Espen Rostrup Nakstad

Monday, 20 September, 01:05

Nyheter om Espen Rostrup Nakstad

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 sep 21 kl. 08:29

Vil ha mindre massetesting

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad ber kommunene begrense massetesting for koronavirus. Det skriver VG. Nakstad er bekymret for at kommeunne bestiller så mange hurtigtester at det kan gå tomt.

NRK - 03 sep 21 kl. 07:58

Nakstad: Ser en liten utflating

Onsdag ble dagen med de høyeste smittetallene til nå i pandemien med 1796 registreringer på ett døgn. De påfølgende dagene har tallene gått noe ned. – Vi ser at økningen til rundt 1500 tilfeller har flatet litt ut de siste tre-fire dagene.

NRK - 08 sep 21 kl. 07:17

Nakstad mener Kristiansand bør snu

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener Kristiansand kommune bør la barn og unge som havnet i karantene før helgen teste seg ut av karantenen, skriver fvn.no. Over 700 barn og ungdom ble over helgen satt i karantene for å avlaste den spengte testkapasiteten i kommunen..

VG - 01 sep 21 kl. 10:13

Nakstad om smitteøkningen og innleggelser: – Kan bli utfordrende

Onsdag våknet nordmenn opp til enda en ny smitterekord. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener likevel nye, nasjonale innstramminger har lite for seg i kampen mot pandemien..

VG - 01 sep 21 kl. 10:13

Nakstad om smitteøkningen og innleggelser: – En utfordrende situasjon

Onsdag våknet nordmenn opp til enda en ny smitterekord. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener situasjonen nå er utfordrende av to grunner..

VG - 26 aug 21 kl. 05:27

Nakstad om corona-høsten: Deler den fjerde smittebølgen i to faser

Antall smittetilfeller øker flere steder i landet. – Vi er definitivt inne i en fjerde smittebølge, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

NRK - 23 aug 21 kl. 04:42

- Barnevaksinering redder flere liv

Folkehelseinstituttets modeller viser at vaksinering av 16- og 17-åringer vil gi opptil 30 prosent færre dødsfall i år, skriver VG. Regjeringen besluttet forrige uke å gi 16- og 17-åringene tilbud om vaksine etter at befolkningen over 18 år er fullvaksinert. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad anslår at antallet smittede per dag vil nærme seg 1.

Dagbladet - 02 aug 21 kl. 15:47

Nakstad fikk sin egen jobb

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad har sikret seg sin egen jobb en god stund framover..

NRK - 16 sep 21 kl. 13:14

Varsla pressekonferanse om korona

Det er varsla pressekonferanse om koronasituasjonen klokka 13 på fredag. Helse- og omsorgsminister Bent Høie, assisterande helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og avdelingsdirektør i FHI Line Vold, vil delta..

NRK - 27 jul 21 kl. 19:26

Bekymret for smitte blant unge

Norge opplever en stigende smittetrend og flere lokale utbrudd. Smitten blant unge bekymrer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. – Det jeg er mest bekymret for, er at vi skal få økende smitte blant unge mennesker når vi starter høsten igjen, med skole og jobb, sier Nakstad til TV 2 og fortsetter: – Det tar fortsatt et par måneder utover høsten før alle over 18 år er vaksinert med to doser, og inntil da er det klart det er stor fordel om vi har kontroll på smitten..

VG - 12 sep 21 kl. 21:19

Smitten flater ut: – Tror folk har skjerpet seg litt

Smittetrenden har flatet ut, men den fjerde smittebølgen er ikke over, advarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

VG - 10 sep 21 kl. 12:47

Regjeringen forlenger coronasertifikatet for uvaksinerte med coronasykdom: – I praksis en veldig liten gruppe

Coronasertifikatet etter gjennomgått covid-19 har blitt forlenget fra seks til tolv måneder innad i Norge. I praksis vil endringen gjelde svært få voksne, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

Klartale - 02 sep 21 kl. 07:47

Sier vi nærmer oss en mer normal hverdag

Espen Rostrup Nakstad mener korona-situasjonen er mindre dyster enn smitten kan gi inntrykk av..

Dagbladet - 30 aug 21 kl. 10:36

- Vanskelig fase de neste månedene

Espen Rostrup Nakstad mener at R-tallet nå ligger på 2, og sier at han ikke ser bort ifra at smittetallene vil dobles neste uke, og også uka etter det..

Dagbladet - 25 aug 21 kl. 11:08

Norge inne i ny bølge

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at Norge absolutt er inne i en fjerde smittebølge..

