Nordland

Saturday, 13 April, 02:37

Nyheter om Nordland

NRK - I førrgår: 15:13

Leteaksjon etter savnet mann i Bodø

Det pågår for øyeblikket en leteaksjon etter en savnet turgåer i området sørøst for fjellet Per Kalsatind i Bodø. – HRS leter etter en person fra et turfølge på tre. Et utenlandsk turfølge i Åselidalen.

NRK - 01 feb 24 kl. 08:10

Nær 13.000 husstander uten strøm i Nordland og Trøndelag

Til sammen 12.806 husstander er uten strøm i Nordland, Troms og Trøndelag. Det har vært strømbrudd i store deler av Trøndelag.

NRK - 01 feb 24 kl. 08:10

21.000 husstander uten strøm i Nordland og Trøndelag

Til sammen 21.306 husstander er uten strøm i Nordland, Troms og Trøndelag. Så godt som hele Vest-Lofoten har mistet strømmen, melder nettselskapet Elmea i Lofoten.

NRK - 31 jan 24 kl. 09:06

Politiet: – Vurder hjemmekontor og om skolene bør stenges

Når ekstremværet «Ingunn» setter inn onsdag ettermiddag, er det grunn til å be folk tenke gjennom om det er nødvendig å ferdes ute, skriver Nordland politidistrikt i en melding. Med dette ekstremværet er det ventet vind opp mot orkan styrke. Mest vind er det meldt på Helgeland, men også nordover i fylket er det meldt svært mye vind.

NRK - 05 apr 24 kl. 10:30

Anbefaler å kutte fangsten av kysttorsk i Nord-Norge med 40 prosent

Havforskerne har kartlagt fiske, oppdrett og industri på gytefelt fra Indre Tana til Ålesund – og anbefaler tiltak for å kutte i fisket lokalt. Det melder Havforskningsinstituttet. – I vårt kvoteråd anbefaler vi at fangsten av kysttorsk i Nord-Norge kuttes med 40 prosent.

NRK - 01 apr 24 kl. 09:05

Frontkollisjon mellom minibuss og personbil

En minibuss og en personbil har frontkollidert i Lofoten i Nordland. Luftambulanse og redningshelikopter er på vei til stedet. Politiet har ennå ikke helt kontroll på hvor mange som var i minibussen, men anslår at det er minst seks personer.

NRK - 31 mar 24 kl. 05:52

Nordland: Bil rullet rundt flere ganger – ingen skadd

En bil med fire personer i kjørte av veien i Flakstad i Nordland natt til lørdag. Den skal ifølge politiet ha gått rundt på taket flere ganger, men landet på hjulene. Det er glatt på stedet.

VG - 27 mar 24 kl. 20:14

Snøfokk gir vanskelige kjøreforhold i Nordland

På fjellovergangene i Nordland er det ventet vanskelige kjøreforhold fra torsdag kveld og hele fredag. Det er utstedt gult farevarsel for snøfokk..

NRK - 01 feb 24 kl. 10:15

Oppdaterte farevarsler om svært kraftige vindkast både i Nordland og Troms

Torsdag morgen ble farevarslene for Nordland og Troms oppdatert. Nordland opplever vind i orkans styrke. Også i Troms vil vindkastene bli voldsomme.

NRK - 6 timer siden

Person funnet død under leteaksjon etter savnet nederlandsk student

– Etter stor innsats av letemannskapene fra politiet og Alpin redningsgruppe Bodø, ble det klokken 17.41 gjort funn av en omkommet person i Åselidalen. Det skriver politiet i Nordland i en melding.

NRK - 16 timer siden

Årets varmeste dag i går

Aller varmest var det i Lier, som målte hele 19,7 grader torsdag. Hakk i hæl var Horten med 18,6 grader og Oslo (Blindern) med sommerlige 18,5 grader. Solen kommer også til å varme godt i Sør-Norge i dag, skriver Metorologisk institutt.

NRK - 23 feb 24 kl. 10:53

Omgjør henleggelse av dødsulykke i Steigentunnelen

Riksadvokaten har opphevet henleggelsen av dødsulykken i Steigentunnelen i Nordland sommeren 2022, hvor to personer var siktet. Statsadvokaten i Nordland henla saken, men den ble klaget inn til Riksadvokaten. De landet på å gi bot til føreren av traktoren, for å ikke ha nok lys på kjøretøyet.

NRK - Igår: 17:33

Rykket ut til skole etter melding om våpen

Onsdag 10. april fikk politiet melding fra en skole i Vesterålen om at en mindreårig elev skal ha vist fram et våpen til medelever i skoletiden. Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

VG - Igår: 17:31

Politiet i Nordland: Elev skal ha vist fram våpen i skoletiden

Det er foreløpig ikke gjort noen funn av våpen på skolen..

NRK - Igår: 10:44

Søker etter antatt omkommet

Nordland politidistrikt opplyser om at søket etter den savnede studenten har gått over i søk etter antatt omkommet. Ut i fra tiden som har gått, og at de ikke enda har gjort noen funn, så er det konklusjonen. Studenten i 20-årene har vært savnet siden i går kveld, etter å ha forsvunnet på en tur i Åselidalen i Bodø kommune.

NRK - 29 jan 24 kl. 08:32

Over 600 uten strøm

Flere hundre strømkunder i Troms og Nordland har mistet strømmen som følge av uværet som herjer i Nord-Norge. Det viser strømselskapet Arva sin oversikt. På det meste har over 400 kunder i Nordland vært uten strøm.

NRK - 28 jan 24 kl. 18:07

Flere skoler holder stengt – Bereskapssjef garanterer problemer i trafikken

– Det dårlige været og de sterke vindkastene som er ventet i Nordland i morgen kommer garantert til å føre til problemer for trafikken i fylket, sier sikkerhets- og beredskapssjef i Nordland fylkeskommune, Jostein Eliassen i en pressemelding. Det er meldt sterk vind og høye bølger over hele Nordland i morgen. Spesielt i Nord-Salten, Lofoten og Vesterålen kommer det til å blåse kraftig.

NRK - 16 mar 24 kl. 04:27

Mann pågrepet etter voldshendelse i Rana

En mann er pågrepet etter en voldshendelse på en privat adresse i Rana i Nordland. Fornærmede er ikke alvorlig skadd. – Politiet har tatt avhør av de involverte partene og vitner, skriver Nordland politidistrikt på X/Twitter.

NRK - 09 apr 24 kl. 06:36

Dramatisk brann i Lofoten

En familie på tre personer har berget seg ut fra en husbrann på Valberg i Lofoten. Ingen av de tre skal være skadd, men huset er brent ned til grunnen. Operasjonsleder i Nordland Politidistrikt, Lars Halvorsen, sier at de tre nå blir tatt hånd om av helse og politi..

NRK - 09 apr 24 kl. 06:36

Tre personer kom seg ut av brennende hus i Lofoten

En familie på tre personer har berget seg ut fra en husbrann på Valberg i Lofoten. Ingen av de tre skal være skadd, men huset er brent ned til grunnen. Politiet ble varslet om brannen klokken 4.

NRK - 15 mar 24 kl. 17:41

Røykutvikling på flyplassen – ber folk i Bodø holde vinduene igjen

Politiet i Nordland fikk rundt kl. 17.15 fredag ettermiddag melding om røykutvikling fra et garasjeanlegg inne på den militære delen av Bodø lufthavn.

NRK - 13 mar 24 kl. 13:53

Reinbeitekrise i Nordland

I store deler av Nordland har ikke reinen tilgjengelige beiter. Nå erklærer beredskapsutvalget for reindrift beitekrise også i Balvatn, Saltfjellet og Ildgruben reinbeitedistrikter, skriver Statsforvalteren i en pressemelding. Statsforvalteren ber folk som er på ute på tur om å vise hensyn hvis de møter på rein..

Dagbladet - 04 apr 24 kl. 21:46

Melding om skogbrann: - Store flammer

Politiet og brannvesenet har rykket ut til Brønnøy kommune i Nordland hvor det er meldt om en skogbrann..

Dagbladet - 04 apr 24 kl. 21:46

Melding om skogbrann var bål

Politiet og brannvesenet rykket ut til Brønnøy kommune i Nordland hvor det var meldt om en skogbrann..

NRK - 04 apr 24 kl. 21:34

Frykter brann vil spre seg i Brønnøy

Brannvesenet og politiet har rykket ut på melding om brann i Tosbotn i Velfjord i Brønnøy kommune. Politiet skrever på X at det skal være snakk om en gress-, lyng-, eller skogbrann.Det skal være snakk om store flammer og sterk vind på stedet.

NRK - 04 apr 24 kl. 21:34

Kontroll på brann i Brønnøy – ingen spredningsfare

Brannvesenet og politiet har kommet frem til Tosbotn i Velfjord kommune, der det rapporteres om et bål som brenner. Personen som har tent bålet har kontroll, og etatene returnerer til Brønnøysund. Det er heller ingen spredningsfare.

VG - 04 apr 24 kl. 16:09

Amerikansk statsborger døde etter grottedykking i Nordland

Det ble gitt livreddende førstehjelp i en time, men livet sto ikke til å redde..

NRK - 22 jan 24 kl. 10:54

Sterk vind stenger flere veier i Nordland: – Nesten ikke sikt

– Vi har hatt det kjempetravelt. I Nordland er det vinden som er mest problematisk, sier trafikkoperatør i vegtrafikksentralen, Kristin Lunga, til NRK. Akkurat nå er tre strekninger i Nordland stengt.

NRK - 03 apr 24 kl. 17:56

Dykker omkom etter drukningsulykke i Rana

Politiet i Nordland opplyser at redningsaksjonen er avsluttet etter en dykkerulykke i Pluragrotta utenfor Mo i Rana. – Livet til dykkeren kunne dessverre ikke reddes. Vedkommede er erklært død på stedet av helse, skriver de.

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 17:59

Dykker døde etter ulykke i grotte i Rana

En dykker er omkommet etter en dykkerulykke i Pluragrotten i Rana i Nordland..

VG - 03 apr 24 kl. 16:38

Drukningsulykke i Nordland

På pågår hjerte- og lungeredning på en dykker..

NRK - 01 apr 24 kl. 09:05

Frontkollisjon mellom minibuss og personbil – Fire personer til sykehus

En minibuss og en personbil har frontkollidert i Lofoten i Nordland. I minibussen var det seks turister, mens i personbilen var det en person. To barn og to voksne er sendt til sykehus..

Dagbladet - 30 mar 24 kl. 10:33

Advarer om snøfokk

Statens vegvesen melder om redusert sikt over E6 Saltfjellet i Nordland lørdag morgen..

NRK - 28 mar 24 kl. 20:11

Sarqueen rykker ut til turist i Lofoten

Et turfølge med fem kinesere har fått vansker på glatt vinterføre i Lofoten. Det opplyser Ivar Bo Nilsen ved politiets operasjonssentral i Nordland til NRK. – Det er et følge på fem kinesere på Reinebringen.

NRK - 28 mar 24 kl. 20:11

Redningshelikopter rykker ut til turist i Lofoten

Et turfølge med fem kinesere har fått vansker på glatt vinterføre i Lofoten. Det opplyser Ivar Bo Nilsen ved politiets operasjonssentral i Nordland til NRK. – Det er et følge på fem kinesere på Reinebringen.

NRK - 28 mar 24 kl. 20:11

Redningshelikopter rykket ut til turister

Et turfølge med fem kinesere har fått vansker på glatt vinterføre i Lofoten. Det opplyser Ivar Bo Nilsen ved politiets operasjonssentral i Nordland til NRK. – Det er et følge på fem kinesere på Reinebringen.

NRK - 28 mar 24 kl. 14:20

Yr varsler kraftig snøfokk i Nord-Norge

Det er utstedt farevarsel for kraftig snøfokk i både Nordland og i Troms og Finnmark. For Troms og Finnmark er det varslet om pågående fare for kraftig snøfokk på grunn av vind og snø. Faren gjelder for området fra Vardø og sørvestover forbi Kvænangsfjellet og ventes å være over langfredag morgen.

VG - 27 mar 24 kl. 14:52

Person funnet død i Nordland - anses som mistenkelig

– Politiet kan ikke si noe om dødsfallet har skjedd som følge av en ulykke eller en straffbar handling. Per nå anser vi dødsfallet som mistenkelig..

Klartale - 27 mar 24 kl. 13:00

Hvem får best vær i påska?

I Nord-Norge er det sol. I Sør-Norge er det grått. Sånn blir været trolig gjennom hele påska.

NRK - 26 mar 24 kl. 07:26

Meldinger om 70 cm nysnø i nord

Det er meldt om stedvis mye snø i ytre strøk i Nordland og Troms, blant annet i Lofoten, Vesterålen Salten og innover i Troms. Statens vegvesen har fått tilbakemelding fra brøytemannskaper som melder om områder hvor det er opp mot 70 centimeter nysnø på det meste..

NRK - 25 mar 24 kl. 15:58

Vis ekstra hensyn til reinsdyr i påsken

Landbruksdirektoratet oppfordrer folk til å styre unna reinsdyr og å holde hunder i bånd denne påsken, på grunn av den pågående beitekrisen i store deler av Nordland, Troms og Finnmark. – Totalt er det cirka 110 000 reinsdyr som er berørt av beitekrisen. Dette betyr at dyrene er ekstra sårbare i påsken i år, sier Widar Skogan som er direktør for avdeling reindrift i Landbruksdirektoratet.

NRK - 22 mar 24 kl. 10:08

Ruskjørte med et barn i bilen – nå er hun tiltalt for uaktsomt drap

Kvinnen var påvirket av både alkohol og legemiddelet klonazepam da hun kolliderte med en motorsyklist i fjor sommer. Nå har Statsadvokaten i Nordland tatt ut tiltale..

NRK - 21 mar 24 kl. 22:02

To personer skadet etter voldshendelse i Bodø

Fire personer er involvert i en hendelse hvor en skarp gjenstand er blitt brukt i Bodø, bekrefter politiet til NRK torsdag kveld. Voldshendelsen skjedde på en privat adresse i 17.30-tiden.

NRK - 21 mar 24 kl. 13:36

To personer reddet fra skjær

Kl 1114 ble en båtfører oppmerksom på to personer som stod på et skjær øst av Svinøya, sør for Sandnessjøen, melder politiet i Nordland. De har blitt berget av ambulansebåt og politibåt. De var en del nedkjølt og er fraktet til sykehuset i Sandnessjøen.

Klartale - 01 feb 24 kl. 11:59

Bodø sentrum er sperret av

Politiet mener det er farlig å være ute i Bodø sentrum. Ekstremværet «Ingunn» har herjet i nord de siste dagene.– Det er fare for liv og helse nå ved å bevege seg utendørs, skriver Politiet i Nordland på Twitter/X.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com