Redd Barnas

Saturday, 02 December, 23:56

Nyheter om Redd Barnas

NRK - 18 okt 23 kl. 13:35

Redd Barna: 7000 barn gjenforent med familiene i Sør-Sudan

7000 barn i Sør-Sudan er ved hjelp av et dataprogram gjenforent med familiene de var blitt skilt fra i krig og konflikt, uttaler Redd Barna. Programvaren har blitt benyttet av Redd Barna siden 2017. Dataprogrammet omfatter registreringer av nesten 20.

NRK - 06 nov 23 kl. 21:43

Redd Barna gjenopptar arbeidet nord i Jemen

Redd Barna har gjenopptatt arbeidet nord i Jemen, ti dager etter at organisasjonen innstilte virksomheten da en ansatt døde i myndighetenes varetekt. Redd Barnas direktør for sikkerhet og trygghet, Hisham Al-Hakimi, ble pågrepet i Sana 9. september, utenfor aktiv tjenestetid.

Klartale - 21 okt 23 kl. 07:00

Dette er historien til TV-aksjonen

«Verdens største dugnad». Eller TV-aksjonen, om du vil. Søndag skal vi fram med lommeboka igjen.

NRK - 29 okt 23 kl. 14:32

Redd Barna: Flere drepte barn i Midtøsten på tre uker enn årlig antall globalt i væpnede konflikter

– Siden 7. oktober har mer enn 3257 barn blitt meldt drept, inkludert minst 3195 på Gazastripen, 33 på Vestbredden og 29 i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Antallet barn som er meldt drept på bare tre uker på Gazastripen, er mer enn antallet drepte i væpnede konflikter globalt – i mer enn 20 land – i løpet av et helt år de siste tre årene, heter det videre.

NRK - 24 okt 23 kl. 11:40

Penger fra TV-aksjonen går til Gaza likevel

Redd Barna, som sto for helgens TV-aksjon, har fått innvilget en søknad til Innsamlingsrådet i NRK om å få legge til Gaza som mottaker av pengene fra aksjonen. I tillegg vil organisasjonen vurdere om det er behov for å bruke noe av midlene i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Vi er overveldet over det fantastiske resultatet, som var over forventning da vi gikk ut av tv-sendingen på søndag.

NRK - 23 okt 23 kl. 07:33

Ny rekord forTV-aksjonen: Over 273 millioner kroner

Under årets TV-aksjon, som går til Redd Barna, har det blitt samlet inn over 273,7 millioner kroner. Det er ny rekord for innsamlingsaksjonen, som hvert år velger et nytt formål pengene skal gå til. Den forrige rekorden er ett år gammel, da Leger Uten Grenser og DNDi fikk inn 266,2 millioner kroner.

NRK - 23 okt 23 kl. 07:33

Ny rekord for TV-aksjonen: Over 273 millioner kroner innsamlet

Under årets TV-aksjon, som går til Redd Barna, har det blitt samlet inn over 273,7 millioner kroner. Det er ny rekord for innsamlingsaksjonen, som hvert år velger et nytt formål pengene skal gå til. Den forrige rekorden er ett år gammel, da Leger Uten Grenser og DNDi fikk inn 266,2 millioner kroner.

NRK - 21 okt 23 kl. 13:02

Panorama: Penger fra TV-aksjon går ikke til barna i Gaza

Søndag er det TV-aksjonen, hvor det samles inn penger til Redd Barna for å hjelpe barn i krig og konflikt, Men pengene vil ikke gå til barna på Gaza, hvor det er en alvorlig humanitær krise nå. Det skriver Panorama nyheter. Gunvor Knag Fylkesnes, Redd Barnas direktør for politikk og kommunikasjon, sier til avisen at TV-aksjon-søknaden ble sendt inn til NRK for et og et halvt år siden.

NRK - 23 aug 23 kl. 15:57

Redd Barna: Ukraina-krigen har kostet minst 540 barn livet

Siden krigen brøt ut i Ukraina for 18 måneder siden, er minst 540 barn blitt drept i landet, og faren er langt fra over, ifølge hjelpeorganisasjonen Redd Barna. – Siden februar i fjor har mer enn 1680 blitt drept eller skadd. De aller fleste av disse tilfellene skyldes raketter og droner avfyrt mot boligområder, sier Amjad Yamin, Redd Barnas direktør for påvirkningsarbeid i Ukraina.

NRK - 01 jun 23 kl. 11:42

Politiet om pride-avlysning: – Vi hadde planlagt nødvendige tiltak

Politiet skriver i en pressemelding at de i dag ble gjort oppmerksom på at Redd Barna har valgt å avlyse sin pride-markering for barn i Nygårdsparken i Bergen. – Vi synes det er beklagelig at arrangementet avlyses, men har forståelse for Redd Barnas beslutning, skriver politiet i en pressemelding. Politiet og Redd Barna hatt dialog om arrangementet, skriver de.

NRK - 22 aug 23 kl. 11:34

Nær 500 barn har sultet i hjel i Sudan

Minst 498 barn har dødd av sult siden det brøt ut voldelige kamper i Sudan i april. Det reelle dødstallet kan være langt høyere, advarer Redd Barna. – Vi hadde aldri sett for oss så høye dødstall for barn som følge av sult.

NRK - 02 jun 23 kl. 09:46

Én mistenkt for trusler mot Pride-arrangement i Bergen

Politiet etterforsker trusler mot Redd Barnas barnearrangement i forbindelse med pride i Bergen. Redd Barna avlyste i går arrangementet, og viste til at de hadde mottatt trusler i sosiale medier. – Vi har et navn vi ønsker å undersøke, og vedkommende har status som mistenkt pr.

NRK - 01 jun 23 kl. 16:52

Redd Barnas Pride-festival i Bergen erstattes med innendørs arrangement, melder Bergens Tidende

Torsdag ble det kjent at Redd Barna avlyser søndagens Pride-arrangement i Nygårdsparken på grunn av trusler. Nå melder Bergens Tidende at organisasjonen i løpet av torsdagen jobbet med et alternativ til det avlyste arrangementet. Avisen får opplyst at arrangementet i Nygårdsparken flytter inn på hotellet i C.

NRK - 01 jun 23 kl. 16:52

BT: Redd Barnas Pride-festival i Bergen erstattes med innendørs arrangement

Torsdag ble det kjent at Redd Barna avlyser søndagens Pride-arrangement i Nygårdsparken på grunn av trusler. Nå melder Bergens Tidende at organisasjonen Fri i løpet av torsdagen jobbet med et alternativ til det avlyste arrangementet. Avisen får opplyst at arrangementet i Nygårdsparken flytter inn på et hotell i C.

NRK - 15 jan 23 kl. 14:12

Redd Barna gjenopptar noe virksomhet i Afghanistan – myndighetene forsikrer at kvinner er trygge

Redd Barna gjenopptar deler av virksomheten sin i Afghanistan. Landets myndigheter har forsikret at kvinner kan føle seg trygge. David Wright, leder for Redd Barnas internasjonale programarbeid, opplyser i en pressemelding at hoveddelen av virksomheten fortsatt settes på vent.

NRK - 28 dec 22 kl. 18:41

Redd Barna vil enno ikkje ta opp att arbeidet i Afghanistan

At Taliban varslar enkelte unntak når det gjeld jobbforbodet for kvinner, har ikkje fått Redd Barna til å ta opp att arbeidet sitt i Afghanistan. – Vi ber om at forbodet blir trekt tilbake utan unntak. Millionar av barns liv står i fare, seier Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange i ein e-post til NTB.

NRK - 21 feb 23 kl. 10:23

Ex on the Beach fekk Gullbarbie

Ex on the Beach Norge er tildelt årets Gullbarbie. Det er Redd Barnas ungdomsorganisasjon som står bak prisen, som går til nokon som har bidrege til auka kroppsfokus. I ei pressemelding skriv Press at dette viser at barn og unge er lei av at Ex on the Beach spelar på barn og unges uvisse og skaper sexpress.

NRK - 31 okt 22 kl. 04:16

Redd Barna bekymret for barnefattigdom

Redd Barna er bekymret for at stadig flere barn i Norge kan vokse opp i fattigdom. Nå ber de regjeringen øke barnetrygden. Før høstens økte priser og renter, levde 115 000 norske barn i vedvarende lavinntektsfamilier, i følge statistisk sentralbyrå, SSB.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:35

1 av 2 barn som har flyktet fra Ukraina til andre europeiske land er bekymret for fremtiden

Det viser en ny rapport fra Redd Barna. Rapporten viser i tillegg at et bekymringsfullt lavt antall av barna går på skole i det landet de har flyktet til. En tredjedel av barna gikk ikke på skolen før sommerferien, og en fjerdedel hadde ikke til hensikt å melde seg på en lokal skole i studieåret 2022-2023.

NRK - 13 sep 22 kl. 13:24

Redd Barna om Somalia : – Snart for sent å avverge hungersnød

Nye tall viser at 54,5 prosent av alle barn under fem år lider av underernæring i Somalia. Dette er en økning på 20 prosent fra tidligere prognoser. Det skriver Redd Barna i en pressemelding.

NRK - 03 nov 22 kl. 16:06

19 millioner barn rammet av ekstrem flom

Flere store flommer de siste tre månedene har særlig rammet fem land: Pakistan, Nigeria, India, Chad og Sør-Sudan. Mellom august og oktober har disse landene vært utsatt for flommer som har rammet totalt 38,7 millioner mennesker, ifølge The International Disasters Database. 19 millioner av dem er barn.

Klartale - 27 apr 22 kl. 06:00

Barna i leiren blir vitne til vold og drap

Redd Barna har laget en rapport. Den handler om barna i al-Hol-leiren i Syria. Leiren blir drevet av kurdisk milits.

NRK - 06 jul 22 kl. 11:18

Sri Lanka: To av tre familiar får ikkje nok mat

Meir enn to av tre familiar i Sri Lanka har ikkje nok mat. Det kjem fram i ei undersøking utført av Redd Barna. – Dei fleste i Sri Lanka slit med å få nok mat på bordet, skaffe bensin på tanken og få tilgang til helsehjelp, seier Redd Barnas direktør på Sri Lanka, Julia Chellappah.

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

NRK - 06 apr 22 kl. 18:59

To barn ble skadet og to voksne ble drept i sykehus-angrep i Sør-Ukraina tirsdag

To barn ble alvorlig skadet, to voksne drept og ytterligere syv voksne skadet da et barnesykehus ble angrepet i Mykolajiv tirsdag, opplyser Redd Barna i en pressemelding. Et av barna ble operert for splintskader i skulderen da angrepet skjedde. Tilstanden hennes skal være kritisk etter at hun pådro seg ytterligere skader under angrepet, opplyser organisasjonen.

NRK - 06 apr 22 kl. 18:59

To barn skadd og to voksne drept i sykehus-angrep

To barn ble alvorlig skadet, to voksne ble drept og ytterligere syv voksne ble skadet da et barnesykehus ble angrepet i Mykolajiv tirsdag, opplyser Redd Barna i en pressemelding. Et av barna ble operert for splintskader i skulderen da angrepet skjedde. Tilstanden hennes skal være kritisk etter at hun pådro seg ytterligere skader under angrepet, opplyser organisasjonen.

NRK - 29 mar 22 kl. 16:27

Stemte ned FN-klageordning for barn

Et flertall på Stortinget stemte ned et forslag om å gi norske barn rett til å klage til FN dersom rettighetene deres blir brutt. Redd Barna reagerer kraftig. – Dette er svært skuffende og dypt tragisk for barn i Norge.

NRK - 20 feb 22 kl. 19:07

Redd Barna: Over 350 barn drepe i Sør-Afrika

Mellom oktober og desember i 2021 blei over 350 barn drepe i Sør-Afrika. I tillegg er nesten 400 barn forsøkt drepe, melder Redd Barna. – Vi er forferda over desse tala.

NRK - 11 mar 22 kl. 18:59

Redd Barna frykter barna i Ukraina vil fryse i hjel

I dagene fremover er det ventet temperaturer ned mot 20 minus i Øst-Europa. Det skaper særlig bekymring for barn på flukt fra krigen i Ukraina. – Barn som har vært tvunget til å flykte fra sine hjem opplever nå brutal kulde, kraftig vind og snø.

VG - 01 mar 22 kl. 08:51

Brandy Melville får versting-pris

Kleskjeden Brandy Melville er kåret til årets Gullbarbie av Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press..

NRK - 02 sep 21 kl. 15:12

Frykter for barna i Afghanistan

Uten rask hjelp kan titusener av barn miste livet av underernæring og sykdom når vinteren kommer til Afghanistan, melder Redd Barna. Det er økende bekymring for humanitær katastrofe i landet hvis befolkningen ikke mottar hjelp raskt, og organisasjonen står klar til å gjenoppta flere av sine helse- og ernæringsprogrammer. – Det er livsviktig å gjenoppstarte noen av programmene for å unngå at en katastrofe unnfolder seg, sier Hassan Noor, Redd Barnas regionsjef for Asia..

NRK - 04 aug 21 kl. 17:25

Redd Barna: 18 drept i flyangrep

18 sivile har blitt drept i flytangrep i Kandahar i Afghanistan, ifølge Redd Barna, som viser til lokale medier. Redd Barnas landdirektør i Afghanistan, Christopher Nyamandi, sier han er forferdet over meldinger i lokale medier om at 18 sivile, blant dem barn og kvinner, er drept. Den afghanske regjeringen har ikke bekreftet meldingene om at 18 sivile har blitt drept..

NRK - 12 aug 21 kl. 18:40

70.000 barn har flyktet til Kabul

Tusenvis av afghanske barn bor på gata i Kabul etter å ha flyktet til hovedstaden fra Talibans offensiv, ifølge Redd Barna. Organisasjonen anslår at det er 72.000 barn blant de mange internt fordrevne som har ankommet Kabul de siste dagene.

NRK - 21 jul 21 kl. 12:57

800.000 på flukt frå flaum i India

Over 800.000 personar, blant dei 375.000 barn, er fordrivne som følge av flaum i delstaten Bihar i India.

NRK - 17 mar 21 kl. 11:38

Redd Barna frykter skolestengning

Redd Barna ber Oslos nabokommuner la være å stenge skolene. Organisasjonen peker på at fysisk stengte skoler rammer barn i allerede sårbare livssituasjoner og fattigdom svært hardt, og at flere blir utsatt for psykisk og fysisk vold, eller overgrep på nett. Det har også vært en økning i psykiske lidelser som spiseforstyrrelser, angst og depresjoner under koronapandemien.

NRK - 15 mar 21 kl. 11:16

Advarer mot skolestenging i Oslo

Redd Barna mener Oslo kommune må gjøre absolutt alt i sin makt for å holde skolene i hovedstaden åpne, tross sterkt økt smitte blant barn og unge. – Nå må vi ikke gjenta feilene som ble gjort med full nedstenging i fjor vår, da så vi at en av seks barn og unge ble utsatt for en form for vold eller overgrep i perioden de var isolerte hjemme, sier leder Monica Sydgård i Redd Barnas Norgesprogram..

P4 - 09 aug 20 kl. 19:45

Bekymret for sårbare barn

Og tidligere i dag ble det kjent at både SFO og barnehager i indre løstfold kommune også holder stengt neste uke. Det bekymrer Redd Barna. De frykter det vil ramme barn i sårbare situasjoner, og leder for Redd Barnas arbeid blant barn og unge i Norge, Monica Sydgård, sier til VG at de er kritiske til at de yngste igjen skal måtte betale prisen for at de voksne har vært uforsiktige.

P4 - 05 mar 20 kl. 07:51

Redd Barna krever endring

Redd Barna krever endring, etter nye tall som viser at stadig flere barn vokser opp i fattigdom. Nesten 111.000 barn bodde i familier med lav inntekt i 2018, det er 5.

P4 - 13 mar 20 kl. 07:39

- Viktig å ta vare på barna nå

- Det kan nå bli ekstra vanskelig for mange barne og unge som ikke har det bra hjemme. Det sier Monica Sydgård, som er leder for Redd Barnas arbeid for barn i Norge. For å begrense spredningen av koronavirusetstenges alle barnehager og skoler Norge fra i dag, og i første omgang i to uker fremover..

NRK - 11 okt 19 kl. 11:53

Redd Barna vil feire med vinneren

Redd Barna er imponert over fredsarbeidet Etiopias statsminister Abiy Ahmed har gjort og håper det er slutt på at barn vokser opp i krig i landet. Tradisjonen tro inviterer Redd Barna til Redd Barnas fredsprisfest 10. desember, skriver NTB..

NRK - 03 sep 19 kl. 18:34

Redd Barna slår alarm

178.400 barn under fem år i Somalia er nå akutt underernærte, og tørke og krigshandlinger gjør at antallet i løpet av kort tid kan bli mangedoblet, sier lederen for Redd Barnas virksomhet i landet, Mohamud Mohamed Hassan..

Dagbladet - 27 sep 19 kl. 09:43

- Erna, hent barna hjem

Erna Solberg må ta noe av ansvaret hvis den syke fireåringen i Syria dør, mener Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange..

NRK - 26 mar 19 kl. 21:04

Redd Barnas sykehus er bombet

Redd Barnas sykehus i Jemen er bombet i et flyangrep tirsdag morgen, lokal tid. Syv mennesker er drept, fire av dem er barn. Åtte mennesker er skal være skadet i angrepet, oppgir Redd Barna.

VG - 08 jan 19 kl. 10:44

Redd Barna: En skam med norsk militæreksport til Saudi-koalisjon

Redd Barnas landdirektør i Jemen raser mot den norske eksporten av militært materiell til land som kriger i Jemen..

Aftenposten - 08 jan 19 kl. 07:24

Redd Barna: En skam med norsk militæreksport til Saudi-koalisjon

Redd Barnas landdirektør i Jemen raser mot den norske eksporten av militært materiell til land som kriger i Jemen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com