Mahsa Amini

Saturday, 03 December, 21:11

Nyheter om Mahsa Amini

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

Klartale - 26 okt 22 kl. 14:33

Uro i Iran 40 dager etter at Mahsa Amini døde

Onsdag skal flere demonstranter ha gått mot en gravplass i byen Saqez i Iran. Dette var også hjembyen til Mahsa Amini. I dag er det 40 dager siden hun døde, noe som er en vanlig sørgeperiode i Iran.

Klartale - 28 sep 22 kl. 06:20

Enda flere dør i protestene i Iran

Mahsa Amini ble bare 22 år gammel. Hun skal ha brukt hijaben på feil måte. Moralpolitiet i Iran pågrep henne.

Klartale - 19 sep 22 kl. 10:27

Kvinne døde etter å ha blitt arrestert

Mahsa Amini var med familien på besøk i Teheran. Teheran er hovedstaden i Iran. Der ble hun arrestert for å ikke følge kleskoden.

NRK - 07 okt 22 kl. 12:16

Iranske myndigheter benekter at Amini døde av vold

En obduksjonsrapport fra Iran skal vise at Mahsa Amini (22) døde av organsvikt etter oksygenmangel til hjernen, skriver Reuters. Dødsfallet var ikke forårsaket av slag mot hodet eller lemmene, slår rapporten fast. Ifølge rapporten skal hennes død være knyttet til en operasjon for hjernesvuklst hun gjennomgikk da hun var åtte år gammel.

Klartale - 22 sep 22 kl. 09:48

Flere demonstranter drept i Iran

Mahsa Amini døde på sykehus i Iran forrige uke. Hun ble arrestert fordi hun ikke hadde hijaben på «riktig». Øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - 25 okt 22 kl. 16:06

Iranere oppfordres til å demonstrere på dagen 40 dager etter Mahsa Aminis død

Studenter demonstrerte over hele Iran tirsdag idet landet forbereder seg på flere demonstrasjoner i forbindelse med at det er 40 dager siden Mahsa Amini døde. – Dette er ikke tiden for sørging, men for sinne, heter det i en oppfordring til demonstrasjoner som ble postet i sosiale medier tirsdag. Onsdag er det 40 dager siden Mahsa Amini døde i det såkalte moralpolitiets varetekt, og med det er den tradisjonelle sørgeperioden for familiemedlemmer over.

NRK - 07 okt 22 kl. 12:16

Obduksjonsrapport med dødsårsaken til Amini

En obduksjonsrapport fra Iran skal vise at Mahsa Amini (22) døde av organsvikt etter oksygenmangel til hjernen, skriver Reuters. Det har vært store demonstrasjoner i Iran etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt for noen uker siden..

NRK - 23 sep 22 kl. 14:47

Iran med trusler mot demonstrantene

Den iranske hæren sier de vil «konfrontere fiender» for å sørge for sikkerheten i landet i det demonstrasjonene etter døden til Mahsa Amini når nye høyder. – Disse desperate handlingene er en del av fiendens onde strategi for å svekke det islamske regimet, heter det i en uttalelse fra den iranske hæren fredag, ifølge Reuters. Over 30 mennesker har hittil mistet livet og flere hundre er pågrepet i voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Iran etter dødsfallet til Mahsa Amini (22).

NRK - 07 nov 22 kl. 19:01

Iran kalte inn den norske ambassadøren

Fredag forrige uke kalte Iran inn den norske ambassadøren, Sigvald Hauge. Utenriksdepartementet (UD) opplyser til NRK at iransk side ønsket å ta opp nylige uttalelser fra Norges stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap). – Ambassadør Hauge gjorde rede for den norske regjeringens offisielle syn på Mahsa Amini-saken, sier pressevakten i UD.

NRK - 26 okt 22 kl. 15:06

Stenger internett i Mahsa Aminis hjemby

Iranske myndigheter har stengt internett i Saqez, hjembyen til Mahsa Amini. Det melder AP. Sikkerhetsstyrker har i dag skutt og sendt tåregass mot demonstranter i Saqez.

NRK - 01 okt 22 kl. 05:02

Amnesty: 52 demonstranter drept i Iran

Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty. Flere hundre er skadd, opplyste organisasjonen fredag. Iranske statlige medier hadde tidligere rapportert om mer enn 40 dødsfall, men antallet døde antas å være høyere.

