Silva

Tuesday, 16 July, 14:26

Nyheter om Silva

VG - 03 jul 24 kl. 07:45

Brasil innfører årlig feiring av fotballegenden Pelé

«Kong Pelés dag» skal framover feires årlig i Brasil, opplyser landets president Luiz Inácio Lula da Silva. Fotballegenden gikk bort for halvannet år siden..

NRK - 24 jun 24 kl. 16:02

Brann i fritidsbåt i Moss

Nødetatene har fått melding om brann i en fritidsbåt ved Kambo i Moss. Ifølge brannvesenet er det snakk om en cabincruiser på 32 fot. Båten ligger ute i sjøen og ikke i havna.

Aftenposten - 22 jun 24 kl. 19:53

Uselvisk Ronaldo sendte Portugal videre: – Ikke sett tidligere

(Tyrkia - Portugal 0-3) Ronaldo-assist, Silva-scoring og et komisk selvmål ble fasit da Portugal vant gruppen i EM..

VG - 22 jun 24 kl. 19:53

Uselvisk Ronaldo sendte Portugal videre: – Ikke sett tidligere

(Tyrkia - Portugal 0-3) Ronaldo-assist, Silva-scoring og et komisk selvmål ble fasit da Portugal vant gruppen i EM..

NRK - 16 maj 24 kl. 21:11

Kong Harald sender kondolanse til Brasils president etter flomkatastrofen

Rundt 150 mennesker er så langt bekreftet omkommet i flomkatastrofen i Brasil. Nå sender kong Harald kondolanser til president Luiz Inácio Lula da Silva. – Jeg var svært lei for å høre om flommen som forårsaket så omfattende ødeleggelse og krevde så mange liv i Brasil, skriver kongen i kondolansen.

Klartale - 08 maj 24 kl. 10:45

Mer enn 150.000 hjemløse etter flom

Brasil har opplevd den verste flommen på over 80 år. Minst 83 personer er døde. Mens 150.

NRK - 03 maj 24 kl. 03:18

29 døde i flom i Brasil

Dødstallet etter flommene i det sørlige Brasil har steget til 29. Fortsatt er 60 personer savnet. Flommene er forårsaket av uvær som har rammet Rio Grande do Sul, og de er de mest ødeleggende i denne delstaten i moderne tid.

Aftenposten - 29 apr 24 kl. 12:15

Thiago Silva (39) forlater Chelsea

Den brasilianske stopperveteranen takker av etter en suksessrik periode i London-klubben.

VG - 29 apr 24 kl. 12:15

Thiago Silva (39) forlater Chelsea

Den brasilianske stopperveteranen takker av etter en suksessrik periode i London-klubben.

NRK - 26 apr 24 kl. 15:30

Minst ti døde i brann i Brasil

Minst ti personar mista livet og 11 blei skadde då det tok til å brenne i eit pensjonat i byen Porto Alegre sør i Brasil natt til fredag. Det var ikkje løyve til å drive pensjonat i huset, og det var ingen plan for korleis ein skulle nedkjempe ein brann der, seier brannvesenet. Romma låg svært tett, og flammane spreidde seg raskt.

Aftenposten - 20 apr 24 kl. 20:13

Til cupfinale

(Manchester City - Chelsea 1–0) Bernardo Silva (29) ble selve bildet på Manchester Citys CL-exit, men brukte ikke lang….

VG - 20 apr 24 kl. 20:13

Syndebukken sendte City til cupfinale – Chelseas sjansesløseri kostet dyrt

(Manchester City - Chelsea 1–0) Bernardo Silva (29) ble selve bildet på Manchester Citys CL-exit, men brukte ikke lang tid på å begynne å gjøre det godt igjen..

Aftenposten - 20 apr 24 kl. 20:13

Syndebukken sendte City til cupfinale – Chelseas sjansesløseri kostet dyrt

(Manchester City - Chelsea 1–0) Bernardo Silva (29) fikk sin revansj etter Manchester Citys CL-exit og Pep Guardiola….

VG - 09 apr 24 kl. 22:15

Brasil: Mye mindre avskoging i Amazonas

Avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas var 40 prosent lavere i første kvartal enn i samme periode i fjor, ifølge miljøminister Marina Silva..

