Russlands

Sunday, 04 December, 23:18

Nyheter om Russlands

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 okt 22 kl. 11:01

UD: Foreløpig ikke aktuelt å kalle inn russisk ambassadør på teppet

Sverige og Danmark kaller inn Russlands ambassadører på teppet etter Russlands annektering av ukrainske regioner. Det er foreløpig ikke aktuelt i Norge. – Vi fordømte i går Russlands ulovlige annektering av ukrainske landområder på det sterkeste.

NRK - 23 nov 22 kl. 23:31

USA i FN: – Krigen rammer de mest sårbare

– Det er de mest sårbare som blir rammet av krigen i Ukraina nå. Russlands krigføring fører til at millioner av mennesker lider. De mister tilgang på strøm, vann og varme når landets infrastruktur blir rammet, sa USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield.

NRK - 01 okt 22 kl. 11:03

Danmark kaller inn Russlands ambassadør på teppet

Det danske utenriksdepartementet har kalt inn Russlands ambassadør til et møte etter Russlands ulovlige annektering av fire ukrainske regioner. Ambassadør Vladimir Barbin vil møte den danske utenriksministerens direktør for utenrikspolitikk, Anders Tang Friborg. Det er ikke kunngjort når møtet vil skje.

NRK - 15 nov 22 kl. 02:22

USA: Flesteparten av G20-medlemmene fordømmer krigen

I G20s slutterklæring vil det fremgå at flesteparten av medlemslandene kommer til å fordømme Russlands krig mot Ukraina på det sterkeste, ifølge USA. – Jeg tror man kommer til å se at flesteparten av G20s medlemmer vil gjøre det klart at de fordømmer Russlands krig i Ukraina, at de ser på Russlands krig i Ukraina som hovedkilde til ufattelig økonomisk og humanitær lidelse i verden, sier en høytstående amerikansk tjenestemann tirsdag. Kort tid etter sa EU-president Charles Michel at sjefforhandlerne fra G20-landene, inkludert Russland, er enige om et utkast til felles slutterklæring.

Klartale - 14 nov 22 kl. 10:33

Russlands utenriksminister er innlagt på sykehus

Sergej Lavrov er Russlands utenriksminister. Han er på Bali for å være med på G20-toppmøtet. Han kom på søndag.

NRK - 13 nov 22 kl. 13:12

Lavrov anklager USA for militarisering i Asia

USA er drivende kraft bak militariseringen av Sørøst-Asia i et forsøk på å bremse Kinas og Russlands innflytelse, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Lavrov sa dette etter å ha deltatt på møtet i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (Asean), som ble holdt i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh i helgen. Den russiske utenriksministeren anklager USA for «å militarisere denne regionen», åpenbart i forsøk på begrense Kinas og Russlands rolle i regionen.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

NRK - I førrgår: 13:12

Putin kallar Ukraina-politikken til Vesten for «destruktiv»

For første gong sidan september har Russlands president Vladimir Putin og Tysklands statsminister Olaf Scholz snakka saman på telefon. Ifølgje Kremls referat frå samtalen forsvarte Putin Russlands angrep mot ukrainsk energiinfrastruktur, som har ført til at millionar av ukrainarar er utan straum midt på vinteren. Putin kalla dei «uunngåelege».

VG - 30 nov 22 kl. 16:45

Nato-sjefen: - Farlig å undervurdere Russland

BUCURESTI (VG) Russlands plan var å ta kontroll over Ukraina i løpet av ti dager, men de mislyktes. Nå advarer en britisk tenketank mot å undervurdere Russlands militære styrke. Jens Stoltenberg sier til VG at han støtter konklusjonen..

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 18:55

- Da blir Nato et legitimt mål

Viseformann i Russlands sikkerhetsråd og landets tidligere president, Dmitrij Medvedev, sier at Nato blir et legitimt mål for Russlands militære styrker dersom de forsyner Ukraina med luftvernsystemet Patriot og Nato-personell..

NRK - 28 nov 22 kl. 17:47

Nato forventer at allierte øker støtten til ukrainsk luftforsvar

Utenriksministrene i Nato-landene skal tirsdag møtes i Bucuresti, hvor Nato-sjef Jens Stoltenberg vil be dem om å trappe opp støtten til Ukraina. Stoltenberg holdt mandag en pressekonferanse sammen med Romanias president, Klaus Iohannis. Der sa Stoltenberg at «én av beskjedene» til utenriksministrene på tirsdagens Nato-møte vil være at de må øke støtten til luftvåpensystem, ammunisjon, reservedeler og trening av soldater i Ukraina.

NRK - 30 okt 22 kl. 10:38

EU ber Russland slutte seg til kornavtale igjen

Russland bør gjenoppta sin posisjon som part i avtalen om eksport av korn fra Ukraina, sier EUs utenrikssjef. – Russlands beslutning om å trekke seg fra Svartehavsavtalen, setter den viktigste eksportruten for sårt tiltrengt korn og gjødsel i fare, korn og gjødsel som trengs for å håndtere den globale matkrisen utløst av Russlands krig mot Ukraina, skriver utenrikssjef Josep Borrell på Twitter. – EU oppfordrer Russland til å gjøre om på sin beslutning, legger han til.