Dagbladet - 19 aug 21 kl. 13:57

Nedslående beskjed om flokkimmunitet

Som følge av utviklingen på Island, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad at deltavarianten ødelegger for mulighetene for reell flokkimmunitet denne høsten..

Dagbladet - 14 aug 21 kl. 16:04

- En vanskelig fase

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad advarer om en vanskelig fase fram til det siste stikket er satt i Norge. - Vi er tjent med å ha kontroll, sier han.

NRK - 08 maj 21 kl. 23:04

FHI: Mulig barn slipper vaksine

En ny studie fra Israel, publisert i tidsskriftet The Lancet, viser at Pfizer-vaksinen omtrent utrydder corona i et samfunn, så lenge halvparten er vaksinert. I april var 4,7 millioner av Israels 6,5 millioner innbyggere over 16 år ferdigvaksinert. FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm sier til VG at hvis man oppnår flokkimmunitet allerede når den voksne delen av en befolkning er vaksinert, trenger man ikke vaksinere barn og unge under 18 år.

Dagbladet - 12 aug 21 kl. 06:29

Frykter barnesmitte-bølge

Skolestart nærmer seg med stormskritt, og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tror vi kan vente oss en smitteøkning blant uvaksinerte unge. - Viktig å skille mellom smitte og sykdom, sier vaksineekspert..

NRK - 21 jun 21 kl. 07:25

– Må være forberedt på utbrudd

Vi må være forberedt på at det kan komme smitteutbrudd noen steder nå som Norge er i gang med trinn tre av gjenåpningen, tror assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Dersom det skjer i noen av de store byene, vil håndteringen og smittesporingen bli vanskeligere, fordi man kan være så mange flere mennesker samlet på samme sted nå, påpeker han. – Så det er en kalkulert risiko.

Aftenposten - 06 aug 21 kl. 18:58

Frykter at mange blir smittet før de rekker å få vaksine: – Høsten kan bli utfordrende

Espen Rostrup Nakstad frykter at mange uvaksinerte blir smittet før de rekker å få vaksine..

Dagbladet - 02 aug 21 kl. 12:48

Frykter skolesmell

Smitten har økt med over 50 prosent på ei uke. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad frykter at kommunene ikke skal klare å slå ned utbruddene før skolestart. FHI følger situasjonen tett..

Dagbladet - 25 jul 21 kl. 21:03

- Full fart inn i fjerde bølge

I flere europeiske land skyter delta-smitten fart. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er optimistisk for Norges del, men understreker at vi fortsatt er sårbare i to til tre måneder til..

Dagbladet - 21 jul 21 kl. 19:46

- Det er problematisk

Den fryktede deltavarianten dominerer i Norge, ifølge FHI. Videre gjenåpning krever stor innsats fra kommunene og befolkningen, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

NRK - 15 mar 21 kl. 07:20

Nakstad bekymret for innleggelser

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier smittenivået i det sentrale Østlandsområdet er tilsvarende det det var rundt nyttårsaften. Likevel bekymrer det helsemyndighetene at det er flere innleggelser nå enn det var den gangen. – Det tyder på at de muterte virusvariantene gir litt mer alvorlig sykdom og flere innleggelser.

Dagbladet - 17 jul 21 kl. 07:23

Britisk alarm om «long-covid»

Britiske forskere er bekymret for at en bølge av delta-varianten kan forårsake seinvirkninger for hundretusenvis av uvaksinerte. - Yngre kan oppleve plager over tid, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

Dagbladet - 13 jul 21 kl. 07:25

- Skjønner man blir frustrert

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at dersom man skal reise i sommer, så må man huske å følge med på smittekartet til FHI..

Dagbladet - 08 jul 21 kl. 22:58

- Smitten vil herje

Forskere og eksperter slår alarm om Storbritannias gjenåpningsplaner. Steinar Westin mener at alarmen er velbegrunnet, mens Espen Rostrup Nakstad sier at det er usikkerhet knyttet til hva som er den beste strategien for de yngste aldersgruppene..

Dagbladet - 06 jul 21 kl. 08:37

1 av 3 frykter ny bølge

Fagdirektør Frode Forland i FHI er ikke overrasket over at 1 av 3 er bekymret for ny oppblussing av smitte. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad peker på smitte blant uvaksinerte og flokkimmunitet som viktige usikkerhetsmomenter..

Dagbladet - 03 jul 21 kl. 11:19

Kritisk til FHI-anslag

Smitteverndirektør Geir Bukholms anslag om vaksineeffekt mot deltavarianten får kritikk fra professor Dag Svanæs, men støtte fra assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

Dagbladet - 28 jun 21 kl. 08:03

Slik herjer Delta i Europa

Delta-varianten er på frammarsj i flere europeiske land. I Norge kan den spre seg i det stille, mener assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet..

Aftenposten - 23 jun 21 kl. 13:46

Følg pressekonferansen om koronasituasjonen

Helseminister Bent Høie, Espen Rostrup Nakstad fra Helsedirektoratet og Camilla Stoltenberg fra Folkehelseinstituttet….

Dagbladet - 21 jun 21 kl. 14:22

- Det mest sårbare i samfunnet

Espen Rostrup Nakstad mener at åpningen av utesteder kan føre til en økt smitterisiko..

NRK - 21 jun 21 kl. 08:46

– Nyter godt av skjevfordelingen nå

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier den vellykkede gjenåpningen så langt er et uttrykk for at det har vært fornuftig å gi flere vaksiner til kommuner med mye koronasmitte. – Vi ser at den smitten som hadde bitt seg fast i særlig Oslo og noen Viken-kommuner, ikke lenger er der i samme omfang. Så det er noe som hele landet nyter godt av nå, og vi kan gå videre i gjenåpningen sammen..

NRK - 12 mar 21 kl. 11:16

Nakstad om brasiliansk virusvariant

I et intervju med NTB sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad at han ikke har hørt om andre tilfeller av brasiliansk mutert koronavirus i Norge. Ett tilfelle ble påvist i Helse Bergen fredag. – Meg bekjent er dette det første tilfellet i Norge, men jeg kjenner ikke detaljer om dette.

VG - 23 apr 21 kl. 16:08

Nakstad-bok utsatt til høsten

Espen Rostrup Nakstad må utsette corona-bok på grunn av corona..

Dagbladet - 07 jun 21 kl. 11:49

- Følger ikke reglene

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet har sett at «en del» verken følger avstandsregler eller andre råd følges særlig godt i parkfestene i Oslo..

VG - 05 jun 21 kl. 02:25

Nå er Malta gult – men du slipper ikke unna karantene likevel

Med mindre du eier privatfly, slipper du ikke unna karantene selv om Malta nå er gult. – Det er foreløpig ikke så mange som får nyte godt av Maltas gule farge, sier Espen Rostrup Nakstad til VG..

NRK - 29 maj 21 kl. 22:51

Kan bli behov for 3. vaksinedose

Det kan bli behov for en tredje vaksinedose dersom den indiske koronavirusvarianten fortsetter å spre seg og blir den dominerende i Norge, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Den indiske varianten har spredt seg til Oslo og Viken etter et utbrudd på et karantenehotell. Helsemyndighetene mener det er middels til høy fare for at denne varianten blir den dominerende her i landet:.

VG - 07 apr 21 kl. 09:05

Nakstad om ungdomssmitten etter påske: – Problematisk

Flere steder spores smitte blant ungdom til sosiale samlinger i påsken. Selv om det sosiale livet er viktig for unge, lever de ikke i noe vakuum, minner assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad om..

NRK - 25 maj 21 kl. 17:15

Varsler korona-pressekonferanse

Regjeringen holder pressekonferanse om koronasituasjonen i morgen, onsdag 26. mai, klokken 13. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie stiller fra regjeringen.

VG - 06 apr 21 kl. 08:20

Nakstad advarer mot for tidlig gjenåpning: – Som å tro på julenissen at det vil gå bra

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad advarer mot å åpne opp for tidlig. - Vi er på rett vei, men jobben har bare begynt så vidt, sier han..

NRK - 05 apr 21 kl. 20:06

Nakstad: Norge må under 200 per dag

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier helsemyndighetene mener de daglige smittetallene må godt under 200 før en gjenåpning av Norge er aktuelt. Sist smittetallene var så lave over tid, var i oktober i fjor..

VG - 22 maj 21 kl. 11:08

Stigende smittetrend i 45 kommuner: - En sårbar måned

Espen Rostrup Nakstad beskriver en vanskelig balansegang mellom gjenåpning og smittevern i en tid hvor mange kommuner har store utbrudd..

Dagbladet - 18 maj 21 kl. 08:15

- Mange tenker mindre på smittevernråd

Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad er spent på hvordan årets 17. mai-feiring vil påvirke pandemien..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt