Journalist

Saturday, 23 September, 19:35

Nyheter om Journalist

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 sep 23 kl. 10:10

Belarusisk Journalist dømt for «tilrettelegging av ekstremisme»

En profilert Journalist er i en belarusisk domstol dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha «lagt til rette for ekstremisme» og å ha «brakt Belarus i vanry», melder NTB. Årsaken var at Journalisten Larysa Sjtsjyrakova (50) ga data til en anerkjent menneskerettsgruppe, ifølge den belarusiske Journalistforeningen BAJ. I tillegg til å sone tre og et halvt år i en høysikkerhetsstraffekoloni, må Sjtsjyrakova betale en bot på tilsvarende 12.

NRK - I førrgår: 04:51

Håper på løsning på Hollywood-streik torsdag

Det er to store streiker i Hollywood som gjør at det er pause i produksjon av filmer og TV-serier. Men nå kan det gå mot en løsning. Det melder CNBC.

Aftenposten - 19 sep 23 kl. 08:11

United-Journalist reagerer på ten Hag-svar: – Et problem

MANCHESTER (VG) En av dem som følger Manchester United tettest, har vært imponert over manager Erik ten Hags evner til….

VG - 19 sep 23 kl. 08:11

United-Journalist reagerer på ten Hag-svar: – Et problem

MANCHESTER (VG) En av dem som følger Manchester United tettest, har vært imponert over manager Erik ten Hags evner til å kommunisere klart, tydelig og presist. Nå er han ikke like overbevist..

Klartale - 16 sep 23 kl. 06:00

Tips til lettleste bøker

Bøker kan være en god underholdning. De kan også være en måte å øve seg bedre i norsk på. Alle disse bøkene er ganske korte.

NRK - 15 sep 23 kl. 12:58

USA får besøke fengslet Journalist i Russland

Moskva har godkjent at en delegasjon fra USA får besøke Wall Street Journal-Journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland. Det sier Russlands viseutenriksminister Sergei Ryabkov, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Gershkovich sitter i varetekt i påvente av en rettssak mot ham.

NRK - 15 aug 23 kl. 17:38

Svensk Journalist nektes ny akkreditering i Russland

Dagens Nyheters korrespondent Anna-Lena Laurén har fått avslag på søknaden om fornyet akkreditering og får ikke vende tilbake til Russland som Journalist, melder den svenske avisen. Russlands ambassade i Stockholm anklaget henne i vår for å spre løgner om utenriksminister Sergej Lavrov, hvorpå hun dro hjem. Laurén har jobbet i Russland i 16 år..

Klartale - 14 sep 23 kl. 11:00

Er dette et romvesen?

Kongressen i Mexico møttes til en høring tirsdag. De skulle diskutere om det kan være liv på andre planeter. Under møtet fikk de også se noen levninger.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:53

Video viser Kim Jong-un i Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha kommet til Russland. På en video ser man Kim som trer ut av det skuddsikre toget han reiser med og blir tatt imot av russiske embetsmenn på et ikke navngitt sted. Videoen er ifølge nyhetsbyrået Reuters offentliggjort av en Journalist i russisk statlig TV.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:53

Video skal vise Kim Jong-un i Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha kommet til Russland. På en video ser man Kim som trer ut av det skuddsikre toget han reiser med og blir tatt imot av russiske embetsmenn på et ikke navngitt sted. Videoen er ifølge nyhetsbyrået Reuters offentliggjort av en Journalist i russisk statlig TV.

NRK - 13 aug 23 kl. 20:13

Det politiske partiet til drept presidentkandidat i Ecuador peker ut ny etterfølger

Det politiske partiet til presidentkandidaten som i forrige uke ble drept, har plukket ut en ny etterfølger. De skal ha landet på Christian Zurita. Opposisjonspartiet Construye opplyste på en pressekonferanse søndag at kandidaten er Christian Zurita, ikke miljøvernaktivisten Andrea Gonzalez som stilte som den dreptes visepresidentkandidat, og som så sent som lørdag var partiets fremste navn.

NRK - 10 sep 23 kl. 05:45

Ukrainske myndigheter: Mer enn 20 droner skutt ned

Mer enn 20 russiske droner ble skutt ned av luftvern over Kyiv i nattestimene, ifølge myndighetene i den ukrainske hovedstaden. – Droner ble sendt mot hovedstaden i grupper og fra ulike retninger, skrev Kyiv-militæradministrasjonens leder Sergij Popko i meldingstjenesten Telegram tidlig søndag morgen. – Luftforsvaret klarte å ødelegge mer enn 20 fiendtlige droner, opplyste han videre.

NRK - 06 sep 23 kl. 16:35

Pressefotograf dømt til 20 års fengsel i Myanmar

En militær domstol i Myanmar har dømt en fotoJournalist til 20 års fengsel, noe som er den lengste straffen mot en Journalist siden kuppet i 2021. Det er fotografens arbeidsgiver Myanmar Now som melder om dommen. 40 år gamle Sai Zaw Thaike ble pågrepet i slutten av mai i delstaten Rakhine mens han dekket syklonen Mochas herjinger.

NRK - 05 sep 23 kl. 07:46

Baneheia-forfatter Bjørn Olav Jahr får Fritt Ords Honnør

Journalist Bjørn Olav Jahr – mannen som kanskje mer enn noen annen kan høste ære for at justismordet på Viggo Kristiansen ble avdekket – får Fritt Ords Honnør. I begrunnelsen for tildelingen legger Fritt Ord nettopp vekt på Bjørn Olav Jahrs (54) årelange og utrettelige arbeid med å vinne fram for Viggo Kristiansen. – Bjørn Olav Jahr er en utrettelig og grundig reporter.

VG - 05 sep 23 kl. 07:46

Baneheia-forfatter Bjørn Olav Jahr får Fritt Ords Honnør

Journalist Bjørn Olav Jahr – mannen som kanskje mer enn noen annen kan høste ære for at justismordet på Viggo Kristiansen ble avdekket – får prisen Fritt Ords Honnør..

Klartale - 04 sep 23 kl. 06:00

Forfatteres mening om kunstig intelligens

Mange snakker om kunstig intelligens (KI). Det har blitt en del av hverdagen vår. Slik som når du bruker mobilen din.

NRK - 31 aug 23 kl. 11:25

Disse kjendisene skal portretteres i ny NRK-serie

Om to uker starter «Portrettmesterskapet» på NRK. Der skal kunstnere konkurrere om å lage det beste portrettet av en kjent person. 24 kunstnere skal være med i konkurranserealityen, og 11 kjendiser skal portretteres: Åge Aleksandersen, Morten Hegseth, Trude Drevland, Kamelen, Henriette Steenstrup, Stig Brenner, Vidar Magnussen, Birgit Skarstein, Else Kåss Furuseth, Abid Raja og Linn Skåber.

VG - 31 aug 23 kl. 09:43

Journalist om Oscar Bobbs situasjon: – Ufattelig tøft

MANCHESTER (VG) Han har vært i kamptroppen tre ganger på rad og er høyt verdsatt i Manchester City. Men stortalentet Oscar Bobb (20) blir bedt om å forberede seg på et tøft år..

Aftenposten - 31 aug 23 kl. 09:44

Journalist om Oscar Bobbs situasjon: – Ufattelig tøft

MANCHESTER (VG) Han har vært i kamptroppen tre ganger på rad og er høyt verdsatt i Manchester City..

VG - 29 aug 23 kl. 14:58

Trude Teige har solgt bøker for 25 millioner kroner i Tyskland

Forfatter og tidligere TV 2-Journalist Trude Teige (63) har nå ligget et halvt år sammenhengende på den tyske boklisten..

NRK - 24 aug 23 kl. 09:50

Forlenget varetekt for amerikansk Journalist i Russland

En domstol i Moskva har besluttet at den amerikanske Journalisten Evan Gershkovich skal varetektsfengsles i ytterligere tre måneder. Gershkovich jobber for Wall Street Journal. Han ble pågrepet i slutten av mars i byen Jekaterinburg og anklaget for spionasje.

Dagbladet - 24 aug 23 kl. 09:00

NRK-kolleger i sorg

NRK-Journalist Jon Erik Bastiansen (55) er død. - Vår gode kollega og venn ble borte så alt for tidlig..

