Sabah

Saturday, 13 April, 02:43

Nyheter om Sabah

Dagbladet - 04 apr 24 kl. 15:24

Svensk koranbrenner utvises fra Norge

Den irakiske aktivisten Salwan Sabah Matti Momika, kjent som koranbrenner i Sverige, dro til Norge i påsken for å søke asyl. Han vil utvises..

NRK - 04 apr 24 kl. 15:15

Kjent koranbrenner pågrepet – skal utvises til Sverige

Den irakiske aktivisten Salwan Sabah Matti Momika, kjent som koranbrenner i Sverige, dro til Norge i påsken for å søke asyl, skriver NTB. Momika ble pågrepet av norsk politi 28. mars etter å ha kunngjort overfor svenske medier at han ville søke asyl i Norge.

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Minst tolv døde i brann i Istanbul

Det statlige nyhetsbyrået AA melder at minst tolv personer er død etter en brann i Istanbul i Tyrkia. I tillegg er flere skadet, syv av disse skal være hardt skadet. Brannen startet i en nattklubb, ifølge avisen Daily Sabah.

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Minst femten døde i brann i Istanbul

Minst femten personer er død etter at en brann startet i en nattklubb i Tyrkias hovedstad. I tillegg er flere hardt skadet. Ordføreren i byen Ekrem Imamoğlu sier det ble gjort vedlikeholdsarbeid i klubben.

NRK - 02 apr 24 kl. 14:24

Minst 25 døde i brann i Istanbul

25 mennesker har omkommet i en brann i en bygning i sentrum av Istanbul i Tyrkia, opplyser myndighetene i byen. I tillegg er flere skadet. Brannen startet i en nattklubb som var under oppussing.

NRK - 01 apr 24 kl. 12:24

Israel: Hamas-lederens søster er pågrepet

Søsteren til Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh er pågrepet i Israel. Sabah Abdel Salam Haniyeh, er israelsk statsborger. Hun har blitt pågrepet i byen Tel Sheva, opplyser en talsperson i politiet.

NRK - 20 dec 23 kl. 10:54

Ny emir tatt i ed i Kuwait

Sjeik Meshal al-Ahmad al-Sabah er tatt i ed som ny emir i Kuwait. 83-åringen overtar etter halvbroren sin. I sin første tale etter at han ble tatt i ed, kritiserte han benådning av flere straffedømte og opposisjonelle.

NRK - 16 dec 23 kl. 10:58

Kuwaits statsoverhode sjeik Nawaf er død

Kuwaits emir Nawaf al-Ahmad al-Sabah er død, 86 år gammel, melder landets statskanal. Han fikk kun tre år på tronen. Kuwaitisk rikskringkasting avbrøt lørdag morgen ordinær sendeplan og sendte i stedet vers fra Koranen.

E24 - 16 dec 23 kl. 11:38

Kuwaits statsoverhode sjeik Nawaf er død

Kuwaits emir Nawaf al-Ahmad al-Sabah er død, 86 år gammel, melder landets statskanal. Han fikk kun tre år på tronen..

NRK - 16 dec 23 kl. 10:58

Kuwaits statsoverhode er død

Kuwaits emir Nawaf al-Ahmad al-Sabah er død, melder landets statskanal. Han har vært innlagt på sykehus siden slutten av november. (NTB).

Dagbladet - 27 nov 23 kl. 21:08

Løslatt: - Plutselig ble vi angrepet

I halvannet år satt Mohammed Sabah (17) i israelsk fengsel uten dom, anklaget for å ha kastet stein. Lørdag ble han løslatt..

NRK - 20 jul 23 kl. 10:11

Tyrkias folkevalgte innkalt til ekstraordinært møte

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen holder 25. juli et ekstraordinært møte midt i sommerferien, men angivelig ikke for å ratifisere Sveriges Nato-søknad. Ifølge den tyrkiske avisen Daily Sabah er det presidenten i nasjonalforsamlingen, Numan Kurtulmus, som har innkalt til møtet neste tirsdag.

NRK - 08 jun 23 kl. 08:38

Tyrkia krever «konkrete skritt» fra Sverige

Tyrkias utenriksminister forventer «konkrete skritt» fra svensk side før Nato-søknaden kan godkjennes. Det ikke kjent hva han mener svenskene må gjøre, skriver NTB. Beskjeden kom fra Tyrkias nyutnevnte utenriksminister Hakan Fidan i en telefonsamtale med hans svenske kollega Tobias Billström onsdag, skriver avisen Daily Sabah.

NRK - 16 jan 23 kl. 13:30

Erdogan gjentar kravet om at Sverige må utlevere 130 personer

President Recep Erdogan opprettholder kravet om at Sverige må utlevere 130 personer til Tyrkia for at han skal godkjenne Sverige og Finlands Nato-søknad. – Først og fremst må de utlevere nesten 130 terrorister for at dere søknader skal gå igjennom. Dessverre har de ikke gjort det enda, sa presidenten i den tyrkiske byen Mugla søndag.

NRK - 07 jan 23 kl. 23:08

32 skadd da hotelltak kollapset i Tyrkia

32 personer ble skadd da taket på et hotell raste sammen i byen Sarikamis i Tyrkia, ifølge guvernøren i provinsen Kars. Politi, brannvesen og helsevesen rykket ut til hotellet der hendelsen fant sted under en filmvisning på hotellet. Flere personer skal ha blitt fanget i ruinene da taket kollapset i lobbyen, ifølge avisene Sabah og Cumhuriyet.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 såret av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 skadd av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

Klartale - 05 okt 22 kl. 15:30

Tyrkisk sinne mot satire på svensk TV

I «Svenska nyheter» sist fredag var det et lengre innslag om forholdet mellom Sverige og Tyrkia. Der truer president Recep Tayyip Erdogan med å nekte Sverige å bli med i forsvars-samarbeidet Nato.Erdogan blir omtalt «Vetoturken».

NRK - 05 okt 22 kl. 14:13

Tyrkisk raseri mot svensk TV-satire

Flere tyrkiske medier raser mot SVT etter et innslag i satireprogrammet «Svenska nyheter» der president Recep Tayyip Erdogan får gjennomgå. Fredagens utgave ainneholdt et lengre innslag om forholdet til Tyrkia, som truer med å legge ned veto mot svensk Nato-medlemskap. Erdogan omtales som «Vetoturken» og får blant annet gjennomgå fordi han fengsler kritikere, blant dem journalister og folkevalgte politikere.

NRK - 19 okt 21 kl. 00:24

Norges ambassadør innkalt i Ankara

Tyrkia ber ambassadører fra Norge og ni andre land forklare seg etter at de krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt. Flere ambassader i Tyrkia, blant dem den norske, gikk mandag ut med en uttalelse der de krever at Kavala blir løslatt, skriver den regimevennlige avisa Daily Sabah. Kavala, som er forretningsmann, ble fengslet for fire år siden, for sin påståtte rolle i demonstrasjonene og opprøre i Gezi-parken i 2013.

NRK - 20 aug 21 kl. 11:28

– Påståtte terrormedlemmer skutt

Malaysisk politi sier de har skutt og drept to påståtte medlemmer av den islamistiske terrorgruppen Abu Sayyaf på Borneo. De to ble drept i en skuddveksling nær byen Sandakan på kysten av Borneo, tvers over Sulusjøen fra gruppens arnested på Filippinene, skriver NTB. Politisjef Hazani Ghazali i delstaten Sabah sier de militante islamistene planla å ta lokale plantasjeeiere som gisler og kreve løsepenger.

NRK - 16 jul 21 kl. 19:23

Nordmann funnet død i Tyrkia

Politiet i den tyrkiske byen Alanya har innledet undersøkelser etter at en 61 år gammel norsk statsborger er funnet død. Nordmannen var bosatt i Tyrkia og ble funnet død i sitt eget hjem av en venn torsdag, skriver den tyrkiske avisen Sabah..

NRK - 13 jan 21 kl. 09:19

Statsminister i Kuwait går av

Statsministeren i Kuwait, Sabah Al-Khalid Al-Sabah, har innlevert sin avskjedssøknad til landets statsoverhode, emiren, melder Reuters..

NRK - 29 sep 20 kl. 18:24

Halvbroren blir ny emir i Kuwait

Kronprinsen i Kuwait, sjeik Nawaf al-Ahmad Al-Sabah, blir landets nye emir, etter at sjeik Sabah al-Ahmad Al-Sabah døde klokken 15 norsk tid i USA, melder Reuters. Den nye emiren er halvbroren til den avdøde emiren, som ble 91 år gammel..

NRK - 04 jan 21 kl. 20:12

Enige om å åpne grensene

Saudi-Arabia og Qatar er enige om å gjenåpne luftrommet og grensene mellom landene. Grensene har vært stengt i mer enn tre år. Kuwaits utenriksminister Ahmad Nassat Al-Sabah sier åpningen gjelder fra og med mandag kveld..

NRK - 29 sep 20 kl. 16:00

Kuwaits emir er død

Emiren av Kuwait, sjeik Sabah al-Ahmad Al-Sabah er død. Det melder nyhetsbyrået AFP. Han ble 91 år gammel.

Aftenposten - 29 sep 20 kl. 15:56

Kuwaits hersker er død

Emiren av Kuwait, Sabah al-Ahmad Al-Sabah, er død, 91 år gammel, opplyser hoffet i det oljeriket arabiske landet..

Aftenposten - 29 sep 20 kl. 15:56

Kuwaits moderate hersker er død

Emiren av Kuwait, som var kjent som en av de mer moderate og fredelige herskerne i regionen, er død. Sabah al-Ahmad Al-Sabah ble 91 år gammel..

NRK - 28 sep 20 kl. 10:03

Malaysia innfører strengare tiltak

Malaysiske styresmakter vil innføre strengare restriksjonar på folket si rørsle i den store delstaten Sabah, melder forsvarsministeren i landet måndag ifølge Reuters. Han seier ei rekke ikkje-essensielle bedrifter blir pålagt å stenge i 14 dagar..

NRK - 24 okt 18 kl. 12:13

– Tyrkia delte alle bevis med CIA

Tyrkisk etterretning har delt alle beviser i Khashoggi-saken med CIA-sjef Gina Haspel, ifølgeden tyrkiske avisen Sabah. CIA-sjefen skal ha fått bevisene under en orientering hos den tyrkiske etterretningsorganisasjonen MIT i Ankara, melder AP..

Aftenposten - 13 okt 18 kl. 12:19

Tyrkisk avis hevder Khashoggi gjorde lydopptak da han ble drept

Den tyrkiske avisen Sabah hevder den savnede journalisten Jamal Khashoggi gjorde et lydopptak med en Apple-klokke da han ble drept..

NRK - 13 okt 18 kl. 11:27

– Khashoggi gjorde lydopptak

Den tyrkiske avisa Sabah hevder den savnede journalisten Jamal Khashoggi gjorde et lydopptak med en Apple-klokke da han ble drept. Opplysningene stammer fra kilder knyttet til tyrkisk etterretning..

NRK - 11 okt 18 kl. 18:57

Tyrkia og Saudi-Arabia samarbeider

Tyrkia og Saudi-Arabia skal samarbeide for å finne ut av hva som har skjedd journalisten, Jamal Khashoggi. Det bekrefter en talsmann for president Erdogan, skriver den tyrkiske avisen Sabah..

NRK - 10 okt 18 kl. 09:55

Tror journalist Khashoggi ble drept

Den tyrkiske avisen Sabah, som står nær presidenten, har publisert bilder av det som skal være 15 saudiarabere sendt for å drepe journalist Jamal Khashoggi. Flere tyrkiske kilder mener journalisten ble drept inne i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul..

Dagbladet - 03 sep 18 kl. 11:32

Oljesjeik på jakt i Norge

Kuwaits statseide oljeselskap har investert 1 milliard dollar på norsk sokkel i løpet av to år. Nå vil toppsjef Nawaf S. Al-Sabah bli operatør i Norge..

Hegnar.no - 05 jul 18 kl. 14:06

Seadrill Partners sikrer ordreinngang på 260 mill.

Seadrill Partners sikrer kontrakt fra Sabah Shell Petroleum i Malaysia.

NRK - 20 apr 18 kl. 04:47

Swaziland bytter navn

Det lille afrikanske kongeriket Swaziland bytter navn til eSwatini. Kong Mswati III annonserte navnebyttet under landets feiring av 50 år med uavhengighet fra Storbritannia. Ifølge Daily Sabah betyr eSwatini «stedet for swazilenderne», skriver NTB..

NRK - 27 nov 17 kl. 01:05

67 % mener Tyrkia ikke trenger Nato

2 av 3 spurte i en meningsmåling i Tyrkia mener landet klarer seg uten Nato. Undersøkelsen er gjort av Istanbul Economics Research og avdekker at 67 prosent mener Tyrkia kan sørge for sin egen sikkerhet utenfor alliansen, skriver avisen Daily Sabah..

NRK - 25 jan 17 kl. 11:01

Kuwait henrettet kongelig

Myndighetene i Kuwait har henrettet syv personer, deriblant et medlem av den kongelige familien i landet. Den kongelige Faisal Abdullah Al Jaber Al Sabah ble hengt etter at han ble dømt for drap og ulovlig besittelse av skytevåpen..

NRK - 16 okt 16 kl. 16:33

Emir oppløser nasjonalforsamlingen

Lørdag ba lederen for nasjonalforsamlingen i Kuwait om at det måtte utlyses nyvalg. Søndag utstedte landets enehersker, emir Shaikh Sabah Al Ahmad Al Sabah, et dekret der han oppløser nasjonalforsamlingen og avsetter regjeringen, skriver AP..

Hegnar.no - 13 dec 16 kl. 12:03

PGS-undersøkelse i Malaysia

PGS har startet innhenting av multiklient 3D-seismikk offshore Sabah i Malaysia..

NRK - 10 jul 16 kl. 12:30

Abu Sayyaf tar fiskere til fange

De tre indonesiske fiskerne ble bortført lørdag, ifølge politisjefen i Sabah, Abdul Rashid. Han forteller at fem personer, noen av dem i militæruniformer, bordet tråleren og stakk av gårde med tre av fiskerne i en speedbåt i Borneo-havet, skriver NTB..

NRK - 01 jul 16 kl. 11:10

– Angriperne planla å ta gisler

De tre selvmordsbomberne som angrep flyplassen i Istanbul, planla å ta gisler, ifølge den regjeringsvennlige avisen Sabah. Ingen har sagt at de står bak angrepet, men ekstremistgruppen IS er hovedmistenkt..

Aftenposten - 01 jul 16 kl. 09:43

Terroristene som angrep Atatürk hadde planer om å ta flere titalls gisler

Terroristene som angrep Atatürk flyplass i Istanbul hadde planer om å ta gisler, men ble avbrutt av tyrkisk politi, ifølge dentyrkiske, regjeringsvennlige avisen Sabah..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com