Silva

Wednesday, 22 March, 13:38

Nyheter om Silva

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 21:36

Det engelske fotballforbundet oppretter sak mot Mitrovic og Silva

Det engelske fotballforbundet (FA) oppretter sak mot Fulhams Aleksandar Mitrovic og trener Marco Silva etter koket….

VG - Igår: 21:36

Det engelske fotballforbundet oppretter sak mot Mitrovic og Silva

Det engelske fotballforbundet (FA) oppretter sak mot Fulhams Aleksandar Mitrovic og trener Marco Silva etter koket på Old Trafford søndag..

VG - 28 feb 23 kl. 11:42

Skadetrøbbel for Chelsea – Thiago Silva ute i flere uker

Den brasilianske Chelsea-stopperen Thiago Silva (38) kan gå glipp av flere uker med fotball etter å ha pådratt seg en kneskade..

VG - 11 feb 23 kl. 09:47

Thiago Silva forlenger med Chelsea

38-åringen Thiago Silva har forlenget kontrakten med Chelsea. Avtalen løper til sommeren neste år..

NRK - 18 mar 23 kl. 20:46

Demonstrasjonar i Portugal

Tusenvis av menneske protestert laurdag i gatene i Lisboa der dei kravde høgare lønner og pensjonar. I tillegg kom dei med krav om at regjeringa skulle bidra til å kutte matvareprisane, melder Reuters. Portugals økonomiminister Antonio Costa Silva avviste fredag at regjeringa ville gripe inn, og sa at marknaden er den beste mekanismen for å fastsette prisar..

NRK - 10 mar 23 kl. 21:28

rekord-avskoging i Brasil

En ny avskogings-rekord kan ha blitt satt i regnskogen i Brasil, to måneder etter at Lula da Silva overtok som president. Etter valgseieren i fjor lovet Lula å stanse ødeleggelsen av regnskogen fullstendig. Det har han så langt åpenbart ikke klart.

Aftenposten - 04 mar 23 kl. 15:25

Målløs Haaland med assist i Manchester City-seier – havnet i basketak med motspiller

(Manchester City – Newcastle 2–0) Erling Braut Haaland (22) var nest sist på ballen da Bernardo Silva (28)..

VG - 04 mar 23 kl. 15:25

Målløs Haaland med assist i Manchester City-seier – havnet i basketak med motspiller

(Manchester City – Newcastle 2–0) Erling Braut Haaland (22) var nest sist på ballen da Bernardo Silva (28). Litt senere havnet han i basketak med en motspiller..

Aftenposten - 02 mar 23 kl. 19:57

Reagerer på skole-nei: – Jeg var skikkelig glad. Nå blir det vanskeligere å oppfylle drømmen

Mia Brendryen Eggen og Gabriella Barrera-Silva frykter politikerne ødelegger drømmen de har om å kombinere toppidrett og….

NRK - 08 jan 23 kl. 21:58

Lula: – Disse menneskene kaller vi fascister

– Dere har sett barbarismen som foregår i Brasilia i dag. Disse menneskene kaller vi fascister. Disse menneskene er alt som er galt med politikken, sa Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva i en tale søndag kveld, bedre kjent som Lula.

NRK - 24 feb 23 kl. 14:05

Dødstallene fortsetter å stige i Brasil

Dødstallet har steget til 54 etter det kraftige regnværet sist helg som førte til flom og jordskred i kystområdene i Brasils delstat São Paulo. Over 4000 mennesker har måttet forlate sine hjem eller har mistet hjemmene sine etter helgens kraftige regnvær, opplyser delstatsregjeringen fredag. Flere titalls personer er fremdeles savnet.

NRK - 20 feb 23 kl. 23:11

40 omkom i jordskred i Brasil

Tallet på omkomne etter det voldsomme regnværet som utløste jordskred og flom i Brasil, er kommet opp i 40, opplyser landets regjering. Verst rammet er kystbyen São Sebastião som ligger 200 kilometer sørøst for São Paulo. Minst 20 mennesker er fortsatt savnet etter uværet.

NRK - 18 feb 23 kl. 02:13

Lula besøker Kina i mars

Brasils nye president Lula da Silva møter Kinas president Xi Jinping i Beijing i slutten av mars, opplyser kilder til Reuters. Besøket 28. mars blir Lulas første i denne presidentperioden til Brasils største handelspartner.

