Kim Jong

Thursday, 30 June, 09:46

Nyheter om Kim Jong

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 jun 22 kl. 14:03

Ukjent smitte hos flere hundre familier i Nord-Korea

Kim Jong-un har bedt om at smitten må være under kontroll så raskt som mulig. Han er leder i Nord-Korea. Søsteren Kim Yo-jong skal ha bidratt med medisin til arbeidet med å hjelpe de syke i regionen Sør-Hwanghae.

NRK - 22 maj 22 kl. 07:53

Biden med kort budskap til Kim Jong-un: – Hallo

På en pressekonferanse i Sør-Korea søndag sa USAs president Joe Biden at han hadde et kort budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-un: – Hallo. Punktum, sa presidenten. President Joe Biden setter tilsynelatende døra på gløtt for ny dialog med regimet i Nord-Korea.

NRK - 22 maj 22 kl. 07:53

Biden til Kim Jong-un: – Hallo

På en pressekonferanse i Sør-Korea søndag sa USAs president Joe Biden at han hadde et kort budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-un: – Hallo. Punktum, sa presidenten. Biden setter tilsynelatende døra på gløtt for ny dialog med regimet i Nord-Korea.

NRK - 26 apr 22 kl. 07:58

Nord-Korea: Vil satse hardere på atomvåpen

Nord-Korea skal styrke sitt atomvåpenarsenal, sier landets leder Kim Jong-un. Han truer med å brukene våpnene hvis landets interesser krenkes. Diktatoren talte om våpnene under en stor militærparade i hovedstaden Pyongyang tirsdag.

NRK - 11 jun 22 kl. 06:51

Nord-Korea utnevner første kvinnelige utenriksminister

Veterandiplomaten Choe Son-hui er utnevnt til Nord-Koreas første kvinnelige utenriksminister, melder statlige medier. Choe er tidligere viseutenriksminister og ble utnevnt på et møte i det regjerende kommunistpartiet under ledelse av landets leder Kim Jong-un. Hun overtar posten etter Ri Son-gwon, en kompromissløs tidligere militær som førte forhandlinger med Sør-Korea.

NRK - 16 apr 22 kl. 08:17

Nord-Korea: Snill bursdagsfeiring av Kim Il-sung

Nord-Korea markerte fødselsdagen til nasjonsbyggeren Kim Il-sung fredag, men det skjedde uten den ventede militærparaden for å vise landets makt. Analytikere i Sør-Korea og amerikanske myndigheter hadde varslet at dagen trolig ville bli markert med en stor militærparade og muligens en prøveoppskyting i atomvåpenprogrammet. Det ble i stedet et sivilt og ikke militært tema for bursdagsfeiringen.

NRK - 03 jun 22 kl. 02:54

Gratulerer britenes dronning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har sendt et gratulasjonsbrev til dronning Elizabeth, som feirer 70 år ved tronen i Storbritannia. Nord-Koreas utenriksdepartement skriver på nettstedet sitt at Kim har sendt et brev der han gratulerer dronningen og det britiske folket. Departementet oppgir ingen andre detaljer.

NRK - 22 apr 22 kl. 05:14

Vennlig brevveksling på Koreahalvøya

Nord-Koreas leder Kim Jong-un takker i et brev Sør-Koreas avtroppende president Moon Jae-in for innsatsen han har lagt ned for å bedre forholdet mellom landene. Fra statlige medier i Nord-Korea meldes det at Kim Jong-un fikk et personlig brev fra Moon onsdag og at han svarte torsdag med et eget brev der han roste kollegaen fra nabolandet. Det statlige nyhetsbyrået KCNA skriver at brevutvekslingen er prov på den «dype tilliten» mellom de to.

Klartale - 19 maj 22 kl. 08:52

Nord-Korea sliter med at millioner blir smittet med korona

For noen uker siden ble en person fra Nord-Korea smittet med korona-viruset. Det var det første tilfellet, ifølge landet selv. Nå nærmer de seg nesten to millioner smittede.

NRK - 26 apr 22 kl. 05:03

Nord-Korea varsler atomvåpen-opptrapping

Nord-Kores leder Kim Jong-un sier at landet hans skal trappe opp utviklingen av kjernevåpen. Det melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA ifølge Reuters. Uttalelsen falt da Kim talte under en militærparade i hovedstaden Pyongyang tirsdag.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 07:06

Kim Jong-un elsker missiler. Slik kan de ha blitt finansiert av stjålet kryptovaluta.

Kryptovaluta for 5 milliarder kroner ble stjålet. Pengene kan komme til å betale for Kim Jung-uns raketter..

NRK - 05 apr 22 kl. 05:27

Nord-Korea truer nabo med atomvåpen

Nord-Korea varsler at landet vil ta i bruk atomvåpen mot Sør-Korea dersom naboen i sør går til angrep på landet. Det sier den nord-koreanske lederen Kim Jong-uns innflytelsesrike søster, Kim Yo-jong, ifølge regimets nyhetsbyrå KCNA. Fredag sa Sør-Koreas forsvarsminister Suh Wook at landets væpnede styrker har evne til å angripe mål i Nord-Korea presist og raskt, så snart det foreligger klare tegn på et angrep mot Sør-Korea..

Dagbladet - 19 maj 22 kl. 10:06

Raser: - Umoden

Nord-Koreas Kim Jong-un er ikke nådig mot egne myndigheters håndtering av coronautbruddet..

NRK - 16 maj 22 kl. 02:24

Åtte nye koronadødsfall i Nord-Korea

Nord-Korea melder mandag om åtte nye dødsfall og nærmere 400.000 personer med febersymptomer. Landet har stengt ned for å håndtere et voksende koronautbrudd.

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 18:36

I går: ett tilfelle. I dag: 350 000 med febersykdom.

Kim Jong-un erkjente torsdag Nord-Koreas første koronatilfelle..

Klartale - 13 maj 22 kl. 09:46

Hjelper naboen selv om de er i krig

Korona-viruset har herjet verden over. Nesten alle land har hatt folk med smitte. Likevel har Nord-Korea sagt at de har hatt null tilfeller.

VG - 12 maj 22 kl. 22:46

Corona i Nord-Korea: - Helt katastrofalt

Iført munnbind bekreftet Nord-Koreas leder Kim Jong Un i dag coronautbrudd av den svært smittsomme omikronvarianten i hovedstaden Pyongyang..

NRK - 04 maj 22 kl. 06:09

Nord-Korea med ny rakettest

Nord-Korea har gjennomført en ny test av det som antas å være et ballistisk missil, ifølge Sør-Korea og Japan. – Nord-Korea har skutt et uidentifisert prosjektil i østlig retning, heter det i en uttalelse fra generalstaben i Sør-Korea onsdag morgen norsk tid. Ifølge forsvarsdepartementet i Japan dreier det seg om et mulig ballistisk missil, men så langt foreligger det ingen detaljer.

VG - 28 apr 22 kl. 17:38

De som truer med atomvåpen

Vladimir Putin rasler med sine farligste våpen. Kim Jong-un lanserer nye atomraketter. Og om få uker kan Iran bli en atomvåpenmakt..

NRK - 26 apr 22 kl. 05:03

Nord-Korea trapper opp atomvåpen-løp

Nord-Kores leder Kim Jong-un sier at landet hans skal trappe opp utviklingen av kjernevåpen. Det melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA ifølge Reuters..

Dagbladet - 12 mar 22 kl. 14:59

USA advarer om Kim

USA advarer om den seineste testaktiviteten i Nord-Korea. Ekspert Henrik Hiim blir ikke veldig overrasket om Kim Jong-un og hans regime forbereder seg på å teste et nytt interkontinentalt missil..

Dagbladet - 27 mar 22 kl. 05:03

Vekker harme med Hwasong-17

Nord-Korea møter fordømmelse etter å ha testet det nye interkontinentale missilet Hwasong-17 for første gang. Ekspert Henrik Hiim sier at Kim Jong-un har vist fram ei lang våpenliste som demonstrerer hans hensikter om å fortsette utviklingen..

