Innovasjon Norge

Saturday, 25 June, 07:11

Nyheter om Innovasjon Norge

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 apr 22 kl. 19:13

Får 80 millioner kroner til å bygge ny fabrik

Styret i Innovasjon Norge har sagt ja til å bidra til at Forestia kan bygge ny fabrikk for sirkulær utnyttelse av trevirke i Braskereidfoss i Innlandet. Totalt får bedriften 80 millioner kroner i tilskudd, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding..

Aftenposten - 14 maj 22 kl. 11:49

Staten skulle investere 265 mill. i Øst-Europa. Hittil er det bare forvalterne som har tjent på det.

Statlige Innovasjon Norge har et eget fond for investeringer i Øst-Europa. På tre år er 25 millioner kroner tapt..

E24 - 14 maj 22 kl. 11:49

De startet med 265 millioner kroner for staten. Så langt er gevinsten mindre enn de får i honorar.

Statlige Innovasjon Norge har et eget fond for investeringer i Øst-Europa. På tre år er 25 millioner kroner tapt. Forvalteren hevder fondet egentlig har gått med overskudd..

NRK - 02 maj 22 kl. 16:50

Norske byer får EU-midler for å kutte utslipp

Trondheim, Stavanger og Oslo får midler av EU for å redusere sine klimagassutslipp, det skriver Innovasjon Norge og Forksningsrådet i en felles pressemelding. Totalt er det 100 europeiske byer som får midler til dette. Totalt sendte 377 europeiske byer inn søknad, hvorav sju norske.

E24 - 17 mar 22 kl. 18:52

Mener EUs løsrivingsplan gir store muligheter for Norge

Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli kaller EUs nye plan for «verdenshistoriens største fornybarsatsning» og trekker frem at Norge kan bidra til energisikkerhet til Europa..

Aftenposten - 17 mar 22 kl. 18:52

Mener EUs løsrivingsplan gir store muligheter for Norge

Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli kaller EUs nye plan for «verdenshistoriens største fornybarsatsning» og trekker frem….

NRK - 30 aug 21 kl. 14:29

Innovasjon Norge med batteristøtte

Styret i Innovasjon Norge har sagt ja til å gi Morrow Batteries 25 millioner kroner i tilskudd fra Miljøteknologiordningen. Det Arendal-baserte selskapet har som mål å produsere bærekraftige og kostnadseffektive elbilbatterier uten kobolt. Innovasjon Norge ser på batteriproduksjon som en vekstnæring i Norge, der markedet er internasjonalt og mulighetene for å skape nye eksportinntekter er stor.

VG - 08 nov 21 kl. 01:11

Ansettelsesstopp i Innovasjon Norge – trekker stillinger

Innovasjon Norge trekker flere stillingsutlysninger på grunn av varslede kutt i regjeringens forslag til statsbudsjett..

E24 - 24 okt 21 kl. 11:01

Næringspolitikk på kollisjonskurs med dynamisk grønn vekst

I 2018 igangsatte Solberg-regjeringen en totalgjennomgang av det næringsrettede virkemiddelapparatet, herunder Innovasjon Norge og Forskningsrådet, i den hensikt å få mer ut av den offentlige pengebruken..

NRK - 28 maj 21 kl. 17:39

Milliongebyr til Innovasjon Norge

Datatilsynet ilegger Innovasjon Norge et gebyr på 1 million kroner, etter at Innovasjon Norge utførte fire kredittvurderinger av en enkeltperson og hans enkeltpersonselskap. Det melder NTB. Slike opplysninger kan ikke kan hentes inn av andre med mindre det er saklig begrunnet.

E24 - 30 aug 21 kl. 12:35

Innovasjon Norge gir 25 millioner til Gjelstens batterisatsing

Milliontilskuddet kommer samtidig som en annen stor batterisatsing vurderer fabrikk i utlandet. Innovasjon Norge-sjefen vedgår at han er bekymret..

NRK - 30 aug 21 kl. 04:09

Cruiseturister legger igjen minst

Cruiseturister bruker 3 kroner og minst av alle per kilo CO2-utslipp, ifølge en analyse som skal gjøre det lettere å prioritere turister med lavt karbonavtrykk. Ifølge Dagens Næringsliv er analysen gjort av Norsk institutt for luftforskning (Nilu) på oppdrag fra Innovasjon Norge. Beløpet på 3 kroner gjelder passasjerer på små og mellomstore skip, mens det er 5 kroner for passasjerer på store skip..

NRK - 29 aug 21 kl. 15:45

Reiselivet skal få klimakalkulator

Reiselivet får 2 millioner kroner i støtte til å utvikle en ny klimakalkulator og en nasjonal kunnskapsplattform. – Bidraget er en oppfølging av reiselivsstrategien, og verktøyene skal gi reiselivsaktørene bedre tilgang på informasjon som er relevant for deres strategiske beslutninger, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding. Klimakalkulatoren skal koble data for klimautslipp med data for turistenes forbruk og gjøre det lettere å regne ut hvor mye CO₂ turistene slipper ut, målt mot hvor mye penger de legger igjen.

E24 - 25 jun 21 kl. 12:58

Kronikk: Under 30 år på å omstille oss fra vår fossilfyrte velstandsutvikling

Norge leder an på forskning, men vi har utfordringer på innovasjon og industrialisering. I revidert budsjett foreslås det at Siva legges innunder Innovasjon Norge, og med denne restruktureringen må vi styrke innovasjonsevnen og basere oss på overordnede samfunnsmål som reduksjon av klimagassutslipp, styrking av ikke-fossil handelsbalanse og utvikling av grønne arbeidsplasser..

Aftenposten - 28 maj 21 kl. 17:28

Datatilsynet ilegger milliongebyr til Innovasjon Norge

Datatilsynet har ilagt Innovasjon Norge et gebyr på 1 million kroner etter at det ble gjort fire kredittvurderinger av….

E24 - 28 maj 21 kl. 17:28

Datatilsynet ilegger milliongebyr til Innovasjon Norge

Datatilsynet har ilagt Innovasjon Norge et gebyr på 1 million kroner etter at det ble gjort fire kredittvurderinger av en enkeltperson..

E24 - 16 jul 21 kl. 08:00

Sommerpraten: – Har sunget (en slags) duett med Kate Gulbrandsen

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, har bred erfaring som leder. I sommerpraten med E24 gir han sine beste investeringsråd..

NRK - 29 apr 21 kl. 14:04

Én av fire vil utenlands i sommer

27 prosent av befolkningen regner med å ta en utenlandstur i sommer, viser en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge. Rundt halvparten av disse, 14 prosent, vil kombinere med utenlandsturen med norgesferie, mens den andre halvparten satser på å ta hele ferien i utlandet, ifølge undersøkelsen. Innovasjon Norge-direktør Bente Bratland Holm synes ikke én av fire er så veldig mye.

NRK - 27 maj 21 kl. 08:07

70 prosent vil dra på ferie i Norge

Koronabarometeret viser at hele 70 prosent av oss vil dra på sommerferie i Norge i år. . Det er det høyeste tallet noen gang, ifølge Innovasjon Norge.

Aftenposten - 31 maj 21 kl. 22:34

En vekker for journalister: Hvis en historie er for god til å være sann, sjekk den en gang til.

Filmen om svindleren Waleed Ahmed (30) reiser spørsmålet: Var norske medier og Innovasjon Norge inkompetente eller kunne….

NRK - 30 maj 21 kl. 15:19

Har delt ut 657 millioner

Innovasjon Norge har delt ut 657 millioner i omstillingsmidler, fordelt på 569 selskaper. Det skriver E24..

E24 - 30 maj 21 kl. 15:12

Innovasjon Norge har delt ut 657 mill. i omstillingsmidler – gigantene i toppen av listen

Som i kompensasjonsordningen er det hotell- og reiselivsgigantene som mottar mange av omstillingsmillionene fra regjeringen..

Klartale - 28 maj 21 kl. 15:47

Nordmenn vil feriere i eget land

Sju av ti nordmenn vil reise i eget land til sommeren. Det viser en undersøkelse utført av Innovasjon Norge. Aldri har det vært flere som vil feriere i eget land..

E24 - 13 mar 21 kl. 20:51

Innovasjon Norge firedoblet tildelingene til IT-bedrifter under coronapandemien

Innovasjon Norge har gitt store tildelinger til bedrifter i året som gikk, og IT-selskaper er nå den største enkeltnæringen som får støtte. – Det kan være 2020 også blir stående som et slags gjennombruddsår for entreprenørskapet i Norge, sier administrerende direktør Håkon Haugli..

Dagbladet - 22 apr 21 kl. 17:33

Traaseths tragedie

Anita Krohn Traaseth har valgt å fortelle historien om Innovasjon Norge-tida i form av en klassisk tragedie..

NRK - 12 apr 21 kl. 16:16

Nesten 4 mill. til Svalbard-turismen

Visit Svalbard får tilskudd på til sammen 3,85 millioner kroner, skriver Svalbardposten. Litt over 3,4 millioner kommer fra Innovasjon Norge og resten fra Svalbardpakke 1. Midlene skal brukes til tiltak som skal gjenreise destinasjonen etter koronaen..

E24 - 04 apr 21 kl. 10:00

Nå blir det elsparkesykkel til bestemor

Er det virkelig mulig å kombinere behovene til tenåringen, småbarnsforeldrene og oldemor i ett og samme kjøretøy? – Innovasjon Norge ba oss om å slutte å søke om støtte, sier gründer Øyvind Gedde..

NRK - 24 mar 21 kl. 09:15

Forlik i oppsigelsessak

Innovasjon Norge har inngått forlik med rådgiveren som ble sagt opp for ulovlig kredittsjekk. Mannen gikk til sak for å få oppsigelsen kjent ugyldig. Arbeidsgiveren har fått varsel fra Datatilsynet om et gebyr på 1 million kroner for overtredelsene..

E24 - 07 jan 21 kl. 12:10

Hun ble dumpet av Innovasjon Norge. Men nå leverer Annema Refsnes digitale treningstimer verden over.

Innovasjon Norge hadde ikke troen. Men nå leverer selskapet Naardic digitale treningstimer verden over. Målet: Å omsette for 100 millioner kroner i 2025..

Aftenposten - 07 jan 21 kl. 12:10

Innovasjon Norge hadde ikke troen, men nå leverer Annema Refsnes treningstimer verden over

Innovasjon Norge hadde ikke troen. Men nå leverer selskapet Naardic digitale treningstimer verden over..

NRK - 17 feb 21 kl. 09:22

Pengestøtte til batterifabrikk

Innovasjon Norge har tildelt Freyr AS 39 millioner i utviklingstilskudd. Støtten skjer i kategorien «miljøteknologi». Freyr har planer om å bygge en batterifabrikk i Mo i Rana..

NRK - 01 feb 21 kl. 10:42

Hydrogen-samarbeid med Toyota

Bergensselskapet Corvus, som lagar skipsbatteri, startar utvikling av hydrogendrevne brenselcellesystem for skip saman med Toyota. Prosjektet har fått 54 mill kr frå Innovasjon Norge, og systemet blir kommersielt tilgjengeleg frå 2024, skriv Corvus..

E24 - 01 feb 21 kl. 10:02

Corvus Energy, Toyota og Equinor skal lage brenselsceller for hydrogen i Bergen

Forskningen, utviklingen og produksjonen skal finne sted i Bergen. Innovasjon Norge gir 50 millioner kroner i støtte..

E24 - 01 feb 21 kl. 10:02

Med Toyota på laget skal Corvus levere brenselsceller for hydrogen fra Bergen

Forskningen, utviklingen og produksjonen skal finne sted i Bergen. Innovasjon Norge gir 54 millioner kroner i støtte..

NRK - 30 jan 21 kl. 19:52

Tredoblet pengestøtten til gründere

Innovasjon Norge delte ut over 1,3 milliarder kroner til gründerbedrifter i fjor, noe som er en tredobling fra året før. Tilskuddene på 600 millioner kroner har gått til over 1.200 prosjekter, som nesten er en dobling fra 2019, skriver E24..

E24 - 30 jan 21 kl. 17:01

Tredoblet pengestøtten til norske gründere i fjor

Tre ganger så mange oppstartsbedrifter fikk støtte fra Innovasjon Norge i 2020 sammenlignet med året før..

Aftenposten - 30 jan 21 kl. 17:01

Tredoblet støtten til norske gründere i fjor

Tre ganger så mange oppstartsbedrifter fikk støtte fra Innovasjon Norge i 2020 sammenlignet med året før..

Aftenposten - 07 jan 21 kl. 12:10

Mens andre mistet jobben, tok Annema Refsnes sats. Nå har hun TV 2 og Tine på kundelisten.

Innovasjon Norge hadde ikke troen. Men nå leverer selskapet Naardic digitale treningstimer verden over. Målet: Å omsette for 100 millioner kroner i 2025..

Aftenposten - 01 dec 20 kl. 07:24

Deler ut 112 millioner til grønnere skipsflåte: – Viktig bidrag i klimakampen

Innovasjon Norge deler ut 112 millioner kroner i lån og tilskudd for å sikre grønnere skip i kystflåten. – Det er fortsatt penger igjen, så det er bare å søke, sier næringsminister Iselin Nybø..

E24 - 01 dec 20 kl. 05:50

Deler ut 112 millioner til grønnere skipsflåte: – Viktig bidrag i klimakampen

Innovasjon Norge deler ut 112 millioner kroner i lån og tilskudd for å sikre grønnere skip i kystflåten. – Det er fortsatt penger igjen, så det er bare å søke, sier næringsminister Iselin Nybø..

P4 - 05 jul 20 kl. 18:40

Rekordutbetalinger fra Innovasjon Norge

Så langt i år har Innovasjon Norge betalt ut rekordmye til norsk næringsliv. Seks milliarder kroner er utbetalt til nå, det tilsvarer det samme som ble delt ut i hele fjor opplyser Innovasjon Norge. På grunn av koronakrisen har Innovasjon Norge fått doblet de samlede rammene sine for lån og tilskudd til 14 milliarder kroner.

NRK - 04 sep 20 kl. 17:38

Rekord i innovasjon i landbruket

Det er rekordstor vilje til nytenking og innovasjon i landbruket, ifølge ferske tall fra Innovasjon Norge. I tillegg til normal produksjon, tjener mange også penger på lokalprodusert mat, som for eksempel honning, ost, og reiselivsopplevelser..

E24 - 16 nov 20 kl. 11:50

Grønn plattform – et lønnsomt og bærekraftig springbrett for næringslivet

I koronakrisen har norsk næringsliv fått et nytt springbrett for utvikling av et konkurransedyktig og bærekraftig næringsliv: Regjeringen har gjennom Grønn plattform etablert en ordning som Enova, Siva, Innovasjon Norge og Forskningsrådet sammen vil utvikle til en langsiktig satsing som vil ha viktige effekter for Norge og norske bedrifter:.

E24 - 17 sep 20 kl. 10:41

Eksplosiv vekst i innovasjon-støtte

Støtten fra Innovasjon Norge har økt 2,5 ganger i perioden etter nedstengningen i mars. Bedriftene fikk 2,8 milliarder kroner i fjor - og 6,9 milliarder kroner i år..

NRK - 05 jul 20 kl. 18:47

Mer penger fra Innovasjon Norge

I år har Innovasjon Norge utbetalt seks milliarder kroner til norsk næringsliv. Det tilsvarer det samme som ble delt ut i hele 2019. Av dette har 2,5 milliarder kroner gått til grønne prosjekter, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com