NRK - 15 feb 23 kl. 00:14

Bolsonaro sier han returnerer til Brasil i mars

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro planlegger å returnere til Brasil etter at han dro til USA i begynnelsen av januar. Bosonaro vil lede den politiske opposisjonen til president Lula da Silva, skriver The Wall Street Journal tirsdag. Han ønsker også å forsvare seg mot anklagene om at han stod bak da støttespillere av ham brøt seg inn i presidentpalasset, kongressen og høyesterett i Brasília.

NRK - 13 feb 23 kl. 01:22

Bolsonaro sier han snart vil reise til Brasil

Ekspresident Jair Bolsonaro sier han har planer om å snart dra tilbake til Brasil, der han er under etterforskning. Han har vært i Florida siden desember. – Jeg vil også dra tilbake til Brasil.

NRK - 10 feb 23 kl. 16:01

Mindre avskoging i Brasils regnskog

Avskogingen minket i den brasilianske delen av Amazonas i januar, sammenlignet med samme måned i fjor, viser satellittdata. Foreløpige satellittdata fra januar, den første måneden siden president Luiz Inacio Lula da Silva tiltrådte, viser at 167 kvadratkilometer ble avskoget. Det er 61 prosent mindre enn januar 2022.

Klartale - 01 nov 22 kl. 08:16

Bolsonaro skal tale tirsdag

Mandag ble Lula da Silva kåret til vinner av president-valget i Brasil. Han kjempet mot Bolsonaro som er president i dag. Flere har ventet i spenning på om Bolsonaro ville godta at han har tapt.

NRK - 01 feb 23 kl. 07:55

Bolsonaro gir ikke opp politikken

Tidligere president Jair Bolsonaro sier at han fortsatt vil være aktiv i brasiliansk politikk. Den ytterliggående høyrepolitikeren, som omtales som tropenes svar på Donald Trump, har oppholdt seg i Florida siden han tapte presidentvalget til venstreorienterte Luiz Inacio Lula da Silva i desember. Tirsdag talte Bolsonaro til 400 tilhengere i Orlando, under et møte arrangert av den konservative eksilorganisasjonen Yes Brazil.

NRK - 30 jan 23 kl. 23:29

Brasils ekspresident Bolsonaro vil ikke hjem – søker turistvisum i USA

Jair Bolsonaro, som fram til årsskiftet var Brasils president, vil ikke reise hjem fra USA og har søkt om turistvisum i et halvt år. Bolsonaro forlot hjemlandet og reiste til Florida to dager før perioden hans gikk ut og Luiz Inacio Lula da Silva tok over som Brasils leder. Nå ønsker han å bli lenger i USA, skriver Financial Times.

NRK - 09 dec 22 kl. 04:32

Lula da Silva saksøker Bolsonaro

Valgkampstaben til påtroppende president i Brasil, Lula da Silva, har anlagt søksmål mot avtroppende president Jair Bolsonaro for maktmisbruk under valget. I tillegg saksøkes Bolsonaros to sønner og hans visepresidentkandidat Walter Braga Netto, melder Reuters. Alle fire saksøkes for å ha forsøkt å påvirke valget ved å gå til angrep mot landets valgsystem og for å forsøke å bygge opp støtte til et militærkupp.

Klartale - 25 jan 23 kl. 14:22

Nå starter jobben for å redde regnskogen

Urfolk og miljøvernere var viktige da Lula vant valget mot president Jair Bolsonaro. Nå får folk fra disse gruppene mye makt og ansvar av Lula.Han har utnevnt flere kjent miljøvernere og urfolk til viktige jobber, blant annet i Funai.

NRK - 23 jan 23 kl. 18:32

Vil se på muligheten for felles valuta

Brasilias president Luiz Inacio Lula da Silva opplyser at Brasil og Argentina vil undersøke muligheten for å opprette en felles valuta mellom landene. Presidenten peker på å ha felles valuta for handel kan redusere avhengighet av den amerikanske dollaren..

NRK - 23 jan 23 kl. 11:09

Argentina og Brasil vurderer felles valuta

Argentina og Brasil tar sikte på økt økonomisk samarbeid, og ser på mulighetene for å innføre en felles valuta i de to latinamerikanske landene, skriver NTB. Det tar Brasils president Luis Inacio Lula da Silva og Argentinas president Alberto Fernandez til orde for i en felles kronikk på det argentinske nettstedet Perfil..

NRK - 22 jan 23 kl. 03:16

Helsekrise hos yanomami-folket i Amazonas

Brasils regjering erklærer helsekrise for yanomami-folket i Amazonas, som er rammet av sult og sykdom som følge av ulovlig gruvedrift i området. President Lula da Silva besøkte lørdag selv området etter at lokale medier viste sjokkerende bilder av underernærte barn. I Roraimas hovedstad Boa Vista sa han at yanomami-folket er blitt behandlet på umenneskelig vis.

NRK - 21 jan 23 kl. 20:02

Lula sparker forsvarssjef etter storming

Brasils president Lula da Silva har sparket sjefen for landets forsvarsstyrker, Julio Cesar de Arruda. Det melder flere brasilianske medier og Reuters. Arruda, som tiltrådte 28.

NRK - 19 jan 23 kl. 21:58

Lula varsler kamp mot «rabiate høyreradikale»

Brasils nyvalgte president Luiz Inacio Lula da Silva sier at han vil bekjempe «den fanatiske høyresiden» som han omtaler som «det nye monsteret». – Vi må utfordre og nedkjempe det nye monsteret som er framvekst av en fanatisk, rabiat høyreradikalisme som hater alle dem som ikke deler tankegodset deres, sa Lula i en tale til universitetslektorer torsdag. Talen ble holdt i presidentpalasset i Brasília, som nylig ble stormet av tilhengere av landets forrige president, den ytterliggående høyrepolitikeren Jair Bolsonaro..

NRK - 18 jan 23 kl. 22:35

Lula: Etteretningstjenesten feilet 

Brasils president Lula da Silva mener Etteretningstjenesten feilet da landets nasjonalforsamling og regjeringsbygning ble stormet 8. januar. Presidenten hevder også at landets tidligere justisminister Anderson Gustavo Torres var kjent med planene om å stormingen, skriver Reuters..

NRK - 18 jan 23 kl. 22:35

Lula: Etterretningstjenesten feilet 

Brasils president Lula da Silva mener Etterretningstjenesten feilet da landets nasjonalforsamling og regjeringsbygning ble stormet 8. januar. Presidenten hevder også at landets tidligere justisminister Anderson Gustavo Torres var kjent med planene om å stormingen, skriver Reuters..

NRK - 17 jan 23 kl. 21:02

Lula fjerner 40 soldater fra presidentpalasset

Brasils nye president Lula da Silva har fått fjernet 40 soldater som har vært med på å vokte presidentpalasset i hovedstaden Brasilia. Bakgrunnen for beslutningen er Lulas mistro til deler av landets væpnede styrker etter hendelsene 8. januar.

NRK - 12 jan 23 kl. 23:38

Lula: Opprørerne hadde innside-hjelp

Brasils president Lula da Silva sier at Bolsonaro-tilhengere på innsiden gjorde det mulig for opprørere å storme Kongressen, Høyesterett og presidentpalasset i Brasília, skriver BBC. Lula anklager tidligere president Jair Bolsonaros støttespillere for å ha åpnet dører slik at opprørerne fikk adgang. Han sier at de ansvarlige skal finnes og straffes.

Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

NRK - 10 jan 23 kl. 02:08

Demokrater krever at Bolsonaro utleveres til Brasil

Flere demokrater i Kongressen i USA ber om at tidligere president Jair Bolsonaro blir utlevert til Brasil, skiver NBC News. Bolsonaro reiste til USA rett før han ble avløst av Lula da Silva som president ved årsskiftet. Det er usikkert hvilken type visum Bolsonaro har.

NRK - 10 jan 23 kl. 01:38

Biden inviterte Lula til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Brasils president Lula da Silva til Washington, opplyser Det hvite hus. De to presidentene snakket sammen på telefon mandag, etter at brasiliansk politi igjen hadde fått kontroll på opprørerne som stormet nasjonalforsamlingen, presidentpalasset og høyesterett i Brasília..

Klartale - 09 jan 23 kl. 09:29

Brasils president lover å straffe alle som hjalp til

Over tusen tilhengere av Jair Bolsonaro stormet viktige bygg søndag. Det skjedde i Brasils hovedstad, Brasília. Blant byggene var landets høyesterett, presidentpalass og nasjonal-forsamlingen.

NRK - 09 jan 23 kl. 08:08

Brasils høyesterett krever at Bolsonaro-tilhengeres leirer fjernes

Brasils høyesterett beordrer militæret til å fjerne Bolsonaro-tilhengeres leirer, som de blant annet har satt opp utenfor militærbaser i landet. Kravet fra høyesterett kommer etter at politiet har fått kontroll over regjeringsbygg som ble stormet av tilhengere av landets ekspresident Jair Bolsonaro-tilhengere søndag, ifølge CNN. – Ingenting rettferdiggjør leirer fulle av terrorister, heter det i ordren fra domstolen.

NRK - 08 jan 23 kl. 21:58

Lula om kongresstormingen: – Alle som har hatt ansvar for dette vil bli funnet og straffet

– Dere har sett barbarismen som foregår i Brasilia i dag. Disse menneskene kaller vi fascister. Disse menneskene er alt som er galt med politikken, sa Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva i en tale søndag kveld, bedre kjent som Lula.

Dagbladet - 07 jan 23 kl. 10:36

Førstedamen er «rystet»

Brasils nye førstedame Rosângela Lula da Silva er «rystet» over tilstanden presidentpalasset er i. Nå har den avgåtte presidenten, Jair Bolsonaro, reist fra landet..

NRK - 04 jan 23 kl. 12:01

Brasil: Lula skal besøke Washington og Beijing

Brasils nyvalgte president Luiz Inácio Lula da Silva vil i løpet av våren besøke både USA og Kina, opplyser kontoret hans. 77 år gamle Lula, som også var president fra 2003 til 2010, vant høstens valg og overtok ved nyttår etter forgjengeren Jair Bolsonaro. Det første utenlandsbesøket går til nabolandet Argentina 23.

NRK - 03 jan 23 kl. 15:30

230.000 har besøkt Peles likvake

Santos opplyser at over 230.000 fans var innom Peles likvake på stadion til fotballklubben tysdag. Santos var klubben til Pele i Brasil.

NRK - 01 jan 23 kl. 23:58

Brasils president gjenåpner Amazonasfondet

Brasils nyinnsatte president Lula Da Silva har undertegnet en avtale om at Amazonasfondet skal gjenåpnes. Det skjedde under en TV-overføring fra presidentpalasset søndag kveld. Avtalen innebærer at norske regnskogsmilliarder igjen skal brukes til å bekjempe avskogingen i Amazonas.

NRK - 01 jan 23 kl. 23:58

Amazonasfondet gjenåpner

Brasils nyinnsatte president Lula Da Silva har undertegnet en avtale om at Amazonasfondet skal gjenåpnes. Det skjedde under en TV-overføring fra presidentpalasset søndag kveld. Avtalen innebærer at norske regnskogsmilliarder igjen skal brukes til å bekjempe avskogingen i Amazonas.

NRK - 01 jan 23 kl. 23:58

Lula gjenåpner Amazonasfondet

Brasils nyinnsatte president Lula Da Silva har undertegnet en avtale som gjenåpner Amazonasfondet. Det skjedde under en TV-overføring fra presidentpalasset søndag kveld. Avtalen innebærer at norske regnskogsmilliarder igjen skal brukes til å bekjempe avskogingen i Amazonas.

NRK - 01 jan 23 kl. 20:32

Kongen gratulerer presidenten i Brasil

Hans Majestet Kong Harald sender sine gratulasjonar til den nyinnsette presidenten i Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva. – På vegne av meg sjølv og folket i Noreg vil eg senda mine varmaste gratulasjonar og beste ønske for deg og familien din, og mitt håp om velferd og velstand for folket i Brasil, seier kongen i gratulasjonsbrevet..

NRK - 01 jan 23 kl. 19:06

Lula tatt i ed som president

Luiz Inacio Lula da Silva ble søndag ettermiddag tatt i ed som president i Brasil for de fire neste årene. Det skjedde under en seremoni i hovedstaden Brasilia, skriver Globo. Rundt 300.

NRK - 01 jan 23 kl. 17:50

Brasil: Mann varetektsfengsla for å ta med eksplosiver og kniv til Lulas innsetting

Det brasilianske politiet har varetekstfengsla ein mann for å ha prøvd å ta med seg eksplosiver og ein kniv inn på området i hovudstaden Brasilia der president Luiz Inacio Lula da Silva skal bli innsett seinare i kveld. Det bekreftar Alan Campos frå det brasilianske militærpolitiet til Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com