NRK - 24 mar 22 kl. 23:37

Nord-Korea har testet en nyt type missil

Nord-Korea sier de har prøveskutt en ny type interkontinental ballistisk missil, Hwasongpho-17. Nord-Koreas leder Kim Jong-un beordret personlig prøveskytingen, melder KCNA. Missilet, som ble skutt opp i Pyongyang internasjonale lufthavn, nådde en høyde på 6.

NRK - 26 feb 22 kl. 02:31

USA vedtok sanksjoner mot Putin og Lavrov

Det amerikanske finansdepartementet har i natt godkjent sanksjonene mot Russlands president Vladimir Putin, utenriksminister Sergej Lavrov og andre medlemmer i det russiske sikkerhetsrådet. Lavrov blir betegnet som Putins propagandasjef. – Det er sjelden at statsoverhoder blir gjenstand for sanksjoner.

NRK - 10 feb 22 kl. 00:58

Har bedt om at etterforskning av Trump

USAs nasjonale arkiver, som har ansvaret for arkiveringen av presidenters dokumenter, har bedt justisdepartementet etterforske tidligere president Donald Trump for hans håndtering av dokumenter. Det rapporterer The Washington Post. De siste ukene er det kommet ny informasjon om Trumps uregelmessige håndtering av offisielle dokumenter.

Aftenposten - 09 feb 22 kl. 05:30

Aftenposten mener: Kim Jong-un lar seg ikke stoppe av sanksjoner

Den humanitære situasjonen i Nord-Korea går fra vondt til verre..

NRK - 22 jun 21 kl. 16:05

Avfeier håp om atomforhandlinger

Kim Jong-uns innflytelsesrike søster, Kim Yo-jong, sier i en uttalelse til det statlige nyhetsbyrået KCNA at USA må forvente «skuffelse» hvis de vil diskutere Nord-Koreas atomvåpenprogram. Hun sier at en hver forventning om fornyede forhandlinger er «feil». Kim Yo-jong blir ansett som en nær rådgiver til landest øverste leder, Kim Jong-un.

NRK - 30 sep 21 kl. 05:35

Kim vil snakke med Sør-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at kommunikasjonen med nabolandet Sør-Korea vil gjenopptas fra tidlig i oktober, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Kim Jong-uns søster luftet nylig muligheten for nye samtaler mellom de to nabolandene. Hun insisterte imidlertid på at «upartiskhet» og gjensidig respekt er nødvendig.

NRK - 30 sep 21 kl. 10:01

Viktig stilling til Kims søster

I Nord-Korea er Kim Jong-uns søster Kim Yo-jong blitt utnevnt til en rolle i landets høyeste styrende organ, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Hun er regnet som en nær støttespiller av sin bror. Utnevnelsen skjer som en del av store rokeringer i Kommisjonen for statlige anliggender, der ni av 13 medlemmer mister sine plasser..

NRK - 24 sep 21 kl. 07:26

Nord-Korea vil gjenoppta ssamtaler

Nord-Korea er villig til å gjenoppta samtalene med Sør-Korea hvis Seoul skrinlegger det leder Kim Jong-uns mektige søster kaller en fiendtlig linje. – Hvis Sør-Korea distanserer seg selv fra fortiden da landet med sin dobbeltmoral provoserte og kritiserte alle våre skritt, og gjenoppretter oppriktighet i ord og handlinger og skrinlegger fiendtligheten, så skal vi være villig til å gjenoppta tett kommunikasjon og bli med på konstruktive samtaler om å gjenopprette og utvikle forholdet, sier Kim Yo-jong..

Dagbladet - 09 nov 21 kl. 13:37

Varsler straff: - Hvert eneste riskorn

Meldingene om sult og matmangel blir stadig flere. Nå varsler Kim Jong-un strenge straffer..

NRK - 12 okt 21 kl. 01:45

Nord-Korea skylder på USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un legger skylden på USA for spenningsnivået på Koreahalvøya. – USA er hovedårsaken til ustabilitet, sa Kim i en tale på en forsvarsmesse i Nord-Korea, ifølge landets offisielle nyhetsbyrå KCNA tirsdag. Det er ingen grunn til å tro at USA ikke er fiendtlig innstilt, til tross for at Washington hevder noe annet, uttalte han..

VG - 05 okt 21 kl. 09:21

Kims trusler

Den siste uken har leder Kim Jong-un i Nord-Korea med alle midler forsøkt å få internasjonal oppmerksomhet. For å oppnå sine mål bruker Kim både trusler og lokkemidler..

Dagbladet - 30 okt 21 kl. 12:58

Vektnedgang skaper store spekulasjoner

Bildene av vekttapet til Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ført til etterforskning av mulig bruk av dobbeltgjenger..

NRK - 29 okt 21 kl. 23:57

Kims vekttap engasjerer e.tjeneste

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gått ned rundt 20 kilo, mener Sør-Koreas etterretningstjeneste som har brukt kunstig intelligens for å ananlysere vekttapet, skriver Bloomberg. De tror ikke det er snakk om en dobbeltgjenger..

VG - 21 okt 21 kl. 01:55

Norge fordømmer Nord-Korea-oppskyting

FNs sikkerhetsråd har møte etter Kim Jong-Uns siste oppskytinger av ballistiske missiler..

Dagbladet - 11 okt 21 kl. 18:24

Innrømmer at situasjonen er «dyster»

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un erkjenner at tidligere økonomiske planer ikke lyktes, og gjør nå en innsats for å forbedre levevilkårene i landet..

NRK - 10 aug 21 kl. 12:18

Kaller militærøvelse selvdestruktiv

Kim Yo Jong, søsteren og rådgiver for Nord-Koreas leder Kim Jong-un, kaller Sør-Koreas valg om å gjennomføre militære øvelser med USA for «en selvdestruktiv handling som vil få konsekvenser», skriver Reuters. I slutten av juli gikk Nord-Korea med på å gjenopprette en telefonlinje til Sør-Korea, etter å ha kuttet den av i fjor. Tirsdag svarte ikke Nord-Korea på den daglige morgensamtalen, ifølge Sør-Korea..

Dagbladet - 20 sep 21 kl. 07:06

Bildene bekymrer

Nye satellittbilder viser etter alt å dømme at Nord-Korea utvider et anrikningsanlegg for uran. Eksperter mener det kan bety at Kim Jong-un har intensjoner om å øke produksjonen av bombemateriale..

VG - 19 jun 21 kl. 19:13

Kim Jong-uns vektnedgang vekker oppsikt

Helsen til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un har vært gjenstand for mye spekulasjoner, da hans etterfølger ennå ikke er kjent. Denne gangen er det vektnedgang som vekker oppsikt..

NRK - 16 jun 21 kl. 07:30

Kim erkjenner matmangel

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at landets økonomi er bedre, men at pandemien og fjorårets kraftige tyfoner har ført til en «anstrengt» matforsyning. Det melder nordkoreanske medier. Kunngjøringen kom etter at Kim ledet et møte for sentralkomitéen i det regjerende partiet.

Dagbladet - 08 aug 21 kl. 16:40

Bilder vekker oppsikt

Kommer med nye spekulasjoner om Nord-Koreas leder Kim Jong-un..

NRK - 08 aug 21 kl. 09:04

Setter inn hæren i flomområder

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har beordret hæren til å igangsette hjelpearbeid i flomrammede områder i landet, melder statlige medier. Kraftig regnvær har utløst oversvømmelser som har satt både boligområder og landbruksområder under vann i deler av landet, melder Reuters..

Dagbladet - 16 jul 21 kl. 05:36

Mannen vi frykter mest: - Naturlig

I konkurranse mot Xi Jinping, Kim Jong-un og Joe Biden er Vladimir Putin verdenslederen nordmenn frykter aller mest. Med god grunn, mener ekspert..

NRK - 16 jul 21 kl. 03:36

Nordmenn frykter Putin mest

38 prosent nordmenn mener Russlands president Vladimir Putin er verdenslederen som utgjør den største trusselen mot verdensfreden. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Dagbladet. Deretter følger den kinesiske presidenten Xi Jinping, med 25 prosent, og Nord-Koreas Kim Jong-un med 20 prosent.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com