IntraFish

Friday, 01 December, 17:46

Nyheter om IntraFish

NRK - 29 jun 23 kl. 20:28

Norge dobler laksesalget til Kina

Norsk laksesalg til Kina er nesten doblet sammenlignet med samme periode i fjor. Hittil i år har norsk laks blitt kjøpt for 2,4 milliarder kroner. Lakseeksporten til Kina har dermed satt ny rekord, både i volum og verdi, skriver bransjenettstedet IntraFish.

NRK - 19 sep 23 kl. 12:07

Sindre Finnes solgte lakseaksjene dager før innføringen av ny avgift

14 dager før regjeringen Solberg innførte produksjonsavgift for laksenæringen i mai 2020 solgte Sindre Finnes sine siste Mowi-aksjer, skriver IntraFish. Fiskeribladet har bedt Sindre Finnes om kommentar, men ikke fått svar. Cato Husabø Fossen, Erna Solbergs rådgiver, har heller ikke svart på deres spørsmål..

NRK - 06 jul 23 kl. 13:47

Norge selger fisk til krigsrammede Ukraina til høy pris

Hittil i år har Norge eksportert fisk for 1,09 milliarder kroner til Ukraina, men landet betaler mer enn gjennomsnittet for norsk laks. Sammenlignet med første halvår i fjor, ha Ukraina kjøpt nesten dobbelt så mye laks av Norge. Dette gjør Ukraina til den 17.

NRK - 30 jun 23 kl. 07:33

Doblet salget av laks til Kina

Hittil i år har Norge solgt laks for 2,4 milliarder kroner til Kina. Ifølge IntraFish er det nesten dobling sammenlignet med samme periode i fjor. Sjømatrådet sier til nettstedet at Kina er Norges viktigste asiatiske handelspartner..

NRK - 24 apr 23 kl. 09:37

MDG åpner for å utsette lakseskatten

Miljøpartiet De Grønne åpner for å utsette lakseskatten i ett år hvis det er nødvendig for å gjøre den mer miljøvennlig utformet. MDG ønsker å bruke lakseskatten som en miljømotor, skriver IntraFish. – Jeg er ikke tilhenger av å utsette, men hvis det må til for å gi oss en lakseskatt som virkelig gjør forskjell for miljøet, så er det verd en utsettelse, sier Rasmus Hansson i MDG.

NRK - 24 mar 23 kl. 10:59

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet.

E24 - 23 feb 23 kl. 11:01

IntraFish: Utkastet til lakseskatt er nå klart

Innholdet er i Finansdepartementets nye forslag er fortsatt hemmelig. Laksenæringen må trolig vente til mars før den får vite hvordan skattenivået blir..

NRK - 24 nov 22 kl. 11:07

Meningsmåling: Folk stort sett positive til grunnrenteskatten

Den foreslåtte grunnrenteskatten i havbruk får relativt stor støtte i en ny meningsmåling. Men de yngre har ikke gjort seg opp en mening, og det er i Nord-Norge folk er mest negative til skatten, viser undersøkelsen instituttet InFact har gjort på vegne av IntraFish/Fiskeribladet. – Det er selvsagt bra at en stor andel støtter vårt forslag om at deler av de store overskuddene i norsk havbruksnæring skal tilfalle vertskommunene og det store fellesskapet, sier fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) til IntraFish.

NRK - 21 nov 22 kl. 17:16

Atlantic Seafood er slått konkurs

Sjømatselskapet Atlantic Seafood er slått konkurs etter at flere ansatte leverte konkursbegjæring mot selskapet. Møre og Romsdal tingrett bekrefter overfor IntraFish at det er åpnet konkurs mot Atlantic Seafood. Nettstedet skriver at flere ansatte har levert konkursbegjæringer mot selskapet på grunn av manglende lønns- og feriepengeutbetalinger.

NRK - 16 nov 22 kl. 20:33

Diesellekkasje i Sognefjorden

Etter uventede skader har to oppdrettsmerder som skulle leveres til Osland Havbruk nå havarert ved Sørevik i Sognefjorden. Det har lekket diesel fra den ene. Det er selskapet Fiizk som varsler om dette i en pressemelding, skriver IntraFish.

NRK - 07 feb 23 kl. 08:48

58 millioner laks døde i oppdrettsanlegg i fjor

I 2022 døde 58 millioner laks i norske oppdrettsanlegg, en økning på én million laks fra året før. Det fremgår av Havforskningsinstituttets årlige risikorapport som tar for seg dødelighet og utfordringer i havbruksnæringen. – Vi er ikke der vi vil være, vi bør ned mot ti prosent eller lavere før vi er fornøyd, sier forsker og rapportredaktør Ellen Sofie Grefsrud ved Havforskningsinstituttet til E24.

NRK - 12 nov 22 kl. 16:11

Ansatte iAtlantic Seafood har levert konkursbegjæring

En rekke ansatte i sjømatselskapet Atlantic Seafood har levert konkursbegjæring. 21. november skal retten avgjøre saken.

NRK - 16 jan 23 kl. 07:34

Lakse-arving overtar ikke Salmar-driften

Et driftsmessig generasjonsskifte i Salmar, vil skje uten sønnen, bekrefter Gustav Witzøe. – Jeg har en sønn som har vært tydelig på at han fremover ser for seg en aktiv forvaltningsrolle, fremfor å være med i produksjonen, som jeg har vært. Så har vi fantastiske ansatte.

Aftenposten - 16 jan 23 kl. 06:43

Laksemilliardær planlegger for en fremtid uten sønnen

Laksebaron og Salmar-eier Gustav Witzøe (69) bekrefter for IntraFish at han planlegger en fremtid for selskapet uten at….

E24 - 16 jan 23 kl. 06:37

Vil ikke være en del av Salmar-driften

Laksebaron og Salmar-eier Gustav Witzøe (69) bekrefter for IntraFish at han planlegger en fremtid for selskapet uten at sønnen Gustav Magnar (30) er involvert..

NRK - 10 sep 22 kl. 07:23

Skal bygge fiskefabrikk på Eidsvoll

Nordnorske sjømataktører har besluttet å bygge en ny fiskeforedlingsfabrikk på Eidsvoll. Fabrikken skal stå klar neste år. Fabrikken skal etableres i de gamle lokalene til Smedstuen AS på Dal og vil gi 60 arbeidsplasser, melder IntraFish.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:52

Storbyer vil utsette høring om ny skatt

En rekke norske kommuner, deriblant storbyer som Bergen, Stavanger og Trondheim ber om å få utsatt høringsfristen for den nye grunnrenteskatten for havbruk. Det sier imidlertid Finansdepartementet nei til, skriver IntraFish. – Vi har fått avslag på søknaden om utsatt frist på havbruk.

NRK - 03 nov 22 kl. 21:37

Aller Aqua må overvåke elver etter lakserømming

Selskapet Aller Aqua har fått pålegg om å overvåke vassdrag etter forrige ukes lakserømming i Vaderheimsfjorden i Ytre Sogn. Selskapet motsetter seg pålegget. Selskapet er pålagt av Fiskeridirektoratet å overvåke 11 vassdrag etter rømmingen som ble kunngjort lørdag, ifølge nettstedet IntraFish.

NRK - 21 okt 22 kl. 11:09

Sier ja til oppdrettsanlegg i verdensarvområde

Vega kommune har vedtatt å gi Mowi tillatelse til å etablere to oppdrettsanlegg i kommunen. Anleggene skal etableres i et verdensarvområde. Nå blir det opp til Kommunal- og distriktsdepartementet å bestemme om Mowi får sette ut fisk i verdensarvsamfunnet, skriver IntraFish.

NRK - 19 okt 22 kl. 23:13

Må avlive en million fisk etter parasittangrep

Mattilsynet har pålagt Grieg Seafood å avlive all fisk i åtte merder ved to oppdrettsanlegg i Finnmark. Årsaken er høy dødelighet og dårlig velferd som følge av sykdommen systemisk spironucleouse, skriver bransjebladet IntraFish. Ifølge Mattilsynet er det snakk om en sjelden parasittsykdom som forårsaker byller og sår på fisken, men som er ufarlig for mennesker.

NRK - 25 aug 22 kl. 13:14

Oppdrettarar tapte i retten

Dei 25 oppdrettarane som i 2020 saksøkte staten for å måtte redusera produksjonen sin, har fått anken avvist av Høgsterett, skriv IntraFish. På grunn av «trafikklysmodellen» måtte dei med anlegg i området mellom Nordhordland og Stad redusera produksjonen med 6 prosent i 2020. 25 oppdrettarar slo seg saman for og saksøkte staten same år, men tapte både i tingretten og i lagmannsretten.

NRK - 20 jul 22 kl. 12:50

Tusenvis av laks på rømmen i Kristiansund

8.500 laks rømte mandag fra en transportbåt i Kristiansund. Til nå er 1.

NRK - 18 jul 22 kl. 14:30

Økt eksport av laks og ørret etter krigen i Ukraina

Norsk sjømatnæring sluttet å selge ørret og laks til Belarus etter Russlands invasjon av Ukraina. Eksporten har imidlertid økt til andre land. I løpet av første halvår er eksporten til Belarus redusert med 73 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, eller med rundt 4.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:14

Eksport av norsk fiskefôr til Russland har økt kraftig

Fra mars til april økte Norges eksport av fiskefôr med nesten 54 millioner kroner til drøyt 141 millioner kroner. Sjømat Norge er overrakset over utviklingen. – Vi trodde at betalingsutfordringene ville føre til redusert handel, men registrerer nå at så ikke er skjedd, sier administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark til IntraFish.

NRK - 21 jun 21 kl. 10:00

Millionbot etter massedød av fisk

Erko Settefisk på Stord har fått ein bot på 1.013.510 kroner, etter at 600.

NRK - 28 jul 20 kl. 07:42

29 smittet ved Mowi-fabrikk

749 personer har blitt koronatestet ved Mowis fabrikk for lakseforedling i Polen, og 29 ansatte er smittet av viruset. Det melder IntraFish. Produksjonen er noe redusert på grunn av testing og isolering av ansatte, skriver kommunikasjonsdirektøren..

NRK - 22 jul 20 kl. 09:32

Flere tilfeller av laksesykdom

Det er i år oppdaget 19 mistenkte tilfeller av infeksiøs lakseanemi, sammenlignet med kun ti i fjor. Mattilsynet vil undersøke årsaken. – Det har kommet inn flere mistanker om utbrudd i Troms og Finnmark, sier forsker Torfinn Moldal til IntraFish..

Aftenposten - 20 mar 20 kl. 22:00

Sivertsen fikk nei til kravet om etterlønn

Tidligere fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) søkte om tre måneders etterlønn etter at han gikk av som statsråd etter en drøy måned, ifølge IntraFish..

E24 - 12 feb 20 kl. 19:24

100 Nordlaks-ansatte har fått varsel om permittering

Rundt 100 ansatte i Nordlaks' slakteri og filetfabrikk i Nordland fått varsel om permitteringer, opplyser selskapet til IntraFish..

P4 - 30 jan 20 kl. 15:09

Sjømatråd stenger kontor i Kina

Norges sjømatråd stenger nå sitt kontor i Kina i frykt for smitte av coronaviruset. Det melder Bladet IntraFish. Kontoret som ligger i Shanghai har tre ansatte, disse må nå jobbe med hjemmekontor til man har kontroll på situasjonen.

E24 - 20 sep 19 kl. 14:46

Laks: Prisene ser ut til å holde seg lave neste uke

Lakseprisen i neste uke ligger an til å bli lite endret fra nivået denne uken. Dermed holder prisene seg rundt sitt laveste nivå på nær fem år, skriver IntraFish fredag..

Hegnar.no - 02 dec 16 kl. 15:35

Avventende marked for laks

Lakseprisene stiger fredag, men markedet forholder seg avventende, melder TDN Finans som viser til IntraFish..

Hegnar.no - 25 nov 16 kl. 15:15

Lakseprisene litt opp

Flere avhengige aktører som IntraFish har snakket med, melder om en liten oppgang i lakseprisene for neste uke. .

DN - 18 aug 16 kl. 10:39

Laksebransjen lunken til regjeringens nye modell

Marine Harvest vil ikke si om de kommer til å søke om variert tillatt biomasse, mens Grieg Seafood sier nei, skriver IntraFish torsdag..

Hegnar.no - 08 jul 16 kl. 14:25

Rekordpris på laks - frykt for voldsomt prisfall neste uke

Prisene IntraFish får oppgitt, er opp rundt 10 kroner pr kilo fra forrige fredag. Lave slaktevolumer bidrar til prisoppgangen..

DN - 20 maj 16 kl. 14:42

Kraftig fall i lakseprisen

Alle aktørene IntraFish har snakket med fredag forteller om et kraftig fall i lakseprisen..

Hegnar.no - 13 maj 16 kl. 14:34

Nå koster laksen over 70 kroner pr kilo

Prisene i spotmarkedet for fersk laks stiger fra høye nivåer, ifølge IntraFish.no..

DN - 04 mar 16 kl. 14:14

Lakseprisene faller

- Prisnivåene vi så forrige uke ble rett og slett for høye, ser en eksportør til bransjenettstedet IntraFish..

P4 - 20 okt 15 kl. 09:37

Anmelder lakseprodusenter

Mattilsynet vil politianmelde to lakseprodusenter i Nordland for å ha unnlatt å melde fra om utbrudd av lakseviruset ILA. Vet ett tilfelle skal smittet laks ha blitt solgt til Kina. og tilsynet mener eksporten av smittet laks var en medvirkende årsak til at Kina i fjor stanset importen av hel laks fra Norge, melder nettstedet IntraFish..

NRK - 20 okt 15 kl. 09:18

Anmelder to lakseprodusenter

Mattilsynet vil politianmelde to lakseprodusenter i Nordland for å ha unnlatt å melde fra om utbrudd av lakseviruset ILA. Ved ett tilfelle skal smittet laks ha blitt solgt til Kina, skriver IntraFish..

DN - 08 maj 15 kl. 15:52

Lakseprisen stiger markert

Lakseprisen er markert opp fredag, etter en kraftig prisnedgang uken før, skriver IntraFish fredag..

DN - 18 aug 14 kl. 13:23

Russland godkjenner chilenske lakseeksportører

14 nye eksportører er godkjent for eksport til Russland, melder IntraFish..

DN - 16 maj 14 kl. 16:02

Nedgang i lakseprisene

Lakseprisene faller videre i forhold til nivået forrige fredag, skriver IntraFish fredag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com