NRK - 24 jul 23 kl. 11:28

Espen Teigen vender tilbake til Journalistikken – skal jobbe for Trønder-Avisa

Tidligere rådgiver i Fremskrittspartiet og Journalist i Nettavisen skal dekke valget i høst for Trønder-Avisa. Teigen har i to omganger vært Journalist i Nettavisen. Han har også vært rådgiver i Frp, blant annet for daværende nestleder Sylvi Listhaug.

NRK - 19 aug 23 kl. 20:43

AFP: Ecowas-delegasjon har møtt Nigers avsatte president

Delegasjonen fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas som lørdag ankom Niger, har møtt landets avsatte president. Det opplyser en kilde i samarbeidsorganisasjonen til nyhetsbyrået AFP. President Mohamed Bazoum ble avsatt 26.

Aftenposten - 17 aug 23 kl. 12:26

Advares mot fiendtlige fans: Nå får Nypan smaken på en ny opplevelse

Skotske managere vegrer seg for å bruke unge spillere på Tynecastle Park, sier skotsk Journalist..

NRK - 16 jul 23 kl. 16:50

Nok en mexicansk Journalist drept

Nelson Mateus Peña, direktør for nettavisen Real de Guerrero, ble skutt og drept på en parkeringsplass i byen Acapulco i Mexico. Motivet for drapet er uklart, men nettavisen har i årevis skrevet om vold og kriminalitet i byen. Mexico regnes for å være et av verdens farligste land for Journalister, og å dekke korrupsjon, kriminalitet og narkokartellene er spesielt farlig for mexicanske Journalister.

NRK - 15 aug 23 kl. 11:35

Årets hittil verste sammenstøt i Libya

De mektigste væpnede gruppene i Libyas hovedstad Tripoli utkjempet kamper i flere deler av byen natt til tirsdag. Sammenstøtene er de verste til nå i 2023. Tidlig tirsdag var det tjukke røykskyer over deler av byen, og man kunne høre tunge skuddvekslinger, forteller en Reuters-Journalist i Tripoli.

Aftenposten - 15 aug 23 kl. 05:00

Dagens quiz: Tirsdag 15. august 2023

I hvilken by utkommer Tidens Krav? Her representert ved Journalist og evigoptimistisk fotballkommentator Rune Edøy..

Klartale - 14 aug 23 kl. 08:47

Drap før valget i Ecuador

Fernando Villavicencio drev valgkamp fram mot valget 20. august. Han ble beskyttet av politiet.

Klartale - 12 maj 23 kl. 11:00

Israels hær beklager drap av Journalist

Shireen Abu Akleh ble drept 11. mai i fjor. Hun var Journalist.

NRK - 10 aug 23 kl. 02:36

Presidentkandidat i Ecuador skutt og drept

Fernando Villavicencio, den ene av Ecuadors åtte presidentkandidater, er drept på et valgkamparrangement. Villavicencio var på vei inn i en bil etter arrangementet da han ble skutt. Drapet skjedde onsdag kveld lokal tid.

NRK - 06 jul 23 kl. 22:00

USA fordømmer angrep på russisk Journalist og advokat

– USA er forferdet over det brutale angrepet på en fremtredende Journalist og en advokat i Tsetjenia, sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse. Det melder Reuters. Den russiske Journalisten Elena Milasjina og advokaten Aleksander Nemov ble angrepet av maskerte menn i Tsjetsjenia på tirsdag.

Dagbladet - 04 jul 23 kl. 10:19

Russisk Journalist banket opp: - Truet på livet

En Journalist i den uavhengige russiske avisa Novaya Gazeta og en advokat ble banket opp i Tsjetsjenia tirsdag, på vei til en rettssak..

NRK - 04 jul 23 kl. 08:45

Russisk Journalist innlagt på sykehus etter å ha blitt banket opp

En undersøkende Journalist fra avisen Novaya Gazeta er innlagt på sykehus etter å ha blitt slått ned og banket av væpnede overfallsmenn under en reise til Tsjetsjenia. Dette ifølge menneksrettighetsorganisasjonen Memorial. De opplyser om at Journalistens fingre skal ha blitt brukket og at hun har blåmerker flere steder på kroppen.

Klartale - 27 jul 23 kl. 06:00

Desperate ukrainere rømmer gjennom Russland

Rima Jaremenko reiste over 5.000 kilometer for å komme seg til sin hjemby. Den 68 år gamle ukrainske kvinnen brukte seks dager på reisen.

