Meloni

Tuesday, 16 July, 14:35

Nyheter om Meloni

Aftenposten - 26 jun 24 kl. 15:50

Meloni har dempet fasaden. Men inni er hun fortsatt et råskinn.

Italias statsminister Giorgia Meloni vil endre Europa. Og hun vil gjerne gå over Emmanuel Macrons politiske lik for….

NRK - 19 jun 23 kl. 17:37

Macron og Meloni møtes i Paris for å skvære opp

Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Giorgia Meloni skal tirsdag møtes i Paris i håp om å få forholdet på skinner. De to har flere ganger vært i tottene på hverandre etter at Meloni ble statsminister i fjor høst, blant annet som følge av uenighet om flyktning- og asylpolitikken. Macron anser seg selv som sentrumsorientert, mens Meloni leder en sterkt høyreorientert regjering.

Klartale - 10 jun 24 kl. 09:55

Slik går EU-valget

Det har vært EU-valg. Rundt 373 millioner europeere har hatt mulighet til å stemme. De velger hvem som blir en del av EU-parlamentet.

NRK - 26 maj 24 kl. 19:49

Italia avviser Stoltenberg-anmodning

Italias statsminister Giorgia Meloni sa søndag at hun er sterk imot at våpen som Nato-landene har levert til Ukraina, skal brukes i Russland. Melonis uttalelser er et svar på at Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i et intervju med The Economist lørdag sa at «tiden er inne for at allierte vurderer hvorvidt de skal oppheve noen av begrensningene de har lagt på bruken av våpnene de har donert til Ukraina». – Jeg skjønner ikke hvorfor Stoltenberg sier slike ting.

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

Klartale - 22 aug 22 kl. 06:30

Hun vil endre Italia

Giorgia Meloni leder partiet Italias Brødre. Partiet var lite populært for fem år siden. Da fikk det bare 4,4 prosent av stemmene.

NRK - 29 maj 24 kl. 19:38

Orban vil ikke støtte Rutte som Nato-sjef

Ungarns statsminister Viktor Orban er fortsatt ikke klar for å støtte Nederlands avgående statsminister Mark Rutte som Natos neste sjef. Orban sier til franske Le Point at Rutte tidligere har kommet med «problematiske uttalelser»: – På den ene siden har han sagt at Ungarn bør forlate EU, og på den andre siden at vi bør bli tvunget til å gi etter. Dette er ikke den beste måten å vinne vår støtte på.

Aftenposten - 13 maj 24 kl. 12:58

Meloni Grand Prix. Ytre høyre øyner seier i Europa.

Europas ytre høyre vil ikke kvitte seg med EU. De vil ta makten der i stedet..

Klartale - 25 sep 22 kl. 06:00

Hvem blir Italias nye statsminister?

Søndag er det klart for å velge Italias nye statsminister. Det er klart for valg. Giorgia Meloni er en av kandidatene til å vinne.

NRK - 26 apr 24 kl. 17:10

Paven skal delta på KI-møte under G7

Pave Frans skal vera med på eit G7-møte for å snakka om utfordringane kunstig intelligens fører med seg. Det seier statsminister Giorgia Meloni i ein video fredag. Det er første gong at ein pave deltek på eit G7-møte.

NRK - 22 nov 23 kl. 10:37

Tyskland og Italias ledere møtes til toppmøte

Tysklands statsminister Olaf Scholz tar imot Italias statsminister Giorgia Meloni til et toppmøte i Berlin, det første mellom de to landene på sju år. Scholz leder en sentrum-venstre-regjering mens Meloni er fra ytre høyre-partiet Italias brødre, så de to lederne er usannsynlige allierte. Men med Ukraina-krigen, bekymringer knyttet til ulovlig innvandring og en jakt etter nye energikilder, har de to vært enige om en rekke saker i det siste.

NRK - 25 mar 24 kl. 05:42

Omstridt presidentsønn blir Ugandas forsvarssjef

Ugandas president har utnevnt sin omstridte sønn til forsvarssjef, noe flere frykter er et tegn på at sønnen forberedes til å overta makten i landet. Yoweri Museveni er 79 år gammel og en av de afrikanske presidentene som har sittet lengst. I helgen utpekte han sin 49 år gamle sønn til forsvarssjef.

NRK - 22 mar 24 kl. 23:59

Flere fordømmer terrorangrepet i Moskva

Flere europeiske statsledere fordømmer terrorangrepet i Moskva fredag kveld. Frankrikes president Emmanuel Macron sier at han fordømmer «terrorisme i alle sine former», melder Reuters. Italias statsminister Giorgia Meloni sier at «massakren på uskyldige sivile i Moskva er uakseptabel», melder AFP.

NRK - 19 mar 24 kl. 15:58

– Fransk militære vil bli et mål

Fransk militære som sendes til Ukraina for å kjempe mot Russland vil bli et prioritert mål for russiske styrker, sier sjefen for Russlands utenlandske etterretningstjeneste, Sergei Nyrashkin. Det skriver det russiske nyhetsbyrået TASS. Frankrikes president Emmanuel Macron åpnet for å sende franske tropper til Ukraina i slutten av februar.

NRK - 19 mar 24 kl. 15:58

Russland: – Fransk militære vil bli et mål

Fransk militære som sendes til Ukraina for å kjempe mot Russland vil bli et prioritert mål for russiske styrker, sier sjefen for Russlands utenlandske etterretningstjeneste, Sergei Nyrashkin. Det skriver det russiske nyhetsbyrået TASS. Det franske forsvarsdepartementet kaller uttalelsene for «uforsvarlige provokasjoner», ifølge Reuters.

NRK - 24 jul 23 kl. 02:18

Meloni bygger allianse for å bremse innvandring

Land fra Middelhavsregionen, Midtøsten og Afrika ble søndag enige om tiltak for å bremse ulovlig migrasjon på en konferanse i Italia søndag. Det én dag lange møtet ble ledet av Italias statsminister Giorgia Meloni. Landene ble enige om en plan for å begrense på menneskesmugling, men også øke samarbeid på andre områder – som klimatiltak og utviklingshjelp.

NRK - 24 feb 24 kl. 07:16

Vestlige ledere besøker Ukraina

Statsministrene fra Italia, Belgia og Canada har sammen med EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen ankommet Kyiv tidlig lørdag morgen. I Kyiv skal de vise solidaritet med Ukraina på toårsdagen for den russiske invasjonen, står det i en uttalelse fra den italienske regjeringen. Senere lørdag skal Meloni lede en videokonferanse der ledere fra G7 skal delta.

NRK - 24 feb 24 kl. 07:16

Vestlige ledere i Ukraina for å vise solidaritet

Statsministrene fra Italia, Belgia og Canada har sammen med EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen ankommet Kyiv tidlig lørdag morgen. I Kyiv skal de vise solidaritet med Ukraina på toårsdagen for den russiske invasjonen, står det i en uttalelse fra den italienske regjeringen. – Mer enn noen gang står vi støtt ved Ukrainas side.

NRK - 08 feb 24 kl. 07:50

Menneskesmugler dømt til 20 års fengsel

En italiensk domstol har dømt en mann til 20 år i fengsel etter en båtulykke der 94 migranter mistet livet i fjor. Den 29 år gamle mannen er tyrkisk statsborger. Han ble også ilagt en bot på 34 millioner kroner av en domstol i byen Crotone, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Klartale - 23 jan 24 kl. 06:00

Hindrer skip som plukker opp folk i Middelhavet

Den norske skipet Ocean Viking ligger til havn. Vanligvis blir det brukt til å hjelpe folk i Middelhavet. SOS Méditerranée bruker skipet.

NRK - 05 jan 24 kl. 09:54

Italia lovar Zelenskyj-støtte i G7

1. januar overtok Italia det rullerande formannskapet i G7-gruppa. I ein telefonsamtale med Ukraina sin president Volodymyr Zelenskyj torsdag, forsikra statsminister Meloni Ukraina sin president at om at Russland si krigføring mot nabolandet vil stå sentralt under Italia sitt formannskap, ifylgje italienske medium.

NRK - 27 jul 23 kl. 22:37

Italias statsminister diskuterte styrket handel med USA

Italias statsminister Giorgia Meloni møtte torsdag USAs president Joe Biden i Det hvite hus. De to diskuterte styrket handel mellom landene. På agendaen for møtet sto også Italias handelsavtaler med Kina og krigen i Ukraina.

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:46

Italia valgte ny vei for landet

Partiene til høyre i politikken ser ut til å vinne valget i Italia. I løpet av mandag blir det endelige resultatet klart. Partiet Italias brødre ser ut til å få flest stemmer.

NRK - 24 sep 23 kl. 12:40

– Innvandring et sammensatt problem

Italias statsminister sier hun hadde håpet å gjøre en bedre jobb mot illegal innvandring. Giorgia Melonis høyrenasjonalister vant valget for ett år siden etter å ha lovt å slippe færre migranter inn i landet. I stedet er det kommet nesten dobbelt så mange så langt i år som på samme tid i fjor, nær 130.

Klartale - 06 dec 23 kl. 15:30

Hvem er verdens mektigste kvinne?

Hvert år kårer magasinet Forbes verdens mektigste kvinner. De har også andre kategorier som verdens mektigste mann og verdens mektigste idrettsutøver. Tidligere år har også Erna Solberg vært en del av listen.

NRK - 17 sep 23 kl. 12:57

Von der Leyen og Meloni fikk omvisning på overfylte Lampedusa

EU-topp Ursula von der Leyen besøkte søndag Lampedusa etter at rekordmange flyktninger og migranter ankom den italienske øya i uken som gikk. Hun ankom øya med Italias statsminister Giorgia Meloni, og sammen besøkte de et mottakssenter for asylsøkere. De to ble fulgt av italiensk fjernsyn, som blant annet filmet mens de to lederne snakket med noen av beboerne.

NRK - 15 sep 23 kl. 20:48

Italias statsminister ber EU om hjelp til å handtera migrasjonstrykk

Den italienske statsministeren Giorgia Meloni sa fredag at talet på migrantar som kjem til landet er «uhaldbart» og bad EU om å gripa inn, melder nyheitsbyrået AFP. – Migrasjonstrykket som Italia har opplevd sidan starten av året er uhaldbart, sa Meloni i ein video som blei kringkasta frå kontoret hennar. Ho la til at migrantane kom frå «den vanskelege internasjonale situasjonen» i Afrika.

NRK - 27 jun 23 kl. 09:27

Biden inviterer Meloni til Det hvite hus

Italias statsminister Giorgia Meloni er invitert til å besøke president Joe Biden i Det hvite hus neste måned. Biden inviterte henne i løpet av en telefonsamtale mandag som var ledd i hans konsultering med allierte om hendelsene i Russland i helgen. Det dramatiske, men raskt overståtte opprøret til Wagner-eieren Jenij Prigozjin lørdag førte til en strøm av telefoner fram og tilbake mellom vestlige ledere som forsøkte å få grep om hva som skjedde.

NRK - 06 nov 23 kl. 22:55

Italia skal sende asylsøkere til mottak i Albania

Italia planlegger å bygge asylmottak i Albania, der flyktninger og migranter som kommer sjøveien til Europa, skal bo mens asylsøknaden blir behandlet. Statsminister Giorgia Meloni offentliggjorde planene mandag. På en pressekonferanse sammen med Albanias statsminister Edi Rama oppga hun at asylsentrene er ventet å ha plass til 3000 mennesker når de åpner våren 2024.

VG - 26 okt 23 kl. 02:48

Statsminister Meloni dumpet mannen etter sexskandale

Et saftig lydopptak der samboeren til Italias verdikonservative statsminister vil ha sex med en ukjent kvinne, har vakt oppsikt. Men ikke på samme måte som før..

