Polens

Sunday, 14 August, 11:29

Nyheter om Polens

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 03 maj 22 kl. 13:18

Norge vil dekke halvparten av Polens gassbehov

Utenriksminister Anniken Huitfeldt holdt sin halvårige EU/EØS-utredning tirsdag. Da snakket hun om energikrisen i Europa. Krisen ble verre forrige uke.

Dagbladet - Igår: 12:38

- En skandale

Tonnevis av død fisk har blitt dratt i land i Polens nest lengste elv. Nå har lokalbefolkningen fått badeforbud..

Klartale - I førrgår: 08:36

Forurensing har ført til at masse fisk dør

– Alt tyder på at forurensingen av Oder-elven har ført til at mange fisker har dødd. Det sier Magda Gosk. Hun jobber for Polens miljødirektorat.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:41

Polens mektigste mann trekker seg fra regjeringen

Jaroslaw Kaczynski, lederen av det polske regjeringspartiet PiS, trekker seg som visestatsminister for å bygge partiet foran det kommende valget. Kaczynski anses som hovedstrategen bak regjeringens politikk og kalles Polens mektigste politiker. Han sier at han hadde tenkt å gi seg tidligere, men at Russlands krig i Ukraina gjorde at han utsatte avgjørelsen.

NRK - I førrgår: 20:20

Tonnevis med død fisk funne på grensa mellom Tyskland og Polen

Tonnevis med død fisk har blitt henta opp av elva Oder på grensa mellom Tyskland og Polen, melder Reuters. Lokale myndigheiter åtvarar folk frå å gå ut i vatnet. Myndigheitene i Polen har lova å undersøka årsaka for fiskedøden.

NRK - 03 aug 22 kl. 00:19

Russiske raketter nær Polens grense

To eksplosjoner tyder på at russiske raketter har slått ned i nærheten av Ukrainas grense til Polen tirsdag kveld. Ifølge administrasjonen i Lviv-provinsen traff en russisk rakett et militæranlegg i Tsjervonohrad-distriktet. Det er ennå ingen opplysninger om skader, skriver guvernør Maksym Kozytskyj på Twitter.

NRK - 02 jun 22 kl. 21:20

Polen må vente på koronastøtte

Polen vil først få koronastøtte fra EU når landet har gjennomført lovede rettsreformer, ifølge EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen. – Vi er ikke ved veis ende, sa von der Leyen på en pressekonferanse sammen med Polens statsminister Mateusz Morawiecki og president Andrzej Duda utenfor Warszawa torsdag. EU-kommisjonen opplyste dagen før at den hadde godkjent Polens planer for hvordan koronastøtten skal brukes.

NRK - 22 maj 22 kl. 17:03

Norge tilbakeviser kritikk fra Polens statsminister

Norge bør dele de økte olje- og gassinntektene som følge av krigen i Ukraina, uttalte Polens statsminister Mateusz Morawiecki. Statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) svarer imidlertid at de økte inntektene fra norsk olje og gass i alle hovedsak går til Statens pensjonsfond utland ( «Oljefondet») for framtidige generasjoner. – Selv om petroleumsinntektene har økt som følge av krigen i Ukraina, så har verdien av fondet falt med rundt 550 milliarder kroner siden nyttår.

Aftenposten - 22 maj 22 kl. 16:30

Norge svarer på oljekritikk fra Polens statsminister

Norge bør dele de økte olje- og gassinntektene som følge av krigen i Ukraina, mener Polens statsminister Mateusz….

VG - 22 maj 22 kl. 11:00

Polens statsminister: Norge drar indirekte nytte av krigen

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier Norge bør dele overskuddet fra inntektene på olje og gass med Ukraina..

VG - 22 maj 22 kl. 11:00

Polens statsminister med stikk til Norge

Polens statsminister Mateusz Morawiecki mener Norge indirekte drar nytte av Ukraina-krigen. Nå svarer Norge..

NRK - 22 maj 22 kl. 10:35

Polens statsminister: Norge drar indirekte nytte av Putins krig

Polens statsminister Mateusz Morawiecki uttaler seg kritisk om Norges overskudd av olje og gass som han sier vil overstige hundre milliarder euro. Ifølge polske medier sier han at Norge drar nytte av Putins krig. – Det er urettferdig, de burde dele, sa statsminister Mateusz Morawiecki lørdag, ifølge TVN24.

