Pride

Friday, 30 September, 20:36

Nyheter om Pride

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 jun 22 kl. 06:00

Krever sin rett ved å vise kjærlighet

Juni blir ofte kalt for Pride-måneden. Det arrangeres Pride i byer rundt om i Norge. Mange heiser regnbueflaggene.

Klartale - 22 jun 22 kl. 07:00

Stolt og skeiv

Julia Beatrice Reksten sitter på en regnbue-benk utenfor Nationaltheatret i Oslo. Regnbue-benken er der fordi det er Pride-måned. Pride-måned er en internasjonal markering.

NRK - 25 jun 22 kl. 12:05

Oslo Pride og Fri oppfordrer til å markere kjærligheten over hele Norge

Oslo Pride og Foreningen FRI oppfordrer hele Norge til å markere Pride i alle landets nabolag, hjem og grender, det skriver de i en pressemelding. – Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen FRI Inge Alexander Gjestvang Årets Pride-parade var ventet å bli en etterlengtet feiring av kjærlighet og mangfold i Oslos gater. På grunn skytingen i Oslo natt til lørdag ble alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyst etter anbefaling fra Oslo politi.

Klartale - 10 sep 22 kl. 06:00

Inviterer alle til å gå i regnbuetog lørdag

– Det er hektiske dager, kan Rohan Sandemo Fernando bekrefte. På bare 14 dager har Oslo Pride kastet seg rundt. De arrangerer en ny Pride-parade.

Klartale - 24 jun 22 kl. 10:33

Mange tror årets feiring vil bli tidenes største

Oslos gater fylles igjen med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter.– Etter to år med pandemi har det gått opp for mange hvor viktig det er for dem å feire Pride. Det er fantastisk å være tilbake til normale tilstander.

Klartale - 10 aug 22 kl. 08:48

Usikkert om det blir Pride-parade i Oslo i år

25. juni ble to personer drept og flere skadet. Oslo Pride ble avlyst.

Klartale - 25 jun 22 kl. 15:47

Gikk i spontant Pride-tog i Oslo

To mennesker er drept. 21 mennesker er skadd. Angrepet i Oslo berører alle i hele byen.

Klartale - 25 jun 22 kl. 12:01

Mener hat ikke må stoppe oss

Natt til søndag ble minst to personer drept og flere skadet. Politiet sa lørdag morgen at de etterforsker saken som et terrorangrep. Ett av angrepene skjedde på puben London.

Klartale - 27 jun 22 kl. 08:43

Inviterer til stor skeiv markering på Rådhusplassen

Pride-paraden ble avlyst lørdag. Usikkerheten var for stor. Politiet ga råd om å stanse den.

Klartale - 25 jun 22 kl. 08:54

Det blir ingen Pride-parade i 2022

Valget om å avlyse paraden er etter råd og klar anbefaling fra politiet. Det skriver Oslo Pride i en pressemelding til nyhetsbyrået NTB.– Oslo Pride ber derfor alle som har planer om å delta på eller se parade om å ikke møte.

Klartale - 25 jun 22 kl. 07:38

To drept i angrep på pub for homofile og utested i Oslo

Minst 19 mennesker ble skadd og måtte få hjelp av helsetjenesten etter angrepet. Minst åtte av dem er sendt til sykehus, og flere av dem skal være skutt. Politiet sier lørdag morgen at det er uklart om angrepet er terror.

Klartale - 25 jun 22 kl. 07:38

Minst to personer drept i angrep på pub for homofile og utested i Oslo

Minst 19 mennesker ble skadd og måtte få hjelp av helsetjenesten etter angrepet. Minst åtte av dem er sendt til sykehus, og flere av dem skal være skutt. Politiet sier lørdag morgen at det er uklart om angrepet er terror.

Klartale - 15 sep 22 kl. 06:30

Derfor valgte Serbia å forby marsj under EuroPride

– Serbisk politi har i dag forbudt EuroPride-marsjen i år. Det skrev arrangøren Belgrade Pride på sosiale medier tirsdag. EuroPride er den største festivalen for skeive i Europa.