NRK - 26 jul 23 kl. 20:22

Mulig kuppforsøk i Niger - presidenten anholdt

Siste meldinger fra nyhetsbyråer og medier tyder på at et mulig kuppforsøk i det afrikanske landet Niger pågår. Tidligere onsdag ble det meldt at president Mohamed Bazoum var anholdt av en gruppe av sine egne livvakter på presidentkontoret. Det ble så meldt om at han var i trygghet, men de siste meldingene tyder altså på at han fortsatt er anholdt.

NRK - 26 jul 23 kl. 20:22

Mulig kuppforsøk i Niger – presidenten anholdt

Siste meldinger fra nyhetsbyråer og medier tyder på at et mulig kuppforsøk i det afrikanske landet Niger pågår. Tidligere onsdag ble det meldt at president Mohamed Bazoum var anholdt av en gruppe av sine egne livvakter på presidentkontoret. Det ble så meldt om at han var i trygghet, men de siste meldingene tyder altså på at han fortsatt er anholdt.

NRK - 26 jul 23 kl. 14:24

Presidenten i Niger skal være i trygg forvaring etter protestaksjon

Nigers president Mohamed Bazoum skal være i trygg forvaring og blir voktet av sine sikkerhetsstyrker etter en protestaksjon onsdag, melder hans eget kontor. En kilde nær presidenten sier at han er trygg og blir bevoktet av spesialstyrker. Tidligere onsdag skal medlemmer av nasjonalgarden ha tatt ham i forvaring, men hæren skal ha gitt dem et ultimatum om å sette ham fri.

NRK - 26 jul 23 kl. 14:24

Vestafrikanske land fordømmer mulig kuppforsøk i Niger

Nigers president Mohamed Bazoum skal være i trygghet og blir voktet av sine sikkerhetsstyrker. Det antas at han har vært utsatt for et kuppforsøk. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas fordømmer det den betegner som et kuppforsøk og krever at president Bazoum blir løslatt straks og uten betingelser.

NRK - 25 jul 23 kl. 07:42

AFP-Journalist såret i droneangrep i Ukraina

Nyhetsbyrået AFP opplyser at en av deres Journalister ble såret i et droneangrep mens han rapporterte ved frontlinjen nær byen Bakhmut i Øst-Ukraina. Dylan Collins, en amerikansk statsborger med base i Libanon, pådro seg splintskader i angrepet mandag og ble evakuert til et sykehus i nærheten. 35-åringen får nå behandling, men tilstanden hans er ikke kritisk, og han er bevisst, opplyser AFP.

NRK - 22 jul 23 kl. 13:58

Russisk krigskorrespondent drept i Ukraina

En Journalist fra det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti er drept og tre andre Journalister er såret i et ukrainsk angrep i Donetsk, ifølge russiske medier. Ifølge det russiske forsvarsdepartementets nyhetskanal Zvezda ble RIA Novostis krigskorrespondent Rostislav Zjuravlev drept i et ukrainsk angrep nær landsbyen Pyatikhatki i den russiskokkuperte delen av Donetsk fylke. Nyhetsbyråets fotograf Konstantin Mikhaltsjevskym ble såret i angrepet, og det ble også Izvestias korrespondent Roman Polsjhakov og TV-fotografen Dmitrij Sjikov, heter det.

Klartale - 20 jul 23 kl. 09:22

Demonstranter stormet Sveriges ambassade i Bagdad

Det kommer røyk opp fra ambassadebygningen, melder en Journalist som jobber for nyhetsbyrået AFP. Flere hundre personer skal ha vært involvert i stormingen av Sveriges ambassade. De ansatte ved ambassaden er trygge, sier det svenske utenriks-departementet (UD).

Aftenposten - 18 jun 23 kl. 21:25

Polsk Journalist døde i Cahmpions League-finalen

Et Journalist fikk et illebefinnende og døde i forbindelse Champions League-finalen i håndball. Det bekrefter EHF..

VG - 18 jun 23 kl. 21:25

Polsk Journalist døde etter Champions League-finalen

Et Journalist fikk et illebefinnende og døde i forbindelse Champions League-finalen i håndball. Det bekrefter Det europeiske håndballforbundet EHF..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com