E24 - 22 maj 22 kl. 10:33

Polens statsminister: Norges økte oljeinntekter bør deles med Ukraina

Norge tjener store penger på økningen i oljeprisen som blant annet stiger grunnet krigen i Ukraina. Polens statsminister mener inntektene bør deles med Ukraina.

E24 - 22 maj 22 kl. 10:33

Polens statsminister med stikk til Norge

Polens statsminister Mateusz Morawiecki mener Norge indirekte drar nytte av Ukraina-krigen. Nå svarer Norge..

NRK - 19 mar 22 kl. 12:11

Polens statsminister ønsker total handelsblokade av Russland

Polens statsminister, Mateusz Morawiecki, ber EU om å innføre tøffere sanksjoner mot Russland, og ber om at EU-landene blokkerer all handel med landet, ifølge Reuters. – Hvis all handel med Russland blokkeres, vil det tvinge Kreml til å vurdere om det er bedre at de avslutter denne grusomme krigen, sa statsministeren. Tidligere denne uken ble EU landene enige om en fjerde sanksjonspakke mot Russland.

Aftenposten - 23 jun 22 kl. 23:00

Kort sagt, fredag 24. juni

Kurdisk kamp for selvstendighet. Uttalelse fra Polens ambassade. Dette er dagens kortinnlegg..

NRK - 22 jun 22 kl. 00:48

Polen har sendt 240 stridsvogner

Polen har levert mer enn 240 stridsvogner og 100 panservogner til Ukraina, opplyser Polens president Andrzej Duda. Polske myndigheter har også sendt rakettsystemer, maskinvåpen og ammunisjon, sa Duda under et møte med ambassadører tirsdag. (NTB).

VG - 10 jun 22 kl. 09:04

Polsk kritikk av allierte

Polens president Andrzej Duda kritiserer tyske og franske ledere for å ha samtaler med Vladimir Putin. Dudas uttalelser er et av flere uttrykk i senere tid på at det finnes ulike syn blant vestlige land på forholdet til Russland, og på den pågående krigen i Ukraina..

NRK - 09 jun 22 kl. 04:48

Polsk president kritiserer Scholz og Macron

Polens president Andrzej Duda retter skarp kritikk mot de tyske og franske statslederne som har samtaler med Russlands president Vladimir Putin. Duda mener dialogen innebærer en legitimering av mannen som er ansvarlig for krigsforbrytelser i Ukraina, skriver den tyske avisa Bild. – Jeg er forbauset over alle disse samtalene Macron og Scholz holder med Putin.

Dagbladet - 09 jun 22 kl. 03:16

- Samtalene er ubrukelige

Polens president Andrzej Duda retter hard kritikk mot Emmanuel Macron og Olaf Scholz for deres kontakt med Vladimir Putin..

NRK - 07 jun 22 kl. 20:36

EU-lederen om koronastøtte til Polen

Polen får ikke koronastøtte fra EU før regjeringen i landet sikrer uavhengighet for det polske rettsvesenet., Det sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen tirsdag. Kommisjonen har godkjent Polens plan for hvordan rundt 360 milliarder kroner i koronastøtte og lån skal brukes, men pengene vil først bli utbetalt når statsminister Mateusz Morawieckis høyreregjering har rettet seg etter EUs krav om reformer.

NRK - 13 apr 22 kl. 07:23

Polens president på vei til Kyiv

Polens president, Andrzej Duda, skal være på vei til den ukrainske hovedstaden Kyiv, skriver Reuters. Der skal Duda møte den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj. Også presidentene i Estland, Latvia og Lituaen skal være på vei til Kyiv..

NRK - 03 apr 22 kl. 14:54

Polen med anklager mot Tyskland og Frankrike

Polens visestatsminister mener Frankrike og Tyskland står Russland for nære og kritiserer den tyske regjeringens oppførsel før invasjonen av Ukraina. – Tyskland har, i likhet med Frankrike, en sterk velvilje i Russlands favør, sier Jaroslaw Kaczynski i et intervju med den tyske avisen Die Welt. Han retter sterkeste kritikk mot Tyskland.

NRK - 23 maj 22 kl. 19:32

Huitfeldt svarer Polen: – Vi har vist at vi er et land med et stort hjerte

Norge har bidratt med betydelige beløp til Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til kritikken fra Polen om at Norge bør dele mer av gassoverskuddet. – Hvis vi sammenligner med andre land, har Norge allerede bidratt med betydelige beløp, sier Huitfeldt til kritikken fra Polens statsminister Mateusz Morawiecki. – Vi har vist at vi er et land med et stort hjerte og stor solidaritet med det ukrainske folket, sier utenriksministeren.

NRK - 23 maj 22 kl. 16:39

Polen avslutter gasskontrakt med Russland

Polen vil formelt si opp gassavtalen med Russland etter at russerne har sluttet å levere gass, opplyser den polske regjeringen. Beslutningen om å si opp avtalen fra 1993 ble tatt 13. mai.

NRK - 23 maj 22 kl. 05:03

Felles toll på polsk-ukrainsk grense

Ukraina og Polen er enige om å ha felles tollkontroll på grensa for å lette transporten av varer mellom landene, melder Reuters. I sin daglige videotale søndag kveld kalte president Volodymyr Zelenskyj avtalen et «revolusjonerende steg» som vil gjøre tollkontrollen enklere og raskere. Nyheten ble sluppet søndag da Polens president Andrezej Duda talte i det ukrainske parlamentet i Kyiv..

NRK - 23 maj 22 kl. 04:51

Zelenskyj sier 50-100 soldater død hver dag

Mellom 50 og 100 ukrainske soldater blir drept hver dag i forsvaret av Ukraina, sier president Volodymyr Zelenskyj ifølge avisa Ukrajinska Pravda. Han sa det dette skjer øst i landet hvor de vanskeligste kampene er. Utsagnet falt på en pressekonferanse han holdt sammen med Polens president Andrzej Duda søndag..

Aftenposten - 22 maj 22 kl. 14:20

Polens statsminister: Norges økte oljeinntekter bør deles med Ukraina

Norge tjener store penger på økningen i oljeprisen som blant annet stiger grunnet krigen i Ukraina..

Klartale - 05 maj 22 kl. 08:21

Polen ønsker hjelp fra Norge med flyktninger

Millioner av ukrainere har flyktet fra krigen. Mange har reist til Polen. Polen har tatt imot 3 millioner flyktninger.

NRK - 03 maj 22 kl. 11:49

Huitfeldt: Norge vil dekke halvparten av Polens gassbehov

Norge kommer på sikt til å ta over Russlands rolle som viktig gassleverandør til Polen, ifølge utenriksminister Anniken Huitfeldt. Huitfeldt tok for seg Europas energikrise da hun holdt sin halvårige EU/EØS-utredning for Stortinget tirsdag, skriver NTB. Krisen tilspisset seg forrige uke da Russland kuttet gassleveransene til Polen og Bulgaria etter at de to landene nektet å betale i rubler..

NRK - 02 maj 22 kl. 17:49

Oljesanksjoner mot Russland splitter EU

Mens Polen ber EU umiddelbart innføre sanksjoner mot russisk olje og gass, stritter Ungarn imot. Mandag var EUs energiministre samlet til krisemøte. Polens klima- og miljøminister Anna Moskwa var klar i talen da hun mandag ettermiddag ankom det ekstraordinære krisemøtet mellom EUs energiministre i Brussel: – Vi kommer til å kreve umiddelbare sanksjoner mot russisk olje og gass.

NRK - 27 apr 22 kl. 16:32

Mistenkte spioner pågrepet i Polen

Polen har pågrepet to menn som mistenkes for å være tilknyttet russisk etterretning og for å ha spionert på det polske forsvaret. De to mennene, den ene russisk statsborger og den andre hviterussisk, ble pågrepet i forrige uke. – De er begge siktet, opplyser en talsmann for Polens sikkerhetstjeneste, Stanislaw Zaryn.

NRK - 27 apr 22 kl. 13:40

Kaller gass-stans direkte angrep på Polen

Polens statsminister Mateusz Morawiecki kaller Russlands stans i gassleveransene for et direkte angrep på Polen. – Vi vil håndtere denne utpressingen, denne pistolen rettet mot hodet, på en slik måte at det ikke påvirker polakkene, sier han onsdag. En ny gassrørledning mellom Polen og Norge er i ferd med å bygges.

NRK - 26 apr 22 kl. 19:51

Polsk gasselskap: Russiske gassleveranser til Polen stanset

Russlands gassleveranser til Polen har stanset, opplyser selskapet som driver Polens gassrørledninger. Selskapet bekrefter dermed meldinger fra tidligere på dagen om stans i den russiske eksporten. Rundt 60 prosent av gassen Polen importerer, kjøpes av det statlige selskapet PGNiG fra russiske Gazprom.