NRK - 12 aug 22 kl. 13:54

Haugsevje går av som leder for Oslo Pride

Inger Kristin Haugsevje går av som leder for Oslo Pride. Haugsevje, som har sittet i styret i Oslo Pride siden 2014, sier til Fri Oslo og Viken at hun nå skal bruke tiden på sin egen bedrift – og dermed ikke har mulighet til å bruke like mye tid på et verv som krever enda mer enn før etter en krevende sommer med terror i Oslo. Hun er sikker på at eier Fri Oslo og Viken finner en god løsning for å føre Oslo Pride videre.

NRK - 10 aug 22 kl. 06:20

Uklart om det blir Pride-parade

Det er fremdeles uklart om det vil bli arrangert Pride-parade i Oslo i høst. Etter angrepet mot flere utesteder 25. juni, kvelden før paraden skulle gå, ble arrangementet utsatt.

NRK - 25 jun 22 kl. 08:34

Pride-paraden i Oslo avlyses etter råd fra politiet

Oslo Pride avlyser etter «tydelige råd og anbefalinger» fra politiet. De anmoder alle om å ikke møte til Pride-markering, og alle arrangementer i tilknytning til Pride avlyses. Det opplyser Oslo Pride i en pressemelding.

NRK - 25 jun 22 kl. 04:07

Pride-ledelsen har satt krisestab

Pride-ledelsen har satt kristestab etter nattens skyting i Oslo sentrum. Det bekrefter pressesjef Rohan Sandemo Fernando i Pride til NRK. – Våre tanker går til de pårørende og de skadde.

NRK - 02 sep 22 kl. 12:05

Stor politiinnsats skal trygge Oslo Pride

Politi og arrangør samarbeider med Oslo kommune om sikkerheten rundt Oslo Pride neste helg. Det blir både sivilt og uniformert politi i gatene. Pridetoget i Oslo ble i sommer avlyst etter skytingen i Oslo sentrum natt til 25.

NRK - 12 aug 22 kl. 14:33

Politiet gir grønt lys for Oslo Pride i høst

Politiet i Oslo mener det vil være mulig å arrangere Pride i hovedstaden i høst. Det opplyser stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt til ifølge Aftenposten. Pride-paraden 26.

NRK - 27 jun 22 kl. 16:14

Støre sier han er lei seg for at Oslo Pride markering må avlyses

Statsminister Jonas Gahr Støre sier han er lei seg for at Pride-markering i Oslo må avlyses, melder NTB. NRK har ikke fått bekreftelse fra Oslo Pride-arrangøren selv. – Politiet har i dag vært i dialog med arrangøren av markeringen på Rådhusplassen i Oslo og anbefaler at arrangementet utsettes, sier politimester i Oslo, Beate Gangås.

NRK - 27 jun 22 kl. 11:48

Asheim: Noen har klart å skitne til Pride-flagget

Høyre-nestleder Henrik Asheim mener debatten om standpunktene til organisasjonene som står bak Pride, ikke må få skygge fra selve budskapet om at alle har rett til å elske den man vil. – Mange som har fulgt debatten i ukene før Pride, har sett en mer aggressiv diskusjon. Mange av debattene er helt legitime, men det som har provosert meg er når noen tar ytterstandpunkt som organisjonen Fri har, for eksempel om surrogati, og sier at man «ikke vil bruke Pride-flagget fordi jeg er imot dette ene standpunktet».

Klartale - 10 sep 22 kl. 17:10

Slik ble regnbuetoget

Lørdag ble alle invitert til å være med på regnbuetoget i Oslo. Paraden skulle egentlig gått 25. juni.

NRK - 02 sep 22 kl. 18:55

Støre deltar i Oslo Pride

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal gå i regnbuetoget under Oslo Pride 10. september. – Jeg har tenkt å gå i det toget, opplyser Støre til VG fredag.

NRK - 05 jul 22 kl. 19:39

Flere pågrepet under Pride-parade i Ankara

Tyrkisk politi stanset tirsdag en Pride-parade i Ankara. Flere av deltakerne ble pågrepet i forbindelse med markeringen. Tyrkia forbyr alle LHBTQ-arrangementer.

Aftenposten - 23 timer siden

Nei til Pride-flagg og Pippi på arabisk. Kulturkrigen trappes opp i Sverige, mener kommentatorer.

Pride-flagg, Pippi på arabisk og samtidskunst. Stridstemaene kan bli mange etter Sverigedemokraternas brakvalg: – De vil….

NRK - 28 jun 22 kl. 12:58

Pride Sunndal utsetter arrangement

Pride Sunndal utsetter arrangementet i morgen, opplyser Anne Berit Jordal i Pride-komiteen. Politiet anbefaler å utsette Pride-arrangement rundt omkring i landet, men flere vil gjennomføre likevel. Støttemarkeringa på Rådhusplassen i Oslo i går ble avlyst av arrangørene, men tusenvis møtte opp likevel..

NRK - 28 jun 22 kl. 12:20

Gjennomfører Pride-arrangement i Haugesund

Politiet anbefaler at Pride-arrangementet som er planlagt i Haugesund i ettermiddag blir utsatt fordi de ike kan garantere for sikkerheten. Men det vil ikke styret i Haugaland Pride følge og velger å gjennomføre arrangementet kl. 17.

NRK - 28 jun 22 kl. 11:34

Politiet vil utsette Pride i Mo i Rana – arrangør vil gjennomføre

Politiet sier de ikke kan garantere for sikkerheten under tirsdagens Pride-arrangement i Mo i Rana og anbefaler at arrangementet utsettes, skriver NTB. Nordland politidistrikt opplyser at de vil strekke seg langt for at arrangementet kan gjennomføres på et senere tidspunkt når trusselsituasjonen er mer avklart. Bakgrunnen for at de anbefaler å utsette tirsdagens arrangement i Mo i Rana er Politidirektoratets anbefaling om at alle Pride-arrangementer i hele landet utsettes fordi PST vurderer at landet fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon etter helgens masseskyting i Oslo.

NRK - 28 jun 22 kl. 11:14

Trysil Pride går som planlagt

Arrangementet Trysil Pride blir gjennomført som planlagt for første gang i historien fra kommende torsdag til søndag. Trysil blir en av de første stedene som markerer Pride etter den tragiske hendelsen i Oslo natt til lørdag. Leder i Foreningen Trysil Pride, Lisanne Freudenborg sier de har tett samarbeid med Trysil kommune, politiet, Destinasjon Trysil og foreningen Fri – Innlandet om situasjonen..

Aftenposten - 27 jun 22 kl. 19:23

Oslo Pride: Ingen Pride-parade i Oslo før tidligst etter sommerferien

Lederen for Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, sier at de ikke vil arrangere Pride-parade i Oslo denne sommeren..

NRK - 27 jun 22 kl. 19:10

Oslo Pride: Ser fram til å arrangere ny markering

Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride, sier de er leie seg for at de nok en gang må avlyse en Pride-markering. – Vi forstår at folk nå er frustrerte, og likevel ønsker å samles, men vi kan ikke avholde et arrangement når politiet anbefaler å avlyse. Haugsevje sier de ser fram til å arrangere en ny markering i framtiden.

NRK - 27 jun 22 kl. 16:14

Anbefaler å utsette alle Pride-markeringer

– Politiet har i dag vært i dialog med arrangøren av markeringen på Rådhusplassen i Oslo og anbefaler at arrangementet utsettes, sier politimester i Oslo, Beate Gangås. Det er ikke bekreftet om markeringen blir gjennomført eller ikke. Flere skeive organisasjoner står bak det planlagte arrangementet.

NRK - 11 aug 22 kl. 20:15

Politikerne slår ring rundt Pride i Drammen

De politiske partiene i Drammen slår ring om Pride. Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Rødt, SV, Høyre, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Frp stiller i Pride-paraden i Drammen fredag og Svelvik på søndag. Det skriver paradesjef Angelica Bråten i en pressemelding.

NRK - 27 jun 22 kl. 07:28

Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det Pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 26 jun 22 kl. 15:30

Politiet brøt opp Pride-parade i Istanbul

I Istanbul Tyrkia har politiet gått til aksjon mot en Pride-parade i dag. Flere tiltalls demonstranter er arrestert, blant dem også en fotograf fra nyhetsbyrået AFP. Det melder fotografens kolleger på stedet.

NRK - 24 sep 22 kl. 13:43

Vil dekke til ansiktet i Barents Pride

Russere som deltar på Barents Pride i Kirkenes i dag vil dekke til sitt ansikt. Det sier journalist Amund Trellevik i Investigate Europe, som er å dekker arrangementet. Årsaken til at man ikke vil vise ansiktet er frykt for hva som kan skje når de skal reise tilbake til Russland..

NRK - 25 jun 22 kl. 16:22

Inviterer til digital Pride-feiring på Minecraft

Skogliv inviterer hele Norge til digital Pride-feiring i dataspillet Minecraft, opplyser Tarjei Mo Batalden i en pressemelding. – Etter nattens grusomme handlinger ønsker vi å la alle feire Pride over hele landet, i tråd med Oslo Pride og politiets anbefalinger. Derfor åpner vi søndag for digital feiring i Minecraft-versjonen av Oslo, pyntet til Pridefest.

NRK - 25 jun 22 kl. 14:03

Spontant Pride-tog i Oslo

Lørdag har flere tusen folk samlet seg i Oslos gater for å gå ruta til den avlyste Pride-paraden. Paraden ble lørdag avlyst etter at en mann i natt skjøt flere personer utenfor to utesteder i Oslo. To personer er døde, og flere skadd.

E24 - 25 jun 22 kl. 08:43

Pride-paraden avlyses

Etter råd og tydelig anbefaling fra politiet avlyses Pride-paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride..

Klartale - 25 jun 22 kl. 07:54

Stille markering etter angrepet: – Vi skal heve flagget enda høyere

– Vi skal ikke legge vekk flaggene. Vi skal ikke skjule kjærligheten og det å elske den man vil, sier Sigmund Nilsen Myre til nyhetsbyrået NTB.– Jeg kommer til å gå i paraden i morgen.

NRK - 25 jun 22 kl. 04:07

VG: Pride-ledelsen har satt krisestab

Pride-ledelsen har satt kristestab etter nattens skyting i Oslo sentrum. Det sier Rohan Sandemo Fernando, pressesjef i Pride til VG. Han forteller at Pride følger situasjonen nøye og har tett dialog med politiet..

Klartale - 21 jun 22 kl. 10:55

Kjærlighet skiller ikke på kjønn

Juni er måneden vi feirer Pride. Og det bør vi være stolt over. Klar Tale deler i ukens avis historier fra to kvinner.

Klartale - 15 jun 22 kl. 08:40

Ødela to Pride-flagg på skole

Pride-flagget i regnbuefarger får ikke henge i fred på Bøler skole. Den ligger øst i Oslo.I løpet av en uke har Bøler skole måtte henge opp tre Pride-flagg.

NRK - 10 sep 22 kl. 19:08

Over 72.000 mennesker deltok i regnbuetoget

Over 72.000 mennesker deltok i regnbuetoget i Oslo i dag, skriver Oslo Pride i en pressemelding. – I dag har vi vist at kjærligheten vinner, forteller leder i Oslo Pride Dan Bjørke..

VG - 10 sep 22 kl. 13:23

Hyller Pride-toget: – Det er helt fantastisk

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) krever et oppgjør mot hatet skeive møter i Norge. Lørdag går det utsatte Pride-toget i Oslo endelig av stabelen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com