Avinor

Saturday, 01 October, 19:56

Nyheter om Avinor

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 31 jul 22 kl. 14:01

Avinor kuttet hver tiende ansatt

Avinor har kuttet kraftig i egne utgifter for å få bransjen de er avhengig av, på beina igjen. Til sammen har de kuttet 390 årsverk og én milliard kroner. Avinor ble hardt rammet av pandemien.

NRK - 26 sep 22 kl. 06:11

Kamp om Haugesund lufthavn

Det private selskapet Lufthavndrift, som driver Haugesund lufthavn på Karmøy, er i dialog med Avinor om leiekontraktene av flyplassen, skriver Haugesunds Avis. Avinor uttrykker overfor avisen at de har et oppriktig mål om at flyplassen på Karmøy skal drives videre av Lufthavndrift. Lufthavndrift går mot et underskudd på 24 millioner kroner i år, og håper på billigere leiekontrakter med Avinor..

NRK - 22 sep 22 kl. 15:09

Anleggsarbeidet på flyplassen i Rana kan starte igjen

De siste to ukene har arbeidet på flyplasstomten i Rana stått stille. Årsaken er at det ble kjent at Ildgruben Reinbeitedistrikt ikke hadde gitt tommel opp for anleggsstarten. Dette skulle Rana kommune ha sikret før byggestart.

NRK - 20 maj 22 kl. 08:45

Avinor har fått konsesjon for Mo i Rana lufthavn

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for drift av Mo i Rana lufthavn. Og det blir anleggsstart etter sommerferien i år. Det er i ei pressemelding det går fram at Samferdselsdepartementet nå har fatta vedtak om at Avinor gis konsesjon for etablering og drift av Mo i Rana lufthavn.

NRK - 16 sep 22 kl. 21:13

Streik rammer Oslo lufthavn - flere fly forsinket med flere timer

Flere fly på vei mot Gardermoen er forsinket med flere timer fredag kveld. Årsaken er streik blant flygeledere i Frankrike. Det opplyser pressevakt Øystein Løwer i Avinor til Romerikes Blad.

NRK - 24 aug 22 kl. 08:56

Reagerer på «Avinor»-reklame

NHO transport mener en reklame med Avinors navn på oppfordrer til å bruke bilen til flyplassen (se bilde). – Det mener vi er feil signal, for det er et ønske å få opp kollektivandelen, og ned bilbruken, dermed redusere klimautslipp, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

NRK - 06 jul 22 kl. 10:58

Beholder militært nærvær på Andøya flystasjon

Regjeringen vil beholde militært nærvær på Andøya flystasjon når Avinor overtar operatøransvaret i 2023. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier at de i en overgangsfase ønsker at Avinor kjøper inn nødvendige tjenester fra Forsvaret, hvor Forsvaret viderefører kapasitet frem til Avinor får etablert sitt eget driftskonsept, samt Forsvaret får avklart endelig ambisjonsnivå..

NRK - 06 jul 22 kl. 10:40

Teknisk feil hos Avinor

Verken avgang- eller ankomsttider vises på Avinors nettsider eller i Avinor-appen onsdag formiddag. Årsaken er en teknisk feil. – Vi jobber med å rette feilen, skriver Avinor på sine nettsider.

NRK - 04 jul 22 kl. 12:51

SAS-streiken: Lager informasjonsområde på Gardermoen

På grunn av SAS-streiken setter Avinor og SAS opp et venteområde på Oslo lufthavn for passasjerer som blir berørt av kanselleringer. – Avinor og SAS har i samarbeid laget et venteområde. Her vil SAS hjelpe folk som ikke kan reise hjem, folk fra utlandet og folk mister forbindelse, sier pressevakt Øystein Løwer i Avinor til NTB.

NRK - 19 sep 22 kl. 13:16

Skifter til el- og biobusser på Oslo lufthavn

Bussene som frakter reisende fra parkeringsplassene ved Oslo lufthavn og til terminalen skal skiftes til helektriske busser eller busser som bruker biodrivstoff. Det melder Avinor og Onepark. Utskiftingen av bussflåten er ventet å spare utslipp tilsvarende 600 personbiler i året, ifølge selskapene.

E24 - 31 jul 22 kl. 11:01

Barberte utgiftene for å hjelpe flybransjen: Avinor kuttet hver tiende ansatt gjennom pandemien

Luftfarten er på vei tilbake, og Avinor har kuttet kraftig i egne utgifter for å få bransjen de er avhengig av på beina igjen. Til sammen har luftfartgiganten kuttet 390 årsverk og én milliard kroner..

Aftenposten - 31 jul 22 kl. 11:01

Barberte utgiftene for å hjelpe flybransjen: Avinor kuttet hver tiende ansatt gjennom pandemien

Luftfarten er på vei tilbake, og Avinor har kuttet kraftig i egne utgifter for å få bransjen de er avhengig av på beina….

NRK - 20 jun 22 kl. 09:15

Nytt system skal varsle piloter om droner

Norsk Luftambulanse og Avinor har lansert et system som skal gi helikopterpiloter et varsel hvis de flyr nær en drone. Fram til nå har det ikke vært noe sanntidssystem som kan varsle piloter om droner som er i lufta. Det har vært en stor økning i antall nordmenn som eier droner de siste årene.

E24 - 29 aug 22 kl. 16:07

Sommerens flystreiker: nesten en halv million færre reisende

Flyteknikkerstreik og pilotstreik førte til et stort fall i antall reisende for Avinor i sommer..

Aftenposten - 05 jul 22 kl. 16:37

SAS skylder store penger til norske Avinor og Widerøe

Både Avinor og Widerøe er inne på listen over SAS’ 30 største, helt usikrede kreditorer..

E24 - 05 jul 22 kl. 16:37

SAS skylder store penger til norske Avinor og Widerøe

Både Avinor og Widerøe er inne på listen over SAS’ 30 største, helt usikrede kreditorer. Den norske stat er ført opp som fjerde største..

NRK - 10 aug 22 kl. 10:11

Stor auke i flypassasjerar

I juli reiste 4.201.183 passasjerar til, frå eller via Avinors lufthamner.

E24 - 08 aug 22 kl. 20:23

Avinor-sjefen: – Får kritikk hele tiden

Abraham Foss er ingen skuespiller. Han mener det er mulig å være sårbar som toppleder..

Klartale - 17 jun 22 kl. 09:06

Avinor tror Norge unngår kaos på flyplassene i sommer

Fredag er det ventet at 90.000 reisende skal innom Oslo lufthavn Gardermoen. Søndag er det ventet at 95.

NRK - 17 jun 22 kl. 07:33

Avinor fryktar ikkje flyplasskaos i Noreg

Det har vore kaos ved fleire flyplassar i Europa, der to av tre flyplassar ventar meir forseinkingar enn vanleg, skriv VG. Men Avinor er ikkje uroa for at dette skal spreie seg til norske flyplassar. Dei har auka bemanninga der det er behov.

VG - 14 jul 22 kl. 22:31

Avinor beklager: – Vi har ikke fått noen info

Ankomsthallen på Gardermoen var full av mennesker da Tone Johansen landet torsdag ettermiddag. Kofferter sto over alt på gulvet – men hennes kom ikke før etter to timer..

NRK - 07 jul 22 kl. 21:34

Strømmen tilbake ved Oslo Lufthavn

Oslo lufthavn ble rammet av strømbrudd i 21-tiden torsdag kveld, men strømmen kom tilbake etter bare få minutter, ifølge Avinor. Bagasjeanlegget på hele flyplassen sto stille mens strømbruddet pågikk..

VG - 07 jul 22 kl. 21:07

Strømbrudd på Gardermoen

Bagasjeanlegget står på hele flyplassen, bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Øistein Løwer til VG..

NRK - 07 jul 22 kl. 21:05

Strømbrudd på Gardermoen

Bagasjeanlegget står på hele flyplassen, melder VG. – Vi jobber på spreng for å få løst det så fort som overhode mulig,. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, men det har høyeste prioritet, sier kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Øistein Løwer, til VG..

NRK - 04 jul 22 kl. 07:03

Mykje folk på Oslo lufthamn

Det er mykje folk på Oslo lufthamn i morgontimane. Mange skal ut på ferie, men det er ikkje meir folk enn det som er vanleg i ferierushet, fortel pressevakta i Avinor til NRK. Det skal ikkje vere unormalt lange køar, stans, eller meir enn eit par innstillingar i flytrafikken..

NRK - 30 jun 22 kl. 12:53

VG om flykanselleringar: Verste juni på over ti år

2.465 av 52.465 planlagde flygingar til og frå Avinor-flyplassar i Noreg blei kansellerte i juni.

NRK - 30 jun 22 kl. 08:04

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 29 jun 22 kl. 07:52

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:36

ESA godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra den norske stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for statsstøtte. Målet med den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur.

Klartale - 23 jun 22 kl. 13:20

Flere reisende møtte opp tidlig på flyplassen

Det er mange som reiser om sommeren. Avinor forventer at 97.400 skal reise fra Oslo lufthavn søndag 26.

NRK - 10 maj 22 kl. 10:26

Trafikken på lufthamnene går mot normalen

Over 3,5 millionar passasjerar reiste til, frå eller via Avinor sine lufthamner i april 2022, opplyser Avinor i ei pressemelding. Det er ei auke på 349 prosent samanlikna med same månad i 2021. Samanlikna med 2019, er det 13 prosent færre passasjerar i april i år.

NRK - 17 jun 22 kl. 13:26

Evakuerer reisende fra flyplassen på Flesland

Brannalarmen er utløst på Bergen lufthavn. Rutinemessig evakuering pågår, ifølge Avinor. Det er ukjent hva som er årsaken til at brannalarmen er utløst..

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 08:00

Venter 90.000 passasjerer på Gardermoen i dag, men frykter ikke flyplasskaos i Norge

Avinor er ikke bekymret for ferieutfarten fra norske flyplasser, men det er ventet travle dager når nordmenn skal ut….

E24 - 17 jun 22 kl. 06:33

Avinor om norske flyplasser: – Ikke bekymret for ferieutfarten

Etter to år med pandemi er sommertrafikken i ferd med å ta seg opp for fullt. Fredag ventes å bli en av de travleste dagene på norske flyplasser på lenge..

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 06:33

Avinor om norske flyplasser: – Ikke bekymret for ferieutfarten

Etter to år med pandemi er sommertrafikken i ferd med å ta seg opp for fullt..

VG - 17 jun 22 kl. 05:53

Avinor om norske flyplasser: – Ikke bekymret for ferieutfarten

Etter to år med pandemi er sommertrafikken i ferd med å ta seg opp for fullt. Fredag ventes å bli en av de travleste dagene på norske flyplasser på lenge..

NRK - 14 jun 22 kl. 09:12

Henter 2 milliarder fra koronastøtte

I budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og SV finansieres mange satsinger gjennom ubrukte kompensasjonsmidler fra koronakrisen. Partene henter 784 millioner kroner fra kompensasjonsordningen for tapte billettinntekter. 260 millioner hentes fra kompensasjonsordningen for næringslivet.

NRK - 08 jun 22 kl. 07:28

Meldte om røyk i fly på Flesland

Nødetatene rykket ut til Bergen lufthavn Flesland i 7-tiden, etter melding om røykutvikling i kabinen på et fly som var på vei inn for landing. – Vi er bedt om å være i beredskap og har ikke fått noe mer tilbakemelding, sier vaktkommandør Sigurd Hadeland i brannvesenet til NRK. Brannvesenet sendte mannskaper fra flere stasjoner.

VG - 07 jun 22 kl. 16:36

Slik kan flyplasskaoset i Europa ramme Norge

– Vi forventer en topp neste uke, forteller pressevakt i Øystein Løwer i Avinor..

NRK - 04 jun 22 kl. 20:58

Fire KLM-avgangar frå Noreg reiste utan passasjerar

KLM varsla tidlegare laurdag at dei ikkje tar med passasjerar om bord på fly til Schipol utanfor Amsterdam laurdag. Totalt fire KLM-avgangar frå Noreg blei råka av denne avgjerda. Det var avgangar frå Oslo, Bergen, Stavanger og siste var Trondheim.

NRK - 04 jun 22 kl. 17:24

Fleire fly for­seinka inn til Oslo lufthamn

Fleire fly er forseinka inn til Oslo lufthamn laurdag ettermiddag. Årsaka er køar og forseinkingar på andre flyplassar, grunna kritisk mangel på personell. Det fortel pressevakt i Avinor, Anna Langhammer.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:22

VG: Millehaugen skal ha fløyet til Oslo

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen skal ha fløyet fra Trondheim til Oslo onsdag formiddag, ifølge anonyme kilder til VG. Millehaugen har vært etterlyst etter at han ikke returnerte til Trondheim fengsel etter permisjon onsdag. Verken politiet eller Avinor har villet bekrefte eller avkrefte om Millehaugen har reist fra Trondheim, skriver avisa videre.

NRK - 11 apr 22 kl. 10:11

Avinor økte trafikken med 260 prosent sammenlignet med mars i fjor

Totalt reiste 3 289 705 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i mars 2022. Dette er en økning på 260 prosent sammenlignet med samme måned i 2021, men samtidig 39 prosent færre enn siste normalår i 2019. Utenlandsreiser har hatt størst vekst i mars.

NRK - 20 maj 22 kl. 15:35

30.000 m2 tilbygg ferdig på Gardermoen

SAS sitt fly til New York ble første kommersielle flyvning ut fra det nyeste tilskuddet på Oslo lufthavn, skriver Avinor i en pressemelding. Tilbygget på enden av pir øst er på 30 000 kvadratmeter og skal sikre at passasjerer som skal ut av Schengen får et vesentlig bedre tilbud på Oslo lufthavn, i form av mye bedre plass og moderne lokaler. Det går nå ordinære flyvninger fra det nye området, men i et begrenset antall.

NRK - 06 maj 22 kl. 15:53

Gigantisk ukrainsk lastefly landet på Gardermoen

Et av verdens største lastefly, et ukrainsk Antonov An-124, landet torsdag på Oslo lufthavn, melder Aftenposten. Flyet har tidligere blitt brukt til transport av våpen og militært utstyr. Norske myndigheter har ikke kommentert saken, skriver avisen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com