Russlands

Fredag, 25 Juni, 15:38

Nyheter om Russlands

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 juni 21 kl. 12:07

Kaller inn Russland på teppet

Danmark har kalt Russlands ambassadør inn for en alvorsprat etter at russiske jagerfly ved to anledninger krenket dansk luftrom. Utenriksminister Jeppe Kofod vil også drøfte Russlands handlinger med sine utenrikskollegaer på mandagens Nato-toppmøte..

NRK - 6 timer siden

Russlands vaksineplan forsinket

Planen var at 30 millioner russere skulle vært vaksinert innen midten av juni, men det går langt langsommere, og nå øker smitten for hver dag som går. Minst 20,7 millioner mennesker har fått første vaksinedose, 14 prosent av befolkningen..

NRK - 12 timer siden

Ingen EU-enighet om Putin-møte

EU-landenes ledere avviste et tysk-fransk forslag om direkte kontakt med Russlands president. Toppmøtets første dag ble preget av kritikk av Ungarns LHBT + -lov. - Det var ikke mulig å bli noen i dag om at vi skal få møtes på toppnivå, sier Angela Merkel etter at hun og de andre EU-landenes ledere hadde diskutert saken til rundt klokken 2 natt til fredag, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 03 mai 21 kl. 13:27

Russlands ambassadør inn på teppet

EU har kalt Russlands ambassadør inn på teppet for å protestere mot at Moskva har satt åtte EU-tjenestemenn og politikere på svarteliste, opplyser EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano. Russlands svartelisting var et svar på sanksjoner fra EU..

NRK - Igår: 12:47

Advarer mot EU-toppmøte med Putin

Litauen advarer EU mot å ha direkte kontakt med Russlands president Vladimir Putin i EU-toppmøte. – Idéen er som å få en bjørn til å passe på honning, sier Litauens president Gitanas Nauseda. Presidenten er skeptisk til forslaget til Tyskaland og Frankrike om å ha et EU-toppmøte med Putin..

NRK - I førrgår: 09:17

Moskva vil samarbeide om cyberkrim

Russland vil samarbeide med USA for å finne cyberkriminelle, skriver Reuters. Nyhetsbyrået siterer et annet nyhetsbyrå som heter RIA, som siterer sjefen for det russiske sikkerhetspolititiet, Alexander Bortnikov. Bortnikov sier at sikkerhetsbyrået vil følge avtalene mellom USAs president Joe Biden, og Russlands president Vladimir Putin- De diskuterte cybersikkerhet tidligere denne måneden i Sveits..

NRK - 21 juni 21 kl. 22:06

Ambassadører vender tilbake

USAs ambassadør til Russland, og Russlands ambassadør til USA vender tilbake til sine poster i Moskva og Washington D.C. Det ble klart på toppmøtet i Génève sist uke.

NRK - 21 juni 21 kl. 18:10

Russland og Myanmar vil samarbeide

Militærjuntaen i Myanmar og Russland er blitt enige om å samarbeide tettere, ifølge Russlands sikkerhetsråd. Myanmars juntaleder Min Aung Hlaing har reist til Moskva for en sikkerhetskonferanse som starter på tirsdag. I et møte med Nikolaj Patrusjev, som leder det russiske sikkerhetsrådet, diskuterte de to kampen mot terrorisme, regional sikkerhet og utenlandsk innblanding i Myanmar..

NRK - 21 juni 21 kl. 16:06

EU utvider og forlenger sanksjoner

EU har forlenget sanksjonene som ble innført etter Russlands anneksjon av Krim-halvøya. Unionen utvider også sanksjonene mot Hviterussland og Myanmar. Sanksjonene mot Russland ble forlenget med ett år og løper dermed fram til 23.

NRK - 20 juni 21 kl. 03:17

Putin lover milliarder før valget

Russlands president Vladimir Putin foreslår å bruke 50 milliarder av rubler før valget i september på offentlig transport, utbedring av veier og på elverensing. samt penger til helsevesenet. Han kom med løftene i en tale sendt på statlig fjernsyn.

NRK - 18 juni 21 kl. 09:32

Moskva utvider nedstengning

Russlands hovedstad Moskva viderefører retningslinjer og koronatiltak til 29. juni. Tiltakene inkluderer blant annet forbud mot offentlige arrangementer, i tillegg til stengte kafeer og restauranter om kvelden.

NRK - 17 juni 21 kl. 15:13

Putin klar for videre dialog

Russlands president Vladimir Putin meldte torsdag han var positivt innstilt til videre samtaler med USA, etter onsdagens møte med Joe Biden i Genève. Videre samtale er forbeholdt at USA ønsker det samme, uttalte presidenten til russisk presse. – Vi er klare for å fortsette denne dialogen om USA er villige til å gjøre det samme, sa presidenten.

VG - 16 juni 21 kl. 21:06

Biden etter toppmøtet: Putins rykte er synkende

GENEVE (VG) USAs president Joe Biden tror ikke at Russlands president Vladimir Putin ønsker en ny kald krig, men sier at hans rykte i verden er i fall. Putins oppsummering av toppmøtet var at tonen var konstruktiv og ikke fiendtlig..

VG - 16 juni 21 kl. 21:06

Biden etter toppmøtet: Putins tillit er synkende

GENEVE (VG) USAs president Joe Biden tror ikke at Russlands president Vladimir Putin ønsker en ny kald krig, men sier at hans rykte i verden er i fall. Putins oppsummering av toppmøtet var at tonen var konstruktiv og ikke fiendtlig..

NRK - 16 juni 21 kl. 18:14

Putin: Ingen fiendtlig stemning

Russlands president Vladimir Putin sier det ikke var noen fiendtlighet i møtet mellom ham og USAs president Joe Biden. Putin sier også at de på møtet er blitt enig om å diskutere hvordan dataangrep kan hindres. Putin sier at samtalene hadde vært konstruktive, og at begge sider ytret ønske om å forstå hverandre og finne felles grunn.

NRK - 16 juni 21 kl. 17:57

Sender ambassadører til hveraandre

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin er enige om igjen å sende ambassadører til hverandre, for å senke spenningsnivået mellom landene. Det kunngjorde Putin på en pressekonferanse etter toppmøtet mellom de to i Genève..

NRK - 16 juni 21 kl. 17:57

Sender ambassadører til hverandre

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin er enige om igjen å sende ambassadører til hverandre, for å senke spenningsnivået mellom landene. Det kunngjorde Putin på en pressekonferanse etter toppmøtet mellom de to i Genève..

NRK - 16 juni 21 kl. 17:30

Møtet mellom Biden og Putin over

Ifølge Det hvite hus er møtet mellom USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin nå over etter fire timer..

NRK - 16 juni 21 kl. 13:23

Biden har ankommet møtet med Putin

Både USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin er på plass i villaen i Genève til det som er ventet å bli et fem timer langt møte. Møtet mellom Putin og Biden er deres første etter at Biden ble president..

Dagbladet - 16 juni 21 kl. 13:18

Biden og Putin møtes: - Vanskelige samtaler

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin skal møtes i Genève, der de for første gang møtes ansikt til ansikt som presidenter..

NRK - 16 juni 21 kl. 13:05

– Putin er i et konstruktivt humør

Russlands president Vladimir Putin og USAs president Joe Biden skal onsdag diskutere en rekke temaer. Putin er i det konstruktive hjørnet, ifølge talsmann. – Vi har en mengde med temaer vi ønsker å ta opp, så Putin har ankommet med et konstruktivt humør og en åpenhet for å stille spørsmål og forsøke å finne løsninger, sier Putins talsmann Dmitirij Peskov, ifølge CNN..

NRK - 16 juni 21 kl. 12:38

Tøppmøtet mellom Biden og Putin

Russlands president Vladimir Putin har ankommet Genève i Sveits, hvor han skal møte USAs president Joe Biden. Møtet mellom de to er det første siden Biden inntok Det hvite hus. Se TV-sendingen på NRK her:.

NRK - 16 juni 21 kl. 10:33

Kan forlenge toppmøte

Møtet mellom USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin kan bli forlenget hvis det blir nødvendig. Dagsordenen er så omfattende at det vil bli utfordrende å holde samtalen til fire-fem timer, opplyser en talsmann i Kreml til nyhetsbyrået TASS. Det er kun politikk som står på agendaen når presidentene i USA og Russland møtes klokka 13 i Genève..

NRK - 16 juni 21 kl. 07:10

Biden og Putin møtes i dag

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin møtes til toppmøte i Geneve i Sveits i dag. Det er første gang de to presidentene møtes ansikt til ansikt etter at Biden ble valgt i USA. Møtet finner sted i et historisk heskapshus fra 1700-tallet i en idyllisk park i den sveitsiske byen..

VG - 15 juni 21 kl. 10:11

Russland-ekspert om toppmøtet: - Har nådd en bunn

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa nylig at landets forhold til USA er dårligere nå enn under den kalde krigen. Få tror på bedring etter morgendagens møte mellom Vladimir Putin og Joe Biden..

VG - 15 juni 21 kl. 10:11

Russland-ekspert før toppmøtet: - Har nådd en bunn

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa nylig at landets forhold til USA er dårligere nå enn under den kalde krigen. Få tror på bedring etter morgendagens møte mellom Vladimir Putin og Joe Biden..

Aftenposten - 15 juni 21 kl. 06:45

Det er klart for bestefar versus gudfaren. Klarer Biden å være tøff nok mot Putin?

Joe Biden må finne frem sitt aller tøffeste glis i møte med Russlands sterke mann Vladimir Putin..

Aftenposten - 19 mai 21 kl. 10:48

I ordkrig før møtet med Russlands utenriksminister

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) bekrefter at hun skal ha et eget bilateralt møte med Russlands utenriksminister….

NRK - 14 juni 21 kl. 10:15

Dårlig forhold til Russland

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier i forkant av Nato-toppmøtet i Brussel at forholdet til Russland er på det laveste siden den kalde krigen. Stoltenberg viste til Russlands aggressive oppførsel mot nabolandene Ukraina og Georgia, men trakk også fram cyberangrep og forgiftninger. Han understrekte imidlertid behovet for dialog..

Aftenposten - 14 juni 21 kl. 07:30

Russlands krig mot Ukraina er Natos største utfordring

Det er på høy tid at Nato oppfyller sitt ansvar for fred og stabilitet på det europeiske kontinentet..

NRK - 13 juni 21 kl. 10:44

Håpefull Putin foran Biden-møte

Russlands president Vladimir Putin skal møte USAs president Joe Biden førstkommende onsdag. Putin sier at målet er å gjenoppbygge landenes forhold, samt å «etablere direkte dialog». Han håper også å skape «funksjonelle mekanismer i områder som representerer felles interesser».

NRK - 13 juni 21 kl. 03:39

Liten tro på snarlig atomavtale

Irans atomforhandler sier det neppe blir mulig å få i stand enighet rundt atomavtalen denne uken. Heller ikke Russlands representant i samtalene tror på snarlig enighet. I en uttalelse på Twitter sier den russiske representanten at det trolig trengs noen flere uker før man kan ferdigstille noen konklusjon..

NRK - 10 juni 21 kl. 20:31

Journalist kan ha blitt forgiftet

Journalisten og poeten Dmitrij Bykov, som har markert seg som en skarp kritiker av Russlands president Vladimir Putin, kan ha blitt forgiftet med samme nervegift som Aleksej Navalnyj, ifølge journalistkollektivet Bellingcat. Bykov ble akutt syk på et fly under en foredragsturné i 2019. Ifølge Bellingcat hadde Bykov samme symptomer som Aleksej Navalnyj da han ble akutt syk på et fly i 2020.

NRK - 10 juni 21 kl. 10:57

EU fordømmer Russland

EU fordømmer Russlands avgjørelse om å betegne organisasjoner grunnlagt av den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj som ekstremistiske. Avgjørelsen er så langt russiske myndigheters mest alvorlige forsøk på å undertrykke den uavhengige politiske opposisjonen, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell på vegne av de 27 medlemslandene..

NRK - 07 juni 21 kl. 19:52

EU-president mot Putin: «Ulovlig»

I en telefonsamtale med Vladimir Putin anklaget EU-president Charles Michel Russland for «ulovlig, proaktiv og forstyrrende aktivitet mot EU og EU-land». – Ingen har interesse av forverringen av EU og Russlands forhold, var beskjeden til Putin..

NRK - 07 juni 21 kl. 12:47

Russland trekker seg fra avtale

Russlands president Vladimir Putin har signert loven om å trekke landet ut av våpenkontrollavtalen Open Skies. USA har gjort det samme. President Joe Biden annonserte forrige måned at Trumps beslutning om å trekke seg fra avtalen blir stående.

NRK - 04 juni 21 kl. 23:42

Putin vil ha bedre forhold til USA

Russlands president Vladimir Putin sa fredag at han håper å forbedre det svært kompliserte forholdet til USA under toppmøtet med Joe Biden i Genève. Den russiske og den amerikanske lederen skal møtes fysisk i Genève 16. juni.

NRK - 04 juni 21 kl. 19:13

Putin skrev under på ny valglov

Russlands president Vladimir Putin skrev i dag under på en lovgivning som forbyr medlemmer av «ekstremistiske» organisasjoner fra å stille til valg i landet. Tilhengere av opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj mener loven er ment for å stenge dem ute fra årets parlamentsvalg. Neste uke skal en domstol vurdere om organisasjonene til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj skal klassifiseres som «ekstremistiske»..

NRK - 02 juni 21 kl. 08:57

Russisk vaksine skal ha god effekt

Covivac, Russlands tredje vaksine mot koronaviruset, skal ha vist seg å være mer enn 80 prosent effektiv, hevder produsenten overfor nyhetsbyrået Interfax..

Aftenposten - 31 mai 21 kl. 21:53

Svensk hockey-bombe: – Den største fiaskoen i moderne tid

(Russlands olympiske komité - Sverige 3–2 etter straffer) Svenskenes VM endte i en gedigen fiasko..

VG - 31 mai 21 kl. 21:53

Svensk hockey-bombe: – Den største fiaskoen i moderne tid

(Russlands olympiske komité - Sverige 3–2 etter straffer) Svenskenes VM endte i en gedigen fiasko. «Tre kronor» måtte vinne mot russerne for å ta seg til sluttspillet..

VG - 31 mai 21 kl. 21:53

Svensk hockey-bombe: – Den største fiaskoen i moderne tid

(Russlands olympiske komité - Sverige 3–2 etter straffer) Svenskenes VM endte i en gedigen fiasko. «Tre kronor» måtte vinne mot russerne for å ta seg til sluttspillet..

NRK - 31 mai 21 kl. 17:02

Putin skal diskutere med Biden

Russlands president Vladimir Putin er villig til å diskutere «en rekke rettighetsspørsmål» med USAs president Joe Biden når de to møtes i Genève i juni. Det inkluderer «den dårlige behandlingen» av dem som står bak stormingen av Capitol-bygningen i januar, sier Kreml mandag. Dette kommer som et svar på Bidens uttalelse søndag, der han sa han ville utfordre Putin på menneskerettighetene når de to møtes i Genève..

NRK - 28 mai 21 kl. 18:59

Putin tilbyr Lukasjenko sin støtte

Under samtaler i byen Sotsji gav Russlands president Vladimir Putin sin støtte til Aleksandr Lukasjenko, president i Hviterussland. Etter et passasjerfly fra Hellas til Litauen ble tvunget til å lande i Hviterussland, har Lukasjenko møtt sterk kritikk fra andre land. Om bord i flyet var den regimekritiske journalisten Roman Protasevitsj.

NRK - 28 mai 21 kl. 07:32

Putin og Lukasjenko møtes i Sotsji

Russlands president Vladimir Putin har invitert HviteRusslands president Aleksandr Lukasjenko til Sotsji ved Svartehavet, der de to skal ha samtaler fredag. Møtet finner sted få dager etter at passasjerfly på vei fra Hellas til Litauen måtte lande i Minsk etter en svært omstridt omdirigering fra øverste hold i Hviterussland. Om bord var en profilert hviterussisk regimekritiker og journalist, som ble pågrepet på flyplassen sammen med sin russiske kjæreste..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt