Juni

Friday, 30 September, 21:31

Nyheter om Juni

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 aug 22 kl. 08:48

SSB: Veksten i arbeidsstyrken har flatet ut

Arbeidsledigheten i Norge var i Juni 3,2 prosent. Det er en nedgang på 0,1 prosentpoeng fra mars til Juni, ifølge SSB. Sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrås ( SSB ) arbeidskraftundersøkelse (AKU) viser at arbeidsstyrken omtrent var uendret i denne perioden.

NRK - 26 sep 22 kl. 11:09

To nye pågripelser i Oslo-skytingen 25. Juni

Oslo politidistrikt pågrep i går, søndag 25. september, to menn for medvirkning til skytingen i Oslo 25. Juni.

Klartale - 10 sep 22 kl. 06:00

Inviterer alle til å gå i regnbuetog lørdag

– Det er hektiske dager, kan Rohan Sandemo Fernando bekrefte. På bare 14 dager har Oslo Pride kastet seg rundt. De arrangerer en ny pride-parade.

Klartale - 12 timer siden

PST mener terrorfaren er blitt mindre

Etter tre måneder med høy terrorfare mener Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) at det er blitt tryggere igjen. De mener det nå er moderat fare for terror i Norge, som er nivå tre av fire. På det nivået mener PST at det finnes grupper eller personer som «kan ha evne eller vilje til å gjennomføre terror i Norge».

NRK - 29 jul 22 kl. 08:23

Rekordhøye tall for overnattinger i Juni

Det ble bestilt 4.538.079 overnattinger på norske hoteller, campingplasser og vandrerhjem i Juni.

NRK - Igår: 10:15

Rundt 80.000 fikk tilbud om raskt bredbånd det siste året

Målet er at alle skal ha fått tilbud om raskt internett innen 2025 her i landet. Per 30. Juni er vi oppe i 93,6 prosent av husstandene.

NRK - 27 sep 22 kl. 10:38

Pågrepet for skyting i Oslo i Juni begjærer seg løslatt

Mannen i 40-årene som ble pågrepet søndag og siktet for medvirkning til skytingen ved London Pub i Oslo i Juni, begjærer seg løslatt. Han samtykker imidlertid til at fengslingsspørsmålet avgjøres ved kontorforretning, det vil si basert på skriftlig utveksling mellom aktor og forsvarer..

NRK - 26 sep 22 kl. 20:13

IS-kvinne knyttes til miljø rundt siktet i Oslo-skytingen

En kvinne som ble dømt for deltagelse i terrororganisasjonen IS er knyttet til miljøet rundt Arfan Bhatti, får NRK opplyst. Fredag ble Bhatti siktet i forbindelse med masseskytingen i Oslo 25. Juni 2022.

NRK - 26 sep 22 kl. 16:26

Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. Juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker.

NRK - 26 sep 22 kl. 13:28

Relasjon mellom de fire siktede i Oslo-skytingen

De to ny mennene som ble pågrepet søndag i forbindelse med skytingen i Oslo natt til 25. Juni, erkjenner ikke straffskyld. Det bekrefter politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

NRK - 26 sep 22 kl. 02:15

Koronaundersøkelse: Flere har hjemmekontor nå

22 prosent av de spurte har hovedsakelig hjemmekontor nå, ifølge Norsk koronamonitor. Det er 10 prosentpoeng flere enn i Juni. Gjennom første del av året falt tallet på folk med hjemmekontor jevnt og trutt, fra 42 prosent i januar til 12 prosent i Juni.

NRK - 24 sep 22 kl. 21:45

Politimester i Pakistan: Ingen har tatt kontakt om Arfan Bhatti

Norsk politi, som ønsker å pågripe Arfan Bhatti i forbindelse med Oslo-skytingen i Juni, har den siste tiden vært i Pakistan. Til Aftenposten sier politimester i Gujrat-distriktet i Punjab, Ghazanfar Ali Shah, at ingen har kontaktet dem for å få Arfan Qadir Bhatti arrestert. Ifølge avisen skal Bhatti den siste tiden oppholdt seg i en landsby like utenfor Gujarat.

