Follobanen

Thursday, 01 June, 10:31

Nyheter om Follobanen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 feb 23 kl. 08:51

Testing av Follobanen har fungert

Bane Nor har testet Follobanen. Bane Nor er selskapet som har ansvaret for Follobanen. Banen går fra Ski til Oslo, og skal gjøre turen 11 minutter kortere.

Klartale - 14 mar 23 kl. 12:59

Sjefen i Bane Nor slutter

Gorm Frimannslund slutter som sjef i Bane Nor. Han har vært sjef siden 2016. Han vil styre fram til 2024.

Klartale - 06 mar 23 kl. 10:21

Trøbbel for Follobanen etter ny åpning

Follobanen åpnet på nytt søndag. Jernbane-strekningen mellom Ski og Oslo åpnet for første gang i desember fjor. Den måtte stenge igjen drøyt en uke etter det.

Klartale - 03 jan 23 kl. 08:33

Vy mener de kunne teste Follobanen

Follobanen åpnet rett før jul. Toget som skulle få folk fra Ski til Oslo på 11 minutter er nå stengt. Kun åtte dager etter at den åpnet, ble den stengt.

NRK - 26 maj 23 kl. 23:07

Follobanen åpner igjen om kort tid

Brannalarmen i Blixtunnelen er avblåst og trafikken i ett løp på Follobanen åpner igjen om kort tid. – Det var en falsk alarm. Så snart vårt arbeidstog er ute av tunnelen vil Follobanen bli åpnet for trafikk igjen, sier pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor til NRK..

NRK - 26 maj 23 kl. 23:07

Follobanen åpen igjen

Brannalarmen i Blixtunnelen er avblåst og trafikken i ett løp på Follobanen er åpen igjen. – Det var en falsk alarm. Så snart vårt arbeidstog er ute av tunnelen vil Follobanen bli åpnet for trafikk igjen, sier pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor til NRK.

NRK - 26 maj 23 kl. 12:04

Follobanen: Blixtunnelen fortsatt stengt – ny oppdatering klokken 19

Blixtunnelen er fremdeles stengt i forbindelse med strømproblemer. Ny oppdatering kommer klokken 19, ifølge Bane Nor. Arbeid med strømproblemene i Blixtunnelen på Follobanen pågår fremdeles, skriver Bane Nor på sin nettside.

Klartale - 09 jan 23 kl. 06:30

Blir det en ny uke med kaos for pendlere?

11. desember åpnet Follobanen. Det skulle gi kortere reisetid for folk som pendler med tog inn til Oslo.

Klartale - 06 jan 23 kl. 11:28

Alle kan lese rapporten om Follobanen

Follobanen ble åpnet i desember. Den skulle gjøre at det tok 11 minutter å komme seg fra Ski til Oslo. Før tok det 22 minutter.

NRK - 24 feb 23 kl. 10:30

Follobanen åpner 5. mars

Bane Nor sier nå at Follobanen åpner 5. – Det har vært krevende uker for de som har reist mellom Ski og Oslo S. Jeg vil takke alle pendlere og reisende på Østfoldbanen som har vært tålmodige med oss disse ukene.

Klartale - 02 jan 23 kl. 13:49

Follobanen er stengt

Follobanen ble åpnet i desember. Den skulle gjøre at det tok 11 minutter å komme seg fra Ski til Oslo. Før tok det 22 minutter.

NRK - 16 apr 23 kl. 12:32

Follobanen er åpen igjen

Follobanen mellom Oslo S og Ski er igjen åpen for trafikk etter at Blixtunnelen ble stengt på grunn av teknisk feil søndag morgen. Trafikken er nå i gang, melder Bane Nor klokken 12.11.

Klartale - 22 feb 23 kl. 10:23

Bane Nor håper å åpne Follobanen igjen 5. mars

Enn så lenge er det ingen sikker dato for når Follobanen skal åpne igjen, sier Anne Kirkhus sier til magasinet Teknisk Ukeblad. Men hun sier også at datoen kan bli bestemt fredag. Kirkhusmo er pressesjef i Bane Nor.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

E24 - Igår: 16:27

Nygård ber Bane Nor redegjøre for stansen på Follobanen

Samferdselsministeren ber Bane Nor redegjøre for de nye problemene på Follobanen..

Aftenposten - Igår: 13:42

Bane Nor holder igjen rapport om Follobanen. Det vekker reaksjoner: – De kan ikke drive taktikkeri i denne saken

Intern rapport om Follobanen har vært klar i en måned. Men offentligheten får enn så lenge ikke vite hva som ble….

NRK - 28 maj 23 kl. 16:34

Follobanen er åpnet for trafikk

Begge løpene i Blixtunnelen på Follobanen er nå åpnet for trafikk. Du må fortsatt regne med innstillinger, skriver Bane Nor på sine sider. – Vi har nå gått gjennom det siste tunnelløpet, midlertidig tettet de lekkasjepunktene vi har funnet og utbedret mindre feil på strømkabelen, skriver Anne Kirkhusmo, presseansvarlig i Bane Nor..

NRK - 26 maj 23 kl. 22:41

Follobanen stengt igjen

Follobanen er stengt etter en brannalarm i Blixtunnelen, melder TV 2. – Det er stengt for trafikk i Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski. Uviss prognose.

NRK - 26 maj 23 kl. 16:29

Follobanen åpner tidligst lørdag

Blixtunnelen på Follobanen åpner tidligst for trafikk lørdag morgen. Bane Nor har tidligere varslet at ny info om stengingen skulle komme kl. 19 fredag kveld, men skriver nå på sine nettsider at ny informasjon kommer lørdag kl.

Aftenposten - 26 maj 23 kl. 12:12

Bane Nor til NRK: – Flere lekkasjer funnet i Follobanen-tunnel

Follobanen kostet 37 milliarder kroner. Så langt har den vært åpen i 10 dager, stengt i 67 dager, for så å være åpen i….

VG - 25 maj 23 kl. 16:34

Follobanen stengt på grunn av strømproblemer

Strømproblemer gjør at Follobanen er stengt. Bane Nor varsler en ny oppdatering fredag..

NRK - 23 maj 23 kl. 04:39

Strømproblemene på Follobanen rettet

Strømproblemene på Follobanen er rettet, opplyser Bane Nor. Et tog sto fast i tunnelen, men er ble trukket ut. Klokken 03.

NRK - 22 maj 23 kl. 15:45

Forsinkelser på Follobanen ut dagen

Det blir forsinkelser og innstillinger på Follobanen ut mandagen, opplyser Bane Nor til NRK. Tidligere mandag falt det ned en ledning som forsyner togene med strøm. Den førte til at et tog med rundt 70 passasjerer om bord ble stående fast inne i Blixtunnelen i 2,5 timer.

VG - 22 maj 23 kl. 13:42

Forsinkelser på Follobanen: – Tror ikke jeg vil rekke eksamen

Strømproblemer gjør at det er forsinkelser og innstillinger på Follobanen mellom Oslo S og Ski mandag ettermiddag..

NRK - 05 feb 23 kl. 20:57

Testkjøring av Follobanen er i gang

Det melder Bane Nor i en pressemelding. – Søndag kveld startet testkjøringen på Follobanen, som er den siste delen av testprogrammet før vi kan åpne Follobanen for persontrafikk igjen. Lørdag ettermiddag ble strømanlegget satt på igjen.

NRK - 19 jan 23 kl. 14:10

Aftenposten: entreprenør tilbudt 483 millioner for å rekke fristen på Follobanen

I august ble entreprenøren av Follobanen lovet 483 millioner kroner hvis de rakk å få klar Blixtunnelen innen fristen. Dermed kunne Bane Nor ha Follobanen ferdig til den fastsatte datoen, 11. desember.

NRK - 07 mar 23 kl. 18:45

Signalfeil på Follobanen

Det er signalproblemer på Follobanen. Dette sperrer for inn- og utkjøring fra Blixtunnelen. Det opplyser Bane Nor til NRK.

NRK - 07 mar 23 kl. 18:45

Follobanen var rammet av signalfeil

Det har vært signalproblemer på Follobanen. Dette sperrer for inn- og utkjøring fra Blixtunnelen. Det opplyser Bane Nor til NRK.

NRK - 27 apr 23 kl. 09:08

Feilene på Follobanen er rettet

Strømproblemene og feilen på en sporveksel ved Ski stasjon som har ført til forsinkelser og innstillinger på Follobanen mellom Ski og Oslo, er rettet, melder Bane Nor. Strømproblemene oppstod i Blixtunnelen etter arbeider i natt. De opplyser at de reisende fortsatt må regne med forsinkelser..