NRK - 15 nov 22 kl. 11:11

Lavrov: Ukrainas forhandlingsvilkår er urealistiske

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener Ukrainas vilkår for å gå inn i fredsforhandlinger er urealistiske. Lavrov deltar for tiden som Russlands representant på G20-møtet i Indonesia, da president Vladimir Putin selv ikke har reist til toppmøtet. Ukraina har tidligere gjort det klart at de ikke vil gi fra seg landområder til Russland, og at de vil ha tilbake områdene Russland har annektert, blant annet Krim-halvøya.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om annektering av fire regioner i Ukraina, ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme de ufrie «folkeavstemningene». – Igjen har Russland misbrukt sin veto-rett.

NRK - 14 nov 22 kl. 10:05

AP: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov innlagt på sykehus på Bali

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov innlagt på sykehus på Bali, melder nyhetsbyrået AP..

VG - 14 nov 22 kl. 10:11

AP: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov innlagt på sykehus

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (72) ble mandag tatt til sykehus etter ankomst til G-20-toppmøtet på Bali..

VG - 14 nov 22 kl. 10:11

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov innlagt på sykehus

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (72) ble ifølge AP mandag tatt til sykehus etter ankomst til G-20-toppmøtet på Bali. Russiske myndigheter kaller det «fake news»..

VG - 14 nov 22 kl. 10:11

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov til sykehus

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (72) ble ifølge myndighetene på Bali tatt til sykehus etter ankomst til G20-toppmøtet. Russiske myndigheter kaller det «fake news»..

VG - 14 nov 22 kl. 10:11

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov til sykehus – «fake news», svarer Russland

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (72) ble ifølge myndighetene på Bali tatt til sykehus etter ankomst til G20-toppmøtet..

NRK - 14 nov 22 kl. 05:49

– Slutt på Ukraina-krigen er det beste for verdensøkonomien

En avslutning på Russlands krig i Ukraina er det beste for den globale økonomien, sier USAs finansminister Janet Yellen mandag før G20-toppmøtet. – Å avslutte Russlands krig er en moralsk plikt og det beste vi kan gjøre for den globale økonomien, sier Yellen. Bakgrunnen er at flere land opplever prisøkning på livsnødvendige varer som mat, drivstoff og strøm.

Dagbladet - Igår: 22:29

- Sto på hemmelig drapsliste

Dokumenter skal avsløre Russlands tidagersplan for å beseire Ukraina..

NRK - Igår: 20:08

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - Igår: 18:41

Russiskeide oppdrettsselskaper risikerer tvangsoppløsning

Tre russiskeide oppdrettsselskaper i Norge risikerer tvangsoppløsning. Årsaken er at selskapene står uten revisor, etter at revisorselskapet Deloitte trakk seg fra oppgaven. Oldenselskapene, Øyralaks og Villa Smolt er eid av Russlands største oppdrettsselskap Inarctica (tidligere Russian Aquaculture).

NRK - Igår: 16:57

Russland: – Vil ikke akseptere pristaket på olje

Myndighetene i Moskva sier lørdag at de ikke vil akseptere pristaket på olje som EU- og G7-landene samt Australia er blitt enige om. – Vi vil ikke akseptere dette pristaket, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov, og føyer til at russiske myndigheter analyserer tiltaket. Formålet med pristaket er å begrense Russlands evne til å finansiere angrepskrigen i Ukraina.

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:50

Russisk spesialpoliti hevder mange russere har rømt landet

Forrige uke krevde Vladimir Putin mobilisering. Putin er Russlands president. Det betyr at vanlige folk innenfor en viss alder også blir nødt til å være med i militæret.

NRK - Igår: 02:50

Marin: Europa er i trøbbel uten USAs støtte

Finlands statsminister Sanna Marin sier til BBC at Europa ville være i trøbbel uten amerikansk støtte. Hun sier at Europa ikke er sterke nok alene til å stå opp mot Russlands invasjon i Ukraina, og at Europa er avhengig av støtte fra USA. USA er det landet som bidrar mest med militærhjelp til Ukraina.

NRK - Igår: 00:36

G7 og Australia slutter seg til oljepristak

G7-landene og Australia slutter seg til EUs pristak på russisk olje på 60 dollar fatet. I en felles uttalelse skriver G7 og Australia at pristaket på sjøfrakt av olje med russisk opprinnelse skal tre i kraft 5. desember eller «meget raskt etter det».

Dagbladet - I førrgår: 13:16

- Feilet fundamentalt

Russlands pågående offensiv i Bakhmut i Donetsk viser at de ikke har lært av tidligere tabber. Dét kan ukrainerne utnytte, mener anerkjent tenketank..

NRK - I førrgår: 23:30

Biden er åpen for fredssamtaler med Putin – hvis Putin er oppriktig

USAs president Joe Biden sier han er villig til å snakke med Russlands president Vladimir Putin hvis Putin virkelig ønsker å få slutt på krigen i Ukraina. – Jeg er klar til å snakke med Putin hvis han faktisk er interessert i å finne en måte å få slutt på krigen på. Han har ikke gjort det ennå, sa Biden torsdag.