NRK - 23 sep 22 kl. 12:46

Statnett anbefaler at driften av Mongstad forlenges til Juni neste år

Gasskraftverket på Mongstad bør brukes som et virkemiddel for å håndtere en anstrengt kraftsituasjon, mener Statnett. Det går fram at et brev, datert 7. september, som Statnett har sendt til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Klartale - 02 sep 22 kl. 11:07

Flere lærere streiker fra neste uke

Flere lærere går ut i streik. 3.200 lærere i streik utvides med 300 nye lærere, hovedsakelig i Bærum.

NRK - 20 jul 22 kl. 08:46

Nordmenn fylte mindre drivstoff i Juni

Nordmenn fylte 2,6 prosent mindre drivstoff i Juni sammenlignet med samme måned i fjor. I samme tidsrom økte prisene med over 60 prosent. Det ble solgt 339 millioner liter drivstoff i Juni, ifølge SSB.

NRK - 19 sep 22 kl. 20:04

Terrorsiktede Zaniar Matapour fengsles i fire nye uker

Oslo tingrett har besluttet at varetektsfengslingen av Zaniar Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo 25. Juni, forlenges med fire nye uker. Han undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, som varer fram til 17.

NRK - 17 sep 22 kl. 18:34

Mindreårig i Oslo tiltalt for brudd på våpenloven – skal ha skutt seg selv i lysken

En 17 år gammel gutt er tiltalt for flere overtredelser av våpenloven og for å ha forårsaket fare for andre under en skyteepisode på Trosterud i Oslo i Juni. På kvelden 8. Juni rykket flere nødetater ut da gutten dukket opp på en fritidsklubb på Trosterud med skader som var forenelige med bruk av skytevåpen.

NRK - 26 aug 22 kl. 08:00

SAS tapte 1,9 milliarder i mai, Juni og juli

Flyselskapet SAS tapte 1,9 milliarder kroner i mai, Juni og juli. Mesteparten tapte selskapet under streiken, da tapte de 1,4 milliarder. Tallene for Juni og juli viser en økning i antall reisesaker på nær 140 prosent i forhold til i fjor, og årets tall er vel 25 prosent høyere enn for tilsvarende periode i 2019 som var det siste normale året før pandemien.

Klartale - 21 jun 22 kl. 13:58

Nå kan flere få hjelp med pass

I slutten av mai varslet politiet at reglene for nødpass ble strengere. 10. Juni sa politiet at de ville at flere skulle få nødpass likevel.

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:05

Flere anmelder hatkriminalitet mot skeive

25. Juni var det skyting i Oslo. To menn ble drept og over 20 skadd i skytingen.

NRK - I førrgår: 13:13

PST justerer ned terrortrusselen i Norge

PST endrer nå terrortrusselnivå fra 4-HØY til 3-MODERAT på PSTs terrortrusselskala, skriver PST i en pressemelding. Terrortrusselskalaen uttrykker den samlede trusselen for all type ideologisk, politisk og religiøst motivert vold i 2022. PSTs trusselvurdering er basert på den informasjonen PST til enhver tid besitter, og vil alltid være beheftet med en viss grad av usikkerhet.

Klartale - I førrgår: 09:00

Lærerne er sinte og skuffet

Lærerne har streiket siden Juni. Stadig flere sluttet å jobbe midlertidig. Kravet var mer i lønn.

NRK - I førrgår: 05:57

DN: Departementer hadde møte om maritime trusler

I midten av denne måneden var byråkrater fra flere departementer i møte for å snakke om «risiko knyttet til sikkerhetstruende maritim aktivitet». Møtet ble holdt bare to uker før lekkasjene fra Nord Stream-rørledningene i Østersjøen. Det ble kalt inn til det første møtet i den såkalte interdepartementale gruppen i Juni, og 14.