NRK - 28 sep 22 kl. 16:52

Mahsa Aminis foreldre har levert klage på iransk politi

Foreldrene til Mahsa Amini, den 22 år gamle kvinnen som døde etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, har nå levert en formell klage på politiet. Amini ble pågrepet av moralpolitiet i Teheran 13. september, angivelig fordi hun bar hijaben på feil måte.

Klartale - 26 sep 22 kl. 14:30

Iran og resten av verden fortsetter å protestere

Søndag var det tiende kveld med demonstrasjoner i Iran. Demonstrantene har trosset advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi.Demonstrasjonene begynte etter at Mahsa Amini døde.

NRK - 23 sep 22 kl. 17:17

Journalisten som rapporterte Amini-saken er pågrepet

Den iranske journalisten Nilufar Hamedi, som skrev den første saken om Mahsa Amini (22) som døde i varetekt hos moralpolitiet i Iran, er pågrepet. Hamedi, som er journalist fra avisen Shargh, ble pågrepet torsdag. Avisen skrev at i tillegg til Hamdi, ble ytterligere to andre journalister, en fotograf og en politisk aktivist pågrepet i forbindelse med de pågående demonstrasjonene i landet.

Klartale - I førrgår: 12:55

Nå etterforsker PST bråket ved ambassaden til Iran

– Det er kastet stein mot ambassaden. Flere har prøvd å ta seg inn, sa Gjermund Stokkli i politiet. NTB snakket med operasjons-lederen midt i kaoset 29.

Klartale - 20 sep 22 kl. 08:39

Huitfeldt vil ta opp dødsfall med Iran

22 år gamle Mahsa Amini døde i Iran lørdag. Ifølge politiet døde hun som følge av hjerteproblemer. Men øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - 20 sep 22 kl. 05:54

Antony Blinken fordømmer drapet av Amini

Mahsa Amini burde vært i live i dag. I stedet sørger USA og det iranske folket over henne. Vi ber den iranske regjeringen avslutte systematisk forfølgelse av kvinner og tillate fredelige protester, tvitrer USAs utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 20 sep 22 kl. 05:54

Antony Blinken: Fordømmer dødsfall i Iran

Mahsa Amini burde vært i live i dag. I stedet sørger USA og det iranske folket over henne. Vi ber den iranske regjeringen avslutte systematisk forfølgelse av kvinner og tillate fredelige protester, tvitrer USAs utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 13 nov 22 kl. 17:43

Iran: Første dødsdom etter opptøyene i landet

En iransk domstol har avsagt dødsdom for en person som deltok i opptøyene etter dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini. Amini døde i moralpolitiets varetekt. Dommen, som omtales på rettsvesenets nettside Mizian Online, skal være den første i sitt slag etter den siste runden med uro i landet..

Klartale - 18 okt 22 kl. 14:02

Iransk klatrer er savnet

Elnaz Rekabi er klatrer fra Iran. Hun har vunnet flere medaljer. Og er en stor profil blant klatrere.

NRK - 10 okt 22 kl. 16:19

Demonstrasjoner på iransk oljeraffineri

Ansatte på et iransk oljeraffineri demonstrerte mandag mot dødsfallet til kurdiske Mahsa Amini (22), melder nyhetsbyrået AP. Amini døde 16. september i det iranske moralpolitiets varetekt.

NRK - 10 okt 22 kl. 15:29

Mahsa Aminis familie drapstruet

Dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini da hun var anholdt av det iranske moralpolitiet har ført til sterke demonstrasjoner og reaksjoner både i og utenfor Iran. Nå sier Aminis slektning til BBC at familien har blitt utsatt for drapstrusler i kjølvannet av Aminis dødsfall. – Familien vår har vært under ekstremt press fra den Islamske Republikken, så vi snakker ikke med menneskerettsorganisasjoner eller kanaler utenfor Iran, sier fetteren Erfan Mortezai til TV-kanalen.

NRK - 10 okt 22 kl. 15:29

Mahsa Aminis fetter: Hevder familien drapstruet

Dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini da hun var anholdt av det iranske moralpolitiet har ført til sterke demonstrasjoner og reaksjoner både i og utenfor Iran. Nå sier Aminis slektning til BBC at familien har blitt utsatt for drapstrusler i kjølvannet av Aminis dødsfall. – Familien vår har vært under ekstremt press fra den Islamske Republikken, så vi snakker ikke med menneskerettsorganisasjoner eller kanaler utenfor Iran, sier fetteren Erfan Mortezai til TV-kanalen.

NRK - 09 okt 22 kl. 17:11

Statlig TV-kanal i Iran hacket

Hackere avbrøt nyhetssendingen på en statlig TV-kanal i Iran søndag med et bilde av Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei i et trådkors med flammer rundt. – Blodet til vår ungdommer er på dine hender, sto det i beskjeden fra hackerne. Hackerne som sto bak, kaller seg Edalat-eAli (Alid rettferdighet).

NRK - 09 okt 22 kl. 12:57

Iranske ledere holdt krisemøte

Flere av Irans ledere har deltatt i et krisemøte i etterkant av de store protestene som ble utløst da 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt. President Ebrahim Raisi deltok på møtet, opplyser hans kontor søndag. Det gjorde også presidenten i nasjonalforsamlingen og lederen for det iranske rettsvesenet.

Klartale - 29 sep 22 kl. 14:45

Flere demonstrerte utenfor ambassaden til Iran

Det har vært demonstrasjoner utenfor ambassaden til Iran i Oslo. Flere skal ha forsøkt å komme seg inn, ifølge politiet. Politiet mener de har kontroll nå.

VG - 28 sep 22 kl. 22:19

Irans president: – Mahsa Aminis død har vært en sorg for oss alle

Dødsfallet til 22-åringen Mahsa Amini har skapt sjokkbølger i Iran. Onsdag forsikrer president Ebrahim Raisi at folket står fritt til å uttrykke meningene sine..

NRK - 22 sep 22 kl. 21:34

Iransk leder beordrer hard behandling av demonstranter

Lederen for det iranske rettsvesenet, Gholam-Hussein Mohseni-Edjahi, beordrer politi og rettsvesen til hard behandling av «profesjonelle demonstranter». Det vil skape trygghet for innbyggerne, sier Mohseni-Edjahi ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA. Minst 31 sivile er drept i demonstrasjoner i Iran, ifølge menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights.

NRK - 22 sep 22 kl. 19:59

Irans president nektet å snakke med journalist uten hijab

Irans president Ebrahim Raisi brøt en intervjuavtale med en CNN-journalisten Christiane Amanpour i New York – fordi hun ikke dekket til håret. En av Raisis medarbeidere ba henne dekke til håret før de skulle møtes. – Jeg takket høflig nei.

NRK - 22 sep 22 kl. 16:56

USA innfører sanksjoner mot Irans moralpoliti

Amerikanske myndigheter har innført sanksjoner mot det iranske «moralpolitiet» etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i deres varetekt. Det amerikanske finansdepartementet uttaler at moralpolitiet er ansvarlige for at Amini døde mens hun var pågrepet for angivelig å ha båret hijaben på en upassende måte. Dødsfallet har ført til massive demonstrasjoner i iranske storbyer.

Klartale - 22 sep 22 kl. 14:30

Norske slektninger sørger etter dødsfallet

22 år gamle Mahsa Amini døde i varetekt. Det såkalte moral-politiet i Iran pågrep henne. Hun bar hijaben feil.

NRK - I førrgår: 17:17

Iran innfører 60 minutts angrefrist for «desinformasjon»

Iranske medium får no ein angrefrist på 60 minutt til å rette opp i desinformasjon, opplyser styresmaktene sitt cybersenter. I ei fråsegn frå senteret heiter det at alle informasjonstenester er pålagde å korrigere desinformasjon innan ein time. Bakgrunn for nyheitsmeldingar må leggast fram i løpet av 24 timar.

NRK - 19 sep 22 kl. 16:49

Nye protester i Iran etter at kvinne døde

Det ble holdt nye demonstrasjoner i Irans hovedstad Teheran mandag, etter at en kvinne som var pågrepet av moralpolitiet, døde i varetekt. Ifølge lokale medier ble det demonstrert ved flere universiteter i Teheran. Folkemengdene krever en avklaring rundt dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini, som i forrige uke havnet i koma og døde i politiets varetekt.

NRK - 28 nov 22 kl. 20:28

Iransk general: Over 300 drepne i demonstrasjonar

Over 300 personar er drepne i uroa rundt demonstrasjonane som har prega Iran dei siste månadane, vedgår den iranske generalen Amir Ali Hajizadeh i Revolusjonsgarden. Dette er dei første dødstala frå offisielt hald, men dei er lågare det den USA-baserte organisasjonen Human Rights Activists in Iran har anslått. Dei reknar med at 451 demonstrantar og 60 personar frå tryggingsstyrkane er drepne i uroa til no.

