Lufthavn

Saturday, 03 December, 19:27

Nyheter om Lufthavn

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 sep 22 kl. 20:15

Oslo Lufthavn senker temperaturen for å spare strøm

Hittil i år har Oslo Lufthavn brukt 136 millioner kroner på strøm. Nå senker Norges hovedflyplass temperaturen. – Vi senker nå temperaturen i terminalen og andre bygg, og ser på en rekke andre tiltak for å spare strøm, sier Stine Ramstad Westby, Lufthavndirektør på Oslo Lufthavn, til Romerikes Blad.

E24 - 21 nov 22 kl. 14:48

Utvalg skal vurdere en tredje rullebane på Oslo Lufthavn

Et utvalg skal nå vurdere om det er behov for en tredje rullebane ved Oslo Lufthavn..

NRK - 21 nov 22 kl. 14:32

Utvalg skal vurdere en tredje rullebane på Oslo Lufthavn

Et utvalg skal nå vurdere om det er behov for en tredje rullebane ved Oslo Lufthavn. Nye null- og lavutslippsløsninger innen luftfarten og endringer i reisebehov og reisemønstre er blant det som gjør det aktuelt med utredningen, ifølge samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap). Avinor har tidligere ment at det vil være behov for en ny rullebane innen 2030.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:28

Russer pågrepet på Tromsø Lufthavn tiltalt

Den 51 år gamle russeren som tidligere i høst ble pågrepet etter droneflyging ved flyplassen i Tromsø, er ifølge Nordlys tiltalt. Ifølge tiltalen har han også flydd i området rundt Kirkenes Lufthavn. I tillegg til ulovlig flyging skal han også ha avgitt uriktig forklaring ved pågripelsen, om at han ikke hadde med seg noen drone..

NRK - 04 nov 22 kl. 15:09

Aftenbladet: Stavanger Lufthavn evakuert

Stavanger Lufthavn Sola er evakuert, bekrefter Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet. – Politiet må komme tilbake til årsaken, sier operasjonsleder Nikolai Austrheim til avisen..

NRK - Igår: 07:41

Togforsinkelser mellom Gardermoen og Lillestrøm

Det er forsinkelser og innstillinger på togene mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn på grunn av et tog som sperrer sporet fredag morgen, skriver Bane Nor. Alle toglinjene som kjører på strekningen er berørt av problemene..

Klartale - 01 okt 22 kl. 06:00

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

NRK - 26 okt 22 kl. 16:34

Droneobservasjon ved Flesland

Politiet rykket ut til Bergen Lufthavn Flesland klokken fire etter en mulig droneobservasjon. – Vi har fått inn en melding fra noen som skal ha observert det de beskriver som en drone ved Flesland, opplyser Jørgen Ommedal, operasjonsleder i Vest politidistrikt, til BT. Ommedal sier til avisen at politiet er i kontakt med en person.

NRK - 26 okt 22 kl. 16:34

Droneobservasjon ved Flesland: Politiet avsluttar innsatsen

Politiet rykket ut til Bergen Lufthavn Flesland klokken fire etter en mulig droneobservasjon. Like over klokka seks avsluttet de på stedet. De hadde da ikke gjort nye observasjoner, og kunne ikke være sikre på om det var en faktisk drone som var observert.

NRK - 26 okt 22 kl. 16:34

Droneobservasjon ved Flesland: Politiet avslutter innsatsen

Politiet rykket ut til Bergen Lufthavn Flesland klokken fire etter en mulig droneobservasjon. Like over klokka seks avsluttet de på stedet. De hadde da ikke gjort nye observasjoner og kunne ikke være sikre på om det var en faktisk drone som var observert.

NRK - 21 nov 22 kl. 20:18

Mann angrep automater på Gardermoen

En mann gikk løs på fem innsjekkingsautomater på Oslo Lufthavn, opplyser Øst politidistrikt på Twitter. Det er knust skjerm på fire av automatene. Mannen er pågrepet og på vei inn i arresten, skriver politiet..

E24 - 19 okt 22 kl. 06:33

Bergen Lufthavn blir åpnet igjen

Politiet rykket onsdag morgen ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen etter meldinger om lysglimt som kunne være droner. Bergen Lufthavn åpnes igjen etter at den ble stengt ved 6-tiden, melder Bergens Tidende.

NRK - 16 nov 22 kl. 17:46

Varmere på Svalbard enn i Oslo onsdag morgen

Onsdag morgen klokka 9 ble det målt 3,9 grader på Svalbard Lufthavn og 2,5 grader på Blindern i Oslo. Klimaforsker ved Meteorologisk institutt Hans Olav Hygen sier til Svalbardposten at det var enda varmere på Svalbard natt til onsdag. Mellom klokken tre og fire ble det målt 4,8 varmegrader.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:51

BA: Franskmann på Flesland skal ha prøvd å ta tjenestevåpen fra politiet

Ansatte på Bergen Lufthavn Flesland måtte tilkalle politiet da en fransk statsborger angivelig opptrådte truende søndag formiddag, skriver BA. – Det ble en ganske dramatisk situasjon der politiet til slutt måtte pågripe ham og legge ham i håndjern, forteller Øvrebotten til BA..

NRK - 10 okt 22 kl. 11:18

Må sone etter vold på Tromsø Lufthavn

En utenlandsk statsborger er dømt til 21 dager fengsel etter å ha utøvd vold mot en offentlig tjenesteperson ved Tromsø Lufthavn i september. Mannen var utagerende på flyet til Tromsø, og gjorde motstand da politiet skulle sette mannen i håndjern. Han skal ha forsøkt å klemme kjønnsorganet til en politibetjent, og han rev av en vindusvisker på politibilen.

NRK - 04 nov 22 kl. 09:39

Dømt etter klimaaksjoner i Oslo

En 32 år gammel mann er dømt til 25 dagers betinget fengsel etter å ha deltatt i flere klimaaksjoner sammen med Extinction Rebellion i Oslo. Aksjonene førte blant annet til stans i trafikken på Vaterlands bro, i Hausmanns gate og Majorstuakrysset. I mars og april i år deltok han også i klimaaksjoner mot oljeterminalen på Sjursøya, som hindret tankbiler og togtransport med flybensin til Oslo Lufthavn.

NRK - 03 okt 22 kl. 16:42

Mann tatt for droneflyging ved Gardermoen

En mann i 20-årene fra Øvre Romerike er tatt for nærgående droneflyging på Gardermoen, skriver Øst politidistrikt på Twitter. Mannen fløy ifølge politiet dronen kun én kilometer unna Oslo Lufthavn. Nærmeste tillatte droneflyging til Lufthavn er fem kilometer.

NRK - 03 okt 22 kl. 16:42

Tatt for droneflyging ved Gardermoen

En mann i 20-årene fra Øvre Romerike er tatt for nærgående droneflyging på Gardermoen, skriver Øst politidistrikt på Twitter. Mannen fløy ifølge politiet dronen kun én kilometer unna Oslo Lufthavn. Nærmeste tillatte droneflyging til Lufthavn er fem kilometer.

NRK - 31 okt 22 kl. 12:49

Anmeldt for droneflygning

Politiet i Finnmark har anmeldt en fransk statsborger i 20-årene for å ha flydd drone innenfor forbudssonen til Alta Lufthavn. Politiet har beslaglagt dronen..

NRK - 01 okt 22 kl. 13:40

Togtrafikken stengt mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn

Togtrafikken på Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn er stengt som følge av en hendelse ved sporet. Svært mange toglinjer rammes. Flytoget, regiontoget mellom Oslo og Trondheim og en rekke region- og lokaltog er rammet av stansen.

NRK - 28 okt 22 kl. 17:02

Nordlys: Vil løslate fengslet russer (51) - saken ankes

51-åringen ble pågrepet ved Tromsø Lufthavn fredag for to uker siden. Nord-Troms og Senja tingrett har besluttet at den 51 år gamle russeren som sitter fengslet i Tromsø for brudd på sanksjonsloven skal løslates. Dommen ankes og har oppsettende virkning.

