Pfizer-doser

Mandag, 10 Mai, 07:52

Nyheter om Pfizer-doser

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 mai 21 kl. 03:06

Pfizer vil starte eksport fra USA

Vaksineprodusenten Pfizer vil fra neste uke eksportere koronavaksiner til Canada. Det er et tegn på lettelser i USAs eksportkontroll. Landet har hatt strenge eksportregler for vaksineprodusentene for å sørge for at vaksineringen av landets befolkning prioriteres.

NRK - Igår: 23:04

FHI: Mulig barn slipper vaksine

En ny studie fra Israel, publisert i tidsskriftet The Lancet, viser at Pfizer-vaksinen omtrent utrydder corona i et samfunn, så lenge halvparten er vaksinert. I april var 4,7 millioner av Israels 6,5 millioner innbyggere over 16 år ferdigvaksinert. FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm sier til VG at hvis man oppnår flokkimmunitet allerede når den voksne delen av en befolkning er vaksinert, trenger man ikke vaksinere barn og unge under 18 år.

NRK - I førrgår: 14:38

Ikke blodproppfare med mRNA-vaksine

EUs legemiddelbyrå ser ingen varseltegn som knytter den sjeldne kombinasjonen av blodpropp og lave blodplatenivåer til vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna. – Etter en gjennomgang av meldinger om mulige bivirkninger, vurderer PRAC-komiteen det slik på nåværende tidspunkt at det ikke er faresignaler for mRNA-vaksiner, heter det i et møtesammendrag fra EMAs sikkerhetskomité PRAC fredag. Koronavaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna er de eneste på markedet som er basert på mRNA-teknologi.

NRK - 05 mai 21 kl. 16:36

Canada godkjenner Pfizer til ungdom

Helsemyndighetene i Canada har i dag slått fast at koronavaksinen fra selskapet Pfizer kan brukes på ungdom fra 12 år og oppover. Forsøk viser at den er like trygg for unge som for eldre. Også USA og EU vurderer vaksinen for så unge aldersgrupper..

NRK - 04 mai 21 kl. 01:05

12-åringer kan få Pfizer-vaksine

Det amerikanske legemiddelverket FDA kommer i neste uke til å gi tillatelse til at Pfizers koronavaksine kan brukes på aldersgruppen 12–15 år, melder CNN. Pfizer har søkt om hastegodkjenning slik at også barn ned til 12 år kan bli vaksinert...

NRK - 03 mai 21 kl. 18:26

Testar vaksinar på barn

Selskapet Novavax seier dei har sett i gang testar der dei gir vaksinen til barn og ungdommar mellom 12 og 17 år. Vaksinen er foreløpig ikkje godkjent for bruk nokon stad i verda. Men dei vil søke om godkjenning i løpet av året.

NRK - 29 april 21 kl. 17:42

Gransker om vaksiner gir betennelse

EUs legemiddelbyrå har opprettet gransking av om Pfizer- og Moderna-vaksinene kan gi betennelse i hjertemuskler. EMA opplyser at det foreløpig ikke er noen indikasjoner på at det er vaksinene som fører til hjertemuskelbetennelsen myokarditt, men saken skal granskes. Forskere i Israel har i en studie vist at 1 av 100.

NRK - 29 april 21 kl. 10:47

Pfizer/BioNTech-vaksine for barn

BioNTech tror at koronavaksinen de har utviklet i samarbeid med Pfizer vil være tilgjengelig for 12- til 15-åringer i Europa fra juni, melder AFP. De håper på at det skal være samlet inn nok data om vaksineresultatene på barn som er yngre enn dette innen september. Fra før er vaksinen godkjent for alle over 16 år..

VG - 22 april 21 kl. 17:53

Undersøker to tilfeller av blodpropp etter vaksinering med Pfizer og Moderna: - Ikke alarmerende

Det er meldt to tilfeller av blodpropp blant personer som har fått Pfizer og Modernas vaksine i Norge, men det er fremdeles uklart om tilfellene kan knyttes til vaksinene..

