om «Bamsegutt», ble lørdag kveld satt på vent. Søndag skriver TV 2 at giverne kan få pengene tilbake. – Hvis noen ønsker å få pengene sine tilbake kan de det, uansett hva som skjer med Spleisen, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna til TV 2.

VG - 18 nov 23 kl. 20:51

Slakter NRK-dokumentar: – Burde aldri blitt sendt

Presseetikken står til stryk når NRK bretter ut livet til en norsk mann og hans familie i Filippinene, ifølge kommentator Christina Pletten i Aftenposten. NRK svarer at de kan stå inne for det. Nå er en Spleis-aksjon satt på pause..

Dagbladet - 17 nov 23 kl. 20:37

Kalddusj: - Ingen sure miner

Foreningen satt et Spleis-mål på 500 000 kroner, men det var ikke så mange som ville Spleise..

VG - 06 nov 23 kl. 05:12

Russeguttene mistet kameraten – hedrer ham med innsamling

I sommer mistet de vennen Fredrik (18) etter russetreff i Hellas. Nå har guttene på russebussen «Breadheads» startet en Spleis for å øke informasjonen om smittsom hjernehinnebetennelse..

NRK - 18 okt 23 kl. 12:36

Har samlet inn tre millioner kroner til Fjordsøksmålet

Det har blitt samlet inn tre millioner kroner til Naturvernforbundet og Natur og Ungdom til deres søksmål mot staten om dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Totalt har 4911 personer bidratt med økonomisk støtte via Vipps, sosiale medier og folkefinansieringstjenesten Spleis. – Dette er folkets søksmål.

NRK - 28 jul 23 kl. 17:34

Opprettet Spleis etter mikrofly-tyveriet

Det er opprettet en Spleis for å samle inn penger etter at et mikrofly ble stjålet fra Lista flystasjon og styrtet i Lyngdal onsdag. Det skriver Lister24. Christine Sømme opprettet Spleisen, og sier til avisa at målet er å forsøke få inn midler til å bygge opp flyet igjen, eller kjøpe et nytt..

NRK - 22 sep 23 kl. 04:39

Flere ber om pengehjelp til begravelser

Flere ber om penger for å dekke kostnadene til begravelsen av familie eller venner. Tall fra Spleis viser at det hittil i år er samlet inn nær 19 millioner kroner i kategorien «Begravelser og etterlatte», skriver Dagsavisen. I fjor ble det samlet inn 18,5 millioner.

VG - 02 jul 23 kl. 14:57

Miriam har snart brukt 800.000 kroner på kjønnskirurgi

Hun er en av minst 30 personer som har samlet inn penger til kjønnsbekreftende behandling gjennom Spleis.no..

Klartale - 24 mar 22 kl. 11:30

Mange vil hjelpe Ukraina – men kommer pengene fram?

Krigen i Ukraina gjør at mange mennesker trenger vår hjelp. Både organisasjoner og privatpersoner samler inn penger. De ønsker å støtte de som har måttet flykte, eller de som er igjen i Ukraina og mangler mat og medisinsk hjelp.

E24 - 20 jan 23 kl. 11:17

Spleis stanser pengeinnsamlingen til Stayclassy-gründer

Stayclassy-gründer Thomas Holstads Spleis-innsamling er stoppet..

Dagbladet - 05 apr 23 kl. 15:42

- Fortjener hver krone

Den første innsamlingen med nesten en halv million kroner ble stoppet. Nå er det blitt opprettet ny Spleis som skal gå til redningsmennene..

NRK - 05 apr 23 kl. 11:11

Folk som Spleiset til hund på fjellhylle får pengene tilbake

En Spleis som skulle gå til å redde hunden som sto fast på en fjellhylle på Hovden har nå fått inn 496.000 kroner. Pengene var først tenkt å gå til veldedighet, men det er nå bestemt at dem som har Spleiset skal få pengene tilbake, opplyser Marit Therese Olsen som startet Spleisen i går kveld.

NRK - 04 apr 23 kl. 23:34

Samlet inn 390.000 til redningsaksjon

Frivillige bidrag til leie av helikopter for å redde en hund som er strandet på en fjellhylle på Hovden, har kommet opp i 390.000 kroner gjennom en Spleis. Politiet har varslet at det er farlig å ta seg inn i området, og at det blir gjort en ny vurdering onsdag..

NRK - 04 apr 23 kl. 23:34

Samlet inn 400.000 til redningsaksjon

Frivillige bidrag til leie av helikopter for å redde en hund som er strandet på en fjellhylle på Hovden, har kommet opp i 400.000 kroner gjennom en Spleis. Politiet har varslet at det er farlig å ta seg inn i området, og at det blir gjort en ny vurdering onsdag..

NRK - 19 mar 23 kl. 21:04

Innsamling nærmer seg én million

En Spleis nærmer seg én million kroner til tidligere LSK-målvakt Emille Baron, skriver Romerikes Blad. TV 2 hadde i helga en sak om at sørafrikaneren og familien sliter hjemme i Johannesburg etter at han ble hardt skadet på fotballbanen. Supporterklubben Kanarifansen har startet innsamlingen som søndag kveld var på over 934 000 kroner.

Aftenposten - 20 jan 23 kl. 11:17

Spleis stanser pengeinnsamlingen til Stayclassy-gründer

– Landet på at dette ikke er en type innsamling vi ønsker å ha, sier Sparebank1..

NRK - 14 okt 22 kl. 10:21

Mental Helse starter Spleis for å redde døgnåpent tilbud

Mental Helse har startet en Spleisaksjon for å redde sine døgnåpne chattjenester, skriver organisasjonen i en pressemelding. – De ekstraordinære midlene vi fikk under pandemien for å kunne utvide åpningstidene ble ikke videreført. I tillegg har kostnadene økt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com