Nordland

Wednesday, 20 October, 18:50

Nyheter om Nordland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 okt 21 kl. 01:22

Foreslår Noresjø som partileder

Nordland KrF foreslår Ingelin Noresjø (45) som ny leder i Kristelig Folkeparti etter Kjell Ingolf Ropstad. Hun er i dag andre nestleder i partiet. Noresjø er fra Fauske og var medlem i fylkesrådet i Nordland før hun i fjor ble statssekretær for samferdselsminister Knut Arild Hareide.

VG - 15 sep 21 kl. 09:51

Valgdrama i Nordland: – Viser at hver stemme teller

Valgdramaet i Nordland kan vare i flere døgn: – Jeg ville nok ikke vært sikker, før alt er over, sier valgansvarlig i Nordland fylkeskommune Lise Nilsen..

NRK - 07 okt 21 kl. 16:40

550.000,- i bot etter arbeidsulykke

Et stort skred fra Durmålstinden raste ned over området i 2019 der to anleggsarbeidere jobbet. Begge døde av skadene de pådro seg. Nå har statsadvokaten i Nordland konkludert med at begge maskinførerfirmaene hvor de omkomne jobbet, Eriksen Buss og Maskin og Siso Energi AS, har opptrådt uaktsomt.

NRK - Igår: 20:53

Nordlund skal lede Næringskomitéen

William Nordlund (Sp) fra Nordland blir leder av Næringskomitéen på Stortinget. Det skriver Regjeringen i en pressemelding. Nordlund ble valgt inn på Stortinget som fast møtende representant for første gang i 2017, og ble gjenvalgt ved årets valg.

Dagbladet - 15 okt 21 kl. 11:11

Møkkavær i vente

Snøfokk og sterk vind på fjellet i Sør-Norge. Farevarsel på snø i både Nordland og Finnmark - og regn i vest. Bare Østlandet og noen til får se sola..

NRK - 18 sep 21 kl. 23:50

Bil kjørte i fjellvegg i tunnel

En bil har kollidert i fjellveggen i Tosentunnelen i Nordland. Politi og ambulanse er på stedet og gjør undersøkelser, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 15 okt 21 kl. 03:25

Brann i Mo i Rana

Politiet melder at det brenner i en flermannsbolig utenfor sentrum i Mo i Rana. Beboerne er evakuert. Det er foreløpig ingen indikasjon på at noen er igjen i bygningen, ifølge politiet i Nordland.

Klartale - 13 okt 21 kl. 17:00

Nå nærmer vinteren seg

Pernille Borander jobber ved Meteorologisk institutt. Hun sier vi bør forberede oss på kaldere vær i dagene fremover.– I Nord-Norge begynner det å bli ordentlig kaldt.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:58

Klokka 14 skal han si hvordan de vil styre Norge

Både Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) hadde møte onsdag klokka ni. Stortingsgruppene skulle si om de var enige i at regjerings-plattformen var bra nok. Hos Ap tok det en time før det ble hørt jubel og applaus fra rommet der møtet var.

VG - 14 sep 21 kl. 20:48

Telledrama i Nordland kan gi nasjonal stollek

Kontrolltellingen av stemmer i Nordland valgdistrikt har skapt et drama som kan få store konsekvenser for mandatfordelingen over hele Norge..

VG - 10 okt 21 kl. 19:12

Opplysninger til VG: Bjørnar Skjæran blir statsråd

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er nå nærmest ferdig med sin statsrådsliste. VG får også bekreftet at det nå er klart at Ap-nestleder Bjørnar Skjæran fra Nordland blir statsråd..

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:35

Sier ja til at Norge skal satse på verdensrommet

– Dette er en historisk dag for Andøya. Det er det også for Norge som rom-nasjon. Norge blir med dette et av svært få land som vil kunne sende opp satellitter fra eget territorium.

NRK - 12 sep 21 kl. 00:50

Slagsmål og festbråk i Nordland

En person er fraktet til legevakt i Mo i Rana etter at det brøt ut slåsskamp på et utsted i byen. Politiet i Nordland har ikke gitt opplysninger om hva slags skader personer han eller hvor mange som var innblandet i slagsmålet. Politiet melder ellers at de får inn mange meldinger om festbråk uten at de rekker å følge opp alle meldingene som kommer inn..

NRK - 07 okt 21 kl. 10:05

Politiet bekymret for MC-klubb

Politiet i Nordland skriver i en pressemelding at de er bekymret for etablieringen av Outlaws i Vesterålen. - Outlaws er en av de mest aktive kriminelle MC-klubbene i Norge, og flere av medlemmene er dømt for blant annet vold, trusler, narkotika, torpedovirksomhet og ulovlig bæring av våpen. MC-klubber som definerer seg som 1%-klubber ønsker vi ikke skal etablere seg i Lofoten og Vesterålen, skriver de i en pressemelding..

NRK - 04 okt 21 kl. 19:35

MC-fører mistet førerkortet

Føreren av en motorsykkel som ble stoppet av politiet på fylkesvei 78 ved Mosjøen må belage seg på å bruke andre transportmidler framover. Motorsykkelen med fører ble målt til 121 km/t i snitt over en strekning i en 80-sone. Politiet i Nordland skriver på Twitter at førerkortet ble beslaglagt og føreren anmeldt..

NRK - 03 okt 21 kl. 06:09

To i arrest eter slåssing i Bodø

To personer er innsatt i arresten i Bodø mistenkt for å stå bak slagsmål i Sjøgata. Politiets etterforskning viser at det er fire fornærmede i saken. Ambulanse har vært på stedet for å undersøke de fire, opplyser politiet i Nordland..

VG - 06 sep 21 kl. 19:12

Nordland: Frp er større enn Høyre i ny fylkesmåling

Regjeringspartiet Høyres oppslutning i Nordland er i fritt fall. Erna Solbergs parti går tilbake fra 20,2 til 15,5 prosent, viser VGs ferske fylkesmåling..

NRK - 02 okt 21 kl. 02:44

To skadd i utforkjøring i Lofoten

To personer er fraktet til sykehus i ambulanse etter en trafikkulykke på Leknes i Lofoten. Det skal dreie seg om en utforkjøring, og bilen ligger 40 meter fra veien, opplyser politiet i Nordland. Hvor alvorlig skadde de to er, er ikke opplyst..

NRK - 29 sep 21 kl. 14:38

Skadd i arbeidsulykke

En mann skal ha falt 2 meter i forbindelse med bygningsarbeid og skadet seg. Mannen er hentet med helikopter og ffraktet til sykehus i Tromsø. – Han er ved bevissthet.

NRK - 28 sep 21 kl. 04:30

Brann i uthus i Brønnøysund

Et uthus er helt nedbrent i Brønnøysund, melder politiet i Nordland. Det ble først meldt om fare for at brannen skulle spre seg, men spredningsfaren er nå avverget. Ingen personer er meldt skadd.

NRK - 26 sep 21 kl. 15:42

Åtvarar mot sterk vind

Måndag og tysdag er det venta lokalt kraftige vindkast langs kysten av Noreg, melder Meteorologane på Twitter. Vinden aukar på Vestlandet natt til måndag, får han beveger seg nordover mot Nordland tysdag. Dei oppmodar folk om å sikre lause gjenstandar..

NRK - 24 aug 21 kl. 19:37

Redaktørlegende er død

Redaktøren Andreas Nordland er død 86 år gammel, skriver Tønsbergs Blad. Nordland var tidligere ansvarlig redaktør i Aftenposten, VG og Adresseavisen..

Aftenposten - 17 sep 21 kl. 11:45

Det er en grunn til at den kalles «Blodveien»: – I realiteten var de sendt til Norge for å dø

I 1942 og -43 var Nordland åsted for noen av krigens verste overgrep på norsk jord..

NRK - 12 sep 21 kl. 10:45

Person funnet i vannet

En person er funnet i havet ved Bodøsjøen, og er fraktet til sykehus med redningshelikopter. Det opplyser politiet i Nordland..

NRK - 12 sep 21 kl. 00:50

Slagsmål på utested i Mo i Rana

En person er fraktet til legevakt i Mo i Rana etter at det brøt ut slåsskamp på et utsted i byen. Politiet i Nordland har ikke gitt opplysninger om hva slags skader personer han eller hvor mange som var innblandet i slagsmålet..

E24 - 11 sep 21 kl. 18:22

Kamp om velgere og grønne jobber i Nord-Norge

På valgkamp i Nordland kappes partiene om å love gode rammevilkår til industrien, som tilgang på billig kraft og fagarbeidere. – Det er bare industri som kan erstatte oljeinntektene, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran..

NRK - 08 aug 21 kl. 05:42

Tre personer skadd i båtkollisjon

Seks personer ble involvert etter at to fritidsbåter kolliderte ved Steigen i Nordland natt til søndag. Tre av personer fikk lettere skader. Ingen av båtene forliste.

NRK - 07 aug 21 kl. 06:45

Brann i næringsbygg i Bjerkvik

Nødetatene har rykket ut til en brann i et næringsbygg i Bjerkvik i Nordland. Det skal ikke være registrerte beboere på adressen. Beboer i nærliggende hus har blitt evakuert, melder politiet i Nordland.

NRK - 07 aug 21 kl. 06:51

Fyrte av fyrverkeri på festival

Ved midnatt natt til lørdag ble det fyrt av fyrverkeri inne på et festivalområde ved Hemnes i Nordland. Ifølge politiet skal det vare et ett-skudds fyrverkeri. Flere personer fikk piping i ørene etter hendelsen.

NRK - 05 aug 21 kl. 11:56

Tre pågrepet for foreningssvindel

Tre personer er pågrepet for svindel mot lag og foreninger over hele Norge, skriver politiet i Nordland i en pressemelding. Nordland politidistrikt har de siste ukene samarbeidet med Sør-Vest politidistrikt og Oslo politidistrikt i etterforskning av to såkalte CEO-bedragerier, hvor lag og foreninger via epost er lurt til å utbetale til dels store summer til det de tror er betaling for utstyr. Som følge av etterforskningen ble det 3.

NRK - 31 aug 21 kl. 08:11

Fem kommuner uten koronatilfeller

Nesten 160.000 nordmenn har fått påvist koronasmitte siden pandemiens start. Men fem kommuner i landet har foreløpig sluppet unna smitte.

NRK - 29 aug 21 kl. 05:48

Mann utøvde vold mot flere

En mann i 20-årene ble natt til søndag pågrepet av politiet i Kabelvåg, etter å ha utøvd vold mot flere andre voksne på en privat adresse. Politiet i Nordland etterforsker saken..

NRK - 24 aug 21 kl. 20:46

Kvinne skadet etter frontkollisjon

En kvinne i 70-årene føres til sykehus med ambulanse etter en frontkollisjon i en 50-sone på Soløyvannsveien i Bodø. Det skriver Politiet i Nordland på Twitter. To andre personer var involvert i ulykken, men fremstår som uskadd..

NRK - 20 aug 21 kl. 17:18

To bjørnar i Oppland kan bli felt

Frå laurdag kan to bjørnar i Oppland bli felt under lisensfellingsperioden som varar til 15. oktober, som eit tiltak for å regulere bestanden. I tidlegare Hedmark ligg bestanden av bjørn på bestandsmålet.

NRK - 23 jul 21 kl. 22:47

Død person funnet i Bodø

Politiet i Nordland melder om at det er funnet en død person ved Langstranda i Bodø. Den døde er en mann i 60-årene, opplyser politiet. – Politiet er i gang med å undersøke dødsfallet, men mistenker foreløpig ikke at det skal ha skjedd noe kriminelt, opplyser operasjonsleder Mai Wenche Hansen i politiet i Nordland til NTB..

NRK - 16 aug 21 kl. 10:37

Etterlyser vitner etter overgrep

Lørdag kveld 14. august ble ei kvinne utsatt for et overgrep i Fauske sentrum. Nå ønsker politiet tips fra publikum.

NRK - 16 aug 21 kl. 01:23

Kvinne utsatt for overgrep

Politiet ønsker tips fra publikum etter at en kvinne skal ha blitt utsatt or et overgrep ved en musikkfestival i Fauske sentrum lørdag kveld. – Politiet er spesielt interessert i observasjoner av en kvinne i slutten av 30-årene; 165 cm høy, slank kroppsfasong med oppsatt/flettet lyst hå, skriver jurist Linda Rømma i Nordland politidistrikt i en pressemelding..

Dagbladet - 12 aug 21 kl. 09:20

- Århundrets største brann

Skogbrannene som herjer i Russland er større enn skogbrannene i USA, Canada, Hellas, Tyrkia og Italia til sammen. Til nå har et område på størrelse med hele Nordland, Troms og Finnmark gått opp i røyk..

NRK - 11 aug 21 kl. 06:55

Som om Nord-Norge var brent ned

Ifølge det russiske skogverket har over 110 millioner mål skog hittil i brent i Russland. Dette tilsvarer et område på størrelse med Norges største fylke Troms og Finnmark, samt Nordland. Det er langt mer enn gjennomsnittet på 89 millioner mål årlig de siste 20 årene.

Aftenposten - 10 aug 21 kl. 13:47

Nylig var det Vedum-show i Nesna. Men problemet stikker dypere enn det Sp-lederen forstår.

Kampen for å gjenopprette et nedlagt studiested i Nordland kan fremstå som aktiv distriktspolitikk, men når det er flere….

VG - 09 aug 21 kl. 13:38

På hver sin planet

Nordland OG TROMS (VG) En skulle ikke tro at Erna Solberg og Trygve Slagsvold Vedum har vært i samme landsdel. Si meg hva du ser i Nord-Norge, og jeg skal si deg hvilket parti du stemmer..

NRK - 07 aug 21 kl. 02:18

Elsparkesyklist til sykehus

En person er fraktet til sykehus etter en ulykke mellom en elsparkesykkel og en bil i Myre i Vesterålen. Nordland politidistrikt meldte om ulykken like etter klokka ett natt til lørdag.– Fører av elsparkesykkel er sendt til Stokmarknes sykehus.

NRK - 31 jul 21 kl. 17:27

Telias nett i Nord-Norge er tilbake

– Feilen som forårsaket problemer med 4G-nettet vårt i Troms og Finnmark, samt nordre del av Nordland, er nå løst. Alle våre tjenester fungerer som normalt igjen, sier Daniel Barhom, kommunikasjonsrådgiver i Telia, til NRK. Teleselskapet beklager for ulempene dette medførte sine bruker..

NRK - 31 jul 21 kl. 00:52

Kvinne meld for fylle-sparkesykling

Ei kvinne er meld for ruskøyring på elsparkesykkel i Fauske, melder politiet i Nordland. Kvinna er fraktet til Nordlandsjukehuset for sjekk. Det var ikkje andre køyretøy innblanda i ulykka..

NRK - 29 jul 21 kl. 18:56

MC-fører hentet av luftambulanse

En motorsyklist i 30-årene er fraktet til sykehus med luftambulanse etter en ulykke på Sør-Skjomveien i Nordland. Politiets undersøkelser viser at fører har krysset motgående kjørefelt. Veien er nå åpen for trafikk..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt