Nordland

Saturday, 23 September, 06:45

Nyheter om Nordland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 sep 23 kl. 05:38

Campingvogn blåst over i motsatt kjørefelt

På Hålogalandsbrua i Narvik har en campingvogn blåst over i motsatt kjørefelt. Det melder politiet i Nordland på X (Twitter). – Bilen står i ett kjørefelt og campingvognen i det andre, melder politiet i Nordland.

NRK - 5 timer siden

Seks pågrepet i narkotikasak i Trondheim og Nordland

Onsdag ble seks personer pågrepet i Trøndelag og Nordland. Politiet tror de har befatning med narkotikasak som er under etterforskning. Fem er siktet for oppbevaring av større mengder narkotika eller for å ha medvirket til dette, mens én er siktet for heleri av et større pengebeløp som ble funnet i forbindelse med ransaking i Nordland, skriver Adresseavisen.

NRK - 07 sep 23 kl. 14:18

Død mann funnet i Bodø

Onsdags formiddag ble en død person funnet i Rønvika av Politiet. Det melder Avisa Nordland. Til avisen sier politiadvokat Stian Mojlanen i Nordland politidistrikt at personen ikke er formelt identifisert enda.

NRK - 01 sep 23 kl. 07:50

Nordland har størst økning av konkurser blant fylkene hittil i år

Det har vært en nasjonal økning hittil i år i antall konkurser sammenlignet med samme periode i 2022. Det viser tall fra det globale data- og analyseselskapet Dun & Bradstreet. Konkursene har steget 24,8 prosent nasjonalt.

NRK - Igår: 13:41

Voldtektsdømt mann rømte fra Norge – pågrepet i Sveits

En mann i Nordland ble i mai dømt til ti års fengsel for flere voldtekter. Han rømte landet og ble etterlyst internasjonalt. Nå er han pågrepet i Sveits, opplyser politiet.

NRK - 26 aug 23 kl. 01:38

Båt kantret i Nordland – livreddende førstehjelp pågår

En båt har kantret og flere personer har havnet i sjøen på Helgeland i Nordland, skriver politiet på X/Twitter. Livreddende førstehjelp pågår på stedet og nødetater er på vei. Nordland politidistrikt meldte om ulykken rundt klokka halv to natt til lørdag..

NRK - 17 sep 23 kl. 13:41

Enorm pågang på nye politistillinger

Fire år etter at politikontoret i Steigen ble lagt ned, skal det etter planen gjenoppstå 1. oktober. Der har politiet søkt etter folk til fire nye stillinger.

NRK - 03 jul 23 kl. 11:36

Nordland har dårligst bredbåndsdekning – får ekstrabevilgning

Nordland er fylket som med klar margin ligger dårligst an på statistikken når det gjelder bredbåndsdekning. Derfor gir regjeringen 8,5 millioner kroner ekstra til utbygging av bredbånd i Nordland. Det kommer i tillegg til 42 millioner kroner som allerede er fordelt til Nordland tidligere i år.

Klartale - 16 aug 23 kl. 14:41

Nå får de fleste fint vær

Torsdag og fredag i Sør-Norge ser spesielt lovende ut. Det sier vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen ved Meteorologisk institutt.– Det er for øyeblikket noe nedbør, men de fleste i Sør-Norge får fint vær torsdag, sier Skjervagen.

NRK - 20 jul 23 kl. 16:41

Nesten alle ferger i Nordland blir gratis

Fra 16. august blir det gratis å reise med nesten alle fergene i Nordland. Det vil gjelde 20 av 23 fergesamband som eies av Nordland fylkeskommune, skriver de på sine nettsider.

NRK - 02 sep 23 kl. 10:41

Her ligger den tørreste målestasjonen i landet

August er registrert som den fjerde våteste i Norge siden målingene startet i 1900. Aller våtest var det i 1951. Dette sto i sterk kontrast til flere varmerekorder i Nord-Norge og på Svalbard.