NRK - 28 nov 22 kl. 17:45

Iransk skodespelar sett fri mot kausjon

Den iranske skodespelaren Hengameh Ghaziani, som blei fengsla for vel ei veke sidan for å ha fjerna eit hovudplagg som ein protest, er sett fri mot kausjon, opplyser det statlege nyheitsbyrået IRNA. Ho var ein av åtte kjende personar i Iran som blei arrestert for å ha støtta demonstrasjonane i kjølvatnet av dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini..

NRK - 27 nov 22 kl. 17:04

Niesen til Irans leder ber verden boikotte regimet

Farideh Moradkhan, som både er niesen til Irans øverste leder Khamenei og en kjent menneskerettsaktivist, oppfordrer andre land til å bryte båndene med regimet i Teheran. Det melder Reuters. – Dette regimet opptrer ikke lojalt overfor sine egne religiøse prinsipper, og kjenner ingen regler andre enn maktbruk for å beholde makt, sa Moradkhan Oppfordringen kom i en video som blir spredd på nettet etter at hun skal ha blir arrestert 23, november, ifølge aktivist-nyhetsbyrået HRANA.

NRK - 16 sep 22 kl. 19:51

Kvinne død etter å ha blitt arrestert av moralpolitiet i Iran

En 22 år gammel iransk kvinne, som lå i koma etter hun ble arrestert av moralpolitiet i Teheran, døde på sykehus fredag, ifølge iranske medier. Mahsa Amini var med familien på besøk i Teheran da hun ble arrestert av de statlige ordensvaktene som sørger for at den strenge kleskoden for kvinner overholdes. Kleskoden innebærer at alle kvinner, uansett nasjonalitet og religion, dekker til håret og halsen.

NRK - 22 nov 22 kl. 11:25

Iran: 40 utlendinger pågrepet i protestene

Iranske myndigheter oppgir at 40 utenlandske statsborgere er pågrepet i forbindelse med protestene i landet. Rettsvesenets talsmann Masoud Setayeshi oppga ikke hvilke land de pågrepne kommer fra. Myndighetene har hevdet at «utenlandske fiender» står bak protestbølgen, som har pågått siden 16.

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

NRK - 21 nov 22 kl. 07:07

To iranske skuespillere arrestert

To iranske skuespillere er arrestert for å ha støttet demonstrasjonene i landet. Hengameh Ghazlani and Katayoun Riahi er anklaget for å ha arbeidet mot myndighetene, ifølge det statlige iranske nyhetsbyrået Irna. Protestene i Iran startet i september etter at 22 år gamle Mahsa Amini, døde etter å ha blitt pågrepet av politiet.

NRK - 20 nov 22 kl. 17:17

Sjette dødsdom i Iran på kort tid

Domstolen som er underlagt Revolusjonsgarden i Iran, avsa søndag sin sjette dødsdom på kort tid. Dommen inngår i rettsoppgjøret mot demonstrantene. Den tiltalte ble funnet skyldig «i å ha trukket kniv med hensikt å drepe, spre terror og skape usikkerhet i samfunnet under de seneste opptøyene».

VG - 13 nov 22 kl. 18:22

Dømt til døden i Iran

En iransk domstol har avsagt dødsdom for en person, anklaget for å stå bak opptøyer i kjølvannet av dødsfallet til Mahsa Amini (22)..

NRK - 12 nov 22 kl. 13:56

Kritisk for sultestreikende aktivist i Iran

Tilstanden til menneskerettsaktivisten Hossein Ronaghi, som sultestreiker i et iransk fengsel, er ifølge broren nå kritisk. 37-åringen ble pågrepet og fengslet etter å ha kritisert regimets maktbruk mot demonstranter i september. Nå har han sluttet å ta til seg vann i protest mot at han nektes permisjon på medisinsk grunnlag.

NRK - 11 nov 22 kl. 15:12

Hundrevis protesterer i Sør-Iran

Hundrevis av demonstranter samlet seg fredag i gatene i provinsen Sistan-Balutsjistan i Sør-Iran for å markere «blodig fredag». Det er seks uker siden protestbølgen startet i landet. Demonstrasjonene er blitt verifisert av nyhetsbyrået AFP ved hjelp av videoer som er lagt ut i sosiale medier.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com