NRK - 22 april 21 kl. 17:41

Også blodpropp etter mRNA-vaksine

Legemiddelverket melder torsdag at europeiske legemiddelstyresmakter (EMA) har informert om at det er meldt om tilfelle av blodpropp kombinert med eit lågt tal på blodplater også for mRNA-vaksiner. På verdsbasis er det gitt om lag 200 millionar dosar av mRNA-vaksinene frå Pfizer/Biontech, og om lag 80 millionar dosar av mRNA-vaksinen frå Moderna. Det er meldt om 25 tilfelle av blodpropp kombinert med låge blodplater etter bruk av Pfizer/Biontech, og 5 tilfelle av blodpropp kombinert med låge blodplater etter bruk av Moderna.

NRK - 20 april 21 kl. 05:57

Vaksinebytte i Danmark

Danske myndigheter er i dialog med flere land om å bytte AstraZeneca-vaksiner mot en annen vaksine. – Akkurat her og nå har vi stadig bruk for sikre og godkjente vaksiner. Det er hittil Pfizer og Moderna, sa helseminister Magnus Heunicke etter et møte med Folketingets helsepolitikere.

NRK - 16 april 21 kl. 21:16

Flere Pfizer-vaksiner

Som NRK meldte i går, kommer det flere Pfizer-vaksiner til Norge i juli og utover høsten. VG melder i kveld at det betyr 700.000 ekstra vaksinedoser i juli og 700.

VG - 15 april 21 kl. 09:31

Mottok Pfizer-honorar – medpubliserte artikkel om AstraZeneca-vaksinen

De siste fem årene har overlege Pål André Holme mottatt over en million kroner fra Pfizer og Bayer. Han og flere av medforfatterne bak AstraZeneca-fagartikkelen avviser at det er finansielle interessekonflikter..

NRK - 15 april 21 kl. 09:12

Opplyste ikkje om bindingar

Overlege og professor Pål André Holme har dei siste fem åra fått over ein million kroner frå Pfizer og Bayer, men oppga likevel ingen interessekonflikter då han medpubliserte ein artikkel om biverknader av AstraZeneca-vaksinen. Det skriv Klassekampen. Artikkelen vart publisert i det prestisjetunge medisintidsskriftet New England Journal of Medicine, og konkluderte meda t blodpropp som tok livet av tre helsearbeidarar, kom av AstraZeneca-vaksinen.

VG - 31 mars 21 kl. 13:19

Pfizer: Vaksinen er effektiv for tenåringer

Pfizer-vaksinen er effektiv for tenåringer mellom 12 og 15 år, opplyser selskapet. De vil nå søke om nødautorisasjon i USA for bruk av vaksinen på aldersgruppen..

E24 - 31 mars 21 kl. 12:52

Biontech-Pfizer: Coronavaksinen beskytter tenåringer

Pfizer og Biontech sier koronavaksinen deres er trygg og beskytter barn så unge som tolv år. Vaksinen kan bli tilgjengelig for barn fra og med høsten..

NRK - 26 mars 21 kl. 16:20

Åpner for enklere vaksinelagring

EUs legemiddeltilsyn (EMA) åpner for at koronavaksinen fra Pfizer/Biontech kan lagres i vanlige frysere, ikke imellom 60 og 90 kuldegrader som tidligere. Endringen vil gjøre det lettere å distribuere vaksinen til EUs 27 medlemsland, ettersom det ikke lenger trengs spesialfrysere for transport og lagring. Ifølge EMA er det trygt å lagre Pfizer/Biontech-vaksinen i mellom 15 og 25 kuldegrader, den temperaturen man finner i ordinære frysere der legemidler oppbevares.

Aftenposten - 07 mai 21 kl. 05:42

De blir mindre syke, men FHI vurderer likevel vaksinering av barn. Her er alt du trenger å vite.

Pfizer og Moderna tester koronavaksinen på barn ned til seks måneder. Barnelege Astrid Rojahn mener barn bør få vaksinen….

NRK - 07 mai 21 kl. 02:32

FHI vurderer å vaksinere barn

Pfizer og Moderna tester koronavaksinen på barn ned til seks måneder. Barnelege Astrid Rojahn mener barn bør få vaksinen i Norge. I dag er det ingen friske under 18 år som får tilbud om koronavaksine.

