Mehl

Wednesday, 10 August, 22:02

Nyheter om Mehl

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 30 jun 22 kl. 08:48

Advarer om at vi kan se flere dataangrep framover

– Alt tyder på at angrepet kom fra et russisk, og vil jeg si, kriminelt miljø. Det sa Emilie Enger Mehl til pressen onsdag kveld. Hun er justisminister.

Klartale - 27 jun 22 kl. 10:26

Mehl vil ha svar om jobben politet gjorde før angrepet

Emilie Enger Mehl har vært justisminister i under ett år. På den tiden har det skjedd to angrep der gjerningspersonen har vært psykisk syk. Nå vil hun ha svar på hva politiet gjør når de følger opp folk som kan være så syke at de er til fare for andre.

Klartale - 30 mar 22 kl. 09:00

Mehl vil ha hastemøte med de som lager norske pass

Det er selskapet Thames som lager pass for Norge og flere andre land. De lager også norske ID-kort. Mehl sier i en pressemelding at hun tirsdag ble kjent med at Thames sliter med å få gjort jobben sin.

Klartale - 25 jun 22 kl. 16:09

Dette hadde regjeringen å si om angrepet

– I natt har mine venner blitt skutt etter. Uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest.

Klartale - 02 maj 22 kl. 09:45

Mehl sier hun har tillit til sjefen for PST

– Jeg har tillit til Hans Sverre Sjøvold som sjef for PST, sier Emilie Enger Mehl til nyhetsbyrået NTB. Hun er justisminister. Mehl sier hun er kjent med at Sjøvold har sagt fra om saken til justisdepartementet før.

NRK - 01 maj 22 kl. 19:02

Justisministeren har tillit til PST-sjefen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun har tillit til Hans Sverre Sjøvold som PST-sjef etter VGs saker om politiets håndtering av hans ulovlige våpen. – Jeg har tillit til Sjøvold som PST-sjef. Jeg er gjort kjent med at Sjøvold varslet departementet om saken under forrige regjering, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en uttalelse til NRK og NTB.

Klartale - 01 jul 22 kl. 13:26

Flere land godtar bruk av utgåtte norske pass

Passet må ha utløpt mindre enn tre år før innreise hvis du er over 16 år. For barn under 16 år må passet ha utløpt for mindre enn ett år siden.– Det er viktig å være klar over at det er en risiko forbundet med å reise til utlandet uten vanlig gyldig legitimasjon, sier Emilie Enger Mehl.

NRK - 29 jun 22 kl. 18:31

Mehl om dataangrep: – Alt tyder på angrep frå russisk, kriminelt miljø

Justisminister Emilie Enger Mehl har orientert om dataangrepet og trusselsituasjonen på ein pressekonferanse i kveld. – Alt tyder på at angrepet kom frå eit russisk, kriminelt mjiljø. Eit slikt angrep er heilt uakseptabelt.

NRK - 21 jun 22 kl. 21:01

Mehl får skattesmell på 50.000

Justisminister Emilie Enger Mehl får skattesmell på rundt 50.000, skriver VG. Den skal stamme fra ni måneder med skattefri pendlerbolig i 2017 og 2018, samtidig som Mehl var folkeregistrert på pikerommet og ikke hadde utgifter hjemme, skriver avisen..

NRK - 01 apr 22 kl. 12:47

Mehl om passproduksjonen: – Situasjonen er alvorleg

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl møtte i dag representantar for selskapet Thales og politidirektøren for å diskutera passituasjonen. I ei pressemelding frå departementet opplysar Mehl at leveringstida inn mot sommaren er usikker. – Møtet var konstruktivt, men situasjonen er alvorleg.

Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:04

Mehl hasteinnkalt til Stortinget

Høyre krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kommer til Stortinget i dag for å få svar på hvorfor Norge ennå ikke har maktet å hente ut skadde ukrainske soldater. Det er rom for en slik hasteinnkalling i Stortingets forretningsorden. Høyre bekrefter overfor NRK at presidentskapet har imøtekommet anmodningen fra partiet.

Klartale - 25 mar 22 kl. 14:04

Støre sier at barn fra Ukraina skal kunne gå på skole og barnehage

– Vi skal snakke om et tema som kommer til å prege oss alle i årene som kommer. Slik startet Jonas Gahr Støre presse-konferansen om folk på flukt fra Ukraina. Støre er statsminister for Norge.

NRK - 14 maj 22 kl. 10:03

Nå skal politiet få varslingsombud

Flere varslingssaker i politiet har skapt debatt. Nå vil justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) at politiet oppretter et varslingsombud. Arbeidet er i gang med å rydde i politiets varslingsrutiner.

NRK - 14 jul 22 kl. 17:09

19 «hatpredikanter» har innreiseforbud i Norge

19 religiøse forkynnere blir nektet å slippe inn i Norge, opplyser justisminister Emilie Mehl (Sp). De fleste av dem er muslimske. Danmark innførte i 2017 innreiseforbud for seks religiøse forkynnere som ble betegnet som hatpredikanter.

NRK - 30 apr 22 kl. 22:15

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vant «Kompani Lauritzen»

– Det var et rørende øyeblikk å komme i mål og se hele laget stå der, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NTB. Det var hun som gikk av med seieren i den tredje sesongen av realityprogrammet «Kompani Lauritzen». Lørdag feiret hun seieren sammen med de andre deltakerne på finalefesten på Mesh i Oslo.

Dagbladet - 01 jul 22 kl. 22:19

Langer ut: - Holder ikke mål

Justisminister Emilie Enger Mehl blir sterkt kritisert for en vurdering hun gjorde fredag formiddag. Mehl sier til Dagbladet at hun ble lei seg da hun leste kritikken..

Klartale - 01 jul 22 kl. 07:00

Mister stemmeretten sin på Svalbard

Regjeringen har innført nye krav for å kunne stemme på Svalbard. Alle må ha bodd i en norsk kommune på fastlandet først. Det gjelder også for å være valgbar til lokalstyret.

VG - 29 jun 22 kl. 18:11

Mehl etter hackerangrep: – Alt tyder på at angrepet kommer fra et russisk kriminelt miljø

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), politidirektør Benedicte Bjørnland og direktør i Sofie Nystrøm i Nasjonal sikkerhetsmyndighet møter onsdag kveld pressen..

NRK - 29 jun 22 kl. 18:12

Mehl: Framleis høg terrortrussel

– Det er viktig å presisere at terrortrusselen framleis er høg. Derfor vil eg gjenta PST si oppfordring til folk om å vere litt ekstra aktsame. Sjølv om trusselnivået er justert, er vi framleis i en situasjon som er alvorleg, seier justisminister Emilie Enger Mehl på kveldens pressekonferanse om trusselvurderinga og dataangrepet..

NRK - 28 jun 22 kl. 21:50

Mehl sier hun forstår at politiets varierende råd om pride er frustrerende

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun forstår at det er frustrerende at det gis ulike råd om pridemarkeringer i forskjellige politidistrikt. Politidirektøren har gått ut med et nasjonalt råd om at alle pridearrangementer utsettes på grunn av terrortrusselen. Likevel åpner enkelte politidistrikt for lokale pridemarkeringer.

Klartale - 25 jun 22 kl. 13:30

Dette sier regjeringen om skytingen

Minst to personer er drept. 21 andre er skadd. En mann angrep og skjøt på utestedet Per På Hjørnet og puben London.

Klartale - 13 jun 22 kl. 08:44

Skadde soldater fra Ukraina har kommet til Norge

De ukrainske soldatene skal få behandling ved norske sykehus. De kom med fly til Gardermoen nær Oslo og på Værnes i Trøndelag søndag.– Der sto norske ambulanser klare til å transportere dem videre til forskjellige sykehus, skriver Steinar Olsen i Helsedirektoratet til Adresseavisen.

NRK - 10 jun 22 kl. 10:02

Justisministeren ber EU-land akseptere utgåtte pass

Justisminister Emilie Enger Mehl ber EU-land akseptere at nordmenn reiser med utgåtte pass, skriver TV 2. – Norge har sendt en henvendelse til alle landene i Schengen og bedt om at nordmenn kan reise med utgåtte pass. Vi har også tilbudt oss å finne løsninger fordi vi vet at en del andre land også sliter med passproduksjonen, sier Enger Mehl til kanalen..