NRK - 02 sep 23 kl. 08:04

Ikke lenger siktet etter dødsulykke

En kvinne i 50-årene omkom i en trafikkulykke ved Sagelva utenfor Bodø 28. juni i fjor. Det var to biler var involvert i ulykken, og sjåføren av den ene bilen ble etter ulykka siktet for for uaktsom forvoldelse av død i trafikken.

NRK - 08 aug 23 kl. 09:37

Rundt 10.000 lyn på et halvt døgn: – Det er mye

– Det har lynt godt, sier vakthavende meteorolog Elise Gloppen Hunnes. Hun sier at Salten og Lofoten er områdene som har fått mest lyn. – Det har vært i underkant av 10.

NRK - 21 timer siden

Buss med seks personer om bord veltet

En buss har veltet over på siden i Utskarpen i Rana. Politiet meldte tidligere at det skulle være syv personer i bilen, nå viser det seg at det var seks. En bussjåfør og fem passasjerer.

NRK - Igår: 20:03

Svein Valle ny biskop i Sør-Hålogaland

Svein Valle er tilsatt som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. – Jeg er takknemlig for den tilliten jeg nå har fått, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg tror på kirkas prosjekt om å formidle verdier, tro, håp og være en samfunnsaktør.

Klartale - I førrgår: 15:30

Vått vær for de fleste

– Sør-Norge får det veldig vått. Det sier Tone Christin Thaule til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber for Meteorologisk institutt.

NRK - 26 aug 23 kl. 11:12

Skogbrannfare i Nordland

Det er tørt i terrenget langs Helgelandskysten i Nordland. Meteorologene advarer i et farevarsel om skogbrannfare. Folk blir bedt om å være forsiktige med åpen ild..

Klartale - 26 aug 23 kl. 06:00

I år er det lite ryper i Sør-Norge. Dette kan du jakte på istedenfor

Snart starter sesongen for jakt i Norge. Jegere drar til skogs for å sikre seg noe av skogens delikatesser.Statskog passer på staten Norges eiendommer i skogen og på fjellet.

NRK - 26 aug 23 kl. 05:45

To personer omkom etter båtulykke i Nordland

To personer er bekreftet døde og flere alvorlig skadet etter at en båt med ni personer kantret i Meløy kommune i Nordland natt til lørdag..

NRK - 19 sep 23 kl. 10:31

Mangedobling av GPS-jamming mot Norge

– Siden 2022 har det vært en mangedobling av GPS-bortfall over Øst-Finnmark. Det forteller direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Pål Wien Espen, i forbindelse med oppstart av årets jammetest, som startet mandag, på Andøya i Nordland. Denne uken samles det 200 deltakere fra hele verden for å utsette egen teknologi for hacking.

Klartale - 18 sep 23 kl. 08:23

Gjør skolene nok med mobbing?

Hittil i år er det kommet inn 1.425 klager. Det viser tall fra Utdannings-direktoratet(Udir).

Klartale - 23 aug 23 kl. 14:00

Kommunen måtte spare penger. Ida fryktet hun måtte flytte

I 2016 flytter Ida Markowitsch fra Tyskland. Hun har funnet kjærligheten i Hamarøy. En liten kommune nord i Nordland.

NRK - 22 aug 23 kl. 19:12

Ser alvorlig på droneaktivitet ved flyplasser

Politiet ber folk skjerpe seg, og slutte å fly med droner i nærheten av flyplasser. På Twitter skriver de at de flere ganger i uken får melding fra Avinor om ulovlig dronebruk i nærheten av flyplasser. Dette fører til en risiko for flytrafikken, og de ber alle dronepiloter om å sette seg grundig inn i regelverket før de flyr med droner.

NRK - 22 aug 23 kl. 15:53

Trafikkulykke mellom sykkel og bil på Sortland

Rundt halv fire får politiet en melding om trafikkulykke mellom en bil og en sykkel i Sortland sentrum. Det opplyser politiet i Nordland. – Fører av sykkel blir undersøkt av helse på stedet, melder politiet i Nordland.

NRK - 16 sep 23 kl. 08:58

Små skoler sliter mest med å få tak i lærere

Rundt 40 prosent av grunnskolene med under 100 elever melder om store rekrutteringsutfordringer, skriver Utdanningsnytt. Senter for økonomisk forskning (SØF) ved NTNU i Trondheim har laget rapporten «Rekruttering av lærere ved norske skoler» på oppdrag fra kommuneorganisasjonen KS. – Lærere ser ut til å foretrekke store skoler når de søker til læreryrket, og skoler som ligger i store kommuner og sentralt beliggende i kommunen, skriver de i rapporten.

NRK - 26 jul 23 kl. 20:44

Motorsyklist råkjørte på et hjul foran politiet – ble tatt i 148 km i timen i 60-sona

En motorsyklist i 20-årene ble onsdag målt til 148 kilometer i timen i 60-sona. Hendelsen fant sted i Narvik i Nordland. Det var en patrulje fra Utrykningspolitiet (UP) som gjennomførte målingen.

NRK - 26 jul 23 kl. 20:44

Motorsyklist råkjørte på ett hjul foran politiet – ble tatt i 148 km i timen i 60-sona

En motorsyklist i 20-årene ble onsdag målt til 148 kilometer i timen i 60-sona. Hendelsen fant sted i Narvik i Nordland. Det var en patrulje fra Utrykningspolitiet (UP) som gjennomførte målingen.

VG - 14 sep 23 kl. 06:24

Her stemte flest blankt: – Folk må jo ha noen å stemme på

Velgerne hadde ikke mye å velge mellom i Bindal i Nordland. Elle melle – skulle de ta Ap eller SV?.

NRK - 26 jul 23 kl. 05:20

Førstekandidat for Rødt Nordland lanserer Siavash Mobasheri som ny nestleder

Førstekandidat for Rødt i Nordland, Synne Høyforsslett Bjørbæk, ønsker nytt blod inn partiets lederkabal. Hun ser gjerne at noen fra grasrota blir ny nestleder. Etter at Bjørnar Moxnes gikk av som Rødt-leder mandag, rykket nestleder Marie Sneve Martinussen opp som midlertidig partileder.

NRK - 12 sep 23 kl. 15:57

INP inne i 116 kommuner landet over

Industri- og næringspartiet er blant valgvinnerne og har vunnet totalt 241 mandater i landets kommuner. 116 av landets kommunestyrer skal nå få selskap av INP-representanter, skriver Nationen. Partiet er størst i Vanylven kommune på Sunnmøre, med hele 19,1 prosents oppslutning.

NRK - 12 sep 23 kl. 15:57

INP inne i 115 kommuner landet over

Industri- og næringspartiet er blant valgvinnerne og har vunnet totalt 241 mandater i landets kommuner. 116 av landets kommunestyrer skal nå få selskap av INP-representanter, skriver Nationen. Partiet er størst i Vanylven kommune på Sunnmøre, med hele 19,1 prosents oppslutning.

VG - 12 sep 23 kl. 15:39

Høyre fikk 46,6 prosent - ordføreren mener tallet er feil

Nordland (VG) I Bø i Vesterålen velger de ikke ordfører. De velger hvem som skal være Sture Pedersen de neste fire årene..

NRK - 18 aug 23 kl. 19:10

Ber om fengselsstraff på over fem år for voldtektstiltalt

En mann i 30-årene møtte denne uken i Salten og Lofoten tingrett. Bodømannen var tiltalt for grov voldtekt av en forsvarsløs kvinne, skriver Avisa Nordland. På fredag la politiadvokat Marit Olsen Heggstad, som er aktor i saken, ned påstand om at mannen skulle dømmes til fem år og seks måneder i fengsel, opplyser avisen.