NRK - 01 dec 22 kl. 23:17

Italias vil sende våpen til Ukraina i ett år til

Italias regjering har vedtatt et dekret om å sende våpen til Ukraina til utgangen av 2023. Dermed vil den fortsette linjen til landets forrige regjering. Dekretet gjelder til og med 31.

NRK - 01 dec 22 kl. 09:22

Xi og Michel møttes i Beijing

Kinas leder Xi Jinping og EU-presidenten Charles Michel møttes i Beijing torsdag. Det er det første besøket fra en EU-leder i Beijing siden pandemien begynte. De to pratet mye om den spente verdenspolitiske situasjonen.

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 13:10

Nato har trosset Putins «røde linje» før. Nå kommer alliansen med nye løfter.

Ukraina og Georgia var en «rød linje» for Russlands president Vladimir Putin..

NRK - 07 nov 22 kl. 15:40

Putin: 50.000 mobiliserte soldater blant kampstyrkene

Russlands president Vladimir Putin sier mandag til nyhetsbyrået Interfax at 50.000 soldater blant Russlands nåværende kampstyrker i Ukraina har blitt mobilisert og sendt dit. Det melder Reuters.

NRK - 07 nov 22 kl. 03:50

Zelenskyj: Iransk hjelp til Russland forlenger krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager Iran for å bidra til forlengelse av krigen ved å forsyne Russland med droner. – Iran støtter Russlands terrorregime og hjelper med å forlenge krigen og derfor forlenge trusselen som Russlands aggresjonskrig utgjør mot verden, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. Uten støtte fra Teheran til Moskva, ville Ukraina «allerede ha vært nærmere fred», sier presidenten.

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 17:06

Stolenberg om Nato: - Sjokkerte

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at alle Natos allierte er sjokkerte over Russlands angrep mot sivile i Ukraina. Mens Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppsummerer sitt hovedbudskap med tre ord: Raskere, raskere og raskere..

Dagbladet - 29 nov 22 kl. 17:06

Stoltenberg om Nato: - Sjokkerte

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at alle Natos allierte er sjokkerte over Russlands angrep mot sivile i Ukraina. Mens Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppsummerer sitt hovedbudskap med tre ord: Raskere, raskere og raskere..

NRK - 29 nov 22 kl. 13:33

Russland: Hadde ikke noe valg

Russiske myndigheter sier at de ikke hadde noe annet valgt enn å en å avlyse samtalene med USA om atomvåpen, melder statlige russiske medier ifølge. Reuters. Viseutenriksminister Sergei Ryabkov sier Washington ønsket å gjennoppta inspeksjoner, mens Moskva har andre prioriteringer.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

VG - 29 nov 22 kl. 11:02

Avviser Putin-påstand: – Nato har aldri truet Russland

BUCURESTI (VG) Jens Stoltenberg tar sterkt avstand fra påstander om at Nato har provosert Russland ved å åpne for medlemskap fra Russlands naboland..

NRK - 28 nov 22 kl. 14:09

Tyrkia vil møte Sverige og Finland om medlemskap på Nato-møte

Tyrkias utenriksminister vil treffe sine kolleger fra Sverige og Finland for å diskutere Nato-medlemskap når alliansen har ministermøte i Romania tirsdag. – Vi kommer til å møte Sveriges og Finlands utenriksministre i et trilateralt format i Bucuresti i morgen, sier Mevlüt Çavusoglu til den tyrkiske TV-kanalen NTV. Etter Russlands invasjon i Ukraina, har de tidligere alliansefrie nordiske landene søkt om medlemskap i Nato.

NRK - 28 nov 22 kl. 13:22

Russland overveier å bytte til asiatisk fotball

Russlands fotballforbund (RFU) er frustrert over utestengelsen fra Uefa og varsler drøftelser om en mulig overgang til Det asiatiske fotballforbundet (AFC). Saken blir et tema på neste styremøte i RFU..

Dagbladet - 27 nov 22 kl. 16:47

Pekes ut av Kreml

Russlands utenriksdepartement kaller svensk forfatter «hauk» i ferskt utspill..

NRK - 27 nov 22 kl. 16:02

Regjeringen ber olje- og gasselskapene fortsette å lete

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier at mulighetene i Barentshavet har forsterket seg i et lengre perspektiv. Han åpner for å lyse ut nye blokker. Regjeringen har en avtale med SV om at 26.

VG - 27 nov 22 kl. 12:37

Frykter strøm-bombingen kan utløse flukt fra Ukraina

Russlands forsøk på å ødelegge Ukrainas strømforsyning kan utløse en større bølge av flyktninger, mener militærekspert..

NRK - 26 nov 22 kl. 14:06

Norge støtter Ukrainas sak mot Russland

Norge har levert inn det som heter intervensjonserklæring til saken som Ukraina har anlagt mot Russland. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Ukraina har klaget Russland inn for Den internasjonale domstol (ICJ) for brudd på folkemordkonvensjonen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com