Russisk

Sunday, 04 December, 22:40

Nyheter om Russisk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 22:57

Snowden avla ed som Russisk statsborger

Edward Snowden, som endte opp i Russland etter å ha avslørt USAs masseovervåkingsprogram, har mottatt sitt Russiske pass og avlagt ed som Russisk statsborger. Det opplyser hans advokat Anatolij Kutsjerena til Russiske nyhetsbyråer fredag. Ifølge Kutsjerena fikk Snowden passet og avla ed torsdag, rundt tre måneder etter at han ble innvilget Russisk statsborgerskap av president Vladimir Putin.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:52

Anbefaler ikke fiskere å fiske i Russisk sone

Forsikringsselskapet Granne fraråder fiskere å fiske i Russisk farvann. – Vi har en klar anbefaling til våre kunder om å ikke gå inn i Russisk sone, sier daglig leder i Granne Forsikring, Bjarte Vindenes til Fiskeribladet. De som fisker i Russisk sone, må i stor grad belage seg på å ordne opp selv, forteller Vindenes.

NRK - Igår: 00:36

G7 og Australia slutter seg til oljepristak

G7-landene og Australia slutter seg til EUs pristak på Russisk olje på 60 dollar fatet. I en felles uttalelse skriver G7 og Australia at pristaket på sjøfrakt av olje med Russisk opprinnelse skal tre i kraft 5. desember eller «meget raskt etter det».

NRK - I førrgår: 20:22

Enighet i EU om pristak på 60 dollar for Russisk olje

EU-landene er blitt enige om et pristak på Russisk olje. Polen holdt lenge igjen, men gikk til slutt med på å sette taket på 60 dollar per fat. Pristaket skal etter planen tre i kraft allerede mandag, parallelt med EU-forbudet mot import av Russisk olje som fraktes sjøveien.

Klartale - I førrgår: 08:50

13.000 ukrainske soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og Russisk side.– Mellom 10.

NRK - 01 dec 22 kl. 09:35

Krever 120 dagers fengsel for dronetiltalte Yakunin

Påtalemyndigheten la i Nord-Troms og Senja tingrett torsdag ned påstand om 120 dagers ubetinget fengsel for britisk-Russiske Andrey Yakunin. Han er tiltalt for brudd på sanksjonene som forbyr Russiske statsborgere å fly droner i norsk luftrom. Yakunin hevder selv at han ikke var klar over reglene, og anser seg selv for å ha mest tilknytning til Storbritannia.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

Dagbladet - 19 nov 22 kl. 23:53

Sjokkfunn: - Tortur og Russisk rulett

Hundrevis av ukrainske sivile skal ha blitt fengslet og flere er fortsatt savnet i Kherson. Ukrainere skal også ha blitt utsatt for både tortur og Russisk rulett i Russisk fangenskap..

NRK - 29 okt 22 kl. 12:46

Større angrep mot Krim i natt – Russisk skip skal være skadet

Det har vært et større dronenagrep mot havna i Sevastapol på den Russisk-okkuperte Krim-halvøya i natt og i dag tidlig. Et Russisk skip er skadet, melder det Russiske forsvarsdepartementet. Russisk marine hevder at de har skutt ned alle angrepsdroner med stor suksess.

NRK - 18 nov 22 kl. 13:27

Ber om ett år og fire måneders fengsel for tidligere DNV-ansatt

Den tidligere DNV-ansatte som er tiltalt for grov korrupsjon etter møter med en Russisk etterretningsagent, bør få 16 måneders fengsel, mener påtalemyndigheten, skriver Teknisk Ukeblad. Den 53 år gamle mannen var først siktet for spionasje, men denne siktelsen ble frafalt, og han ble tiltalt for grov korrupsjon. Mannen ble pågrepet under et møte på en restaurant på Lilleborg i Oslo 15.

NRK - 17 nov 22 kl. 21:44

Ukraina: Mange spor etter tortur i Kherson

Det har blitt avdekket skremmende mange spor av tortur i den befridde byen Kherson, ifølge Ukrainas menneskerettighetskommissær Dmytro Lubinets. Det er funnet spor av at ukrainere ble torturert med strøm og slått med jernstenger før de ble drept, ifølge Lubinets. Lubinets sier at Ukraina regner med å finne flere bevis på Russisk brutalitet mot ukrainere.

Klartale - 07 okt 22 kl. 08:55

Færre vil studere Russisk

Rundt 30 prosent til 50 prosent færre studenter vil studere Russisk språk. Det gjelder både internasjonalt, men også for nordmenn. Nettavisen Khrono skriver at tallene er høyere utenfor Norge.

Klartale - 27 okt 22 kl. 10:00

Slik jobber de Russiske spionene

Norge har arrestert en Russisk statsborger de mistenker er spion. Han mistenkes for å være en «illegalist». Han er den første oppdaget i Norge.

VG - 13 nov 22 kl. 20:33

Tillot Russisk tokt ved den ødelagte Svalbardfiberen

I januar forsvant forbindelsen i en internettkabel mellom Svalbard og fastlandet, og en Russisk tråler ble mistenkt å stå bak. Noen måneder senere ga Norge et annet Russisk skip tillatelse til å gjøre undersøkelser rundt kabelen..

NRK - Igår: 20:42

Zelenskyj: Pristaket på Russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på Russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - I førrgår: 17:43

AFP: Enighet i EU om pristak på Russisk olje

Polen har gått med på EUs pristak på Russisk olje, melder både Reuters og AFP. Pristaket på 60 dollar gjelder kun for olje som fraktes til sjøs. Polen ønsket å finne mekanismer som gjorde det mulig å holde pristaket under markedspris.

E24 - I førrgår: 17:44

Enighet i EU om pristak på Russisk olje

EU-landene er enige om et pristak på 60 dollar fatet på Russisk olje, etter en lang intern dragkamp. Men det vil ikke gi særlig effekt, mener sjeføkonom..

NRK - I førrgår: 05:29

Ukraina stopper Russisk-tilknyttede kirker

Ukraina skal legge begrensninger på virksomheten til religiøse organisasjoner med tilknytning til Russland, sier president Volodymyr Zelenskyj. I sin daglige kveldstale torsdag sa Zelenskyj at det er sendt et forslag til nasjonalforsamlingen om å forby virksomheten til slike religiøse organisasjoner. Han sa også at etterretningen bør trappe opp arbeidet med å avdekke og stanse Russisk infiltrering i religiøse rom i Ukraina.

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 08:43

Én Russisk avhengighet klarer Europa ikke å kvitte seg med

BRUSSEL (Aftenposten): EU skryter av at de har klart å kvitte seg med Russisk gass..

NRK - 10 nov 22 kl. 02:19

Amnesty: Deportering av ukrainere kan være krigsforbrytelser

Russland har trolig begått forbrytelser mot menneskeheten ved å evakuere ukrainske sivile i Russiskokkuperte deler av Ukraina til andre regioner, sier Amnesty. Ifølge Amnesty ble sivile flyttet fra okkuperte områder lenger inn i Russisk-kontrollerte områder eller til Russland, og ofte ble barn skilt fra sine foreldre, i strid med folkeretten. Amnesty sier de har snakket med sivile som ble utsatt for omfattende sjekking, kjent som filtrering, som noen ganger endte med vilkårlig arrest, tortur og mishandling.

NRK - 29 nov 22 kl. 11:46

Russisk statsborger dømt til 120 dager for droneflygning

Dommen gjelder mannen som ble stanset i kontroll på Storskog i Finnmark på vei til Russland 11. oktober. I kontrollen fant politiet store mengder data på harddisker samt flere droner i bagasjen.

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

NRK - 08 nov 22 kl. 08:27

Overvåkingsfly fra Andøya hadde nærkontakt med Russisk atomubåt

En Russisk video viser en Russisk atomubåt i nærkontakt med et norsk Orion-fly, melder TV 2. En Youtube-video publisert av det Russiske forsvarsdepartementets TV-kanal Zvezda søndag, viser den Russiske marinen frem ubåten «Knyaz Vladimir» på tokt i Barentshavet. Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) ønsker ikke å kommentere videoen eller Orion-flyenes observasjoner, skriver TV 2.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

NRK - 06 sep 22 kl. 04:05

Russland setter folkeavstemning i Kherson «på vent»

Myndighetene i Russisk-okkuperte områder sør i Ukraina sier at en varslet folkeavstemning om Russisk annektering er satt på vent. Kherson og store deler av Zaporizjzja-regionen har siden begynnelsen av den Russiske invasjonen vært under Russisk kontroll. Innbyggerne er blitt tvunget til å bruke rubler, og områdene fungerer nå som en del av Russisk økonomi.

NRK - 27 nov 22 kl. 06:52

Sivile flykter fra Russisk bombing i Kherson

Sivile flyktet lørdag i strie strømmer fra Russisk bombing i Kherson, bare noen uker etter at de feiret frigjøringen av byen. Lange rekker med lastebiler, varebiler og personbiler strakte seg langs veien ut av byen, noen av dem med tilhengere for å frakte eiendeler eller husdyr. Flere dagers intense artilleri- og rakettangrep på byen fra Russiske stillinger på den andre bredden av elva Dnipro er et bittert faktum for byens borgere.

NRK - 25 nov 22 kl. 23:34

Russisk angrep rammet Kramatorsk i Donetsk

En 71 år gammel mann ble skadet da et Russisk angrep traff byen Kramatorsk i Donetsk-regionen fredag, ifølge byens ordfører Oleksandr Honcharenko. Angrepet førte også til at tre høyhusblokker og et medisinsk anlegg ble ødelagt, melder nettavisen The Kyiv Independent. Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder..

NRK - 25 nov 22 kl. 17:30

Spionmistenkt russer varetektsfengslet i Stockholm

Den Russiske mannen i 60-årene som ble pågrepet og siktet for spionasje i Sverige tirsdag, er fengslet i Stockholm tingrett. Mannen ble pågrepet sammen med sin kone i en storstilt politiaksjon i grålysningen tirsdag. Spesialpoliti firte seg ned fra to av forsvarets helikoptre da de slo til mot parets villa i stockholmsområdet.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

NRK - 24 nov 22 kl. 17:41

Svenske medier: Spionasjemistenkt Russisk kvinne løslatt

En av de to russerne i 60-årene som ble pågrepet i en storstilt aksjon i Stockholm tirsdag, mistenkt for spionasje, er løslatt. Den svenske påtalemyndigheten opplyser om løslatelsen i en pressemelding. Mistankene mot kvinnen består, og senest klokka 12 fredag må aktor beslutte om også mannen skal løslates.

NRK - 14 okt 22 kl. 12:46

Forsikringsselskap fraråder fiske i Russisk sone

Norske fiskebåter dropper fiske i den Russiske delen av Barentshavet fordi flere forsikringsselskap fraråder å krysse delelinjen. Det skriver Fiskeribladet. Rederiet H.

NRK - 24 nov 22 kl. 11:59

Russisk fiskebåt bøtelagt i Tromsø

En Russisk fiskebåt har forlatt Tromsø havn etter at de i helgen ble tatt i arrest for ulovlig fiske av sild. Både skipperen og rederiet ble bøtelagt med forelegg på henholdsvis 30 000 og 125 000 kroner, opplyser politiadvokat i Troms politidistrikt Bent Are Strand til NRK. Bøtene ble vedtatt på stedet.

NRK - 24 nov 22 kl. 10:16

Avslutter Russisk pressesamarbeid

Barents Press International legger ned sin organisasjon i Russland. I en pressemelding skriver de at «dagens situasjon for fri og uavhengig presse i Russland har ødelagt mulighetene for et trygt og åpent samarbeid mellom nordiske medlemmer av Barents Press og deres Russiske kolleger». Organisasjonen er et nettverk for journalister og redaktører i Barentsregionen i Norge, Sverige, Finland og Russland.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:45

Eksplosjoner i Russisk-okkuperte Melitopol

Natt til torsdag ble den Russisk-okkuperte byen Melitopol i Zaporizjzja fylke sørøst i Ukraina rammet av flere eksplosjoner. Både Russiske og ukrainske myndigheter melder om eksplosjonene torsdag, dog med ulik informasjon om angrepet. En representant for okkupasjonsmyndighetene i Melitopol, Vladimir Rogov, skrev på Telegram at det Russiske luftforsvaret hadde skutt ned ukrainske raketter.

NRK - 02 sep 22 kl. 15:27

G7-landene vil ha pristak på Russisk olje

G7-landene vil ha pristak på Russisk olje, men det er foreløpig uklart om og hvordan dette vil bli innført. I en erklæring heter det at G7-landene har «en felles politisk intensjon» om å implementere «et omfattende forbud mot tjenester som muliggjør maritim transport av Russisk råolje og petroleumsprodukter globalt». – Levering av slike tjenester ville bare være tillatt dersom oljen og petroleumsproduktene kjøpes til under en pris (et pristak) som er bestemt av den brede koalisjonen av land som slutter seg til og implementerer pristaket, heter det.

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 15:06

AP: Nesten hele Ukraina uten strøm etter det Russisk missilangrepet

Etter at EU-parlamentet vedtok å stemple Russland som et terrorregime, kom et nytt Russisk missilangrep mot Ukraina..

NRK - 23 nov 22 kl. 04:59

Russisk rakett skal ha truffet sykehus – en baby døde

En nyfødt baby mistet livet etter at en Russisk rakett skal ha truffet fødeavdelingen på Vilnianska-sykehuset som ligger ved Zaporizjzja i Ukraina natt til onsdag, melder byens guvernør Starukh på Telegram. Det skriver nettavisen The Kyiv Independent. Opplysningen er ikke bekreftet av uavhengige kilder..

NRK - 21 nov 22 kl. 23:05

Ungarns utenriksminister deltok på Russisk atom-varemesse

Ungarns utenriksminister var blant gjestene da det ble avholdt en varemesse for atomteknologi i den Russiske byen Sotsji. Utenriksminister Peter Szijjarto deltok i forbindelse med byggingen av to nye reaktorer ved atomkraftverket Paks i Ungarn, som er bygget av Russiske Rosatom. – Jeg håper inderlig at ikke et eneste europeisk land vil hindre denne investeringen, sier Szijjarto i en uttalelse via sitt departement.

NRK - 21 nov 22 kl. 11:24

Russisk tråler tatt i arrest i Tromsø

Den Russiske tråleren Zamoskvoretsje er tatt i arrest i Tromsø av kystvaktskipet Bison etter mistanke om ulovlig sildefiske. Ifølge Fiskeribladet er tråleren den andre fra samme Russiske rederi på en uke som er oppbrakt i samme område og mistenkt for samme lovbrudd. Zamoskvoretsje eies av det Russiske rederiet Jsc Westrbflot.

E24 - 19 nov 22 kl. 16:40

Hjalp Russisk «konsulent» med bussbillett – så kom posene med seddelbunker

Reservedatoer, pengekonvolutter og undervannsinstallasjoner: Slik forsøkte Russisk etterretning å hente informasjon fra den DNV-ansatte nordmannen..

Aftenposten - 19 nov 22 kl. 16:40

Hjalp Russisk «konsulent» med bussbillett – så kom posene med seddelbunker

Reservedatoer, pengekonvolutter og undervannsinstallasjoner: Slik forsøkte Russisk etterretning å hente informasjon fra….

NRK - 29 okt 22 kl. 10:12

Hågen Karlsen om spionsaken: Hardt slag for Russisk etterretning

Det tar årevis og koster enorme ressurser å etablere en spion av typen PST mener å ha avdekket i Tromsø. Et stort nederlag for Russland, mener oberstløytnant. – Det er et hardt slag for Russisk etterretning hvis de mister en såkalt illegalist.

Klartale - 28 okt 22 kl. 11:11

Mistenkt Russisk spion siktet av PST

Tirsdag ble en 37 år gammel mann pågrepet av politiet. De mistenker at han er Russisk spion. Han har jobbet som forsker ved Universitetet i Tromsø.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:43

PST: DNV et opplagt mål for Russisk etterretning

– DNV er et attraktivt etterretningsmål for Russland. Det sa politioverbetjent Dag Røhjell i PST da han vitnet om Russisk etterretning i Norge i Oslo tingrett i dag. Korrupsjonssaken som går i retten nå var ikke første gang sikkerhetstjenesten mente DNV (tidligere Norske Veritas) var utsatt for en etterretningstrussel, fortalte han.

NRK - 06 okt 22 kl. 11:55

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på Russisk olje, forbud mot sjøtransport av Russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com