NRK - 12 sep 23 kl. 06:50

Arbeiderpartiet med rent flertall i flest kommuner

Arbeiderpartiet endte på 21,7 prosent oppslutning nasjonalt. Det er partiets dårligste resultat i et kommunevalg. Likevel er Ap det partiet som har rent flertall i flest kommuner i Norge.

NRK - 17 aug 23 kl. 17:13

Brann i kraftledningsmast

110 Nordland melder at det brenner i en kraftledningsmast i Levangsvågen i Leirfjord kommune. Brannvesenet og kraftselskapets montør er på vei. – Det er mulig fare for spredning til vegetasjon.

NRK - 08 sep 23 kl. 17:14

Fiskeridirektoratet vil frede steinbit i Saltstraumen

Det går frem av et brev fra direktoratet til Statsforvalteren i Nordland. Bakgrunnen er at Saltstraumen har blitt en av Norges mest populære dykkerdestiasjoner. Steinbiten er et lett bytte for dykkere med harpuner.

NRK - 08 sep 23 kl. 15:26

Skolebuss med 18 elever kjørte av veien på Dønna

En person er fraktet til sykehus etter at en skolebuss kjørte av veien på Dønna i Nordland kommune 14-tiden i dag. Det var 18 skolebarn om bord da bussen kjørte av veien ved Sørvikmyran. Politiet skriver at ingen av elevene ble skadd, men at noen av barna er preget av hendelsen, og disse er fulgt opp.

NRK - 14 aug 23 kl. 12:26

Regjeringen: 4 milliarder til E6 i Nordland

Regjeringen annonserte i dag at prosjektet E6 Megården-Sommerset i Sørfold i Nordland skal startes opp med midler allerede i statsbudsjettet for 2024. – At vi nå får satt i gang dette prosjektet er viktig for å binde sammen sør- og nord i Norge på en trygg måte, skriver Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding..

Klartale - 06 sep 23 kl. 17:15

Flere kan vente seg varmt vær

– Det er ganske bra temperaturer framover. Og det skal egentlig bare bli bedre spesielt mot fredag. Det sier Julie Solsvik Vågane til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 15 jul 23 kl. 22:16

Alvorlig trafikkulykke på E6 i Nordland

Nødetatene har rykket ut til en ulykke mellom tre biler på E6 ved Bleiknesmo i Saltdal kommune i Nordland. Politiet opplyser at ulykken er alvorlig og at flere personer er skadet. Det er også store materielle skader.

NRK - 03 sep 23 kl. 09:06

Melding om brann i bolighus

Det meldes om røykutvikling i et bolighus i Saltdal i Nesby i Nordland, skriver politiet på X. Det skal ikke være folk i huset. Nødetatene er på vei..

Klartale - 31 aug 23 kl. 13:00

Regjeringen diskuterer budsjettet for 2024

Forslaget til stats-budsjettet skal presenteres i oktober. Det skal vise hva Norge skal bruke penger på neste år. Regjeringen diskuterer budsjettet torsdag og fredag denne uken.

NRK - 12 jul 23 kl. 02:30

Industriprosjekt i Nordland stanset på grunn av strømmangel

Store industriprosjekter i Nord-Norge blir avlyst eller lagt på is på grunn av kraftmangel. En investering på 10 milliarder i Nordland ble nylig stanset. Fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide i Nordland sier til Nationen at hun er urolig for utviklingen og hun kaller situasjonen alvorlig.

Klartale - 30 aug 23 kl. 11:00

– Hurra, hurra, hurra

– Jeg er veldig glad nå, sier Abdo Hassoun til Klar Tale. Han er i Tromsø i Troms og Finnmark og har akkurat stemt. Han var usikker på om han hadde lov å stemme.

NRK - 29 aug 23 kl. 20:04

Over 100 kan miste jobben i Hemnes

Avdelingen til vindusfabrikken Natre Vinduer AS i Hemnes kommune er foreslått nedlagt. Det bekrefter selskapet til NRK tirsdag. Nedleggelsen kan føre til at over 100 ansatte mister jobben.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com