Inkluderende

Sunday, 29 January, 04:14

Nyheter om Inkluderende

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 nov 22 kl. 12:55

IA-avtalen forlenges med to år

Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om å forlenge dagens avtale om et Inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, med to år. Samtidig er det enighet om å forsterke innsatsen for å redusere sykefravær og frafall i arbeidslivet, skriver regjeringen i en pressemelding. Siden forrige IA-avtale ble inngått for perioden 2019–2022, har norsk arbeidsliv måttet håndtere en pandemi og til tider høy arbeidsledighet.

Aftenposten - 19 dec 22 kl. 19:30

Kjell Knudsen var varm og Inkluderende

Kjell Knudsen (1931–2022).

Klartale - 25 nov 22 kl. 08:31

Kan vi få se dette under fotball-VM?

The Independent er en britisk avis. De sier at Fifa har fått beskjed fra Qatar om at regnbuefarger er greit på stadion. For bare én uke siden sa de nei.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

NRK - 24 nov 22 kl. 05:38

80 år siden jødedeportasjonen: – Viktig å minnes

I dag markeres det at det er 80 år siden jødedeportasjonen i Norge. Men slik har det ikke alltid vært, og det skulle gå mange tiår etter krigen før slike markeringer ble vanlig. – Det er viktig at storsamfunnet markerer forrige århundres største forbrytelse.

NRK - 13 nov 22 kl. 13:12

Lavrov anklager USA for militarisering i Asia

USA er drivende kraft bak militariseringen av Sørøst-Asia i et forsøk på å bremse Kinas og Russlands innflytelse, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Lavrov sa dette etter å ha deltatt på møtet i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (Asean), som ble holdt i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh i helgen. Den russiske utenriksministeren anklager USA for «å militarisere denne regionen», åpenbart i forsøk på begrense Kinas og Russlands rolle i regionen.

NRK - 10 nov 22 kl. 07:01

Stadig færre jenter gamer

Mens ni av ti gutter spiller dataspill, er det kun seks av ti jenter som gjør det samme. Andelen jenter som spiller dataspill har gått ned 17 prosent siden 2020. Det viser Medietilsynets ferske rapport om dataspill.

Klartale - 31 okt 22 kl. 12:00

Nynazister demonstrerte i Oslo

Den nordiske motstands-bevegelsen demonstrerte i Oslo lørdag. Det er en nazistisk organisasjon som startet i Sverige. De hadde ikke søkt om å ha demonstrasjon.

NRK - 30 okt 22 kl. 11:59

Byrådslederen om nazi-marsj: – Hatets apostler

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, kaller gårsdagens nazi-marsj i Oslo skremmende. Han mener Den nordiske motstandsbevegelsen er hatets apostler, som sår splittelse og økt polarisering. – Oslo har sine sår, sine minner, om hva nynazister har gjort.

NRK - 06 okt 22 kl. 11:30

15 millioner til skeive organisasjoner

Forslaget om 15 millioner kroner til LHBT+-organisasjoner er nærmere en dobling fra 2022, melder regjeringen. Blant annet får Oslo Pride et doblet tilskudd, fra én til to millioner kroner. – Angrepet som skjedde i Oslo 25.

Klartale - 21 sep 22 kl. 15:45

De skal lede TV-aksjonen i år

Hvert år er det en stor innsamling på TV. Den blir kalt TV-aksjonen, og det blir samlet inn penger til et godt formål.Anne Rimmen skal være med å lede programmet for andre året på rad.

Aftenposten - 29 aug 22 kl. 19:30

Hans Christian var en Inkluderende kollega

Hans Christian Løken (1967–2022).

Klartale - 14 aug 22 kl. 06:00

Ett år med Taliban

Taliban tok makta i Afghanistan igjen. 15. august 2021 rykket soldater inn i kontorene til regjeringen.

NRK - 12 jul 22 kl. 09:12

Professor vil bruke «hen» om Gud

Professor Jorunn Økland foreslår å bruke kjønnspronomenet «hen» om Gud i liturgien, etter at Språkrådet har ført opp ordet i ordbøkene. – Vi har fått et pronomen som ivaretar det at Gud er hinsides mann og kvinne på en mer presis måte. Om man omtaler Gud som hen, vil det oppfattes mer Inkluderende, sier teolog Jorunn Økland til Vårt Land.

Klartale - 27 jun 22 kl. 08:43

Inviterer til stor skeiv markering på Rådhusplassen

Pride-paraden ble avlyst lørdag. Usikkerheten var for stor. Politiet ga råd om å stanse den.

NRK - 25 jun 22 kl. 15:50

Raymond Johansen: – En mørk dag

– I dag er en mørk dag. Det skulle være en festdag. Har i stedet blitt en dag for sorg, sinne og fortvilelse.

NRK - 25 jun 22 kl. 07:14

Erna Solberg til NRK: - Angrep på kjærligheten

– Skuddene utenfor London pub i Oslo er et angrep på kjærligheten. Det er et angrep på friheten til å elske hvem man vil. Mine tanker går til alle dem som på ulike måter er rammet av denne brutale handlingen.

NRK - 25 jun 22 kl. 07:14

Erna Solberg: – Et angrep på kjærligheten

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg er rystet etter hendelsen i Oslo i natt. – Skuddene utenfor London pub i Oslo er et angrep på kjærligheten. Det er et angrep på friheten til å elske hvem man vil.

NRK - 25 jun 22 kl. 07:14

Solberg: – Et angrep på kjærligheten

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg er rystet etter hendelsen i Oslo i natt. – Skuddene utenfor London pub i Oslo er et angrep på kjærligheten. Det er et angrep på friheten til å elske hvem man vil.

Klartale - 24 jun 22 kl. 11:00

Forslaget skal forby homoterapi

Homoterapi blir også kalt «konverterings-terapi». Det er behandlinger med mål om å endre personers seksuelle orientering. Det er en omstridt behandling.

Klartale - 24 jun 22 kl. 10:33

Mange tror årets feiring vil bli tidenes største

Oslos gater fylles igjen med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter.– Etter to år med pandemi har det gått opp for mange hvor viktig det er for dem å feire Pride. Det er fantastisk å være tilbake til normale tilstander.

Klartale - 23 jun 22 kl. 19:15

I kveld kan du se markeringen av skeivt kulturår

I år er det 50 år siden det ble slutt på forbudet mot å være homofil i Norge. Det blir markert med at det i 2022 skal være Skeivt kulturår.Paragraf 213 i Straffeloven ble fjernet i 1972.

VG - 23 jun 22 kl. 16:01

Vil forby konverteringsterapi: - Dette er en veldig viktig dag

Statsråden vil ha slutt på såkalt homoterapi. – Et skritt i retning mot et mer Inkluderende Norge, sier Tretterbergstuen..

NRK - 23 jun 22 kl. 16:02

Legger frem lovforslag om forbud mot konverteringsterapi

Nå er lovforslaget mot å utføre og markedsføre konverteringsterapi klart for å sendes ut på høring, opplyser kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen på en pressekonferanse. – I dag tar vi et nytt, stort og viktig skritt på veien mot et friere og mer Inkluderende Norge. Ifølge forslaget vil den den som «anvender metoder med formål om å få en annen til å endre, fornekte eller undertryke sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet, som er klart egnet å påføre vedkommende psykisk skade» kunne straffes med bot eller fengsel inntil 3 år..

Aftenposten - 23 jun 22 kl. 16:05

Nytt lovforslag: – Et skritt mot et friere og mer Inkluderende Norge

Regjeringen går inn for at konverteringsterapi skal kunne straffes med bøter eller fengsel i inntil tre år, eller seks….

Klartale - 19 jun 22 kl. 06:00

Krever sin rett ved å vise kjærlighet

Juni blir ofte kalt for pride-måneden. Det arrangeres Pride i byer rundt om i Norge. Mange heiser regnbueflaggene.

NRK - 07 apr 22 kl. 05:32

Sandvika-rektor vil flytte russetiden

Russefeiringen bør være i juni og russebusser bør bli forbudt, mener rektor ved Sandvika videregående skole i Bærum. Både rektor Ann Hege Wilsbeck Jerve og lærer Siri Rønningen mener at russefeiringen saboterer et Inkluderende skolemiljø og læring, skriver Budstikka. Feiring i juni har vært en suksess i to år under pandemien, sier Jerve, som ber politikerne komme på banen.

Klartale - 01 jun 22 kl. 10:36

Aldri før har det vært flere kvinner i en regjering i Australia

Den nye regjeringen var klar onsdag. Da ble 30 statsråder godkjent i en seremoni. Den skjedde i hovedstaden Canberra.

NRK - 01 jun 22 kl. 09:29

Rekordmange kvinner i Australias regjering

13 kvinner, blant dem en muslim, har fått plass i Australias nye sosialdemokratiske regjering. Det er ny rekord. Onsdag ble i alt 30 ministre tatt i ed i en seremoni i hovedstaden Canberra.

Aftenposten - 25 maj 22 kl. 17:36

Avdøde Ulsrud hadde planlagt reunion med «klovnelaget»: – Verdens beste fyr

Thomas Ulsruds nære venner og lagkamerater minnes tidenes beste norske curlingspiller som ekstremt raus, Inkluderende og….

VG - 25 maj 22 kl. 17:35

Avdøde Ulsrud hadde planlagt reunion med «klovnelaget»: – Verdens beste fyr

Thomas Ulsruds nære venner og lagkamerater minnes tidenes beste norske curlingspiller som ekstremt raus, Inkluderende og veldig spesiell. Ulsrud døde tirsdag 50 år gammel..

NRK - 23 maj 22 kl. 15:25

Norges ambassadør i nye møter med Taliban

Ambassadør Ole Andreas Lindeman har møtt både tidligere president Hamid Karzai og representanter for Taliban i Afghanistan. Søndag hadde Lindeman møter med Khairullah Khairkhwa, som er Talibans minister for informasjon og kultur. – Diskuterte viktigheten av fri presse, kvinners likeverdige og meningsfulle deltakelse i samfunnet, Inkluderende og representative institusjoner og lovverk.

Klartale - 23 maj 22 kl. 07:00

Fikk flere jobbmuligheter etter en sommer i nord

Kampanjen heter 1000 jobber. Målet er at arbeidsgivere i Nord-Norge skal vise mulighetene som finnes i nord. Kampanjen er laget av Sparebank 1 Nord-Norge.

Klartale - 16 maj 22 kl. 10:55

Norges ordførere ønsker en Inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første til tredje klasse skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

Klartale - 10 maj 22 kl. 13:17

14 millioner til prosjekter for funksjonshemmede

31 prosjekter skal hjelpe folk med funksjonshemning. Det har Kultur-departementet gitt støtte til. Anette Trettebergstuen sier at alle får nedsatt evne for funksjon på et tidspunkt.

NRK - 10 maj 22 kl. 11:58

14 millioner til prosjekter for funksjonshemmede

31 prosjekter som skal gjøre samfunnet mer tilgjengelig for funksjonshemmede, har fått 14 millioner kroner i støtte av Kulturdepartementet, skriver NTB. – Universell utforming gjør hverdagen bedre for alle og er helt vesentlig for at vi skal ha et Inkluderende samfunn, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding. De 14 millioner kronene er fordelt på ulike prosjekter, fra kollektivtrafikk, friluftsliv, digitalisering og bygningsteknikk til utdanning.

Aftenposten - 18 apr 22 kl. 19:30

Sigrun var fargerik og Inkluderende

Sigrun Aasan (1960–2022).

Klartale - 08 apr 22 kl. 14:24

Nye regler for private skoler og barnehager

Regjeringen hadde en pressekonferanse på fredag. Den handlet om nye regler for private skoler og barnehager.– Målet er bedre og mer Inkluderende barnehager og skoler.

NRK - 08 mar 22 kl. 13:34

Regjeringen foreslår strengere lov om trakassering

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil endre arbeidsmiljøloven for å hindre trakassering på arbeidsplasser. Forslaget ble sendt på høring tirsdag, på kvinnedagen 8. mars.

NRK - 08 mar 22 kl. 02:55

To 8. mars-tog i Oslo

En splittelse i kvinnebevegelsen i Oslo resulterer i to 8. mars-tog i Oslo. Hovedtoget er som vanlig arrangert av 8.

NRK - 28 feb 22 kl. 12:19

FIS kaster ikke ut russiske utøvere

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil ikke utestenge russiske utøvere fra konkurranser i tiden som kommer. Det bekrefter forbundet overfor NTB. – FIS har vært klar i sin innstilling når det gjelder russiske utøvere og alle FIS-konkurranser.

Aftenposten - 23 feb 22 kl. 15:30

Arne var Inkluderende og inspirerende

Arne Melander (1939–2022).

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 16:00

Han var Inkluderende og meget sjenerøs

Ole-Jacob Libæk (1937–2021).

NRK - 08 sep 21 kl. 14:57

Ikke imponert over ny regjering

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier sammensetningen av den nye regjeringen i Afghanistan hverken er Inkluderende eller representativ. Det melder VG. Flere av de nye ministerne i regjeringen står på FNs sanksjonsliste.

NRK - 08 sep 21 kl. 13:14

EU kritiserer Talibans regjering

Den midlertidige regjeringen til Taliban i Afghanistan er verken Inkluderende eller representativ, sier EU onsdag. EU sier den nye regjeringen ikke respekterer løftene Taliban ga om å inkludere forskjellige etniske og religiøse grupper. De 27 landene i EU har satt fem betingelser Taliban må oppfylle for at de skal inngå noen samtaler med dem.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com