NRK - 09 apr 24 kl. 21:57

Brasil: Mye mindre avskoging i Amazonas

Avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas var 40 prosent lavere i første kvartal enn i samme periode i fjor, ifølge miljøminister Marina Silva. Hun viser til foreløpige satellittdata fra regnskogen, som hun betegner som svært viktige. I fjor falt avskogingen med 50 prosent, og nå har det altså vært en ny kraftig nedgang.

NRK - 09 apr 24 kl. 16:12

Kraftig nedgang i avskoging i Amazonas hittil i år

I årets tre første måneder var det 40 prosent mindre avskoging i brasiliansk Amazonas enn i fjor, sier miljøminister Marina Silva, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 28 feb 24 kl. 19:10

Lula håper Biden vinner valget

I et intervju tirsdag med TV-kanalen Rede TV sier Brasils president Lula da Silva at det er åpenbart at Biden er en bedre garanti for demokratiet i verden og i USA. Lula som entret brasiliansk politikk på 70-tallet som fagforeningsleder, hyllet Bidens holdning til fagbevegelsen, blant annet støtten til bilarbeiderstreiken i fjor. De er også enige om overgangen til grønn energi..

NRK - 22 feb 24 kl. 21:49

Bolsonaro i avhør om kuppmistanker

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro valgte å være helt taus i et innledende politiavhør om hvorvidt han planla et kupp etter valgnederlaget i 2022. Etterforskere mener den ytre høyre-populisten og eksoffiseren Bolsonaro ledet en gruppe kuppmakere som satte spørsmålstegn ved valgsystemet og resultatet, som innebar at Luiz Inácio Lula da Silva vant og ble landets nye president. Bolsonaro har tidligere avvist alle anklager.

NRK - 18 feb 24 kl. 14:15

Brasils president skuldar Israel for folkemord

Brasils president Lula da Silva skuldar Israel for folkemord mot palestinarane. Han samanliknar det som skjer i Gaza med holocaust. – Det som føregår i Gaza mot det palestinske folk, har ikkje skjedd før på noko punkt i historia.

NRK - 15 feb 24 kl. 19:40

Lula med krass kritikk av Israel og Sikkerhetsrådet

– Israels oppførsel lar seg ikke forklare: Under påskudd av å kjempe mot Hamas dreper de kvinner og barn, sier Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva. – Drepingen må ta slutt, sier Lula, som torsdag besøkte Egypts hovedstad Kairo der han møtte president Abdel Fattah al-Sisi. Under et besøk i hovedkvarteret til Den arabiske liga understreket Brasils president at han også fordømmer Hamas-angrepet på sivile israelere 7.

NRK - 08 feb 24 kl. 12:47

Brasiliansk politi etterforsker personer tilknyttet Bolsonaro for kuppforsøk

Brasiliansk politi annonserte torsdag at de skal etterforske flere at tidligere president Jair Bolsonaros toppfolk for kuppforsøk, melder Reuters. Kuppforsøket inntraff etter Bolsonaros valgnederlag i 2022. Regjeringsmedlemmene som nå skal ettergås inkluderer general Walter Braga Netto, tidligere forsvarsminister Paulo Nogueira Batista og tidligere justisminister Anderson Torres, ifølge Reuters kilder.

NRK - 19 dec 23 kl. 20:53

City klar for finalen i klubb-VM – selvmål av Høibråten

Manchester City måtte klare seg uten Erling Braut Haaland mot japanske Urawa Red Diamonds, men vant likevel 3-0 i semifinalen av klubb-VM tirsdag kveld. Dermed er Manchester-klubben klar for nok en finale i år. Der møter de vinneren av oppgjøret mellom brasilianske Fluminense og saudiarabiske Al-Ahly.

NRK - 19 dec 23 kl. 13:57

Brasils førstedame saksøker Musks X

Den brasilianske førstedamen Rosangela «Janja» Lula da Silva sa tirsdag at hun vil saksøke den Elon Musk-eide sosiale medieplattformen X, tidligere kjent som Twitter, etter å kontoen hennes ble hacket forrige uke. Den påståtte hackeren gikk inn på Janjas konto 11. desember og la ut flere meldinger, inkludert fornærmelser mot presidentfruen og president Luiz Inacio Lula da Silva, samt kvinnefiendtlige utsagn..

NRK - 03 dec 23 kl. 11:12

Brasil: Lover vern av regnskog, blir med i oljegruppe

President Lula da Silva gikk lørdag langt i å bekrefte at landet takker ja til Opec+. Opec+ er den «utvidede versjonen» av oljekartellet Opec, som i mange tiår har hatt stor påvirkning på oljeprisen og verdens oljeproduksjon. På klimatoppmøtet har Brasil også varslet økt innsats for å bevare landets regnskog – noe som kan hindre store utslipp av klimagasser og utryddelse av arter.

NRK - 15 jan 24 kl. 20:46

Haaland på årets lag i verden

Erling Braut Haaland er med på årets lag i verden for tredje gang på rad. Laget kåres av spillerne selv, og ble satt opp i den uortodokse formasjonen 3-3-4: Thibaut Courtois – Kyle Walker, John Stones, Rúben Dias – Bernardo Silva, Kevin de Bruyne, Jude Bellingham – Lionel Messi, Erling Braut Haaland, Kylian Mbappé, Vinícius Júnior. Seks av spillerne er fra Manchester City, noe som er mest fra ett lag siden Barcelona – også ledet av Pep Guardiola – i 2010..

NRK - 13 jan 24 kl. 20:09

Melding om brann i bolig i Fredrikstad

Lørdag kveld skriver 110-sentralen Øst på X at nødetatene er på vei til en brann i en bygning i Fredrikstad. – Vi har fått melding om en fult utviklet boligbrann. Det var naboer som ringte nødetatene, sier Thomas Silva, vaktleder i Øst 110-sentralen.

NRK - 13 jan 24 kl. 20:09

Brann i enebolig i Fredrikstad

Det har oppstått brann i en enebolig i Fredrikstad. – Nødetater er fremme på stedet, og det er en fult utviklet boligbrann, skriver Øst 110-sentralen på X. Thomas Silva, vaktleder i Øst 110-sentralen, opplyste tidligere lørdag kveld at det var naboer som ringte nødetatene og meldte om brannen.

NRK - 13 jan 24 kl. 20:09

Brann i enebolig i Fredrikstad - en person ikke gjort rede for

Det har oppstått brann i en enebolig i Fredrikstad. En person er fortsatt ikke gjort rede for, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Trond Lorentzen, til NRK. – Nødetater er fremme på stedet, og det er en fullt utviklet boligbrann, skriver Øst 110-sentralen på X.

NRK - 12 jan 24 kl. 16:09

Brasil: Redusert avskogingen med 50 prosent

Avskogingen i Brasils del av Amazonas ble i 2023 halvert i forhold til året før. Det har ikke blitt fjernet så lite skog siden 2018. Dette er en gladnyhet for president Luiz Inacio Lula da Silva etter sitt første år som president.

NRK - 12 jan 24 kl. 16:09

Brasil: Halverte avskogingen fra året før

Avskogingen i Brasils del av Amazonas ble i 2023 halvert i forhold 2022. Det har ikke blitt fjernet så lite skog siden 2018. Dette er en gladnyhet for president Luiz Inacio Lula da Silva etter sitt første år som president.

NRK - 05 jan 24 kl. 20:39

Avskogingen i Brasils Amazonas ble halvert i fjor

Avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas-regnskogen falt 50 prosent i 2023 sammenlignet med året før. Satellittovervåking viser at 5152 kvadratkilometer med skogdekke ble ødelagt i Brasils Amazonas i fjor, ifølge Brasils nasjonale romforskningsbyrå. Selv om det er en stor nedgang fra 2022, tilsvarer det likevel over 11 ganger Oslos areal.

Aftenposten - 27 dec 23 kl. 23:10

Manchester City snudde til seier – Guardiola freste etter Stones-skade

LIVERPOOL (VG) (Everton – Manchester City 1–3) Phil Foden, Julian Alvarez og Bernardo Silva snudde til en ordentlig….

Dagbladet - 17 dec 23 kl. 23:00

Krever mer enn halve landet

Venezuela hevder Guyanas Essequibo-region tilhører dem. Nå frykter mange en eskalering i konflikten. - Vi vil ikke ha, og vi trenger ikke krig i Sør-Amerika, advarer Brasils president Silva da Lula..

NRK - 11 dec 23 kl. 06:30

Norge gir 50 millioner dollar til Amazonasfondet

Under en 15-årsmarkering av Amazonasfondet på COP28, annonserer Norge i dag et bidrag på 50 millioner dollar til Brasils innsats for å redusere avskogingen. – En reduksjon på 50 prosent i avskogingen i Amazonas i 2023 er nok et resultat av president Lulas evne til målrettet handling. Dette er viktig for Brasil – og for verden, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 08 dec 23 kl. 15:38

Avskogingen i Amazonas ned 64 prosent i november

Avskogingen i Brasils Amazonas ble mer enn halvert i november sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra myndighetene. Ifølge satellittdata fra romsenteret INPE ble 201 kvadratkilometer regnskog ryddet i november. Det er en nedgang på 63,7 prosent i forhold til for et år siden.

NRK - 08 dec 23 kl. 02:25

Bolivia er tatt opp i Mercosur

Bolivia er godkjent som nytt medlem i det søramerikanske frihandelssamarbeidet Mercosur. Bolivias statusendring fra assosiert til fullverdig medlem skjedde på gruppens toppmøte i Rio de Janeiro torsdag. – Gruppen vår blir enda sterkere med 12 millioner bolivianske brødre og søstre.

NRK - 04 dec 23 kl. 21:34

Lula kan ikke garantere at Putin ikke blir arrestert i Rio

Russlands president Vladimir Putin inviteres til G20-møtet i Rio de Janeiro neste år. Men president Lula da Silva kan ikke garantere at han ikke blir arrestert. Lula sier det er utenfor hans myndighetsområde å vurdere om Putin blir arrestert om han kommer til Rio.

NRK - 04 dec 23 kl. 18:53

Fortsatt håp om avtale mellom EU og Mercosur

Tysklands statsminister Olaf Scholz ber alle parter presse på for å få på plass en frihandelsavtale mellom EU og Mercosur-landene. Med Brasils president Lula da Silva ved sin side ba Scholz på en pressekonferanse i Berlin mandag alle parter være så pragmatiske og kompromissvillige som mulig for omsider å få avtalen vedtatt etter 20 års forhandlinger. Lula gjorde det klart at han ikke vil gi opp, men ba EU bestemme seg for om de virkelig vil ha avtalen.

NRK - 01 dec 23 kl. 12:12

Avskogingen faller kraftig i Indonesia – Norge øker støtten

Indonesia har klart å bremse ødeleggelsen av landets regnskog. Norge øker støtten til landet til over 1 milliard kroner. – Dette er nær en dobling av det vi støttet dem med i fjor, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

NRK - 27 nov 23 kl. 22:22

Vil gjøre justisminister til dommer i Høyesterett

Brasils president Lula da Silva sier han vil utnevne sin egen justisminister Flavio Dino til høyesterettsdommer. Lulas forslag er at Dino tar over setet til høyesterettsdommer Rosa Webers, som har stått tomt siden hun gikk av med pensjon i slutten av september. Presidenten sa også at han vil utnevne juridisk rådgiver Paulo Gonet til landets nye statsadvokat.

NRK - 22 nov 23 kl. 16:41

Trafikkulykke på E6 i Moss

Nødetatene er på vei til E6 i Moss etter en trafikkulykke, opplyser Øst 110-sentralen. – En bil har havnet i autovernet. Det er materielle skader, sier Thomas Silva vaktleder i 110-sentralen.

NRK - 29 sep 23 kl. 22:25

Vellykket operasjon for Lula da Silva

Brasils president Lula da Silva har fredag gjennomgått en vellykket hofteoperasjon. Det skriver Reuters og AFP og henviser Lulas lege..

NRK - 29 sep 23 kl. 05:57

Brasil sender nødhjelp til tørkerammede Amazonas

Brasil sender nødhjelp til den tørkerammede Amazonas-delstaten. Lav vannstand dreper mange fisk, en viktig kilde til mat for urfolket som lever der. Ifølge Brasils miljøminister Marina Silva er 56 av 62 kommuner i Amazonas truet av tørken.

Aftenposten - 23 aug 23 kl. 19:10

Bernardo Silva forlenger med Manchester City

Manchester City-midtbanespilleren Bernardo Silva har signert ny kontrakt med klubben..

VG - 23 aug 23 kl. 19:10

Bernardo Silva forlenger med Manchester City

Manchester City-midtbanespilleren Bernardo Silva har signert ny kontrakt med klubben..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com