NRK - 09 jun 22 kl. 23:16

Politiet vraker ny visjon

To dager etter at Politidirektoratet (POD) varslet at politiet skulle få en visjon, kommer kontrabeskjeden: Den nye visjonen – som politiets øverste ledelse, alle politimestrene og fagforeningene var enige om at de trengte – er avlyst. Det får Aftenposten bekreftet fra politisk ledelse i Justis- og beredskapsdepartementet. Justisminister Emilie Enger Mehl skriver i en SMS til avisen at departementet har hatt dialog med POD de siste dagene.

Klartale - 02 jun 22 kl. 15:13

Sjøvold slutter som sjef for PST

Hans Sverre Sjøvold slutter som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det melder nyhetsbyrået NTB.Det har vært mye kritikk mot Sjøvold den siste tida.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:58

Sjøvold går av som PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold går av som sjef for PST, det skriver regjeringen i en pressemelding. - Tjenesten trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse et meget viktig samfunnsoppdrag og i så måte ha samfunnets tillit. Dette er viktigere enn noen gang i den sikkerhetssituasjonen vi nå befinner oss i.

NRK - 30 mar 22 kl. 14:07

Flyktninger fra Moldova til Norge i neste uke

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier de første ukrainske flyktningene Norge har sagt ja til å hente, kommer i neste uke. – Jeg ser fram til at vi kan ta imot dem på en god måte i Norge, sier Mehl til TV 2. Det er nå to uker siden det ble kjent at Norge har sagt ja til å hente 2500 ukrainske flyktninger fra Moldova.

NRK - 31 maj 22 kl. 22:03

Kontrollkomiteen ber Mehl undersøke PST-sjefens sikkerhetsklarering

En samlet kontrollkomité på Stortinget ber justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) redegjøre om PST-sjef Hans Sverre Sjøvolds sikkerhetsklarering. Det skjer etter at VG har skrevet om hvordan den daværende politimesteren oppbevarte våpen ulovlig i flere år. Oppbevaringen førte til en bot på 50.

NRK - 31 maj 22 kl. 09:04

Høyre vil hasteinnkalle Mehl til Stortinget

Høyre krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Stortinget i dag for å få svar på hvorfor Norge ennå ikke har maktet å hente ut skadde ukrainske soldater. Det er rom for en slik hasteinnkalling i Stortingets forretningsorden. Stortingets presidentskap skal nå ta stilling til Høyres forslag.

NRK - 28 mar 22 kl. 15:20

Norge har bedt om flyktningliste fra Moldova

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier regjeringen vil komme raskt i gang med å hente ukrainske flyktninger fra Moldova. – Det er viktig for Norge at vi kommer raskt i gang med å hente flyktninger fra Moldova gjennom initiativet vi er med på her, sier Mehl, som mandag er i Brussel for å delta på et ekstraordinært møte mellom EUs justis- og innenriksministre. – Norge har bedt om å få en liste med flyktninger vi kan hente, sier Mehl.

NRK - 28 mar 22 kl. 14:53

Mehl: Norge vil komme raskt i gang med å hente flyktninger fra Moldova

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) deltar mandag på et EU-møte for justis- og innenriksministre i Europa. Temaet er krigen i Ukraina og flyktninger. På vei inn til møtet sa Mehl til NRK at det er flere temaer som er særlig viktig for Norge i denne situasjonen.

VG - 28 maj 22 kl. 11:54

Slik vil Mehl løse passkrisen: – Usikkert om det lar seg gjøre

SV inviterer regjeringen til idédugnad for å løse passkrisen. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier at regjeringen allerede jobber på høygir med de løsningene de håper kan redde nordmenns sommerdrøm..

NRK - 25 mar 22 kl. 14:10

Mehl: Vurderer grensekontroll

Risikoen for menneskehandel har økt med flyktningkrisen i Ukraina. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier regjeringen vurderer behovet for grensekontroll. – Vi ser svært alvorlig på risikoen for menneskehandel.

NRK - 24 mar 22 kl. 21:13

Ukraina-flyktninger: Mehl flytter på 100 årsverk i politiet

Regjeringen iverksetter tiltak for å redusere saksbehandlingstiden for personer fordrevet fra Ukraina. Det skjer blant annet ved å øke registreringskapasiteten ved Nasjonalt Ankomstsenter i Råde. – Blant tiltakene som forventes å ha størst effekt er omdisponering av over 100 årsverk fra politidistriktene på Østlandet og etablering av 20 nye samtalerom, skriver justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i et svar på et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp).

VG - 25 maj 22 kl. 06:59

Forsvarer Mehl mot realitykritikken: – Helt idiotisk

Siv Jensen tar justisminister Emilie Enger Mehl i forsvar mot «Kompani Lauritzen»-kritikken. Selv har hun aldri vært med på reality – før nå..

NRK - 20 maj 22 kl. 11:20

Mehl om knivstikkingen i Nore: – Slike voldshandlinger er alvorlige og fortvilende

Justis- og beredskapsdepartementet opplyser til Dagbladet at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har blitt orientert om hendelsen i Nore. – Mine tanker går til de som har blitt skadet og deres nærmeste. Slike voldshandlinger er alvorlige og fortvilende.

NRK - 17 maj 22 kl. 04:51

Ber Norge ta imot sårede soldater

Norge er bedt om å bistå med medisinsk evakuering av sårede ukrainske soldater fire ganger de siste ukene. – Vi må si ja, mener Venstre-leder Guri Melby. Ukrainske myndigheer har bedt Norge ta imot sårede soldater fire ganger på svært kort tid.

Klartale - 07 jul 22 kl. 09:48

Flere norske aviser slet etter mulig dataangrep

Schibsted eier flere av de største avisene i Norge. Onsdag skal blant annet aviser som VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad vært ute av drift. Det meldte Bergensavisen.

Klartale - 05 maj 22 kl. 10:09

Det er knusktørt – dropp grillen

Dropp grillen nå, sier myndighetene. Det er så tørt ute at det er farlig. Sør-Norge trenger regn.

NRK - 30 apr 22 kl. 22:15

Justisministeren vant «Kompani Lauritzen»

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vant realitykonkurransen «Kompani Lauritzen». – Det var et rørende øyeblikk å komme i mål og se hele laget stå der, sier Mehl til NTB. Lørdag feiret hun seieren sammen med de andre deltakerne på finalefesten på Mesh i Oslo..

VG - 30 apr 22 kl. 22:01

Justisminister Emilie Enger Mehl vant «Kompani Lauritzen»: – Hadde brukt det meste av kruttet

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (28) er glad for at TV-seerne fikk se en mer sårbar side av henne i «Kompani Lauritzen»..

NRK - 28 apr 22 kl. 14:20

Utelukker ikke statlig inngripen helt

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) går langt i å si at statlig regulering av Oslo fengsel-planene ikke er aktuelt. Men hun vil ikke slå det fast. Det skjer etter at Raymond Johansen i går varsla regjeringa om at det ikke finnes noe politisk flertall for å få bygget nytt Oslo fengsel på Bredtvet.

NRK - 24 feb 22 kl. 16:11

Mehl: Har beredskapsplan for flyktningkrise

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier regjeringen følger nøye med på om Ukraina-krisen vil utløse en flyktningstrøm, og hvordan Norge skal håndtere det. – Per i dag ser man ikke en økning i migrasjon mot Norge som følge av situasjonen i Ukraina. På generelt grunnlag følger vi med på migrasjonsbildet i verden rundt oss og har beredskapsplaner på dette området, sier Mehl til NTB.

NRK - 29 jun 22 kl. 19:30

Ambassade avviser at russiske myndigheiter er involvert i dataangrep

Den russiske ambassaden i Oslo avviser at russiske myndigheiter er involvert i dataangrepet mot Noreg. Dei skriv på Facebook at dei synest det er upassande å kommentere handlingane til uidentifiserte personar som ikkje har noko med russiske myndigheiter å gjere. Fleire norske nettstadar har blitt utsette for dataangrep onsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com