NRK - 20 okt 23 kl. 14:36

Ledere strømmer til Gaza-toppmøte i Egypt

Et titall ledere fra Europa, Midtøsten, Canada og Japan er ventet til Kairo lørdag, der Egypts president er vert for et toppmøte om krigen på Gazastripen. Blant deltakerne som så langt har opplyst at de kommer til Abdel Fattah al-Sisis møte er palestinernes president Mahmoud Abbas, kongen av Bahrain og kronprinsen i Kuwait. En rekke europeiske statsministre har også meldt seg på: Kyriakos Mitsotakis (Hellas); Giorgia Meloni (Italia) og Pedro Sánchez (Spania).

NRK - 04 maj 23 kl. 16:11

Fornærmet italiensk utenriksminister avlyser Frankrike-besøk

Italias utenriksminister Antonio Tajani har avlyst et besøk i Frankrike fordi den franske innenriksministeren uttrykte seg sterkt kritisk til Italias statsminister Giorgia Meloni. Innenriksminister Gérald Darmanin sa torsdag at Meloni er ute av stand til å løse migrasjonsproblemet som hun ble valgt for å løse, og han beskyldte henne for å lyve når hun sier til velgerne at hun skal løse krisen. Meldingene om Darmanins kritikk kom mens Tajani var i ferd med å innlede en reise til Frankrike nettopp for å bedre forholdet mellom de to EU-landene som i det siste har slått sprekker.

NRK - 18 sep 23 kl. 16:35

Vil avskrekke migranter fra å komme til Italia

Italias regjering skal mandag legge fram nye harde tiltak som skal skremme migranter fra å ta seg til landet. Personer som utvises, skal fra nå av kunne sitte fengslet i opptil 18 måneder. I dag er maksimumstiden 135 dager.

NRK - 14 sep 23 kl. 10:17

Italias statsminister til befolkningskonferanse i Budapest

Giorgia Meloni er blant talerne på Budapest demografiske toppmøte – en konferanse som har vært holdt annethvert år siden 2015. Et sentralt tema på møtet er å få opp fødselstallene, noe hun er svært opptatt av. Det er også Ungarns statsminister Viktor Orban.

NRK - 03 feb 23 kl. 09:29

Scholz tar imot Meloni

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz tar imot Italias statsminister Giorgia Meloni fredag. Besøket er Melonis første til Berlin som regjeringssjef. Meloni, som leder Italias sterkt høyreorienterte koalisjonsregjering, blir tatt imot ved Scholz' kontor fredag ettermiddag.

NRK - 09 mar 23 kl. 21:07

Italia vil ha opptil 30 års fengsel for menneskesmuglere

Italia vil ha fengselsstraffer på opptil 30 år for menneskesmuglere, kunngjorde statsminister Giorgia Meloni torsdag. Straffeskjerpingen vil gjelde for menneskesmuglere som er ansvarlige for overfarter og grensekryssinger der menneskeliv går tapt. De vil ikke bare gjelde for menneskesmuglere som blir tatt i Italia, men også ellers i verden, ifølge Meloni.

NRK - 04 mar 23 kl. 18:22

Meloni nekter ansvar for migranttragedie

Italias statsminister Giorgia Meloni avviser at hennes regjering har noe som helst ansvar for tragedien sist helg der minst 69 migranter omkom i et båtforlis. – Situasjonen er like enkel som den er tragisk. Vi fikk ingen nødmeldinger fra Frontex, sier Meloni og avviser kritikken om at italienske myndigheter reagerte for sent.

NRK - 21 feb 23 kl. 08:36

Meloni besøker Kyiv tysdag

Italias statsminister Giorgia Meloni reiser tysdag til Kyiv for å ha samtalar med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, melder AFP. Meloni har fleire gongar sagt at ho ønsker å besøke Ukraina for å vise at regjeringa hennar støttar landet etter den russiske invasjonen for eitt år sidan. Italia har tidlegare sendt pengar og våpen for å hjelpe Ukraina.

NRK - 16 jul 23 kl. 19:52

EU og Tunisia inngår avtale – vil bekjempe menneskehandel

Den tunisiske presidenten Kais Saied og president for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen signerte i dag en avtale med mål om å bekjempe menneskehandel og ulovlig innvandring, skriver nyhetsbyrået Reuters. Avtalen omhandler måter å gjøre det vanskeligere for folk å smugle mennesker, for eksempel ved å styrke grensekontrollen. Med på signeringen var også statsministre i Nederland og Italia, Mark Rutte og Giorgia Meloni..

NRK - 16 jul 23 kl. 19:52

EU og Tunisia inngår avtale – vil begrense migrasjon

Tunisia og EU inngikk søndag det de kaller en strategisk avtale om å bekjempe migrasjon og menneskesmugling. Den tunisiske presidenten Kais Saied, president for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen, samt statsministre i Nederland og Italia, Mark Rutte og Giorgia Meloni var tilstede under signeringen. Avtalen tar sikte på å stoppe menneskesmuglere, styrke grensekontroll og bedre registrering og retur av migranter, med sikte på å styrke arbeidet for å få slutt på irregulær migrasjon, tvitret Rutte etter at avtalen var på plass..

NRK - 01 maj 23 kl. 18:57

Italia kutter i ordninger som skal bekjempe fattigdom

Italias statsminister Giorgia Meloni sier ordningen med «borgerinntekt» vil bli erstattet av en mer begrenset støtteordning for kvalifiserte husholdninger. Meloni, som leder landets mest høyreradikale regjering siden andre verdenskrig, kom med kunngjøringen på arbeidernes dag 1. mai.

NRK - 25 okt 22 kl. 12:16

Meloni: – Italia er fullt og helt del av Europa og den vestlige verden

Italias nye statsminister Giorgia Meloni understreker i sin første tale til nasjonalforsamlingen i Roma at Italia er en del av Europa og den vestlige verden. Meloni er Italias første kvinnelige statsminister og skal nå lede det som regnes som den mest høyreorienterte regjeringen i Italia siden annen verdenskrig. Hun insisterte på at hennes målsetting ikke er å bremse eller sabotere europeisk integrasjon, bare å gjøre den mer i stand til å møte kriser.

NRK - 21 okt 22 kl. 13:39

Meloni møtte president Mattarella om regjeringssamtaler

Giorgia Meloni og representanter fra koalisjonspartnerne hadde fredag en kort samtale om regjeringsdannelse med Italias president Sergio Mattarella. Meloni kan bli Italias første kvinnelige statsminister hvis de tre partiene i hennes høyreblokk blir enige om betingelsene for et regjeringssamarbeid. På møtet deltok også tidligere statsminister Silvio Berlusconi og medlemmer av hans konservative parti Forza Italia (Fremad Italia), samt Matteo Salvini, som leder ytre-høyrepartiet Lega (Ligaen).

NRK - 23 maj 23 kl. 18:55

Italia løyver 2 milliardar euro til flaumramma område

Italias statsminister Giorgia Meloni varslar at regjeringa har løyvd 2 milliardar euro for å hjelpe dei flaumramma områda nordaust i landet. Tysdag heldt regjeringa krisemøte for å få på plass hjelpa. Den skal hjelpe både familiar, bedrifter, gardar, skular, helseinstitusjonar, turistnæringa og transportsystemet til regionen.

NRK - 21 maj 23 kl. 17:17

Klimaaktivister farget Trevifontenen i Roma svart

Klimaaktivister i Roma aksjonerte mot klimaforandringer ved å helle kullfarge i den berømte Trevifontenen i Roma. Aktivistene fra organisasjonen «Last Generation» i Roma ble eskortert bort fra fontenen av politiet. Protesten skjedde mens statsminister Giorgia Meloni besøkte Emilia-Romagna nord i Itaila som er hardt rammet av flom.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com