Heimevernet

Thursday, 18 July, 06:18

Nyheter om Heimevernet

NRK - 07 maj 24 kl. 12:11

Regjeringen oppretter tre nye innsatsstyrker i Heimevernet

e nye innsatsstyrkene, som er en del av regjeringens langtidsplan for økt satsing på Heimevernet, skal legge vekt på sjøforsvar. To av styrkene skal etableres i Bergen og Trøndelag, skriver Forsvarets Forum. – Vi får avdelinger som blir spesialtrent til å operere langs kysten og kapasiteter som blir helt nye i Forsvaret, sier Christoffer Thomas Knutsen, avtroppende sjef for Bergenhus Heimevernsdistrikt.

NRK - 13 maj 24 kl. 11:38

Forsvarsministeren til NRK: Heimevernet får 180 millionar kroner

Det seier forsvarsminister Bjørn Arild Gram til NRK. 150 millionar kroner skal gå til auka aktivitet og øving, og 30 millionar skal gå til klede og utrusting. Forsvarsministeren er på besøk hos Heimevernet på Lutvann i Oslo.

NRK - 11 jun 24 kl. 15:00

Historisk vedtak om Forsvaret

Stortinget har enstemmig vedtatt langtidsplanen for Forsvaret. Fram til 2036 skal Norge bruke 1635 milliarder kroner på ulike forsvarsformål – en økning på 611 milliarder i tolvårsperioden. – Et viktig signal til våre allierte og andre om at Norge står samlet om å styrke Forsvaret, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da det brede forliket på Stortinget ble presentert i forrige uke.

VG - 07 jun 24 kl. 21:25

Avtroppende HV-sjef etterlyser luftvern i Bergen

Avtroppende sjef for Heimevernet i vest, oberstløytnant Christoffer Thomas Knutsen, mener Bergen bør få permanent luftforsvar – slik som Oslo..

Klartale - 05 apr 24 kl. 12:41

Slik vil de styrke Forsvaret

Regjeringen la fram en ny plan for Forsvaret fredag. De vil styrke forsvaret av Norge med 600 milliarder kroner. Pengene skal fordeles over de neste 12 årene.

Klartale - 13 maj 24 kl. 12:50

Slik skal de fordele pengene

Tirsdag kommer det reviderte nasjonalbudsjettet. Regjeringen legger det fram. Hva er revidert nasjonalbudsjett?

Aftenposten - 08 mar 24 kl. 10:29

Forsvarets største avdeling mangler støvler, uniformer og våpen

I en krise skal Heimevernet være først når noe skjer. Men det er et gap mellom oppgaver og ressurser, fastslår….

NRK - 04 mar 24 kl. 17:38

HKH Kronprins Haakon Magnus på besøk i Trøndelag

Heimevernsdistrikt 12 i Trøndelag og operasjon Gunge fikk i dag besøk av HKH Kronprins Haakon Magnus, det skriver Heimevernet i en pressemelding. Kronprinsen skal ha fått møte ukrainske soldater som for tiden får fagutdannelse innen skarpskyting, sanitet og grunnleggende ledelse. – Det var veldig hyggelig at Kronprinsen tok seg tid til å besøke oss her i Trøndelag i dag, og se nærmere på den innsatsen våre instruktører legger i den viktige jobben med å gi fagutdannelse til ukrainske soldater.

NRK - 03 jan 24 kl. 11:37

Arendal kommune får hjelp av Heimevernet

Arendal kommune har bedt om bistand fra Heimevernet i forbindelse med værsituasjonen, skriver Agderposten. – Vi har bedt om to beltebiler fra det som heter HV08, og det er vi veldig glad for at vi har fått. Det gjør at vi kommer frem med både mannskap og utstyr hvis det skjer noe i kommunen, sier ordfører Robert C.

NRK - 23 feb 24 kl. 06:33

Lover ekstra milliarder til Forsvaret

Regjeringen lover tosifret antall ekstra milliarder til Forsvaret i en ny forsvarsplan, som kommer rett etter påske. Det sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Bakgrunnen er frykt for sikkerhetssituasjonen i Europa.

NRK - 04 sep 23 kl. 13:47

100 millioner ekstra til Heimevernet i 2024

Regjeringen setter av 100 millioner kroner ekstra til Heimevernet i statsbudsjettet for 2024, melder forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). 50 millioner skal gå til nye våpen og 50 millioner til trening og kompetanseheving som skal bedre den operative evnen. – Vi vil ha et synlig forsvar som er til stede i hele landet.

Klartale - 17 okt 23 kl. 09:27

Savnet sjuåring er fortsatt ikke funnet

Den sju år gamle gutten var på jakt med familien sin da han forsvant. Det skjedde rundt klokken 13.45 søndag.

NRK - 17 okt 23 kl. 05:33

Savnet sjuåring fortsatt ikke funnet

Den savnede sjuåringen på Heddan i Lindesnes er ikke funnet i natt. Søket trappes opp igjen når det begynner å lysne. 20 hundeekvipasjer har søkt etter gutten i hele natt, 30 personer fra Heimevernet har sittet ved lytteposter, det er benyttet infrarødt kamera, helikopter fra HRS og droner i løpet av natten..

NRK - 16 okt 23 kl. 21:02

Leter gjennom natten

Rundt 200 personer deltar i letingen etter den 7 år gamle gutten som er savnet på Vigeland i Lindesnes. Leteaksjonen fortsetter med full styrke og politiet har fremdeles håp om å finne gutten i live. – Nå går vi over i et søk der vi prioriterer hundeekvipasjer, støttet av Heimevernet og Røde Kors, sier politiets innsatsleder Patrick Vollen.

NRK - 16 okt 23 kl. 09:23

Friviljuge frå Rogaland med i leiting etter sjuåring i Agder

Nå er også friviljuge mannskap frå Rogaland med i leitinga etter ein sju år gammal gut som kom vekk frå familien sin i Lindesnes i går ettermiddag. I tillegg er Heimevernet og Sivilforsvaret med. I natt har rundt 40 personar leita etter guten, saman med dronar og helikopter.

NRK - 16 okt 23 kl. 08:41

Trapper opp leteaksjonen

Leteaksjonen etter den savnede sjuåringen i Lindesnes trappes opp. Heimevernet deltar med 40 personer. Sivilforsvaret er også kalt ut, i tillegg kommer deltar også frivillige både fra Agder og Rogaland.

NRK - 11 okt 23 kl. 07:26

Politiet styrker sikkerheten rundt olje- og gassanlegg

Vest politidistrikt øker beredskapen rundt olje- og gassinstallasjonene etter gasslekkasjen i Finskebukta. – Vi har økt fokus på forebyggende patruljering ved olje- og gassinstallasjoner i vårt område, sier operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt til Bergensavisen. Tirsdag ble det meldt at det er iverksatt etterforskning etter at det natt til søndag oppsto en lekkasje fra en gassrørledning i Finskebukta.

NRK - 01 okt 23 kl. 21:04

Held fram leiteaksjon i Steinkjer måndag

Leitinga etter ein mann i 70-åra i Steinkjer i Trøndelag er trappa ned fordi det er blitt mørkt, og startar opp att måndag morgon, opplyser politiet til NRK. Men både politi og Heimevernet vil vere i området i natt. Mannen blei meldt sakna laurdag.

Klartale - 11 sep 23 kl. 11:01

Soldater skal øve på å beskytte Oslo

3.000 soldater fra Heimevernet skal øve i Oslo. Øvelsen starter natt til tirsdag 12.

NRK - 26 maj 23 kl. 11:39

Frode Ommundsen blir ny sjef for Heimevernet

Brigader Frode Ommundsen ble i dag utnevnt i statsråd til generalmajor i Hæren, og blir beordret i stillingen som sjef for Heimevernet. Ommundsen overtar jobben som sjef for Heimevernet etter generalmajor Elisabeth Gifstad Michelsen som har fått i oppgave å følge opp og støtte Forsvarets arbeid med kultur og profesjon..

NRK - 11 aug 23 kl. 13:50

14.000 evakuert i Polen etter funn av bombe fra 2. verdenskrig

Rundt 14.000 mennesker er evakuert i Lublin øst i Polen, etter at bygningsarbeidere fant en massiv, udetonert bombe fra andre verdenskrig. – Politiet, Heimevernet og byens transportselskap har bistått i evakueringen, som måtte fullføres før en bombegruppe kunne komme til for å fjerne eksplosivene, sier talsperson for myndighetene i byen.

NRK - 12 apr 23 kl. 13:07

Forsvarssjefens bror vil bli sjef for Heimevernet

Frode Kristoffersen, bror til forsvarssjef Eirik Kristoffersen, har søkt om å få bli sjef for Heimevernet. Aftenposten fikk dette opplyst tirsdag og har nå fått innsyn i søkerlisten. Den viser at forsvarssjefens bror, som nå er nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker, har søkt jobben.

NRK - 19 okt 22 kl. 15:59

Forsvarsministeren vurderer mer bruk av Heimevernet

Regjeringen vurderer om Heimevernet skal brukes mer aktivt for å vokte kritisk infrastruktur, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Gassanlegget på Kårstø er et av flere anlegg der Heimevernet bistår politiet med vakthold. Til TV 2 sier Gram at det ikke kan utelukkes at de kan settes inn flere steder.

NRK - 08 jul 23 kl. 11:58

Søker etter antatt omkommet person i Hamarøy

Det foregår i dag et søk etter antatt omkommet person ved Storjord i Hamarøy kommune. Politiet med to ettersøkshunder, Heimevernet og et tjuetalls frivillige fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors deltar i letinga. Det er 41 år gamle Stian Hole fra Bodø som er savna, og han ble sist sett på butikken på Storjord den 7.

NRK - 05 maj 23 kl. 08:32

HV-soldater beholder på feriepenger

Forsvarsstaben har konkludert med at soldater i Heimevernet og Forsvarets reservister fortsatt skal omfattes av ferieloven. Det var i 2021 regjeringa foreslo at kompensasjon tilsvarende feriepenger skulle tildeles i kontrakter i stedet for, noe som skapte reaksjoner i Heimevernet og Forsvaret. Talsperson i Forsvaret, Aleksander Hage, bekrefter at forsvarsstaben er uenig med forslaget: – Det har blitt saksbehandlet i forsvarsstaben, og det er blitt gjort en juridisk vurdering av det.

VG - 17 jun 23 kl. 08:24

Flere skogbranner i Agder – Heimevernet bistår

Brannvesenet jobber på spreng med å få kontroll på skogbrannene i Agder. Et slukningshelikopter er kalt inn for å bistå lørdag..

Klartale - 24 apr 23 kl. 14:14

De første ukrainske soldatene er i Norge

Startskuddet har gått. Det militære programmet for opptrening er i gang. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram kunngjorde programmet i januar.

Aftenposten - 24 apr 23 kl. 14:00

100 ukrainske soldater på plass i Norge – skal trenes av Heimevernet

Den første ukrainske soldatene har ankommet Norge for fire ukers trening med Heimevernet..

Klartale - 24 feb 23 kl. 06:30

Krigen påvirker deg og meg

For ett år siden angrep Russland naboen Ukraina. I vår egen verdensdel Europa.Kjører du bil fra Oslo S til Kyiv i Ukraina, tar det bare 27 timer.

Aftenposten - 11 apr 23 kl. 16:13

Lillebroren til forsvarssjefen vil ta over som sjef for Heimevernet

Frode Kristoffersen (51) har søkt på jobben som ny sjef i Heimevernet. Det bekrefter sentrale kilder til Aftenposten..

NRK - 03 okt 22 kl. 23:28

Vil gjenopprette SjøHeimevernet

Tidligere leder for SjøHeimevernet, Svein Jarle Jacobsen, mener det var en feil av Forsvaret og Stortinget å nedlegge SjøHeimevernet i 2017. Nå vokter Heimevernet flere olje- og gassanlegg, og Jacobsen mener SjøHeimevernet må gjenopprettes. han sier det haster før kompetansen blir borte..

Aftenposten - 13 apr 23 kl. 05:47

Norge har én brigade. Den er i nord. Nå kan også Østlandet få hærstyrker.

Hæren i Norge passer på Troms og Finnmark. Resten av landet voktes av Heimevernet..

Aftenposten - 12 apr 23 kl. 16:31

Professor om forsvarssjefen og hans bror: – Denne ansettelsen må han holde seg unna

Lillebroren til forsvarssjefen har søkt jobben som ny sjef i Heimevernet..

NRK - 13 feb 23 kl. 11:23

Forsvaret utvider samarbeidet med Minnesota National Guard

Forsvaret signerer ny avtale som legger til rette for et utvidet samarbeid og erfaringsutveksling om utdanning og militære operasjoner mellom Norge og USA. Onsdag denne uka undertegner forsvarssjef Eirik Kristoffersen og sjef for National Guard Bureau, general Daniel Hokanson, avtalen som utvider samarbeidet mellom det norske Forsvaret og Minnesota National Guard, melder Heimevernet. Dronning Sonja vil være til stede under signeringen.

NRK - 26 okt 22 kl. 17:10

Mange vil trene opp ukrainske soldater

Både Heimevernet og nettstedet forsvaret.no opplever en stor pågang fra folk som vil bidra til å trene opp ukrainske soldater, melder Heimevernet. Den siste uken har telefonene strømmet på til Heimevernet, og over 400 har så langt søkt på instruktørstillingene til «Operasjon Interflex», skriver Heimevernet i en pressemelding.

NRK - 20 mar 23 kl. 11:52

Forsvaret oppretter en generalstilling mot mobbing og trakassering

Forsvaret oppretter en generalstilling mot mobbing og trakassering, opplyser forsvarssjef Eirik Kristoffersen under en pressekonferanse mandag. Elisabeth Gifstad Michelsen skal inn i denne stillingen. Hun er i dag sjef i Heimevernet..

NRK - 29 nov 22 kl. 10:10

Heimevernets bistand til vakthold ved olje- og gassinstallasjoner avsluttes

Etter at det ble oppdaget lekkasjer fra gassrørledninger i Østersjøen innførte politiet økt patruljering og styrket vakthold rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Politiet har fått bistand fra Heimevernet til vakthold. Nå opplyser politiet i en pressemelding at de ikke lengre har behov for denne hjelpen.

NRK - 03 okt 22 kl. 05:44

Rødt vil gjenopprette SjøHeimevernet

Rødt vil foreslå at SjøHeimevernet gjenopprettes når statsbudsjettet for 2023 skal behandles, skriver Dagsavisen. Nedleggelsen av SjøHeimevernet i 2017 var svært omstridt både politisk og blant folk i Forsvaret. Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet sikret flertall for beslutningen da langtidsplanen for Forsvaret ble behandlet dette året.

NRK - 10 mar 23 kl. 12:11

Ukraina: To pågrepet for sabotasje mot gigantfly

Ukraina mistenker tre tidligere ansatte ved den statseide flyprodusenten Anatonov for å stå bak sabotasje av verdens største fly. To av dem er pågrepet, mens den tidligere generaldirektøren i selskapet, etterforskes, opplyser den ukrainske etterretningstjenesten SBU fredag. Flyet, Anatonov An-225, ble ødelagt like etter at Russland invaderte Ukraina 24.

NRK - 02 okt 22 kl. 11:50

Heimevernet skal bistå politiet på Kårstø

Heimevernet bistår politiet ved flere olje- og gassanlegg i Norge. Ved anlegget Kårstø Gassbehandlings- og kondensatanlegg i Tysvær i Rogaland skal Heimevernet skal bistå Sørvest politidistrikt med beredskapen. – Vi har bedt om bistand fra Heimevernet.

NRK - 21 feb 23 kl. 16:00

HV12 trener ukrainske soldater

Heimevernet i Trøndelag skal trene ukrainske soldater på Værnes, og forberede dem på å forsvare hjemlandet. Men de mangler et femtitalls instruktører før opplæringa av de første hundre ukrainske soldatene starter i slutten av april. Hvert kurs varer i fire uker, og de kommer til å holde kurs minst ut dette året - avhengig av krigens gang..

NRK - 18 feb 23 kl. 12:57

14-åring funnet død

Den 14 år gamle gutten som har vært savnet i Flateby i Enebakk, er funnet død. Det er ikke mistanke om at han har vært utsatt for noe kriminelt. Pårørende er varslet og blir ivaretatt.

NRK - 18 feb 23 kl. 10:44

Leteaksjon etter 14-åring trappet opp

Store mannskaper fra politi, Heimevernet og sivilforsvaret leter etter en 14 år gammel gutt i Flateby i Enebakk. Gutten har vært savnet siden onsdag..

NRK - 17 feb 23 kl. 23:48

Leteaksjon etter en gutt i tenårene i Enebakk fortsetter

Lørdag vil Heimevernet og sivilforsvaret bistå politiet i leteaksjonen etter gutten i tenårene som ble meldt savnet i Enebakk onsdag morgen. Gutten kom ikke hjem etter en tur sent tirsdag kveld. Politiet i øst ber folk som har tips i saken kontakte dem på tlf.

NRK - 01 nov 22 kl. 07:52

Styrker Heimevernet

Heimevernet skal styrkes med 5000 nye soldater. Det er regjeringens mål for de kommende årene. Neste år skal antallet økes med 500 HV-soldater, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com