NRK - 06 mai 21 kl. 17:59

Vaksineselskap donerer til utøvere

Vaksineselskapene Pfizer og Biontech har signert kontrakt med OL-komiteen. De har besluttet å donere vaksinedoser til idrettsutøvere som skal delta i OL i Tokyo, som er planlagt 23. juli 2021..

NRK - 06 mai 21 kl. 01:28

Canada-ja til vaksine for 12-15 år

Canada har som første land godkjent at 12–15-åringer kan få Pfizer-vaksinen, melder BBC. Godkjenningen ble gitt etter tre kliniske studier på aldersgruppen. Myndighetene sier at vaksinen er trygg og effektiv for barn i aldersgruppen..

NRK - 14 mars 21 kl. 17:35

Trur EU skal nå vaksinemålet

EU-kommissær Thierry Breton seier han trur EU kjem til å nå vaksinemålet i første kvartal, trass i at AstraZeneca ikkje klarer å levere like mange dosar som dei hadde lova. Grunnen er auka leveransar av Pfizer og Biontechs vaksine, seier Breton til Reuters. – Den gode nyheita er at sjølv om det er forseinkingar med AstraZeneca, vil vi ikkje blir forsinka med vaksinasjonsprogrammet i første kvartal.

NRK - 03 mai 21 kl. 15:31

EU vurderer vaksine for ungdom

EUs legemiddelbyrå EMA vurderer å vaksinere 12- til 15-åringar med Pfizer-Biontechs koronavaksine. USA gjer ei liknande vurdering. Ifølge EMA skal resultatet av vurderinga kome i juni, så sant det ikkje er naudsynt å hente inn fleire opplysningar..

VG - 03 mai 21 kl. 06:16

Ut mot vaksine-avgjørelse: – Går for sakte

Regjeringen utsetter dose to for Moderna- og Pfizer-vaksinene. Men ikke for de som allerede har fått første dose..

Aftenposten - 02 mai 21 kl. 22:22

Undersøker om hjerteposebetennelse kan knyttes til Pfizer- og Moderna-vaksinen

Syv tilfeller av hjerteposebetennelse kan ha sammenheng med vaksinering..

NRK - 02 mai 21 kl. 21:47

Mistenker ny bivirkning av vaksiner

Sju tilfeller av akutt perikarditt (hjerteposebetennelse) er meldt inn til Legemiddelverket som mistenkt bivirkning etter Pfizer og Moderna-vaksine, melder NTB. – Det er ikke avklart om perikarditt kan knyttes til vaksinen. Vi ber leger om å være oppmerksomme på muligheten for perikarditt hos personer som nylig er vaksinert, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket til egen nettside.

NRK - 30 april 21 kl. 23:47

USA: Møter ikke opp til andre dose

8 prosent av alle amerikanere som har fått første dose av enten Pfizer- eller Moderna-vaksinen, møter ikke opp for å få andre dose, ifølge Anthony Fauci. USAs ledende smittevernekspert understreker viktigheten av å ta begge dosene for å få maksimal effekt av vaksinen..

NRK - 11 mars 21 kl. 13:20

Pfizer-Biontech antatt mer effektiv

Pfizer-Biontechs koronavaksine er mer effektivitet enn først antatt. Det opplyser forskere i dag..

Dagbladet - 30 april 21 kl. 14:13

Kan føre til tilbud om vaksine tidligere

Regjeringen øker intervallet mellom første og andre dose Pfizer-BioNTech og Moderna..

VG - 30 april 21 kl. 14:12

Regjeringen utsetter andre vaksinedose

Intervallet mellom første og andre dose av Pfizer og Moderna økes til inntil 12 uker for alle aldersgrupper under 65 år..

Aftenposten - 30 april 21 kl. 14:21

Folk mellom 18 og 45 år kan få vaksine fem uker tidligere. Intervallet mellom dosene forlenges.

Intervallet mellom første og andre dose av vaksinene fra Pfizer og Moderna økes fra seks til inntil 12 uker for alle….

VG - 30 april 21 kl. 14:12

FHI: Alle mellom 18–44 år vil få tilbud om første vaksinedose innen slutten av juli

Intervallet mellom første og andre dose av Pfizer og Moderna økes til inntil 12 uker. Det gjør at alle under 45 år vil få tilbud om vaksine fem uker tidligere..

NRK - 30 april 21 kl. 14:00

Høy oppslutning om vaksinasjon

Oppslutningen om koronavaksinasjon er høy, samtidig som type koronavaksine har betydning. Det viser befolkningsundersøkelsen med mer enn 65 000 deltakere fra Den norske mor, far og barn undersøkelsen og Den norske influensaundersøkelsen. – Vi ser at sannsynligheten for å takke ja er avhengig av hvilken vaksine de blir tilbudt.

NRK - 30 april 21 kl. 14:04

Forlenger vaksineintervallet

Regjeringen forlenger intervallet mellom første og andre vaksinedose. Intervallet mellom første og andre dose av mRNA-vaksiner (Pfizer-BioNTech og Moderna) økes til inntil 12 uker for alle aldersgrupper under 65 år. Det er Folkehelseinstituttet som har anbefalt endringen.

E24 - 30 april 21 kl. 14:06

Regjeringen forlenger intervallet mellom første og andre vaksinedose til inntil 12 uker

Intervallet mellom første og andre dose av Pfizer- og Moderna-vaksinene økes til inntil 12 uker for alle aldersgrupper under 65 år..

E24 - 30 april 21 kl. 14:06

Regjeringen forlenger intervallet mellom første og andre vaksinedose

Intervallet mellom første og andre dose av Pfizer- og Moderna-vaksinene økes til inntil 12 uker for alle under 65 år..

NRK - 30 april 21 kl. 13:10

Vil bruke vaksine på 12-åringer

Pfizer-Biontech har bedt EU om å få bruke koronavaksinen på 12-15-åringer, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 27 april 21 kl. 10:10

Hadde fått første vaksinedose

Helsearbeideren ved Mandal sykehjem som døde i går var 70 år gammel. Hun var vikar og hadde fått første dose av Pfizer-vaksinen for noen uker siden. – Det er ikke kjent om hun døde av eller med korona, sier kommuneoverlege Viggo Lütcherath..

NRK - 26 april 21 kl. 01:02

Vaksinerte fra USA får besøke EU

Amerikanske turister som er fullvaksinert mot koronavirus, skal få lov til å besøke EU i sommer, opplyser EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. USA og EUs legemiddelbyrå EMA har godkjent de samme tre vaksinene – Moderna, Pfizer/Biontech og Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson, påpeker von der Leyen.

NRK - 25 april 21 kl. 11:50

Håpar på å vaksinere barn i sommar

Det kan verte mogleg å vaksinere barn med Pfizer-vaksinen allereie i sommar. Det opplyser selskapet til SVT. Vaksineselskapet ventar no på ei godkjenning frå det amerikanske legemiddelverket, av ein vaksinestudie på barn mellom 12-15 år.

NRK - 24 april 21 kl. 10:24

Skal verte lettare å lagre

Legemiddelgiganten Pfizer planlegg å lage ein ny versjon av koronavaksinen deira som kan lagrast i vanlege frysarar og kjøleskap. Den noverande versjonen av vaksinen må i utgangspunktet lagrast under temperaturar mellom 60 og 80 minusgrader..

NRK - 23 april 21 kl. 14:33

Får mRNA-vaksine som dose to

Regjeringa har bestemt at alle som har fått fyrste dose med AstraZeneca-vaksinen får tilbod om ein mRNA-vaksine som dose to. Det vil seie vaksinane frå Pfizer/Biontech og Moderna, som er dei mRNA-vaksinane som er i bruk i Noreg..

NRK - 21 april 21 kl. 16:00

EU droppar 300 millionar dosar

EU kjem ikkje til å nytte opsjonen til å kjøpe 300 millionar ekstra koronavaksinedosar frå Janssen eller AstraZeneca, melder Reuters. Det er ikkje avgjort om selskapa får nye kontraktar med EU. I det siste har EU jobba for å få fleire vaksinar frå Pfizer/Biontech..

VG - 02 mars 21 kl. 10:32

Norske eksperter: Trygt å drøye andre dose av Pfizer-vaksine

Nye tall viser at Pfizer-vaksinen gir god beskyttelse etter bare én dose. Nå skal FHI vurdere om det er grunnlag for å utsette dose nummer to..

NRK - 21 april 21 kl. 06:27

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt