Nakstad

Monday, 20 September, 01:03

Nyheter om Nakstad

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 sep 21 kl. 08:29

Vil ha mindre massetesting

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad ber kommunene begrense massetesting for koronavirus. Det skriver VG. Nakstad er bekymret for at kommeunne bestiller så mange hurtigtester at det kan gå tomt.

NRK - 03 sep 21 kl. 07:58

Nakstad: Ser en liten utflating

Onsdag ble dagen med de høyeste smittetallene til nå i pandemien med 1796 registreringer på ett døgn. De påfølgende dagene har tallene gått noe ned. – Vi ser at økningen til rundt 1500 tilfeller har flatet litt ut de siste tre-fire dagene.

NRK - 02 sep 21 kl. 05:21

Nakstad forsiktig optimist

Det siste døgnet er det registrert 1640 koronasmittede i Norge. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener koronasituasjonen ikke er så dyster som smittetallene kan gi inntrykk av. – Vi beveger oss gradvis mot en mer normal hverdag, selv om det kanskje ikke ser slik ut akkurat nå, skriver Nakstad i en epost til NTB..

NRK - 18 aug 21 kl. 08:02

Nakstad: Smittehopp som ventet

Smittehoppet det siste døgnet er ikke overraskende, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Fortsatt er det uvisst hvor alvorlige følgene blir. Nesten 750 nye koronasmittede ble registrert siste døgn – det høyeste tallet siden tidlig i april.

NRK - 24 jul 21 kl. 06:55

Nakstad tror på en bedre høst i år

Selv om deltavarianten av koronaviruset sprer seg med rekordfart i Europa og i Norge, er assisterende helsedirektør Espen Nakstad optimist. Nakstad tror at eventuelle smitteutbrudd her til lands vil få mindre konsekvenser enn i land med lavere vaksinedekning, og peker på blant annet at antallet sykehusinnleggelser har holdt seg lave. – Det ser ut som det blir en bedre høst enn det var i fjor, og det tror jeg vi skal være glade for, sier han til VG..

NRK - 08 sep 21 kl. 07:17

Nakstad mener Kristiansand bør snu

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener Kristiansand kommune bør la barn og unge som havnet i karantene før helgen teste seg ut av karantenen, skriver fvn.no. Over 700 barn og ungdom ble over helgen satt i karantene for å avlaste den spengte testkapasiteten i kommunen..

NRK - 29 maj 21 kl. 21:24

Nakstad advarer om munnbind

Espen Nakstad sier han har merket seg at færre bruker munnbind i butikker og kollektivtrafikken. – Overraskende og ikke spesielt lurt, sier han. Nakstad understreker at smittevernrådene fortsatt er de samme i Oslo.

NRK - 29 maj 21 kl. 21:24

Nakstad advarer osloborgerne

Espen Nakstad sier han har merket seg at færre bruker munnbind i butikker og kollektivtrafikken. – Overraskende og ikke spesielt lurt, sier han. Nakstad understreker at smittevernrådene fortsatt er de samme i Oslo.

VG - 02 sep 21 kl. 09:35

Nakstad tror det er en stor misforståelse rundt gult nivå i skolen

Assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad sier at skolene skal kunne gå til gult nivå ved behov..

VG - 02 sep 21 kl. 05:26

Pressekonferanse om smitteøkningen i dag: Nakstad tror det kommer viktige nyheter

Assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad sier at det nok kommer viktige nyheter på dagens pressekonferanse med statsminister Erna Solberg..

VG - 02 sep 21 kl. 05:26

Nakstad tror Solberg kommer med viktige nyheter på corona-presskonferanse klokken 12

Assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad sier at det nok kommer viktige nyheter på dagens pressekonferanse med statsminister Erna Solberg..

VG - 01 sep 21 kl. 10:13

Nakstad om smitteøkningen og innleggelser: – Kan bli utfordrende

Onsdag våknet nordmenn opp til enda en ny smitterekord. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener likevel nye, nasjonale innstramminger har lite for seg i kampen mot pandemien..

VG - 01 sep 21 kl. 10:13

Nakstad om smitteøkningen og innleggelser: – En utfordrende situasjon

Onsdag våknet nordmenn opp til enda en ny smitterekord. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener situasjonen nå er utfordrende av to grunner..

NRK - 01 sep 21 kl. 09:34

– Vi har ikke veldig god kontroll

– Vi har ikke veldig god kontroll, i og med at det har økt så mye som det har gjort uke etter uke, samtidig vil flere bli vaksinert nå, og det vil hjelpe veldig på, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad om smittesituasjonen til NRK. Nakstad sier Norge må komme seg gjennom de neste fire-fem ukene, fram til flere er fullvaksinerte, før man kan få mer kontroll..

VG - 27 aug 21 kl. 10:11

Nakstad om smitteøkningen: – Ikke noe poeng å stramme inn veldig

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til VG at økningen i antall innlagte er bekymringsfull, og at effekten av vaksineringen vil være avgjørende for videre gjenåpning..

NRK - 21 maj 21 kl. 11:17

Nakstad søker på eigen jobb

Assisterande helsedirektør Espen Nakstad står på søkarlista til stillinga som assisterande helsedirektør. Nakstad har fungert i stillinga sidan pandemien ramma Noreg. No blir stillinga permanent, og Nakstad har søkt, skriv Dagens Medisin.

VG - 26 aug 21 kl. 05:27

Nakstad om corona-høsten: Deler den fjerde smittebølgen i to faser

Antall smittetilfeller øker flere steder i landet. – Vi er definitivt inne i en fjerde smittebølge, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

NRK - 23 aug 21 kl. 04:42

- Barnevaksinering redder flere liv

Folkehelseinstituttets modeller viser at vaksinering av 16- og 17-åringer vil gi opptil 30 prosent færre dødsfall i år, skriver VG. Regjeringen besluttet forrige uke å gi 16- og 17-åringene tilbud om vaksine etter at befolkningen over 18 år er fullvaksinert. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad anslår at antallet smittede per dag vil nærme seg 1.

Aftenposten - 18 aug 21 kl. 09:13

Nakstad: Koronasmittehopp som ventet etter så mye kontakt mellom folk

Smittehoppet det siste døgnet er ikke overraskende, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad..

VG - 10 aug 21 kl. 19:19

Nakstad om skolestart: – En mer normal hverdag

Med mange lokale utbrudd rundt om i landet og skoler som snart skal åpnes som normalt, ber Espen Nakstad kommunene følge svært godt med..

Dagbladet - 02 aug 21 kl. 15:47

Nakstad fikk sin egen jobb

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad har sikret seg sin egen jobb en god stund framover..

VG - 02 aug 21 kl. 12:30

Smitten opp over 50 prosent på én uke – Nakstad slår alarm

Coronasmitten i Norge har økt med 53 prosent på bare én uke. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad frykter nå en fjerde smittebølge før skolestart..

VG - 31 jul 21 kl. 03:18

Nakstad om økende smittetall: – Fort gjort å komme bakpå

Torsdag ble det høyeste smittetallet på to måneder registrert i Norge. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier det er for tidlig å si om trenden vil resultere i en ny smittebølge..

Aftenposten - 16 sep 21 kl. 16:53

Full forvirring om gjenåpning. Dette kan vi vente oss i neste fase.

Helsetoppene holder kortene tett til brystet. Men mye vil endre seg de neste ukene, varsler Helsedirektør Espen Nakstad..

NRK - 16 sep 21 kl. 13:14

Varsla pressekonferanse om korona

Det er varsla pressekonferanse om koronasituasjonen klokka 13 på fredag. Helse- og omsorgsminister Bent Høie, assisterande helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og avdelingsdirektør i FHI Line Vold, vil delta..

NRK - 27 jul 21 kl. 19:26

Bekymret for smitte blant unge

Norge opplever en stigende smittetrend og flere lokale utbrudd. Smitten blant unge bekymrer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. – Det jeg er mest bekymret for, er at vi skal få økende smitte blant unge mennesker når vi starter høsten igjen, med skole og jobb, sier Nakstad til TV 2 og fortsetter: – Det tar fortsatt et par måneder utover høsten før alle over 18 år er vaksinert med to doser, og inntil da er det klart det er stor fordel om vi har kontroll på smitten..

VG - 12 sep 21 kl. 21:19

Smitten flater ut: – Tror folk har skjerpet seg litt

Smittetrenden har flatet ut, men den fjerde smittebølgen er ikke over, advarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

NRK - 11 sep 21 kl. 14:14

Sender ut 5 millioner selvtester

Den kommende uka sender Helsedirektoratet ut 5 millioner selvtester. En selvtest er en test der personer uten helsefaglig utdanning selv tar en prøve og tolker testsvaret på egenhånd. 3 millioner sendes rett ut til kommunene, mens 2 millioner sendes til det nasjonale lageret.

VG - 24 jul 21 kl. 05:29

Nakstad er rolig tross delta-smitte: – Ser ut som det blir en bedre høst enn i fjor

Deltavarianten går som en kule gjennom Europa. Assisterende helsedirektør Nakstad er likevel optimistisk om coronautsiktene etter sommeren..

VG - 10 sep 21 kl. 12:47

Regjeringen forlenger coronasertifikatet for uvaksinerte med coronasykdom: – I praksis en veldig liten gruppe

Coronasertifikatet etter gjennomgått covid-19 har blitt forlenget fra seks til tolv måneder innad i Norge. I praksis vil endringen gjelde svært få voksne, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

VG - 08 sep 21 kl. 06:01

Ber kommuner roe ned massetesting: – Har kanskje gått litt bananas

Nakstad ber nå kommunene roe ned på bestilling av hurtigtester – ellers vil det snart gå tomt..

NRK - 29 maj 21 kl. 17:13

Nakstad: Indisk variant truer ikke

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier gjenåpningen de neste ukene ikke trues av at den indiske varianten blir dominerende i Norge, slik FHI advarer mot. Men det kan føre til behov for en tredje vaksinedose, noe som vil ta tid å produsere, sier Nakstad. Det skriver NTB..

Klartale - 02 sep 21 kl. 07:47

Sier vi nærmer oss en mer normal hverdag

Espen Rostrup Nakstad mener korona-situasjonen er mindre dyster enn smitten kan gi inntrykk av..

Dagbladet - 02 sep 21 kl. 07:48

- Mot en mer normal hverdag

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener coronasituasjonen ikke er så dyster som smittetallene kan gi inntrykk av..

Dagbladet - 01 sep 21 kl. 11:47

- Vanskelig å håndtere

Grønt nivå på skolene, at bare én vaksinedose ikke er like effektiv som man først håpet, og at det fortsatt er mange uvaksinerte i samfunnet, er noen av grunnene til at smittetallet nå er rekordhøyt, mener Espen Nakstad..

Dagbladet - 30 aug 21 kl. 10:36

- Vanskelig fase de neste månedene

Espen Rostrup Nakstad mener at R-tallet nå ligger på 2, og sier at han ikke ser bort ifra at smittetallene vil dobles neste uke, og også uka etter det..

Klartale - 30 aug 21 kl. 09:24

Blir neppe flokk-immunitet i Norge

Det blir neppe flokk-immunitet mot korona i Norge. Selv om ni av ti blir vaksinert, sier Espen Nakstad..

Dagbladet - 25 aug 21 kl. 11:08

Norge inne i ny bølge

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at Norge absolutt er inne i en fjerde smittebølge..

NRK - 19 maj 21 kl. 12:09

Nakstad: I tråd med signalene

Assisterende helsedirektør Espen Ropstrup Nakstad sier til NTB at nyheten om at EU vil åpne grensene for vaksinerte, er i tråd med de signalene som i lengre tid har kommet fra EU. – Det gjenstår nå å ferdigstille ordninger i de enkelte landene med koronasertifikat, slik at man kan dokumentere sin vaksinasjonsstatus ved grensepasseringer i Europa, sier han. Også i Norge jobbes det for full med de tekniske løsningene rundt dette, ifølge Nakstad.

NRK - 23 aug 21 kl. 16:07

Drapssiktet nekter straffskyld

Mannen i 30-årene som er siktet for drapet på Muhammad Shahzad Aslam på Lindeberg i Oslo i 2015, nekter straffskyld for drap. Det opplyser mannens forsvarer Cecilie Nakstad til TV 2. Mannen har vært internasjonalt etterlyst og ble utlevert til Norge fra Kroatia 23.

VG - 22 aug 21 kl. 16:15

Nakstad: Om noen uker vil de fleste smittede være barn og ungdom

Det ligger an til å bli 1300 smittede per dag i begynnelsen av september. Da vil flesteparten av disse være barn og ungdom – og noen vil ende opp på sykehus..

VG - 21 aug 21 kl. 09:07

Nasjonal dugnad mot ensomhets-pandemien

Jeg håper Bent Høie, eller den som blir vår nye helseminister, går opp på podiet sammen med FHI og Nakstad og proklamerer følgende: Ensomhet er en dødelig pandemi som har rammet vårt land..

Dagbladet - 19 aug 21 kl. 13:57

Nedslående beskjed om flokkimmunitet

Som følge av utviklingen på Island, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad at deltavarianten ødelegger for mulighetene for reell flokkimmunitet denne høsten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt