Nordland

Thursday, 09 February, 04:21

Nyheter om Nordland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 jan 23 kl. 10:03

Fylkesrådsleder i Nordland går av

Remi Solberg (Ap) har varslet om at han vil fratre som fylkesrådsleder i Nordland. Det skriver Nordland Arbeiderparti i en pressemelding. – Dette er naturligvis svært trist, men jeg tar beslutningen til etterretning, sier Mona Nilsen i pressemeldingen.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:31

Skal forske på skred i Nordland

Forskningsinstituttet NORCE skal forske på om skredene i Nordland vil bli hyppigere i framtiden. Det skal de blant annet gjøre ved å bruke satellitter. Det opplyser NORCE i en pressemelding.

NRK - 26 jan 23 kl. 13:13

To farevarsler for Nordland

Det er sendt ut to nye gule farevarsler for Nordland og sørlige Troms fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk institutt. Varslene går på jord-, sørpe- og flomskredfare, samt kraftig snøfokk i store deler av Nordland og sør i Troms. Varslene gjelder fra fredag 27.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:01

Politiet aksjonerte mot kriminelt nettverk

13. desember aksjonerte Nordland politidistrikt i samarbeid med Økokrim, Finnmark politidistrikt og litauiske Financial Crime Investigation Service mot et bemanningsnettverk som politiet mistenker har drevet omfattende skattesvik i forbindelse med utleie av arbeidskraft til fiskebruk i Nord-Norge. Det skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding.

NRK - 25 jan 23 kl. 07:35

Flere veier stengt i Nordland grunnet uvær

Flere veier i Nordland er stengt på grunn av uvær. Blant annet har det gått et stort sørpeskred ved Bodø. Riksvei 80 ved Kleivberget i Valnesfjord er stengt.

NRK - 24 jan 23 kl. 15:23

Meteorologene varsler opptil 70 millimeter regn på tolv timer i Nordland

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel for mye regn i Nordland fra i ettermiddag. Fram til i morgen ventes det lokalt mellom 40 og 70 millimeter regn på 12 timer, og svært mye regn treffer Nordland sør for Salten, skriver instituttet på Twitter. I forbindelse med regnbygene har de sendt ut et farevarsel i området.

NRK - 24 jan 23 kl. 06:27

Orange farevarsel på regn i Nordland

Meteorologisk institutt har oppgradert farevarselet om regn i Nordland til oransje nivå. Det kan fra tirsdag ettermiddag komme lokalt 40-70mm på 12 timer i Namdal og Nordland sør for Saltenfjorden. I tillegg er det sendt gult farevarsel om mye regn for resten av Salten..

NRK - 23 jan 23 kl. 11:09

Oransje nivå på sørpeskred i Nordland

Det er sendt ut et oransje farevarsel på jord-, sørpe- og flomskredfare for deler av Nordland. Flere skredhendelser er forventet, og noen kan få store konsekvenser, skriver varsom.no.

NRK - 16 timer siden

Sørpeskredfare på oransje nivå for deler av Nordland

Meteorologene har sendt ut farevarsel om sørpeskred på oransje nivå for Lofoten, Vesterålen og deler av Ofoten. Flere skredhendelser er ventet, skriver varslingstjenesten Varsom. – Noen kan få store konsekvenser.

NRK - 05 feb 23 kl. 20:02

Kyr gikk gjennom fjøsgulv

Oppdatert 21:26: Begge kyrne er nå berget opp og blir undersøkt av veterinær. Politiet i Nordland har fått melding om flere kyr som har gått gjennom gulvet i en fjøs i Vesterålen. Politi og brann er på vei til stedet.

NRK - 03 feb 23 kl. 20:45

Over 20 sørpeskred på én uke i Nordland

Den siste uka i januar ble det rapportert over 20 sørpeskred i Nordland. Mediene får skryt for å ha videreformidlet farevarsler. Blant annet gikk tre av skredene over riksvei 80 mellom Fauske og Bodø, og de rammet også Nordlandsbanen.

NRK - 28 jan 23 kl. 04:10

Hytte og uthus i brann i Saltdal

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte og et uthus ved Saltdal i Nordland. Ifølge utrykningsleder fra brannvesenet er hytta overtent, melder 110 Nordland..

NRK - 23 jan 23 kl. 11:31

Ingen mistanke om noe kriminelt etter funn av død mann

En mann i 60-årene ble funnet død utendørs på Sortland i Nordland søndag formiddag. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart, opplyser politiet. Mannen ble funnet på Blåbrygga i Sortland.

NRK - 22 jan 23 kl. 12:59

Flere fergeavganger i Nordland innstilt

I Nordland er flere fergeavganger innstilt på grunn av uvær, melder vegtrafikksentralen Nord på Twitter. I fergesambandet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes er A- og B-ruta innstilt ut dagen i dag grunnet dårlig vær og høy sjø i Vestfjorden. Fergesambandet Revsnes-Flesnes er innstilt på grunn av vind.

NRK - 19 jan 23 kl. 09:39

Kraftig økning i antall konfliktsaker

Nye tall fra konfliktrådet viser at det i 2022 ble sendt 2599 sivile saker til konfliktrådene. det er en økning på 21 prosent fra i 2021, skriver de i en pressemelding. – Henvendelsene kommer også i stor grad fra privatpersoner som trenger bistand, og da i saker som ofte omhandler nabokonflikter, økonomiske konflikter eller familiekonflikter, sier leder i Konfliktrådet Nordland, Mona L.

E24 - 15 jan 23 kl. 21:48

Statnett: Ny industrisatsing i Nordland vil firedoble regionens strømforbruk

Uten mer kraftproduksjon i Nordland vil regionen gå fra kraftoverskudd til underskudd, ifølge Statnett. Fylkesordføreren frykter hva det vil si for samfunnsutviklingen..

Klartale - 19 timer siden

Uværet herjer og skoler må stenge

Det blåser kraftig i Nord-Norge. Verst blir det i Lofoten i Nordland. Landsdelen har både kuling og nedbør.

NRK - Igår: 11:27

Oransje farevarsel for Nordland og Troms

Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel om regn for Lofoten, deler av Vesterålen og Sør-Troms onsdag. Fra onsdag ettermiddag ventes opp mot 60 millimeter regn på tolv timer og mellom 60 og 80 millimeter på 24 timer, skriver varslingstjenesten varsom.no.

NRK - Igår: 08:28

En buss har blåst av veien i Nordland

Sterk vind og store nedbørsmengder stenger fem fergesamband og flere bruer tirsdag morgen. I Meløy har en buss blåst av veien..

NRK - 05 feb 23 kl. 23:15

Flere kyr gikk gjennom fjøsgulv i Nordland

Det ble iverksatt en redningsaksjon da flere kyr gikk gjennom gulvet og havnet i gjødselkjelleren i et fjøs i Vesterålen søndag kveld. To kyr ble raskt berget, mens to andre kyr måtte vente en stund på å bli reddet ut av møkka. Like før klokken 21.

VG - 05 feb 23 kl. 21:28

Kyr gått gjennom fjøsgulv i Vesterålen

Politiet i Nordland fikk melding søndag kveld om kyr som hadde gått gjennom fjøsgulv i Vesterålen..

NRK - 05 feb 23 kl. 20:02

Kyr skal ha gått gjennom gulv i fjøs

Politiet i Nordland har fått melding om flere kyr som har gått gjennom gulvet i en fjøs i Vesterålen. Politi og brann på vei til stedet. To kyr skal ha blitt berget tidligere, mens to kyr står nede i fraukjelleren.

NRK - 11 jan 23 kl. 06:28

Kvinne funnet død på Leknes

Politiet i Nordland melder onsdag morgen at en kvinne ble funnet død på Leknes utenfor boligen sin i går kveld. Politiet har gjort undersøkelser på stedet. Det er ingen mistanke om at damen er utsatt for noe kriminelt og pårørende er varslet.

NRK - 05 feb 23 kl. 09:54

Betydeleg snøskredfare

Farevarselet for snøskred er no betydeleg også i Romsdal, melder varsom.no. Grunnen er nysnø og vind i fjellet.

NRK - 04 feb 23 kl. 16:14

Stor snøskredfare i Lyngen

Faren for snøskred øker mange steder i Nord-Norge, og verst ser det ut i Lyngen i Troms. Der er det sendt ut rødt farevarsel for mandag. – Naturlig skredaktivitet ventes på grunn av temperaturstigning, kraftig vind og potensielt mye nedbør.

NRK - 15 dec 22 kl. 03:09

Boligbrann i Salten – naboer evakuert

En vertikaldelt bolig på Rognan i Nordland er overtent natt til torsdag. En person er kjørt til sykehus, og nærliggende boliger er evakuert. 110-sentralen i Nordland meldte om brannen litt over klokka 2.

NRK - 02 feb 23 kl. 17:37

VG kutter søndagsavisen nord for Namsos

Fra nyttår kuttet VG søndagsavisen for alle nord for Namsos i Trøndelag. Det bekrefter printsjef i VG, Jan-Christian Walle, til Medier24. – I forbindelse med at Aftenposten la ned sin søndagsavis etter nyttår, gjorde det at vi fikk begrensninger i vår distribusjon, sier Walle.

NRK - 02 feb 23 kl. 14:31

M24: VG kutter søndagsavis i Nord-Norge

Fra nyttår kuttet VG søndagsavisen for alle nord for Namsos i Trøndelag. Printsjef i VG, Jan-Christian Walle sier til Medier24 at avisa fikk problemer med sin distribusjon da Aftenposten la ned sin søndagsavis etter nyttår. I tillegg til at avisen nå er kuttet i Nordland, Troms og Finnmark, og nordlige deler av Trøndelag, gjelder kuttet også i enkelte distrikter på Vestlandet, bekrefter Walle..

Klartale - 01 feb 23 kl. 06:30

Er det en rar vinter eller klima-endringer?

Snøen lavet tungt ned over Østlandet og Sørlandet i januar. For så å regne bort like raskt. Minusgrader skiftet til plussgrader før du ante det.

NRK - 01 feb 23 kl. 03:53

Naturvernforbundet mener gaupekvoten er for høy

Gaupejakten starter onsdag og det er åpnet for jakt på 51 dyr. Det mener Naturvernforbundet er for høyt. – Dette er en for høy kvote for en sterkt truet art som ligger langt under bestandsmålet, sier Arnodd Håpnes, fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet i en pressemelding.

NRK - 31 jan 23 kl. 14:59

Fylkeskommuner vil satse på grønne hurtigbåter

Fylkeskommunene langs Kyst-Norge har gått sammen for å utvikle energieffektive hurtigbåter med nullutslipp. Det kommer fram i en felles pressemelding fra Troms og Finnmark, Nordland, Trøndelag og Vestland. Målet er å utvikle båter med minimum 30 prosent reduksjon i energiforbruket, og som samtidig går minst like fort som dagens konvensjonelle båter.

NRK - 29 jan 23 kl. 05:25

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 03 jan 23 kl. 16:12

Ventet sterk kuling i Nordland

De neste dagene blir vindfulle i Trøndelag og Nordland, skriver meteorologene på Twitter. Fra onsdag er det ventet sterk kuling med opptil 20 m/s vind fra sørøst. – Kanskje blir det storm styrke i helga, skriver de.

NRK - 28 jan 23 kl. 20:53

Venter forrykende regnvær: – Det blir en typisk innesøndag

StormGeo og Meteorologisk institutt varsler store mengder nedbør på Vestlandet søndag. I Bergen-området blir det en typisk innesøndag, ifølge meteorolog. – I morgen blir det heftig vær på Vestlandet, med veldig mye nedbør, sier vakthavende meteorolog Olav Krogsæter i StormGeo til TV 2.

NRK - 28 jan 23 kl. 15:20

Sju personer involvert i frontkollisjon

Sju personer er involvert i en front- mot front-kollisjon i Bodø. Det melder politiet i Nordland på Twitter. Skadeomfanget er foreløpig ukjent..

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke – flere sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på grensen mellom Bodø og Fauske. Det er snakk om en front mot front-ulykke med sju personer involvert. Skadegraden på de involverte er uviss.

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke – tre sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på grensen mellom Bodø og Fauske. Det er snakk om en front mot front-ulykke med sju personer involvert. Det var både voksne og barn i bilene som kolliderte.

NRK - 02 jan 23 kl. 16:54

En person fastklemt etter ulykke i Nordland

To personbiler med to passasjerer er involvert i en ulykke på E10 i Ofoten i Nordland, skriver politiet på Twitter. Veien forbi ulykkesstedet er sperret. – En person fast i bil.

NRK - 02 jan 23 kl. 16:54

Vei sperret etter ulykke i Nordland

To personbiler med to passasjerer er involvert i en ulykke på E10 i Ofoten i Nordland, skriver politiet på Twitter. Veien forbi ulykkesstedet er sperret. – Begge de involverte er frigjort og bevist, skriver politiet på Twitter..

NRK - 02 jan 23 kl. 00:09

Bil truffet av stein i tunnel

Steigentunnelen i Nordland er stengt etter at en stein sent søndag kveld falt ned og traff en bil. Ingen ble skadet. Politiet i Nordland opplyser at Statens vegvesen er varslet og sender folk til stedet..

Klartale - 26 jan 23 kl. 16:30

Ruskevær i nord og sør

Torsdag var nesten vårlig på Østlandet. Oslo badet i sol. Resten av uka skyer det til.

NRK - 26 jan 23 kl. 13:59

Åpner riksvei 80 i ettermiddag

Statens vegvesen har startet ryddingen av rv. 80 etter skredet onsdag morgen. Anslått åpning er i dag, torsdag, klokka 18.

VG - 25 jan 23 kl. 18:57

Jojo-temperaturene skaper store utfordringer

Onsdag har det høljet ned i Nordland, noe som har skapt store utfordringer. I resten av landet kommer været til å variere kraftig fremover..

NRK - 25 jan 23 kl. 10:03

Riksveg 80 vil være stengt utover dagen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil være helt stengt utover dagen etter et sørpeskred ved Kleivberget på Kistrand i morges, skriver Statens vegvesen. Geolog er i området, og Statens vegvesen vil gjøre en ny vurdering klokka 14. – Det er imidlertid lite sannsynlig at riksveg 80 kan åpne før i ettermiddag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com