NRK - 28 okt 22 kl. 14:33

Strømproblemer skaper trøbbel i togtrafikken mellom Lillestrøm og Eidsvoll

Strømproblemer fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken mellom Lillestrøm og Eidsvoll fredag ettermiddag. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor på sine nettsider. Dette påvirker en rekke toglinjer, blant annet Flytoget som går til Oslo Lufthavn.

NRK - 26 okt 22 kl. 16:34

BT: Droneobservasjon ved Flesland

– Vi har rykket ut til Flesland etter å ha fått inn en melding fra noen som skal ha observert det de beskriver som en drone ved Flesland, opplyser Jørgen Ommedal, operasjonsleder i Vest politidistrikt, til BT. Ommedal sier til avisen at politiet er i kontakt med en person. – Vi vet ikke om han har noe med dronen å gjøre.

NRK - 26 sep 22 kl. 06:11

Kamp om Haugesund Lufthavn

Det private selskapet Lufthavndrift, som driver Haugesund Lufthavn på Karmøy, er i dialog med Avinor om leiekontraktene av flyplassen, skriver Haugesunds Avis. Avinor uttrykker overfor avisen at de har et oppriktig mål om at flyplassen på Karmøy skal drives videre av Lufthavndrift. Lufthavndrift går mot et underskudd på 24 millioner kroner i år, og håper på billigere leiekontrakter med Avinor..

E24 - 22 sep 22 kl. 21:06

Oslo Lufthavn senker temperaturen for å spare strøm

Hittil i år har Oslo Lufthavn brukt 136 millioner kroner på strøm. Nå senker Norges hovedflyplass temperaturen..

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 21:06

Oslo Lufthavn senker temperaturen for å spare strøm

Hittil i år har Oslo Lufthavn brukt 136 millioner kroner på strøm. Nå senker Norges hovedflyplass temperaturen..

NRK - 21 okt 22 kl. 08:17

Fengslet russer skal ha levert bilder til nyhetsbyrå

Den 51-år gamle russeren som ble pågrepet på Tromsø Lufthavn 16. oktober skal tidligere ha levert bilder til nyhetsbyrået Reuters, skriver Dagbladet. Ifølge avisen skal mannen være en mangeårig flyfotograf som har spesialisert seg på bilder av militære fly og helikoptre..

NRK - 19 okt 22 kl. 22:43

Flygeledere vil ha utstyr for å blokkere droner

Lydopptak fra tårnet på Stavanger Lufthavn Sola viser hvordan en observert drone førte til at flyplassen måtte stenge ned. Flygelederne i tårnet sier de ikke hadde kontroll og etterlyser tiltak. Leder Robert Gjønnes i Norsk Flygelederforening er tydelig på at foreningen ønsker et system som gjør at man lettere kan oppdage og eventuelt blokkere droner i nærheten av luftrommene..

NRK - 19 okt 22 kl. 15:59

Forsvarsministeren vurderer mer bruk av Heimevernet

Regjeringen vurderer om Heimevernet skal brukes mer aktivt for å vokte kritisk infrastruktur, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Gassanlegget på Kårstø er et av flere anlegg der Heimevernet bistår politiet med vakthold. Til TV 2 sier Gram at det ikke kan utelukkes at de kan settes inn flere steder.

Klartale - 19 okt 22 kl. 13:17

Støre sier Norge vil stoppe dronene

– Selvfølgelig er det uakseptabelt at utenlandsk etterretning flyr droner over norske flyplasser og forsvar. Det sa Støre da han talte til landsmøtet i Fagforbundet onsdag.Det er forbudt for russere å fly droner i Norge nå.

NRK - 19 okt 22 kl. 10:44

Politihelikopter observert over Bergen

I morgentimene onsdag dro et helikopter fra Sola til Bergen. Helikopteret sirkulerte over Bergen Lufthavn etter at de første meldingene om dronene kom. Helikopteret har også flydd over Kollsnes, viser kart fra ADS-B Exchange.

NRK - 19 okt 22 kl. 09:37

Førde Lufthavn åpner igjen etter mulig droneobservasjon

Det skriver Dagbladet. Onsdag morgen meldte Vest politidistrikt at det har kommet inn melding om mulig observasjon av drone ved Førde lufthamn. Politiet jobber nå med å verifisere om disse observasjonene faktisk er droner.

Aftenposten - 19 okt 22 kl. 07:12

Bergen Lufthavn gjenåpnet etter droneobservasjoner

Politiet rykket onsdag morgen ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen etter meldinger om mulige droner..

E24 - 19 okt 22 kl. 06:33

Flesland stengt etter mulige droneobservasjoner

Politiet rykket onsdag morgen ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen etter meldinger om lysglimt som kunne være droner. Ved 6-tiden ble Bergen Lufthavn stengt, melder Bergens Tidende.

NRK - 19 okt 22 kl. 06:20

Mulig drone observert ved Flesland

En mulig drone er sett i området ved Bergen Lufthavn Flesland. Politiet fikk melding om flere lysglimt like etter klokken fire i natt. De har rykket ut med patruljer til Flesland, Bjorøy og Haakonsvern, skriver BT..

NRK - 18 okt 22 kl. 15:55

27 anmeldte droneobservasjoner

Avinor har anmeldt 27 mulige droneobservasjoner knyttet til sivile Lufthavner siden juli. Uforsvarlig og ulovlig bruk av droner er et økende problem. I verste fall kan en kollisjon mellom fly og drone føre til et flyhavari.

NRK - 18 okt 22 kl. 12:21

Avinor har anmeldt 27 mulige droneobservasjoner siden juli

Totaltallet for året 2022 så langt er 50 anmeldte mulige droneobservasjoner, mens det i 2021 og 2020 var henholdsvis 17 og 14, opplyser Avinor til NRK. Nedgangen de to årene kan nok i stor grad knyttes til pandemien. I 2019 var det 44 anmeldte observasjoner.

NRK - 18 okt 22 kl. 07:01

Enebolig totalskadet etter brann på Jessheim

En enebolig på Jessheim er totalskadet etter en brann i femtiden tirsdag morgen, meldte Øst politidistrikt på Twitter. Ingen personer ble skadet i brannen. Ifølge politiet bor fire personer i huset.

NRK - 19 sep 22 kl. 13:16

Skifter til el- og biobusser på Oslo Lufthavn

Bussene som frakter reisende fra parkeringsplassene ved Oslo Lufthavn og til terminalen skal skiftes til helektriske busser eller busser som bruker biodrivstoff. Det melder Avinor og Onepark. Utskiftingen av bussflåten er ventet å spare utslipp tilsvarende 600 personbiler i året, ifølge selskapene.

NRK - 17 okt 22 kl. 14:58

Bruker politihelikopter i droneetterforskning

Like før helga og i helga kom det inn meldinger til politiet om droneobservasjoner ved prosessanlegget på Kårstø. – Sakene er under etterforskning. Vi spiller på de ressursene vi har tilgjengelig, både internt og eksternt.

NRK - 17 okt 22 kl. 14:58

Styrker beredskapen med politihelikopter

Like før helga og i helga kom det inn meldinger til politiet om droneobservasjoner ved prosessanlegget på Kårstø. – Sakene er under etterforskning. Vi spiller på de ressursene vi har tilgjengelig, både internt og eksternt.

NRK - 17 okt 22 kl. 10:43

Politiet venter på anken til drone-siktet russer

Politiet hadde mandag formiddag ennå ikke mottatt den varslede anken fra den 51 år gamle russeren som lørdag ble varetektsfengslet for droneflyging i Norge. – Anken har ikke kommet inn hit. Den blir oversendt til lagmannsretten så fort som mulig.

E24 - 16 okt 22 kl. 21:36

Luftrommet over både Sola Lufthavn og Haugesund er stengt etter droneobservasjon

Luftrommet over Stavanger og Haugesund er stengt etter at det er observert en drone i området..

VG - 16 okt 22 kl. 21:19

Luftrommet over flyplassene i Stavanger og Haugesund stengt etter droneobservasjon

Det var et fly som observerte en drone ved Sola Lufthavn utenfor Stavanger, opplyser Avinor..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com