NRK - 27 apr 23 kl. 08:20

Fortsatt trøbbel på Follobanen

Det er fortsatt forsinkelser og innstillinger på Follobanen mellom Ski og Oslo. Årsaken er strømproblemer i tunnelen etter arbeider i natt. Det har også oppstått feil på en sporveksel på Ski stasjon.

NRK - 27 apr 23 kl. 06:53

Strømproblemer på Follobanen

Strømproblemer i Blixtunnelen mellom Ski og Oslo S fører til at færre spor er i bruk og at togene på Follobanen vil kjøre i kø. Det opplyser Bane Nor, som sier de reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. Bane Nor jobber med å rette feilen, men det er ikke klart hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen..

NRK - 27 apr 23 kl. 06:53

Strømproblemer på Follobanen - ny oppdatering kl. 9

Strømproblemer i Blixtunnelen mellom Ski og Oslo S fører til at færre spor er i bruk og at togene på Follobanen vil kjøre i kø. Det opplyser Bane Nor, som skriver at de vil komme med en ny oppdatering klokken ni. I mellomtiden må de reisende regne med forsinkelser og innstillinger.

NRK - 03 mar 23 kl. 19:58

Etter 600 testturer starter Follobanen opp igjen

Det har vært intense uker med å rette feil og mangler. Ved 7.30-tiden søndag morgen kan Bane Nor endelig ønske alle togreisende tilbake.

NRK - 02 mar 23 kl. 15:52

Bane Nor: I rute til åpning av Follobanen

Søndag 5. mars er Follobanen ment å åpne for trafikk. Trafikken starter om morgenen søndag, og Bane Nor mener de er i rute til åpningen.

NRK - 03 jan 23 kl. 16:08

DSB krever svar fra Bane Nor om Follobanen-problemene

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har bedt Bane Nor om en rapport om problemene på Follobanen, ifølge TV 2. – Vi har bedt om å få en rapport fra Bane Nor om hendelsen, sier avdelingsdirektør Johan Marius Ly i DSB. Follobanen har kostet staten 37 milliarder kroner.

Klartale - 24 feb 23 kl. 11:04

Follobanen åpner igjen 5. mars

Follobanen ble stengt 19. desember 2022. Da hadde det bare gått én uke fra banen åpnet for trafikk.

NRK - 24 feb 23 kl. 03:32

PR-ansatte fikk gratis massasje etter kaoset på Follobanen

Kommunikasjonsfolk i Bane Nor får gratis massasje på grunn av medietrykket rundt Follobanen. De som jobber med å få banen klar, har ikke fått et slikt tilbud. Problemene på Follobanen har ført til hektiske dager for kommunikasjonsavdelingen i Bane Nor.

NRK - 16 apr 23 kl. 07:32

Follobanen stengt grunnet tekniske problemer

Follobanen er stengt søndag morgen grunnet tekniske problemer i Blixtunnelen. Det melder Banenor på sine nettsider. Reisende må regne med forsinkelser..

NRK - 2 timer siden

Signalfeil på Oslo S skaper forsinkelser

Det er forsinkelser på Follobanen og Østfoldbanen på grunn av en signalfeil på Oslo S. Bane Nor varslet om feilen like etter klokka 7.30 og sier ny oppdatering kommer i 8.

NRK - 2 timer siden

Signalfeil på Oslo S skapte forsinkelser

Det var forsinkelser på Follobanen og Østfoldbanen i rushtida på grunn av en signalfeil på Oslo S. Bane Nor varslet om feilen like etter klokka 7.30.

NRK - 27 maj 23 kl. 12:48

Blixtunnelen kan åpnes i løpet av noen dager

– Vi jobber så fort vi kan med å få åpnet det andre tunnelløpet. Det er nok bare snakk om dager, sier Anne Kirkhusmo, pressevakt i Bane Nor. Blixtunnelen på Follobanen ble stengt torsdag på grunn av vannlekkasjer fra taket.

NRK - 26 maj 23 kl. 19:50

Ett av to spor åpnet i Blixtunnelen

Ett av to spor er åpnet i Blixtunnelen på Follobanen mellom Oslo S og Ski. Det skriver Bane Nor i en trafikkmelding på sine nettsider. Det andre sporet er fortsatt stengt for feilretting på grunn av strømproblemer.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com