NRK - 06 jul 22 kl. 15:22

Økning i Oslo-trafikken til tross for dyrere drivstoffpriser

Trafikken i Oslo-regionen gikk opp med 5,5 prosent i Juni sammenlignet med Juni i fjor, til tross for økende drivstoffpriser. I Juni ble det registrert nærmere 35,4 millioner passeringer i Fjellinjens bomstasjoner, og i Oslo-regionen har trafikken økt med 5,5 prosent sammenlignet med Juni i fjor. Volumet av både norske personbiler, utenlandsregistrerte kjøretøy og tungtransport har vokst, til tross for økende drivstoffpriser, skriver bomselskapet Fjellinjen i en pressemelding.

NRK - 27 sep 22 kl. 20:54

Skolene i Bodø gjenåpner onsdag morgen

Etter at regjeringen varslet om tvungen lønnsnemd i lærerstreiken går lærerne i Bodø tilbake på jobb fra onsdag morgen. – Det betyr at alle elever skal møte på skolen som før streiken, men det vil nok ta en tid utover dagen før undervisningen er tilbake til normalen, sier HR-sjef i Bodø kommune, Rune Braseth, og legger til at skolene kommer til å sende ut meldinger direkte til elever og foresatte. De første lærerne ble tatt ut i streik i begynnelsen av Juni.

NRK - 27 sep 22 kl. 19:11

Tyske atomkraftverk fortsetter driften fram til april

Den tyske regjeringen sier to av landets tre gjenværende atomkraftverk vil bli holdt i drift fram til april 2023. Hensikten er å hindre mulig energimangel i løpet av vinteren, opplyser landets finans- og energiminister Robert Habeck tirsdag. Det er atomkraftverkene Isar 2 i Bayern og Neckarwestheim utenfor Stuttgart som skal fortsette driften fram til våren.

NRK - 27 sep 22 kl. 17:09

Oslo-politiet har ikke fått bekreftet at Bhatti er pågrepet

Oslo politidistrikt venter fortsatt på bekreftelse fra pakistanske myndigheter om hvorvidt Arfan Bhatti er pågrepet eller ei, det skriver politiet i en pressemelding. Aftenposten meldte tidligere i dag at avisen erfarte at Bhatti var pågrepet på mandag. Han er siktet for medvirkning til terrorangrepet mot flere utesteder i Oslo i Juni..

NRK - 27 sep 22 kl. 13:35

103 lærere ved Sandefjord videregående tatt ut

103 lærere ved Sandefjord videregående skole tas ut i streik fra tirsdag i neste uke, ifølge Utdanningsforbundet. Da trappes lærerstreiken opp og rundt 500 lærere i Vestfold og Telemark vil være i streik, sier leder Solveig Hals i Utdanningsforbundet i Vestfold og Telemark. Lærerstreiken har vart siden 8.

NRK - 27 sep 22 kl. 08:23

Siktet etter Oslo-skyting vil ikke la seg avhøre

Øyvind Bratlien som forsvarer mannen i 30-årene som er siktet i forbindelse med Oslo-skytingen sier at det ikke er aktuelt med avhør per nå. – Det er nok snakk om et lengre perspektiv, skriver Øyvind Bratlien i sms til Dagbladet. På spørsmål om hvorfor det ikke er aktuelt, svarer forsvareren: – Det er mange grunner.

NRK - 27 sep 22 kl. 08:23

Siktet etter Oslo-skyting vil ikke avhøres

Øyvind Bratlien, som forsvarer mannen i 30-årene som er siktet i forbindelse med Oslo-skytingen, sier at det ikke er aktuelt med avhør per nå. – Det er nok snakk om et lengre perspektiv, skriver Øyvind Bratlien i sms til Dagbladet. På spørsmål om hvorfor det ikke er aktuelt, svarer forsvareren: – Det er mange grunner.

Klartale - 06 sep 22 kl. 08:33

Lærerstreiken treffer elever i Bærum

Lærerstreiken har vart siden 8. Juni. Omtrent 3.

NRK - 27 sep 22 kl. 01:16

30-åring varetektsfengslet etter skyting

En 30-årig mann ble mandag varetektsfengslet i fire uker, siktet i forbindelse med skytingen ved London pub i Oslo i Juni. Han skal sitte i fullstendig isolasjon og får ikke tilgang på aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev- og besøksforbud i fire uker, melder NTB.

NRK - 26 sep 22 kl. 23:39

21-åring dømt for å festvoldtekter

En 21 år gammel mann fra Stavanger er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 6,5 års ubetinget fengsel blant annet for å ha voldtatt to unge kvinner på fest. Han er i tillegg dømt til å betale henholdsvis 275.000 kroner og 225.

VG - 26 sep 22 kl. 20:32

Her tar politiet beslag fra terrorsiktets hus

Mandag kveld forlot politiet huset til en av de to nye terrorsiktede i forbindelse med masseskytingen i Oslo i Juni..

E24 - 26 sep 22 kl. 15:10

Kjøp Solstad, hvis du tåler en dollarsmell i regnskapet

Fallet fra toppkursene i Juni for Solstad Offshore begynner nå å bli overdrevet..

NRK - 26 sep 22 kl. 13:28

Relasjon mellom de 4 siktede i Oslo-skytingen

De tro ny mennene som ble pågrepet søndag i forbindelse med skytingen i Oslo natt til 25. Juni, erkjenner ikke straffskyld. Det bekrefter politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

Aftenposten - 26 sep 22 kl. 11:27

Ytterligere to pågrepet etter skytingen i Oslo sentrum

Oslo politidistrikt pågrep i går to menn for medvirkning til skytingen i Oslo 25. Juni..

Klartale - 26 sep 22 kl. 11:21

To pågrepet etter skytingen i Oslo

To flere menn er pågrepet. Begge er siktet for medvirkning til terrorhandling. Det er i forbindelse med skytingen ved London pub i Oslo i Juni.

Klartale - 26 sep 22 kl. 10:10

Krever at regjeringen gjør noe for barna

Lærerne har streiket i flere måneder. Partene prøver å bli enige. Men de klarer det ikke.

Klartale - 26 sep 22 kl. 09:00

Flere har hjemmekontor nå

I begynnelsen av året var mange på hjemmekontor. Fire av ti satt hjemme og jobbet. I Juni var det bare rundt én av ti som hadde hjemmekontor.

NRK - 25 sep 22 kl. 17:10

– Det er fortsatt partenes ansvar å finne en løsning

Søndag ble det brudd i meklingen, og lærerstreiken fortsetter. Arbeidsministeren sier det fortsatt er partenes ansvar å finne en løsning. – Vi registrerer at det er brudd i forhandlingene mellom partene i lærerstreiken.

NRK - 25 sep 22 kl. 12:12

Ny mekling i lærarstreiken søndag

Partane i lærarstreiken skal i møte hos Riksmeklaren igjen søndag. Eit fem timar langt møte laurdag førte ikkje fram, men dei blei einige om å halde fram forhandlingane søndag. Både KS og lærarorganisasjonane har sagt at dei vil halde fram så lenge det er håp om å finne ei løysing på konflikten som har vart sidan 8.

E24 - 24 sep 22 kl. 12:02

Partene hver til sitt etter halvannen time

Lørdag klokken 10.00 møttes partene hos riksmegleren i Oslo, for å prøve å finne en løsning på lærerstreiken som har vart siden Juni. Flere av partene følte på presset før møtet..

VG - 24 sep 22 kl. 09:51

Partene i lærerstreiken møtes: – Tiden begynner å renne ut

Lørdag klokken 10.00 møter partene hos riksmegleren i Oslo, for å prøve å finne en løsning på lærerstreiken som har vart siden Juni..

VG - 24 sep 22 kl. 09:51

Partene hver til sitt etter en og en halv time

Lørdag klokken 10.00 møttes partene hos riksmegleren i Oslo, for å prøve å finne en løsning på lærerstreiken som har vart siden Juni. Flere av partene følte på presset før møtet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com