NRK - 26 apr 22 kl. 15:44

EU-domstolen avviser polsk klage på opphavsrettsreform

Polen mener EUs regler for å beskytte opphavsretten truer ytringsfriheten, men klagen blir avvist av EU-domstolen. – Direktivet har flere prosedyrer som beskytter retten til ytringsfrihet og informasjon til brukerne, heter det i tirsdagens kjennelse. Avgjørelsen setter en sluttstrek for en av flere juridiske konflikter mellom Polens nasjonalistiske regjering og EU.

NRK - 25 apr 22 kl. 22:14

Morawiecki: Polen har levert stridsvogner til Ukraina

Polens statsminister Mateusz Morawiecki bekrefter at landet har sendt stridsvogner til Ukraina. På spørsmål om Polen har sendt stridsvogner til nabolandet, svarte Morawiecki ja, skriver Sky News. Han ville ikke gi flere detaljer, om for eksempel hvor mange stridsvogner som har blitt sendt.

NRK - 25 apr 22 kl. 22:14

Polen har levert stridsvogner til Ukraina

Polens statsminister Mateusz Morawiecki bekrefter at landet har sendt stridsvogner til Ukraina. På spørsmål om Polen har sendt stridsvogner til nabolandet, svarte Morawiecki ja, skriver Sky News. Han ville ikke gi flere detaljer, om for eksempel hvor mange stridsvogner som har blitt sendt.

NRK - 13 apr 22 kl. 14:49

Nekter å ha avvist tysk president

En rådgiver for den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs stabssjef nekter i et intervju med CNN at den ukrainske presidenten skal ha avvist et besøkstilbud fra Tysklands president Frank-Walter Steinmeier, skriver Reuters. Steinmeier sa tirsdag at han hadde planlagt å besøke Kyiv med sin polske motpart og presidentene i Estland, Litauen og Latvia, men at det ikke var ønsket i Kyiv. Tidligere denne måneden kritiserte den ukrainske ambassadøren i Tyskland og Polens visestatsminister Steinmeier for å ha tette bånd til Russland..

NRK - 08 apr 22 kl. 17:20

Frankrikes ambassadør kalt inn på teppet

Frankrikes ambassadør i Polen ble fredag kalt inn på teppet etter at president Emmanuel Macron kom med krasse karakteristikker av den polske statsministeren, skriver NTB. – Som et resultat av påstander fra den franske presidenten i et intervju med Le Parisien, bestemte utenriksminister Zbigniew Rau seg for å innkalle den franske ambassadøren, skrev utenriksdepartementets talsmann Lukasz Jasina i Polen på Twitter fredag. I intervjuet kalte den franske presidenten Polens statsminister Mateusz Morawiecki for «en høyreradikal antisemitt som forbyr LHBT-personer».

Dagbladet - 05 apr 22 kl. 20:31

Slakter Macron

Polens statsminister Mateusz Morawiecki gikk hardt ut mot den franske presidenten..

NRK - 01 apr 22 kl. 09:02

Japans utanriksminister besøker Polen

Japans utanriksminister Yoshimasa Hayashi besøker Polen for å diskutera flyktningstraumen frå Ukraina med leiarane i landet, skriv NTB. Hayashi skal mellom anna ha samtaler med Polens statsminister Mateusz Morawiecki og kan ifølge talsmenn komma til å fylla flyet med ukrainske flyktningar når han reiser heim..

NRK - 28 mar 22 kl. 01:41

Biden sier han ikke tar til orde for regimeskifte i Russland

USAs president Joe Biden sier at han ikke ba om regimeendring i sin tale i Warszawa i helgen. – Nei, svarte Biden til journalister da han søndag fikk spørsmål om han hadde tatt til orde for regimeendring i Russland, melder CNN. Dagen i forveien holdt Biden en tale i Polens hovedstad Warszawa.

E24 - 26 mar 22 kl. 18:48

Biden: – Vi må være forberedt på en lang kamp

USAs president Joe Biden sa i en tale lørdag i Polens hovedstad Warszawa at verden må forberede seg på en lang kamp..

E24 - 26 mar 22 kl. 18:48

Biden: – Denne mannen kan ikke forbli ved makten

USAs president Joe Biden sa at verden må forberede seg på en lang kamp da han lørdag kveld holdt en tale i Polens hovedstad Warszawa..

NRK - 26 mar 22 kl. 18:32

Biden: Verden må forberede seg på en lang kamp

Det sa USAs president Joe Biden i en tale i Polens hovedstad Warszawa lørdag. Biden sa at Nato var en defensiv allianse som ikke truet noen, Han sa USA «sto sammen med Ukraina» og advarte president Putin mot å «invadere så mye som en tomme av Nato-territorium»..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com